__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BORGWAARDIGHEDEN Het blad voor de Borgward liefhebber

Nr. 36 Zomer 2014

1


De specialist voor de Borgward Groep Handel in oldtimeronderdelen voor Borgward, Hansa, Goliath en Lloyd Sedan, Coupé, Combi, Cabrio, Vrachtwagens

Anjo Bosman Gildestraat 2a 6883 DB Velp

Wij zijn voortdurend op zoek naar originele Borgward onderdelen. Als u in het bezit bent van deze „oude liefhebberstukken“ en u wilt ze wel kwijt, neem dan contact met ons op. Wij willen ze graag kopen of ruilen. Bied ons in elk geval „alles“ aan.

www.bosmanclassics.nl Tel: 06-17161302 Hét bedrijf voor uw Borgward in Advies, Begeleiding en Taxaties Onderhoud, Reparaties en Restauraties Altijd onderdelen op voorraad voor uw Borgward!

AutoDus GmbH Oldtimer Ersatzteile und Handel Duisburger Landstr. 53, 40489 Düsseldorf Tel: +49-211-69568373 www.AutoDus.de Email: info@autodus.de

Reparatie en in- en verkoop van autoradio’s uit de periode 1950 tot 1985

Borgward Onderdelen Nieuw - Gebruikt Reproductie

R.A.F. Steen Aalsburg 20-15 6602VK Wijchen Tel: 024 - 64 17 030 Fax : 024 - 64 56 291 Mob : 06 – 305 617 52 robsteen@online.nl Fred Vermeulen Themislaan 19 1702 AS Heerhugowaard 06-33307014 g.h.vermeulen@hccnet.nl

2


Officieel clubblad van Borgward Club Nederland Secretariaat : p/a Antoon Vervoort, Eerschotsestraat 40, 5491 AC St OEDENRODE, Tel. 0413-474819 Bankrekeningnummer 393191397 (BIC: RABONL2U, IBAN: NL27 RABO0393191397) t.n.v. Borgward Club Nederland te Apeldoorn Voorzitter Secretaris Penningmeester Website/ Nieuwsbr. Algemeen Ondersteuning

Bert Haan Antoon Vervoort Martin Bilthof Fred Vermeulen Frank Kuster Marius Varekamp Vincent v.d. Velden

0598-614235 0413-474819 055-5220127 072-5710588 0313-419315 0174-627203 050-5263765

berthaan@versatel.nl info@borgwardclub.nl mhjbilthof@upcmail.nl redactie@borgwardclub.nl femkuster@gmail.com vaercamp@wxs.nl info@garagevandervelden.nl

Algemeen De Borgward Club Nederland (BCN) heeft de inhoud van deze nieuwsbrief met de grootst mogelijke zorg samengesteld; desondanks kunnen er onbedoeld typefouten voorkomen. Informatie in deze nieuwsbrief is echter ook afkomstig van derden (adverteerders, FEHAC e.a.). Deze derden zijn zelf verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van deze informatie. BCN draagt voor de inhoud en voor de geplaatste advertenties/mededelingen geen enkele verantwoordelijkheid en sluit hierbij iedere aansprakelijkheid uit.

Doelstelling In goede staat houden van auto’s van het voormalige Borgward-concern (Borgward, Lloyd, Hansa en Goliath), het bevorderen van informatie-uitwisseling, waaronder het regelen van ontmoetingen / evenementen en het behartigen van gemeenschappelijke belangen van de verenigingsleden.

In deze uitgave……… In deze uitgave……….............................................................................................. 3 Van de Bestuurstafel ............................................................................................. 4 Meerdaagse Borgwardclubmeeting 2014 .................................................................. 5 Evenementen agenda ............................................................................................ 8 Boekbespreking .................................................................................................... 9 ‘De Ultieme Oldtimer Encyclopedie; Abarth tot Zagato’ ............................................ 10 Voortekenen voor de toekomst ............................................................................. 11 Borgward Hansa 1500 Cabriolet............................................................................ 11 Borgward Isabella Limousine 1955 ........................................................................ 14

3


Van de Bestuurstafel Beste BCNers, Het tweede clubblad van dit jaar ligt thans al weer voor u. Het is al weer enige weken geleden dat we onze traditionele meerdaagse hebben gehad. Het is erg moeilijk voor mij om hier een oordeel over te geven, omdat ik de organisatie zelf in handen had. Toch heb ik het gevoel, dat het een geslaagd weekend was, althans de sfeer voelde gezellig aan. Op pagina 5 in dit blad vindt u een verslag van dit weekend. Helaas viel het aantal deelnemers wat tegen, dit in vergelijking met de opkomst in voorgaande jaren. Hierbij heeft zeker een rol gespeeld dat we te maken hadden met een aantal zieke clubleden die in voorgaande jaren altijd aanwezig waren. Van deze clubleden, t.w. Zurek, Arts, Hulscher en Rosier doe ik u allen via deze weg de hartelijke groeten. Tevens wil ik hen vanaf deze plaats heel veel beterschap en het allerbeste toewensen. Het is altijd goed te weten, wanneer een clublid langdurig ziek is. We kunnen hieraan dan vanuit het bestuur aandacht besteden. Mocht u op de hoogte zijn van een ziek clublid, laat het dan even weten. We zijn alweer druk bezig met de voorbereiding van de meerdaagse 2015. Deze zal worden gehouden in het weekend 1, 2 en 3 mei ergens in de Betuwe. We hebben voor deze datum gekozen omdat we dan een redelijke kans hebben dat de Betuwe in bloei staat. Echter, onvoorziene weersomstandigheden kunnen wat dit betreft roet in het eten gooien. Het weer is altijd een risicofactor. Clublid Bert Ipenburg en zijn Joke hebben zich bereid verklaard een aantal voorbereidingen voor dit weekend te treffen. We weten uit ervaring dat hun dit zeer wel toevertrouwd is. Denk nog maar even terug aan het weekend van twee jaar geleden in Driebergen dat zij ook hebben georganiseerd. Tijdens de laatste meerdaagse in Roden hebben we ook onze ledenvergadering gehouden. De notulen hiervan zullen de volgende keer in het clubblad worden geplaatst. Vooruitlopend hierop wil ik u toch laten weten, dat de bestuursleden Vervoort, Vermeulen en Van der Velden, alle drie aftredend, zijn herbenoemd voor een periode van drie jaar. Het laatste clubevenement dat ons staat te wachten dit jaar is onze traditionele najaarsrit. Deze zal worden gehouden op 28 september of op 5 oktober in Twente. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Hierin speelt clublid Neinders in Enschede een centrale rol. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk. Tot slot wil ik u namens het bestuur een fijne vakantie met uiteraard mooi weer en veel Borgwardplezier toewensen. Bert Haan, voorzitter.

4


Arts en Gotthardt Zurek van harte beterschap gewenst.

Meerdaagse Borgwardclubmeeting 2014 Ná de regenachtige periode voor Hemelvaart, waarop het zelfs slechts 12 graden was, is het een verademing om de zon weer te zien schijnen. Vrijdag 31 mei is de start van de meerdaagse meeting van de Nederlandse Borgwardclub, die dit jaar gehouden wordt in Drente/Groningen. Omdat de club dit jaar 10 jaar geleden is opgericht, leek het de organisatoren Bert Haan en Vincent v.d. Velden een goed idee om het evenement dit jaar dan ook in deze provincies te houden. Een goede gedachte, zo zal achteraf blijken.

Het pruttelende starten van de Borgwards wordt de aanvang van een prachtige rondrit die ons als eerste voert naar Museum Nienoord en het Nationaal Rijtuigenmuseum. Onze gids geeft ons direct uitleg over de borg (ward?), hetgeen kasteel betekent, uit de 16e eeuw; de bezitters van het landgoed en het drama van de burgemeester die in het jaar 1907 met zijn hele gezin in een gesloten koets in het Hoenderdiep is omgekomen.

De zon is volop aanwezig en bij aankomst in de middag in Roden bij Hotel Langewold, is het terras al rijkelijk gevuld. Op het parkeerterrein staan al vele Borgwards te pronken. Met name de Isabella van Jan Sijtsma met zijn mooie rode metallic-kleur, een nieuw praaltje in de schitterende zon. Na begroeting en inchecken is het goed toeven op het terras waar de mannen hun laatste nieuwtjes over de ‘bolides’ weten over te brengen en de dames gezellig kletsen tot van het diner kan worden genoten.

In het rijtuigendepot kijken we naar de grootste nationale collectie rijtuigen ter wereld: zo'n 250 koetsen en arrensleden in op temperatuur gehouden ruimtes en alles wat daarbij hoort, zoals gereedschap en zadels en een werkplaats met reusachtige steeksleutels.

Op zaterdag heet Bert Haan om 10.30 uur allen welkom en refereert aan een aantal zieken die dit jaar helaas niet aanwezig kunnen zijn. Via deze weg wordt Ferry Hulscher, Rolf Rosier, Theo

5


De “pipo” wagen maakt op ons maar zeker op Marja Otte indruk, die geboren is in zo 'n wagen en met een groot gezin in de bedstee heeft geslapen. Zij vertelt ons over de schuilplaats onder de wagen waar familieleden in de oorlog waren ondergedoken.

hoe de donkere kleur wordt verkregen en vervolgens krijgen we voorlichting over de zaadjes die door malen en toevoegingen worden verwerkt tot mosterd. We mogen onze neus boven een sterk riekend vat houden, maar het geheime ingrediënt houdt Abraham voor zichzelf ☺ ! Het winkeltje biedt eenieder nog de kans om diverse soorten potjes in te slaan om zodoende thuis nog eens aan het verhaal te worden herinnerd bij het eten van een stukje kaas of zoals werd gezegd bij stamppot of insmeren van vlees. De mosterdsoep en broodjes kroket in het bijbehorend restaurant smaken na dit verhaal nog beter.

Na een bezoek aan het prieeltje in de tuin met de schelpenwanden is het tijd voor een heerlijke kop koffie op het terras met uitzicht op de hoog spuitende fontein. Is dit genieten ………. . We vertrekken wat laat, wat ons later een beetje zou opbreken ………. .

Na de ‘ verlate’ lunch vertrekken we voor de terugreis door wederom het prachtige landschap. Door de ophaalbruggen en het oversteken van voorrangswegen splitst de slinger van Borgwards zich in meerdere stukken en om weer aansluiting te krijgen, worden de gaspedalen stevig ingetrapt waarbij we de familie Toxopeus, Van den Ameele en Vossebeld uit het oog hebben verloren. Een mankementje aan de stationwagon van Geert Vossebeld wordt onderweg verholpen en uiteindelijk blijkt op de parkeerplaats van het hotel iedereen gelukkig weer veilig gearriveerd te zijn.

De plaatsen Enumatil, Lettelbert en Feerwerd doen ons beseffen dat we in het hoge noorden zitten.

De stoet Borgwards brengt ons door een prachtig gebied met slingerende routes naar de volgende stop in Eenrum, waar een mosterdmakerij gevestigd is met de naam Abraham. Een klein manneke, zelf haast lijkend op een mosterdpotje, geeft ons uitleg over het gebruik van azijn, 6


Na ons een beetje opgefrist te hebben wordt om 20.00 uur het voortreffelijke koud- en warmbuffet door Bert Haan geopend. De band 'Wave', met de mooie Filippijnse dames, die ons twee jaar geleden ook een daverende avond heeft bezorgd, doet enorm zijn best om iedereen op de dansvloer te krijgen. De bandleider Wick maakt terecht de opmerking dat de Borgward-liefhebbers nooit uitgepraat raken over hun grote hobby ………. .

Op zondagochtend volgt na het ontbijt de Algemene Ledenvergadering met veel vaste agendapunten, met terugblik op de meerdaagse en ideeën voor het volgende jaar. Aansluitend een lunch voor wie dat wenst en nog de laatste details over sierlijstjes, achterlichten en rubbers, dan wordt de meeting beëindigd. Dank voor de goede organisatie; het was mede door het perfecte weer een super bijeenkomst. Eén voor één rijden de pruttelende vehikeltjes het parkeerterrein af, een kus, een zwaai en groet ….. blijf gezond ….. tot de volgende keer ….. we zien elkaar weer.

De imitatie van Celine Dion door een van de Filippijnse dames bezorgt ons kippenvel. Oda heeft het initiatief genomen om de afwezige zieken nog even een hart onder de riem te steken en laat een papier rondgaan om daar bemoedigende woorden op te schrijven. Vermoeid maar voldaan wordt deze geweldige dag rond 00.30 uur afgesloten.

"Auf Wiedersehen" Joke Ipenburg 3 juni 2014 Foto’s fam. Bilthof en Otte

7


Evenementen agenda 04 Juli t/m 06 Juli VW Fest Biddinghuizen 05 Juli Rotary Noordwijk Duin en Bollenstreekrit 05 Juli 12e Oldtimerdag Noordscheschut 05 Juli 5e Puttense Automobiel Parade 05 Juli 15e Oldtimerdag st. Nicolaasga 05 Juli 21e Altena Tourtocht Almkerk 05 Juli TOV avondrit 05 Juli Oldtimerbeurs de Voorste Venne Drunen 05 Juli 3e Oldtimerrit Zwammerdam 05 Juli 6e Classic Boulevard Brasschaat 06 Juli Oldtimer Bromfietsbeurs Schiedam 06 Juli 6e Classic Boulevard Brasschaat 06 Juli Lente Museumrit Eerde 06 Juli 4e H.O.T rit van 2014 06 Juli Oldtimerbeurs Drunen 06 Juli 23e Oldimama Maaseik 06 Juli Historisch Vervoer Millingen a/d Rijn 12 Juli Oldtimerevenement Rhenen 12 Juli 7e Oldtimerdag Diever 12 Juli Kar Ga Door Zuidwolde 12 Juli Classic Race Festival Assen 12 Juli Historie op de veluwe Zuuk 12-13 Juli Oldtimertreffen/Zomerfeest Pannerden 12-13 Juli Oldtimertreffen Ruurlo 13 Juli Franeker Oldtimer Schepen Festival 13 Juli Historie op de veluwe Zuuk 13 Juli King Cruise Duivendrecht 13 Juli Classic Race Festival Assen 13 Juli 30e Marummer Veteranen Rit 19 Juli Oldtimer Festival Horst 20 Juli Dutch National Triumph Day Doorn 20 Juli Oldtimer Festival Horst 25 Juli Silverstone Classic 26 Juli Venray Oldtimer City 26 Juli Silverstone Classic 26-28 Juli 35e Int.Historisch Festival Panningen 26 Juli Oldtimerdag Coevorden 27 Juli 20e Oldtimerdag Medemblik 27 Juli Silverstone Classic 27 Juli Venray Oldtimer City

16 Aug 3e Oldtimerdag Wassenaar 17 Aug 14e Int.Oldtimer Meeting Wervik(B) 17 Aug 3e Brabo Tour Zevenbergen 17 Aug 6e Zomerrit Maaseik 17 Aug Int. Oldtimerbeurs Autotron 17 Aug Volksstyle BASE Airport Weeze 23 Aug 1e America Day Farmsum 23 Aug 2e Klassieker Toertocht Hattem 28 Aug 11e Oldtimerevenement Voorthuizen 29-31 Aug 50 jarig Jubileum HAV de Rijp 30 Aug 6e Oldtimerfestival Twijzelerheide 31 Aug Grenzlandfahrt Int.Oldtimertreffen en rit Venlo 31 Aug 11e Oosterschelde Rit Bergen op Zoom 31 Aug MOV Nostalgisch Moerdijk 2014 31 Aug Stars and Stripes Assen 5-6 Sept 11e American tukker day Vroomshoop 06 Sept 5e Authentieke dag Vreeswijk 07 Sept 6e H.O.T rit van 2014 07 Sept 5e Cars and Charity Bergen op Zoom 07 Sept DrieBorgentocht Slochteren 07 Sept Clasic Car Meeting ZeeuwsVlaanderen Terneuzen 07 Sept Int. Classic USA Car Treffen Reuver 13 Sept 32e Oldtimerdag Alphen a/d rijn 13 Sept 2e Renaultoloog Festival Kronenberg 13 Sept Oldtimerdag en Toerrit De Bilt 13 Sept 9e Neurhede Oldtimertreffen 14 Sept Haastrecht Klassiek 14 Sept 12e Harteheemrit 14 Sept King Cruise Duivendrecht 14 Sept 9e Neurhede Oldtimertreffen 14 Sept Septembermeeting Zevenbergen 14 Sept 11e Oude Voertuigendag Wijchen 14 Sept 2e Renaultoloog Festival Kronenberg 15 Sept Webbvork motor treffen Vierhouten 17 Sept Ronde om Nijkerk AMAC 20 Sept 5e Oldtimer Festival Huizen 20 Sept Oldtimerdag Appelscha 21 Sept Oldtimerdag Riel 21 Sept Sluitingsrit HACC 27 Sept 23e Kraalberg Oldtimer Tour Rotterdam 28 Sept Midland Classic Show Almere

02 Aug Oldtimerdagen Tilligte 02 Aug HACC Puzzelrit Culemborg 2-3 Aug 15e Euregio Oldtimer Festival Megchelen 03 Aug Oldtimerdagen Tilligte 03 Aug AVK Only Classic Bergen op Zoom 03 Aug Oldtimershow Lepelstraat 03 Aug 150 jaar Hoek van Holland 03 Aug 5e H.O.T rit van 2014 03 Aug 18e Geleense Oldtimer Parade 05 Aug Angerse Oldtimerdag Angeren 05 Aug Oldtimer/Toeristenmarkt Katwijk aan Zee 06 Aug Oldtimerdag Hoorn 09 Aug Oldtimershow Hulshorst 09 Aug 3e Meerpaal Bromfietstocht Elburg 10 Aug Oldtimerrit Teerdijkse Oldtimervrienden 10 Aug 19e Zomerrit Heel 10 Aug 9e Ot en Sien rit Roden 10 Aug Nationaal Oldtimerfestival Zandvoort 16 Aug 22e Oldtimerdag Ruinerwold 16 Aug Int. Oldtimerbeurs Autotron 16 Aug 12e Oldtimerdag Drachten

05 Okt 1e Rivierenland Rally Marienwaerdt 05 Okt 7e H.O.T rit van 2014 05 Okt 10e Musselkanaal op wielen 05 Okt Snertrit TAC Tiel 11 Okt Rock Around the Jukebox Rosmalen 11-12 Okt 19e Oldtimer en Classicbeurs Leek 12 Okt Rock Around the Jukebox Rosmalen 12 Okt King Cruise Duivendrecht 15 Okt Coupe d'Amersfoort AMAC 18-19 Okt Auto Italia Rosmalen 25-26 Okt All American Days Rosmalen 15 Nov 46e Nacht om de Langejan AMAC 15-16 Nov Oldtimer Automobielen Rosmalen 16 Nov Normandie Beaujolais Oldtimer Throphy 29-30 Nov Auto/Motor beurs Flowerdome Eelde

8


Boekbespreking Harald Focke Carl B. Band 4: Borgwards Hubschrauber

dere prominente industriëlen reeds in 1955 overtuigd. Om alvast een voet tussen de deur van deze toekomstige markt te hebben, wilde Borgward zijn succesvolle Lloyd-concept op de helikopter overbrengen. Borgward’s goedkope kleine Lloyds werden sinds 1950 verkocht als broodjes van de bakker. De goedkope dreumes was namelijk ook voor gewone Duitse burgers die zich geen VW Kever of andere auto konden veroorloven, betaalbaar. Het Lloyd-concept, - goedkope productie - gunstige verkoopprijs - nieuwe kopersgroepen was ook iets voor de Borgward-Focke helikopter. Er zou een "Auto voor in de lucht " komen, goedkoper in aanschaf en onderhoud dan andere hefschroefvliegtuigen. Daarbij veilig en eenvoudig te besturen. Voor constructie en bouw had Borgward de beste helikoptervakman ter wereld geëngageerd: De specialist Henrich Focke bouwde in 1936 de eerste helikopter ter wereld (Focke-Wulf Fw 61) en verdere hefschroefvliegtuigen, zoals de serie van vrachthelikopters (Drache) en de voorloper van de succesvolle Franse Alouette II. In dit boek leest u meer over Borgward’s grootse hefschroefproject en waarom het mislukte. Dit boek bespreekt geruchten en halve waarheden uit de hele wereld. Door juiste gegevens en feiten wordt u beter geïnformeerd. Verkrijgbaar voor € 9,95 bij:

De toekomst voor auto’s zag er voor de mensen in de 50-er jaren niet rooskleurig uit. Parkeerproblemen en dichtgeslibde straten zouden naar hun mening reeds vanaf 1985 leiden tot afschaffing van personenwagens. Hun devies: De helikopter gaat de auto vervangen! Daarvan waren ook de Bremer autoindustrieel Carl F. W. Borgward en de Bremer vliegtuigconstructeur Prof. Dr.Ing. Henrich Focke en met hen vele an-

www.peterkurze.de/shop/pi1/pd42.htm

9


versiteit aan oldtimers maakt het boek bijzonder boeiend. Verder passeren de belangrijkste gebeurtenissen in de auto industrie de revue en krijgt de lezer een goed beeld van de rol van de auto door de jaren heen. Deze luxe uitgave is voorzien van meer dan 2000 kleurenfoto's die stuk voor stuk speciaal voor dit boek zijn gemaakt. Het bevat portretten van bekende klassieke modellen als een Daffodil of MGA, maar ook van exoten als een Veritas Dyna of Minerva Landaulette. Naast de foto's zijn alle auto's voorzien van de vaak bijzondere historie van het model plus technische specificaties. Het boek laat de lezer totaal 656 pagina's genieten van klassieke automobielen en is daarmee een onmisbare uitgave voor de kenner èn voor de liefhebber die dat wil worden!

‘De Ultieme Oldtimer Encyclopedie; Abarth tot Zagato’

Titel: ‘De Ultieme Oldtimer Encyclopedie; Abarth tot Zagato’ Auteur: Hendrik Jan Bakker Prijs: 39,95 ISBN: 9789080977754 Verkrijgbaar bij www.asnbooks.nl of 075-6403541

Het werk bevat een selectie van 650 prachtig gefotografeerde klassieke automobielen uit de periode 1925-1975. Sommige modellen waren destijds 'gewone' auto's en bepalend voor het straatbeeld van toen, van anderen zijn er slechts één of enkele gebouwd. Deze di-

10


Voortekenen voor de toekomst Borgward Hansa 1500 Cabriolet

Rond uiterlijk, strak van lijn. Het Hansaontwerp is een blik vooruit, maar qua techniek zit er nog veel vooroorlogs in. Soliditeit is belangrijker dan dynamiek. Borgward’s Hansa 1500 heeft de eer de

eerste nieuwe naoorlogse auto in Duitsland te zijn. De moderne uitstraling en de ouderwetse vakkundigheid gaan bij de cabriolet hand in hand. Het is geschiedenis, niet zomaar een verhaal: De eerste kenmerken en schetsen voor de grote nieuwe sprong worden door de voormalig zakelijk leidinggevende bij de Duitse Wehrmacht Carl F.W. Borgward op papier gezet als hij in Amerikaanse gevangschap zit en autotijdschriften uit de States bestudeert. Als de Hansa 1500 tenslotte in maart 1949 in Genève wordt gepresenteerd, laat dit model de concurrentie met haar stoffig vooroorlogs aanbod ver achter zich: de eerste Duitse personenauto met ponton carrosserie komt uit Bremen – niet uit Stuttgart, Rüsselsheim of Keulen (resp. Mercedes, Opel of Ford). Er komen een heleboel types uit: De Hansa 1500 / 1800 is er als limousine en als combi, met benzine en diesel motor, met 42 tot 80 PK en voor de mensen die

De Hansa 1500 biedt ruim voldoende plaats en comfort voor vier personen 11


het motorcompartiment zoemt de weliswaar verbazingwekkend sterke, maar toch zwaarbelaste viercilinder. Ja, 120 km/u zou mogelijk zijn, maar 70 – 90 km/u lijkt beter. Boven die snelheid verliest de wagen het contact met het wegdek, dat chauffeurs met normale lengte achter de hoge motorkap maar ternauwernood kunnen waarnemen.

niet graag zelf schakelen zelfs met automatische ‘Hansa-Matic’.

Zwaar leer, dik blik, vlakke ruiten. De Hansa is een toonbeeld van rijpheid en kwaliteit. De auto en haar materiaal liggen zwaar in de hand. Wie de kostbare 4-zitter wil bekijken, moet in de collectie van Autostadt zijn

Natuurlijk moet de Hansa 1500 geen sportwagen zijn. De clientèle die bestaat uit directeuren uit de meubel- en voedingsmiddelenindustrie en bestuurders heeft een hekel aan het zwaarlopende stuur en de erg hakerige vierversnellingsbak en wil comfort en exclusiviteit zonder de frivoliteiten van de Hebmüller VW en Porsche. Misschien is juist dat wel het nieuwe aan de Hansa 1500. De luxe dat beide elementen aanwezig zijn: modern en conservatief tegelijk.

De mooiste types, de vierpersoons cabriolet en de schandalig dure sportcabriolet met kortere wielbasis worden gebouwd door carrosseriespecialist Hebmüller in Wülfrath. De Hansa 1500 valt op doordat hij tussen de seriebouw en speciale carrosseriebouw in zit, een vooruitstrevende vorm en een beproefde techniek heeft. Om de vooruitgang qua koetswerk kun je niet heen en dat de auto er zo glad en sober uitziet, maakt dat de strakke pontonlijn nog meer benadrukt wordt. De uitvoering en het rijden geven echter een heel andere indruk: Met het zware materiaal, de gedeelde voorruit en het grote volume aan opgevouwen dak rijdt deze moderne Hansa 1500 juist als een vooroorlogse auto. Zwaar en stijf hangt hij in zijn bladveren. Helemaal onderin

IN HET KORT In vergelijking met de VW en de Porsche komt de Hansa 1500 dank zij zijn afmeting en hoogwaardige constructie over alsof hij twee klassen hoger is; hij straalt luxe en status uit. En doordat hij heel erg zeldzaam is en qua stijl geheel nieuw, scoort hij nog hoger. Jammer dat niemand dat toegeeft.

12


Oud en nieuw dicht bij elkaar: de glans van de klokjes, de instrumenten en de schakelaars zweeft tussen art deco en het Wirtschaftswunder. Terwijl het er op de bodem rommelig uitziet, is de motorruimte zeer overzichtelijk. De sierlijke 4-cylinder komt met 52 PK goed voor de dag en komt van alle drie de motoren het minst sportief over. Voertuiggegevens

Borgward

Motor

4 cylinder in lijn

Kleppen/nokkenas

8/1

Aandrijving nokkenas

tandwiel

Cylinder inhoud

1498 ccm

Carburatie

2 valstroom carburateurs

Vermogen bij toeren/min.

52 PK/4200

Koppel bij toeren/min.

104/2300

Topsnelheid

121 km/u.

Versnellingsbak

4, handgeschakeld

Aandrijving

achteras

Remmen voor/achter

Trommel/trommel

Bandenmaat (testwagen)

6.40/15

Brandstofverbruik volgens fabriek

1 : 11

CO2-emissie

206 g/km

Borgward

Acceleratie 0–100 km/u.

28,3 sec.

Leeggewicht

1296 kg

Gewichtsverdeling V/A

47/53%

Draaicirkel links/rechts

12,8/11,8 m

Geluidsniveau binnen bij 50 km/u.

78 decibel

Geluidsniveau buiten bij passeren

76 decibel

Kosten

Borgward

Belasting per jaar

121,-

WA verzekering

119,-

Onderhoudsinterval

5000 km

Periodieke beurt incl. olie verversen

Waarde toestand 2

€ 37.500,-

Vertaling uit Auto Bild Klassik Margreet en Martin Bilthof

Tankinhoud/brandstofsoort 40 l/normale benzine Totaal toegelaten gewicht

Maten en gewicht

1530 kg

13

300,-


Borgward Isabella Limousine 1955 Beperkt Editie 1.000 Stuk Model Car World Exclusiv, Deuren en kappen gesloten Schaal: 1:18 - Resine BoS-Models - Nr. 193252 Op www.modelcarworld.de is de nieuwste aflevering uit de BoS serie te zien. Deze keer is de Borgward Isabella uit 1955 (schaal 1:18) het onderwerp. Deze middenklasse auto kwam van één van de grootste autofabrikanten in Duitsland. Het merk heeft het niet overleefd, maar de auto’s wel. BoS heeft een kleur uit die tijd gekozen en het interieur is grijs. Zo hoorde dat ook in 1955. Het mooie cremekleurig stuurwiel is ook zo’n fraai detail en denk daar dan nog een bloemenvaasje bij.

14


Gespecialiseerd in Borgward V.J.M. van der Velden Peizerweg 154 9727 AR Groningen Telefoon: 050-5257329 Telefax: 050-5281157

mobiel: 06-54321584 info@garagevandervelden.nl

Aangeboden: TE KOOP AANGEBODEN wegens afgenomen gezondheid: Borgward Isabella Sedan, Bouwjaar: 1959, 60 PK gereviseerde motor, Origineel stalen schuifdak Voor meer informatie zie: www.garagevandervelden.nl 2 ¾ X Lloyd Alexander TS Waarvan 1 in gemonteerde staat -vele plaatdelen -1 goedlopende motor -1 reserve motor in onderdelen Diverse onderdelen Borgward: - 1 gereviseerde 60 PK motor - diverse spatschermen, motorkappen & kofferdeksels Borgward Isabella Sedan - motorkap Borgward Isabella Coupé (kleine rombus) - versnellingsbakken - motor delen (distributiedeksels, onderblokken, etc.) - diverse Cilinderkop benodigdheden. Complete Borgward Isabella TS voor restauratie. Prijzen in overleg, bezoek op afspraak! Garage- & Automobielbedrijf V. van der Velden Peizerweg 154, 9727 AR Groningen Tel: 050-5257329 www.garagevandervelden.nl info@garagevandervelden.nl Vraag en Aanbod: Advertenties t/m 3 regels zijn gratis mits deze betrekking hebben op de Club doelstellingen. Voor alle overige advertenties (¼, ½, 1/1 pagina) gelden zakelijke tarieven; deze zijn opvraagbaar bij de redactie. Adverteren! Mail uw advertentie aan redactie@borgwardclub.nl of stuur uw advertentie naar het secretariaat.

15


UITTERLINDEN AUTOSCHADE

Hemelstraat 20, 5425 VT De Mortel Tel. 0492 – 36 27 08

16

Profile for Fred Vermeulen

Borgwaardigheden 36 zomer 2014  

Clubblad Borgward Club Nederland

Borgwaardigheden 36 zomer 2014  

Clubblad Borgward Club Nederland

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded