Page 11

pk. Terwijl de oude benzineversie van de B3000 3,4 ton kon trekken en met de dieselmotor 3,1 ton, kon de B4000 4 ton aan. In totaal werden er bijna 8000 B4000-trucks gefabriceerd. De voor de Borgward-trekkers gebouwde opleggers (rijtuigen dus in dit geval) hadden 53 zit en 35 staanplaatsen op het balkon bij de entreedeuren en een grote bagageruimte. Ze waren beige gelakt, met nog andere kleurtjes als rood, licht/donkergroen, blauw en bruin. In het laatste jaar (1970) zat er ook reclame op de opleggers: de meeste passagiers waren toerist, dus de reclames waren voor zonnebrandcrème en bier. De op de B4000 gebaseerde treinen waren 14,4 meter lang en bleven rijden tot het particuliere railbedrijf de dienst in december 1970 staakte. Toen waren de wegen op het eiland aan moderne eisen aangepast en was het met de ouderwetse trein ‘einde verhaal’. De LT4 staat als losse truck ongerestaureerd in het Trammuseum in Hannover.

Nu lag er op Sylt al in 1888 een spoorlijntje en in het zuiden vanaf 1901 een ander los lijntje met meterspoor met lichte treintjes in verband met de krappe bochten en de steeds door verstuiving opschuivende duinen. Ze reden op stoom. In 1927 kwam dus de dam met een spoorlijn naar het vaste land. Na de tweede wereldoorlog werden de sporen hersteld en in 1952 ging men weer rijden. Omdat er geen gewone locomotieven konden worden gebruikt, koos men voor vrachtwagens die zouden worden omgebouwd voor gebruik op spoorrails.

Vertaling: Martin Bilthof. Van de benaderde leveranciers wilde alleen Borgward meewerken aan de voorstellen. De naoorlogse treinen werden ontworpen en gebouwd in de eigen spoorwerkplaats in Westerland, de centraal gelegen hoofdplaats op Sylt. Daar werden Borgward-vrachtwagentrucks omgebouwd tot gemotoriseerde trucksmet-oplegger, ‘Leichttriebwagen’ genoemd. Men bouwde er vijf (LT1 t/m LT5). Al gauw heetten ze ‘rasende Emma’, dit naar een gedicht van Christian Morgenstern: ”Die Möwen sehen alle aus, als ob sie Emma hießen…”(de meeuwen zien eruit alsof ze allemaal Emma zouden heten). De omgebouwde trucks waren van het type Borgward B4000, diesel. Dit type werd van 1950 tot 1961 gebouwd en was een doorontwikkeling van de B3000, de eerste truck die na de oorlog de fabriek uitrolde met een dieselmotor van 80, later 110 pk. Die in de Sylt-trein had 95

>> Het is gebleken dat onze Geert Vossebeld ooit met zijn auto op deze spoorlijn is vervoerd, daarvan is nog een foto! Alleen stond er toen geen Borgward meer voor.

11

Profile for Fred Vermeulen

Borgwaardigheden 26  

26e editie van clubblad Borgward Club Nederland

Borgwaardigheden 26  

26e editie van clubblad Borgward Club Nederland

Advertisement