Page 10

10 februari - maart 2011 BOOT

Boot Holland, eerste keuze voor nieuwkomers Boot Holland in Leeuwarden, van vrijdag 11 februari tot en met woensdag 16 februari 2011, is de eerste keuze voor nieuwkomers. Veertig bedrijven nemen dit jaar voor het eerst deel. Daardoor biedt de beurs een onderscheidend aanbod en mag ze zich zo onderhand wel de belangrijkste Nederlandse beurs noemen aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Waddenpaviljoen Om aan de vraag uit de markt te voldoen, is er dit jaar een paviljoen speciaal voor zeiljachten die kunnen droogvallen. Voor dit zogenaamde Waddenpaviljoen wordt een zandplaat aangelegd waarmee het een weergave is van een drooggevallen plaat in de Waddenzee. Het is aangekleed met meerpalen, trossen, ankers en een heuse vuurtoren. Op dit paviljoen liggen tien boten met een midzwaard. Onder de inschrijvers onder meer Tornado Sailing, Romkema Sailing en Drive to Sail.

Steeds meer werven en producenten kiezen voor deze beurs voor het presenteren van hun primeurs, wat resulteert in 300 deelnemers verdeeld over 5 hallen met een totaal tentoonstellingsoppervlak van 40.000 m². De beurs trekt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers. Boot Holland, dat dit jaar voor de 21ste keer wordt gehouden, is een allround watersportbeurs. Van elektronica tot motoren, van toerisme tot klassenorganisaties. En natuurlijk boten. Veel boten. In alle varianten. De belangrijkste groep is die van de motorjachten. Vertegenwoordigde werven zijn onder meer Jetten Yachting, Smelne Yachtcenter, Aquanaut Yachting, Brandsma Jachten, ABIM, Linssen Yachts en De Drait Yachting. Nieuw is ook dat AFT Roestvast Staal een steigerplaats heeft en dat Pollard Jachtbouwin de Saksenhal een paviljoenstand heeft van 150 m². Primeurs op botengebied zijn er onder andere van Jetten Jachtbouw met de Jetten 38 Cabrio, Brandsma Jachten, dat zijn vernieuwde Luna 34 laat zien en De Drait met de Sloep Cabin 750. Ook toonaangevende sloepen- en vlettenbouwers zoals Interboat, Jan van Gent, Jachtwerf De Jong en Langweerder Sloep kiezen voor Boot Holland. Menken Maritiem heeft een grote eilandstand en Maril/Antaris/Makma komt met een 700 m² groot paviljoen.

BOOT HOLLAND BRENGT EEN AANTAL WERVEN EN BOOTTYPES DIE OP ANDERE BEURZEN NIET ZO DADELIJK TERUG TE VINDEN ZIJN. DAT VORMT EEN BELANGRIJK AANTREKKINGSPUNT VAN DIT EVENEMENT.

DE KLEINE GREEP UIT HET AANBOD ALS BEWIJS.

Elektrisch Varen Paviljoen uitgebreid Het Elektrisch Varen Paviljoen is met een oppervlak van 500 m² op de komende beurs bijna twee keer zo groot als vorig jaar. Op dit paviljoen is alles op het gebied van elektrisch varen aanwezig; elektrisch varende boten, hybride kruisers en accu’s en componenten voor de nieuwste aandrijftechnieken. Praktisch: Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 11 februari tot en met woensdag 16 februari in het WTC Expo Leeuwarden aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden. De entree bedraagt € 14,50 voor volwassenen en jeugd tot 12 jaar mag gratis naar binnen. Online-tickets € 12,50 - Parkeren kost € 4. Openingstijden: Vrijdag 13.00 – 22.00 uur Zaterdag en Zondag: 10.00 - 18.00 uur Maandag en Dinsdag;13.00 - 22.00 uur Woensdag 10.00 - 18.00 uur Telefoon: 058-2941500, internet www.boot-holland.nl Jetten 38 Cabrio Jetten 38 Cabrio, van tekening al drie verkocht, dat is nog eens een binnenkomer... Een belangrijk onderdeel van dit type schepen is natuurlijk de kuip. Hier een U-bank, buitenkombuis met wasbak, wijnkoeler en grillplaat. Verder op een verhoging de stuurstand aan stuurboord. Onder de kuipvloer een ruime berging. De Jetten 38 Cabrio is voorzien van een design radarbeugel met geïntegreerde gasveren voor een lichte bediening. Afmetingen (lxbxd): 11,60 x 3,80 x 1,00 m

BOOTmagazine # 23 - februari/maart 2011  

BOOTmagazine brengt alles over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde wereld.

BOOTmagazine # 23 - februari/maart 2011  

BOOTmagazine brengt alles over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde wereld.

Advertisement