{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

Bestel nu onze wenskaarten en help de dieren

Fijne kerstdagen en een R diervriendelijk welke worden gefokt voor hun vacht. roofdier,jaar! nieuw De nerts is een solitair levend op: Kijk wat Bont voor Dieren voor de

• • • • •

Luxe dubbele kaarten met bijpassende envelop Formaat: 14,8 cm x 10,5 cm Blanco binnenzijde Set van 5 stuks á € 7,50 (excl. verzendkosten) Set van 15 stuks á € 17,50 (excl. verzendkosten)

Op 10 november deed de rechter de uitspraak in het hoger beroep dat de Nederlandse Staat heeft aangespannen tegen de nertsenfokkers. Op dat moment lag de Nieuwsflits al bij de drukker, daarom hebben wij een extra bijlage bijgevoegd met daarin de laatste stand van zaken omtrent het nertsenfokverbod.

Fijne kerstdagen en een diervriendelijk nieuwjaar!

nerts doet en volg ons

u! Wij zetten ons in vóór Bont voor Dieren voert actie namens kan Bont voor Dieren de dieren en tegen bont. Met uw steun d. bontvoordieren.nl blijven strijden tegen onnodig dierenlee

Nieuw

Fijne kerstdagen en een diervriendelijk nieuwjaar!

SPECIA AANBIEDLE ING Se

t voor Dieren voert campagne om een einde aken aan het bejagen en fokken van dieren hun vacht. www.bontvoordieren.nl

Fijne kerstdagen en een diervriendelijk nieuwjaar!

t van formaat: 14 20 kaarten envelop vo ,8 x 10,5 cm incl or slechts € 17,50

op =op*

* indien één van de kaarten is uitverkocht ontvangt u 20 stuks van de kaart die nog op voorraad is. BONT VOOR DIEREN WIL EEN EIND MAKEN AAN HET DIERENLEED DAT DE BONTINDUSTRIE VEROORZAAKT. STEUN ONS DAARBIJ. STICHTING BONT VOOR DIEREN Derde Oosterparkstraat 271, 1092 EA  Amsterdam, Tel: 020 676 66 00, e-mail: info@bontvoordieren.nl, IBAN: NL11 INGB 0000 0037 99 FOTO’S: Bont voor Dieren, Fur Free Alliance, Ongehoord VORMGEVING EN DRUKWERK: rijser.nl ISSN-NUMMER: 158-8976 bontvoordieren.nl  

facebook.com/bontvoordieren  

3

instagram.com/bontvoordieren  

twitter.com/bontvoordieren 

Foto: Ongehoord

Ook dit jaar heeft Bont voor Dieren weer wenskaarten, de opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de dieren. De wenskaarten zijn te bestellen middels het bijgevoegde bestelformulier aan de brief. De wenskaarten zijn ook verkrijgbaar in de webwinkel op bontvoordieren.nl.

JAARGANG 27 11-2015

Schokkende beelden Nederlandse nertsenhouderij Samen met dierenbeschermingsorganisatie Ongehoord luidde Bont voor Dieren in augustus de noodklok over het lot van miljoenen nertsen die ge­ houden worden door Nederlandse nertsenfokkers. Schokkend beeldmateriaal dat in handen is van Ongehoord laat ernstige misstanden zien in Nederlandse nertsen­fokkerijen, de nertsen hebben pijnlijke ontstekingen en verwondingen. De foto’s en video’s zijn gemaakt op nertsenfokkerijen in Nederland, maar ook op fokkerijen in Polen, Letland en Litouwen met een Nederlandse eigenaar. De

beelden laten zien dat nertsen niet te houden zijn in kleine kooien, al helemaal niet als het enkel dient om te eindigen als modeaccessoire. Het argument van de nertsen-

fokkers dat nertsen in het buitenland slechter af zijn dan hier is met de gruwelijke beelden ook ontkracht. De publicatie van de beelden bracht veel media-aandacht met zich mee. Het doel van de undercoverbeelden was om Nederland te laten zien welk vreselijk lot de zes miljoen nertsen in Nederland jaarlijks ondergaan: dat is gelukt.


GOED NIEUWS! w

Airforce GA BONTVRIJ Help mee en voer actie tegen Airforce! Het Nederlandse kleding­ merk verkoopt, ondanks eerdere acties van Bont voor Dieren, bontkragen gemaakt van wasbeer­ hondenbont. Meerdere gesprek­ken met Bont voor Dieren heeft Airforce niet op andere gedachten gebracht. De hoogste tijd dus voor een nieuwe actie! Via de website van Bont voor Dieren kunnen protestmails verstuurd worden naar Airforce.

Europa legt zeehondenbont aan banden

Op de Facebook­pagina van Airforce is het mogelijk om een bericht voor het kledingmerk te plaatsen. Het wasbeerhondenbont van Airforce komt uit China. In principe is anale elektrocutie de officiële dodingsmethode, maar uit diverse rapporten en waarnemingen blijkt dat veel wasbeerhonden worden neergeslagen en gevild terwijl ze nog bij bewustzijn zijn.

Eerdere acties van Bont voor Dieren tegen bontverkopende bedrijven bleken succesvol; zo hebben onder andere Gaastra, Zalando, Kleertjes.com en de Bijenkorf bont al in de ban gedaan en de Bontvrijverklaring van Bont voor Dieren ondertekend. Actievoeren helpt!

Bont voor Dieren toert door Nederland Ook deze winter toert de ‘Maak het niet te Bont Bus’ door Nederland. Tijdens de tour wordt het winke­lend publiek voorgelicht over de herkomst van de dier­on­ vriendelijke bontkragen.

oproep aan de betrokken Europarlementariërs om het handelsverbod te steunen.

De bus bevat een bontscanner waarmee bontkragen gescand kunnen worden. Op het bijbehorende scherm is te zien of de kraag van nepbont is gemaakt of toch van coyote-, wasbeerhonden- of konijnenbont. Draag je geen bont of ga je ter plekke bontvrij? Maak dan een anti-bontselfie in ons Fur Free Fotohokje. Eerder deze maand stonden we op het Koningsplein in Amsterdam en bezochten we Amstelveen. De komende weken doen we meer plaatsten aan. Kijk op onze website voor tijden en locaties.

Agenda: 20 november 27 november 4 december 11 december

Wie verdient volgens jou de titel Dom Bontje 2015? De jaarlijkse verkiezing beoordeelt het gebruik van bont door bekende Nederlanders. Met de verkiezing wil Bont voor Dieren mensen bewust maken van het dierenleed dat aan bont kleeft en de bekende Nederlanders wijzen op hun voorbeeldfunctie. Woensdag 18 november gaat de verkiezing weer van start. Ga naar bontvoordieren.nl en breng je stem uit!

Lelystad Den Haag Eindhoven Rotterdam

Bont voor Dieren winnaar NRC Charity Awards Bont voor Dieren heeft de publieks­prijs gewonnen van de NRC Charity Awards 2015. Er is maar liefst 7683 keer gestemd op de winnende advertentie. De prijs bestaat uit adver­tentieruimte ter waarde van € 75.000. De advertentie is een ontwerp van reclame­bureau Red Urban dat geheel belangeloos zijn mede­werking heeft verleend.

2015

Recent opinieonderzoek door Motivaction in opdracht van Bont voor Dieren en de Dierenbescherming wijst uit dat een zeer grote meerderheid van de Nederlandse bevolking tegen het fokken van dieren voor bont is. Maar liefst 84% van de Nederlanders vindt het onacceptabel dat dieren worden gedood voor bont. Van dat percentage vindt 58% het fokken van dieren voor hun vacht zelfs zeer onacceptabel. Slechts 5% van de Nederlanders vindt het acceptabel om dieren specifiek voor bont te gebruiken.

Fur Free Alliance lanceert rapport

Ben je in de buurt, kom langs en maak een anti-bontselfie in de bus!

Wie wordt Dom Bontje 2015?

2 

Met een historische stemming in het Europees Parlement werd dinsdag besloten om het verbod op zeehondenbont aan te scherpen. Ook bont van zeehonden die in Europa worden bejaagd is nu niet meer welkom op de Europese markt. Het besluit zal Canada en Noorwegen – die het handelsverbod al jaren aanvechten – dwingen de strijd op te geven en daarmee miljoenen zeehonden een gruwelijke dood besparen. Samen met haar internationale partners deed Bont voor Dieren een dringende

Grote meerderheid Nederlandse bevolking tegen bont

Met de winnende ‘Bont. Wat denk je zelf?’ advertentie worden jongeren in hun eigen taal aangesproken om zelf eens goed na te denken voordat ze een jas met bontkraag kopen – zonder met de bekende ‘vinger’ te wijzen.

Bont voor Dieren heeft samen met de Fur Free Alliance een rapport gelanceerd in het Europees Parlement over de Scandinavische bontindustrie. Het rapport toont aan dat het op Europese bontfokkerijen net zo slecht gesteld is met het dierenwelzijn als in andere delen van de wereld. Het evenement is georganiseerd om een tegengeluid te bieden aan de intensieve lobby van de bontindustrie en om Europarlementariërs te informeren over het extreme dierenleed op bontfokkerijen. Het rapport is onderdeel van het Fur Free EU project waarmee Bont voor Dieren samen met de Fur Free Alliance op Europees niveau politieke lobby voert. Het gehele rapport is te downloaden op de website.

3

Profile for Bont voor Dieren

Bontbericht november 2015  

Bontbericht november 2015  

Advertisement