{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

/Nieuwsflits Grote antibontcampagne van start in China Tot onze grote teleurstelling neemt de import van goedkoop wasbeer­ hondenbont uit China toe. Gelukkig zijn Chinese dieren­ beschermings­organisaties een gro­ te campagne gestart in China tegen de bontindustrie. Hierbij hebben ze steun gekregen van meer dan honderd bekende Chinezen. Vrij­ willigers de­len flyers, posters en stickers uit om zo de Chinese con­ sumenten voor te lichten over bont. Ook worden er evenementen en demonstraties geor­ganiseerd. Door mid­­­del van een pers­­ conferentie werd veel Chinese media bereikt. In maart zal Bont voor Dieren met haar collega-organisaties van over de hele wereld overleggen over hoe we de demonstranten tegen de oprukkende Chinese bontindustrie kunnen helpen. Samen kunnen we een grotere vuist maken tegen de Chinese bontindustrie!

Jaargang 24 3-2012

1

In februari lanceerde Bont voor Dieren haar confronterende pos­ tercampagne: ‘Er hangt meer aan je bontje’. Bont voor Dieren heeft het vreselijke dierenleed achter de bontkraag visueel laten uitwerken door fotograaf Brett Russel, die de bloederige beelden vastlegde. Wij hopen zo de jongeren te bereiken die zich vaak niet realiseren dat er een wasbeerhond of vos op een gruwelijke manier aan zijn einde is gekomen voor deze mode.

Grote overwinning: Rusland verbiedt import zeehondenbont Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland hebben een handelsverbod aangekondigd op zadelrobbenbont. Na het Europese importverbod op zeehondenproducten is dit de vol­ gende grote klap voor de Canadese zeehondenjacht. Rusland was een van de grootste afnemers van zeehondenbont, dus met het verbod krimpt de afzetmarkt voor zeehondenbont steeds verder. Sinds 1972 is in de Verenigde Staten de handel in zeezoogdieren verboden. Kroatië en Mexico volgden in 2006 met een importverbod op zeehondenbont, de Europese Unie in 2009. Dit importverbod is een grote overwinning. Zo’n 90% van het Canadese zeehondenbont ging tot op heden naar Rusland. Nog nooit eerder is een einde op de zeehondenjacht zo dichtbij geweest. Wat Bont voor Dieren betreft trekt de Canadese regering haar conclu­ sies en koopt ze de sector uit. Zij heeft geen draagvlak in de wereld en ook geen economische grondslag meer. Wij gaan door met actie voeren tot er een einde komt aan deze brute jacht.

BOnt voor dieren wil een eind maken aan het dierenleed dat de bontindustrie veroorzaakt. Steun ons daarbij. STICHTING BONT VOOR DIEREN: Derde Oosterparkstraat 271, 1092 EA  Amsterdam, Tel: 020 676 66 00, info@bontvoordieren.nl, Rekeningnummer 3799 VORMGEVING EN DRUKWERK: www.rijser.nl ISSN-nummer: 158-8976 twitter.com/bontvoordieren

4 

facebook.com/bontvoordieren

bontvoordieren.hyves.nl

Duizenden posters werden door heel Amsterdam opgehangen met daarop actrice Georgina Verbaan en social entrepreneur Ahmed Larouz. Zij maken op de poster een statement waar niemand omheen kan. Er was dan ook veel pers aanwezig bij de lancering, waaronder BNN en Shownieuws. De eerste posters werden in het centrum van Amsterdam op­ gehangen.

Vraag de posters aan via bontvoordieren.nl en hang ze op! Georgina en Ahmed plakken de eerste posters.

Lancering grote postercampagne met Georgina Verbaan


Steeds meer winkels en merken verklaren tegenover Bont voor Dieren geen bont te verkopen. Deze bedrijven zijn terug te vinden op onze Bontvrijlijst.

Bont voor Dieren verwelkomt op de Bontvrijlijst:

Ook zeker weten dat je bontvrij shopt? Kijk op bontvoordieren.nl/bontvrijlijst voor de complete lijst.

Nieuwe bedrijven op de Bontvrijlijst Bont voor Dieren was in januari aanwezig op de Modefabriek in de Amsterdamse RAI. Tijdens deze beurs presenteren merken en labels hun nieuwste collecties aan de retailsector, pers, stylisten en andere modeprofessionals. Meer dan twintig bedrijven hebben op de Mode­ fabriek onze bontvrijverklaring ondertekend.

Beachlife Elsien Gringhuis format Juffrouw Jansen Loungelife nümph Olsen Haus OSI Femmes Penn & Ink Studio JUX Twin Couture Ultimate Mik’s Zalando

Online modewinkel Zalando stopt met verkoop bont Nederlands grootste online mode­ winkel Zalando heeft gekozen voor een bontvrij beleid en alle producten met bont uit haar assortiment verwijderd. Vervolgens heeft Zalando de bont­ vrij­verklaring ondertekend en heeft

2 

Bont voor Dieren de modegigant aan de Bontvrijlijst toegevoegd. Marijn van Roij, Management­ team Zalando NL: “Zalando streeft naar een duurzame werkwijze: People, Planet & Profit. Natuurlijk hoort de verkoop van bont daar niet bij.

“Het ondertekenen van de bontvrijverklaring is daarom een logische en weloverwogen stap.” Bont voor Dieren is trots op deze toevoeging aan de Bontvrijlijst. Zalando is een voorbeeld van een grote winkel die succesvol is zon­ der de verkoop van bont.

Bont voor Dieren trekt het land in om gastlessen te geven Scholen kunnen nu een gastles aanvragen bij Bont voor Dieren. Vrijwilligers trekken het land in om jongeren voor te lichten over de herkomst van bont. Tijdens de les worden scholieren op aanspreken­ de wijze geïnformeerd over de herkomst van bont. SpangaS-actrice Mounira Hadj Mansour gaf in december de aftrap door de eerste gastles samen met Bont voor Dieren te geven aan leerlingen van basis­ school Digitalis in Almere. Tijdens de les leerden de kinderen wat bont is en waar het vandaan komt. Samen met Mounira hebben ze de ‘bonttest’ gedaan en zo het verschil tussen echt en nepbont geleerd. Scholen kunnen een gastles aanvragen door te mailen naar info@bontvoordieren.nl. Er is ook een filmpje van de bonttest te zien op onze site!

Heeft u de pet itie voor een bont vr ij Nederland al getekend? Doe het nu o p bontvoordiere n.nl. Samen met de leerlingen doet Mounira de bonttest.

Sylvie van der Vaart verkozen tot ‘Dom Bontje 2011’ Presentatrice Sylvie van der Vaart is met 30% van de stemmen verkozen tot ‘Dom Bontje 2011’. Op de site van Bont voor Dieren hebben maar liefst tienduizend mensen hun stem uitgebracht. Dit is meer dan ooit tevoren. Als jij ook gestemd hebt: bedankt daarvoor!

Bont voor Dieren heeft Sylvie een uitnodiging gestuurd om de oor­ konde ‘Dom Bontje 2011’ zelf in ontvangst te nemen. Helaas is ze hier nog niet op ingegaan, maar sinds haar nominatie is ze niet meer met bont gesignaleerd.

3

Profile for Bont voor Dieren

Bontbericht maart 2012  

Bontbericht maart 2012  

Advertisement