Page 1

Styrk lĂŚselysten


BookBites - meget mere end digitale bøger


Fra fysisk bog til ebog Bøger rummer viden og oplevelser, og vi tror på, at mere læsning skaber en bedre verden. Vores vision er at styrke læselysten - det gør vi ved at udforske digitaliseringens muligheder og skabe den ultimative læseoplevelse. Styrkerne ved den fysiske bog forsvinder, når litteratur bliver digital. Vi vælger ofte en bog på grund af forsiden og dernæst bruger vi bogens størrelse og tykkelse til at vurdere, om bogen passer til mig som læser. Bøger på digitale platforme er ensartede og todimensionelle - det er svært at træffe den rigtige beslutning. Det bliver også svært at navigere i bogen og det er derfor med god grund, at mange synes, det kan være vanskeligt at læse digitalt. Hjernen er en mental muskel, og vi har behov for at kunne afkode mængden af tekst, så vi ved, hvor lang tid den skal disponere koncentrationen over.

BookBites genskaber fordelene ved den fysiske bog i en digital kontekst. Med en banebrydende læseteknologi tracker BookBites hele tiden elevens læsehastighed, og antallet af læste minutter bliver et fast holdepunkt gennem læsningen. Brugen af data gør den gode digitale læseoplevelse endnu bedre og giver læseren nye indsigter i egen læseprogression og læseadfærd. Tilgængelighed og den gode læseoplevelse er altafgørende for lysten til at læse. Derfor har vi udviklet verdens mest innovative ebogslæser og samlet Danmarks bredeste sortiment af ebøger, som kan læses samtidig med klassekammeraterne og uden at være afhængig af internet.

Udviklet med støtte fra Undervisningsministeriet, Finansministeriet og KL.


Motiverende læsetid

Lix

21

Læseniveau Interesser

Find den rigtige bog BookBites gør titusindvis af digitale bøger tilgængelige på tværs af forlag. Eleven bliver mødt af inspirerende temaer og kan lade dagens humør bestemme emnet, dykke ned i specifikke genrer eller gå på jagt efter yndlingsbogen i en målrettet søgning. Bibliotekarens kvalificerede forslag kan påvirke elevens valg af bog, og der vil altid være noget for alle.


Hastighed

168

ord/min

Tid

34

min

Tag en bid mere

Få detaljeret data

Børn kan have svært ved at koncentrere sig i lang tid ad gangen. Derfor er der behov for delmål undervejs, som kan fastholde og synliggøre, hvor lang tids læsning der er til næste mål. BookBites opdeler bøgerne i bidder på 7 minutter, som sammen med kapitlerne skaber overblik gennem læsningen og gør det lettere at bevare koncentrationen. Bogbidderne tilpasses automatisk til elevens aktuelle læsehastighed, og i bogoverblikket er den næste bid, kapitel altid indenfor rækkevidde.

Indsigt i egen udvikling er motiverende. Opsamling og visualisering af individuel og detaljeret læsedata får læsere på alle niveauer til at læse mere. Eleven kan altid se, hvor mange minutter der er læst og hvad den gennemsnitlige læsehastighed er. Samtidigt får læreren automatisk overblik over elevernes læsefærdigheder. Data bør forståes og fortolkes i den kontekst, de er opsamlet, og kan i BookBites sammenholdes med de læste bøger.


Bøger for alle Læselysten styrkes, når man altid kan finde en spændende bog. For at sikre at der er nok af dem, har BookBites indgået aftaler med både de største og mest populære forlag som fx.: Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Rosinante & Co, People’s Press, Politikens Forlag, Carlsen og Høst & Søn, samt en lang række mindre forlag - og der kommer hele tiden flere til. Den gode formidling prioriteres højt i BookBites. Hvad enten man er til gys og gru, kærlighed, fantasy,

sport eller noget helt femte, så garanterer vi, at der er noget for enhver smag i Danmarks største udvalg til børn og unge. Eleven har adgang til alle titler, hvor som helst og når som helst. I BookBites kommer de nyeste bøger fra forlagene direkte ind i samlingen, og der er ingen reservationskø eller begrænsning i antal af samtidige udlån. Det brede og varierede sortiment gør BookBites ideel til både frilæsning, læsebånd på klassen, samt litteraturundervisning eller pensumlæsning.


Bogormen er elevens personlige læseven, der kommer med motiverende kommentarer undervejs og belønner med stjerner for den tid eleven læser.

Bogormen - elevens personlige læseven Mange elever oplever, at selv de mest velmente boganbefalinger fra fx læreren eller bibliotekaren kan føles som lektier. De bliver inspireret af klassekammerater og søskende, og hvis de er alene, når de skal finde den næste bog, har de i BookBites altid deres læseven - Bogormen - ved deres side. Bogormen lever af elevens individuelle læsedata, så den kender læseren bedre end nogen anden, og kan komme med meget kvalificerede bogforslag. Derfor har Bogormen stor troværdighed hos eleven. Bogormen kan også fodres med inspiration fra dem, der for alvor har forstand på bøger. På den måde er der større sandsynlighed for, at et kvalificeret og velovervejet forslag til den næste bog også bliver læst.

For at konkurrence skal have en motiverende effekt, er det altafgørende, at dysten foregår på så lige vilkår som muligt. Det gælder ikke om at læse hurtigst eller at læse flest bøger, men om at alle bliver så gode til at læse, som de kan. Øvelse gør mester og derfor belønnes eleverne alene for den tid, de bruger på at øve sig. Da alle har de samme forudsætninger for at afsætte tid til at læse, kan eleverne konkurrere med hinanden om at øve sig mest. BookBites giver læreren mulighed for at skabe differentieret og inkluderende undervisning.


Assistance lige ved fingerspidsen

Læs med linjefokus

“App’en er overskuelig og indbydende at bruge. Der er noget for alle niveauer med muligheden for at søge på LIX. Det at bøgerne er opdelt i overskuelige bidder er noget, der tiltaler eleverne.” Laila Czank, lærer Sdr. Feldings Efterskole - fokus på elever med læsevanskeligheder

Hurtigt overblik med et enkelt træk

Vælg din helt egen farvekombination

Ofte vises digitale bøger som en endeløs række af ensartede sider. Derfor kan det være svært at fornemme, hvor langt man er kommet, eller hvor langt der er tilbage af det kapitel, man er igang med. I BookBites’ banebrydende ebogslæser kan man fornemme tykkelsen af bogen og hurtigt få et overblik og se, hvor langt der er til næste kapitel eller bogbid. Når man bladrer, bliver det synligt, at man bevæger sig væk fra starten af bogen og tættere mod slutningen. Når hjernen visuelt kan registrere det, udløses dopamin og der skabes en følelse af succes og velvære, som motiverer til at fortsætte den aktuelle handling - nemlig at læse.


Nem adgang til værktøjer Uanset læseniveau er det vigtigt, at der er så få barrierer for at få læst som muligt. Uden at forlade teksten er hjælpen lige ved fingerspidsen. Eleven kan hurtigt og enkelt slå et ord op, få teksten læst højt, lave en markering eller skrive en note. Almindelige tekstjusteringer som størrelse og linjeafstand, men også linjefokus og en bred palette af farvekombinationer, huskes til næste gang man logger ind og synkroniseres automatisk til andre devices.

Markering & noter

Læs op

Slå op


Fælles læseoplevelser De mest effektfulde anbefalinger får vi fra venner og familie, og elevernes læselyst styrkes mærkbart, hvis de kan læse de samme bøger på samme tid. Med digitale bøger kan der stilles præcis det antal bøger til rådighed, som der er behov for.

“Når man vælger en bog på biblioteket, så er den enten lånt ud eller gået i stykker, så der mangler en side. På min iPad kan jeg bare trykke, så går der ti sekunder, og så sidder jeg med bogen i hånden.” Tobias, 4.klasse, Verninge Skole


Læseunderstøttende indsats Der vil altid være nogen, som har behov for lidt ekstra støtte. Med BookBites kan både forældre og lærere få indblik i elevens læseprogression, så der hurtigt kan sættes en målrettet indsats igang.

“Vi ser en stor værdi i at give eleverne adgang til det digitale læseunivers i BookBites. Vi kan se, at eleverne læser mere, bliver dygtigere og efterspørger flere og flere bøger.” Rikke Bøg, læsevejleder og bibliotekar, Assens Kommune


Følg elevernes læseprogression

Overblik, indsigt og forankring af viden

Sammenlign elevens læsehastighed med det anbefalede niveau.

BookBites opsamler, forankrer og udstiller automatisk præcise læsedata, så der for læreren let kan skabes et overblik over alle elevernes læseprogression.

sammenholdes med den konkrete bog, hvor læsningen er foregået, kan den læseunderstøttende indsats gøres endnu bedre.

En konstant og kontinuerlig dataopsamling er mere valid end enkelte øjebliksnedslag som ved fx nationale læsetests. Når de opsamlede data kan

De opsamlede data er centralt tilgængelige for kollegaerne på skolen, så en ny lærer eller en vikar let kan tage over ved lærerskift eller sygdom.


Anbefal nemt en bog til én eller flere elever.

Målrettet formidling Som lærer kan du også søge i de titusindvis af bøger. Du kan let guide eleverne til nye frilæsningsbøger, anbefale bøger til den enkelte elev og samtidig blive inspireret til at udvælge litteratur til klassen.

“BookBites er virkelig et godt redskab for både dem, der læser meget og dem der har lidt sværere ved det. Jeg ser et rigtig godt potentiale i BookBites, og jeg er sikker på, at de motiverende elementer er med til at fastholde eleverne i læsningen og på den måde bliver de bedre og bedre læsere.” Sabah Charif, dansklærer, Søndervangskolen, Aarhus


Fuld kontrol med læseforbruget

I BookBites betales kun en lav klikpris for de bøger, der bliver læst. Det koster ikke noget at kigge i bøgerne, så der registreres først et klik, når der er læst en del af bogen. Angiv blot det beløb som eleverne må læse for. Derefter sørger platformen automatisk for, at budgettet rækker til hele skoleåret, samtidig med at der altid er noget at læse for alle.

Forbrug og budget opdateres løbende, så der er fuld indsigt i hvordan pengene bliver brugt. Der afsendes en månedlig faktura baseret på det reelle forbrug, så det er slut med at betale for noget som ikke bliver brugt.


Ønskebog

Ønsk

Godkend

Elev

Det afsatte budget påvirker, hvor meget af samlingen der bare kan læses med det samme og hvilke bøger hvor eleven lige skal spørge om lov først. Disse bøger kan eleven ønske, og på den måde har skolen fuld kontrol over forbruget.

Læs nu

Lærer/bibliotekar

Bogormen foreslår altid en alternativ bog, så læreren eller skolebibliotekaren kan nøjes med at kigge på ønskesedlen, når der er tid til det. Når der godkendes et ønske, får eleven automatisk besked og kan gå igang med at læse med det samme.


Flere skal læse mere Join BookBites

Alle devices

Android & Chromebooks

iOS

Windows 10

Så nemt er det

BookBites Katrinebjergvej 115 8200 Aarhus N

+45 7022 0504 join@bookbites.com www.bookbites.com

1

Hent app

2

Log ind

3

Læs

BookBites - Styrk læselysten  

Hele Danmarks digitale skolebibliotek og læseredskab. Se hvordan du kan prøve BookBites på https://bookbites.com

BookBites - Styrk læselysten  

Hele Danmarks digitale skolebibliotek og læseredskab. Se hvordan du kan prøve BookBites på https://bookbites.com

Advertisement