Page 1



Kedves DeákosDiákok! KDFG itt kezdődik, a téma kötetlen. Pár hete belekóstoltunk az újságírás gyakorlatába és elkezdtük szerkeszteni a saját lapunkat. Próbáltunk olyan témákat keresni, amik közül mindenki talál olyat, ami érdekli. Foci, zene, film, tech, divat, autó, művészet, stb... Szedett-vedett kis csapatunk kisebb-nagyobb erőkkel ezen dolgozott, ezért izzadt olyan keményen az informatika és média órákon. Na jó, persze ez nem igaz. Mindenki hozzá tette a saját kis anyagát és ettől lett ez kerek egész. Persze van aki olyan cikket írt, hogy azt a kiadványba már nem tudtuk belerakni, mert elvesztette aktualitását. Mivel ők is sokat dolgoztak vele így természetesen ezeket a munkákat is megjelentetjük a lapban. Reméljük, hogy tetszeni fog nektek a mi kis művűnk. Tisztában vagyunk vele, hogy nem a legprofibb munka és azzal is, hogy talán, ha az is lenne akkor sem érdekelne mindenkit. Ez természetes. Ennek ellenére örülünk annak, ha elolvassátok és utána (esetleg), ha tetszett akkor ezt ki is mutatjátok. Esetleg nyomtok egy lájkot a DeákMédiának vagy megosztjátok, írtok nekünk vagy csak megveregetitek a vállunkat szünetben. (Haha) Jó vicc volt. Ha netán szeretnétek az újság folytatását akkor dobjatok egy üzit. Azt is szívesen vesszük, ha valakinek van jó ötlete vagy csak csatlakozna a csapathoz. De nem is jártatom tovább az ujjam. Enjoy!

1


Tartalom:        

Oscar-díj Film Zene Technika Divat StreetArt Autó Sport

Valentin nap (katt!) Franciaország – Németország edző mérkőzés (katt!)

Zene ajánló: BLR ft. TKJ : 1szerelem Bruno Mars : It will rain Goldhand: Stay Jasper Folks : River Flows in you Mr. Missh: A mi mesénk Mr. Missh: Nem te voltál Molnár Ferenc Caramel: Szeretlek Molnár Ferenc Caramel: Lélekdonor Rihanna ft. Calvin Harris: We found love Taylor Swift : we are never ever getting back William ft. Eva Simons : This is love Rihanna Ft.. Eminem: Love the way you lie

2


Oscar-díjátadó Ismét eltelt egy év, s megint számos jobbnál jobb film látott mozivásznat. A 2013-as díjátadó ceremóniára február 24-én került sor a hollywoodi Dolby Theatre-ben. Legjobb film: Az Argo-akció (nyertes) Django elszabadul Lincoln A nyomorultak A messzi dél vadjai Napos oldal Pi élete Szerelem Zero Dark Thirty Előzetes tipp: Az eredetiség és a látvány díját mindenféleképpen a Nyomorultak nyerné, de a legjobb filmet így, hogy egy jelölésen van olyan nagy sikerű filmekkel, mint a Napos oldal, Az argó-akció, és a Lincoln kevesebb esélye van az Oscarra. Legjobb férfi főszereplők: Bradley Cooper (Napos oldal) Daniel Day-Lewis (Lincoln) (nyertes) Hugh Jackman (A nyomorultak) Joaquin Phoenix (The Master) Előzetes tipp: Bradley Cooper Legjobb női mellékszereplők: Amy Adams (The Master) Sally Field (Lincoln) Anne Hathaway (A nyomorultak) (nyertes) Helen Hunt (A kezelés) Jacki Weaver (Napos oldal) Előzetes tipp: Anne Hathawaynek Legjobb féri mellékszereplők:

3


Alan Arkin (Az Argo-akció) Robert De Niro (Napos oldal) Philip Seymour Hoffman (The Master) Tommy Lee Jones (Lincoln) Cristoph Waltz (Django elszabadul) (nyertes) Előzetes tipp: Robert De Niro Legjobb eredeti forgatókönyv: Django elszabadul (Quentin Tarantino) (nyertes) Holdfény királyság (Wes Anderson, Roman Coppola) Kényszerleszállás (John Gatins) Szerelem (Michael Haneke) Zero Dark Thirty (Mark Boal) Előzetes tipp: Holdfény királyság vagy Django elszabadul. Legjobb rendező: Michael Haneke (Szerelem) Ang Lee (Pi élete) (nyertes) David O. Russell (Napos oldal) Steven Spielberg (Lincoln) Benh Zeitlin (A messzi dél vadjai) Előzetes tipp: Zseniális rendezők. Kár, hogy csak egy kaphat. Legjobb adaptált forgatókönyv: Az Argo-akció (Chris Terrio) (nyertes) Lincoln (Tony Kushner) A messzi dél vadjai (Lucy Alibar, Benh Zeitlin) Napos oldal (David O. Russell) Pi élete (David Magee) Előzetes tipp: Az adaptál forgatókönyvek között idén elég erős a mezőny. Mind az öt film nagy sikernek örvendett. Lövésem sincs. Legjobb látvány: Anna Karenina (nyertes) A hobbit - Váratlan utazás Lincoln A nyomorultak Pi élete

4


Előzetes tipp: A legjobb látvány kategóriában a 2 legesélyesebb az Anna Karenina és a Pi élete Legjobb Animációs film: Frankenweenie - Ebcsont beforr Kalózok - A kétballábas banda Merida, a bátor (nyertes) ParaNorman Rontó Ralph Előzetes tipp: Szerintem a Merida a bátor megérdemelné az idei legjobb animációs film díját. Legjobb női főszereplők: Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) Jennifer Lawrence (Napos oldal) (nyertes) Riva (Szerelem) Quvenzhané Wallis (A messzi dél vadjai) Naomi Watts (A lehetetlen) Előzetes tipp: A legjobb női főszereplőnek járó díjat Jennifer Lawrencnek kellene adni. Legjobb női mellékszereplők: Amy Adams (The Master) Sally Field (Lincoln) Anne Hathaway (A nyomorultak) (nyertes) Helen Hunt (A kezelés) Jacki Weaver (Napos oldal) Előzetes tipp: Szerintem a legjobb női főszereplő díjat Anne Hathawaynek kellene kapnia. Legjobb idegen nyelvű film: Egy veszedelmes viszony (Dánia) Kon-Tiki (Norvégia) No (Chile) Rebelle (Kanada) Szerelem (Ausztria) (nyertes) Előzetes tipp: A legesélyesebb film szerintem a Szerelem.

5


Legjobb jelmez: Anna Karenina (nyertes) A hobbit - Váratlan utazás Lincoln A nyomorultak Pi élete Előzetes tipp: A legjobb látvány kategóriában a 2 legesélyesebb az Anna Karenina és a Pi élete. Szerintem. Legjobb fényképezés: Anna Karenina (Seamus McGarvey) Django elszabadul (Robert Richardson)Lincoln (Janusz Kaminski) Pi élete (Claudio Miranda) (nyertes) 007 - Skyfall (Roger Deakins) Előzetes tipp: A Skyfall érdemelné meg a legjobb fényképezésnek járó díjat. Legjobb maszk: Hitchcock A hobbit - Váratlan utazás A nyomorultak (nyertes) Előzetes tipp: Szerintem a Nyomorultaknak van a legtöbb esélye megnyerni a legjobb maszkot. Legjobb vágás: Az Argo-akció (nyertes) Lincoln Napos oldal Pi élete Zero Dark Thirty Előzetes tipp: A Lincoln megérdemelné a legjobb vágásnak járó Oscart. Legjobb betétdal:

6


Chasing Ice (J. Ralph: Before My Time") A nyomorultak (Alain Boubil, Claude-Michel Schönberg, Herbert Kretzmer: (Suddenly") Pi élete (Mychael Danna, Bombay Jayshree: Pi's Lullaby") 007 - Skyfall (Adele, Paul Epworth: Skyfall") (nyertes) Ted (Walter Murphy, Seth MacFarlene: Everybody Needs A Best Friend") Előzetes tipp: Nekem legjobban a Ted és a Pi életének betétdala tetszett a legjobban. Legjobb zene: Anna Karenina (Dario Marianelli) Az Argo-akció (Alexandre Desplat) Pi élete (Mychael Danna) (nyertes) Lincoln (John Williams) 007 - Skyfall (Thomas Newman) Előzetes tipp: A Skyfall zenéje nagy sikert aratott. Valószínűleg meg is nyeri az Oscart. Legjobb vizuális effektek: Bosszúállók A hobbit - Váratlan utazás Hófehér és a vadász Pi élete (nyertes) Prometheus Előzetes tipp: A Bosszúállók és a Hobbit megérdemelné a legjobb vizuális efektek díját. Legjobb hangkeverés: Az Argo-akció Lincoln A nyomorultak (nyertes)

7


Pi élete 007 – Skyfall Előzetes tipp: Mindenféleképpen a Nyomorultak érdemli meg a legjobb hangkeverést. Legjobb rövid dokumentumfilm: Inocente (nyertes) Kings Point Mondays at Racine Open Heart Redemption Előzetes tipp: Mondays at Racine lett az idei legjobb rövid dokumentum film. Legjobb hangvágás: Az Argo-akció Django elszabadul Pi élete 007 – Skyfall (nyertes) Zero Dark Thirty Előzetes tipp: A legjobb hangvágás szerintem a Pi életében volt. Legjobb rövidfilm: Asad Buzkashi Boys Curfew (nyertes) Dood van een Schaduw Henry Előzetes tipp: A legnépszerűbb rövidfilm idén talán a Asad lett, de nekem a Curfew jobban tetszett.

8


Legjobb dokumentum film: 5 Broken Cameras (nyertes) The Gatekeepers How to Survive a Plague The Invisible War Searching for Sugar Man Előzetes tipp: Legjobb idei dokumentum filmnek járó dijjat szerintem a The Invisible War fogj a megkapni. Legjobb rövid animációs film: Adam and Dog Fresh Guacamole Head Over Heels Paperman (nyertes) The Simpsons: The Longest Daycare Előzetes tipp: Szerintem ezt a díjat a Paperman viszi idén haza.

A február rengeteg új filmet tartogat számunkra. Lássunk ezekből néhányat. Napos oldal Pat négy évet tölt elmegyógyintézetben. Miután kiszabadul, helyre szeretné tenni életét ex-feleségével. Ám a szomszédjában lévő szintén elmezavaros nővel alakulni kezd valami vonzalom féle, ami a film végére kiteljesedik. A dramedy (vígjáték – dráma) műfaj kezd egyre népszerűbbé válni a filmiparban.

9


Az a bizonyos első év Vajon tényleg a nagybetűs Igazit választottuk-e? Nat és Josh nem igazán összeillő pár, de mégis jól megvannak egy mással. Frigyüket mindenki ellenzi, ennek ellenére mégis egybe kelnek, ám az első év megpróbáltatásokat tartogat számukra. Például rögtön két szerelmi alternatíva személyében. A páros hűséges próbál maradni de ott lebeg a kérdés: meg éri-e? Die Hard 5 John McClane megint megcsinálja! Ezúttal is arra kényszerül, hogy megmentse a világot a rossz fiúktól ám segítsége is akad a fia Jack személyében. Miatta főhősünk kénytelen az oroszokhoz utazni, ahol fiával szembeszállnak a terroristákkal és megmentik a világot. A filmben feltűnnek Budapest ismert utcái és ismert személyiségei is láthatóak lesznek a filmvásznon Warm bodies2013 legviccesebb filmjének ígérkezik az Isaac Marion regényéből megrendezett Warm bodies filmadaptációja. R nevű zombi valamilyen furcsa okból szerelmes lesz egy egészséges lányba, és megpróbálja megmenteni ahelyett, hogy megenné az agyát. A film morbid humora már a traileren is átjött. A film február elejétől már látható a kinti mozikban.

10


Boszorkányvadászok Miután gyerekként hozzászoktak a vér látványához, Jan és Julia önbíráskodó bosszúállók lettek a múltuk hatására. Ám sejtelmük sincs róla, hogy most ők válnak prédává, és a boszorkányoknál sokkal hatalmasabb gonosszal kell szembenézniük, a saját múltjukkal.

 

11


Tech - Tudomány Magyar játék a világhír küszöbén Az iPhone-ra, iPadre, androidos készülékekre, valamint Windows Phone rendszerre is egyaránt ingyenesen letölthető játékban egy-egy kitakart képalapján kell kitalálnunk, hogy mi is szerepel rajta, Obamától a Flinstoneson át a logókig. A napiapp.hu korábbi híre szerint a GameFounders támogatói programjába magyar szoftver fejlesztői csapatának

tagjai

három

hónapig

a

világ

legsúlyosabb játékfejlesztő cégeinek vezetőivel, a legnagyobb befektetők képviselőivel és szakértők segítségével tanulhatják majd meg, hogyan csinálhatnak pénzt a játékból.

„Almáék”

A MacRumors-hoz eljutott levél szerint az Apple emailben értesítette partnereit, hogy március 1jétől nem forgalmazza az Európai Unióban, a tagjelölt országokban, valamint az Európai Szabadkereskedelmi Társuláshoz csatlakozott államokban a Mac Pro gépeket.

A Macworld UK-nek a cég képviselője megerősítette, hogy leállnak a forgalmazással. A lépés mögött az áll, hogy a gépbe szerelt hűtőventilátorok, illetve azok védelme nem felelnek meg egy új EU-s szabályozásnak, így az unió szerint balesetveszélyes a Mac Pro. Ezek a nagyteljesítményű gépek egyébként se egyszerű háztartásokba lettek tervezve. Általában munkára használják őket, mint például videó vágásra, szerver gépeknek stb. Egy-egy ilyen gép kérhető akár 2x6 2.4 Ghz-s processzor maggal és 4db 512 Mb-s SSD meghajtóval. Viszonyítási alapként a személyi laptopok, amik az átlag háztartásokban megtalálhatók duo vagy 4 magos 2 Ghz-s processzorokkal vannak ellátva hagyományos merevlemezekkel. Az SSD és a winchester között a különbség, hogy az SSD-ben nincs mozgó alkatrész ezáltal halkabb és 3x gyorsabb is. A fentiekben említett Mac (eredetileg „Machintos”)Pro számítógépek akár a 1,5 millió forintos árat is elérhetik.

12


Már félig kész az új Windows Elért a tesztelés fázisáig a Windows következő generációja, az új operációs rendszernek éppen az első, publikusan is elérhető próbaváltozatán dolgoznak a Microsoft programozói, tudta meg a The Verge. Az általában jól értesült lap kínai forrásokra hivatkozva azt írja, a demó egy-két hónapon belül, a végleges változat pedig a nyáron jelenhet meg. Az új Windows fejlesztése Blue vagyis kék kódnéven zajlik a Microsoftnál a Windows 8 megjelenése óta. A pletykák szerint ezzel az operációs rendszerrel áll át a Microsoft az Apple-nél honos termékciklusra, és az idei évtől kezdve évente ad ki egy nagyobb kiegészítő csomagot a Windowshoz, ami gyakorlatilag új rendszerré változtatja a Windowst. A Blue és utódai a tervek szerint ingyenesek lesznek, viszont önmagukban nem futnak, mindenképpen egy alap Windows 8-ra kell rátelepíteni őket. A Blue publikus próbaverziójának célja, hogy a Microsoft tesztelje a felhasználókat az újdonsággal, és szondázza a közvéleményt az új rendszerrel kapcsolatban. A Blue a hírek szerint a keresés területén újítja meg leginkább a Windows 8-at, a Bing keresőmotor kódjára épülő belső kereső a gépünkön és az interneten is az eddiginél sokkal intelligensebben keres majd, akár szöveges információkat, akár videót vagy képeket. Az Internet Explorer 11 böngésző is ebben a csomagban lát majd napvilágot. További fontos újítás, hogy az egyre népszerűbb, 7 és 8 hüvelykes tabletekre is külön specializált kezelőfelületet kap a rendszer. Hogy az új Windows kap-e új nevet a megjelenésig, vagy a Blue kódnév lesz a végleges, egyelőre nem tudni, de nem lenne meglepetés az átkeresztelés, hiszen a kék szín és a Windows elég szerencsétlen asszociációkat kelt: az operációs rendszer lefagyásakor látható hírhedt képernyő, a kék halál nem biztos hogy a legjobb reklám egy új Windows-verziónak.

PlayStation 4 – first look Új megközelítést kapott a következő vas. Persze nagyot kell újítania a Sony mérnökeinek, ha nem akarnak állást keresni, ugyanis a PS3 egyértelmű bukás. A Microsoft abszolút győztese a generáció konzoljainak. A cég 50 millió Xbox 360 felhasználót tudhat maga mögött. Érdekes csata lesz ez a következő generációban. Érdemes lesz megfigyelni az árazást is, ugyanis, ha túl szaladnak a számok az a játék konzol ipar végét is jelentheti a mai gamer pc-kel szemben. Érdekessége az PS-nek, hogy akár saját Windows vagy Linux op. rendszerrel is elláthatjuk. Felmerül a kérdés – Ez mitől is játék konzol?

13


Bevadult a Bershka! A már jólismert Spanyol márka a Bershka eddig is piacradobott merészebb ruhákat, de most kitett kitett magáért, hogy az egéssz 2013-as Tavasz/Nyár kollekcióját a neonszínek, ombré sortok és baseball sapkáknak szentelte, ezzel Európába hozva egy szelet Californiát.

Bershka SS13 Campaign katt! A kollekció fantázia neve is jól mutatja, ez kicsit több, mint eddig, a “you only live once”/ csak egyszer élsz szinte üvölti, hogy be kell vállalnod ezeket a darabokat is a nyárra. Nem lehet elégszer elmondani, a mai márkák többnyire a 90-es évek formavilágához nyúlnak vissza, de a Bershka most tovább gondolta ezt és még egy évtizeddel vissza ugrott az időben, a 80-as éveket is a szekrényünkbe csalogatva.

Ha a Bershka eddig nem volt elég cool a kifutók trendjeinek, akkor ez most megváltozik, hisz az új darabok színt és nyugati szelet hoznak a már-már ijesztő fekete-fehér csíkos tavaszunkba! A kifejezetten sportos darabok mellett a még oly' távolinak tűnő fesztiválszezon nőies alapkellékeit is megtalálhatjuk, így ha még nem is tudjuk, hogy mit veszünk fel holnap, azt már most kiválaszthatjuk, hogy mit fogunk viselni a Balaton Soundon.

14


15


Persze a letisztultabb stílus kedvelőinek sem kell más boltot keresni, mert a kollekcióban helyet kapott 1-2 letisztultabb, elegánsabb darab is, bár visszafogottnak aligha mondhatók.

16


17


Aki tehát unja a borús és khaki, militari hangulatot, vegye az irányt a Bershka felé, hisz a tavaszi kollekció darabjai hamarosan megérkeznek hozzánk is!

18


19


Street Art Manapság a hírekben gyakran hallani olyan hírességekről, akiknek magyar felmenőik voltak, vagy az élet bármely más területén világszerte a magyarok egy-egy hódításáról, miközben még is lehurrognak minket. Rengeteg olyan ember van, aki egy nagyobb, népszerűbb államban vagy városban élve, azt gondolja, hogy a kisebb országok mind unalmasak, érdektelenek, szürkék, elavultak. De a művészet más. A művészetben nem számít, hogy hány éves vagy, nő vagy hímnemű egyednek titulálnak. Nem számít milyen etnikumú vagy. A lényeg az, ami benned, BENNÜNK lakozik, és hogy hogyan tudod átadni az. Megtudod, e mozgatni vele az embereket, vagy csak valamit közölni szeretnél velük. Biztosan mindenki találkozott már buszon, vagy városban a falakra hányt firkálmányokkal, egy-egy betűszóval, amire gyakran csak idegenkedve tekintünk (pl.: „FACE”; „GEP”; „JEWEL” stb.) De a Street Art nem összetévesztendő ezekkel. Ez nem csak egyszerű falfirka, ezeknek érzelmi jelentésük van, és mondanivalójuk. 2007-ben kezdődött el a street art nagyobb mértékű elterjedése; akcióbabákat, kitűzőket, pólókat, terveztek és illegális partikhoz festettek látványelemeket, belvárosi designe boltokban szerveztek – és szerveznek – kiállításokat, miközben saját készítésű matricákkal és plakátokkal népszerűsítik magukat. Egy-egy grafika vagy népszerű karakter számtalan formában jelenhet meg, a művészek pedig minden lehetőséget megragadnak saját népszerűsítésükre. „Megtervezel egy apró motívumot, egy logót, vagy egy figurát, pólóra és jelvényre nyomod, aztán egyszer csak látod szembejönni az utcán. Nekem olyan ez, mint egy mozgó vászon, egy két lábon járó fal.” mesélte Kovács Budha Tamás képzőművész, aki a kilencvenes évek közepe óta foglalkozik utcai művészettel. Matricáival és háromszemű egyedi műveivel leginkább a belvárosi beton dzsungelekben

20


találkozhatunk, ezeknek is a lerobbantabb negyedeiben, melyeket ő csak „rozsdazónának” nevez. Bár Magyarországon is, mint eleinte - és olykor még most is – más országokban, adódtak problémák a Graffiti szerelmeseivel. A házfalakra, vagy egyéb épületek falára kerülő ábrázolásokat a tulajdonosok és az állam sem tudta mindig úgy értékelni, ahogy azt szerették volna. Megpróbálták törvénnyel és büntetéssel megoldani, de ezt ilyen egyszerű módszerrel nem lehetett kiszűrni, mivel ha valaki az emberek tudtára akarja hozni a mondanivalóját, akkor azt el is éri; így a kompromisszum lehetett csak célravezető. A belvárosban kijelöltekre szabad kezet kaptak az utca művészei, így megoszthatták gondolataikat, és nem rongálták a környezetet. Ami máshol megszokott, az Magyarországon érdekesség és feltűnést kelt. Bár az a graffiti, amint Lengyelországban egy hihetetlen profizmussal és hozzáértéssel készítettek, mi sem hagynánk figyelmen kívül. Lengyel ország szívében 

21


Super Bowl XLVII. A legrangosabb sportesemény az évben, ez az NFL (Nemzeti Futball Liga) szuper döntője, melyben a két legjobb csapat méri össze erejét. Ebben az évben a Baltimore Ravens és a San Francisco 49ers jutott el idáig és ők játszottak a New Orleansi stadionban. A kezdés helyi idő szerint (február 3.) 17:30 perckor kezdett, sajnos ez Magyarországon 00:30 percre csúszott, így aki meg akarta nézni a mérkőzést hajnalig virraszthatott, de szinte az Államokban ez kötelező program. A TV-ben a leghíresebb amerikai csatorna a CBS közvetítette. Egy érdekesség hogy a csatorna 30 másodpercnyi reklámért több mint 4 millió dollárt (USD-t) kért el.. kicsit meglepő adat, amivel rekordot döntöttek! A mérkőzés előtt a himnuszt Alicia Keys énekelte és a félidőben fellépett a többszörös Grammy-díjas Beyoncé, aki 2004-ben a himnuszt énekelte. Akkor térjünk rá magára a mérkőzésre, már előtte lehetett tudni, hogy szoros meccs lesz. Ez nem így kezdődött, mert a Ravens nagyon elhúzott, az első félidőt 21-6ra nyerte, utána egy váratlan 30 perces áramszünet történ, ami ilyen szinten kicsit meglepő.. ezalatt a 30 perc alatt a 49ers összeszedte magát és felhozta az eredményt 28-23ra, ami egy bravúros teljesítmény volt. Itt vált nagyon szorossá a mérkőzés de végül a Ravens nyerte 34-31re, ezzel besöpörve a második super bowl győzelmet. A meccs MVP-e (legértékesebb játékosa) Joe Flacco lett a Baltimore irányítója. Még egy érdekesség a meccsről, hogy a két csapat edzője testvérek! Jhon és Jim Harbaugh, emiatt elterjedt Harbaugh-Bowl ként is. Nagyjából ennyi történt az idei Super Bowl-on, jövőre is lesz egy jó kis virrasztós este, addig is pihenjetek és szeptembere nem csak az iskola kezdődik, hanem az NFL szezon is! Aki eddig is nézte az ezt mind tudta, de aki nem az szeptemberben elkezdheti nézni és szurkolni!

22


Rafael Nadal visszatért Kedden este visszatért térdsérüléséből Rafa Nadal Vina del Marban, a Chile Openen újra. Szurkolók milliói várták visszatérését miután még Wimbledonban kikapott a második fordulóban Lukas Rosol-tól. Először párosban mutatkozott be az argentin Juan Monacóval. A Frantisek Cermák, Lukas Dlouhy cseh páros ellen mutatkoztak be és nyertek is 6:3 6:2-re. Nadal azt nyilatkozta , hogy nem érzi magát még csúcsformában , mert még egyes mozdulatok fájdalmat jelentenek neki és egyenlőre még nem az eredmények a fontosak. A Francia nyílt teniszbajnokságra (Roland Garrosra) szeretne igazán lendületbe jönni.

A hónap autója az Audi RS 7 Sportback Az RS 7 Sportback a legszebb formában jeleníti meg a rendkívüli menetdinamikai képességeket. Az ötajtós kupé teljesítménye 412 kW (560 LE) 4.0 TFSI motorral gondoskodik, amely mindössze 3,9 másodperc alatt teszi lehetővé a 100 kilométer/óráig tartó gyorsulást, a végsebesség akár eléri 305 kilométer/órát is. A nagy teljesítmény ellenére az Audi RS 7 Sportback átlagosan 9,8 liter üzemanyaggal is beéri 100 kilométert. Az új Audi RS 7 Sportback legujjszerűbb technikája a „cylinder on demand” (COD) rendszere.

23


Az utastér és színvilága tekintetében további eltérések figyelhetők meg. A lábtámaszok, a pedálok és az „MMI Navigation plus” navigációs rendszer „softkey” gombjai alumínium, műszerfalból kiemelkedő monitor alatti dekorbetétek zongoralakk-fekete felületűek. Az autó elejét az Audi jellegzetes „singleframe” hűtőrácsa határozza meg, ezúttal matt alumínium szegéllyel és fényes fekete méhsejt-mintázatú ráccsal. Ahhoz képest, amit tud, az RS7 nem is túl hivalkodó. Elöl ugyan kapott két nagy légbeömlőt, hátul a kötelező diffúzort, és elég látványosak a nagy felnik, de így sem sokkal feltűnőbb, mint bármelyik másik A7-es változat. Belül is csak a lapított alsó karimájú kormány, a jobb tartású sportülések és néhány díszítőelem jelzi, hogy ez a kivitel többet tud.

24

Az Audi motorjában is van még tartalék – csak emelni kell a turbónyomáson – így csak idő kérdése, mikor rukkolnak majd elő a 600 lóerős, vagy még durvább motorokkal. Akkor is, ha ezen a szinten már semmi haszna a lóerők további emelésének.


Bajnokok ligája Celtic

0-3

Juventus

Referee: Alberto Undiano Mallenco (ESP) – Stadium: Celtic Park, Glasgow (SCO)

Round of 16 Full time »

Valencia

1-2

PSG

Referee: Paolo Tagliavento (ITA) – Stadium: Estadi de Mestalla, Valencia (ESP)

13 February 2013 Round of 16 Full time »

Shakhtar Donetsk

2-2

Dortmund

Referee: Howard Webb (ENG) – Stadium: Donbass Arena, Donetsk (UKR)

Round of 16 Full time »

Real Madrid

1-1

Man. United

Referee: Felix Brych (GER) – Stadium: Estadio Santiago Bernabéu, Madrid (ESP)

19 February 2013 Round of 16 Full time »

Porto

1-0

Málaga

Referee: Mark Clattenburg (ENG) – Stadium: Estádio do Dragão, Porto (POR)

Round of 16 Full time »

Arsenal

1-3

Bayern

Referee: Svein Oddvar Moen (NOR) – Stadium: Arsenal Stadium, London (ENG)

20 February 2013 Round of 16 Full time »

Milan

2-0

Barcelona

Referee: Craig Thomson (SCO) – Stadium: Stadio Giuseppe Meazza, Milan (ITA)

Round of 16 Full time »

Galatasaray

1-1

25

Schalke


 like & share impresszum                  

Bakos Tamás Bartis Barbara Bencsik Réka Bognár Alexandra Borgátai Patrik Dunszt István Fényes Misi Ferencz György Gerzsenyi Orsolya Hargitai Dóra Laufer Vivien Mózes Emese Nagy Izabella Révai Richárd Román-Párduc Rebeka Sándor Zsófia Tóth Atilla Tóth Gréta

 Pózna Gabriella info@deakelet.com Kispesti Deák Ferenc Gimnázium - 2013

26

KDFG, itt kezdődik #00  

Az első közös projekt feladatunk. Kispesti Deák Ferenc Gimnázium 2013.