Page 57

Today no Tomorrowland

Vandaag loopt er geen volksmassa naar het uitbundig dansfeest in de kleiputten van Boom. De ruime diepte geeuwt verveeld maar toch ontvankelijk. Het hoogteverschil bedraagt twintig meter. Fysiek en mentaal staan we op scherp, de vleugel in evenwicht en de neus in de goede hoek. De dunne lucht zal ons dragen, daar gaan we van uit. Met een zuchtje wind op de neus rennen we de helling af, een ‘foot-launched’ start. De snelheid tilt je op, bevrijdt je van de zwaartekracht. Euforie. Als een vogel zweef je door het zwerk. Recht door

Net als met je eerste fiets, leer je ook eerst mooi in rechte lijn bewegen. De snelheid van vliegen bepaalt de veiligheid van de vlucht. Val je stil in de lucht, dan dwarrel je als een herfstblad naar de diepte. Het landen dringt zich snel op bij een vlucht op geringe hoogte. De vleugel duw je even vooruit, met een kleine curve opwaarts land je rennend opnieuw bijdegronds. Gelukkig krijg je een radio mee tijdens de vlucht en volg je nauwkeurig de instructie van de lesgever. Een buiklanding kan perfect. De wieltjes rollen je over het gras, de piloot hangt veilig in het harnas. Volg je de

richtlijnen niet, dan kom je op je neus terecht of ski je gevaarlijk met je benen vooruit. Hoger

Natuurlijk start je deltavliegen niet om in de kleiputten te blijven springen. Je begint best niet te ambitieus, maar je klimt langzaam hoger en hoger zonder te bruuskeren. Daarna trek je bijvoorbeeld naar Rochefort, een mooie leslocatie. Deze situeert zich op een weidehelling.

BOOT

2017 aug. - sept. -okt.

57

Bootmagazine editie 50 - aug./sept./okt. 2017  

Tijdschrift voor watersport en -recreatie: nieuws over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde wereld.

Bootmagazine editie 50 - aug./sept./okt. 2017  

Tijdschrift voor watersport en -recreatie: nieuws over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde wereld.

Advertisement