Merida Katalog 2012 - Dansk

Page 1

Merida CYKLER

2012


2


3

1 MÆRKE 67 lande

Andorra, Argentina, Australien, Belgien, Bosnien, Brasilien, Chile, Costa Rica, Danmark, Ecuador, El Salvador, Estland, Filippinerne, Finland, Forenede Arabiske Emirater, Frankrig, Grækenland, Holland, Hollandske Antiller, Hong Kong, Hviderusland, Indien, Indonesien, Iran, Israel, Italien, Japan, Kasakhstan, Kina, Kirgisistan, Korea, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Macao, Madagaskar, Makedonien, Malaysia, Mexico, Montenegro, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumænien, Rusland, Schweiz, Serbien, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien og Irland, Sverige, Sydafrika, Taiwan, Thailand, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ukraine, Ungarn, Uruguay, Venezuela, Østrig


4

Jßrgen Falke (m.), MERIDA’s chefdesigner, koordinerer arbejdet.


Forskning & Udvikling I Magstadt i Tyskland arbejder ingeniører og designere tæt sammen, når ideer skal transformers til perfekte Merida cykler.

5

Kunsten at bygge stel var engang det eneste der skelnede gode cykler fra rigtig gode. Men disse tider er forlængst forbi: De mest avancerede forarbejdningsmuligheder for velkendte substanser (f.eks. aluminium) eller de specifikke karakteristika for følsomme materialer (f.eks. carbon) kræver maksimal opmærksomhed, når nye cykler i dag designes. Tilpasning af geometrien til cyklens funktionsområde og full-suspension bagstels kinematiske kompleksitet har skubbet cykel udvikling ind i ren videnskab. Cykler er ikke længere bare cykler: De er resultatet af mange teknologiske og konstruktionsmæssige faktorer, hvis samlede sum garanterer at cyklen opfylder præcis det funktionsområde, den er designet til – forudsat at konceptet er gennemarbejdet. Det er derfor at vores designere og udviklere i vores forsknings- og udviklingsafdeling (F&U) arbejder tæt sammen, når ideer skal blive til perfekte Merida cykler. Vores F&U eksperter arbejder lige fra starten direkte på, at nyskabelserne henrykker vores kunder med pålidelig funktion i enhver situation – uanset om cyklen er til børn, trekking eller high-tech modeller til World Cup løb.

I den sammenhæng giver Merida’s globale orientering med distribution i 67 lande vældige fordele: Verden rundt søger vores marketing og distributions eksperter de seneste trends, holder kontakt til førende internationale cykelmagasiner og følger udviklingen på de forskellige markeder. Disse input hjælper ingeniørerne og designere til at definere specifikationerne for hver enkelt cykel til den nye sæson. Gennem de første koncept diskussioner afklarer de involverede specialister de basale spørgsmål omkring stelmateriale og anvendelsesområde for hver cykel. Så laves de første computer studier, hvor der anvendes en række avancerede programmer. Samtidig er der fokus på det endelige produkt: Nødvendig plads til dækkene og skivebremsernes rotorstørrelse er der allerede på dette tidspunkt taget hensyn til. Efter den endelige computer simulation bliver de første aluminiums prototyper produceret efter specifikationerne – og tjekkes så i virkeligheden, blandt andet af verdens hurtigste testkørere: De professionelle ryttere på vores MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM.

5


6

Perfekt samarbejde: J체rgen Falke og MULTIVAN MERIDA prof rytter Ralph Naef (th.) tester en prototype p책 Mallorca.


Testet af prof ryttere De professionelle ryttere på Multivan Merida Biking Team giver meget værdifuld feedback i udviklingen af nye cykler. Hver Merida cykel drager derfor fordel af deres omfattende viden og deres strålende internationale succes.

7

Gunn-Rita Dahle Flesjå, Hannes Genze, José Antonio Hermida, Rudi van Houts, Jochen Kaess, Andreas Kugler og Ralph Naef – intet andet elite pro hold kommer tilbage fra verdens mtb baner med mere succes og erfaring end MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM. OL guld og sølv, VM, EM og nationale mesterskaber, samt samlet World Cup sejre… dette hold har allerede opnået alt, hvad andre professionelle ryttere overalt arbejder hårdt for i hver sæson. Men for Merida betyder disse topatleter mere end blot garanti for konstant succes: De er også de bedste og mest pålidelige kilder til feedback omkring udviklingen af nye cykler. Så snart F&U afdelingen er færdige med det første trin, produceres de nye modeller som en aluminiums prototype. Cyklen til de første test udstyres med den igangværende sæsons udstyr, og er stadig langt fra den endelige udgave, som går i serieproduktion. På dette tidspunkt betyder vægt og den visuelle fremtoning ikke noget – disse aspekter diskuteres senere i processen. MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM rytterne og Merida’s chefdesigner Jürgen Falke går straks i gang med de første praksis test af den nye models geometri og egenskaber. Alle detaljer tales

igennem, og alle ændrings forslag vurderes. Er sadelrørsvinklen for stejl eller er kronrørsvinklen for flad? Kan kædestræberne gøres længere for at give mere stabilitet – eller skal cyklen være mere adræt? Passer den beregnede overørs længde med den krævede kørestilling i forhold til cyklens anvendelsesområde? Hvor følsom og fremdrivningsneutralt er stellet? På baggrund af de professionelle rytteres utallige trænings- og konkurrencekilometer lader de sig ikke narre af nogen prototype – for det meste til glæde for udviklerne, og altid til fordel for MERIDA kunderne. Tilbage i F&U afdelingen bliver de kvalificerede input omhyggeligt indarbejdet på modellen inden den næste test – og så igen indtil alle testkørere giver cyklen topkarakterer. Så overlader ingeniørerne sagen til designerne, som i henhold til de strenge krav til for eksempel vægt, stivhed og produktionshensyn, får prototypen omdannet til en perfekt udformet cykel – som utålmodigt venter på at blive produceret i Merida’s hovedkontor på Taiwan.

7


8

I MERIDA’s eget test laboratorium, tjekkes det at alle standarder overholdes.


Fuldstændig pålidelig produktion Produceret efter ultimative kvalitetsstandarder og testet under de strengeste forhold i laboratorium: Merida repræsenterer pålidelighed.

9

Din bil skal til syn hvert andet år – og din cykel? Vores kunder kan være sikre på at alle MERIDA cykler er fremstillet efter de ultimative kvalitetsstandarder, hvis overholdelse kontrolleres af uafhængige test institutter. Fordi MERIDA er et internationalt mærke drager det dobbelt fordel af selskabets struktur: På den ene side står F&U afdelingen i Tyskland for det højeste tyske udviklingsniveau. Og så snart de europæiske F&U eksperter har afsluttet deres opgave, så overlades tøjlerne til vedrens førende cykelproducerende nation: Taiwan. Siden 1972 har MERIDA haft domicil i Yuanlin, Taiwan. Ingen anden international location forener mere cykelfremstillings know-how end netop Taichung egnen på Taiwan. Uanset om der er tale om fremstilling af detaljerede aluminiumsstel eller komplekse carbonstel: Alle Merida cykler er blevet skabt af den mest avancerede produktionsteknologi, og garanterer lang pålidelighed. Den fremragende kvalitet bekræftet ikke bare af superbe test resultater i førende internationale cykelmagasiner, men især også af regelmæssige in-house test, som udføres

i overensstemmelse med obligatoriske standarder – og af eksterne testlabs der undersøger alle MERIDA produkter med størst mulige omhu. Før MERIDA’s fabrik i Yuanlin påbegynder serieproduktionen af en ny cykel, er de første CNC fremstillede før-produktions modeller blevet omhyggeligt testet i det europæiske hovedkontor. Så testes prøver i alle stelstørrelser efter obligatoriske EU standarder (EN14764, 14765, 14766 eller 14781; afhængig af model). Det inkluderer inspektion af kronrør og krankboks stivhed såvel som komfort kontrol af stel og gaffel, hvis sidestabilitet måles i kraft af den velkendte ”TOUR” standard – suppleret med træthedsog overbelastningstest af samarbejdspartnere som Velotech og EFBe. Hvis, og kun hvis, alle disse kvalitetskontrols test klares med tillæg af MERIDA’s egen ekstra sikkerhedsmargin, betragter vi en cykel som værende klar til serieproduktion.

9


10

Kinematisk klog: Affjedringens kompromisløse tilpasning til dobbelt kranksÌttet.


Ninety-Nine Udviklingen af XC fully Siden introduktionen på markedet i 2008, har vores high-end Ninety-Six nærmest vundet tonsvis af hæder: Cykelpressen var henrykte for dette pragteksemplar af en racer maskine karakteriseret ved sin kompromisløse fremdrivning, minimale vægt og indtil nu uovertrufne stivheds data. Allerede prototypen sikrede MULTIVAN MERIDA rytteren Ralph Naef et vice-verdensmesterskab i 2007. Og indtil 2011 sæsonen har MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM rytterne adskillige gange kørt Ninety-Six helt til tops. Så efterfølgerne har en stor arv at løfte.

11

Intenst udviklingsarnejde var nødvendigt for at realisere NINETY-NINE som et nyt udviklingstrin blandt 100mm race fullys, der lever op til forgængerens præstationer. Vores F&U team forfulgte målet med at bevare de fremragende Ninety-Six gener, og transformere dem til en ny cykel, der imødekommer de aktuelle trends i XC World Cup miljøet. Der skal være fart, adræthed, stor trækkraft og neutral affjedring selv på de mest stejle stigninger – samtidig med tilpas følsomhed ved teknisk krævende nedkørsler, og perfekt tilpasset 2x10 kranksæt. På disse anvendes mest den største klinge, og det kræver passende egnet kinematik. Jürgen Falke (MERIDA’s chefdesigner) oplyser, ”Det gode er det bedstes fjende. Med NINETY-NINE har vi skabt en karakteristisk racermaskine som har udnyttet enhver forbedringsmulighed fra forgængerne i fuldt omfang. Det var næsten ikke muligt at overgå vægt- og stivhedsdata fra Ninety-Six – men efterfølgeren til tronen står for et helt nyt niveau hvad angår manøvrering og afdæmpning”. Hovedrammen, sadel- og bagstræbere samt vippe leddet består helt af et intelligent mix af High Modulus (HM), Ultra High Modulus (UHM) og Intermediate (IM) carbon fiber. ”Dobbelt kammer” teknologien i over- og skrårør styrker yderligere bøjnings- og vridningsstivheden. Sammen med 165mm affjedringen, som er kortere end hos forgængeren, når NINETY-NINE stellet ned på ultra lette 1,85 kg (incl. affjedring, 18” stel) - til trods for den vældige BB30 krankboks og montering af bagstellet med fint reagerende lukkede lejer! Det koniske kronrør tilhører også ”State-of-theart” (går fra 1 1/8” til 1,5”). NINETY-NINE har 100mm affjedring for og bag. Sammen med den racer orienterede kinematik og et stel, der kan låse helt fra styret af, er det nye design ikke mindre end vores næste generation til at angribe podiepladserne i World Cup’s.

A

A Organisk designsprog: Det

ligelig stilfulde og funktionelle bagstræber design, som går rundt om sadelrøret, giver bagstellet et B

hurtigt look. Også ”State-of-theart”: Overgangen mellem over- og sadelrør. B Lederskabsevner: Det koniske

kronrør omgiver 100mm gaflen på en vridningsmodstandsdygtig måde og giver maksimal styringspræcision. C Sikker på benene: BB30 krankC

boksen giver kraftfuld fremdrivning; affjedringen arbejder fintfølende og neutralt.

11


Ninety-Nine Carbon Team-Disc

12

Ninety-Nine Carbon Team-D. 99 Carbon Superlite-D BB30 stel. 20 gear. DT Swiss XRC 100 Race Remote forgaffel. DT Carbon 38 Remote bagdæmper. Sram XX 39-26 BB30 kranksæt. Sram XX baggear. Sram XX forgear. Sram XX skiftere. Sram XX 180/160 skivebremser. Alex XCR Supercom fælge. DT Swiss 240s Cen nav. Maxxis Aspen Exception 2.1 dæk. Sram XX 11-36 kasette. KMC X10SL kæde. PRC Team Flatbar 660 styr. PRC Team OS frempind. Selle Italia SLR XC sadel. PRC Double Carbon Superlite 27.2 sadelpind. Farve: UD Carbon (team). Størrelser: 1618-20”. Anb. pris: 62.498,00.

Ninety-Nine Carbon 3000-Disc

Ninety-Nine Carbon 3000-D. 99 Carbon Superlite-D stel. 20 gear. Fox 32 Float Fit Remote 100 Taper forgaffel. DT M210 38 ABS Remote bagdæmper. Shimano Deore XT 40-28 kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore XT Rapidfire skiftere. Shimano Deore XT-Fin 180/160 skivebremser. Fulcrum Red Power XL hjulsæt. Schwalbe Racing Ralph 2.1 Performance folde dæk. Shimano CS-HG81-10 11-36 kasette. Shimano CN-HG74 kæde. FSA Afterburner 670 fladt styr. FSA SLK frempind. Selle Italia SL XC M sadel. PRC Double Carbon Superlite 27.2 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Hvid-UD Carbon (rød). Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 38.998,00.


Ninety-Nine Carbon XT-Disc

13

Ninety-Nine XT-D. 99 Hydra D stel. 20 gear. Fox 32 Float RL 100 Taper forgaffel. DT M210 38 ABS Remote bagdæmper. Shimano Deore XT 40-28 kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore XT Rapidfire skiftere. Shimano M596 180/160 skivebremser. Merida XCD Lite fælge. Shimano M595 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph 2.1 Performance folde dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS 660 fladt styr. Merida Pro OS frempind. ProLogo Phorma Male sadel. Merida Pro 2 27.2 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Hvid/metallic sort (blå). Størrelser: 18-20”. Anb. pris: 19.998,00.

Ninety-Six Carbon / Alu XT-Disc

Ninety-Six Carbon/alu XT-D. Ninety-Six Carbon/alu stel. 30 gear. Fox 32 Float RL 100 forgaffel. DT M210 50 Lockout Remote bagdæmper. Shimano Deore XT 42-32-24 kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore XT Rapidfire skiftere. Shimano M596 180 skivebremser. Merida XCD Lite fælge. Shimano M595 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph 2.1 Performance folde dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS 660 fladt styr. Merida Pro OS frempind. Selle Italia SL XC M sadel. Merida Pro 2 31.6 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Hvid-UD (rød). Størrelser: 18-20”. Anb. pris: 23.998,00.


One-Twenty XT-Disc

14

One-Twenty XT-D. One-Twenty Pro-D BC A-link alu stel. 30 gear. Fox 32 Float RL 120 Taper forgaffel. Fox Float RP2 BSD bagdæmper. Shimano Deore XT 42-32-24 kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore XT Rapidfire skiftere. Shimano M596 180 skivebremser. Merida XCD Lite fælge. Shimano M435 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph 2.25 Performance folde dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS 680 R15 styr. Merida Pro OS frempind. ProLogo Phorma Male sadel. Merida Pro 2 31.6 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Hvid (grå). Størrelser: 18-20”. Anb. pris: 17.998,00.

One-Twenty 500-Disc

One-Twenty 500-D. One-Twenty Comp-D BC A-link alu stel. 30 gear. Rock Shox XC32 TK Coil 120 Taper forgaffel. X-Fusion 02RL bagdæmper. Shimano M522-10 42-32-24 kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano Deore forgear. Shimano Deore Rapidfire skiftere. Shimano M446 180 skivebremser. Merida Comp D fælge. Shimano M435 Cen nav. Merida Trail 2.25 dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS 680 R15 styr. Merida Pro OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Pro 2 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk titanium (hvid). Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 12.498,00.


O.Nine Verdensmesterens cykel Bare et ord: Verdensmester! I 2010 sæsonen erstattede O.NINE vores Carbon FLX, der allerede havde vundet bl.a. VM guld. Siden da har O.NINE båret MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM fra triumf til triumf. Allerede under dens første tid i aktion bragte den et Cross Country verdensmesterskab hjem til José A. Hermida fra MULTIVAN MERIDA. Da O.NINE stadig kører succesfuldt på højeste niveau, er der faktisk ingen grund til at ændre på den fremragende cykel. Ikke desto mindre er der nogle forandringer til model året 2012: Foruden VM striberne, kan den nuværende team cykel bryste sig af en komplet Sram XX konfiguration og med den nye DT Swiss XRC Carbon 100mm forgaffel. Sidstnævnte kan med sin TwinShot teknologi ikke bare låses til sprint, men også reduceres for lettere klatring. Mere nyt: Lettere adgang til vores high-end hardtail, da der nu er to versioner af O.NINE stellet. ”Superlight” udgaven består alene af Ultra High Modulus (UHM) carbon fiber, og opnår derfor rekord lav vægt, og de certificeres enkeltvist. Den anden udgave af stellet, som er vores ”Pro” serie vejer lige over 1 kg – som følge af højkvalitets High Modulus (HM) fiber, hvis stivheds data ligger på niveau med ”Superlight” versionen. Både professionelle og amatør ryttere kan uden videre blive ved med at stole på den højeste ingeniørmæssige kunst, som f.eks. ”Flex Stay” bagstræberne, eller ”Dobbelt kammer” teknologien, der øger bøjnings- og vridningsstivheden på stellet.

15


O.Nine Superlite Team-Disc

16

O.Nine Superlite Team-D-39. O.Nine Carbon Superlite-D BB30 stel. 20 gear. DT Swiss XRC 100 Race Remote forgaffel. Sram XX 39-26 BB30 kranksæt. Sram XX baggear. Sram XX forgear. Sram XX skiftere. Sram XX 180/160 skivebremser. Alex XCR Supercom fælge. DT Swiss 240s Cen nav. Maxxis MonoRail Exception 2.1 dæk. Sram XX 11-36 kasette. KMC X10SL kæde. PRC Team Flatbar 660 styr. PRC Team OS frempind. Selle Italia SLR XC sadel. PRC Double Carbon Superlite 27.2 sadelpind. Farve: UD-Carbon (Team). Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 49.998,00.

O.Nine Pro 3000-Disc

O.Nine Pro 3000-D. O.Nine Carbon Pro-D stel. 30 gear. Fox F32 Fit 100 Remote forgaffel. Shimano Deore XT 4232-24 kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore XT Rapidfire skiftere. Shimano Deore XT-Fin 180/160 skivebremser. Fulcrum Red Power XL hjulsæt. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 folde dæk. Shimano CS-HG81-10 11-36 kasette. Shimano CN-HG74 kæde. FSA Afterburner 670 fladt styr. FSA SLK frempind. Selle Italia SL XC M sadel. PRC Double Carbon Superlite 27.2 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Hvid-UD Carbon (grøn). Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 24.998,00.


O.Nine Pro XT-Disc

17

O.Nine Pro XT-D. O.Nine Carbon Pro-D stel. 30 gear. Fox 32 Float RL 100 forgaffel. Shimano Deore XT 42-32-24 kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore XT Rapidfire skiftere. Shimano M596 180/160 skivebremser. Merida XCD Lite fælge. Shimano M595 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 folde bagdæk. Schwalbe Rocket Ron fordæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS 660 fladt styr. Merida Pro OS frempind. Selle Italia SL XC M sadel. Merida Pro 2 27.2 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Hvid-UD/Rød. Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 19.998,00.

O.Nine Pro 1000-Disc

O.Nine Pro 1000-D. O.Nine Carbon Pro-D stel. 30 gear. Fox 32 Float RL 100 forgaffel. Shimano M552-10 42-32-24 kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano SLX forgear. Shimano SLX Rapidfire skiftere. Shimano M505 180/160 skivebremser. Merida XCD Lite fælge. Shimano M435 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 folde bagdæk. Schwalbe Rocket Ron fordæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS 660 fladt styr. Merida Pro OS frempind. Merida Lite sadel. Merida Pro 2 27.2 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Matt UD (hvid). Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 16.998,00.


Matts Lite / TFS All-round til race og touring

18

Når vores MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM professionelle ryttere starter løbene på deres O.NINE , så kan de stole på ikke bare super materialer og et sofistikeret mix af komponenter, men især også på en ren fremdrivningsorienteret tilgang til konstruktionen af cykler, som er dyrket ned til mindste detalje af MERIDA’s F&U afdeling: Fuld pedalkraft plus komfortabel og afslappet kørestilling, også på længere stræk, er kun muligt, hvis rytteren har en optimal position på cyklen. Dette gælder også for aluminiums modellerne Lite og TFS hvis geometri, rør facon og steldetaljer er inspireret de top carbon modeller, som de professionelle team ryttere kører på. Alle MERIDA sports hardtails består af højkvalitets aluminium, og er fremstillet efter minutiøse produktionsprocesser. Således er de – afhængig af konfigurationen – perfekte til ambitiøs træning, løb eller en længere tur. De 100mm vandring på forgaflerne, skal nok holde Lite og TFS modellerne i balance. Når der køres opad eller sprintes, kan gaflen låses – i nogle tilfælde fra styret. Kraftfulde skivebremser sørger for sikkerheden, og de 27 eller 30 gear giver et utal af muligheder for hurtige nedkørsler og på de stejleste stigninger.


Lite 1200-Disc

19

Matts Lite 1200-D. Matts Lite-D-Single alu stel. 30 gear. DT XRM 100 Taper forgaffel. Sram X9 44-33-22 GXP kranksæt. Sram X9 baggear. Sram X9 forgear. Sram X9 Trigger skiftere. Magura MT4 180/160 skivebremser. Merida XCD Lite fælge. Sram M406 Disc nav. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 folde dæk. Sram PG1030 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS R25 660 styr. Merida Pro OS frempind. Selle Italia X1 sadel. Merida Pro 2 27,2 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Silk sort (team grøn). Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 15.998,00.

Lite XT-Disc

Matts Lite XT-D. Matts Lite-D-Single alu stel. 30 gear. Fox 32 Float RL 100 Taper forgaffel. Shimano Deore XT 4232-24 kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore XT Rapidfire skiftere. Shimano M505 180/160 skivebremser. Merida XCD Lite fælge. Shimano M435 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 folde bagdæk. Schwalbe Rocket Ron fordæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS R25 660 styr. Merida Pro OS frempind. ProLogo Phorma Male sadel. Merida Pro 2 27,2 sadelpind. Shimano M505 pedal. Farve: Sort/hvid (rød). Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 14.498,00.


TFS 1000-Disc

20

Matts TFS 1000-D. Matts TFS Pro-D-Single alu stel. 30 gear. Fox 32 Float RL 100 forgaffel. Shimano M552-10 42-32-24 kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano SLX forgear. Shimano SLX Rapidfire skiftere. Shimano M446 180/160 skivebremser. Merida Pro D fælge. Shimano M435 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 folde dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS R25 660 styr. Merida Pro OS frempind. Merida Pro sadel. Merida Pro 2 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Hvid (grå). Størrelser: 16-18-20-22”. Anb. pris: 11.998,00.

TFS 900-Disc

Matts TFS 900-D. Matts TFS Pro-D-Single alu stel. 30 gear. Manitou Minute TS 100 Remote forgaffel. Shimano M552-10 42-32-24 kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano SLX forgear. Shimano SLX Rapidfire skiftere. Shimano M446 180/160 skivebremser. Merida Pro D fælge. Shimano M435 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 bagdæk. Schwalbe Rocket Ron fordæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS R25 640 styr. Merida Pro OS frempind. Merida Pro sadel. Merida Pro 2 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Sort (hvid/grøn). Størrelser: 16-18-20-22”. Anb. pris: 9.998,00.


TFS 500-Disc

21

Matts TFS 500-D-RS. Matts TFS Comp-D alu stel. 30 gear. Rock Shox XC30 100 Poploc forgaffel. Shimano M52210 42-32-24 kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano Deore forgear. Shimano Deore Rapidfire skiftere. Shimano M446 180/160 skivebremser. Merida Comp D fælge. Shimano M435 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Comp OS R25 640 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Sort (hvid/rød). Størrelser: 16-18-20-22”. Anb. pris: 8.498,00.

TFS 500-Disc

Matts TFS 500-D-RS. Matts TFS Comp-D alu stel. 30 gear. Rock Shox XC30 100 Poploc forgaffel. Shimano M52210 42-32-24 kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano Deore forgear. Shimano Deore Rapidfire skiftere. Shimano M446 180/160 skivebremser. Merida Comp D fælge. Shimano M435 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Comp OS R25 640 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk sort (grå). Størrelser: 16-18-20-22”. Anb. pris: 8.498,00.


TFS 300-Disc

22

Matts TFS 300-D. Matts TFS Comp-D alu stel. 27 gear. SR Suntour XCM-HLO 100 forgaffel. Shimano M430 Octa 44-32-22 CG kranksæt. Shimano SLX baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Tektro Draco 180/160 hydrauliske skivebremser. Merida Comp D fælge. Shimano M475 Disc bagnav. Alu fornav. Merida Race 2.1 dæk. Shimano CS-HG20-9 11-34 kasette. KMC Z99 kæde. Merida Comp OS R25 640 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk sort (team grøn). Størrelser: 16-18-20-22”. Anb. pris: 5.998,00.

TFS 300-Disc

Matts TFS 300-D. Matts TFS Comp-D alu stel. 27 gear. SR Suntour XCM-HLO 100 forgaffel. Shimano M430 Octa 44-32-22 CG kranksæt. Shimano SLX baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Tektro Draco 180/160 hydrauliske skivebremser. Merida Comp D fælge. Shimano M475 Disc bagnav. Alu fornav. Merida Race 2.1 dæk. Shimano CS-HG20-9 11-34 kasette. KMC Z99 kæde. Merida Comp OS R25 640 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Hvid (sort/blå). Størrelser: 16-18-20-22”. Anb. pris: 5.998,00.


TFS 100-Disc

23

Matts TFS 100-D. Matts TFS Comp-D alu stel. 24 gear. RST Gila 100 ML forgaffel. Shimano M171 42-34-24 kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M190 forgear. Shimano SL-M360 Rapidfire skiftere. Tektro Draco 180/160 hydrauliske skivebremser. Merida Comp D fælge. Alu nav. Merida Race 2.1 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp OS R25 640 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Hvid (sort/rød). Størrelser: 14.5-16-18-20-22”. Anb. pris: 4.998,00.

TFS 100-Disc

Matts TFS 100-D. Matts TFS Comp-D alu stel. 24 gear. RST Gila 100 ML forgaffel. Shimano M171 42-34-24 kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M190 forgear. Shimano SL-M360 Rapidfire skiftere. Tektro Draco 180/160 hydrauliske skivebremser. Merida Comp D fælge. Alu nav. Merida Race 2.1 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp OS R25 640 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk titanium (hvid). Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 4.998,00.


BIG.NINE STORE HJUL, STOR KNOW-HOW Sjældent har en cykeltype fået så stor opmærksomhed “twentyniners” er mountainbikes med 29” hjul og utallige fordele.

24

Disse store off-roaders giver utvivlsomt adskillige psykologiske fordele. Men der er stadig spørgsmålet: hvem nyder godt af disse fordele ? Med vores BIG.NINE familie: Alle lige fra hygge cyklisten til den professionelle rytter. Merida har samlet tidligere års succeser i den nye BIG.NINE, som er resultatet af Forsknings- og Udviklingsafdelingens store Know-How. For eksempel har vi ikke glemt at designe den naturligt højere front en 29” har, så fladt som muligt. På trods af at baghjulet kommer tættere på sadelrøret er der stadig plads til brede dæk. Den superbe balancerede krankboks position muliggør såvel bedre klatre- som nedkørselsegenskaber. Derudover oplever du højere komfort og forbedret køresikkerhed, kort sagt: med BIG.NINE får alle ryttere Big Fun!


GEOMETRI SAMMENLIGNING 29 TOMMER / 26 TOMMER

Mountainbikes med 29” hjul giver adskillige fordele: Uanset stelmateriale er grebet bedre, den ruller lettere og mere jævnt. Den lille ekstra vægt står over for en bedre komfort. Det er dejligt at vide at nogle ting er meget ligetil – såsom den meget omtalte sammenligning mellem de traditionelle 26” mountainbikes og de nye 29” udgaver. Nogle steder er det allerede forudset at 29” mountainbikes, på grund af deres fordele, helt vil udslette deres 26” forfædre en dag. Men den forudsigelse er lige så forkert som vice versa, men det er korrekt at 29” mountainbikes har nogle indiskutable fordele.

25

Sammenlignet med 26” mountainbikes giver de store hjul 29” mountainbikes lidt mere greb og bedre komfort, den større kontaktflade gør at dækkets vinkel på underlaget er mere fordelagtig, hvilket resulterer i lavere rullemodstand og bedre greb såvel på stigninger og nedkørsler, i sving som ved nedbremsning. Samtidig giver den større hjuldiameter og volumen bedre dæmpning og dermed bedre komfort. 29” hjul har også fordele når rytteren skal forcere forhindringer som f.eks. rødder og barskt terræn: De større hjul rammer forhindringerne i en fladere vinkel og bliver derfor ikke bremset så meget, hvorfor der ikke skal bruges så meget energi på at forcere forhindringerne. Disse karakteristika gør også at kørslen føles mere komfortabel. Yderligere komfort frembringes af de længere sadel- og kædestræbere, der er nødvendig for at få plads til de større hjul. En 29” mountainbikes kørestabilitet er også større: Den længere akselafstand giver mere jævn kørsel, hvilket især er værdsat på nedkørsler. 26” og 29” mountainbikes har samme krankbokshøjde, hvilket betyder at krankboksen på en 29” er længere under navhøjde end på en 26”. Det giver følgende fordele: på stejle stigninger vil det være lettere for rytteren at holde forhjulet på jorden og på nedkørsler vil fornemmelsen af at falde ud over styret komme meget senere på en 29” end på en 26”.

29 tommer 26 tommer


Big.Nine Lite 3000-Disc

26

Big.Nine Lite 3000-D. Big Nine BC Lite-D-Single alu stel. 30 gear. Fox F32 Fit 29er RLC 100 Taper 15 forgaffel. Shimano Deore XT 42-32-24 kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore XT Rapidfire skiftere. Shimano Deore XT-Fin 180 skivebremser. XCD Lite Big29 D fælge. Shimano XT-12 Cen bagnav. Shimano Deore XT-15 fornav. Schwalbe Racing Ralph Evo 29 2.25 folde dæk. Shimano CS-HG81 11-36 kasette. Shimano CN-HG74 kæde. FSA Afterburner 670 fladt styr. FSA SLK frempind. Selle Italia SL XC M sadel. FSA SLK 27.2 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Hvid/metallic sort (guld). Størrelser: 17-19-21”. Anb. pris: 19.998,00.

Big.Nine TFS XT-Disc

Big.Nine TFS XT-D. Big Nine EG TFS-D alu stel. 30 gear. Rock Shox Recon Silver SA 100 Poploc forgaffel. Shimano Deore XT 42-32-24 kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore XT Rapidfire skiftere. Shimano M505 180 skivebremser. Big Nine Pro D fælge. Shimano M435 Cen nav. Maxxis CrosNINE TFS XT-D sMark 29er 2.1 folde dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS 660 fladt styr. Merida Pro OS frempind. Selle Italia X1 sadel. Merida Pro 2 27.2 sadelpind. Shimano M520 pedal. Farve: Skinnende ME Big Nine EGmørk TFS-D SPEEDS 30 SIZES [15]-17-19-21-23" COLOR Shiny DarkAnb. Silver[white/blue] FORK Rock Shox Recon Silver SA 100 Poploc HEADSET BB-410 CHAINWHEEL Shimano D sølv (hvid/blå). Størrelser: 15-17-19-21”. pris: 13.498,00.

2-24 BB-SET attached DERAILLEUR Shimano Deore XT / XT SHIFTERS Shimano Deore XT Rapidfire BRAKES Shimano M505 180 BRAKE LEVERS attached RIMS Big Nine Pro D HUBS Shiman TIRES Maxxis CrossMark 29er 2.1 Fold FREEWHEEL Shimano CS-HG62-10 11-36 CHAIN KMC X10 10s HANDLEBAR Merida Pro OS 660 Flat STEM Merida Pro OS SADDLE Selle Italia X1 SE


Big.Nine TFS 500-Disc

27

Big.Nine TFS 500-D. Big Nine EG TFS-D alu stel. 30 gear. SR Suntour 29 XCR-RL 100 forgaffel. Shimano M52210 42-32-24 kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano Deore forgear. Shimano Deore Rapidfire skiftere. Shimano M446 180 skivebremser. Big Nine Pro D fælge. Shimano M435 Cen nav. Maxxis Ardent 29er 2.25 wire dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS 660 fladt styr. Merida Pro OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Sort (rød/hvid). Størrelser: 15-17-19-21”. Anb. pris: 8.998,00.

Big.Nine TFS 300-Disc

Big.Nine TFS 300-D. Big Nine EG TFS-D alu stel. 27 gear. SR Suntour 29 XCM-HLO 100 forgaffel. Shimano M430 Octa 44-32-22 CG kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Tektro Draco 180/160 skivebremser. Big Nine Pro D fælge. Sram M475 Disc bagnav. Alu fornav. Maxxis CrossMark 29er 2.1 wire dæk. Shimano CS-HG20-9 11-34 kasette. KMC Z99 kæde. Merida Pro OS 660 fladt styr. Merida Pro OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk sort (team grøn). Størrelser: 15-17-19-21”. Anb. pris: 7.498,00.


Matts Opgradering af begynder serien MERIDA MATTS serien står for en prisgunstig entré til offroad cykling: En speciel produktionsproces udviklet af MERIDA (MATTS = MERIDA Avanceret TIG-svejsning Teknolo-

28

gi System) bearbejder topkvalitets aluminiumsrør til stel, hvis geometri bærer den atletiske karakter, som alle MERIDA cykler har. Samtidig er MATTS stellene mindre race konfigurerede og fremdrivningsorienterede – og i stedet væsentlig mere fokuserede på komfort, og derfor fuldt egnet til daglig brug. På 2012 modellerne har vi opgraderet MATTS serien: Den nye ”Speed” ramme kan prale af et større kronrør, som giver endnu større styringsstabilitet – suppleret med et komplet nyt skrårør, der også findes på vores TFS Pro serie. 100mm affjedringsgaflen sikrer problemfri kørsel på ujævnt underlag, mens de kraftfulde skivebremser sikrer maksimal sikkerhed. Vores MATTS cykler klarer derfor atletisk cykling og hverdagsopgaver med lige stor lethed. Yderligere har vores F&U eksperter allerede forberedt disse MTB til montering af bagagebærer og støtteben. Derfor er MATTS formentlig en af de mest robuste og ønskværdige partner til både off-road ture og daglig transport.


MATTS 70-Disc

29

Matts 70-D. Matts Speed-D alu stel. 27 gear. RST Gila 100 ML forgaffel. SR XCR-T414 44-32-22 CG kranksæt. Sram X5 baggear. Sram X5 forgear. Sram X5 Trigger skiftere. Tektro Draco 180/160 hydrauliske skivebremser. Merida Comp D fælge. Alu nav. Merida 2.1 dæk. SunRace CS-M9 kasette. KMC Z99 kæde. Merida Comp OS R25 620 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Speed 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Rød (hvid). Størrelser: 16-18-20-22”. Anb. pris: 5.498,00.

MATTS 40-Disc

Matts 40-D. Matts Speed-D alu stel. 24 gear. RST Gila 100 ML forgaffel. Shimano M131 42-34-24 CG kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M190 forgear. Shimano SL-M360 Rapidfire skiftere. Tektro Draco 180/160 hydrauliske skivebremser. Merida Comp D fælge. Alu nav. Merida 2.1 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp OS R25 620 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Speed 27.2 sadelpind. XC stål pedal. Farve: Sort (hvid). Størrelser: 14.5-16-18-20-22”. Anb. pris: 4.598,00.


MATTS 40-Disc

30

Matts 40-D. Matts Speed-D alu stel. 24 gear. RST Gila 100 ML forgaffel. Shimano M131 42-34-24 CG kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M190 forgear. Shimano SL-M360 Rapidfire skiftere. Tektro Draco 180/160 hydrauliske skivebremser. Merida Comp D fælge. Alu nav. Merida 2.1 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp OS R25 620 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Speed 27.2 sadelpind. XC stål pedal. Farve: Matt blå. Størrelser: 16-18-20”. Anb. pris: 4.598,00.

MATTS 40-Mekanisk Disc

Matts 40-MD. Matts Speed-D alu stel. 24 gear. RST Gila 100 ML forgaffel. Shimano M131 42-34-24 CG kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M190 forgear. Shimano EZ-Fire skiftere. Hayes MX5 160 skivebremser. Merida Comp D fælge. Alu nav. Merida 2.1 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z51 kæde. Merida Comp OS R25 620 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Speed 27.2 sadelpind. XC stål pedal. Farve: Sort (hvid). Størrelser: 14.5-16-18-20”. Anb. pris: 3.998,00.


MATTS 40-V

31

Matts 40-V. Matts Speed-V alu stel. 24 gear. RST Gila 100 ML forgaffel. Shimano M131 42-34-24 CG kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M190 forgear. Shimano EZ-Fire skiftere. V-Brake Linear bremser. Merida Comp V fælge. Shimano RM30 bagnav. Alu fornav. Merida 2.1 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z51 kæde. Merida Comp OS R25 620 styr. Merida Comp 1 OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Speed 27.2 sadelpind. XC stål pedal. Farve: Sort (hvid). Størrelser: 14.5-16-18-20”. Anb. pris: 3.698,00.

MATTS 10-V

Matts 10-V. Matts OV-V alu stel. 21 gear. SR Suntour XCT-V3 100 forgaffel. Shimano M131 42-34-24 CG kranksæt. Shimano Altus baggear. Shimano TY10 forgear. Shimano EZ-Fire skiftere. V-Brake Linear bremser. Merida Comp V fælge. Alu nav. Merida 2.1 dæk. Shimano MF-TZ21 14-28 kasette. KMC Z50 kæde. Merida Speed R30 620 alu styr. Merida Ahead frempind. Merida Comfort sadel. Merida Speed 27.2 sadelpind. PP pedal. Farve: Sølv titanium (hvid). Størrelser: 14.5-16-18-20”. Anb. pris: 3.298,00.


Juliet Iøjnefaldende design og funktionalitet Mange kvinder bruger stadig cykler, der primært er konstrueret til mænd. Men disse dage er ovre. Nu har MERIDA udviklet en hel serie af cykler, der er specielt designet til kvinder – racere og mtb.

32

Lige fra starten af udviklingen af produktionsklare MERIDA dame cykler, blev der arbejdet efter et komplet koncept. Det betyder at geometrien, anatomisk såvel som ergonomisk, balancerer konfigurationen, og komponenterne tager hensyn til den kvindelige rytters generelt lavere vægt. Uanset om det er racere eller mtb, så starter alle JULIET modeller i en størrelser under herrernes. Derfor kan kvinderne med deres mindre statur nyde en sikker på og afstigning i alle situationer – hvilket blandt andet også kan tilskrives den lavere placerede krankboks. Alle JULIET modeller er bestykket med kvinde specifikke komponenter. Bortset fra race orienterede high-end versioner, tilbyder de generelt speciel komfort geometri med højere kronrør for mere oprejst køreposition. Alle mtb modellernes affjedring er tilpasset kvindernes lavere vægt. Super ydelse til sportslige kvinder – MERIDA JULIET


Juliet 500-Disc

33

Juliet 500-D. Juliet Comp-Single alu stel. 30 gear. SR Suntour XCR-RL 100 forgaffel. Shimano M522-10 44-3224 kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano Deore forgear. Shimano Deore Rapidfire skiftere. Shimano M446 180/160 skivebremser. Juliet Comp D fælge. Shimano M435 Cen nav. Schwalbe Racing Ralph Performance 2.1 wire dæk. Shimano CS-HG62-10 11-36 kasette. KMC X10 kæde. Merida Comp OS 620 R25 styr. Merida Comp 2 OS frempind. Juliet Sport sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Anthracite (hvid/rød). Størrelser: 16-18”. Anb. pris: 7.998,00.

Juliet 300-Disc

Juliet 300-D. Juliet Comp-Single alu stel. 27 gear. SR Suntour XCM-HLO 100 forgaffel. Shimano M430 Octa 44-3222 CG kranksæt. Shimano SLX baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Tektro Draco 180/160 skivebremser. Juliet Comp D fælge. Shimano M475 Disc bagnav. Alu fornav. Merida Speed 2.1 dæk. Shimano CS-HG20-9 11-34 kasette. KMC Z99 kæde. Merida Comp OS 620 R25 styr. Merida Comp 2 OS frempind. Juliet Sport sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Metallic hvid (sort/tyrkis). Størrelser: 16-18”. Anb. pris: 5.998,00.


Juliet 100-Disc

34

Juliet 100-D. Juliet Comp-Single alu stel. 24 gear. RST Gila 100 ML forgaffel. Shimano M171 42-34-24 CG kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M190 forgear. Shimano SL-M360 Rapidfire skiftere. Tektro Draco 180/160 skivebremser. Juliet Comp D fælge. Alu nav. Merida Speed 2.1 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp OS 620 R25 styr. Merida Comp 2 OS frempind. Juliet Sport sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Metallic sort (mango). Størrelser: 16-18”. Anb. pris: 4.998,00.

Ride Lite Juliet 94-com

Ride Lite Juliet 94-Com. Ride Lite-Single alu stel. 20 gear. BC CF lite-S Taper forgaffel. Shimano R565 50-34 kranksæt. Shimano 105 baggear. Shimano 105 forgear. Shimano 105 skiftere. Shimano R561 bremser. Alex Race24 fælge. Shimano 105 nav. Maxxis Detonator 25 60 folde dæk. Shimano CS-4600-10 12-28 kasette. KMC X10 kæde. Controltech Fuego HMS OS styr. Merida Pro OS frempind. Juliet Sport sadel. Merida Pro 2 27.2 sadelpind. Farve: Hvid (anthracite/tyrkis). Størrelser: 47-50-52 cm. Anb. pris: 10.498,00.


Ride Lite Juliet 91-com

35

Ride Lite Juliet 91-Com. Ride Lite-Single alu stel. 18 gear. BC CF lite-S Taper forgaffel. Shimano R345 50-34 kranksæt. Shimano Sora baggear. Shimano Sora forgear. Shimano Sora skiftere. Shimano Sora bremser. Alex Race24 fælge. Shimano 2200 nav. Vittoria Rubino 25 dæk. Shimano CS-HG50-9 12-27 kasette. KMC X9 kæde. FSA Vero Compact OS styr. Merida Pro OS frempind. Juliet Sport sadel. Merida Pro 2 27.2 sadelpind. Farve: Anthracite (hvid/ lilla). Størrelser: 47-50-52 cm. Anb. pris: 7.998,00.

Dakar Flere flotte modeller til raske børn


Dakar Team-Disc

36

Dakar Team-D. Matts Lite 24-D alu stel. 30 gear. RST First Air 24 Lockout forgaffel. FSA Comet 42-32-24 CG 165 kranksæt. Shimano XT baggear. Shimano Deore forgear. Shimano M446 169 skivebremser. Merida Pro D fælge. Shimano M435 Cen nav. Merida 2.0 folde dæk. Shimano CS-HG62-10 11-34 kasette. KMC X10 kæde. Merida Pro OS 600 fladt styr. Merida Pro OS frempind. Merida Kid 2462 sadel. Merida Pro 2 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk sort (team grøn). Størrelse: 13”. Anb. pris: 7.998,00.

Dakar Champion-V

Dakar Champion-V. Matts Lite 24 alu stel. 24 gear. RST Capa ML 50 forgaffel. SR 10-XR-172-WH 42-32-22 kranksæt. Shimano Acera-X baggear. Shimano M310 forgear. Shimano EZ-Fire skiftere. V-Brake Linear A bremser. Merida Comp V 24” fælge. Shimano RM30 bagnav. Alu fornav. Merida 1.95 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Speed R30 600 styr. Merida Comp 1 frempind. Merida Kid 2462 sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. VP-570 BMX pedal. Farve: Hvid/metallic sort (regnbue). Størrelse: 13”. Anb. pris: 3.798,00.


Dakar 624-V

37

Dakar 624-V Boy. D624 24 alu stel. 21 gear. SR Suntour M3000AL forgaffel. SR CW-XCC-T102 42-34-24 CG 160 kranksæt. Shimano TX baggear. Shimano TZ forgear. V-Brake Linear A bremser. Alu 24” fælge. Alu nav. Merida 1.95 dæk. Shimano MF-TZ21 14-28 kasette. KMC Z50 kæde. XM CEN Rise 540 stål styr. A-Head CEN frempind. Merida Kid 2462 sadel. 27.2 alu sadelpind. XC stål pedal. Farve: Hvid (sort/blå). Størrelse: 11”. Anb. pris: 2.998,00.

Dakar 620

Dakar 620 Boy. D620 alu stel. 7 gear. SR Suntour M3000AL forgaffel. 40 DG stål kranksæt. Shimano TX baggear. V-Brake Linear A bremser. Alu 20” fælge. Alu nav. Kid 2.0 dæk. Shimano MF-TZ21 14-28 kasette. KMC Z50 kæde. XM CEN Rise 540 stål styr. A-Head CEN frempind. Merida Kid 20 sadel. 27.2 alu sadelpind. Kid PP pedal. Farve: Sort (hvid/rød). Størrelse: 10”. Anb. pris: 2.598,00.


Road Race Hurtig og smuk Landevejsatleter er æstetikere: Deres ture på de smalle dæk er planlagt i mindste detalje, og intet er overladt til tilfældighederne. Vores Forskning og Udviklingseksperter har fulgt deres mål med samme akkuratesse. Derfor kan MERIDA’s racercykler ikke bare bryste sig af super flot udseende, men også med en kompromisløs race karakter, der muliggør alle hastigheder. I 2011 introducerede vi vores REACTO, der repræsenterer en af de mest attraktive race-enkeltstart kombinationer nogensinde, for at give maksimal fart hen over asfalten.

38

Med sammensætningen af super aero design og topavanceret carbon teknologi, er vores REACTO forudbestemt til at komme først. Til 2012 sæsonen er sadelpinden blevet forbedret, så den endnu bedre dæmper vibrationer. Direkte i REACTO’s baghjul er vores klassiske SCULTURA EVO, der begejstrer krævende ryttere med sine fremragende præstations data. Serien af racercykler rundes af med et bredt program af pålidelige aluminiums modeller.

Uanset om det er carbon eller aluminium: Den identiske geometri for alle MERIDA RACE modeller er optimeret mod fremdrift, og understøttes af komponent valget. Bliv fascineret af fart – MERIDA ROAD RACE


Reacto 907-com

39

Reacto 907-Com. REVO Nano carbon stel. 20 gear. BC CF lite-S Taper forgaffel. Shimano Ultegra 50-34 kranksæt. Shimano Ultegra baggear. Shimano Ultegra forgear. Shimano Ultegra skiftere. Shimano Ultegra bremser. Fulcrum Racing PRC hjulsæt. Vittoria Rubino Pro Slick 23 150 folde dæk. Shimano CS-5700-10 11-25 kasette. KMC X10SL kæde. FSA Energy Ergo OS styr. FSA SLK frempind. Selle Italia SL XC M sadel. Carbon S-Flex Aero sadelpind. Farve: Blå/hvid/UD Carbon. Størrelser: 50-52-54-56 cm. Anb. pris: 25.998,00.


Scultura EVO DA-com

40

Scultura Evo Da-Com. Scultura Nano BB30 carbon stel. 20 gear. EG CF lite-S forgaffel. FSA Energy 50-34 BB30 kranksæt. Shimano Dura-Ace baggear. Shimano Dura-Ace forgear. Shimano Dura-Ace skiftere. Merida PRC bremser. Fulcrum Racing PRC hjulsæt. Vittoria Rubino Slick 23 60 folde dæk. Shimano CS-5700-10 12-27 kasette. KMC X10 kæde. FSA Gossamer Ergo OS styr. FSA OS-150 Laser frempind. Selle Italia X1 sadel. FSA Team Issue 31.6 sadelpind. Farve: UD/hvid (grøn ). Størrelser: 50-52-54-56 cm. Anb. pris: 23.998,00.

Scultura EVO 905-com

Scultura Evo 905-Com. Scultura Nano BB30 carbon stel. 20 gear. EG CF lite-S forgaffel. FSA Energy 50-34 BB30 kranksæt. Shimano Ultegra baggear. Shimano Ultegra forgear. Shimano Ultegra skiftere. FSA Energy bremser. Fulcrum Racing Comp hjulsæt. Vittoria Rubino Slick 23 60 folde dæk. Shimano CS-4600-10 12-28 kasette. KMC X10 kæde. FSA Gossamer Ergo OS styr. FSA OS-190 frempind. Selle Italia X1 sadel. FSA Team Issue 31.6 sadelpind. Farve: Rød/UD (hvid ). Størrelser: 50-52-54-56-59 cm. Anb. pris: 19.498,00.


Race Lite 905-com

41

Race Lite 905-Com. Race Light-Single alu stel. 20 gear. BC CF lite-S Taper forgaffel. FSA Energy 50-34 MegaExo kranksæt. Shimano Ultegra baggear. Shimano Ultegra forgear. Shimano Ultegra skiftere. Merida PRC bremser. Fulcrum Racing Comp hjulsæt. Vittoria Rubino Slick 23 60 folde dæk. Shimano CS-4600-10 12-28 kasette. KMC X10 kæde. FSA Gossamer Ergo OS styr. FSA OS-190 frempind. Selle Italia X1 sadel. FSA Team Issue 31.6 sadelpind. Farve: Hvid/sort (blå ). Størrelser: 50-52-54-56-59 cm. Anb. pris: 13.998,00.

Race Lite 904-com

For sammenligning af de oplyste Slope størrelser med traditionelle mål henvises til side 55.

Race Lite 904-Com. Race Light-Single alu stel. 20 gear. BC CF lite-S Taper forgaffel. Shimano R565 50-34 kranksæt. Shimano 105 baggear. Shimano 105 forgear. Shimano 105 skiftere. Shimano R561 bremser. Fulcrum Racing Comp hjulsæt. Vittoria Rubino Slick 23 60 folde dæk. Shimano CS-4600-10 12-28 kasette. KMC X10 kæde. FSA Gossamer Ergo OS styr. Merida Pro OS frempind. Selle Italia X1 sadel. Merida Pro 2 31.6 sadelpind. Farve: Sort/ hvid (rød ). Størrelser: 50-52-54-56-59 cm. Anb. pris: 10.998,00.


Race Lite 903-com

42

Race Lite 903-Com. Race Comp-Single alu stel. 20 gear. BC CF lite-S Taper forgaffel. Shimano Tiagra 10 50-34 kranksæt. Shimano Tiagra baggear. Shimano Tiagra forgear. Shimano Tiagra skiftere. Shimano Tiagra bremser. Merida MR500 fælge. Shimano Tiagra nav. Maxxis Rouler 23 folde dæk. Shimano CS-4600-10 12-28 kasette. KMC X10 kæde. Merida Anatomic Road OS styr. Merida Pro OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Pro 2 31.6 sadelpind. Farve: Rød/sort (hvid ). Størrelser: 50-52-54-56-59 cm. Anb. pris: 8.798,00.

Race Lite 901-com

Race Lite 901-Com. Race Comp-Single alu stel. 18 gear. BC CF lite-S Taper forgaffel. Shimano R345 50-34 kranksæt. Shimano Sora baggear. Shimano Sora forgear. Shimano Sora skiftere. Shimano Sora bremser. Merida MR500 fælge. Shimano 2200 nav. Maxxis Rouler 23 folde dæk. Shimano CS-HG50-9 12-27 kasette. KMC X9 kæde. Merida Anatomic Road OS styr. Merida Pro OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Pro 2 31.6 sadelpind. Farve: Sort/ hvid (gul). Størrelser: 50-52-54-56-59 cm. Anb. pris: 7.298,00.


Ride Lite 91-com

43

Ride Lite 91-Com. Ride Lite-Single alu stel. 18 gear. BC CF lite-S Taper forgaffel. Shimano R345 50-34 kranksæt. Shimano Sora baggear. Shimano Sora forgear. Shimano Sora skiftere. Shimano Sora bremser. Alex Race24 fælge. Shimano 2200 nav. Vittoria Rubino 25 dæk. Shimano CS-HG50-9 12-27 kasette. KMC X9 kæde. FSA Vero Compact OS styr. Merida Pro OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Pro 2 27.2 sadelpind. Farve: Anthracite (hvid/blå). Størrelser: 50-52-54-56 cm. Anb. pris: 7.298,00.

Race 880-16

For sammenligning af de oplyste Slope størrelser med traditionelle mål henvises til side 55.

Race 880-16. Race Comp-Single alu stel. 16 gear. Road Oval Straight forgaffel. FSA Tempo 53-39 kranksæt. Shimano Sora baggear. Shimano 2300 forgear. Shimano ST2300 skiftere. Road Dual Pivot bremser. Alex R450 Black/ NC fælge. Shimano 2200 bagnav. Alu fornav. Maxxis Rouler 23 wire dæk. Sunrace CS-R6 12-25 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Anatomic Road OS styr. Comp CEN OS frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. Farve: Sort (rød/hvid). Størrelser: 44-47-50-52-54-56-59 cm. Anb. pris: 5.798,00.


HVERDAG Til hverdag og gode ture Til de daglige ture har MERIDA også en del modeller at byde på, uanset om det er transport til og fra dine gøremål, eller om det er en afslappende tur i naturen, som for eksempel en køretur gennem skoven. Crossway serien klarer med sin affjedring i forgaffel og sadelpind, samt sine brede dæk, alle hverdags situationer, samt turerne på det lidt mere ujævne og småhullede underlag.

44

Speeder serien er med sine udvendige gear specielt velvalgt som ”pendler-cykel”, og til de mere sporty ture. S-Presso er den hypermoderne café cykel. Elegant og strømlinet - et naturligt valg som din bycykel. Motion, transport og sund levevis - på MERIDA !


Speeder T3-Disc

45

Speeder T3-Disc. Speeder-D-Single alu stel. 27 gear. Speeder Lite Disc forgaffel. FSA Vero 52-42-30 kranksæt. Shimano 105 baggear. Shimano R443 forgear. Shimano SL-R440 skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Merida Pro D-Pair fælge. Alu nav. Maxxis Detonator 32 dæk. Shimano CS-HG50-9 11-25 kasette. KMC X9 kæde. Merida Comp OS 600 fladt styr. Merida Comp OS 1 frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Metallic hvid (sort). Størrelser: 52-54-56 cm. Anb. pris: 6.998,00.

Speeder T3-Disc Lady

Speeder T3-Disc Lady. Speeder-D-Single alu stel. 27 gear. Speeder Lite Disc forgaffel. FSA Vero 52-42-30 kranksæt. Shimano 105 baggear. Shimano R443 forgear. Shimano SL-R440 skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Merida Pro D-Pair fælge. Alu nav. Maxxis Detonator 32 dæk. Shimano CS-HG50-9 11-25 kasette. KMC X9 kæde. Merida Comp OS 600 fladt styr. Merida Comp OS 1 frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Metallic hvid (sort). Størrelser: 47-52-56 cm. Anb. pris: 6.998,00.


Speeder T2

46

Speeder T2. Speeder-V-Single alu stel. 27 gear. Speeder Lite forgaffel. SR XCR-V3-T428-WH 48-38-28 CG kranksæt. Shimano Tiagra baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Avid Single Digit 3 bremser. Merida Comp V-Pair fælge. Shimano 2200 bagnav. Alu fornav. Maxxis Detonator 32 dæk. SunRace CS-M9 11-28 kasette. KMC X9 kæde. Merida Comp OS 600 fladt styr. Merida Comp OS 1 frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk sort (rød). Størrelser: 52-54-56 cm. Anb. pris: 5.798,00.

Speeder T2 Lady

Speeder T2 Lady. Speeder-V-Single alu stel. 27 gear. Speeder Lite forgaffel. SR XCR-V3-T428-WH 48-38-28 CG kranksæt. Shimano Tiagra baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Avid Single Digit 3 bremser. Merida Comp V-Pair fælge. Shimano 2200 bagnav. Alu fornav. Maxxis Detonator 32 dæk. SunRace CS-M9 11-28 kasette. KMC X9 kæde. Merida Comp OS 600 fladt styr. Merida Comp OS 1 frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk sort (rød). Størrelser: 47-52 cm. Anb. pris: 5.798,00.


Speeder T1

47

Speeder T1. Speeder-V-Single alu stel. 24 gear. Speeder Lite forgaffel. Shimano M171 48-38-28 kranksæt. Shimano Sora baggear. Shimano M310 forgear. Shimano R221 bagskifter. Shimano ST-R225 skiftere. V-Brake Linear A bremser. Merida Comp V-Pair fælge. Shimano 2200 bagnav. Alu fornav. Maxxis Detonator 32 dæk. CS-R6 12-25 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp OS 600 fladt styr. Merida Comp OS 1 frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk titanium (sort). Størrelser: 52-54-56 cm. Anb. pris: 4.998,00.

Speeder T1 Lady

Speeder T1 Lady. Speeder-V-Single alu stel. 24 gear. Speeder Lite forgaffel. Shimano M171 48-38-28 kranksæt. Shimano Sora baggear. Shimano M310 forgear. Shimano R221 bagskifter. Shimano ST-R225 skiftere. V-Brake Linear A bremser. Merida Comp V-Pair fælge. Shimano 2200 bagnav. Alu fornav. Maxxis Detonator 32 dæk. CS-R6 12-25 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp OS 600 fladt styr. Merida Comp OS 1 frempind. Merida Sport sadel. Merida Comp 31.6 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk titanium (sort). Størrelser: 47-52 cm. Anb. pris: 4.998,00.


Crossway 500-Disc

48

Crossway 500-D. Crossway TFS-D-Single alu stel. 30 gear. SR Suntour NEX4610-D-HLO 63 Lockout forgaffel. SR XCR-V2-T428-FX-10s 48-36-26 CG kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore Rapidfire skiftere. Shimano M446 160 skivebremser. Cross Comp D fælge. Shimano M435 Cen nav. Merida Speed 40 Reflex dæk. Shimano CS-HG62-10 11-34 kasette. KMC X10 kæde. Merida Comp R30 620 alu styr. Pro A-Head justerbar frempind. Cross Sport sadel. Suspension One D 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Sort-hvid (rød). Størrelser: 48-52-55-58 cm. Anb. pris: 7.998,00.

Crossway 500-Disc Lady

Crossway 500-D Lady. Crossway TFS-D-Single alu stel. 30 gear. SR Suntour NEX4610-D-HLO 63 Lockout forgaffel. SR XCR-V2-T428-FX-10s 48-36-26 CG kranksæt. Shimano Deore XT baggear. Shimano Deore XT forgear. Shimano Deore Rapidfire skiftere. Shimano M446 160 skivebremser. Cross Comp D fælge. Shimano M435 Cen nav. Merida Speed 40 Reflex dæk. Shimano CS-HG62-10 11-34 kasette. KMC X10 kæde. Merida Comp R30 620 alu styr. Pro A-Head justerbar frempind. Cross Sport sadel. Suspension One D 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Sort-hvid (rød). Størrelser: 46-50 cm. Anb. pris: 7.998,00.


Crossway 300-Disc

49

Crossway 300-D. Crossway TFS-D alu stel. 27 gear. SR Suntour NEX4610-D-HLO 63 Lockout forgaffel. SR XCRV3-T428-WH 48-38-28 CG kranksæt. Shimano SLX baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Cross Comp D fælge. Shimano M475 bagnav. Alu fornav. Merida Speed 40 Reflex dæk. Shimano CS-HG20-9 11-34 kasette. KMC Z99 kæde. Merida Comp R30 620 alu styr. Pro A-Head justerbar frempind. Cross Sport sadel. Suspension One D 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Hvid (grå). Størrelser: 48-52-55-58 cm. Anb.pris: 6.498,00.

Crossway 300-Disc Lady

Crossway 300-D Lady. Crossway TFS-D alu stel. 27 gear. SR Suntour NEX4610-D-HLO 63 Lockout forgaffel. SR XCR-V3-T428-WH 48-38-28 CG kranksæt. Shimano SLX baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Cross Comp D fælge. Shimano M475 bagnav. Alu fornav. Merida Speed 40 Reflex dæk. Shimano CS-HG20-9 11-34 kasette. KMC Z99 kæde. Merida Comp R30 620 alu styr. Pro A-Head justerbar frempind. Cross Sport sadel. Suspension One D 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Hvid (grå). Størrelser: 46-50 cm. Anb. pris: 6.498,00.


Crossway 100-Disc

50

Crossway 100-D. Crossway TFS-D alu stel. 24 gear. RST Neon ML 63 forgaffel. SR XCC-V2-T208-WH 48-38-28 CG kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M191 forgear. Shimano SL-M360 Rapidfire skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Cross Comp D fælge. Alu nav. Merida Speed 40 Reflex dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp R30 620 alu styr. Pro A-Head justerbar frempind. Cross Sport sadel. Suspension One D 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Metallic sort-hvid. Størrelser: 52-55-58 cm. Anb. pris: 5.498,00.

Crossway 100-Disc Lady

Crossway 100-D Lady. Crossway TFS-D alu stel. 24 gear. RST Neon ML 63 forgaffel. SR XCC-V2-T208-WH 4838-28 CG kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M191 forgear. Shimano SL-M360 Rapidfire skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Cross Comp D fælge. Alu nav. Merida Speed 40 Reflex dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp R30 620 alu styr. Pro A-Head justerbar frempind. Cross Sport sadel. Suspension One D 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Metallic sort-hvid. Størrelser: 46-50 cm. Anb. pris: 5.498,00.


S-Presso 300-Disc

51

S-Presso 300-D. S-Presso-D-Single alu stel. 27 gear. Alu Straight Disc forgaffel. Shimano M431 48-36-26 CG kranksæt. Shimano SLX baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Spresso Comp Disc fælge. Shimano M475 Disc bagnav. Alu fornav. Maxxis Detonator 32 dæk. Shimano CS-HG20-9 11-34 kasette. KMC Z99 kæde. Merida Comp OS 580 fladt styr. Merida Comp 1 OS frempind. Cross Sport sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk sort (grå). Størrelser: 50-55-60 cm. Anb. pris: 6.798,00.

S-Presso 300-Disc Lady

S-Presso 300-D Lady. S-Presso-D-Single alu stel. 27 gear. Alu Straight Disc forgaffel. Shimano M431 48-36-26 CG kranksæt. Shimano SLX baggear. Shimano M390 forgear. Shimano Alivio Rapidfire skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Spresso Comp Disc fælge. Shimano M475 Disc bagnav. Alu fornav. Maxxis Detonator 32 dæk. Shimano CS-HG20-9 11-34 kasette. KMC Z99 kæde. Merida Comp OS 580 fladt styr. Merida Comp 1 OS frempind. Juliet Sport sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Silk sort (grå). Størrelser: 45-50 cm. Anb. pris: 6.798,00.


S-Presso 100-Disc

52

S-Presso 100-D. S-Presso-D-Single alu stel. 24 gear. Alu Straight Disc forgaffel. Shimano M171 48-38-28 CG kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M191 forgear. Shimano SL-M360 Rapidfire skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Spresso Comp Disc fælge. Alu nav. Maxxis Detonator 32 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp OS 580 fladt styr. Merida Comp 1 OS frempind. Cross Sport sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Metallic hvid (anthracite). Størrelser: 50-55-60 cm. Anb. pris: 5.898,00.

S-Presso 100-Disc Lady

S-Presso 100-D Lady. S-Presso-D-Single alu stel. 24 gear. Alu Straight Disc forgaffel. Shimano M171 48-38-28 CG kranksæt. Shimano Alivio baggear. Shimano M191 forgear. Shimano SL-M360 Rapidfire skiftere. Tektro Draco 160 skivebremser. Spresso Comp Disc fælge. Alu nav. Maxxis Detonator 32 dæk. Shimano CS-HG30-8 11-32 kasette. KMC Z7 kæde. Merida Comp OS 580 fladt styr. Merida Comp 1 OS frempind. Juliet Sport sadel. Merida Comp 27.2 sadelpind. XC alu pedal. Farve: Metallic hvid (anthracite). Størrelser: 45-50 cm. Anb. pris: 5.898,00.


MERIDA MTB MARATHON 2012 Søndag d. 7. Oktober

Merida er igen i år hovedsponsor for MTB Marathon.

Foto: Thomas Olsen, Frederiksborg Amts Avis

53

Merida MTB Marathon er Danmarks største og længste motionsmountainbikeløb. Løbet afholdes i år for 18. gang, og vil blive afviklet søndag den 7. oktober. Du kan vælge mellem den ultimative MTB Marathon rute på 103 km eller nyskabelsen på 57km. Merida MTB Marathon starter fra Slotsgade i centrum af Hillerød. Herfra bliver deltagerne ledt gennem Frederiksborg Slot, og ud i gennem Nordsjællands smukke skove, ad almindelige grusveje samt singletracks. Se mere info på: www.mtbmarathon.dk

Arrangør: Klub MTB-Marathon

Foto: Lars Skov, Frederiksborg Amts Avis


Merida stelgeometri - udvalgte modeller NINETY-NINE CARBON

NINETY-NINE

NINETY-SIX

NINETY-NINE CARBON TEAM-D, NINETY-NINE CARBON 3000-D

NINETY-NINE 2000-D, NINETY-NINE XT-D

NINETY-SIX CARBON XT-D, NINETY-SIX CARBON 1200-D

AH R

AH

AH

R

R

S

S

G

G

G

S

L

L

L

18" 460 585 425 70 74 15 120 476 424 561

20" 510 610 425 70 74 15 125 476 448 566

Q1

H

21.5" 545 635 425 70 74 15 140 476 469 580

D

H

D

H

16" 420 565 425 70 74 15 110 476 407 552

Q7

Q1

Q1

Q7

Q7

CT

CT

CT

D

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

16" 420 565 425 70 74 15 110 476 407 552

18" 460 585 425 70 74 15 120 476 424 561

20" 510 610 425 70 74 15 125 476 448 566

21.5" 545 635 425 70 74 15 140 476 469 580

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

16" 420 575 425 71 73.5 10 125 478 407 567

18" 460 590 425 71 73 10 125 478 417 567

20" 510 605 425 71 73 10 135 478 429 577

O.NINE

MATTS LITE

MATTS TFS PRO

O.NINE SUPERLITE TEAM-D, O.NINE PRO 3000-D, O.NINE PRO XT-D, O.NINE PRO 1200-D, O.NINE PRO 1000-D

MATTS LITE 2000-D, MATTS LITE XT-D, MATTS LITE 1200-D

MATTS TFS 1000-D, MATTS TFS 900-D, MATTS TFS 800-D

AH

AH

R

R

L

54

AH

R

21.5" 545 615 425 71.5 73 10 145 478 435 589

S

S

L

L

G

S

G G Q1

Q7

D

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

14.5" 368 550 420 70.5 74 23 115 470 380 556

16" 410 570 420 71 73.5 23 125 470 392 568

18" 460 590 420 71 73.5 23 135 470 412 578

20" 510 605 420 71.5 73 23 145 470 417 590

22" 560 615 420 71.5 73 23 155 470 424 599

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

14.5" 368 550 420 70.5 73.5 30 110 470 383 564

16" 407 570 420 70.5 73.5 30 120 470 400 574

H

H

H

Q7

Q1

Q1

Q7

CT

CT

CT D

D

18" 457 590 420 70.5 73.5 30 125 470 419 579

19" 482 597 420 70.5 73 30 130 470 419 583

20" 508 605 420 70.5 73 30 135 470 425 588

22" 559 615 420 70.5 73 30 150 470 431 602

24" 610 624 420 70.5 72.5 30 160 470 431 611

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

14.5" 368 550 420 70.5 75 40 120 470 394 583

16" 407 570 420 70.5 73.5 40 125 470 396 588

MATTS TFS COMP

MATTS

BIG.NINE LITE

MATTS TFS 500-D, MATTS TFS 300-D, MATTS TFS 100-D, MATTS TFS 100-V

MATTS 70-D, MATTS 40-D, MATTS 40-MD, MATTS 40-V, MATTS 20-MD, MATTS 20-V, MATTS 15-V, MATTS 10-V

BIG.NINE LITE 3000-D, BIG.NINE LITE 1200-D

AH

AH

R

18" 457 590 420 70.5 73.5 40 135 470 413 598

19" 482 597 420 70.5 73 40 140 470 419 602

20" 508 605 420 70.5 73 40 145 470 419 607

22" 559 615 420 70.5 73 40 155 470 427 617

24" 610 624 420 70.5 72.5 40 170 470 431 631

AH

R

R

L

L

L

S

S

S

G

CT

CT

16" 407 570 420 70.5 73.5 40 125 470 396 588

20" 508 605 420 70.5 73 40 145 470 419 607

22" 559 615 420 70.5 73 40 155 470 427 617

24" 610 624 420 70.5 72.5 40 170 470 435 631

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

14.5" 368 550 420 70.5 75 40 120 450 394 565

16" 407 570 420 70.5 73.5 40 125 450 401 569

H

H

D

18" 457 590 420 70.5 73.5 40 135 470 413 598

Q1

Q7

14.5" 368 550 420 70.5 75 40 120 470 394 583

Q1

Q7

H

Q1

Q7

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

G

G

CT D

D

18" 457 590 420 70.5 73.5 40 135 450 419 579

20" 508 605 420 70.5 73 40 145 450 425 588

22" 559 615 420 70.5 73 40 155 450 432 598

24" 610 624 420 70.5 72.5 40 170 450 432 612

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

17" 445 600 445 70 72 60 110 506 412 623

19" 483 620 445 70.5 72 60 110 506 431 625

21" 532 642 445 70.5 72 60 120 506 450 635

23" 584 650 445 70.5 72 60 140 506 452 654

BIG.NINE TFS

JULIET COMP

REACTO

BIG.NINE TFS XT-D, BIG.NINE TFS 900-D, BIG.NINE TFS 500-D, BIG.NINE TFS 300-D, BIG.NINE TFS 100-D

JULIET 500-D, JULIET 300-D, JULIET 100-D, JULIET 100-V

REACTO 909-20, REACTO 909-COM, REACTO TEAM-20, REACTO TEAM-COM, REACTO 907-COM, REACTO 907-30, REACTO 907-20, REACTO 904-COM, REACTO 904-30, REACTO 904-20, REACTO 907-E-COM, REACTO 907-E-20

AH

AH

R

AH

R

R

L L S

S

L

S

G

G

CT

G

CT Q1

Q7

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

15" 380 580 445 70 72 60 110 506 392 623

17" 445 600 445 70 72 60 110 506 412 623

H

H

H

Q1

Q7

Q1

Q7

CT

D

D

19" 483 620 445 70.5 72 60 110 506 431 625

21" 532 642 445 70.5 72 60 120 506 450 635

23" 584 650 445 70.5 72 60 140 506 452 654

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

14.5" 368 545 420 70.5 74 50 120 470 375 594

16" 406 560 420 70.5 73 50 125 470 383 598

D

18" 457 580 420 70.5 73 50 135 470 400 608

20" 508 590 420 70.5 73.5 50 145 470 407 617

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

XS 470 518 405 71 74 61 120 366 371 514

S 500 530 405 72 74 61 130 366 379 527

SM 520 545 405 73 74 61 140 366 390 540

ML 540 560 405 73 73.5 61 160 366 400 559

L 560 575 405 73 73 61 180 366 398 578

XL 590 590 405 73 73 61 205 366 406 602


SCULTURA EVO

RACE LITE / RACE

RIDE LITE / RIDE

SCULTURA EVO DA-COM, SCULTURA EVO 906-COM, SCULTURA EVO 905-E-COM, SCULTURA EVO 905-30, SCULTURA EVO 905-COM, SCULTURA EVO 904-30, SCULTURA EVO 904-COM, SCULTURA EVO JULIET 904-COM, SCULTURA EVO JULIET 904-30

RACE LITE 905-COM, RACE LITE 904-COM, RACE LITE 903-COM, RACE LITE 901-COM, RACE 88-16

RIDE LITE 95-30, RIDE LITE 95-COM, RIDE LITE 94-30, RIDE LITE 94-COM, RIDE LITE JULIET 94-COM, RIDE LITE JULIET 94-30, RIDE LITE 93-30, RIDE LITE 93-COM, RIDE LITE 91-27, RIDE LITE 91-COM, RIDE LITE JULIET 91-27, RIDE LITE JULIET 91-COM, RIDE 88-24, RIDE 88-16

AH

R

AH

R

G

S

G

G

S 500 530 405 72 74 61 130 366 381 519

SM 520 545 405 73 74 61 140 366 393 533

ML 540 560 405 73 73.5 61 160 366 397 551

L 560 575 405 73 73 61 180 366 401 570

XL 590 590 405 73 73 61 205 366 408 594

H

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

XXS 440 518 405 70.5 74.5 61 120 370 377 508

XS 470 518 405 70.5 74.5 61 120 370 377 508

S 500 530 405 71.5 74 61 130 370 381 521

Q1

Q7

Q1

Q7

Q1 H

Q7

XS 470 518 405 71 74 61 120 366 373 507

CT

CT

XXS 440 515 405 71 75 61 110 366 382 496

H

S

L

L

L

CT

D

D

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

R

S

AH

D

SM 520 545 405 73 74 61 140 370 391 536

ML 540 560 405 73 73.5 61 160 370 396 555

L 560 575 405 73 73 61 180 370 400 574

XL 590 590 405 73 73 61 205 370 407 598

FRAME SIZE SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

XXS 440 518 410 71 75 65 150 370 373 542

XS 470 518 410 71 75 65 150 370 373 542

S 500 530 410 72 74.5 65 160 370 376 555

SM 520 540 410 72.5 74 65 170 370 378 567

ML 540 550 410 73 73.5 65 190 370 376 587

L 560 565 410 73 73 65 215 370 378 611

XL 590 580 410 73 73 65 240 370 386 635

CROSSWAY TFS

CROSSWAY TFS-L

SPEEDER

CROSSWAY LITE 3000-D, CROSSWAY TFS XT-D, CROSSWAY TFS 900-D, CROSSWAY TFS 500-D, CROSSWAY TFS 300-D, CROSSWAY TFS 100-D, CROSSWAY TFS 100-V

CROSSWAY TFS XT-D, CROSSWAY TFS 900-D, CROSSWAY TFS 500-D, CROSSWAY TFS 300-D, CROSSWAY TFS 100-D, CROSSWAY TFS 100-V

SPEEDER I8, SPEEDER T5, SPEEDER T3-D, SPEEDER T3, SPEEDER T2, SPEEDER T1

AH

AH

R

AH

R

R

S

S

L

L

L

55

G

S

G

G

CT

41 410 565 450 71 74 70 125 450 394 597

44 440 565 450 71 74 70 125 450 394 597

48 480 585 450 71.5 73.5 70 135 450 405 609

52 520 585 450 72 73.5 70 135 450 414 611

55 550 605 450 72 73 70 145 450 415 620

58 580 620 450 72 73 70 170 450 422 644

61 610 630 450 72.5 72.5 70 200 450 422 674

FRAME SIZE IN CM SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

42 390 565 450 71 74 70 145 450 391 607

46 430 585 450 71 73.5 70 145 450 394 612

Q1

H

D

46 460 575 450 71.5 73.5 70 135 450 395 609

Q7

H

H

Q7

Q1

Q1

Q7

CT

FRAME SIZE IN CM SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

CT

D

D

50 470 595 450 71 73.5 70 150 450 404 612

54 510 600 450 71.5 73 70 170 450 404 642

57 540 615 450 72 73 70 170 450 418 644

FRAME SIZE IN CM SEAT TUBE (CT) CENTER TO TOP TOP TUBE (AH) HORIZONTAL CHAIN STAYS (D) HEAD TUBE ANGLE (Q1) SEAT TUBE ANGLE (Q7) BOTTOM BRACKET DROP (H) HEAD TUBE LENGTH (L) FORK LENGTH (G) REACH (R) STACK (S)

47 470 525 430 71 74.5 65 150 395 368 566

50 500 530 430 72 74.5 65 160 395 370 579

52 520 540 430 72 74 65 170 395 371 589

54 540 550 430 72.5 73.5 65 190 395 369 609

56 560 565 430 73 73 65 215 395 371 635

59 590 580 430 73 73 65 240 395 379 659

Race: Slope geometri og traditionelle stelstørrelser De oplyste stelstørrelser for racercyklerne Reacto, Scultura Evo, Race Lite og Race er den faktiske sadelrørshøjde, men da stellene på disse modeller er såkaldt Slope stel (dvs. overrøret falder hen mod sadelrøret), kan denne stelstørrelse ikke direkte sammenlignes med de traditionelle stelstørrelser, hvor overrøret er vandret. Til hjælp for valg af stelstørrelse, kan du nedenfor se en sammenligning af slopestørrelserne med de tilsvarende traditionelle stelstørrelser. Din MERIDA forhandler vil altid kunne vejlede dig med valg af cykel og korrekt størrelse.

Merida Slope stelstørrelse XS - 47 cm S - 50 cm S/M - 52 cm M/L - 54 cm L - 56 cm XL - 59 cm

Traditionel stelstørrelse 47 - 49 cm 50 - 53 cm 54 - 55 cm 56 - 58 cm 58 - 60 cm 61 - 64 cm


O.Nine Superlite og Ninety-Nine carbon team stel

56

Du kan få Merida O.Nine Carbon Superlite Team-Disc og Ninety-Nine Carbon Team-Disc som stel alene. Begge stel leveres uden udstyr og forgaffel, dog er Ninety-Nine incl. bagdæmper. De anbefalede priser er kr. 12.998,00 for 0.Nine og kr. 24.998,00 for Ninety-Nine.

Merida Team beklædning Det originale MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM tøj fås i kort- og langærmede trøjer, korte- og lange bukser, vinterjakker og handsker. Spørg din forhandler for yderligere info og priser.

Merida bagdrop På Merida’s stel kan bagdroppet udskiftes, hvis du f.eks. er uheldig at brække det ved et styrt. Du kan se de mest almindelige drop nedenfor - så kan du nemt bestille det rigtige hos din forhandler.

Model 1

Model 2

Model 3

Model 4

Bemærkninger til dette katalog: Der forbeholdes ret til ændringer af priser og specifikationer uden varsel. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Der kan forekomme mindre afvigelser mellem de viste varebilleder og produkterne. © Borandia ApS, 2012.

Model 5

Model 6


Merida tilbehør

Du kan få en masse originalt Merida tilbehør til din cykel. Der er et stort udvalg indenfor tasker, rygsække, pumper, miniværktøj, flasker og flaskeholdere mm. Du kan se noget af udvalget her; spørg din forhandler for yderligere info og priser.

Merida mini pumpe, model 796. Klog ventil til Presta og Auto. 6063 alu hylster. Teleskop. Låsbar til høj volumen eller højt tryk.

Merida højtryks mini pumpe, model 1076. Ventil for Presta og Auto. 6063 alu hylster. Maks. tryk 120 psi.

Merida 2 vejs mini pumpe, model 1173. Ventil for Presta og Auto. Alu hylster. Maks. tryk 120 psi. Stor volumen.

57

Flaskestativ, alu, model 1179.

Flaskestativ, alu, model 1801.

Flaske, model 1776, 700 ml.

Flaskestativ, alu, model 1964.

Flaskestativ, alu, model 1191.

Flaske, model 1505, 700 ml.

Solbrille, model 753.

Flaskestativ, alu, model 1243.

Flaske, model 1817, 700 ml.

Flaskestativ, plast, Flaskestativ, carbon, model 1384. model 1908.

Flaske, model 1851, 700 ml.

Solbrille, model 537.

Solbrille, model 764.

Merida solbrille model 753 leveres i etui. Merida solbrille model 764 og 537 leveres i etui med 2 sæt ekstra linser.

Merida multiværktøj. Merida sadeltasker. Quick release montering. Flere modeller.

Merida sokker, str. 41-45


CicloSport: Sports informationsudstyr på højeste niveau CicloMaster cykelcomputere har et stort og meget klart 3-niveau display, der sikrer den bedste læsbarhed - også i fuld solskin. Nem og logisk vandring i opsætningsmenuen samt indstillingsmulighederne gør det nemt at skræddersy opsætningen efter personlige ønsker. Det nye USB-Interface gør det muligt at lagre og analysere informationerne på PC. Hvorfor vælge en CicloMaster cykelcomputer ?

58

• • • • • • • • a

Stort, læsbart 3-niveau display Personlig opsætning af funktionerne Aerodynamisk design og ridsefast hus Nem at betjene grundet den ukomplicerede opsætningsmenu Optimal og individuel tilrettelæggelse af træning på baggrund af de indsamlede informationer i computeren Nem at håndtere med Twist-Klick holderen Kan monteres på styr eller frempind Two-In-One System (automatisk genkendelse af digitalt udstyr) Se næste side for oversigt over computernes funktioner

CM 2.1. Computer uden knapper, cykelfunktioner og ur. Anb. pris kr. 179,00.

CM 2.2. Cykelfunktioner, andre funktioner og mulighed for kadence. Anb. pris kr. 219,00.

CM 4.2. Trådløs. Cykelfunktioner, andre funktioner og mulighed for kadence og puls. Anb. pris kr. 349,00.

CM 4.2 HR. Trådløs. Cykelfunktioner, puls, andre funktioner og mulighed for kadence. Anb. pris kr. 549,00.

CM 4.1. Trådløs uden knapper. Cykelfunktioner og ur. Anb. pris kr. 239,00.

CM 4.4A. Trådløs. Cykelfunktioner, højdemåler, temperatur, andre funktioner og mulighed for kadence og puls. Anb. pris kr. 799,00.


s 2 C .1 M 2. C 2 M 4. C 1 M 4. C 2 M 4. C 2H M R 4. 4 C M A 4 C .4A M H R 8. 2 C M 9. C 3A M 9. 3A Pl u

C M

Cykelfunktioner Aktuel hastighed Gennemsnitshastighed Maksimal hastighed Hastighedskontrol Daglig kilometer Total kilometer Justerbare daglige kilometer Justerbare totale kilometer Daglig køretid Total køretid Aktuel stigning/fald Auto start/stop Kadencefunktioner Aktuel/gennemsnit/maksimal Pulsfunktioner Aktuel puls Gennemsnitspuls Maksimal puls Indstilbar pulsgrænse Tid indenfor, over/under pulsgrænser CICLOInZone ® Højdemåler Aktuel højde Hjemmehøjde Daglig/totale højdemetrer Maksimal daglig højde Urfunktioner Tid på dagen (12/24 timers visning) Dato Temperaturfunktioner Aktuel temperatur Gennemsnitstemperatur Maksimal temperatur Andre funktioner Kalorieforbrug Fedtforbrænding Strømsparer-Modus Trådløs overførsel Digital overførsel 2 hjulstørrelser (manuel) 2 hjulstørrelser (automatisk) PC evaluering (via interface) Klatrerfunktioner (No-bike-Modus) l = Medfølger

CM 4.4A HR. Trådløs. Cykelfunktioner, puls, højdemåler, temperatur, andre funktioner og mulighed for kadence. Anb. pris kr. 999,00.

l l

l l l

l

l l l l l l l l l l

l l

l

l

l l l

O

l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l

l

l l l l l l l l l l l l

l O

O

O

O

l l l l l l

O

O O O O O

l

l l

l

l l l

l l

l l

l

l l l l l l l l l l l l

l l l l l l l l l l l l

O

O

O

l

O

O

O O

O O

O

O

O O

l l l l l l

O O

O O

l l l l l l

l l l l

l l l l

l l l l

l l l l

l l

l l

l l

l l

l l l

l l l

l l l

l l l

O O O

l l

O

l

O

l

O O

O O

l l

l l

l l

l l

l l l

l l l

l l l l l

l

l

l

l l

l l

l l

O

l

l

O = Ekstraudstyr

CM 8.2. Trådløs med digital transmission. Cykelfunktioner, andre funktioner og mulighed for kadence og puls. Anb. pris kr. 499,00.

CM 9.3A. Trådløs med digital transmission. Cykelfunktioner, højdemåler, temperatur, andre funktioner og mulighed for kadence og puls. Anb. pris kr. 999,00.

CM 9.3A Plus. Trådløs med digital transmission og PC evaluering. Cykelfunktioner, kadence, puls, højdemåler, temperatur og andre funktioner. Anb. pris kr. 1.599,00.

59


Internationalt topmærke Uvex er et internationalt topmærke, der benyttes af mange topatleter. Deres produkter afspejler deres oprindelige idé: Protecting People. Produktionen på egen fabrik i Tyskland sikrer en konstant høj og ensartet kvalitet, der lever op til de strengeste krav.

60

Topmaterialer Kun det bedste er godt nok. Uvex anvender Makrolon ® fra Bayer til yderskallen af deres hjelme, til inderhjelmen anvendes forskellige typer EPS. Siden de første medaljer i 1936 har Uvex været en betroet partner for adskillige topatleter indenfor såvel motor-, ski- samt cykelsport. Disse topatleter yder også et meget væsentligt bidrag til udviklingen af Uvex produkterne. Firmaet Uvex Winter Holding GmbH und Co. KG er en familie ejet virksomhed, der blev grundlagt i 1926 og nu ledes af 3. generation. Siden starten er der opkøbt flere virksomheder, men hovedkontoret i Fürth, Nordbayern, danner stadig et naturligt midtpunkt for virksomheden. De første år producerede Uvex udelukkende sikkerhedsudstyr til industrien, men de udvidede hurtigt sortimentet med sikkerhedsudstyr til sportens verden. Alle produkter med udgangspunkt i deres kernekompetence: Sikkerhed – Protecting People. Du kan se en del af Uvex sortimentet i dette katalog - eller finde hele sortimentet på www.borandia.dk

uvex fp 1

06/2010 very good

7/8-2009 Low weight. Super quality.

Standard: EN 1078 / TÜV GS

fp1. Extrem let, excelent ventilation. Roll-over-bar teknologien giver en extrem formstabilitet og perfekt homogen trykfordeling. 2K IAS størrelses tilpasnings system fremstillet af 2 forskellige materialer, bløde komponenter for størst mulig komfort, hårde komponenter for den højeste stabilitet og styrke. Den ideelle cykelhjelm for cykelrytteren med de højeste krav. Bruges blandt andre af Pro Tour team Francaise des Jeux. Made in Germany. Vægt fra 205 gram. 20 ventilationshuller. 3 farver: Rød-sort, Carbon-hvid og Blå-hvid. Str. 51-55 cm og 55-59 cm. Anb. pris kr. 1.049,00.


uvex fp 3

uvex fp 2

fp2. Extremt let, excelent aerodynamik, twin-sheet teknologien gør det muligt at installere en radio i hjelmen. Et akustisk advarselssignal gør det lettere at finde den perfekte position på cyklen. Ideel til såvel professionelle og ambitiøse amatørcykelryttere som triatleter. Leveres med lasergold lite visir. Bruges blandt andre af Pro Tour team Francaise des Jeux. Made in Germany. Vægt 290 gram. 10 ventilationshuller. Str. 53-58 cm. Farve: Hvid. Anb. pris kr. 2.299,00.

05/2011 very good

Standard: EN 1078 / CPSC / TÜV GS

fp3. Futuristisk design og smal facon giver de bedste aerodynamiske egenskaber og excelent ventilation. Roll-over-bar teknologien giver en extrem formstabilitet og perfekt homogen trykfordeling. 2K IAS størrelses tilpasnings system fremstillet af 2 forskellige materialer; bløde komponenter for størst mulig komfort, hårde komponenter for den højeste stabilitet og styrke. Den ideelle cykelhjelm for cykelrytteren med de højeste krav. Bruges blandt andre af Pro Tour team Francaise des Jeux. Made in Germany. Vægt fra 270 gram. 22 ventilationshuller. Farve: Hvid-rød. Str. 53-56 cm og 57-61 cm. Anb. pris kr. 1.399,00.

uvex boss race

07/2009 very good

06/2010 very good

7/8-2009 Low weight. Great fit.

Standard: EN 1078 / CPSC / TÜV GS

boss race. Kompromisløs sportslig, extremt let, udviklet til at opfylde den ambitiøse landevejsrytters krav. 2K IAS størrelses tilpasnings system fremstillet af 2 forskellige materialer; bløde komponenter for størst mulig komfort, hårde komponenter for den højeste stabilitet og styrke. Insektnet. Vægt fra 215 gram. 19 ventilationshuller. 3 farver: Carbon look hvid, Rød-sort, Blå-hvid. Str. 52-56 cm og 55-60 cm. Anb. pris kr. 699,00.

61


uvex i-vo

62

Standard: EN 1078 / TÜV GS

All round hjelmen til begynder motionisten og hverdagscyklisten. I-vo klarer det hele, såvel race og mountainbike som hverdags transport. IAS fit systemet sikrer, at hjelmen kan tilpasses alle hovedfaconer. Aftagelig visir beskytter mod sol og regn. Insektnet. Made in Germany. Vægt fra 225 gram. 24 ventilationshuller. 4 farver: Rød, Hvid, mørk sølv, Blå. Str.: 52-57 cm og 56-60 cm. Anb. pris kr. 449,00.

uvex kid ll

Standard: EN 1078 / TÜV GS

kid ll. Let hjelm med perfekt beskyttelse for de mindste børn. Insektnet. Vægt 185 gram. 8 ventilationshuller. 3 farver: Bears, Dinos, Pink flowers. Str. 46-52 cm. Anb. pris kr. 299,00.


LANDEVEJ E-PR

200CKTi

E-PR

200

63

ram

88 g

E-PR 200CKTi Injected carbon fiber hus og bagklap. Titanium CNC aksel. Sort. EPS-R system. 88 gram pr. pedal. Anb. pris kr. 1.598,00.

E-PR 200 Thermoplast hus med fiberglas forstærket bagklap. CNC Cr-Mo aksel. Fås i hvid eller sort. EPS-R system. 120 gram pr. pedal. Anb. pris kr. 578,00.

Exustar EPS-R system: Exustar EPS-R system bruger klamper, der er kompatible med Keo systemet. Spænding på Exustar pedaler: Exustar klikpedaler med justerbar spænding, kan justeres fra 8Nm til 15Nm. Titanium aksler: Exustar pedaler med Titanium aksler anbefales ikke til personer, der vejer over 85 kilo

E-PR

2 CK

E-PR 2 CK Carbon fiber-nylon hus og bagklap. CNC Cr-Mo aksel. Sort. EPS-R system. 126 gram pr. pedal. Anb. pris kr. 1.048,00.

E-PR

2

E-PR 2 Thermoplast hus med fiberglas forstærket bagklap. CNC CrMo aksel. Sort. EPS-R system. 136 gram pr. pedal. Anb. pris kr. 748,00.

Se hele sortimentet på www.borandia.dk


E-PR

64

201

E-PR

E-PR 201 Aluminium hus med fiberglas forstærket bagklap. CNC CrMo aksel. Sort. EPS-R system. 150 gram pr. pedal. Anb. pris kr. 528,00.

E-PR

E-PR 100PP Thermoplast hus med fiberglas forstærket bagklap. CNC Cr-Mo aksel. Sort. EPS-R system. 127 gram pr. pedal. Anb. pris kr. 448,00.

70

E-PR 70 Aluminium hus med fiberglas forstærket bagklap. CNC CrMo aksel. Alu. Delta system. 159 gram pr. pedal.

100PP

E-PR

70P

E-PR 70P Thermoplast hus med fiberglas forstærket bagklap. CNC Cr-Mo aksel. Sort. Delta system. 162 gram pr. pedal.

COMBI E-PM

85

E-PM 85 Combi alm / SPD. Aluminium. Cr-Mo aksel. 234 gram pr. pedal. Se hele sortimentet på www.borandia.dk

E-PM

86

E-PM 86 Combi alm / SPD. Luxus. Aluminium. CNC Cr-Mo aksel. 180 gram pr. pedal.


MTB E-PM

E-PM

215

E-PM 215 Aluminium. CNC Cr-Mo aksel. Anodiseret. Dobbeltsidet. SPD kompatibel. 140 gram pr. pedal.

E-PM

211

E-PM 211 Aluminium. Cr-Mo aksel. Sort. Dobbeltsidet. SPD kompatibel. 176 gram pr. pedal.

212

E-PM 212 Thermoplast med Cr-Mo bindere. CNC Cr-Mo aksel. Fås i sort, blå, grøn, orange og pink. Dobbeltsidet. SPD kompatibel. 175 gram pr. pedal.

SPINNING E-PR

207

E-PR 207 Spinning Aluminium. CNC Cr-Mo aksel. Exustar Dual binding system med EPS-R og SPD. Sort. 265 gram pr. pedal.

E-PS

7

E-PS 7 Spinning Aluminium. CNC Cr-Mo aksel. Exustar Dual binding system med Delta og SPD. Sort. 270 gram pr. pedal.

Se hele sortimentet på www.borandia.dk

65


Feexman Alu. 10 funktioner. Aluminium, sølv. Anb. pris kr. 298,00. 5 funktioner: Anb. pris kr. 168,00.

66 Feexman Cicada. 10 funktioner. Carbon sider / alu, carbon sort. Anb. pris kr. 398,00. 5 funktioner: Anb. pris kr. 248,00.

Dragonfly. Kædeadskiller, sølv. Anb. pris kr. 498,00.

Dækjern. Unikt design med tap til at trykke på autoventiler. Sæt med 3 stk. Anb. pris kr. 28,00.

Feexman Neat. 5 funktioner incl. kædeadskiller. Aluminium, sølv. Anb. pris kr. 238,00.

Fastnøgle med skralde. 8-9-10-12-12-13-1415mm. Sælges som sæt i lærredsrulle med lommer eller enkeltvist.

T-nøgler. 9 stk i smart holder. Umbraco 2-2,5-3-4-5-68-10 samt T25. Anb. pris kr. 478,00. Nøglerne sælges også enkeltvist. Umbraco er med rundt hoved i den ene ende.


Torx nøglesæt og Umbraco nøglesæt. Smart holder. Torx har 9 stk nøgler; T8-10-15-20-25-27-30-40-50. Anb. pris kr. 168,00. Umbraco har 12 nøgler med alm. og kuglehoved; 1,5-2-2,5-3-4-4,5-5-5,5-6-7-8-10 mm. Anb. pris kr. 218,00.

Zacoo Mini pumper. 9,9 - 12 eller 15 cm lang. Med holder. Pumpehovedet skrues fast på ventilen for mere effektiv pumpning. Anb. pris kr. 198,00.

Zacoo CO2 pumpe. Med isolerende håndtag og inklusiv 3 CO2 patroner. Anb. pris kr. 198,00. CO2 patroner kan endvidere købes i sæt af 3 stk.

Momentnøgler 1/4”. Manuel 3-15Nm. Umbraco 3-4-5-6-8 mm samt T25. Anb. pris kr. 728,00. Digital version 3-30 Nm. Umbraco 3-4-5-6-8 mm samt T25. anb. pris kr. 1.498,00.

67


www.borandia.dk

Kontakt: Telefon 4710 7172. E-mail: info@borandia.dk

NOR DI

MILJØMÆR SK

ING KN

Merida Danmark, Borandia ApS, Dam Holme 13, 3660 Stenløse

006

541 Tryksag