Page 1

CĂŠline Raedt, Marthe De Laere & Hanne Op de Beeck

Boombal maakt verhalen


Boombal maakt verhalen


Inhoud 4

Boombal

5

Concept

5

Verhaallijn

7

Crossmediaal

16

Tijdslijn

17

Draaiboek

18

Storyboard

27

7 elementen van digital storytelling

28

Technisch

Boombal maakt verhalen


Wat is Boombal? Wat ooit begon als een klein bal in de Boomstraat in Gent is nu uitgegroeid tot een nationaal feest met live folkmuziek. Boombal is een dansfeest voor iedereen. Het wil laagdrempelig zijn en het werkt vaak met groepjes die live muziek brengen. Het muziektype is folk en daarop worden volksdansen gedaan.

Hoe lossen wij het op? Via een nieuwe baseline ‘Boombal maakt verhalen’ willen wij iedereen erbij betrekken. Het belangrijkste in ons project is de video. Daarin wordt het verhaal getoond van zes gewone jongeren. Er komt één dag van hun leven in beeld en daar speelt Boombal een belangrijke rol in. Aan de hand van een kort liefdesverhaal willen wij mensen overtuigen dat er op Boombal echte verhalen kunnen ontstaan. Daarnaast zetten we affiches in, naast social media, om ‘ons verhaal’ te verkondigen. De affiche zal een QR-code bevatten die gelinkt is aan het filmpje op het YouTubekanaal van Boombal. Daarnaast kunnen gebruikers de affiche ook Layar’en. Daar komt interactieve inhoud naar boven en zo kunnen gebruikers onmiddellijk doorgaan naar de social mediakanalen van Boombal of naar het filmpje. Bij de verspreiding van het filmpje spelen de social media een belangrijke rol en rekenen we op veel word-of-mouth. Het zal te vinden zijn op YouTube en daarna ook op Facebook en Twitter. Via Instagram willen we teasers van ‘het verhaal’ posten.

Wat is het probleem? Boombal wil zich tot iedereen richten. Alleen bestaat het publiek vandaag meestal uit alternatieve jongeren en oudere mensen. Het wordt vaak gezien als een organisatie op geitenwollen sokken. Boombal moet van dit imago af geraken en meer mainstream jongeren aantrekken.

Boombal maakt verhalen

Er is ook een interactief gedeelte aan het concept. Mensen die hun eigen verhaal hebben die aan Boombal gekoppeld is, kunnen dit insturen via een speciaal luik op de website. Daarbij kunnen foto’s, tekst en filmpjes gevoegd worden.


HET CONCEPT

Boombal wordt vaak geassocieerd als een festival voor oudere mensen. Het spreekt de jongeren minder aan. Om daar iets aan te veranderen, creëren we een promotiefilmpje waarbij we mainstream jongeren in contact laten brengen met Boombal. Dat doen we aan de hand van een liefdesverhaal. Daarnaast zetten we verschillende sociale  Merkbekendheid mediakanalen in om het filmpje te verspreiden. De slogan van Boombal wordt  Jonger doelpubliek aanspreken ‘Boombal maakt verhalen.’  Imagoverandering

Doel

Doelgroep

 Mainstream jongeren van 16 tot 25 jaar

Verhaallijn Scène 1 De 3 vrienden zitten in het Zuidpark wat gitaar te spelen, te praten en te lachen. Aan de overkant zit er ook een groepje viendinnen. Ze zetten de muziek aan en Camille begint te dansen (folkdans). Tijdens het dansen ziet Camille Michaël. Er is oogcontact, maar daar blijft het ook bij. De meisjes giechelen wat en vertrekken.

Boombal maakt verhalen


Scène 2 De Jongens zitten een pintje te drinken op het terras van The Rambler. De meisjes, die in de namiddag naar een feest van Boombal vertrekken, willen nog een wijntje drinken vooraleer ze hun benen los smijten op de folkmuziek . Ook zij kiezen voor the Rambler. De jongens vertrekken net, wanneer de meisjes toekomen. Ze passeren elkaar. Even merken Michaël en Camille elkaar op, maar daaruit volgen geen verdere acties. De meisjes drinken en babbelen wat totdat Camille naar haar horloge kijkt. Het feest gaat bijna beginnen. Ze betalen en vertrekken. Scène 3 Op weg naar het festival komen ze de jongens alweer tegen, zij zijn kubbs aan het spelen in het citadelpark. Michaël ziet de meisjes passeren. Nadat het spelletje kubbs erop zit, vertrekt Michaël samen met zijn vrienden naar huis, ze passeren het MSK, waar het feest van Boombal aan de gang is. Aan het MSK stopt hij even om te kijken wat er aan de hand is. Hij ziet Camille, ze nodigt hem uit om te dansen. Ze legt hem uit hoe de dans in elkaar zit en breekt zo het ijs. Daarna volgt een romantische scène.

Boombal maakt verhalen


Crossmediaal

Het filmpje plaatsen we op Youtube via het kanaal van Boombal en op de Facebookpagina van Boombal. Daarnaast plaatsen we een teaserfilmpje op het instagramaccount van Boombal. Via een affiche maken we reclame voor Boombal. Op die affiche en de flyer is een QR-code aanwezig, een link naar het promofilmje op Youtube. Op het einde van het filmpje verwijzen we naar onze verschillende sociale media platforms. We plaatsen een teaser op de affiche om de doelgroep te prikkelen.

Film Het filmpje is het belangrijkste deel van onze campagne. Het komt terug in elk ander kanaal en er is altijd een link naar het filmpje.

Eerst en vooral wordt het filmpje op YouTube geplaatst. Alle andere kanalen zullen hieraan gelinkt worden. Het filmpje zal terug te vinden zijn op de Facebookpagina en het Twitterkanaal naast de website van Boombal Maakt Verhalen. Instagram wordt ook ingeschakeld om teasers te posten en de hashtag te lanceren. Op de volgende pagina’s komt meer informatie over de andere kanalen.

Boombal maakt verhalen


Facebook Hier zal het filmpje verschijnen op de Boombal Facebookpagina. De baseline ‘Boombal maakt verhalen’ zal centraal staan en mensen kunnen er hun verhalen ook delen met iedereen. Omdat hashtags ook op Facebook werken zal #boombalmaaktverhalen ook hier geïntroduceerd worden. Zo worden alle gerelateerde berichten verzameld.

Boombal maakt verhalen


Instagram We zullen een instagramaccount aanmaken voor Boombal. Hierop zullen regelmatig sfeerfoto’s gepost worden, maar ook foto’s die gerelateerd zijn aan de events of speciale zaken. Ook hier zal gewerkt worden met de hashtag #boombalmaaktverhalen. Gezien Instagram sinds kort ook de mogelijkheid biedt om korte filmfragmenten te posten, zullen op geregelde tijdstippen teasers gepost worden uit het algemene filmpje. Zo wordt de nieuwsgierigheid gewekt en kunnen gebruikers vanaf een gegeven moment ook doorklikken naar het echte filmpje.

Boombal maakt verhalen


De website Affiche Via affiches en flyers willen we Boombal bekend maken in het straatbeeld en werkelijk bij iedereen. Layar zal geĂŻntegreerd worden in de affiche en er zal een QR-code op te vinden zijn. Beide zijn gelinkt aan het filmpje die de rode draad doorheen ons project vormt.

Boombal maakt verhalen

De website van Boombal kan een update gebruiken. Elke pagina heeft een andere stijl, van blauw naar bordeaux en oranje. Er zit geen lijn in de lettertypes die gebruikt worden en gebruikers weten ook nooit zeker of ze wel nog op dezelfde website zitten zoals een stap daarvoor. Vandaar dat we met het idee kwamen om de website in een nieuw jasje te steken. Van de startpagina hebben we een werkelijk beeld gemaakt, van de overige pagina’s werd een mockup gemaakt met het programma Balsamiq. Het resultaat daarvan is hieronder te zien. De homepagina is ook in PhotoShop gezet om een realistisch beeld daarvan mee te geven.


De website Als de gebruiker op de homepage terecht komt ziet hij onmiddellijk wat Boombal aanbiedt. Er is sprake van een consistent gebruik van de huisstijl, doorheen de hele pagina (en de rest van de pagina’s) Bovenaan is een navigatiebalk te zien die de belangrijkste zoekwoorden weergeeft voor gebruikers die de website van Boombal willen raadplegen. Sommige van de zoekwoorden komen ook voor in de blokken meer naar het midden van de pagina. Dit duidt op het belang ervan. Daarnaast is in de bovenste balk ook een link naar de contactpagina en naar de geschiedenis van Boombal te vinden. Wat nu ook ontbrak op de website was een zoekbalk. In de mockup is deze nu toegevoegd. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om de pagina te delen, dit om de naambekendheid te verhogen en om het gebruikers makkelijk te maken als ze een ‘verhaal’ over Boombal willen vertellen. Daarnaast kunnen ze zich ook registreren door middel van een username. Zo kan een community gecreëerd worden en beschikt Boombal ook over veel gegevens van de gebruikers. Als gebruikers een verhaal rond Boombal willen posten heeft het een goed overzicht van wie wat post en kan gemonitord worden. Op de homepage hebben we gebruik gemaakt van duidelijke blokken. Bovenaan zijn sfeerfoto’s te zien die na enkele seconden veranderen. Daaronder staan ‘themablokken’ waardoor de gebruiker snel naar de gewenste pagina kan navigeren. Op de huidige website is dat niet altijd even duidelijk… Onderaan is nog een statische balk te vinden waar de kalender terug te vinden is, naast informatie die al eerder vermeld was. Er is een opdeling gemaakt van wat Boombal doet, wie Boombal is en wat gebruikers zelf kunnen doen om lid te worden van de community. Daaronder kan de gebruiker nog kijken naar de frequently asked questions en opnieuw naar de contactpagina gaan. Op vlak van usability is de nieuwe website een stuk beter dan de voorgaande. De homepage is altijd bereikbaar via de onderste balk (‘Home’). De huisstijl wordt doorheen heel de website behouden en blauw wordt het accentkleur. Nu bestaat de website uit allemaal afzonderlijke pagina’s zonder consistentie in kleurgebruik, lay-out en lettertype. De bovenste navigatiebalk is ook vast waardoor gebruikers op elk ogenblik kunnen veranderen van ‘tabblad’.

Boombal maakt verhalen


Foto’s Op dit moment heeft de Boombalwebsite geen goede fotopagina. Als gebruikers naar foto’s willen kijken moeten ze via een uitklapbalk bovenaan de website de datum kiezen van het feest waarop ze aanwezig waren. De foto’s kunnen nu ook bekeken worden door helemaal naar beneden te scrollen op de homepage. Daar zijn kaders te vinden met een voorbeeldfoto met een datum onder. Er is geen vast patroon om de datum weer te geven. Soms wordt het afgebakend met een ‘#’ voor en achter de datum en soms worden ook namen gebruikt van feesten. Ons voorstel is overzichtelijker en de foto’s hebben ook een aparte webpagina. Aan de hand van kleine voorbeeldpresentaties kunnen gebruikers kiezen uit een lijst van data waar foto’s genomen werden. Het is niet alleen aangenamer om de foto’s te bekijken, maar ook overzichtelijker. Door een constante stijl te gebruiken komt de website veel professioneler over.

Boombal maakt verhalen


Over De pagina die meer vertelt over de geschiedenis van Boombal en waarvoor Boombal staat is ook aangepast. Nu heet deze pagina ‘historiek’ en ze zit verstopt tussen een hele lijst aan pagina’s. Door af en toe een afbeelding toe te voegen is het veel aangenamer om de pagina te lezen en lijkt het minder zwaar. Nu bestaat de pagina uit verschillende onderdelen die allemaal onder elkaar geplakt zijn. (systeem van de homepage) Er worden krantenartikels getoond, heel veel verschillende affiches die in het verleden verspreid zijn… Daarnaast is er een opsplitsing tussen de korte geschiedenis en de geschiedenis meer in detail. De laatst vernoemde is zodanig in detail dat gebruikers niet meer weten wat ze aan het lezen zijn. Er worden verschillende tussentitels gebruikt die niks meer met geschiedenis te maken hebben. Deze puntjes moeten niet onder ‘historiek’ geplaatst worden, maar passen beter bij een rubriekje ‘over’. Door middel van een verdere opsplitsing van bijvoorbeeld ‘locaties’, ‘speciale evenementen’ en ‘promotiemateriaal’ moet de gebruiker alleen maar lezen waar hij zin in heeft. Om de info te vinden die hij wil moet hij dan niet een hele webpagina doorworstelen om het kleine alineaatje te vinden die hij nodig heeft.

Boombal maakt verhalen


Lessen Het tabblad ‘Danslessen’ op de huidige website heeft een totaal andere stijl dan de andere pagina’s. Op de homepagina wordt nu blauw gebruikt, net als op de meeste subpagina’s. ‘Danslessen’ kreeg een totaal andere vormgeving en gebruikers zouden kunnen denken dat het om een externe organisatie gaat die de danslessen organiseert. Het lijkt als een website in een website omdat ze onder de hoofdafbeelding nog een navigatiebalk toegevoegd hebben die losstaat van die bovenaan. Onze oplossing is eenvoudiger, duidelijk en overzichtelijk. Aan de hand van een korte inleidingstekst weet de gebruiker wat de lessen inhouden, voor wie het is en wanneer deze gegeven worden. Daaronder plaatsten we drie afbeeldingen waarin een afbeelding te zien is, typerend voor de ondertitel. Dan hebben we drie duidelijke afgebakende groepen en kunnen gebruikers kiezen wat ze willen bekijken. Als laatste is een call-to-actionknop toegevoegd zodat mensen gemotiveerd worden om zich in te schrijven en hun eigen verhaal te maken. Daar zit ook een link met onze baseline ‘Boombal maakt verhalen’

Lesgevers Als gebruikers gekozen hebben voor de optie ‘lesgevers’ kunnen ze een profiel bekijken van wie ingeschreven is als leraar bij Boombal. Zo kunnen ze zien wie hen zal leren dansen als ze zich inschrijven en verkleint het de drempel nog een beetje. Aan de hand van foto’s en een inleidend tekstje

Boombal maakt verhalen


Verhalen Aangezien ‘Boombal maakt verhalen’ de kapstok is waaraan we heel ons verhaal ophangen, is het erg belangrijk dat we deze verhalen ook extra in de kijker te zetten. De pagina Verhalen doet exact dat. Hier vinden bezoekers verhalen die in de kijker staan, een duidelijke oproep tot delen van hun eigen verhalen en de mogelijkheid om te grasduinen in het archief. In de banner bovenaan staan telkens 5 verhalen in de kijker. Iedere maand kiezen de beheerders andere verhalen om wat extra aandacht te geven. Deze pagina bewijst dus dat we mensen geen blaasjes wijsmaken. De bezoekers kunnen ook naar specifieke verhalen zoeken dankzijde zoekfunctie. De zoekfunctie herkent niet alleen woorden uit de titels maar ook ‘tags’ die aan de verhalen gegeven worden zoals vriendschap, relatie, kinderen, ruzie,… Als bezoekers naar ‘Vertel nu je eigen verhaal’ gaan, komen ze terecht op een pagina waar ze zich kunnen aanmelden of registreren. Zo kunnen de communicatieverantwoordelijken valse verhalen tot een minimum beperken.

Boombal maakt verhalen


Boombal maakt verhalen


Draaiboek filmdag 11 novebmer Benodigdheden Algemeen Make-up Kleren Camera Scène 1 Gitaar Jongens: rugzak Meisjes: handtas Scène 2: Pintjes en cocktails Geld Horloge Scène 3: Kubb

Locaties Scène 1: Zuidpark (29 oktober) Scène 2: De Rambler aan het station (29 oktober) Scène 3: Citadelpark (11 november) + MSK

Verplaatsing tussen de locaties Met de auto (Marthe en Arjan)

Boombal maakt verhalen

Briefing figuranten Wie, wat, waar, wanneer?   

Datum: 11 november Tijdstip : 8u in het Zuidpark Rolverdeling: Hoofdrolspelers: Camille Van Oost en haar vriendje Michaël vriendinnen van Camille: Marthe De Laere en Laura Jocquet vrienden van Michaël: Arjan Van Belle en Mats Willockx Wat doe je aan/breng je mee? De jongens doen moderne, ‘skate-achtige’ kleren aan en ze brengen een rugzak mee. De meisjes doen moderne, modieuze kleren aan en ze brengen een handtas mee. Iedereen krijgt op voorhand een blad waar de verschillende shots staan beschreven, zodat de figuranten weten wat ze ongeveer moeten doen.


Storyboard Scene 1: Ontmoeting in Zuidpark Camille en Michaël zien elkaar voor de eerste keer. Michaël is rustig aan het babbelen met zijn vrienden en Camille is wat plezier aan het maken met haar vriendinnen op muziek.

Wat voor shot is het?

Wat is er te zien?

1

Wide shot Zuidpark: Openingsshot

Michaël en zijn vrienden chillen op de voorgrond aan het skatepark. (eventueel met skates of gitaar) In de achtergrond zijn Camille en haar vriendinnen wat raar aan het doen. Wat aan het dansen op de muziek van een Ipod met boxen.

2

Medium shot van jongens

De drie vrienden samen volledig in beeld. Ze babbelen wat samen, duwen eventueel elkaar wat, plagen => vriend

3

Medium close van Michaël en vriend

Hij is nog altijd aan het praten maar hoort ineens muziek achter zich. Hij is nieuwsgierig en draait zich om (want Michaël en zijn groep zitten natuurlijk met hun rug naar Camille en co)

4

Close shot Michaël

Net het gezicht van Michaël in beeld terwijl hij omkijkt om naar Camille en co te kijken

5

Medium shot van meisjes

Ze zijn wat onnozel aan het doen aan het dansen op muziek dat uit een ipod komt met boxen.

6

Close beeld van voeten

Camille is wat aan het dansen en om dat nog meer te illustreren krijgen we een close beeld van haar voeten.

7

Close beeld van Ipod

Een close beeld van Ipod met box en eventueel het nummer dat aan het spelen is.

8

Close beeld lachende meisjes

Close van Camille al lachend

Boombal maakt verhalen


9

Medium shot van meisjes

Camille neemt een van de andere meisjes vast en doet een scottisch pas op de maat van de muziek.

10

Medium close

Camille en de danspartner draaien in het rond.

11

Close shot

Camille merkt Michaël aan het skatepark op.

12

Medium shot

Camille laat haar danspartner los en kijkt in de richting van Michaël.

13

Medium close

Michaël kijkt ook richting Camille, merkt dat ze kijkt en draait zich weer om.

14

Medium shot

Michaël kijkt richting Camille, merkt dat ze kijkt, draait zich om en doet alsof hij druk bezig is. Op de achtergrond zijn Camille en haar vriendinnen aan het giechelen.

15

Medium shot

Camille draait zich naar haar vriendinnen en giechelt in de zin van ‘oh kijk, we hebben net oogcontact gemaakt! Spannend!’

16

Close shot

Camille kijkt nog eens op naar waar Michaël zit

17

Medium shot

Michaël doet alsof hij druk bezig is met vrienden en kijkt niet op. Beeld genomen vanuit oogpunt Camille.

18

Medium shot

Camille en haar vriendinnen ruimen hun spullen samen, staan recht en lopen weg richting Zuid.

19

Close shot

Camille kijkt laatste keer over haar schouder

20

Medium shot

Michaël kijkt in de richting van de meisjes en ziet dat ze weg zijn. Hij kijkt wat heen en weer om te zien waar ze zijn

21

Close shot

Michaël kijkt wat teleurgesteld

22

Medium shot

Michaël en zijn vrienden pakken hun spullen bijeen en lopen richting Zuid

21

Wide shot

We zien hen wegwandelen richting de fietsenstalling.

Boombal maakt verhalen


Boombal maakt verhalen


Scene 2: Terras De groep meisjes en de groep jongens komen elkaar kort voor de tweede tegen in het cafĂŠ de Rambler. De jongens verlaten net het cafĂŠ als de meisjes belsuiten nog iets te gaan drinken. Er wordt oogcontact gemaakt voordat de groepen terug uit elkaar gaan.

Wat voor shot is het?

Wat is er te zien?

1

Wide shot

Het terras groot in beeld als er wat volk zit. Indien niet veel gasten: zorgen dat de aandacht naar de tafeltjes met de jongens gaat. (bierglazen zo goed als leeg! )

2

Medium

Dichter bij de jongens, we zien dat ze zich amuseren en een pintje drinken (bierglazen zo goed als leeg! )

3

Medium

De meisjes komen in beeld, we zien ze lachen en stappen richting het terras (kijker weet het nog niet)

4

Eerst medium dan close

De jongens halen hun portefeuille uit om geld op tafel te leggen

5

Wide shot

We zien de meisjes op de rug binnengaan op het terras van The Rambler

6

Close shot

De jongens leggen net geld op tafelen staan recht

7

Wide

Meisjes gaan naar een tafeltje en zien de jongens net rechtstaan. Ze passeren nog net langs elkaar

8

Medium

De jongens zien de meisjes (en omgekeerd) en ze passeren langs elkaar

9

Beiden close

De hoofdpersonages lachen naar elkaar (dicht gefilmd): Jongen glimlacht, meisje glimlacht

10 Wide shot

Gaan elk hun eigen weg. Meisjes gaan aan een tafel gaan zitten

11 Wide shot

We zien de jongens net het terras verlaten. Ze lachen en doen handgebaren (zo ziet de kijker dat ze met elkaar aan het praten zijn)

12 Medium shots

De meisjes drinken coctails op het terras. De kijker ziet dat ze zich amuseren en opnieuw door de handgebaren lijkt het alsof ze druk aan het praten zijn. Enkele

Boombal maakt verhalen


sfeerbeelden: Iemand die iets drinkt, iemand die iets zegt, iedereen lacht, ‌ ongeveer 8 verschillende beelden => geven timelapse-effect 13 Medium shot

Meisje reikt naar gsm is zak.

14 Close shot

Meisje ziet dat het al laat is.

15 Medium shot

Coctails zijn veel leger van de meisjes en we zien dat ĂŠĂŠn van de meisjes doet teken dat het al laat is.

16 Medium

De meisjes leggen geld op tafel en staan recht

17 Wide shot

We zien de meisjes het terras verlaten (beeld van de rug)

Boombal maakt verhalen


Boombal maakt verhalen


Scene 3: Citadelpark en MSK Op weg naar het bal passeren de meisjes de jongens een derde maal terwijl ze een spel aan het spelen zijn in het citadelpark. De meisjes wandelen door naar msk, de jongens ronden hun spel af en moeten dezelfde richting uit. Aan het MSK is er veel commotie. De jongens stoppen even, kijken wat er aan de hand is en gingen daarna weggaan maar Camille gebruikt het bal als een excuus om Michaël aan te spreken. Zonder boombal had Camille dat misschien niet gedurfd maar even dansen is de perfecte ijsbreker.

1.

Wide shot

De kijker ziet de jongens die Kubb aan het spelen zijn. Ze zitten al redelijk ver in het spel, er liggen al veel blokjes omver.

2.

Wide shot

Het beeld gaat over naar de meisjes die opgetogen aan het stappen zijn. Het kan met het cliché dat de meisjes arm in arm op een rij stappen en serieus aan het lachen zijn.

3.

Wide shot

Op een gegeven moment passeren de meisjes aan de jongens. Arjan gooit en Michaël kijkt op naar het groepje meisjes.

4.

Close

Michaël ziet Camille en zijn gezicht fleurt op

5.

Close

Camille begint ook te lachen,

6.

Wide

De meisjes lopen snel verder

7.

Wide

We zien de jongens verder spelen en de meisjes die ondertussen uit het zicht verdwijnen. Op dit moment staat er nog één, maximum twee blokjes recht.

8.

Medium

Een jongen gooit (wat gebeurt is uit beeld) maar hij is blij want door deze worp heeft hij het spel gewonnen.

9.

Wide shot

Beeld van alle blokken die om liggen.

Boombal maakt verhalen


10.

Wide shot

Iets verder gefilmd: ze ruimen het spel op en lachen nog wat verder met elkaar

11.

Wide shot

We zien de meisjes die stappen richting het museum. In beeld is dat museum ook al te zien zodat de kijker weet waar ze naartoe gaan.

12.

Wide shot

De jongens nemen afscheid en elk gaat hun eigen weg uit.

13.

Medium shot

Michaël en entourage wandelen in richting van museum

14.

Wide shot

De meisjes zijn aan het dansen en er hangt een zeer vrolijke en losse sfeer.

15.

Close en medium

Enkele sfeerbeelden: Meisjes dansen samen, lachen, handen op schouders, kijken naar de band of andere mensen,… ongeveer 5 verschillende beelden

16.

Medium

Michaël passeert ook langs het museum en stopt even om te zien wat er aan de hand is. We zien hem wandelen en daarna stoppen.

17.

Medium shot

Camille straalt en ze tikt tegen een vriendin om aan te geven dat er iets aan de hand is. Ze knikt met haar hoofd/kin voor haar uit.

18.

Medium shot

De kijker ziet ook waar Camille naar kijkt en Michaël komt duidelijk en mooi in beeld.

19.

Medium shot

Camille stapt af op Michaël en we zien dat ze hem de hand toereikt.

20.

Medium close

Michaël lacht en knikt

21.

Close shot

Hand in hand

22.

Medium

Hand in hand (Camille voorop) lopen ze naar de menigte en ze laat hem zijn rugzak bij haar vriendinnen zetten.

23.

Close

Samen starten ze een dans en we zien ze ‘verliefd’ lachen naar elkaar => zij leert hem dansen. Shot van voeten, tikken van duim op hand, glimlach naar elkaar (overshoulder)

24.

Medium

Zien wegdansen tussen koppels

25.

Boombal maakt verhalen

Endcredit: boombal zorgt voor verhalen.


Boombal maakt verhalen


7 elementen voor digital storytelling Point Of View We willen een andere doelgroep aantrekken bij Boombalevents. Er zouden meer mainstream jongeren moeten

Dramatic Question Zullen de jongen en het meisje met elkaar spreken en zal er verder iets uit groeien?

Emotional Content  Identificatie: Jongere spreekt aan tot algemeen jongerenpubliek door middel van: kleding, manier van gedragen, attributen (zoals Iphone of smartphone)  Nood aan iets nieuws  Liefde  Ontmoeten van nieuwe mensen, uitbreiden vriendengroep

Adding a Voice  Voice over, basiswaarden naar voor brengen  Atmosfeer en emotie toevoegen  Moet vlekkeloos zijn  Niet noodzakelijk voor ons filmpje

Soundtrack  Muziek van een youtube-artiest gebruiken om copyrightproblemen te omzeilen.

Economy    

Kort verhaal Korte clips Kernmomenten afbakenen Kernmomenten: o Oogcontact tussen Camille en Michaël o Introductie aan Michaël op bal

Pacing  Comfortabel ritme handhaven (pauze en versnelling afwisselen

Boombal maakt verhalen


Technisch Montage Final Cut Express 4

Filmen Canon Legria HF S21 (HD) Nikon D5200

Tijdslijn Illustrator

Poster Camera: Nikon D5200 Programma: Photoshop

Lay-out Issuu Word

Boombal maakt verhalen


Boombal maakt verhalen


Boombal maakt verhalen

Boombal maakt verhalen  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you