Page 37

FB Design

LAND VERTEGENWOORDIGD DOOR MARINE TECHNICS,

ZEEBRUGGE WWW.MARINE -TECHNICS.BE TEL. 050 54 60 31

voel even of mijn haarlijn nog op de juiste plaats ligt. Dat valt mee. Fabio neemt een brede bocht en de torens van de vele kerken van Lecco schuiven voorbij. In de andere richting wordt de snelheid weer opgebouwd. Bingo, 73,2 knopen op de teller. Ik blijf er adem- en sprakeloos bij. Het proefvaartje zit erop, Fabio legt de boot langs de steiger en stelt nog een tochtje in een oude race glorie voor,de ‘Qua Qua’ een racemonster van de vorige generatie dat hij in de aanbieding heeft. Het duurt even voor mijn afgekoelde hersenen weer op temperatuur komen. De ‘Qua Qua’ zet met 60 knopen een schitterende prestatie neer, maar toch voel je hier aan de lift die de romp neemt en het driften in de bochten dat je met een andere generatie te maken hebt. De research die FB Design in zijn nieuwe ontwerpen stopt, blijkt nog steeds een stap voorwaarts te betekenen. ,,Heel mijn carrière heb ik steeds de snelheid geleverd die in het lastenboek voorzien was, stelt Fabio niet zonder trots, meer zelfs ik leg mijn maximum steeds een paar knopen onder de reële top van de boot.” Het is middag. De man die de voorbije paar uur constant aan meer dan 100 km per uur over het water raasde, wordt weer een familieman. De hond wacht, de kinderen willen shoppen en Fabio Buzzi stapt probleemloos in deze rol. Zijn creatief genie en technisch vernuft maken plaats voor de warmte die hij mens en dier toedraagt. Waar blijft hij die gedrevenheid toch vandaan halen, vraag ik bij het afscheid. ,,Misschien wil ik de wereld een ietsje minder dom maken”, antwoordt hij laconiek.

DE COCKPÎT VAN DE BUZZI 39’ RIB IS UITGERUST MET HET ‘FB GPS 3 TAB SYSTEM’, EEN CONTROLESYSTEEM DAT DE DRIE TRIMVLAKKEN AUTOMATISCH STUURT, PROPORTIONEEL IN FUNCTIE VAN DE SNELHEID VAN DE BOOT. DE UNIT HEEFT EEN EIGEN GPS VOOR EEN DIRECTE EN PRECIEZE SNELHEIDS- BEPALING OP BASIS WAARVAN DE POSITIE VAN DE TRIMVLAKKEN WORDT BEPAALD. DE WAARDEN ZIJN PROGRAMMEERBAAR VOOR ELK TYPE BOOT.

37

Fabio voert de snelheid op, we stuiven in de lengterichting over het meer. Hij kijkt rustig om zich heen alsof hij een gezondheidstochtje maakt en dan recht hij even de rug en drukt door. Door mijn betraande ogen zie ik 73,1 knopen verschijnen op de teller. Iets meer dan 135 km per uur. De maximum snelheid bedraagt 80 knopen, maar ik vind 73,1 knopen al welletjes. Nog nooit heb ik zo snel gevaren, adembenemend is het, zacht uitgedrukt. Ik

HET GAMMA VAN FABIO BUZZI WORDT IN ONS

BOOT 2011 februari - maart

Hij richt zijn blik op het meer en zachtjes, bijna onhoorbaar worden de tweemaal FPT 450 pk motoren aangesproken. Dan verschijnt er een brede glimlach om zijn lippen en gooit hij het gas open. We schieten vooruit, de rotsen van een schiereilandje aan het andere eind van het meer komen vervaarlijk snel op ons af. De voorruit en koepel bieden een uitstekende bescherming aan de stuurman en zijn begeleider. Wij zitten op de tweede rij en vangen de windturbulentie in volle hevigheid op. Je neusvleugels worden weggedrukt, het snot heeft geen tijd om zich te hechten dit is een waanzinnig snelheid, hij gooit de boot bij 60 knopen door de bocht, de G-krachten gieren door je lichaam, terwijl hij met een monkellachje om de lippen even achterom kijkt ,,Is het geen fantastische boot?” We klieven onze eigen hekgolven, ik hou mijn hart vast en ga soepel door de knieën om de klap op te vangen.. Overbodig, de Techno G12 zetels bewijzen hun effectiviteit. We voelen een uitgesproken deining in de rug, maar van schokken is geen sprake.

BOOTmagazine # 23 - februari/maart 2011  

BOOTmagazine brengt alles over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde wereld.

BOOTmagazine # 23 - februari/maart 2011  

BOOTmagazine brengt alles over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde wereld.

Advertisement