Page 8

Boot versus camper

Boot, synoniem voor werk & onderhoud? Het verhaal van Patricia en Wilfried, helemaal anders en toch een beetje hetzelfde.

8 mei - juni 2013 BOOT

I

n 1988 kochten we onze eerste boot. Zoals meestal bij een eerste aankoop kwamen er vele aanpassingswerken en verbeteringen bij kijken. Pas daarna konden we eindelijk met een gerust gemoed varen. Alhoewel, met een boot weet je het nooit. Het verliep niet altijd zoals we het voor ogen hadden. Het reizen langs de waterwegen lag ons wel, maar de boot was niet echt betrouwbaar. Na een paar jaren van technische problemen en tegenslagen besloten we toch maar om zelf een boot te bouwen. Het werd een hele onderneming. Op de beruchte (of althans algemeen gekende) werf van André Roelens in Péronnes konden we ons ding doen, waar nodig werd een handje toegestoken of werd raad gegeven. Stap voor stap zagen we onze droom werkelijkheid worden. Soms werd al eens een stapje achteruit gezet, maar alles kwam steeds op zijn pootjes terecht. Zelfbouw, 5 jaar zwoegen Na 5 jaar zwoegen was het ons gelukt om een jacht te bouwen van 13.40 m ! De “Bolero”. Wat een luxe. Grote keuken, grote slaapkamer, grote douche ! Onze thuishaven werd de Snepkaai bij de Gentse Leievaarders. Niet zo ver weg van onze woonplaats. Nu zouden we ervan profiteren en veel reizen. In de verlofperiode werden praktisch alle waterwegen van België, Noord Frankrijk en Nederland, van Parijs tot Amsterdam, van Dinant tot Veurne, bevaren. Vele jaren hadden we er het grootste plezier in.

Zonzekere bestemmingen liggen met de camper binnen de paar dagen binnen bereik, met de boot is dat niet het geval.

De laatste jaren trokken we Met de Bolero tijdens de grote vakantie richting Nieuwpoort waar we regelmatig de kleinkinderen konden opvangen. We genoten van de omgeving die we per fiets onveilig maakten en de vrienden die we er leerden kennen.Grote boosdoener bleek echter ons Belgische weertje Door beperking in tijd en de daaraan gekoppelde korte afstanden die op de waterweg per dag kunnen afgelegd worden, zijn de zonzekere streken voor de werkende bevolking niet te bereiken. Plannen werden gesmeed om, eens met pensioen, die verre horizonten op te zoeken. Maar het kan verkeren! Voorlopig zochten we de zon op met af en toe een vlieg- of autovakantie zuidwaarts. Dat hadden we misschien beter niet gedaan, of anders gezegd, we hadden het eerder moeten doen. We hadden de smaak te pakken van reizen naar warme oorden! Eens op pensioengerechtigde leeftijd gebeurde wat niemand voor mogelijk hield, het haalde bijna het journaal, na 22 jaar varen, werd anno 2010, met pijn in het hart, onze geliefde Bolero verkocht. Het is bijna zoals een been amputeren!

Patricia en Wilfried hebben hun hart verloren aan de schoonheid van de wilde natuur in Noorwegen

Bootmagazine 33 - mei / juni 2013  

Bootmagazine, tijdschrift voor watersport en -recreatie met alles over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde w...

Bootmagazine 33 - mei / juni 2013  

Bootmagazine, tijdschrift voor watersport en -recreatie met alles over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde w...

Advertisement