Page 1

Boomerang Publishing

Welcome on board


Logoontwerp in opdracht van Project X voor NS.


Creatief Boomerang Publishing verzorgt redactionele communicatie voor merken, bedrijven en instellingen. Dat doen we met de verrassende aanpak die je van Boomerang kent. Creativiteit en effectiviteit gaan daarbij hand in hand. Het rendement voor onze opdrachtgevers is altijd het uitgangspunt. Denk daarbij aan het intensiveren van de relatie met de doelgroep, het herpositioneren van een merk of verkoopbevordering. Van ons mag je resultaatgerichte oplossingen verwachten die uniek en creatief zijn.

www.boomerangpublishing.nl 020 5356990


Specialist

Print, online en crossmediale concepten zijn onze specialiteit. Boomerang Publishing zorgt ervoor dat het medium perfect aansluit bij de doelstelling en de doelgroep. Dat doen we onder andere met: • Magazines • E-zines • Nieuwsbrieven • Websites • Jaarverslagen • Kranten/Boeken Ook verzorgen wij special projects: bijzondere redactionele concepten voor jubilea, afscheid, events, etc. Eenmalige publicaties die je bijblijven en die je bewaart.


Advies

Boomerang Publishing werkt voor opdrachtgevers die openstaan voor nieuwe benaderingen en out-of-thebox oplossingen. Wij adviseren over die dingen waar ons hart sneller van klopt, zoals bladenmaken, redactionele organisatie, beeldcommunicatie, onderzoek/effectiviteit, crossmediaal denken en communicatiestrategie. Onze expertise en visie delen wij graag in de vorm van: • Workshops • Creative consultancy • Communicatie-advies • Restyling van bladen • Bladanalyses

www.boomerangpublishing.nl 020 5356990


Samenwerken

Wij kunnen het complete proces uit handen nemen: van concept, content en vormgeving tot en met druk, distributie en lezersonderzoek. De klant houdt optimale controle en kan rekenen op een persoonlijke, professionele en flexibele samenwerking. Boomerang Publishing beschikt over een vaste redactie en een studio. Onze redacteuren en vormgevers hebben de expertise in huis om elk concept tot in de puntjes te begeleiden. Daarnaast maken wij gebruik van een enorm netwerk van journalisten, copywriters, fotografen, illustrators en stylisten.


Trefzeker

Van ons kun je een uitmuntende service verwachten voor een goede prijs. We werken effectief en zijn veerkrachtig, ook als de lont kort is. Openheid en korte lijnen zijn daarbij sleutelbegrippen. Leveren doen we volgens afspraak, want deadlines zijn er om gehaald te worden. En of er nu tijdsdruk is of niet, altijd werken we volgens een degelijk plan, waarin wensen worden vertaald naar trefzekere communicatie. Ja, alle clichĂŠs zijn op ons van toepassing.

www.boomerangpublishing.nl 020 5356990


splurge-14

29-03-2007

11:34

Pagina 1

rial Mate Boy

WAT DOE JIJ MET 200 EURO?

2

Hogeschool INHOLLAND

Vol ambitie.

Sven de Heus (22) Eerstejaars Personeel en Arbeid

4

1

------------------------------------------Inkomsten:

Maar wie helpt jou verder?

Uitgaven:

Salaris

% 600,- Uitgaan % 200,-

Stufi

% 90,-

Shoppen % 100,Telefoon % 60,Krant

% 17,95

------------------------------------------Totaal

% 690,- Totaal

3

% 377,95

------------------------------------------Te besteden

% 312,05

5

6

9

8

7

10

11

12

Het project Studentenglossy

FOTO Petra Pijlgroms STYLING Gwendolyn Nicole

De opdracht Ontwikkel een Randstedelijk hogeschoolblad voor INHOLLAND dat zorgt voor binding en branding.

13

R e l e a s i n g

y o u r

Urban hoed met krijtstreep (H&M `14,90) 1. Old School-wekker (Hema `7,95) 2.

Don’t disturb-bordje (Jansen & Jansen `11,95 per 2) 5. Vissengraat-bakje (Jansen & Jansen `5,95) 6. Kop en schotel (HEMA `4,95) 7.

12. ‘Tiger’ sokken (Patta `20,-) 13. Sneakers (Rucanor via Funkie House `49,95)

p o t e n t i a l

7

Splurge April 64pags.indd 7

4/6/07 2:57:28 PM

Veel studenten zijn naast hun studie bezig met muziek. Maar lang niet iedereen brengt een album uit of wint de INHOLLAND Popprijs. Een dubbelinterview met onze twee ‘upcoming talents’ Nina en Vanessa.

oldschoolmuziek echt goed was. Nog steeds hoor je de samples terug in nummers van nu.” Nina krijgt momenteel veel praktische hulp van haar moeder: “Ze brengt me overal naartoe met de auto. Maar mijn ouders geven me ook feedback, want ik wil bijvoorbeeld graag weten hoe ik overkwam bij Pauw & Witteman.” TALENTENJACHT

H

et jaar begon goed voor de twee studentes Media & Entertainment Management uit de Amsterdamse Bijlmer. Vanessa Braams schreef op 10 januari de derde editie van de INHOLLAND Popprijs op haar naam. “Ik dacht: als ik win, win ik. Zo niet, dan niet,” zegt Vanessa, die zingt en keyboard speelt, net als haar voorbeeld Alicia Keys. “Ik was dan ook echt verrast toen bleek dat ik had gewonnen!” Voor rapster Nina (voluit: Annina Shaya Lie-Atjam) was 4 februari een belangrijke dag. Toen vond de releaseparty van haar debuutalbum De Lastigste plaats. “Er waren zó veel bekenden dat ik het wel een beetje eng vond. Ik treed liever op in een grote zaal voor een massa mensen die ik niet ken!”

VANESSA’S FLAVOR

Het werk Art direction, vormgeving en redactie van de pocketglossy Splurge. Inclusief studioportretten, fashion shoots en interviews met BN’ers die aan INHOLLAND hebben gestudeerd. Het concept is user generated. Studenten nemen deel aan panels en fungeren als model of stylist. Splurge blijft in medialand niet onopgemerkt. Het magazine werd in 2007 genomineerd als ‘Lancering van het Jaar’.

8. Tag ketting (H&M `9,90) 9. Toxic flesje (Alles in Wonderland `15,50)

Kid Robot ‘Dunny Azteca’ (Concrete `10,-) 3. 10. Hotelbel (Alles in Wonderland `5,-) DEUPTEMPO UPTEMPO MUZIEKCARRIÈRE VAN INHOLLAND’S NINA NINA EN EN VANESSA VANESSA DE VAN PlayMUZIEKCARRIÈRE Magazine (Hana Zuki `15,-) 4. 11. Zilveren belt (FunkieINHOLLAND’S House `19,95)

“Ik hou vooral van r&b uit de Verenigde Staten. Ik vind Showstopper van Danity Kane, van het tvprogramma Making The Band, een erg fijn meezingnummer. Van Nelly Furtado is Promiscuous goed. Het is uptempo, heeft een goede beat en je kunt er lekker op dansen. Verder spreekt Déjà Vu van Beyoncé en Jay-Z me wel aan. Het nummer heeft een leuke nieuwe stijl. De videoclip is trouwens ook mooi.”

FEEDBACK

Beiden zeggen dat ze op muzikaal gebied door hun ouders zijn beïnvloed. Nina’s vader draaide thuis veel Stevie Wonder en Michael Jackson. Ook nam hij haar al op jonge leeftijd mee naar concerten van sterren als Janet Jackson en Whitney Houston. Nina: “Hij zag thuis dat we die muziek echt vóélden en wilde ons daarom die concerten laten meemaken. Dat heeft me zeker geïnspireerd om ook artiest te worden.” En dat terwijl ze als puber de oude platen van pa opeens niet meer zo dope vond. “Maar op mijn zeventiende, achttiende zag ik wel in dat die

16 een nieuw geluid. Een nieuwe lente, En pakkende teksten of beelden op T-shirts! Acht studentesSplurge vanAprilINHOLLAND haalden 64pags.indd 16 hun garderobe overhoop op zoek naar hun ‘fashionality’. Prego!

MIJN OUDERS LIJKEN WEL JURYLED EN “Ik zong mee met wat ik hoorde en ging al jong op zangles. Al op m’n tiende deed ik mee aan een talentenjacht.” Nog steeds zijn haar ouders erg betrokken: “Als het niet lekker klinkt, hoor ik dat van ze, maar als het goed zit ook. Het zijn soms net juryleden. Ik vind het belangrijk om opbouwende kritiek te krijgen van mensen die dicht bij me staan.” Vanessa zegt dat ze een multiculturele smaak heeft: “Mijn moeder komt van Curaçao en mijn vader uit Suriname. Zij houdt van salsa en hij van Surinaamse muziek. Misschien dat ik daarom verschillende soorten muziek leuk vind. Ik haal overal inspiratie uit.” DIEPGANG

Nina vindt het moeilijk om specifieke invloeden in haar muziek aan te wijzen. “Het is een mix van wat in de Bijlmer en in Amsterdam leeft,” zegt ze. “Mijn producer QF sampelt echt van alles, van oude soul tot

posities waar ik ze zou willen zien, er is nog steeds ongelijkheid. Er zijn bijvoorbeeld amper vrouwelijke MC’s. Dat is een van de redenen dat ik ben gaan optreden. Ik wil zulke dingen aan de kaak stellen.” En dat doet ze recht voor z’n raap: “Ik was benieuwd hoe m’n moeder op sommige woorden zou reageren. Gelukkig snapt ze dat jongeren nu eenmaal zo praten.”Ook Vanessa wil diepgang in de liedjes die hion “Ik probeer Fas ze schrijft. me te verdiepen in wat mensen meemaken en de relaties die ze hebben. Ik geef ze graag mee dat ze sterk moeten zijn en in zichzelf moeten geloven.”

IN2

NINA’S FLAVOR “Ik krijg All Gone van Postman niet uit m’n hoofd. Verder vind ik de tekst van Rehab van Amy Winehouse echt té grappig. Non Stop, van The Partysquad en Brainpower, klinkt gruwelijk in de club met die droge drumbeat. Als je ’s morgens nog niet helemaal wakker bent, moet je dat nummer draaien. Een talent is de Rotterdamse MC Winne. Hij is nog underground, maar zijn eerste cd komt dit jaar uit.” 17

4/6/07 1:25:13 PM

Splurge April 64pags.indd 17

4/6/07 1:36:48 PM

31

30

Splurge April 64pags.indd 30

Ook Vanessa kreeg thuis een gedegen muzikale opvoeding. Haar moeder was zangeres en haar vader dj. Hij nam zijn werk letterlijk mee naar huis. Vanessa:

house.” Als Nina lyrics schrijft, probeert ze een extra dimensie aan de Nederlandse taal te geven, bijvoorbeeld door een originele woordkeus en sterke metaforen. “Ik wil dat mensen denken: hé, wat slim bedacht!” Maar ze wil meer bereiken met haar teksten. In het nummer 2 Generatie reageert ze op het feit dat ze ten onrechte als allochtoon wordt gezien en in Dames steekt ze vrouwen een hart onder de riem. “Ik zie te weinig vrouwen op

4/6/07 23:36:56 Splurge April 64pags.indd 31

hogeschool inholland thank you for flying boomerang!

4/6/07 23:37:05


Dick Bruna

20

Dick Bruna is grafisch vormgever, schrijver van kinderboeken en vooral tekenaar van nijntje.

‘Nijntje tekenen vind ik nog steeds heel moeilijk.’

Waarom bent u ooit begonnen met dit werk? Ik ben de oudste zoon van een uitgever, een echte zakenman die weinig met kunst te maken had. Mijn vader wilde graag dat ik hem zou opvolgen, maar hij zag gelukkig ook dat ik er geen talent voor had. Hij heeft mij toen de kans gegeven om het omslag van een boek te tekenen. Van jongs af aan was tekenen altijd al mijn hobby. Ik heb geen grafische opleiding gedaan maar probeerde zelf zoveel mogelijk technieken uit. Gaandeweg groeide steeds meer de gedachte een boek te maken. Inmiddels zijn er ongeveer 120 boekjes verschenen. In mijn werk is heel veel eenvoud te vinden. Ik probeer zo veel mogelijk weg te laten. Kinderen merken dat ook, het is bijna als een soort logo, kinderen nemen dat over. Het is een beeld dat ze aankunnen en zelf kunnen tekenen. Maar ik vind nijntje tekenen nog steeds heel moeilijk. Waar wordt u blij van en waarom? Gewoon het leven vind ik heerlijk. Daaruit put ik mijn inspiratie; alledaagse, gewone dingen die voor ieder kind denkbaar zijn. Meer hoef ik niet. Geef mij maar mijn potlood en een penseel. Dan kan ik aan het werk.

‘Dick Bruna inspireert me omdat hij met een bijna perfect en o zo simpel concept de hele wereld heeft veroverd. Terwijl hij precies doet wat hij leuk vindt en altijd dichtbij zichzelf is gebleven.’ Marieke Quant, Group Manager Healthcare Communications Hill & Knowlton

Hill & Knowlton 35 jaar

niet weten wat ik anders zou kunnen doen. Vroeger maakte ik muziek – Franse liedjes – maar daar ben ik nooit echt in verder gegaan. Zijn er situaties waarin uw drijfveren worden belemmerd? Of juist de ruimte krijgen? Ik ben een perfectionist. Elke keer als ik aan een tekening begin, ben ik er lang mee bezig. Zo wil ik het en anders niet. Erg is dat niet: je leert ermee om te gaan. Is dat de reden dat u speciaal voor kinderen bent gaan schrijven? Ja, ik denk het wel. Ik moet ook eerlijk zeggen: ik heb me altijd erg aangetrokken gevoeld tot kinderen. Kinderen zeggen glashard wat ze ervan vinden en dat vind ik heerlijk. Dat heb ik ook altijd geprobeerd in mijn werk te verwoorden. Het is heel direct, wat een kind ook doet. Eerlijkheid en eenvoud vormen de basis van mijn werk. Dat is wat ik in mijn boeken probeer neer te zetten. Kunt u in één zin omschrijven wat u drijft? Ik blijf zoeken naar eenvoud, ruimte en fantasie.

Waar werkt u uiteindelijk naartoe? Dat de nieuwe generatie kinderen van 0 tot 6 jaar altijd nijntje zullen blijven lezen.

Het project ‘Handboek’

Past wat u nu doet nog steeds bij uw oorspronkelijke drijfveren? Mijn hobby is mijn werk geworden, ik heb er altijd van kunnen leven. Ik zou ❉

Angelique Westerhof

8

Angelique Westerhof is oprichter en director van de Dutch Fashion Foundation en director van het Fashion Institute Arnhem/ArtEZ Fashion Master.

’Als zich obstakels of juist kansen voordoen, ga ik altijd even terug naar mijn motieven.’

‘Angelique heeft er mede aan bijgedragen dat de Nederlandse mode en modeontwerpers (inter)nationaal op de kaart staan. Een inspirerende prestatie.’ Frederique Demenint, Senior Consultant Corporate Communications Hill & Knowlton

Waarom ben je ooit begonnen met met dit werk? Al op jonge leeftijd wilde ik modejournalist worden; ik was goed in schrijven en had iets met mode. En ik wilde produceren: een fashionmagazine opzetten en radio- en tv-programma’s maken. Voor mijn dertigste had ik al die dromen bereikt. Toen werd me gevraagd een opleiding voor modevormgeving op te zetten. Ik besefte ook meteen dat een opleiding alléén het verschil niet zou maken. In vergelijking met andere Europese landen liep Nederland eind jaren negentig ver achter waar het mode als volwassen, professionele industrie betrof. Om dat te bereiken moest het hele 360° Umfeld worden meegenomen: overheden, fondsen, bedrijfsleven, media, buitenland. Alleen dan kon modetalent werkelijk tot volle, duurzame bloei komen. In a split second zag ik de toekomst en wist ik wat me de komende jaren te doen stond.

Hill & Knowlton 35 jaar

Past wat je nu doet nog steeds bij je oorspronkelijke drijfveren? Ja. Door steeds te bepalen of ik dicht bij mezelf blijf. Op die manier is mijn motivatie op natuurlijke wijze meegegroeid in het proces. Het geeft mij ook de ruimte om te kunnen zeggen: ik ben tot hier gekomen, nu is het tijd dat anderen het overnemen. Zijn er situaties waarin jouw drijfveren worden belemmerd? Of juist de ruimte krijgen? Waar ik de meeste moeite mee heb is gebrek aan enthousiasme; dat is echt mijn achilleshiel. Herkent je omgeving jouw drijfveren? Mijn familie herkent ze niet, maar omarmt mij als persoon en daarbij horen mijn drijfveren en passies. Mijn partner herkent mijn motivatie en bewondert die ook. En wat mijn team betreft: mijn drijfveren zijn inmiddels ook hun drijfveren geworden. We delen dat echt.

Waar word je blij van en waarom? Positieve energie en liefde. Mensen, zoals modeontwerpers, die tot het uiterste gaan om hun uniciteit te vinden en vorm te geven. Bij ontwerpers is het creatieve proces tegelijkertijd het persoonlijke proces en dat fascineert mij enorm.

Moet je moeite doen om je diepere motieven duidelijk te maken? Op momenten dat zich obstakels of juist kansen voordoen ga ik altijd even terug naar mijn motieven. Voor mij is dat een voortdurend proces en een tweede natuur.

Waar werk je uiteindelijk naartoe? Ik ben nu ongeveer op de helft. De randvoorwaarden om van Nederland een modeland te maken staan. De komende tien jaar staan in het teken van inbedden, kapitaliseren en veroveren.

Kun je in één zin omschrijven wat je drijft? Groei en groeipotentieel in de meest pure, natuurlijke zin van het woord, inclusief alle groeipijnen en prachtige openbaringen van dien.

hill & knowlton thank you for flying boomerang!

Hill & Knowlton

De opdracht Ontwikkel een onconventioneel concept voor een jubileumuitgave. Uitgangspunten: drijfveren en ‘connectivity’.

Het werk Concept, fotografie, art direction en eindredactie van een publicatie waarin interviews van medewerkers met hun inspirators centraal staan. De inspirators zijn gevisualiseerd door middel van handen: bijvoorbeeld als gebarentaal, schimmenspel of boeddhistische moedra. De thermische inkt op het omslag zorgt ervoor dat iedereen (tijdelijk) zijn eigen handafdruk kan achterlaten.


Onze Klanten

ATCB Beep! Mobile Tickets Capriole Coffee-Service Coolpolitics Cordaan Delta Lloyd Dudok Wonen Fashion.nl Gemeente Den Haag Hogeschool INHOLLAND Hill&Knowlton Huis&Hypotheek

Jaarbeurs Utrecht KPMG Meijburg Kunstenaars&CO MTV Networks Media Werkgroep Nederlands Bijbelgenootschap OCO OHRA PPG Industries Procter & Gamble Universal Media Vereniging Nederlands Papier


WWW.BOOMERANGPUBLISHING.NL

Olivier Wegloop Wim Honders Otto de Ruijter

06 53811508 06 29058806 06 21222269

drukwerk Grafinoord bv, Assendelft

Vragen? Bel. Bel:


Boomerang Publishing

020 5356990

To be continued

Boomerang Publishing Brochure  

Boomerang Publishing Brochure