{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

Dierenkieswijzer geeft meer dan 33.000 stemadviezen betreft bestond de grootste eensgezindheid over de internethandel in wilde dieren. Maar liefst 94% van de mensen was van mening dat hier een verbod op moet komen. Voor een verbod op de plofkip was 91%. Ook organiseerde de Dierencoalitie het grote dierendebat 2012 met politici. Tijdens het debat bleek de meerderheid van de aanwezige politici gelukkig nog steeds voor het nertsenfokverbod te zijn. Mede door de inspannin-

2

gen van de Dierencoalitie bleek diervriendelijkheid een duidelijke factor bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. © Swiss Animal Protection

De Dierencoalitie is een samenwerkingsverband van 22 dierenwelzijnsorganisaties waar Bont voor Dieren lid van is. Voor de Tweede Kamerverkiezingen voerde de Dierencoalitie campagne voor een diervriendelijke stem. Met persberichten en radiospotjes werden kiezers geïnformeerd over verschillende onderwerpen, waar­onder bont. Met succes: de Dierenkieswijzer is 33.286 keer geraadpleegd. Wat de onderwerpen

Jaargang 24 10-2012

Bont in een Schenken via winkel gezien? een notariële akte

• L aat de winkelier weten dat je het betreurt dat er bont in zijn of haar winkel ligt en vertel ook waarom. Nog niet alle winkeleigenaren zijn zich bewust van het leed achter bont. Als winkeliers dit vaker van hun klanten horen is de kans groter dat ze de stap naar een bontvrijbeleid durven te nemen. • Meld het ons en wij nem en contact op met de desbetreffende winkelier om te vragen af te zien van verder dierenleed.

Je kan Bont voor Dieren op verschillende manieren helpen in haar strijd voor een diervriendelijker wereld. Bijvoorbeeld door het schenken via een notariële akte. Een deel van je schenking is aftrekbaar van de belasting. Hoeveel dit is hangt af van het belastingtarief waarin je zit.

Schenken via een notariële akte leg je vast voor een periode van minimaal 5 jaar. Wij nemen de notariskosten voor onze rekening als je ons gaat steunen met minimaal € 150,- per jaar. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met ons door te bellen naar 020-676 66 00.

Hoog tarief (52%): Stel je schenkt € 150,00 dan krijg je € 78,00 terug van de belastingdienst. Laag tarief (33,1%): Stel je schenkt € 150,00 dan krijg je € 49,65 terug van de belastingdienst.

BOnt voor dieren wil een eind maken aan het dierenleed dat de bontindustrie veroorzaakt. Steun ons daarbij. STICHTING BONT VOOR DIEREN: Derde Oosterparkstraat 271, 1092 EA  Amsterdam, Tel: 020 676 66 00, info@bontvoordieren.nl, Rekeningnummer 3799 FOTO’s: Bont voor Dieren, Marjolijn Veenstra, Amsterdam Fashion Week VORMGEVING EN DRUKWERK: www.rijser.nl ISSN-NUMMER: 158-8976

4 

twitter.com/bontvoordieren

facebook.com/bontvoordieren

bontvoordieren.hyves.nl

Op de dag dat de Tweede Kamer haar steun uitsprak voor het einde van de Nederlandse nertsen­ houderij begon Bont voor Dieren met een charmeoffensief voor de Nederlandse nerts. Op maandag 2 juli was Bont voor Dieren samen met tv-presentatrice Loretta Schrijver en actrice Kimberley Klaver bij de Haagse Hofvijver om de nertsen een hart onder de riem te steken.

Charmeoffensief nertsen van start

Kimberley en Loretta gingen als eerste met Bont voor Dieren­ mascotte Nina de Nerts op de foto. Vele voorbijgangers ondersteunden het initiatief van harte en lieten zich enthousiast met Nina op de foto zetten. Toeristen, bouwvakkers, politieagenten en zelfs een hele schoolklas steunden, met de Tweede Kamer op de achtergrond, Bont voor Dieren in haar strijd voor een nertsenfokverbod. Ook politici lieten zich graag met Nina op de foto zetten. Onder andere SP-Tweede Kamerlid en tevens indiener van het wetsvoorstel Henk van Gerven ondersteunde de actie. Een verslag van de actie was ’s avonds te zien bij SBS Shownieuws. Het charmeoffensief wordt doorgezet totdat de Eerste Kamer zich dit najaar uitspreekt over het nertsenfokverbod. Ook meedoen? Stuur dan een foto of tekening naar Bont voor Dieren waaruit je steun voor de nertsen blijkt.

Henk van Gerven op de foto met Nina

1


Bont voor Dieren en Sea Shepherd bundelen krachten tegen Namibische zeehondenjacht Bont voor Dieren heeft de krachten gebundeld met Sea Shepherd om aandacht te vragen voor de afschuwelijke zeehondenjacht in Namibië, die helaas nog onbekend is bij het grote publiek. Samen zijn de twee organisaties de campagne Forgotten Seal gestart. Een jaarlijkse massale slachting van 90.000 zeehonden speelt zich af buiten het zicht van de vele toeristen die naar de zeehonden komen kijken. De jacht vindt namelijk plaats voordat het natuurreservaat open gaat. Vervolgens worden de bloederige stranden schoongespoeld en lijkt het alsof er niets is gebeurd. Bont voor Dieren is tot nu toe de enige organisatie die het is gelukt beelden te maken van deze geheime jacht. Sea Shepherd gaat dit jaar weer een poging wa-

gen deze gruwel te filmen. Bont voor Dieren wil aandacht vragen met spotjes, voorlichtingspakketten en de website. Op die manier worden steeds meer mensen zich bewust van deze misstand en kun-

Steun de campagne, koop ons kaartenboekje Bont voor Dieren heeft samen met Sea Shepherd het kaartenboekje ‘Gideon en het vergeten zeehondje’ uitgebracht met daarin het verhaal van de Namibische zeehondenjacht. Het boekje bevat 9 prachtige kaarten om te kunnen versturen. Het boekje met de kaarten is voor € 7,50 te koop in onze webshop. Je kunt hem ook telefonisch bestellen door te bellen met 020 676 66 00.

Bont voor Dieren roept Amsterdam Fashion Week op om bontvrij te gaan Deze zomer deed Bont voor Dieren middels een open brief een oproep aan de directie van de Amsterdam Fashion Week om bontvrij te gaan. Dit deed Bont voor Dieren samen met modecollectief Fur Free Fashion en ontwerper Michael Barnaart van Bergen. De Oslo Fashion week was vorig jaar de eerste Fashion Week die bontvrij werd en Bont voor Dieren wil natuurlijk dat Amsterdam dat voorbeeld volgt. Meer dan 150 ontwerpers, stylisten, modebladen, fotografen en bekende Nederlan-

De directie van de Fashion Week reageerde aanvankelijk afwijzend en gaf aan de creativiteit van de ontwerpers niet in de weg te willen staan. Toch ging Bont voor Dieren de discussie aan met de directeur, die aangaf het zelf ook vreselijk te vinden dat er bont geshowd wordt. Besloten is om samen te gaan

werken aan een bontvrije Fashion Week. Het eerste begin is gemaakt, Bont voor Dieren mag op de Fashion Week een workshop over bont geven aan designers. Hoe dan ook, een bontvrije Amsterdam Fashion Week gaat er komen!

Jaarverslag 2011 nu beschikbaar

nen we zo proberen een einde te maken aan deze zeehondenjacht. Volg deze campagne op forgottenseal.org waar alles te vinden is over deze vergeten zeehondenslachting in Namibië.

Het jaarverslag van 2011 is nu te vinden op bontvoordieren.nl. Ontvang je het jaarverslag liever per post? Neem dan contact op met Bont voor Dieren (tel: 020 676 66 00) en wij sturen het kosteloos toe.

Nieuwe tas e t koop In onze webwinkel is nu een stevige jute boodschappentas beschikbaar. De tas heeft een zwarte opdruk van een wasbeertje met de vraag ‘Hoeveel levens heeft jouw bontkraag gekost?’. Om deze boodschap kun je niet heen! De ruime boodschappentas is 46 bij 32 cm en kost € 9,95.

2 

ders ondersteunen het initiatief. Zij vinden dat het faciliteren van bontvrije shows een logische keuze is voor innovatie, duurzaamheid en diervriendelijkheid.

Help de dieren! Kom in actie Bont voor Dieren zamelt nog steeds handtekeningen in voor een bontvrij Nederland. Heb je nog niet getekend? Doe het dan snel! Bont voor Dieren biedt aan scholen kosteloos gastlessen aan. We hebben lessen die geschikt zijn voor groep 7 en 8, de middelbare school en het mbo. Ben je zelf docent en heb je interesse in een gastles? Neem dan contact met ons op. Spreekbeurt houden over bont? Op Bontvoordieren.nl kan je informatie vinden en gratis een spreekbeurtpakket aanvragen.

3

Profile for Bont voor Dieren

Nieuwsflits 2012 02  

Nieuwsflits 2012 02  

Advertisement