Page 1

O R I G I N A L D U TC H D E S I G N S I N C E 1 97 7

2018


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


HET THUISGEVOEL WAAR IEDEREEN NAAR VERLANGT De tuin is tegenwoordig meer dan een plek om tot rust te komen. Het is een volwaardige buitenkamer geworden, die naadloos aansluit op de sfeer in het huis. Borek geeft die buitenkamer karakter en brengt het tot leven. Met buitenmeubelen die de woonvertrekken in het huis verbinden met de tuin. Wij brengen de tuin tot leven door een harmonisch effect te creëren met ontwerpen, die de emoties van het ‘thuis zijn en thuiskomen’ in een vloeiende belevenis van binnen naar buiten brengen.

In deze tijden van eindeloos combineren van kleuren en prints, is alles op elkaar afstemmen een gewaagde keuze. Maar daar houden we wel van. Een uniform kleurenpalet oogt bovendien heerlijk rustig. Borek maakt tijdloze, stijlvolle buitenmeubelen met een discrete ondertoon. De fijne lijngeving leidt niet af en oogst bewondering.

Met een team getalenteerde Nederlandse ontwerpers met brede ervaring en naam in design en innovatie, zetten we al 40 jaar prachtige buitenmeubelen neer. Iets waar het team Borek heel trots op is. Het creëren van een balans tussen design en functie is iets wat ons dagelijks bezighoudt. Daarbij laten we ons inspireren door talloze invloeden vanuit de design- en modewereld. Wij bieden met onze collecties buitenmeubelen en parasols unieke smaken, die in de behoeften voldoen. We tasten voortdurend af. En terwijl de ontwerp- en denkprocessen dagelijks binnen het bedrijf ‘rond zingen’, blijft één waarde voor ons het allerbelangrijkst: authenticiteit. Borek buitenmeubelen hebben een eigen, originele uitstraling. Daarom zijn we weer trots op de nieuwe collectie voor 2018.

Frank Bogaers

3


GENIET VAN HET BUITENLEVEN MET BIJZONDER BOREK

5


HARTELIJK WELKOM BY BOREK


7


CHIOS

MARCEL WOLTERINCK

PANAMA

MEET THE BOR

ERIC KUSTER

LINCOLN

REMY MEIJERS


FRANS VAN RENS

MONSARAZ

MAARTEN OLDEN

EK DESIGNERS

BERGEN

BERTRAM BEERBAUM

TWISK

9


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


À FARO BY BERTRAM BEERBAUM

BOREK creëert al 40 jaar de symbiose tussen tuin en ultiem zitcomfort. Ultiem genieten van het buitenleven staat daarbij centraal. ‘Enjoy Design’ noemt Bertram Beerbaum het en dat gaat helemaal op voor de unieke eettafel FARO. De gevierde ontwerper ontwikkelde de forse eettafel met antracietkleurige aluminium onderstel exclusief voor BOREK. Door de afmeting van 3.10 x 1.00 m is FARO een waar statement. Het ranke blad is vervaardigd van Dekton®. Dit unieke en gepatenteerde materiaal heeft de uitstraling van natuursteen, maar biedt een ongekende kras- en slijtvastheid. Bovendien is Dekton® Uv-bestendig en bestand tegen grote temperatuurswisselingen wat een optimale weersbestendigheid oplevert. Tafel FARO is leverbaar in de trendy kleur Trilium, elke tafel is echter uniek in z’n print. Prachtig te combineren met diverse eetstoelen van BOREK, 8 tot 10 zitplaatsen is voor FARO geen enkel probleem. Voor lange zomeravonden met vrienden en familie, aan tafel!

11


ENJOY DESIGN UNIEK IN Z’N PRINT

ANDRIA stoel. FARO tafel.


ANDRIA stoel, FARO tafel. Achtergrond: MONSARAZ lage fauteuil, FORCE bijzettafel.

13

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14, 17, 45 & 61.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


READY TO TEAK BY STUDIO BOREK

Voor de nieuwe collecties Cadiz, Sevilla en Tarifa gebruikt BOREK reclaimed teak. Dit gerecycled teakhout is afkomstig van oude huizen, gebouwen en boten uit Java. Met al een leven achter zich, vertoont het doorleefde hout wat ruwe oneffenheden die een hele eigentijdse look geven. Een stoer gebrandmerkt logo benadrukt dit nog eens. Kenmerkend aan de collectie Cadiz zijn de taps toelopende poten. De robuuste serie omvat een uitgebreid scala tafels, lig- en zitmeubelen waarmee elke denkbare opstelling mogelijk is. De serie Sevilla vult dit nog aan met meer kubistische meubelen. Tarifa maakt de keuze compleet met een serie tafels en bijzettafels, zowel met rond als vierkant blad. Reclaimed teak in de tuin doet warm aan en is door de neutrale houtkleur perfect te combineren met zowel rope als aluminium meubelen van BOREK.

15


RECLAIMED TEAK EIGENTIJDSE LOOK

SEVILLA bijzettafel, CROCHETTE poef.


SEVILLA lage fauteuil, lage bank, lage tafel & bijzettafel, CROCHETTE kussen & poef. Achtergrond: SEVILLA stoel & tafel.

17

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22-25 & 30.


SEVILLA stoel & tafel. Achtergrond: COLETTE stoel, TARIFA tafel.


SEVILLA lage fauteuil, FORCE bijzettafel, PORTIMAO parasol.

19

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 30-31, 61 & 77.


LET ‘VALLDEMOSSA’ EMBRACE YOU ULTIEM GENIETEN VAN HET BUITENLEVEN VALLDEMOSSA is de nieuwe collectie zitmeubilair by BOREK, uitgevoerd in luxe Ardenza belt. Deze platte draad is door en door gekleurd in de nieuwe kleuren donkergrijs en zand. Zowel de eetstoel als de lage fauteuil en zitbank VALLDEMOSSA bieden een extra comfortabele zit door de hoge rug. Puur zitgenot en garantie voor een heerlijke lange zomer.

VALLDEMOSSA stoel, TARIFA tafel.


VALLDEMOSSA stoel, VITORIA tafel. Achtergrond: CADIZ daybed, VALLDEMOSSA lage fauteuil & lage bank, CADIZ lage tafel.

21

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 29, 31 & 60.


VALLDEMOSSA stoel, SEVILLA tafel.


VALLDEMOSSA Lage fauteuil & lage bank, CADIZ lage tafel.

23

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 29 & 30.


PASTURO KLEUR JE STIJL

PASTURO lage fauteuil.

25

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 19.


PASTURO BY BOREK AANTREKKELIJK EN COMFORTABEL

PASTURO lage fauteuil & lage bank, VENICE lage tafel & bijzettafel.


PASTURO stoel, VENICE tafel.

27

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 19, 42 & 43.


FAMILY MATTERS VOOR IEDEREEN PLAATS AAN TAFEL

ANDRIA stoel, VITORIA tafel. Achtergrond: MURCIA lounge.


ANDRIA stoel, VITORIA tafel.

MURCIA lounge.

29

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14, 54 & 60.


MURCIA lounge, lage tafel, bijzettafel & eiland/tafel, LENO bean bag, TRAY.


MURCIA lounge & lage tafel, CALCARA ligbed.

31

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14, 21, 39 & 54.


BLACK IS BACK TIJDLOZE SCHOONHEID

CALPE stapelbaar ligbed.


CALPE stapelbare stoel, VITORIA tafel.

33

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 60 & 62.


LENO BEAN BAG

35

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 21.


BOREK BY FRANS VAN RENS

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


Schoonheid, innovatie en eenvoud vormen de basis voor de ontwerpen van Frans van Rens. Hij studeerde Cum Laude af aan de Design Academie Eindhoven en is een ontwerper pur sang. Zijn ontwerpstudio, VAN RENS DESIGN, is gespecialiseerd in het ontwerpen van consumenten producten, retail design en public design. Een brede ontwerpdiversiteit die al tot vele succesvolle en tijdloze producten heeft geleid. Frans werd vooral bekend om zijn unieke werk voor de Nederlandse Spoorwegen. Hij ontwierp zowel het interieur als het exterieur van de nieuwste dubbeldekker treinen. Ook de nieuwe fietsoverkappingen op de NS stations zijn door hem ontworpen. Beide een icoon in het Nederlandse landschap. Inmiddels geniet Frans van Rens internationale bekendheid met een originele Dutch Design signatuur. “Mijn passie en uitdaging vind ik in het samenbrengen van esthetische- en functionele producteigenschappen. Bij een goed ontwerp zijn deze ingrediënten in balans en zorgen zo voor een tijdloos product. Met dit uitgangspunt heb ik voor BOREK de Viking serie ontworpen. Een stoer, elegant en tevens zeer comfortabel meubel. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals lounge, low dining en dining. Alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar in premium teak of duurzaam aluminium. In mijn ontwerpen voor BOREK streef ik naar de ultieme beleving van comfort, schoonheid en kwaliteit zodat u optimaal van het buitenleven kunt genieten.”

37


VIKING ON THE MOVE EEN GROEIENDE FAMILIE

VIKING lage bank & lage tafel, DETROIT parasol.


VIKING stoel & tafel, MADISON parasol.

39

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 52-53, 77 & 80.


VIKING XL DE ULTIEME LOUNGE BELEVING

VIKING XL lounge, FORCE bijzettafel, LUNCH TRAY.

VIKING XL lounge, FORCE bijzettafel.


41

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 52 & 61.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


THROW BACK BOOMERANG BY FRANS VAN RENS

Designer Frans van Rens gooit hoog op met zijn nieuwe collectie BOOMERANG. Eettafel BOOMERANG is in 2 lengtes (2.30 en 3.00 m) leverbaar en getuigt van een feilloos gevoel voor vormgeving. De typische gebogen boemerang-vorm is terug te zien in zowel de stoel als in het onderstel van de tafel. Het tafelblad is gemaakt van DektonÂŽ, een uniek en gepatenteerd materiaal met de uitstraling van natuursteen. Het natuurlijk ogende materiaal staat garant voor de allerhoogste kras- en slijtvastheid en UV- en weersbestendigheid. De bijzondere vorm van de bijbehorende aluminium stoel BOOMERANG maakt armleggers voor een maximaal zitcomfort overbodig. Collectie BOOMERANG is een meer dan geslaagde worp in concessie loos buitenmeubilair. Een aanwinst voor elk terras om zomer en winter te genieten.

43


FERRAGUDO stoel zonder armleuning, BOOMERANG tafel.


FERRAGUDO lage fauteuil & lage bank zonder armleuning, PESARO lage tafel & bijzettafel.

45

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11, 34 & 45.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


PANAMA BY FRANS VAN RENS

PANAMA ALL THE WAY Fraai belijnd aluminium buitenmeubilair met een ongekend zitcomfort, dat is de collectie PANAMA by Frans van Rens. Wat direct opvalt is het opengewerkte design element dat doorloopt van de zitting tot in de rug. Behalve optisch aantrekkelijk is dit vooral ook praktisch als afwatering. Met drie stoelvarianten (dining, low dining, lounge), diverse tafels, side tables en een luxe verrijdbare lounger is Panama een uitgebreide collectie.

47


PANAMA PLEASURE 100% COMFORT


PANAMA stoel, lage fauteuil, low dining stoel, ligbed, tafel, lage tafel & low dining tafel.

49

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 50 & 51.


PANAMA stoel & tafel.


VIKING ligbed & bijzettafel, REFLEX parasol.

VIKING ligbed & bijzettafel.

51

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 50-53 & 79.


VITORIA ligbed, PANAMA bijzettafel.


JACA lage fauteuil, PANAMA lage tafel, VERONA parasol.

VIKING low dining stoel & low dining tafel.

VITORIA ligbed, PANAMA bijzettafel, VERONA parasol.

53

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 51-53, 60, 62 & 91.


DEIA lounge, VENICE lage tafel, TRAY.

55

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13, 43 & 61.


DEIA lage fauteuil & lage bank, FORCE bijzettafel & lage tafel.


DEIA stoel, SAMOS tafel.

57

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13, 57 & 61.


DEIA stoel, SAMOS tafel, TRAY.


DEIA lounge, VENICE lage tafel.

59

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13, 43, 57 & 61.


BOREK BY BERTRAM BEERBAUM

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


Bertram Beerbaum startte zijn carrière net na zijn studie. In de afgelopen twintig jaar werkte hij zich op tot algemeen directeur en mede-eigenaar van Kabaz, het welbekende architecten bureau uit ’t Gooi met vestigingen in Hilversum en Laren. Zijn stijl is stoer, chic, tijdloos, maar altijd functioneel. Passie voor ambacht, creativiteit en eerlijke materialen zijn de belangrijkste ingrediënten voor product ontwerpen van zijn hand. Zijn wens om interieur design te integreren met productdesign om een conceptueel maar ook vooral comfortabel thuis te creëren voor zijn klanten, resulteerde in zijn eigen productlijnen onder de naam Bertram Beerbaum. Het combineren van binnen- en buitenleven zijn onmisbare ingrediënten als het gaat om comfortabel wonen en leven. “Genieten van design, dat is wat ik mensen mee wil geven. Samen met Borek hebben we een buitenmeubellijn ontwikkeld die gedurfd design, plezier en functie combineert zodat je op een stijlvolle en comfortabele manier kan genieten van buitenleven. Bij het design van de Twisk serie heb ik met name gekeken naar comfort, een strakke lijn met toch een relaxte uitstaling. Het lijnen spel maakt dat de breedte van de stoel benadrukt wordt. De lage rug versterkt dit. De kussens geven de set een relaxte en zachte uitnodigende zit. Eerlijk materialen zoals hout en aluminium geven de collectie een stoere en toch chique uitstraling. Zo trek je je comfortabele leefomgeving van binnen een op een door naar je tuin of terras.”

61


TWISK stoel zonder armleuningen, tafel & lage fauteuil.


TWISK lage fauteuil zonder armleuningen, PESARO bijzettafel & lage tafel, ARIZONA parasol.

63

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 33-34 & 79.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


TWISK BY BERTRAM BEERBAUM

DESIGN WITH A TWIST De TWISK-collectie van Bertram Beerbaum is een toonbeeld van zijn doordachte design waarbij materiaal en vorm in volmaakte harmonie zijn. Meest opvallend detail is de stoere aluminium band die het robuuste teakhouten tafelblad bijeen lijkt te houden. Met recht design with a ‘twist’. De collectie omvat 3 type tafels, dining chair en lounge chair zowel met als zonder armleuningen. De bijbehorende luxe kussens hebben een fraaie linnen look en zijn uitgevoerd in de nieuwe stofsoort: Prato. Leverbaar in de kleuren dolomite en basalt voelen de kussens vooral heerlijk zacht aan.

65


KLEURRIJK ‘SINEU’ MIX & MATCH MET KLEUR

SINEU stapelbare stoel.


SINEU stapelbare stoel, ROMA tafel.

67

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 18 & 39.


CADIZ, TEAK ANNO 2018 RECLAIMED VOOR DE TOEKOMST

CADIZ daybed, TRAY.

69

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 29 & 61.


CADIZ, SILVES & LAGOS PARTNERS IN STIJL

CADIZ ligbed, TARIFA bijzettafel, PORTIMAO parasol.


CADIZ lounge, LAGOS lage tafel & bijzettafel, SILVES oorfauteuil & lage voetenbank. Achtergrond: CADIZ ligbed.

71

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 17, 29, 31 & 77.


CADIZ stoel & tafel, NEW YORK parasol.


SILVES stoel, TARIFA tafel, SINTRA parasol.

SILVES oorfauteuil.

73

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 28, 31 & 77.


SILVES stoel, CADIZ tafel.


SILVES lage fauteuil, TARIFA bijzettafel.

75

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 28 & 31.


BOREK BY REMY MEIJERS

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


Interieurarchitect en designer Remy Meijers houdt van rust. En dan vooral in zijn ontwerpen. Hij beperkt zich daarom niet alleen tot de grote lijnen, maar verdiept zich ook in de allerkleinste details. Want pas wanneer alle elementen op elkaar zijn afgestemd, is een ontwerp in balans. Dat geldt voor zijn interieurs, maar ook voor zijn meubilair. De visie van Meijers, die in 2000 zijn eigen ontwerpbureau startte, spreekt tot de verbeelding. Zijn ontwerpen zijn opgenomen in de collecties van vooraanstaande merken. Zowel zijn designs als projecten vallen in de smaak bij woonjournalisten, bloggers en tv-makers. Een aantal projecten is gebundeld in de monografie Shades of Grey (2011). “Bij Borek staat zit- en gebruiksgemak voorop. Daarbij ligt het accent op vormgeving en duurzaamheid. Daarin hebben we elkaar gevonden. Voor mijn ontwerpen heb ik geprobeerd het beeld van standaard tuinmeubilair zoveel mogelijk los te laten. Kenmerkend voor zowel de tafels als het zitmeubilair zijn de eenvoudige belijningen. Het frame diende daarvoor als uitgangspunt. Dat is een doorlopende vorm waar zitting en tafelblad ogenschijnlijk zijn tussen geklemd. De constructie is nauwelijks zichtbaar, waardoor de verschillende elementen een geheel lijken te vormen. De sofa, de fauteuil, de tafel en bijzettafel, stuk voor stuk zijn het geometrische objecten met een robuuste, kubistische uitstraling die de grens tussen interieur en tuin doen vervagen.�

77


BERGEN stoel, tafel & lounge.


BERGEN lage fauteuil.

79

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 47.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


BERGEN BY REMY MEIJERS

AANDACHT OP VORMGEVING EN DUURZAAMHEID Bij Remy Meijers spreken niet alleen de grote lijnen, maar ook alle details voor zich. Zo lijkt het stevige aluminium onderstel van de nieuwe tafel BERGEN door te lopen in het tafelblad. De eettafel biedt royaal plaats aan 6 tot 8 personen. Opgedikte en comfortabele kussenzittingen zijn uitgevoerd in Sunbrella Renaissance. Deze nieuwe stofsoort - met trendy jute- en linnenlook - is voor een groot deel vervaardigd van recycled materiaal (cradle to cradle) in de kleur burlin granite. Zowel de sofa, dining chair als de lounge chair zien er daardoor zeer uitnodigend uit.

81


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


40 JAAR PUUR DESIGN VAN EIGEN BODEM

VERDWALEN IN SCHOONHEID Borek is een familiebedrijf opgericht door Wil Bogaers in 1977. Hij startte met het importeren van parasols en noemde zijn bedrijf BOREK: een samenvoeging van de naam Bogaers en de term rekreatie. Onder leiding van zoon Frank groeide Borek uit tot een bloeiend outdoor meubelbedrijf met een ijzersterke formule die zowel nationaal als internationaal succes vergaart. Al vanaf de start stond het bedrijf voor lef, durf, creativiteit en doortastendheid. Borek hecht waarde aan werken met ontwerpers die onze stijl omarmen en diezelfde stijl samen met ons evolueren naar een volgende fase. De keuze voor ontwerpers gebeurt dan ook zorgvuldig waarbij een nauwe en gelijkwaardige samenwerking een absolute voorwaarde is. Het vervult ons met trots dat wij al 40 jaar als Nederlands bedrijf furore maken. Een kwaliteitsmerk met hoge mate van aandacht voor uitstraling, beleving, kwaliteit en service. De showroom in Oisterwijk is onder architectonische leiding gebouwd en met passie voor stijl ingericht. Hiervoor hebben wij advies gevraagd aan Marcel Wolterinck, die met veel gevoel voor sfeer en kennis van de Borek-stijl een passende omgeving heeft gecreĂŤerd voor onze producten.

GENIET VAN HET BUITENLEVEN MET BIJZONDER BOREK.

83


INSPIRATIE


85


AVEIRO lage fauteuil & lage voetenbank, TARIFA lage tafel.


AVEIRO lage fauteuil.

87

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11 & 31.


FERRAGUDO stoel zonder armleuningen, TARIFA tafel.


FERRAGUDO lage fauteuil & lage bank zonder armleuningen, TARIFA lage tafel.

89

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11 & 31.


BOREK BY WOLTERINCK

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


De grote kracht achter Wolterinck is woondesigner Marcel Wolterinck. Hij ontwerpt met zijn team interieurs, exterieurs, tuinen, terrassen en producten. Vanuit Wolterinck’s World, zijn Store in Noord-Holland, zorgt hij dat ruimtes in binnen- en buitenland de Wolterinck metamorfose ondergaan. Altijd gebaseerd op rust, ritme en symmetrie. Zijn kleurgebruik is sober en zijn materialen zijn puur. ‘Binnen’ probeert hij altijd met ‘buiten’ te verbinden. De collectie die Wolterinck heeft gemaakt is nieuw in vorm en materiaal. Marcel Wolterinck: “Ik liet me inspireren door tuinen die mij aanspreken, waarin rust, ritme en symmetrie zit. Ook belangrijk voor mij is dat het interieur van het huis goed aansluit bij de buitenruimte. Een vloeiende overgang tussen deze twee werelden, geeft een prettig gevoel en maakt de totale leefomgeving groter.” Dat goede gevoel moet ook terug komen in de meubels. “Ten eerste moet een stoel lekker zitten en ten tweede gebruik ik graag nieuwe, bijzondere materialen. Bijvoorbeeld de rope in de Modena serie. Daarnaast is gemak belangrijk. De bank uit de Horizon collectie is licht hanteerbaar door het aluminium frame. Door de losse elementen kan je er desgewenst een grotere bank of een hoekbank van maken. De kussens zorgen voor aangenaam comfort en een mooi contrast met de strakke horizontale lijnen van de collectie. Kortom, onze samenwerking heeft geleid tot een geslaagde collectie, waarop ik heel trots ben.”

91


SAMOS lage fauteuil & low dining tafel.


HORIZON lage fauteuil.

93

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 55-57.


SAMOS lage fauteuil, barkruk, LAGE tafel & bar tafel.

95

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 56-58.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


ROPE BELT BY WOLTERINCK

Marcel Wolterinck excelleert in design met een innovatief materiaalgebruik. Dat is fraai terug te zien in zijn collectie Modena by Borek. Een aluminium frame in combinatie met het materiaal Campania belt. Een strak model met een luchtige look, leverbaar in de kleur taupe. Weer een mooi bewijs van een succesvolle samenwerking tussen Borek en Wolterinck.

97


MODENA PUUR GENIETEN


MODENA lage fauteuil, VENICE lage tafel.

99

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 10 & 43.


COSENZA lage bank, poef/tafel & bijzettafel, PORTO parasol.


COSENZA stoel, TARIFA tafel. Achtergrond: CADIZ ligbed, PORTIMAO parasol.

COSENZA stoel, TARIFA tafel.

101

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 10, 29, 31, 77 & 80.


COLETTE lage fauteuil, FERRARA parasol.


LINCOLN chaise longue, RODI parasol.

103

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15-16, 86-87 & 91.


MURCIA lounge & lage tafel, CALCARA ligbed.


MURCIA lounge & lage tafel.

LINCOLN lounge, COLETTE lage fauteuil, CROCHETTE poef.

105

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14-16, 21 & 54.


MONSANTO, GOEDE SMAAK BEKENT KLEUR ON THE GO


MONSANTO lage fauteuil & lage bank, FORCE lage tafel & bijzettafel, CROCHETTE kussen & poef.

107

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 17, 22-25 & 61.


HANDCRAFTED BY BOREK


EERLIJK & DUURZAAM

109


BOREK 40 JAAR TOPKWALITEIT


111


TAKE A SEAT AND RELAX


113


115


COLETTE lage fauteuil, CORTONA bijzettafel, ONDA parasol.


COLETTE stoel, CORTONA tafel, ISCHIA parasol.

117

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 40, 79 & 82-83.


LINCOLN lounge.


119

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 16.


M ERANO lage fauteuil, lage bank, lage tafel & rugloze bank.


M ERANO lage bank & lage tafel.

M ERANO rugloze bank, PANAMA tafel.

121

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 35 & 51.


MERANO stoel zonder armleuningen & chaise longue zonder armleuningen, PANAMA tafel, FLEXY parasol.


123

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 35, 51 & 88.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


SFEERVOL & TIJDLOOS ALL FIBER

Borek fiber wordt 100% met de hand gevlochten en heeft daardoor een natuurlijke look. Het fiber meubilair is vervaardigd uit een thermoplastische synthetische vezel en wordt gevlochten op een in de kleur van het fiber gepoedercoat hoogwaardig aluminium frame. Doordat het duurzame aluminium frame is gepoedercoat in dezelfde kleur, oogt de collectie nog fraaier. Prachtig in combinatie met teak buitenmeubelen en last but not least: het materiaal is volledig recyclebaar en levert zo een bijdrage aan een beter milieu.

125


INSPIRATIE DUTCH DESIGN


PALERMO ligbed, FLORIDA parasol.

127

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 73 & 79.


CHIOS KLASSE ZEER STIJLVOL

De collectie Chios van Marcel Wolterinck is een klasse op zichzelf. Waar normaal gesproken de stoelzitting van teakhout is en het onderstel van aluminium, draait de bekende Larense designer Wolterinck het om. Stoel Chios heeft een ergonomisch gevormde stoelkuip vervaardigd uit ĂŠĂŠn stuk antracietkleurig aluminium. Een absolute blikvanger op terras of patio.

CHIOS stoel zonder armleuningen, BELLINZONA tafel.


CHIOS stoel & tafel, ST. Tropez parasol.

129

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 38-39 & 76.


LOUNGE TIME FEELING GOOD


MIAMI BEACH lounge, bijzettafel & tafel, LAZIO stoel & lage fauteuil.

131

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14 & 36-37.


PALERMO ligbed, ARIZONA parasol.


LAZIO stoel, VITORIA tafel.

MURCIA lounge & lage tafel, LAZIO lage fauteuil. Achtergrond: LAZIO stoel, VITORIA tafel, PALERMO ligbed, ARIZONA parasol.

133

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14, 54, 60, 73 & 79.


PLAZA lage fauteuil & lage bank, MIAMI BEACH bijzettafel.

135

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 67 & 68.


LUNCH TIME BY BOREK

BALI lage fauteuil & lage bank, BRIO, CROCHETTE poef.


NOVA stoel, MIAMI BEACH tafel.

137

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 21, 37, 68-69 & 72.


MILANO EIGENTIJDSE UITSTRALING


MILANO lage bank.

139

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 38.


MIAMI BEACH ONGELOOFLIJK DUURZAAM

MIAMI BEACH ligbed, CORTONA bijzettafel.


MIAMI BEACH lounge.

141

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 36 & 40.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design

White Rock Villas, Mykonos/Greece.


VERDASIO KLASSIEK DESIGN

De Verdasio is een ware design klassieker! De collectie omvat twee armloze modellen van teakhout en zandkleurig geknoopte rope. De subtiele materiaal- en kleurcombinatie geeft een vertrouwde ‘look and feel’. Het originele design doet dan ook denken aan de meubelontwerpen uit de jaren ‘50. De Verdasio stoelen blinken uit in kwaliteit en eigentijds zitcomfort.

143


VERDASIO stoel zonder armleuningen, BELLINZONA tafel.


VERDASIO lage fauteuil zonder armleuningen.

145

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 20 & 39.


SCHOONHEID, INNOVATIE & EENVOUD SEATS TO ‘LOVE’

PORTOFINO lounge, CROCHETTE kussen & poef, MIAMI BEACH lage tafel, ROMA tafel, LINCOLN stoel.


PORTOFINO lounge, CROCHETTE kussen & poef, MIAMI BEACH lage tafel.

147

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 16, 20-25, 37 & 39.


BOREK BY ERIC KUSTER

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


“De collectie die ik voor Borek heb ontworpen, onderscheidt zich door haar tijdloze karakter en internationale look. De meubels zijn stuk voor stuk toe te passen in ieder interieur en elke sfeer, over de gehele wereld. Ik heb bewust gekozen voor grote, robuuste items. Subtiele meubels vallen snel in het niet; met groot creëer je mooie statements, wat in zijn totaliteit perfect aansluit. Het buitenmeubilair is een verlengde van mijn eigen meubellijn “Eric Kuster Metropolitan Luxury”. Net als de collectie zijn deze meubels van een uitzonderlijke kwaliteit, luxe en uitermate comfortabel. Ik vind het belangrijk dat mijn binnen- en buitencollectie goed op elkaar aansluiten. Op die manier kan een interieurstijl worden doorgetrokken tot in de tuin. Borek en ik staan voor hetzelfde: een internationale en tijdloze look, hoogstaande kwaliteit, luxe en comfort. Dit maakt een samenwerking prettig, en zoals in het verleden is gebleken, voor herhaling vatbaar.”

149


LINCOLN RELAX TO THE MAX


LINCOLN lounge, PASTURO lage fauteuil, SAMOS lage tafel, CROCHETTE kussen & poef, BRAGA parasol. Achtergrond: SILVES oorfauteuil.

151

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15-16, 19, 22-25, 58 & 78.


MAJESTIC ALS GOD IN FRANKRIJK

COLETTE stoel, VENICE tafel.


CALCARA ligbed, VENICE bijzettafel, St. TROPEZ parasol. Achtergrond: LAZIO lage fauteuil.

153

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14-15, 42-43 & 76.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


VIKING XL BY FRANS VAN RENS

STOER EN SOLIDE De collectie Viking van Borek is van de hand van Frans van Rens en heeft een solide en stoere look. Aan de bestaande collectie Viking zijn 3 groot formaat en vorstelijke lounge modules toegevoegd, in de kleuren wit en antraciet, waarmee naar eigen wens kan worden gecombineerd. VIKING XL nodigt uit om te relaxen. De bijpassende kussens voor deze VIKING XL zijn uitgevoerd in een geheel nieuw en zacht materiaal met stoere linnen look: PRATO. VIKING XL en PRATO kussens staan samen garant voor vele zomers onbezorgd zitcomfort

155


VIKING XL lounge, CROCHETTE kussen & poef, LUNCH TRAY, ST. TROPEZ parasol.


VIKING XL lounge, CROCHETTE kussen.

ANDRIA lage fauteuil.

157

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14, 22-25, 52, 61 & 76.


LIVING LIFE AT ITS BEST VIKING BY FRANS VAN RENS 


VIKING low dining stoel, lage fauteuil, ligbed, low dining tafel, lage tafel & bijzettafel.

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 52-53.

159


VIKING INDUSTRIAL DESIGN

VIKING stoel & tafel.


VIKING low dining stoel & low dining tafel. Achtergrond: VERDASIO lage fauteuil zonder armleuningen.

161

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 20 & 32.


VIKING lage fauteuil & lage tafel, ARIZONA parasol.


PARIS inklapbare stoel, CORTONA tafel, TRAY, RODI parasol.

163

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 32, 38-40, 79 & 86-87.


TRAY.


VALLDEMOSSA lage fauteuil & lage bank.

165

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12 & 61.


PASTURO lage fauteuil, PESARO bijzettafel.


PASTURO daybed.

167

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 19 & 34.


VIKING stoel, lage fauteuil, tafel & lage tafel, CROCHETTE poef.

169

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 21 & 52-53.


EVERGLADES lounge & lage tafel.


LINCOLN lounge, CROCHETTE kussen & poef, MIAMI BEACH lage tafel, TRAY.

171

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 16, 22-25, 37, 39 & 59.


MADERA parasol.


CANNES parasol.

LUGANO parasol.

173

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 76.


CORIA stoel, ELX uitschuifbare tafel.


JACA lage fauteuil.

175

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 41 & 62.


VITORIA ligbed, PANAMA bijzettafel, DETROIT parasol,


MURCIA lounge, lage tafel & bijzettafel, CROCHETTE kussen & poef.

177

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22-25, 51, 54, 60 & 77.


JACA stoel, VITORIA tafel, MADISON parasol.


PANAMA lage fauteuil, lage tafel & sideboard, CROCHETTE kussen & poef, SAMOS hoge bijzettafel.

PANAMA lage fauteuil, lage tafel & sideboard.

179

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22-25, 50-51, 58, 60, 62 & 80.


BOREK BY MAARTEN OLDEN

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


Maarten Olden startte in 2002 zijn ontwerpstudio MO,O in Amsterdam. Goede projecten zijn het resultaat van een voortdurend ontwerpproces van het initiatief tot aan de oplevering van een project. Maarten Olden gaat een intensieve samenwerking aan met de opdrachtgever waarbij de ambitie is om een optimaal resultaat te bereiken. Vraagstukken worden kritisch en realistisch benaderd. De ontwerper blijft in alle stadia van een project nauw betrokken en begeleidt vaak ook uitvoeringsprocessen. MO,O beschikt over een groot netwerk van specialisten die in het proces kunnen worden betrokken. Hiermee kan het beste resultaat voor de opdrachtgever worden gegarandeerd. Maarten ontwikkelde voor Borek verschillende collecties. Zijn laatste creatie voor Borek is collectie Monsaraz. Deze meubellijn kenmerkt zich door de ronde belijning. Dit geeft een mooi contrast met de grotendeels orthogonale vormgeving van de moderne woningen, en sluit aan bij de natuur eromheen. De ervaring met vlechtwerk opgedaan in voorgaande collecties ,de visie van Maarten Olden en de inbreng van het team van Borek komen in Monsaraz perfect samen.

181


MONSARAZ EEN ZWIERIGE EN OPEN RETRO LOOK


MONSARAZ lage fauteuil & lage bank, FURORE lage tafel & poef/bijzettafel.

183

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 17 & 34.


ROND IN OPMARS MAAKT HET VERSCHIL

Designer Maarten Olden combineert in zijn MONSARAZ collectie Ardenza rope met gepoedercoat aluminium frame. Deze optelsom resulteert in een fraaie lounge fauteuil en sofa met een zwierige en open retro look. De bijbehorende sooty-kleurige zitkussens verhogen het zitcomfort en steken in kleur subtiel af. MONSARAZ maakt het verschil en doorbreekt het rechtlijnig denken in standaardoplossingen.

MONSARAZ lage fauteuil.


MONSARAZ lage fauteuil & lage bank, FORCE lage tafel & bijzettafel.

185

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 17 & 61.


SAMOS SIMPLY THE BEST

SAMOS ligbed.


SAMOS loveseat, lage bank & lage tafel.

187

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 56 & 58.


SAMOS daydream & bijzettafel.


SAMOS daydream.

SAMOS daydream, MONROE parasol.

SAMOS daydream, bijzettafel & hoge bijzettafel.

189

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 56, 58 & 78.


WOLTERINCKS HORIZON MODERN COMFORT

SAMOS stoel, VENICE tafel.


HORIZON lounge, VENICE lage tafel, CROCHETTE kussen & poef.

191

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22-25, 42-43 & 55-56.


SORIA stapelbare stoel, ELX uitschuifbare tafel, ST. TROPEZ parasol.


SORIA stapelbare stoel.

SORIA stapelbare stoel, ELX uitschuifbare tafel.

193

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 41, 63 & 76.


SORIA stapelbare stoel, ELX uitschuifbare tafel, SAMORA ligbed, DETROIT parasol.


SORIA stapelbare stoel.

195

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 41, 63 & 77.


ONWEERSTAANBAAR ROESTVAST STALEN KLASSE

SAMORA ligbed.


SORIA stoel, ELX uitschuifbare tafel.

197

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 41 & 63.


BALI stoel, ROMA tafel, PLAZA lage bank.


SARDEGNA lage fauteuil.

199

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 39 & 68-69.


ATLANTA ROBUUST EN MODULAIR

ATLANTA lounge, MIAMI BEACH lage tafel, BRIO, TRAY, RODI parasol.


ATLANTA lounge, MIAMI BEACH lage tafel, BRIO.

201

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 37, 39, 71-72 & 86-87.


MARBELLA ligbed, BRIO, PROVENCE lounge.

203

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 72-73.


DOMINICA stoel & lounge, TRAY.

205

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 39 & 70.


HOUSTON parasol.


CALCARA ligbed, REFLEX parasol.

DETROIT parasol, HOUSTON parasol.

207

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14 & 77-79.


GENEVA ZWITSERSE PRECISIE

GENEVA ligbed.


GENEVA stoel, CORTONA tafel.

209

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 40 & 66-67.


SAVANNAH lage bank, ST. TROPEZ parasol.


PLAZA stoel.

211

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 68 & 76.


SYDNEY LAID BACK COMFORT

SYDNEY stoel & lage fauteuil.


SYDNEY lage fauteuil.

213

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 70.


SAVANNAH stoel, RODI parasol.


HAMPTON lage fauteuil.

BARELLO rocker.

215

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 68-70 & 86-87.


BALI BY BOREK COMFY & COZY

BALI chaise longue, BRIO.


BALI lounge, BRIO, ST. TROPEZ parasol.

217

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 69, 72 & 76.


OYSTER lounge.


ISCHIA parasol.

GARDA parasol.

219

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 73 & 81-83.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


CROCHETTE COLOUR YOUR STYLE

BOREK omarmt het buitenleven in al haar schoonheid en kleurenpracht. Met de vrolijke collectie Crochette fleurt elk terras of buitenplaats op. Deze vrolijke collectie Crochette bestaat uit luxe kussens en poefen voor buiten en zijn met de hand gehaakt. Door te mixen en matchen in elke gewenste kleurencombinatie, ontstaat een vrolijk maar toch strak en eigentijds design.

221


LENO bean bag, CROCHETTE poef, PESARO bijzettafel.


PESARO bijzettafel & lage tafel.

223

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 21, 24-25 & 34.


CROCHETTE VROLIJK EN EIGENTIJDS 

225

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 24-25.


227


229


VERDWALEN IN SCHOONHEID

231


ENKELE PROJECTEN BOREK DUTCH DESIGN: GEMAAKT VOOR INTENSIEF GEBRUIK

Vanwege de uitstekende materiaal- en kwaliteitskeuze zijn Borek meubels en parasols perfect voor intensief gebruik. Mede om die reden weten vele professionals ons te vinden voor de inrichting van hun restaurants, hotels en spa’s. Op deze pagina’s een kleine impressie van enkele van onze projecten.

INTERCONTINENTAL HOTEL AMSTEL, AMSTERDAM


BREAKERS BEACH HOUSE BY GRAND HOTEL HUIS TER DUIN, NOORDWIJK

233


INTERCONTINENTAL HOTEL AMSTEL, AMSTERDAM

RESTAURANT OONIVOO, UDEN


RÉSIDENCE MONTE CARLO SUN

RESTAURANT NOBLE, ‘S-HERTOGENBOSCH

235


GRANDEUR BIJ BREAKERS BEACH HOUSE BY GRAND HOTEL HUIS TER DUIN, NOORDWIJK

237


HOTEL DON CESAR, PORTO-VECCHIO, CORSICA, FRANCE


HOTEL DON CESAR, PORTO-VECCHIO, CORSICA, FRANCE

RESTAURANT HET BADPAVILJOEN, DOMBURG

BREAKERS BEACH HOUSE BY GRAND HOTEL HUIS TER DUIN,

AMADORE HOTEL RESTAURANT DE KAMPERDUINEN,

NOORDWIJK

KAMPERLAND

239


INDEX PAGINA

DEKTON/ALUMINIUM

PAGINA

VOORWOORD 3 Boomerang 42-43|229 Projecten 232-239 OUTDOOR FABRIC/ALUMINIUM DESIGNERS 8-9 Bertram Beerbaum 60-61 Eric Kuster 148-149 Frans van Rens 36-37 Maarten Olden 180-181 Marcel Wolterinck 90-91 Remy Meijers 76-77 BELT/ROPE Andria 6-7|12-13|28-29|113|157|231 Aveiro 86-87 Calcara 31|104|153|207 Colette 18|85|102|105|116-117|152 Cosenza 91|100-101 Crochette 16-17|105-107|136|146-147|149-151|156-157| 169|171|176-177|179|190-191|220-221|223-225|228 Deia 54-59 Ferragudo 44-45|88-89 Lazio 131|133|153 Leno 30|34-35|222 Lincoln 4-5|8|103|105|118-119|146|149-151|171 Mallorca niet afgebeeld Modena 96-99 Monsanto 106-107 Monsaraz 9|12|82|181-185 Pasturo 6|24-27|151|166-167 Ponza niet afgebeeld Portofino 146-147 Silves 71|73-75|110|151 Sineu 66-67 Valldemossa 20-23|114-115|165 Verdasio 142-145|161 TEAK Cadiz 21|68-73|82|101|110|112|226-227 Chios 8|128-129 Merano 120-123|242 Miami Beach 130|140-141 Milano 138-139 Paris 163 Sevilla 14|16-19 Twisk 9|61-65 Viking 160-162

Bergen 9|77-81|110 ALUMINIUM/RVS BATYLINE/TEXTILENE Calpe 32-33 Coria 174 Everglades 170 Horizon 93|191|228-229 Ibiza niet afgebeeld Jaca 53|175|178 Lipari niet afgebeeld Murcia 7|28-31|104-105|133|177 Panama 8|46-51|179 Samora 194|196 Samos 10|84|92-95|186-190 Soria 192-197 Viking 37-41|51|53|154-159|168-169|220|230 Vitoria 52-53|176 FIBER Atlanta 200-201 Bali 124|136|198|216-217 Barello 215 Brio 136|200-202|216-217 Dominica 204-205 Geneva 208-209 Hampton 215 Marbella 202-203 Nova 136-137 Oyster 218 Palermo 126-127|132-133 Plaza 134-135|198|211 Provence 203 Sardegna 125|199 Savannah 210|214 Sydney 212-213 Windsor niet afgebeeld  


TEAK TAFELS/ACCESSOIRES

PAGINA

Bellinzona 128|144-145 Cadiz 21|23|72|74|82|114-115 Cortona 116-117|140|163|209 Miami Beach 130-131|134-135|137|146-147|171 200-201|213 Roma 67|96|124|146|198 Sevilla 16-18|22 Tarifa 18|20|70|73|75|86|88-89|101 Tray 30|163|171|200|204-205 Viking 160-162 TEAK/COMPACT TAFELS Chios 129 TEAK/RVS TAFELS Elx 174|192-194|197 Pesaro 45|63|166-167|222-223 TEAK/ALUMINIUM TAFELS Furore 82|181-183 Merano 120-121|242 Twisk 61-62|64-65 Venice 26-27|54-55|59|98-99|149|152-153|190-191 DEKTON/ALUMINIUM TAFELS Boomerang 42|44|229 Faro 10-13|113 ALUMINIUM TAFELS/ACCESSOIRES Bergen 77-78|80|110 Everglades 170 Force 12|14|19|40-41|56-57|107|112|155|185 (Lunch) tray 40|54|58|65|69|156|164 Murcia 30-31|104-105|133|177 Panama 46|48-50|52-53|110|121-122|176|179 Samos 57-58|84|92|94-95|151|179|187-189 Viking 37-39|51|53|158-159|168-169|230 Vitoria 21|28-29|33|133|178|231

COMPACT/RVS TAFELS Ravello

PAGINA niet afgebeeld

HOUTSTOK PARASOLS Cannes 173 Lugano 173 Madera 172-173 St. Tropez 82|128-129|153|156|192|210|216-217 ALUMINIUM PARASOLS Arizona 63|132-133|162|232 Braga 151 Detroit 38|176|194|207 Florida 84|126-127 Houston 206-207 Monroe 189 New York 72 Onda 116 Portimao 19|70|101 Reflex 51|207 Sintra 73 VRIJHANGENDE PARASOLS Capri 124 Duo niet afgebeeld Flexy 122 Garda 219 Ischia 117|219 Madison 39|178|231 Porto 100 Quattro niet afgebeeld Rodi 64|96|103|163|200|214 METALEN PARASOLS Ancona niet afgebeeld Etoile niet afgebeeld Ferrara 102 Flower niet afgebeeld Parma niet afgebeeld Verona 53

ALUMINIUM/ROPE TAFELS Cosenza 91|100 Lagos 71|110|227 COMPACT/ALUMINIUM TAFELS Alto

niet afgebeeld

241


Deze brochure is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Borek kan echter niet aansprakelijk gesteld worden voor afwijkingen in kleuren en/of de modellen.


parasols | outdoor furniture O R I G I N A L D U TC H D E S I G N S I N C E 19 7 7

Bedrijfsweg 7 | 5061 JX Oisterwijk NL | t: +31 (0)13 528 88 66 | e: mail@borek.eu | i: www.borek.eu

Ontdek de Borek brochure 2018 (NL)  

Geniet van het buitenleven met bijzonder Borek

Ontdek de Borek brochure 2018 (NL)  

Geniet van het buitenleven met bijzonder Borek