Page 1

O R I G I N A L D U TC H D E S I G N S I N C E 1 97 7

2017


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


40 JAAR AANDACHT EN PASSIE

Ambacht transformeren naar buitenmeubilair voor dagelijks gebruik. Het lijkt vanzelfsprekend maar vergt een dosis kennis van en affiniteit met bijvoorbeeld de ambachten van vlechten en houtbewerken. Eeuwenoude ambachten die tegenwoordig als zodanig nog zelden worden herkend, maar die wij al decennialang passievol koesteren. 2017 is voor Borek een bijzonder jaar: ons familiebedrijf bestaat dan 40 jaar. Als familiebedrijf hebben wij de focus altijd op innovatie en duurzaamheid; kwaliteit en hoogwaardigheid; comfort en zitgenot. Borek heeft zich langzaamaan ontplooid en de merkbekendheid van de gelijknamige collectie buitenmeubilair en parasols groeide gestaag mee. Tegenwoordig genieten wij internationale bekendheid met ontwerpen van eigen bodem. Design uit Nederland waar gerenommeerde ontwerpers voor aan de basis hebben gestaan. Het is een jubileumjaar en terugkijkend op 40 jaar geschiedenis van Borek, zie ik vooral een krachtige groei in uitstraling en naamsbekendheid. Vier decennia laten een evolutie zien in materialen, kleuren en vormen met één belangrijk detail als rode draad: topkwaliteit. Een kwaliteit, omdat Borek buitenmeubilair alleen van het beste materiaal wordt gemaakt en door de handen van de meest ervaren ambachtslieden gaat. Wij streven naar een collectie die een samensmelting is van unieke uitstraling, hoogwaardige kwaliteit, zinderende emotie, passie en een boeiende optiek. De Borek collectie vormt de haute couture voor de tuin met een bijpassende tijdloze, hoogwaardige en oogstrelende uitstraling. Al 40 jaar verbinden wij doordachte ontwerpen met de natuurlijke omgeving van de tuin. Het creëren van een symbiose tussen de tuin en ultiem zitcomfort is de essentie van het DNA van Borek parasols | outdoor furniture. Geniet van het doorbladeren van dit magazine en geniet van het buitenleven! 40 jaar kennis en ervaring delen wij graag met u!

Frank Bogaers directeur

3


GENIET VAN HET BUITENLEVEN MET BIJZONDER BOREK

5


DEIA lounge, VENICE lage tafel, TRAY.

7

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 37 & 55.


DEIA lage fauteuil & lage bank, FORCE bijzettafel & lage tafel.


DEIA stoel, SAMOS tafel.

9

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 51 & 55.


MERANO

MARCEL WOLTERINCK

CHIOS

MEET THE BOR

ERIC KUSTER

LINCOLN

REMY MEIJERS


PANAMA

FRANS VAN RENS

VIKING

EK DESIGNERS

BERGEN

BERTRAM BEERBAUM

TWISK

11


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


VIKING XL BY FRANS VAN RENS

STOER EN SOLIDE De collectie Viking van Borek is van de hand van Frans van Rens en heeft een solide en stoere look. Aan de bestaande collectie Viking zijn 3 groot formaat en vorstelijke lounge modules toegevoegd, in de kleuren wit en antraciet, waarmee naar eigen wens kan worden gecombineerd. VIKING XL nodigt uit om te relaxen. De bijpassende kussens voor deze VIKING XL zijn uitgevoerd in een geheel nieuw en zacht materiaal met stoere linnen look: PRATO. VIKING XL en PRATO-kussens staan samen garant voor vele zomers onbezorgd zitcomfort

13


VIKING lounge XL, CROCHETTE kussen & poef, LUNCH TRAY, ST. TROPEZ parasol.


VIKING XL lounge, CROCHETTE kussen.

ANDRIA lage fauteuil.

15

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 22, 23, 24, 25, 46, 55 & 77.


BOREK BY BERTRAM BEERBAUM

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


Bertram Beerbaum startte zijn carrière net na zijn studie. In de afgelopen twintig jaar werkte hij zich op tot algemeen directeur en mede-eigenaar van Kabaz, het welbekende architecten bureau uit ’t Gooi met vestigingen in Hilversum en Laren. Zijn stijl is stoer, chic, tijdloos, maar altijd functioneel. Passie voor ambacht, creativiteit en eerlijke materialen zijn de belangrijkste ingrediënten voor product ontwerpen van zijn hand. Zijn wens om interieur design te integreren met productdesign om een conceptueel maar ook vooral comfortabel thuis te creëren voor zijn klanten, resulteerde in zijn eigen productlijnen onder de naam Bertram Beerbaum. Het combineren van binnen- en buitenleven zijn onmisbare ingrediënten als het gaat om comfortabel wonen en leven. “Genieten van design, dat is wat ik mensen mee wil geven. Samen met Borek hebben we een buitenmeubellijn ontwikkeld die gedurfd design, plezier en functie combineert zodat je op een stijlvolle en comfortabele manier kan genieten van buitenleven. Bij het design van de Twisk serie heb ik met name gekeken naar comfort, een strakke lijn met toch een relaxed uitstaling. Het lijnen spel maakt dat de breedte van de stoel benadrukt wordt. De lage rug versterkt dit. De kussens geven de set een relaxte en zachte uitnodigende zit. Eerlijk materialen zoals hout en aluminium geven de collectie een stoere en toch chique uitstraling. Zo trek je je comfortabele leefomgeving van binnen een op een door naar je tuin of terras.”

17


TWISK stoel zonder armleuningen, tafel & lage fauteuil.


TWISK lage fauteuil zonder armleuningen, PESARO bijzettafel & lage tafel, ARIZONA parasol.

19

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 29, 35 & 79.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


TWISK BY BERTRAM BEERBAUM

DESIGN WITH A TWIST De TWISK-collectie van Bertram Beerbaum is een toonbeeld van zijn doordachte design waarbij materiaal en vorm in volmaakte harmonie zijn. Meest opvallend detail is de stoere aluminium band die het robuuste teakhouten tafelblad bijeen lijkt te houden. Met recht design with a ‘twist’. De collectie omvat 3 type tafels, dining chair en lounge chair zowel met als zonder armleuningen. De bijbehorende luxe kussens hebben een fraaie linnen look en zijn uitgevoerd in de nieuwe stofsoort: Prato. Leverbaar in de kleuren dolomite en basalt voelen de kussens vooral heerlijk zacht aan.

21


TWISK COMFORT FOR EVER

TWISK tafel.

TWISK lage fauteuil & lage tafel.


TWISK lage fauteuil & lage tafel.

23

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 29.


KLEURRIJK ‘SINEU’ MIX & MATCH MET KLEUR

SINEU stapelbare stoel.


SINEU stapelbare stoel, ROMA tafel.

25

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 18 & 41.


PASTURO BY BOREK AANTREKKELIJK EN COMFORTABEL

PASTURO lage fauteuil & lage bank, VENICE lage tafel & bijzettafel.


PASTURO stoel, VENICE tafel.

27

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14, 36 & 37.


FAMILY MATTERS VOOR IEDEREEN PLAATS AAN TAFEL

ANDRIA stoel, VITORIA tafel. Achtergrond: MURCIA lounge.


ANDRIA stoel, VITORIA tafel.

MURCIA lounge.

29

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 48 & 54.


MURCIA lounge, lage tafel, bijzettafel & eiland/tafel, LENO bean bag, TRAY.

31

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 19, 40 & 48.


BLACK IS BACK TIJDLOZE SCHOONHEID

CALPE stapelbaar ligbed.


CALPE stapelbare stoel, VITORIA tafel.

33

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 54 & 57.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


MERANO BY WOLTERINCK

CLOSE TO PERFECTION Opvallend bij deze collectie is dat alle schroefverbindingen aan het oog zijn onttrokken waardoor een naadloos en strakke belijning ontstaat. De premium collectie bestaat uit diverse modellen, in zowel de dining als lounge uitvoering. Wolterincks onmiskenbare design in combinatie met de ambachtelijke afwerking benaderen de absolute perfectie.

35


MERANO stoel, bank zonder armleuningen, lage fauteuil, lage bank, lage tafel & rugloze bank, PANAMA tafel, SAMOS barkruk & bar tafel.

37

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 30, 31, 45 & 51.


LENO BEAN BAG

39

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 19.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design

White Rock Villas, Mykonos/Greece.


VERDASIO KLASSIEK DESIGN

De Verdasio is een ware design klassieker! De collectie omvat twee armloze modellen van teakhout en zandkleurig geknoopte rope. De subtiele materiaal- en kleurcombinatie geeft een vertrouwde ‘look and feel’. Het originele design doet dan ook denken aan de meubelontwerpen uit de jaren ‘50. De Verdasio-stoelen blinken uit in kwaliteit en eigentijds zitcomfort.

41


VERDASIO stoel zonder armleuningen, BELLINZONA tafel.


VERDASIO lage fauteuil zonder armleuningen.

43

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 16 & 41.


SCHOONHEID, INNOVATIE & EENVOUD SEATS TO ‘LOVE’

PORTOFINO lounge, CROCHETTE kussen & poef, MIAMI BEACH lage tafel, ROMA tafel, LINCOLN stoel.


PORTOFINO lounge, CROCHETTE kussen & poef, MIAMI BEACH lage tafel.

45

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13, 16, 20, 22, 23, 24, 33 & 41.


VIKING low dining stoel & low dining tafel, PORTOFINO lounge, MIAMI BEACH bijzettafel.

47

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 16, 28 & 33.


VIKING INDUSTRIAL DESIGN

VIKING stoel & tafel.


VIKING lage fauteuil & lage tafel, ARIZONA parasol.

49

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 28 & 79.


MAJESTIC ALS GOD IN FRANKRIJK

MALLORCA stapelbare stoel, VENICE tafel.


CALCARA ligbed, VENICE bijzettafel, ST. TROPEZ parasol.

51

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 36, 37 & 77.


BOREK BY ERIC KUSTER

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


“De collectie die ik voor Borek heb ontworpen, onderscheidt zich door haar tijdloze karakter en internationale look. De meubels zijn stuk voor stuk toe te passen in ieder interieur en elke sfeer, over de gehele wereld. Ik heb bewust gekozen voor grote, robuuste items. Subtiele meubels vallen snel in het niet; met groot creëer je mooie statements, wat in zijn totaliteit perfect aansluit. Het buitenmeubilair is een verlengde van mijn eigen meubellijn “Eric Kuster Metropolitan Luxury”. Net als de collectie zijn deze meubels van een uitzonderlijke kwaliteit, luxe en uitermate comfortabel. Ik vind het belangrijk dat mijn binnen- en buitencollectie goed op elkaar aansluiten. Op die manier kan een interieurstijl worden doorgetrokken tot in de tuin. Borek en ik staan voor hetzelfde: een internationale en tijdloze look, hoogstaande kwaliteit, luxe en comfort. Dit maakt een samenwerking prettig, en zoals in het verleden is gebleken, voor herhaling vatbaar.”

53


LINCOLN RELAX TO THE MAX

LINCOLN lounge, CROCHETTE kussen & poef, VENICE lage tafel & bijzettafel.

55

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13, 20, 22, 23, 24 & 37.


COLETTE stoel, VENICE tafel.


LINCOLN lounge, VENICE lage tafel.

57

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 13, 36 & 37.


PARIS inklapbare stoel, CORTONA tafel, TRAY, RODI parasol.

59

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 34, 38, 40, 86 & 87.


TRAY.


VALLDEMOSSA lage fauteuil & lage bank, CORTONA lage tafel.

61

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 17, 40 & 55.


PASTURO lage fauteuil, PESARO bijzettafel.


PASTURO daybed.

63

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14 & 35.


VIKING stoel, lage fauteuil, tafel & lage tafel, CROCHETTE poef.

65

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 20, 46 & 47.


VIKING stoel & tafel.


EVERGLADES lounge & lage tafel.

67

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 46, 47 & 53.


LINCOLN FEELS LIKE THE PRESIDENTIAL SUITE


LINCOLN lounge, CROCHETTE kussen & poef, MIAMI BEACH lage tafel, TRAY. ACHTERGROND: VIKING aluminium.

69

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13, 22, 23, 24, 33, 40, 46 & 47.


MADERA parasol.


CANNES parasol.

LUGANO parasol.

71

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 76 & 77.


CORIA stoel, ELX uitschuiftafel.


JACA lage fauteuil, MIAMI BEACH bijzettafel.

73

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 33, 35 & 57.


VITORIA ligbed, PANAMA bijzettafel, DETROIT parasol,


MURCIA lounge, lage tafel & bijzettafel, CROCHETTE kussen & poef.

75

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22, 23, 24, 45, 48, 54 & 78.


JACA stoel, VITORIA tafel, MURCIA lounge, lage tafel & bijzettafel, CROCHETTE kussen & poef, TRAY.


77

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22, 23, 24, 40, 48, 54 & 57.


JACA stoel, VITORIA tafel, MADISON parasol.


PANAMA lage fauteuil, lage tafel & sideboard, CROCHETTE kussen & poef, SAMOS hoge bijzettafel.

PANAMA lage fauteuil, lage tafel & sideboard.

79

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22, 23, 24, 44, 45, 54, 57 & 80.


BOREK BY REMY MEIJERS

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


Interieurarchitect en designer Remy Meijers houdt van rust. En dan vooral in zijn ontwerpen. Hij beperkt zich daarom niet alleen tot de grote lijnen, maar verdiept zich ook in de allerkleinste details. Want pas wanneer alle elementen op elkaar zijn afgestemd, is een ontwerp in balans. Dat geldt voor zijn interieurs, maar ook voor zijn meubilair. De visie van Meijers, die in 2000 zijn eigen ontwerpbureau startte, spreekt tot de verbeelding. Zijn ontwerpen zijn opgenomen in de collecties van vooraanstaande merken. Zowel zijn designs als projecten vallen in de smaak bij woonjournalisten, bloggers en tv-makers. Een aantal projecten is gebundeld in de monografie Shades of Grey (2011). “Bij Borek staat zit- en gebruiksgemak voorop. Daarbij ligt het accent op vormgeving en duurzaamheid. Daarin hebben we elkaar gevonden. Voor mijn ontwerpen heb ik geprobeerd het beeld van standaard tuinmeubilair zoveel mogelijk los te laten. Kenmerkend voor zowel de tafels als het zitmeubilair zijn de eenvoudige belijningen. Het frame diende daarvoor als uitgangspunt. Dat is een doorlopende vorm waar zitting en tafelblad ogenschijnlijk zijn tussen geklemd. De constructie is nauwelijks zichtbaar, waardoor de verschillende elementen een geheel lijken te vormen. De sofa, de fauteuil, de tafel en bijzettafel, stuk voor stuk zijn het geometrische objecten met een robuuste, kubistische uitstraling die de grens tussen interieur en tuin doen vervagen.”

81


BERGEN stoel, tafel & lounge.


BERGEN lage fauteuil.

83

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 56.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


BERGEN BY REMY MEIJERS

AANDACHT OP VORMGEVING EN DUURZAAMHEID Bij Remy Meijers spreken niet alleen de grote lijnen, maar ook alle details voor zich. Zo lijkt het stevige aluminium onderstel van de nieuwe tafel BERGEN door te lopen in het tafelblad. De eettafel biedt royaal plaats aan 6 tot 8 personen. Opgedikte en comfortabele kussenzittingen zijn uitgevoerd in Sunbrella Renaissance. Deze nieuwe stofsoort - met trendy jute- en linnenlook - is voor een groot deel vervaardigd van recycled materiaal (cradle to cradle) in de kleur burlin granite. Zowel de sofa, dining chair als de lounge chair zien er daardoor zeer uitnodigend uit.

85


BERGEN lage fauteuil, lage bank & lage tafel.


BERGEN stoel & tafel.

87

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 56.


BOREK BY WOLTERINCK

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


De grote kracht achter Wolterinck is woondesigner Marcel Wolterinck. Hij ontwerpt met zijn team interieurs, exterieurs, tuinen, terrassen en producten. Vanuit Wolterinck’s World, zijn Store in Noord-Holland, zorgt hij dat ruimtes in binnen- en buitenland de Wolterinck metamorfose ondergaan. Altijd gebaseerd op rust, ritme en symmetrie. Zijn kleurgebruik is sober en zijn materialen zijn puur. ‘Binnen’ probeert hij altijd met ‘buiten’ te verbinden. De collectie die Wolterinck heeft gemaakt is nieuw in vorm en materiaal. Marcel Wolterinck: “Ik liet me inspireren door tuinen die mij aanspreken, waarin rust, ritme en symmetrie zit. Ook belangrijk voor mij is dat het interieur van het huis goed aansluit bij de buitenruimte. Een vloeiende overgang tussen deze twee werelden, geeft een prettig gevoel en maakt de totale leefomgeving groter.” Dat goede gevoel moet ook terug komen in de meubels. “Ten eerste moet een stoel lekker zitten en ten tweede gebruik ik graag nieuwe, bijzondere materialen. Bijvoorbeeld de rope in de Modena serie. Daarnaast is gemak belangrijk. De bank uit de Horizon collectie is licht hanteerbaar door het aluminium frame. Door de losse elementen kan je er desgewenst een grotere bank of een hoekbank van maken. De kussens zorgen voor aangenaam comfort en een mooi contrast met de strakke horizontale lijnen van de collectie. Kortom, onze samenwerking heeft geleid tot een geslaagde collectie, waarop ik heel trots ben.”

89


MODENA stoel, SAMOS tafel, COSENZA lage bank & bijzettafel.


MODENA lage fauteuil, SAMOS lage tafel.

91

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 10, 11, 51 & 52.


SAMOS lage fauteuil & low dining tafel.


HORIZON lage fauteuil.

93

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 49, 50 & 51.


SAMOS lage fauteuil, barkruk, lage tafel & bar tafel.

95

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 50, 51 & 52.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


ROPE BELT BY WOLTERINCK

Marcel Wolterinck excelleert in design met een innovatief materiaalgebruik. Dat is fraai terug te zien in zijn collectie Modena by Borek. Een aluminium frame in combinatie met het materiaal Campania belt. Een strak model met een luchtige look, leverbaar in de kleur taupe. Weer een mooi bewijs van een succesvolle samenwerking tussen Borek en Wolterinck.

97


MODENA PUUR GENIETEN


MODENA lage fauteuil, VENICE lage tafel.

99

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 10 & 37.


COLETTE lage fauteuil, FERRARA parasol.


LINCOLN chaise longue, RODI parasol.

101

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 13, 86, 87 & 91.


LINCOLN lounge, COLETTE lage fauteuil, CROCHETTE poef.

103

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 13 & 20.


HANDCRAFTED BY BOREK


EERLIJK & DUURZAAM

105


BOREK 40 JAAR TOPKWALITEIT


107


HARTELIJK WELKOM BIJ BOREK


109


TAKE A SEAT AND RELAX

111


COLETTE lage fauteuil, CORTONA bijzettafel, ONDA parasol.


COLETTE stoel, CORTONA tafel, ISCHIA parasol.

113

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 38, 40, 79, 82 & 83.


LINCOLN lounge.


115

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13.


M ERANO lage fauteuil, lage bank, lage tafel & rugloze bank.


M ERANO lage bank & lage tafel.

MERANO stoel & tafel.

M ERANO bank zonder armleuningen.

M ERANO stoel, CHIOS tafel.

117

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 30, 31 & 34.


MERANO stoel zonder armleuningen & chaise longue zonder armleuningen, PANAMA tafel, NEW FLEXY parasol.


119

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 30, 45 & 88.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


SFEERVOL & TIJDLOOS ALL FIBER

Borek fiber wordt 100% met de hand gevlochten en heeft daardoor een natuurlijke look. Het fiber meubilair is vervaardigd uit een thermoplastische synthetische vezel en wordt gevlochten op een in de kleur van het fiber gepoedercoat hoogwaardig aluminium frame. Doordat het duurzame aluminium frame is gepoedercoat in dezelfde kleur, oogt de collectie nog fraaier. Prachtig in combinatie met teak buitenmeubelen en last but not least: het materiaal is volledig recyclebaar en levert zo een bijdrage aan een beter milieu.

121


INSPIRATIE DUTCH DESIGN


PALERMO ligbed, FLORIDA parasol.

123

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 71 & 79.


CHIOS KLASSE ZEER STIJLVOL

De collectie Chios van Marcel Wolterinck is een klasse op zichzelf. Waar normaal gesproken de stoelzitting van teakhout is en het onderstel van aluminium, draait de bekende Larense designer Wolterinck het om. Stoel Chios heeft een ergonomisch gevormde stoelkuip vervaardigd uit ĂŠĂŠn stuk antracietkleurig aluminium. Een absolute blikvanger op terras of patio.

CHIOS stoel zonder armleuningen, BELLINZONA tafel.


CHIOS stoel & tafel, ST. Tropez parasol.

125

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 34, 41 & 77. .


LOUNGE TIME FEELING GOOD


MIAMI BEACH lounge, bijzettafel & tafel, LAZIO stoel & lage fauteuil.

127

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 32 & 33.


PLAZA lage fauteuil & lage bank, MIAMI BEACH bijzettafel.

129

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 33 & 66.


LUNCH TIME BY BOREK

BALI lage fauteuil & lage bank, BRIO, CROCHETTE poef.


NOVA stoel, MIAMI BEACH tafel.

131

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 20, 33, 65, 66 & 72.


MILANO EIGENTIJDSE UITSTRALING


MILANO lage bank.

133

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 34.


MIAMI BEACH ONGELOOFLIJK DUURZAAM

MIAMI BEACH ligbed, CORTONA bijzettafel.


MIAMI BEACH lounge, CORTONA lage tafel.

135

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 32 & 40.


BOREK BY FRANS VAN RENS

parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


Schoonheid, innovatie en eenvoud vormen de basis voor de ontwerpen van Frans van Rens. Hij studeerde Cum Laude af aan de Design Academie Eindhoven en is een ontwerper pur sang. Zijn ontwerpstudio, VAN RENS DESIGN, is gespecialiseerd in het ontwerpen van consumenten producten, retail design en public design. Een brede ontwerpdiversiteit die al tot vele succesvolle en tijdloze producten heeft geleid. Frans werd vooral bekend om zijn unieke werk voor de Nederlandse Spoorwegen. Hij ontwierp zowel het interieur als het exterieur van de nieuwste dubbeldekker treinen. Ook de nieuwe fietsoverkappingen op de NS stations zijn door hem ontworpen. Beide een icoon in het Nederlandse landschap. Inmiddels geniet Frans van Rens internationale bekendheid met een originele Dutch Design signatuur. “Mijn passie en uitdaging vind ik in het samenbrengen van esthetische- en functionele producteigenschappen. Bij een goed ontwerp zijn deze ingrediënten in balans en zorgen zo voor een tijdloos product. Met dit uitgangspunt heb ik voor BOREK de Viking serie ontworpen. Een stoer, elegant en tevens zeer comfortabel meubel. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals lounge, low dining en dining. Alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar in premium teak of duurzaam aluminium. In mijn ontwerpen voor BOREK streef ik naar de ultieme beleving van comfort, schoonheid en kwaliteit zodat u optimaal van het buitenleven kunt genieten.”

137


VIKING ON THE MOVE EEN UITGEBREIDE FAMILIE

VIKING stoel, lage bank, tafel & lage tafel.

139

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 46 & 47.


VIKING lage bank & lage tafel, DETROIT parasol.


VIKING stoel & tafel, MADISON parasol.

141

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 46, 47, 78 & 80.


VIKING XL DE ULTIEME LOUNGE BELEVING

VIKING lounge XL, FORCE bijzettafel, LUNCH TRAY.

VIKING lounge XL, FORCE bijzettafel.


143

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 46 & 55.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


PANAMA BY FRANS VAN RENS

PANAMA ALL THE WAY Fraai belijnd aluminium buitenmeubilair met een ongekend zitcomfort, dat is de collectie PANAMA by Frans van Rens. Wat direct opvalt is de opengewerkte design element dat doorloopt van de zitting tot in de rug. Behalve optisch aantrekkelijk is dit vooral ook praktisch als afwatering. Met drie stoelvarianten (dining, low dining, lounge), diverse tafels, side tables en een luxe verrijdbare lounger is Panama een uitgebreide collectie.

145


PANAMA PLEASURE 100% COMFORT


PANAMA stoel, lage fauteuil, low dining stoel, ligbed, tafel, lage tafel & low dining tafel.

147

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 44 & 45.


PANAMA stoel & tafel.


VIKING ligbed & bijzettafel, REFLEX parasol.

VIKING ligbed & bijzettafel.

149

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 44, 45, 46, 47 & 79.


VITORIA ligbed, PANAMA bijzettafel.


JACA lage fauteuil, PANAMA lage tafel, VERONA parasol.

VIKING low dining stoel & low dining tafel.

VITORIA ligbed, PANAMA bijzettafel, VERONA parasol.

151

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 45, 46, 47, 54, 57 & 91.


GENEVA lage fauteuil zonder armleuningen, CORTONA low dining tafel.


GENEVA ligbed.

GENEVA high dining stoel zonder armleuningen, CORTONA high dining tafel.

153

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 39, 62 & 63.


GENEVA ZWITSERSE PRECISIE

GENEVA lage bank zonder armleuningen.


GENEVA stoel, CORTONA tafel.

155

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 38, 62 & 63.


SAMOS SIMPLY THE BEST

SAMOS ligbed.


SAMOS loveseat, lage bank & lage tafel.

157

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 50 & 52.


SAMOS stoel, rugloze bank, barkruk, bar tafel & hoge bijzettafel, NEW FLEXY parasol.


159

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 50, 51 & 88.


SAMOS day-dream & bijzettafel.


SAMOS day-dream.

SAMOS day-dream, MONROE parasol.

SAMOS day-dream, bijzettafel & hoge bijzettafel.

161

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 50, 52 & 78.


WOLTERINCKS HORIZON MODERN COMFORT

SAMOS stoel, VENICE tafel.


HORIZON lounge, VENICE lage tafel, CROCHETTE kussen & poef.

163

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22, 23, 24, 36, 37, 49 & 50.


SORIA stapelbare stoel, ELX uitschuiftafel, ST. TROPEZ parasol.


SORIA stapelbare stoel.

SORIA stapelbare stoel, ELX uitschuiftafel.

165

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 35, 58 & 77.


SORIA stapelbare stoel, ELX uitschuiftafel, SAMORA ligbed, DETROIT parasol.


SORIA stapelbare stoel.

167

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 35, 58 & 78.


ONWEERSTAANBAAR ROESTVAST STALEN KLASSE

SAMORA ligbed.


SORIA stoel, ELX uitschuiftafel.

169

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 35 & 58.


BALI stoel, ROMA tafel, PLAZA lage bank.


PADOVA high dining stoel, CORTONA high dining tafel.

171

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 39, 41, 65, 66 & 70.


ATLANTA ROBUUST EN MODULAIR

ATLANTA lounge, MIAMI BEACH lage tafel, BRIO, TRAY, RODI parasol.


ATLANTA lounge, MIAMI BEACH lage tafel, BRIO.

173

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 33, 40, 69, 72, 86 & 87.


MARBELLA ligbed, BRIO, PROVENCE lounge.

175

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 68, 71, & 72.


DOMINICA stoel & lounge, TRAY.

177

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 40 & 64.


HOUSTON parasol.


CALCARA ligbed, REFLEX parasol.

DETROIT parasol, HOUSTON parasol.

179

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 78 & 79.


ENJOY QUALITY TIME

NOVA lage fauteuil & lage bank, BRIO.


PLAZA stoel.

181

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 66 & 72.


SYDNEY LAID BACK COMFORT

SYDNEY stoel & lage fauteuil.


SYDNEY lage fauteuil, MIAMI BEACH bijzettafel.

183

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 33 & 68.


SARDEGNA lage fauteuil.


LUGANO lage fauteuil, BRIO.

HAMPTON lage fauteuil.

BARELLO rocker.

185

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 67, 70 & 73.


SAVANNAH lage bank, ST. TROPEZ parasol.


SAVANNAH stoel, RODI parasol.

187

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 67, 77, 86 & 87.


BALI BY BOREK COMFY & COZY

BALI chaise longue, BRIO.


BALI lounge, BRIO, ST. TROPEZ parasol.

189

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 65, 72, 73 & 77.


OYSTER lounge.


ISCHIA parasol.

GARDA parasol.

191

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 71, 81, 82 & 83.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


CROCHETTE COLOUR YOUR STYLE

BOREK omarmt het buitenleven in al haar schoonheid en kleurenpracht. Met de vrolijke collectie Crochette fleurt elk terras of buitenplaats op. Deze vrolijke collectie Crochette bestaat uit luxe kussens en poefen voor buiten en zijn met de hand gehaakt. Door te mixen en matchen in elke gewenste kleurencombinatie, ontstaat een vrolijk maar toch strak en eigentijds design.

193


LENO bean bag, CROCHETTE poef, PESARO bijzettafel.


PESARO bijzettafel & lage tafel.

195

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 19, 24 & 35.


VIKING BY FRANS VAN RENS LIVING LIFE AT IT’S BEST 


VIKING low dining stoel, lage fauteuil, ligbed, low dining tafel, lage tafel & bijzettafel.

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 46 & 47.

197


DEIA BELT IS MORE

DEIA lounge. VENICE lage tafel.


DEIA stoel, SAMOS tafel, TRAY.

199

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 37, 51 & 55.


DEIA ROYAAL EN COMFORTABEL 

DEIA lounge & stoel, VENICE lage tafel, SAMOS tafel & hoge bijzettafel.

201

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 37, 51 & 52.


CROCHETTE VROLIJK EN EIGENTIJDS 

203

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 37, 51 & 52.


parasols | outdoor furniture since 1977 | original dutch design


40 JAAR PUUR DESIGN VAN EIGEN BODEM

VERDWALEN IN SCHOONHEID Borek is een familiebedrijf opgericht door Wil Bogaers in 1977. Hij startte met het importeren van parasols en noemde zijn bedrijf BOREK: een samenvoeging van de naam Bogaers en de term rekreatie. Onder leiding van zoon Frank groeide Borek uit tot een bloeiend outdoor meubelbedrijf met een ijzersterke formule die zowel nationaal als internationaal succes vergaren. Al vanaf de start stond het bedrijf voor lef, durf, creativiteit en doortastendheid. Borek hecht waarde aan werken met ontwerpers die onze stijl omarmen en diezelfde stijl samen met ons evolueren naar een volgende fase. De keuze voor ontwerpers gebeurt dan ook zorgvuldig waarbij een nauwe en gelijkwaardige samenwerking een absolute voorwaarde is. Het vervult ons met trots dat wij al 40 jaar als Nederlands bedrijf furore maken. Een kwaliteitsmerk met hoge mate van aandacht voor uitstraling, beleving, kwaliteit en service. De showroom in Oisterwijk is onder architectonische leiding gebouwd en met passie voor stijl ingericht. Hiervoor hebben wij advies gevraagd aan Marcel Wolterinck, die met veel gevoel voor sfeer en kennis van de Borek-stijl een passende omgeving heeft gecreĂŤerd voor onze producten.

GENIET VAN HET BUITENLEVEN MET BIJZONDER BOREK.

205


INSPIRATIE


207


209


211


VERDWALEN IN SCHOONHEID

213


215


ENKELE PROJECTEN BOREK DUTCH DESIGN: GEMAAKT VOOR INTENSIEF GEBRUIK Vanwege de uitstekende materiaal- en kwaliteitskeuze zijn Borek meubels en parasols perfect voor intensief gebruik. Mede om die reden weten vele professionals ons te vinden voor de inrichting van hun restaurants, hotels en spa’s. Op deze pagina’s een kleine impressie van enkele van onze projecten.

INTERCONTINENTAL HOTEL AMSTEL, AMSTERDAM


BREAKERS BEACH HOUSE BY GRAND HOTEL HUIS TER DUIN, NOORDWIJK

217


INTERCONTINENTAL HOTEL AMSTEL, AMSTERDAM

AMADORE HOTEL RESTAURANT ARION, VLISSINGEN


RÉSIDENCE MONTE CARLO SUN

RESTAURANT NOBLE, ‘S-HERTOGENBOSCH

219


GRANDEUR BIJ BREAKERS BEACH HOUSE BY GRAND HOTEL HUIS TER DUIN, NOORDWIJK

221


HOTEL DON CESAR, PORTO-VECCHIO, CORSICA, FRANKRIJK


HOTEL DON CESAR, PORTO-VECCHIO, CORSICA, FRANKRIJK

RESTAURANT HET BADPAVILJOEN, DOMBURG

BREAKERS BEACH HOUSE BY GRAND HOTEL HUIS TER DUIN,

AMADORE HOTEL RESTAURANT DE KAMPERDUINEN,

NOORDWIJK

KAMPERLAND

223


INDEX PAGINA VOORWOORD 3 PROJECTEN 216 - 223 DESIGNERS Bertram Beerbaum Eric Kuster Frans van Rens Marcel Wolterinck Remy Meijers

10 - 11 16 - 17 52 - 53 136 - 137 88 - 89 80 - 81

ROPE Andria 15 | 28 - 29 Calcara 51 | 179 Colette 56 - 57 | 100 | 102 - 103 | 112 - 113 Cosenza 91 | 106 Crochette 14 - 15 | 44 - 45 | 53 - 55 | 65 | 68 - 69 | 74 - 77 | 79 | 102 - 103 | 130 | 162 -163 | 192 - 193 | 195 | 202 - 203 | 209 Deia 6 - 9 | 198 - 201 | 209 Lazio 127 Leno 30 | 38 - 39 | 194 Lincoln 4 - 5 | 10 | 44 | 53 - 57 | 68 - 69 | 101 - 103 | 114 - 115 Mallorca 50 Modena 89 - 91 | 96 - 99 Pasturo 26 - 27 | 62 - 63 | 208 Ponza niet afgebeeld Portofino 44 - 46 Sineu 24 - 25 Valldemossa 61 Verdasio 40 - 43 TEAK Chios 10 | 124 - 125 Merano 10 | 34 - 37 | 116 - 119 Miami Beach 126 | 134 - 135 Milano 132 - 133 Paris 58 - 59 Twisk 11 | 17 - 23 | 208 Viking 46 - 49  

ALUMINIUM | RVS PAGINA Bergen 11 | 81 - 87 | 209 Bern niet afgebeeld Calpe 32 - 33 Coria 72 Everglades 67 Horizon 93 | 162 - 163 Ibiza niet afgebeeld Jaca 73 | 76 - 78 | 151 Lipari niet afgebeeld Murcia 28 - 31 | 75 - 77 Panama 11 | 79 | 110 - 111 | 144 - 149 Samora 166 | 168 Samos 36 | 92 - 95 | 156 - 162 | 206 Soria 164 - 169 Viking 11 - 15 | 64 - 66 | 69 | 137 - 143 | 149 | 151 | 192 | 196 - 197 Vitoria 74 | 150 - 151 FIBER Atlanta 172 - 173 Bali 120 | 130 | 170 - 171 | 188 - 189 Barello 185 California niet afgebeeld Dominica 176 - 177 Geneva 152 - 155 Hampton 185 Lugano 185 Marbella 174 - 175 Midi niet afgebeeld Nova 130 - 131 | 181 Oyster 190 Padova 171 Palermo 122 - 123 Plaza 128 - 129 | 170 | 181 Provence 174 - 175 Sardegna 121 | 184 Savannah 186 - 187 Sydney 182 - 183 Verdon niet afgebeeld Windsor niet afgebeeld FIBER ACCESSOIRES Brio 130 | 172 - 174 | 180 | 185 | 188 - 189  


TAFELS & ACCESSOIRES PAGINA TEAK TAFELS & ACCESSOIRES Bellinzona 42 - 43 | 124 Cortona 58 - 59 | 61 | 112 - 113 | 134 - 135 | 154 - 155 | 171 Miami Beach 44 - 46 | 68 | 73 | 126 - 131 | 172 - 173 | 183 Roma 25 | 44 | 96 | 120 | 170 - 171 Tray 30 - 31 | 58 | 69 | 77 | 172 | 176 - 177 Trento niet afgebeeld Viking 46 - 49 TEAK/COMPACT TAFELS Chios TEAK/RVS TAFELS Elx Pesaro

117 | 125

72 | 164 - 166 | 169 19 | 62 - 63 | 194 - 195 | 208

TEAK/ALUMINIUM TAFELS Cortona 152 - 153 Merano 35 | 37 | 116 - 117 Twisk 17 – 23 | 208 Venice 6 - 7 | 26 - 27 | 50 - 51 | 53 | 55 - 57 | 98 - 99 | 162 - 163 | 198 | 201 | 209 ALUMINIUM TAFELS & ACCESSOIRES Bergen 81 - 82 | 84 | 86 - 87 | 209 Everglades 67 Force 8 - 9 | 13 | 142 - 143 (Lunch) tray 6 | 14 | 21 | 60 | 142 | 198 Murcia 30 - 31 | 75 - 76 Panama 36 | 74 | 79 | 110 - 111 | 118 | 144 | 146 - 148 | 150 - 151 Samos 4 - 5 | 9 | 36 | 79 | 89 - 92 | 94 - 95 | 157 - 158 | 160 - 161 | 198 - 200 | 206 Viking 64 - 66 | 137 - 141 | 149 | 151 | 196 - 197 Vitoria 28 - 29 | 33 | 76 - 78 ALUMINIUM/ROPE TAFELS Cosenza COMPACT/ALUMINIUM TAFELS Alto Bari COMPACT/RVS TAFELS Ravello

PARASOLS PAGINA HOUTSTOK PARASOLS Cannes 71 Lugano 71 Madera 70 - 71 St. Tropez 14 | 51 | 124 - 125 | 164 | 186 | 188 - 189 | 208 ALUMINIUM PARASOLS Arizona 19 | 49 Detroit 74 | 140 | 166 | 179 Florida 122 – 123 | 206 Houston 178 - 179 Monroe 161 Onda 112 Reflex 149 | 179 VRIJHANGENDE PARASOLS Capri 120 Duo niet afgebeeld New Flexy 118 | 158 - 159 Garda 191 Ischia 113 | 191 Madison 78 - 79 | 141 Quattro niet afgebeeld Rodi 20| 58 - 59 | 96 | 101 | 172 | 187 METALEN PARASOLS Ancona niet afgebeeld Etoile niet afgebeeld Ferrara 100 Flower niet afgebeeld Parma niet afgebeeld Verona 151

91 | 106

niet afgebeeld niet afgebeeld

niet afgebeeld

225


Deze brochure is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Borek kan echter niet aansprakelijk gesteld worden voor afwijkingen in kleuren en/of de modellen.


parasols | outdoor furniture O R I G I N A L D U TC H D E S I G N S I N C E 19 7 7

Bedrijfsweg 7 | 5061 JX Oisterwijk NL | t: +31 (0)13 528 88 66 | e: mail@borek.eu | i: www.borek.eu

Borek Brochure 2017 (NL)  
Borek Brochure 2017 (NL)