__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

O R I G I N A L D U TC H D E S I G N S I N C E 1 97 7

2020


HET THUISGEVOEL WAAR IEDEREEN NAAR VERLANGT De tuin is tegenwoordig meer dan een plek om tot rust te komen. Het is een volwaardige buitenkamer geworden, die naadloos aansluit op de sfeer in het huis. Als team van Borek geven wij die buitenkamer karakter en brengen het tot leven. Met buitenmeubelen die de woonvertrekken in het huis verbinden met de tuin. Onze passie voor mooie meubelen vertalen wij naar duurzaamheid en comfort. Liefhebbers van mooie, comfortabele en duurzame buitenmeubelen identificeren zich graag met onze collectie. En wij van Borek identificeren ons op ons beurt met gebruikers van onze meubelen. Het is deze synergie die ik het hele jaar bewaak en koester in samenwerking met gerenommeerde ontwerpers, maar in zekere zin ook met u. Ervaring en gebruik kunnen het allerbeste gemeten worden aan de hand van persoonlijke beleving. Het familiebedrijf omarmt niet alleen de innovatie van de collectie, maar ook de tevredenheid en uiteindelijk die glimlach op het gezicht van onze klanten. Dit doen wij al meer dan 40 jaar. Met heel veel passie en plezier. Wij brengen de tuin tot leven door een harmonisch effect te creëren met ontwerpen, die de emoties van het ‘thuis zijn en thuiskomen’ in een vloeiende belevenis van binnen naar buiten brengen. Of omgekeerd, want door de tijdloze uitstraling van onze ontwerpen en de mooie materialen kunnen onze producten ook binnenshuis worden gebruikt. Met een team getalenteerde Nederlandse ontwerpers met brede ervaring en naam in design en innovatie, zetten we al ruim vier decennia prachtige buitenmeubelen neer. Iets waar het team Borek heel trots op is. Het creëren van een balans tussen design en functie is iets wat ons dagelijks bezighoudt. Daarbij laten we ons inspireren door talloze invloeden vanuit de designen modewereld. Wij bieden met onze collecties buitenmeubelen en parasols unieke smaken, die in de behoeften voldoen. We tasten voortdurend af. En terwijl de ontwerp- en denkprocessen dagelijks binnen het bedrijf ‘rond zingen’, blijft één waarde voor ons het allerbelangrijkst: authenticiteit. Borek verbindt binnen met buiten in stijl. Geniet vrijuit van uw tuin en terras met onze buitenmeubelen. Met trots presenteer ik u de nieuwe collectie voor 2020.

Frank Bogaers

3


GENIET VAN HET BUITENLEVEN MET BIJZONDER BOREK

5


LUXX relax lage fauteuil & voetenbank, LENO bean bag. ACHTERGROND: CHEPRI lage fauteuil, lage bank, bijzettafel & lage tafel, HYBRID low dining stoel & tafel, ISCHIA parasol.

7

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 21, 26, 29, 36 & 73.


HYBRID low dining stoel & tafel, ISCHIA parasol.


CHEPRI lage fauteuil, lage bank, bijzettafel & lage tafel.

9

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 26, 36 & 73.


BOREK BY HUGO DE RUITER


CHEPRI EEN LANDMARK OP UW TERRAS

“Meubelen beschouw ik als een derde huid. Net als bij goede kleding moeten meubelen goed zitten en bij je passen. Je interieur en invulling van je terras vormt een karaktervolle signatuur van wie je bent. Mijn meubelen zijn dynamisch in vorm en gebruik. Een meubel moet zich aanpassen aan de gebruiker en het dagelijks leven volgen, van een moment voor jezelf tot een gastvrij samenzijn met vrienden. Met actief zitcomfort overdag en lekker lazy in de avond.�

11


CHEPRI stoel & tafel, CAPRI parasol.


CHEPRI lage fauteuil, lage bank & bijzettafel.

13

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 26 & 75.


HYBRID MAXIMAAL COMFORT BY FRANS VAN RENS

HET GEVOEL VAN EEN LUXE VAKANTIE! ‘Reizen naar de meest verbazingwekkende bestemmingen, wandelen over een zonovergoten strand.’ Dit luxe vakantiegevoel was de inspiratie voor topontwerper Frans van Rens toen hij zijn nieuwe Low Dining set HYBRID creëerde. De comfortabele stoelen met hun opvallende aluminium rugleuning zijn echte blikvangers. De rugleuning biedt een prachtige contrasterende combinatie met het rijke teak frame en is verkrijgbaar in wit en antraciet. De stoelen kunnen moeiteloos en geruisloos worden verplaatst dankzij de onzichtbare wieltjes in de poten. De bijpassende XL lage eettafel biedt gemakkelijk plaats aan 6 tot 8 personen en kan ook worden gecombineerd met een prachtige rugloze bank. De HYBRID collectie vormt een tijdloos design statement.

15


HYBRID verrijdbare low dining stoel & low dining tafel.


HYBRID verrijdbare low dining stoel & low dining tafel.

17

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 36.


URBINO low dining stoel, LIMONE low dining tafel, POSITANO lantaarn.


URBINO low dining stoel, LAZISE bijzettafel.

19

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 29, 37 & 43.


LUXX RELAXED COMFORT


LUXX relax lage fauteuil & voetenbank.

21

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 29.


VITORIA dubbel ligbed, TARIFA bijzettafel, DESIO poef.

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 5, 35 & 62.


DOUBLE FUN WITH VITORIA BY STUDIO BOREK

23


ALTEA lage fauteuil & lage bank, LAZISE lage tafel, POSITANO lantaarn.


ALTEA lage fauteuil, LAZISE lage tafel.

25

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13, 37 & 43.


ALTEA lage fauteuil & lage bank, SEVILLA lage tafel.


ALTEA lage fauteuil, TARIFA lage tafel.

27

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13, 34 & 35.


CADIZ lounge & lage tafel, SEVILLA bijzettafel, DESIO poef.


MAJINTO lage bank, TARIFA bijzettafel.

29

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 5, 13, 33, 34 & 35.


BIJZONDER MOOI BIJZONDER DUURZAAM

TRAY.


MAJINTO stoel & lage fauteuil, FARO tafel, CADIZ lounge & lage tafel.

31

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 13, 33 & 48.


EVORA TABLE WITHOUT RULES BY REMY MEIJERS

ANDRIA stoel, EVORA tafel.


ANDRIA stoel, EVORA tafel.

33

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15 & 51.


VITORIA dubbel ligbed, TARIFA bijzettafel.


LINCOLN stoel, PARGA tafel & rugloze bank.

35

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 16, 32, 35 & 62.


LINCOLN stoel, PARGA tafel.


VITORIA dubbel ligbed.

37

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 16, 32 & 62.


MAJINTO


MAJINTO, RISE AND SHINE BY STUDIO BOREK

Succes laat zich zelden voorspellen, dat geldt echter niet voor de Majinto stoel van BOREK! Voor deze collectie is een unieke en innovatieve vlechttechniek toegepast. Tezamen met de fraaie brons-bruine framekleur krijgen de stoel, lage fauteuil en bank hun stralende look. Die wordt nog verder versterkt door een subtiele glans. Het aluminium onderstel garandeert een stabiele zit en door de open handgevlochten brede belt oogt Majinto toch luchtig. Geen wonder dat Majinto de rijzende ster is! Op de terrassen van de prestigieuze golfbaan Bernardus in Cromvoirt is de Majinto collectie te bewonderen.

41


FARO


VENI, VIDI, FARO BY BERTRAM BEERBAUM

BOREK creëert al meer dan 40 jaar de symbiose tussen tuin en ultiem zitcomfort. Ultiem genieten van het buitenleven staat daarbij centraal. ‘Enjoy Design’ noemt Bertram Beerbaum het en dat gaat helemaal op voor de unieke eettafel FARO. Eettafel FARO van BOREK kwam, zag en overwon! En is nu hard op weg een ware design klassieker te worden. Het gepatenteerde materiaal Dekton® vormt in combinatie met de tijdloze belijning en grenzeloze mogelijkheden een succesvolle creatie. Naast de twee grootformaat eettafels, bestaat de collectie uit zowel vierkante, rechthoekige als ronde bijzet- en lage tafels. Dit unieke en gepatenteerde materiaal heeft de uitstraling van natuursteen, maar biedt een ongekende kras- en slijtvastheid. Bovendien is Dekton® UV-bestendig en bestand tegen grote temperatuurswisselingen wat een optimale weersbestendigheid oplevert.

45


ENJOY DESIGN UNIEK IN Z’N PRINT

ANDRIA stoel. FARO tafel.


ANDRIA stoel, FARO tafel. ACHTERGROND: MONSARAZ lage fauteuil, FORCE bijzettafel.

47

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 17, 48 & 63.


AL MEER DAN 40 JAAR PUUR DESIGN VAN EIGEN BODEM

VERDWALEN IN SCHOONHEID Borek is een familiebedrijf opgericht door Wil Bogaers in 1977. Hij startte met het importeren van parasols en noemde zijn bedrijf BOREK: een samenvoeging van de naam Bogaers en de term rekreatie. Onder leiding van zoon Frank groeide Borek uit tot een bloeiend outdoor meubelbedrijf met een ijzersterke formule die zowel nationaal als internationaal succes vergaart. Al vanaf de start stond het bedrijf voor lef, durf, creativiteit en doortastendheid. Borek hecht waarde aan werken met ontwerpers die onze stijl omarmen en diezelfde stijl samen met ons evolueren naar een volgende fase. De keuze voor ontwerpers gebeurt dan ook zorgvuldig waarbij een nauwe en gelijkwaardige samenwerking een absolute voorwaarde is. Het vervult ons met trots dat wij al meer dan 40 jaar als Nederlands bedrijf furore maken. Een kwaliteitsmerk met hoge mate van aandacht voor uitstraling, beleving, kwaliteit en service. De showroom in Oisterwijk is onder architectonische leiding gebouwd en met passie voor stijl ingericht. Hiervoor hebben wij advies gevraagd aan Marcel Wolterinck, die met veel gevoel voor sfeer en kennis van de Borek-stijl een passende omgeving heeft gecreĂŤerd voor onze producten.

GENIET VAN HET BUITENLEVEN MET BIJZONDER BOREK

49


HARTELIJK WELKOM BY BOREK


51


VIGO


VIGO, DAY AND NIGHT BY STUDIO BOREK

Relaxen na een drukke dag of genieten van de zon? Het indrukwekkende daybed Vigo van BOREK leent zich daar bij uitstek voor. Dit meubel van formaat straalt puur comfort en allure uit en is gemaakt van stevig aluminium met weersbestendige ROPE. Het Vigo daybed is uitgevoerd in donkergrijs met een basaltkleurig weersbestendig kussen. Met verschillende kleuren rugkussens kan naar hartenlust gevarieerd worden en elke gewenste sfeer worden gecreĂŤerd. VIGO is een waar design statement aan zwembad, patio of terras.

55


WAAR DESIGN BY BOREK

VIGO daybed, CROCHETTE kruk.


ESTORIL lage fauteuil & lage bank, FARO lage tafel.

57

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12, 21 & 48.


SEVILLA


READY TO TEAK BY STUDIO BOREK

Voor de collecties Cadiz, Parga, Sevilla en Tarifa gebruikt BOREK reclaimed teak. Dit gerecycled teakhout is afkomstig van oude huizen, gebouwen en boten uit Java. Met al een leven achter zich, vertoont het doorleefde hout wat ruwe oneffenheden die een hele eigentijdse look geven. Een stoer gebrandmerkt logo benadrukt dit nog eens. Kenmerkend aan de collectie Cadiz zijn de taps toelopende poten. De robuuste serie omvat een uitgebreid scala tafels, lig- en zitmeubelen waarmee elke denkbare opstelling mogelijk is. De serie Sevilla vult dit nog aan met meer kubistische meubelen. Parga en Tarifa maken de keuze compleet met een serie tafels, rugloze bankjes en bijzettafels. Reclaimed teak in de tuin doet warm aan en is door de neutrale houtkleur perfect te combineren met zowel rope als aluminium meubelen van BOREK.

61


RECLAIMED TEAK EIGENTIJDSE LOOK

SEVILLA lage fauteuil, lage bank, lage tafel & bijzettafel, CROCHETTE sierkussen & poef. ACHTERGROND: SEVILLA stoel & tafel.


SEVILLA bijzettafel, CROCHETTE poef.

SEVILLA lage fauteuil, FORCE bijzettafel, PORTIMAO parasol.

63

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22, 23, 34, 63 & 68.


VALLDEMOSSA


LET ‘VALLDEMOSSA’ EMBRACE YOU ULTIEM GENIETEN VAN HET BUITENLEVEN VALLDEMOSSA is uitgevoerd in luxe Ardenza belt. Deze platte draad is door en door gekleurd in de kleuren donkergrijs en zand. Zowel de eetstoel als de lage fauteuil en zitbank VALLDEMOSSA bieden een extra comfortabele zit door de hoge rug. Puur zitgenot en garantie voor een heerlijke lange zomer.

VALLDEMOSSA stoel, TARIFA tafel.


VALLDEMOSSA stoel, VITORIA tafel. ACHTERGROND: CADIZ daybed, VALLDEMOSSA lage fauteuil & lage bank, CADIZ lage tafel.

67

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11, 33, 35 & 62.


VALLDEMOSSA stoel, SEVILLA tafel.


VALLDEMOSSA lage fauteuil & lage bank, CADIZ lage tafel.

69

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11, 33 & 34.


MURCIA lounge, DESIO poef.


LINCOLN lounge, DOUBLE O bijzettafel & lage tafel.

71

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 5, 16, 51 & 58.


PASTURO KLEUR JE STIJL

PASTURO lage fauteuil.

73

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 19.


PASTURO BY BOREK AANTREKKELIJK EN COMFORTABEL

PASTURO lage fauteuil & lage bank, VENICE lage tafel & bijzettafel.


PASTURO stoel, VENICE tafel.

75

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 19, 44 & 45.


FAMILY MATTERS VOOR IEDEREEN PLAATS AAN TAFEL

ANDRIA stoel, VITORIA tafel. ACHTERGROND: MURCIA lounge.


ANDRIA stoel, VITORIA tafel.

MURCIA lounge.

77

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 58 & 62.


MURCIA lounge, lage tafel, bijzettafel & eiland/tafel, LENO bean bag, TRAY.


MURCIA lounge, lage tafel & eiland/tafel, CALCARA ligbed.

79

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 17, 21, 43 & 58.


TIJDLOZE SCHOONHEID BY STUDIO BOREK

CALPE stapelbaar ligbed.


CALPE stapelbare stoel, VITORIA tafel.

81

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 62 & 65.


LENO BEAN BAG

83

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 21.


CHIOS

MARCEL WOLTERINCK

HYBRID

MEET THE BOREK DESIGNERS

LINCOLN

ERIC KUSTER

BERGEN


FRANS VAN RENS

REMY MEIJERS

MONSARAZ

MAARTEN OLDEN

HUGO DE RUITER

CHEPRI

TWISK

BERTRAM BEERBAUM

85


BOREK BY FRANS VAN RENS


Schoonheid, innovatie en eenvoud vormen de basis voor de ontwerpen van Frans van Rens. Hij studeerde Cum Laude af aan de Design Academie Eindhoven en is een ontwerper pur sang. Zijn ontwerpstudio, VAN RENS DESIGN, is gespecialiseerd in het ontwerpen van consumenten producten, retail design en public design. Een brede ontwerpdiversiteit die al tot vele succesvolle en tijdloze producten heeft geleid. Frans werd vooral bekend om zijn unieke werk voor de Nederlandse Spoorwegen. Hij ontwierp zowel het interieur als het exterieur van de nieuwste dubbeldekker treinen. Ook de nieuwe fietsoverkappingen op de NS stations zijn door hem ontworpen. Beide een icoon in het Nederlandse landschap. Inmiddels geniet Frans van Rens internationale bekendheid met een originele Dutch Design signatuur. “Mijn passie en uitdaging vind ik in het samenbrengen van esthetische- en functionele producteigenschappen. Bij een goed ontwerp zijn deze ingrediënten in balans en zorgen zo voor een tijdloos product. Met dit uitgangspunt heb ik voor BOREK de Viking, Boomerang & Hybrid serie ontworpen. Bijvoorbeeld de Viking is een stoer, elegant en tevens zeer comfortabel meubel. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals lounge, low dining en dining. Alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar in duurzaam aluminium. In mijn ontwerpen voor BOREK streef ik naar de ultieme beleving van comfort, schoonheid en kwaliteit zodat u optimaal van het buitenleven kunt genieten.”

87


ONZICHTBARE INNOVATIE VIKING LOW DINING STOEL OP WIELEN

De Viking low dining stoel is uitgerust met onzichtbare wielen. Als eerste ter wereld heeft Borek met trots deze door Frans van Rens ontworpen innovatie geĂŻntroduceerd. Het verplaatsen van de stoelen is uiterst moeiteloos, geluidsarm en brengt de totale gebruikerservaring naar het volgende niveau van premium buitenleven.

89


VIKING ON THE MOVE EEN GROEIENDE FAMILIE

VIKING lage bank & lage tafel.


VIKING stoel, tafel, lage bank & lage tafel.

91

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 56 & 57.


VIKING XL DE ULTIEME LOUNGE BELEVING

VIKING XL lounge, FORCE bijzettafel, LUNCH TRAY.


VIKING XL lounge, FORCE bijzettafel.

93

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 56 & 63.


TAVIRA, OVERSIZED COMFORT BY STUDIO BOREK

De Tavira speelt in op de trend van het ‘grote gebaar’. De oversized belt - in combinatie met het antracietkleurig onderstel geeft de collectie een overweldigend aanzien. De enige manier om dit oversized resultaat te verkrijgen is vlechten met de hand. Tavira biedt een collectie van formaat met een stoel, lage fauteuil en een ruime sofa. De royale zit- en rugkussens voor de lage fauteuil en sofa zijn in de kleur dolomite uitgevoerd. BOREK verbindt binnen met buiten in stijl. Geniet vrijuit van uw tuin en terras met BOREK buitenmeubelen, bijzonder mooi, bijzonder duurzaam.

95


TAVIRA lage fauteuil, FARO lage tafel.


TAVIRA lage fauteuil, FARO bijzettafel.

97

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 12 & 48.


SAMOS loveseat, lage bank & lage tafel.


SAMOS ligbed.

SAMOS stoel, VENICE tafel.

99

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 44, 59 & 61.


VIKING ligbed & bijzettafel, REFLEX parasol.


VIKING ligbed & bijzettafel.

101

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 56, 57 & 70.


VITORIA ligbed, VERONA parasol.


JACA lage fauteuil, VERONA parasol.

103

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 62, 65 & 81.


THROW BACK BOOMERANG BY FRANS VAN RENS

Designer Frans van Rens gooit hoog op met zijn collectie BOOMERANG. Eettafel BOOMERANG is in 2 lengtes (2.30 en 3.00 m) leverbaar en getuigt van een feilloos gevoel voor vormgeving. De typische gebogen boemerang-vorm is terug te zien in zowel de stoel als in het onderstel van de tafel. Het tafelblad is gemaakt van DektonÂŽ, een uniek en gepatenteerd materiaal met de uitstraling van natuursteen. Het natuurlijk ogende materiaal staat garant voor de allerhoogste kras- en slijtvastheid en UVen weersbestendigheid. De bijzondere vorm van de bijbehorende aluminium stoel BOOMERANG maakt armleggers voor een maximaal zitcomfort overbodig. Collectie BOOMERANG is een meer dan geslaagde worp in concessieloos buitenmeubilair. Een aanwinst voor elk terras om zomer en winter te genieten.

105


FERRAGUDO stoel zonder armleuningen, BOOMERANG tafel.


FERRAGUDO lage fauteuil & lage bank zonder armleuningen, PESARO lage tafel & bijzettafel.

107

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11, 39 & 50.


TWISK


BOREK BY BERTRAM BEERBAUM


Bertram Beerbaum startte zijn carrière net na zijn studie. In de afgelopen twintig jaar werkte hij zich op tot algemeen directeur en mede-eigenaar van Kabaz, het welbekende architectenbureau uit ’t Gooi met vestigingen in Hilversum en Laren. Zijn stijl is stoer, chic, tijdloos, maar altijd functioneel. Passie voor ambacht, creativiteit en eerlijke materialen zijn de belangrijkste ingrediënten voor product ontwerpen van zijn hand. Zijn wens om interieur design te integreren met productdesign om een conceptueel maar ook vooral comfortabel thuis te creëren voor zijn klanten, resulteerde in zijn eigen productlijnen onder de naam Bertram Beerbaum. Het combineren van binnen- en buitenleven zijn onmisbare ingrediënten als het gaat om comfortabel wonen en leven. “Genieten van design, dat is wat ik mensen mee wil geven. Samen met Borek hebben we de collectie Twisk, Faro & Furore ontwikkeld die gedurfd design, plezier en functie combineert zodat je op een stijlvolle en comfortabele manier kan genieten van buitenleven. Bij het design van de Twisk serie heb ik met name gekeken naar comfort, een strakke lijn met toch een relaxte uitstaling. Het lijnenspel maakt dat de breedte van de stoel benadrukt wordt. De lage rug versterkt dit. De kussens geven de set een relaxte en zachte uitnodigende zit. Eerlijk materialen zoals hout en aluminium geven de collectie een stoere en toch chique uitstraling. Zo trek je je comfortabele leefomgeving van binnen een-op-een door naar je tuin of terras.”

111


TWISK stoel zonder armleuningen, tafel & lage fauteuil.


TWISK lage fauteuil zonder armleuningen, PESARO bijzettafel & lage tafel, ARIZONA parasol.

113

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 38, 39 & 70.


DESIGN WITH A TWIST BY BERTRAM BEERBAUM

TWISK lage fauteuil & lage tafel.


TWISK stoel & tafel, RODI parasol.

115

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 38 & 77.


KLEURRIJK ‘SINEU’ MIX & MATCH MET KLEUR

SINEU stapelbare stoel zonder armleuningen.


SINEU stapelbare stoel zonder armleuningen, ROMA tafel.

117

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 18 & 42.


DEIA lounge, VENICE lage tafel, TRAY.

119

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14, 43 & 45.


DEIA lage fauteuil & lage bank, FORCE bijzettafel & lage tafel.


DEIA stoel, SAMOS tafel.

DEIA lounge, VENICE lage tafel.

121

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 14, 45, 60 & 63.


ARTA


A STATE OF ‘ARTA’ BY STUDIO BOREK

BOREK introduceerde afgelopen seizoen de collectie ARTA dining en bijzettafels. Wat direct opvalt is de fraaie belijning van wit aluminium in combinatie met een marmerkleurig blad. De bladen zijn uitgevoerd in het gepatenteerde Dekton® en liggen verzonken achter een brede opstaande rand. Die brede rand geeft de tafel ARTA zijn robuuste look. Dekton® is een uniek materiaal dat voelt en eruitziet als natuursteen, maar daarbovenop enkele vooruitstrevende eigenschappen heeft. Zo is het materiaal volledig slijt- en kleurvast, tegen extreme hitte bestendig en bestand tegen vorst en dooi. Bovendien is Dekton® niet poreus en neemt dus absoluut geen vloeistoffen op. Het laat zich daardoor eenvoudig schoonmaken en onderhouden. Geniet dit seizoen van het buitenleven met bijzonder Borek!

125


ARTA FRAAIE BELIJNING


SAMOS stoel, ARTA tafel.

127

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 49 & 59.


COLETTE lage fauteuil, ARTA lage tafel.


ARTA bijzettafel.

129

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15 & 49.


BOREK BY REMY MEIJERS


Interieurarchitect en designer Remy Meijers houdt van rust. En dan vooral in zijn ontwerpen. Hij beperkt zich daarom niet alleen tot de grote lijnen, maar verdiept zich ook in de allerkleinste details. Want pas wanneer alle elementen op elkaar zijn afgestemd, is een ontwerp in balans. Dat geldt voor zijn interieurs, maar ook voor zijn meubilair. De visie van Meijers, die in 2000 zijn eigen ontwerpbureau startte, spreekt tot de verbeelding. Zijn ontwerpen zijn opgenomen in de collecties van vooraanstaande merken. Zowel zijn designs als projecten vallen in de smaak bij woonjournalisten, bloggers en tv-makers. Een aantal projecten is gebundeld in de monografie Shades of Grey (2011). “Bij Borek staat zit- en gebruiksgemak voorop. Daarbij ligt het accent op vormgeving en duurzaamheid. Daarin hebben we elkaar gevonden. Voor Bergen & Evora heb ik geprobeerd het beeld van standaard tuinmeubilair zoveel mogelijk los te laten. Kenmerkend voor zowel de Bergen tafels als het zitmeubilair zijn de eenvoudige belijningen. Het frame diende daarvoor als uitgangspunt. Dat is een doorlopende vorm waar zitting en tafelblad ogenschijnlijk zijn tussen geklemd. De constructie is nauwelijks zichtbaar, waardoor de verschillende elementen een geheel lijken te vormen. De sofa, de fauteuil, de tafel en bijzettafel, stuk voor stuk zijn het geometrische objecten met een robuuste, kubistische uitstraling die de grens tussen interieur en tuin doen vervagen.�

131


BERGEN stoel, tafel & lounge.


BERGEN lage fauteuil, lage bank & lage tafel.

133

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 53.


CADIZ


CADIZ, TEAK ANNO 2020 RECLAIMED VOOR DE TOEKOMST

CADIZ daybed, TRAY.

137

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 33 & 63.


CADIZ lounge, LAGOS lage tafel & bijzettafel, SILVES oorfauteuil & voetenbank. ACHTERGROND: CADIZ ligbed.


CADIZ stoel zonder armleuningen & tafel, NEW YORK parasol.

CADIZ ligbed, TARIFA bijzettafel, PORTIMAO parasol.

139

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 17, 32, 33, 35 & 68.


CADIZ ligbed, TARIFA bijzettafel.


SILVES stoel, CADIZ tafel.

141

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 32, 33 & 35.


FARO lage fauteuil.


FARO PLEASURE BY BERTRAM BEERBAUM

FARO lage fauteuil.

143

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 48.


AVEIRO lage fauteuil & voetenbank.


MAJESTIC ALS GOD IN FRANKRIJK

145

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11.


AVEIRO lage fauteuil & voetenbank, TARIFA lage tafel.


AVEIRO lage fauteuil.

147

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11 & 35.


FERRAGUDO stoel zonder armleuningen, TARIFA tafel.


FERRAGUDO lage fauteuil & lage bank zonder armleuningen, TARIFA lage tafel.

149

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11 & 35.


BOREK BY WOLTERINCK


De grote kracht achter Wolterinck is woondesigner Marcel Wolterinck. Hij ontwerpt met zijn team interieurs, exterieurs, tuinen, terrassen en producten. Vanuit Wolterinck’s World, zijn Store in Noord-Holland, zorgt hij dat ruimtes in binnen- en buitenland de Wolterinck metamorfose ondergaan. Altijd gebaseerd op rust, ritme en symmetrie. Zijn kleurgebruik is sober en zijn materialen zijn puur. ‘Binnen’ probeert hij altijd met ‘buiten’ te verbinden. Marcel Wolterinck: “Ik liet me inspireren door tuinen die mij aanspreken, waarin rust, ritme en symmetrie zit. Ook belangrijk voor mij is dat het interieur van het huis goed aansluit bij de buitenruimte. Een vloeiende overgang tussen deze twee werelden, geeft een prettig gevoel en maakt de totale leefomgeving groter.” Dat goede gevoel moet ook terug komen in de meubels. “Ten eerste moet een stoel lekker zitten en ten tweede gebruik ik graag bijzondere materialen. Bijvoorbeeld de belt in de Modena serie. En bij de Murcia collectie, kun je door de losse elementen, er desgewenst een grotere bank of een hoekbank van maken. De kussens zorgen voor aangenaam comfort en een mooi contrast met de strakke horizontale lijnen van de collectie. Kortom, onze samenwerking heeft geleid tot een geslaagde collectie, waarop ik heel trots ben.”

151


M ERANO lage fauteuil, lage bank, lage tafel & rugloze bank.


M ERANO lage fauteuil & lage tafel.

153

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 40.


COSENZA lage bank, poef/tafel & bijzettafel, PORTO parasol.


COSENZA stoel, TARIFA tafel. ACHTERGROND: CADIZ ligbed, PORTIMAO parasol.

COSENZA stoel, TARIFA tafel.

155

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 10, 33, 35, 68 & 71.


MODENA stoel, ROMA tafel, RODI parasol.


MODENA PUUR GENIETEN

MODENA lage fauteuil, VENICE lage tafel.

157

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 10, 42, 45 & 77.


COLETTE stoel, LIMONE tafel.


POSITANO lantaarn.

159

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 37 & 43.


COLETTE lage fauteuil, FLORIDA parasol.


SFEERVOL & TIJDLOOS BY STUDIO BOREK

161

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15 & 70.


CALCARA ligbed, VENICE bijzettafel, ST. TROPEZ parasol.


MURCIA lounge, lage tafel & eiland/tafel.

163

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 17, 45, 58 & 67.


MONSANTO, GOEDE SMAAK BEKENT KLEUR ON THE GO


MONSANTO lage fauteuil & lage bank, FORCE lage tafel & bijzettafel, CROCHETTE sierkussen & poef.

165

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 17, 22, 23 & 63.


COLETTE lage fauteuil.


COLETTE stoel, ISCHIA parasol.

167

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15 & 73.


LINCOLN lounge.


LIVING IN LUXURY BY BOREK

LINCOLN lounge.

169

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 16.


CHIOS stoel & tafel, ST. TROPEZ parasol.


MILANO lage bank.

171

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 42 & 67.


LOUNGE TIME FEELING GOOD

MIAMI BEACH lounge.


MIAMI BEACH lounge, FLEXY parasol.

173

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 41 & 78.


White Rock Villas, Mykonos/Greece.


VERDASIO KLASSIEK DESIGN

De Verdasio is een ware design klassieker! De collectie omvat twee armloze modellen van teakhout en zandkleurig geknoopte rope. De subtiele materiaal- en kleurcombinatie geeft een vertrouwde ‘look and feel’. Het originele design doet dan ook denken aan de meubelontwerpen uit de jaren ‘50. De Verdasio stoel en lage fauteuil blinken uit in kwaliteit en eigentijds zitcomfort.

175


SCHOONHEID, INNOVATIE & EENVOUD SEATS TO ‘LOVE’

PORTOFINO lounge, CROCHETTE sierkussen & poef, ROMA tafel, LINCOLN stoel.


PORTOFINO lounge, CROCHETTE sierkussen & poef.

177

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 16, 20 - 23 & 42.


BOREK BY ERIC KUSTER


“De collectie die ik voor Borek heb ontworpen, onderscheidt zich door haar tijdloze karakter en internationale look. De meubels zijn stuk voor stuk toe te passen in ieder interieur en elke sfeer, over de gehele wereld. Ik heb bewust gekozen voor grote, robuuste items. Subtiele meubels vallen snel in het niet; met groot creëer je mooie statements, wat in zijn totaliteit perfect aansluit. Het buitenmeubilair is een verlengde van mijn eigen meubellijn “Eric Kuster Metropolitan Luxury”. Net als de collectie zijn deze meubels van een uitzonderlijke kwaliteit, luxe en uitermate comfortabel. Ik vind het belangrijk dat mijn binnen- en buitencollectie goed op elkaar aansluiten. Op die manier kan een interieurstijl worden doorgetrokken tot in de tuin. Borek en ik staan voor hetzelfde: een internationale en tijdloze look, hoogstaande kwaliteit, luxe en comfort. Dit maakt een samenwerking prettig, en zoals in het verleden is gebleken, voor herhaling vatbaar.”

179


SILVES oorfauteuil.


LINCOLN lounge, PASTURO lage fauteuil, SAMOS lage tafel, CROCHETTE sierkussen & poef, BRAGA parasol. ACHTERGROND: SILVES oorfauteuil.

181

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 16, 19, 22, 23, 61 & 69.


SILVES BY BOREK COMFY & COZY

SILVES lage fauteuil. TARIFA bijzettafel.


SILVES stoel, TARIFA tafel, SINTRA parasol.

183

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 15, 35 & 68.


VIKING XL BY FRANS VAN RENS

STOER EN SOLIDE De collectie Viking van Borek is van de hand van Frans van Rens en heeft een solide en stoere look. De Viking collectie is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarmee naar eigen wens kan worden gecombineerd. VIKING XL nodigt uit om te relaxen. De bijpassende kussens voor deze VIKING XL zijn uitgevoerd in een zacht materiaal met stoere linnen look. Samen staan VIKING XL en de kussens garant voor vele zomers onbezorgd zitcomfort.

185


LIVING LIFE AT ITS BEST VIKING BY FRANS VAN RENS 


VIKING low dining stoel, lage fauteuil, ligbed, low dining tafel, lage tafel & bijzettafel.

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 56 & 57.

187


VERDASIO


VERDASIO lage fauteuil zonder armleuningen.


POSITANO lantaarn.

191

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 27 & 43.


TRAY.


VALLDEMOSSA lage fauteuil & lage bank.

193

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 11 & 63.


PASTURO lage fauteuil, PESARO bijzettafel.


PASTURO daybed.

195

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 19 & 39.


TAKE A SEAT AND RELAX

VITORIA ligbed.

VITORIA ligbed, PANAMA bijzettafel.


JACA stoel, VITORIA tafel, MURCIA lounge, lage tafel & bijzettafel & eiland/tafel, CROCHETTE sierkussen & poef, TRAY.

197

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 22, 23 , 58, 62 & 65.


MONSARAZ


BOREK BY MAARTEN OLDEN


Maarten Olden startte in 2002 zijn ontwerpstudio MO,O in Amsterdam. Goede projecten zijn het resultaat van een voortdurend ontwerpproces van het initiatief tot aan de oplevering van een project. Maarten Olden gaat een intensieve samenwerking aan met de opdrachtgever waarbij de ambitie is om een optimaal resultaat te bereiken. Vraagstukken worden kritisch en realistisch benaderd. De ontwerper blijft in alle stadia van een project nauw betrokken en begeleidt vaak ook uitvoeringsprocessen. MO,O beschikt over een groot netwerk van specialisten die in het proces kunnen worden betrokken. Hiermee kan het beste resultaat voor de opdrachtgever worden gegarandeerd. Maarten ontwikkelde voor Borek verschillende collecties. Zijn laatste creatie voor Borek is de collectie Monsaraz. Deze meubellijn kenmerkt zich door de ronde belijning. Dit geeft een mooi contrast met de grotendeels orthogonale vormgeving van de moderne woningen, en sluit aan bij de natuur eromheen. De ervaring met vlechtwerk opgedaan in voorgaande collecties, de visie van Maarten Olden en de inbreng van het team van Borek komen in Monsaraz perfect samen.

201


MONSARAZ EEN ZWIERIGE EN OPEN RETRO LOOK


MONSARAZ lage fauteuil & lage bank, FURORE lage tafel & poef/bijzettafel.

203

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 17 & 39.


HOUSTON parasol.


CALCARA ligbed, REFLEX parasol.

205

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 17, 69 & 70.


CROCHETTE COLOUR YOUR STYLE

BOREK omarmt het buitenleven in al haar schoonheid en kleurenpracht. Met de vrolijke collectie Crochette fleurt elk terras of buitenplaats op. Deze vrolijke collectie Crochette bestaat uit luxe kussens en poefen voor buiten en zijn met de hand gehaakt. Door te mixen en matchen in elke gewenste kleurencombinatie, ontstaat een vrolijk maar toch strak en eigentijds design.

207


LENO bean bag, CROCHETTE poef, PESARO bijzettafel.


PESARO bijzettafel & lage tafel.

209

Voor meer informatie zie prijslijst, pagina 21, 23 & 39.


ENKELE PROJECTEN BOREK DUTCH DESIGN: GEMAAKT VOOR INTENSIEF GEBRUIK Vanwege de uitstekende materiaal- en kwaliteitskeuze zijn Borek meubels en parasols perfect voor intensief gebruik. Mede om die reden weten vele professionals ons te vinden voor de inrichting van hun restaurants, hotels en spa’s. Op deze pagina’s een kleine impressie van enkele van onze projecten.

RESTAURANT OONIVOO, UDEN


RESTAURANT NOBLE, ‘S-HERTOGENBOSCH

211


HAPPY USERS ENKELE PROJECTEN • GRAND HOTEL HUIS TER DUIN, NOORDWIJK • INTERCONTINENTAL HOTEL AMSTEL, AMSTERDAM • HOTEL DON CESAR, PORTO-VECCHIO, CORSICA, FRANCE • THE HUNTING LODGE, ROZENDAAL • RESTAURANT EN LANDHUIS WOLFSLAAR, BREDA • MANOIR RESTAURANT INTER SCALDES, KRUININGEN • BERNARDUS GOLF AND MEMORIES & RESTAURANT NOBLE KITCHEN, CROMVOIRT • VILA VITA PARC RESORT & SPA, PORCHES, PORTUGAL • RESTAURANT ALMA, OISTERWIJK • RON GASTROBAR, AMSTERDAM • RESTAURANT NOBLE, ’S-HERTOGENBOSCH • BREAKERS BEACH HOUSE BY GRAND HOTEL HUIS TER DUIN, NOORDWIJK • RESTAURANT OONIVOO, UDEN • RESTAURANT FLICKA, KERKDRIEL • RESTAURANT HET BADPAVILJOEN, DOMBURG • PRAIA VERDE BOUTIQUE HOTEL, CASTRO MARIM, PORTUGAL • RESTAURANT DE HEER KOCKEN, VUGHT • RESTAURANT O&O, SINT WILLEBRORD • EETCAFE DE KLIKSPAAN, ZANDVOORT • AMADORE HOTEL RESTAURANT DE KAMPERDUINEN, KAMPERLAND • AMADORE HOTEL RESTAURANT ARION, VLISSINGEN • AMADORE GRAND CAFÉ RAYMONDO, VLISSINGEN • AMADORE CAFÉ RESTAURANT STEFANO’S, VLISSINGEN • RESTAURANT HOTEL & SPA SAVARIN, RIJSWIJK • 24 BY AVENIDA HOTEL & RESIDENCES, KAPRUN, AUSTRIA • PATISSERIE CHOCOLATERIE SARANNE, OISTERWIJK • RESTAURANT DE SWAEN, OISTERWIJK • WHITE ROCK VILLAS, MYKONOS, GREECE • RESTAURANT KOK VERHOEVEN, TILBURG • FLETCHER HOTEL, AMSTERDAM • MOOR WINING AND DINING & MOOR-UP, OISTERWIJK • HMB RESTAURANT, ROTTERDAM • RÉSIDENCE MONTE CARLO SUN, MONACO • AUBERGE DU BONHEUR, TILBURG • RESTAURANT SEC, OISTERWIJK • RESTAURANT LOKAAL 1650, ’S-HERTOGENBOSCH • CREMATORIUM, TILBURG


BERNARDUS GOLF AND MEMORIES & RESTAURANT NOBLE KITCHEN, CROMVOIRT

213


INTERCONTINENTAL HOTEL AMSTEL, AMSTERDAM


BREAKERS BEACH HOUSE BY GRAND HOTEL HUIS TER DUIN, NOORDWIJK

BREAKERS BEACH HOUSE BY GRAND HOTEL HUIS TER DUIN, NOORDWIJK

215


BERNARDUS GOLF AND MEMORIES & RESTAURANT NOBLE KITCHEN, CROMVOIRT

217


HANDCRAFTED BY BOREK


EERLIJK & DUURZAAM

219


SHOWROOM BOREK

Een totaalbeleving van het hoogste niveau op ruim 1.200 m2 met aandacht voor uitstraling, beleving, kwaliteit en service.


221


223


BOREK MEER DAN 40 JAAR KWALITEIT


225


INDEX PAGINA

TEAK/ROPE MEUBILAIR

VOORWOORD 3

Chepri Verdasio

Borek showroom Projecten

4 - 5 | 48 - 51 | 220 - 225 210 - 217

PAGINA 7 | 9 | 11 - 13 174 - 175 | 188 - 190

TEAK/BATYLINE EDEN MEUBILAIR Luxx Urbino

DESIGNERS Bertram Beerbaum Eric Kuster Frans van Rens Hugo de Ruiter Maarten Olden Marcel Wolterinck Remy Meijers

85 | 110 - 111 84 | 178 - 179 84 - 87 10 - 11 | 85 85 | 200 - 201 84 | 150 - 151 84 - 85 | 130 - 131

PRATO ACCESSOIRES Desio

23 | 28 | 70

6 | 20 - 21 18 - 19

(RECLAIMED) TEAK & TEAK/ALUMINIUM MEUBILAIR Cadiz 28 | 30 - 31 | 48 | 67 | 134 - 140 | 155 Chios 170 Hybrid 6 | 8 | 14 - 17 Merano 152 - 153 Miami Beach 172 - 173 Milano 171 Parga 35 Sevilla 58 - 63 Twisk 111 - 115 | 223

BELT/ROPE MEUBILAIR Andria Altea Aveiro Calcara Colette Cosenza Crochette

32 - 33 | 46 - 47 | 50 - 51 | 76 - 77 | 221 24 - 27 144 | 146 - 147 79 | 162 | 205 128 | 158 - 161 | 166 - 167 151 | 154 - 155 56 | 62 - 63 | 165 | 176 - 177 | 179 | 181 | 184 | 196 - 197 | 206 - 207 | 209 118 - 121 56 - 57 106 - 107 | 148 - 149 6 - 7 | 78 | 82 - 83 | 208

Deia Estoril Ferragudo Leno Lincoln 4 - 5 | 35 - 37 | 71 | 168 - 169 | 176 | 179 | 181 Majinto 29 - 31 | 38 - 41 | 220 Modena 156 - 157 Monsanto 164 - 165 Monsaraz 46 | 48 | 198 - 199 | 201 - 203 Pasturo 50 | 72 - 75 | 181 | 194 - 195 Ponza niet afgebeeld Portofino 176 - 177 Silves 138 | 141 | 180 - 183 Sineu 116 - 117 Tavira 94 - 97 | 222 Valldemossa 64 - 69 | 193 52 - 56 Vigo

OUTDOOR FABRIC/ALUMINIUM MEUBILAIR Bergen

131 - 133

ALUMINIUM & ALUMINIUM/TEXTILENE MEUBILAIR Boomerang Calpe Faro Ibiza Jaca Murcia Samos Viking Vitoria

104 - 105 80 - 81 142 - 143 niet afgebeeld 103 | 197 51 | 70 | 76 - 79 | 163 | 196 - 197 44 | 98 - 99 | 124 | 126 - 127

2 | 51 | 87 - 93 | 100 - 101 | 184 - 187 | 221 | 223 22 | 34 | 37 | 102 | 196


(RECLAIMED) TEAK TAFELS & ACCESSOIRES PAGINA

ALUMINIUM/ROPE TAFELS

PAGINA

Cadiz 28 | 30 - 31 | 48 | 67 | 69 | 139 | 141 Chepri 11 - 13 Hybrid 6 | 8 | 14 | 16 - 17 Lazise 19 | 24 - 25 Limone 18 | 158 Parga 35 - 37 Positano 18 | 25 | 159 | 191 Roma 117 | 156 | 176 Sevilla 26 | 28 | 40 | 62 - 63 | 68 | 220 Tarifa 22 | 27 | 29 | 34 | 66 | 139 - 140 | 146 | 148 - 149 | 155 | 182 - 183 30 | 78 | 197 Tray

Cosenza 151 | 154 Lagos 138 HOUTSTOK PARASOLS Cannes Lugano St. Tropez

niet afgebeeld niet afgebeeld 48 | 50 | 162 | 170 | 184 | 220

ALUMINIUM PARASOLS

TEAK/COMPACT TAFELS

54 | 113 | 220 Braga 181 160 | 223 Florida Houston 204 niet afgebeeld Monroe 139 New York 63 | 139 | 155 Portimao 100 | 205 Reflex

Chios 170

Sintra 183

TEAK/ROPE TAFELS Chepri

7 | 9 | 13

Arizona

TEAK/(GECOAT) RVS TAFELS

VRIJHANGENDE PARASOLS

Pesaro

Capri

50 | 107 | 113 | 194 - 195 | 208 - 209

TEAK/ALUMINIUM TAFELS Furore Merano Twisk Venice

48 | 201 - 203 152 - 153 108 - 109 | 111 - 115 | 223 74 - 75 | 99 | 118 - 119 | 121 | 157 | 162 | 179

Boomerang Double O Evora Faro

Porto 154 niet afgebeeld Quattro 115 | 156 Rodi METALEN PARASOLS

DEKTON/ALUMINIUM TAFELS Arta

12 - 13 niet afgebeeld Duo Flexy 173 6 | 8 | 167 Ischia

122 - 129 104 - 106 71 32 - 33 31 | 42 - 47 | 54 | 57 | 94 | 96 - 97

Ancona Etoile Flower Parma Verona

niet afgebeeld niet afgebeeld niet afgebeeld niet afgebeeld 102 - 103

ALUMINIUM TAFELS & ACCESSOIRES Bergen

131 - 133 46 | 60 | 63 | 92 - 93 | 120 | 165 | 185 Force 92 | 118 | 137 | 192 (Lunch) tray 51 | 78 - 79 | 163 | 197 Murcia Samos 4 - 5 | 98 | 121 | 181 | 222 Viking 51 | 87 - 88 | 90 - 91 | 100 - 101 | 186 - 187 | 221 | 223 Vitoria 66 - 67 | 76 - 77 | 80 - 81 | 197

227

Deze brochure is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Borek kan echter niet aansprakelijk gesteld worden voor afwijkingen in kleuren en/of de modellen


O R I G I N A L D U TC H D E S I G N S I N C E 19 7 7

Bedrijfsweg 7 | 5061 JX Oisterwijk NL | t: +31 (0)13 528 88 66 | e: mail@borek.eu | i: www.borek.eu

Profile for Borek parasols outdoor furniture

Ontdek de Borek Brochure 2020 (NL)  

Geniet van het buitenleven met bijzonder Borek

Ontdek de Borek Brochure 2020 (NL)  

Geniet van het buitenleven met bijzonder Borek

Advertisement