Page 13

HET PROEFVAARTSCHIP IS UITGERUST MET EEN OPTIONEEL GERMAN MAINSHEET SYSTEEM WAAR DE SCHOTEN VAN BIJ DE GIEK AAN DE MAST ONDERDEKS TOT AAN EXTRA LIEREN BIJ DE STUURSTAND LOPEN.

BOOT 2010 september - oktober

De kuip zelf is naar Scandinavische normen ruim te noemen. Het teak op de banken en kuipvloer is optioneel. De Jefa stuurkolom is voorzien van een robuuste handbeugel en biedt plaats voor extra navigatieapparatuur. De giekoverloop zit vlak voor de stuurstand. Er is veel bergruimte in de twee spacieuze bakskisten bij de semi-open spiegel en onder de stuurboordbank. Het proefvaartschip is uitgerust met een optioneel German Mainsheet systeem waar de schoten van bij de giek aan de mast onderdeks tot extra lieren bij de stuurstand lopen. Alles op deze Arcona 340 zit op de juiste plaats.

13

Leuk om te varen De Arcona 340 is in eerste instantie ontworpen om mee te zeilen. De doorgestoken Selden mast met twee paar gepeilde zalingen rust op een stalen frame dat de scheepsruggengraat vormt van motorblok tot hoofdschot. De gewichtvreters aan boord zitten centraal ingebouwd bij de kiel (watertank) of het motorblok (brandstoftank, batterijen). De loden bulbkiel van 1,9 ton steekt 1,95 meter diep en moet het royale zeiloppervlak van om en bij de 67 m² voor een stuk onder controle houden. Met een verdeling van 37,8 m² voor het grootzeil en 29,4 m² voor de fok (110%), wijkt de Arcona 340 lichtjes af van het zeilplan van de grotere zussen waar men tuigt

met meer voorzeil. Dit zou zich moeten vertalen in een optimale handelbaarheid en goede lichtweer-eigenschappen. Goed om weten is dat Arcona Yachts de jachten bewust levert zonder zeilen maar de toekomstige eigenaars wel advies verleent bij het bepalen van een goede keuze. De Yanmar 3YM20C/SD20 brengt de Arcona 340 geruisloos het Haringvliet op. Het laminaat grootzeil prijkt al snel in vol ornaat in de mast en het voorzeil rolt zich open. Met enige moeite geraakt het jacht weg uit de windstille luwte van de afsluitdijk. Wat verder richting Hellevoetsluis verraadt een lichte rimpeling op het water de komst van een zacht briesje. De Arcona 340 wordt een aan de windse koers opgestuurd en reageert onmiddellijk op de 2 beaufort. Waar de meeste andere jachten onfortuinlijk ter plaatse blijven dobberen, komt het display op de Arcona 340 op de proppen met een snelheid van 6,2 knopen. Het stuurwiel is voldoende groot om te sturen van op de kuiprand en het jacht luistert vlotjes naar elke bijsturing. Als het stuurwiel losgelaten wordt, blijft de 340 scherp klevend aan de wind doorgaan.

DE DOORGESTOKEN SELDEN MAST MET TWEE PAAR GEPEILDE ZALINGEN RUST OP EEN STALEN FRAME DAT DE SCHEEPSRUGGENGRAAT VORMT VAN MOTORBLOK TOT HOOFDSCHOT.

Op een halve windse koers krijgt de Arcona 340 het zelfs voor elkaar om net boven de 7 knopen uit te komen. Dit zijn meer dan goede cijfers op het examen licht-weer-zeilen. Hoe de Arcona 340 het er vanaf brengt bij zwaarder weer hebben we niet kunnen vaststellen. Het jacht voelt zeer stabiel aan en heeft een waardige rompstijfheid wat ons laat vermoeden dat het ook bij meer wind nog leuk zeilen is. Wordt het dan toch al te gortig dan kan met het éénlijns reefsysteem twee maal gereefd worden.

BOOTmagazine # 21 - september/oktober 2010  

BOOTmagazine # 21 - editie september/oktober 2010, 5de jaargang nr.4 - Tijdschrift voor watersport en -recreatie: alles over zeiljachten, mo...

BOOTmagazine # 21 - september/oktober 2010  

BOOTmagazine # 21 - editie september/oktober 2010, 5de jaargang nr.4 - Tijdschrift voor watersport en -recreatie: alles over zeiljachten, mo...

Advertisement