Page 8

DSM-5® BOEKEN

DSM-5®: STUDIEGIDS

DSM-5®: PRAKTIJKBOEK

DSM-5®: OEFENBOEK

Leren classificeren in de praktijk

Eenvoudige toepassingen in de klinische praktijk

De classificatiecriteria in vragen en antwoorden

Het DSM-5: Praktijkboek is de ideale gebruikershandleiding voor de drukke hulpverlener die houvast zoekt bij de toepassing van het Handboek DSM-5).

Het DSM-5: Oefenboek is een praktisch instrument om te leren werken met de DSM-5. Het bevat bijna vijfhonderd meerkeuzevragen over het gebruik van de DSM5 en het toepassen van de classificatiecriteria.

De DSM-5: Studiegids helpt om de - vooral stoornisgerichte - theorie uit de DSM-5 te vertalen naar de beleving van de individuele patiënt. Aan de hand van casuïstiek en toetsing van de DSM-5 krijgt u het diagnostisch proces onder de knie. In het eerste deel worden de basisprincipes van diagnosticeren behandeld. In deel II volgt per domein een heldere uitleg over de stoorniscategorie, waarna u diagnostisch de diepte in gaat aan de hand van casussen, tips, vragen en antwoorden. Het laatste deel bevat meer dan honderd vragen, vaak aan de hand van korte casussen, die een breed scala aan classificaties en patiëntomstandigheden bestrijken.

Deze uitgave geeft uitleg over de veranderingen van de DSM-5 ten opzichte van de vorige editie(s). Het bevat achtergronden over de structuur en de reorganisatie van de DSM-5, en geeft toelichtingen op de classificatiecriteria van de meest voorkomende stoornissen. Donald Black, Jon Grant ISBN

De vragen volgen dezelfde indeling als het Handboek DSM-5. Zo kunt u zich per domein oefenen in het classificeren en grip krijgen op de veranderingen ten opzichte van de DSM-IV. In een apart deel worden de antwoorden besproken, steeds voorzien van een duidelijke uitleg.

9789089536280 paperback

redactie: Philip Muskin

€ 69,95

ISBN 9789089536273 paperback

Laura Weiss Roberts, Alan K. Louie

€ 59,95

ISBN 9789089537737 paperback € 79,95

8

BESTEL ALLE TITELS UIT DEZE FOLDER EN MEER OP WWW.BOOMPSYCHOLOGIE.NL

Profile for Boom uitgevers Amsterdam

Boom Psychologie & Psychiatrie - voorjaar 2017  

Een selectie uit het Boom Psychologie & Psychiatrie assortiment, voorjaar 2017

Boom Psychologie & Psychiatrie - voorjaar 2017  

Een selectie uit het Boom Psychologie & Psychiatrie assortiment, voorjaar 2017