{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

in de pers Spits 19-05-2011

COLOFON: BONT VOOR DIEREN WIL EEN EIND MAKEN AAN HET DIERENLEED DAT DE BONTINDUSTRIE VEROORZAAKT. STEUN ONS DAARBIJ. STICHTING BONT VOOR DIEREN, POSTBUS 92044, 1090 AA AMSTERDAM, GIRO 3799, TEL. (020) 676 66 00, MAIL: INFO@BONTVOORDIEREN.NL, WWW.BONTVOORDIEREN.NL

Viva 07-04-2011

Telegraaf 01-03-2011

NRC Next 16-05-2011

Edese post 16-03-2011

Overwinning:

N I E U W S F L I T S

Volgende stap Helaas zal het label vooralsnog enkel verklaren dat er dierlijke producten in het artikel zitten, zoals leer, bont of veren. Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Liever hadden we gehad

Een bontkraag van Chinese wasbeerhond

Momenteel hebben mensen vaak geen idee of de bontkraag op een jas of de vulling van een capuchon echt of nep is. Vooral door de lage prijs van jassen die op grote schaal uit China worden geimporteerd wordt de consument misleid.

De Europese Unie heeft een nieuwe richtlijn aangenomen die het textielfabrikanten verplicht stelt om te melden dat er bont in hun producten zit. Bont voor Dieren is blij dat na jarenlange lobby consumenten eindelijk zekerheid gaan krijgen over wat ze kopen.

Een wilde wasbeer

De labelplicht zal ook een grote stap voorwaarts betekenen in de handhaving van de verboden handel in honden-, katten en zeehondenbont. Tot nu toe bleef dit giswerk door douanes en inspectiediensten.

stappen op het nieuwe label.

Wist u dat Bont voor Dieren sinds enkele maanden een weblog bijhoudt? Een paar keer per week plaatsen we daar nieuwtjes, wetenswaardigheden en interviews. Op deze manier blijft u niet alleen op de hoogte van de acties van Bont voor Dieren, maar ook van wat er verder in de wereld gebeurt in de strijd tegen bont. U kunt het weblog zowel op bontkragen.nl als op bontvoordieren.nl vinden. Om van te leren en om te verspreiden natuurlijk!

Blijf op de hoogte met ons Weblog

Overgangstermijn De verplichting kent nog wel een overgangstermijn, de industrie heeft twee jaar de tijd om over te

dat er op een jas zou staan dat er vier dode wasbeerhonden in zijn verwerkt, of twee vossen. Dat wordt de volgende stap.”

Labelplicht bij bont in kleding

B in n e n k o rt

Jaargang 23 s no. 2 s juni 2011


verschillende nieuwe deelnemers toevoegen aan de bontvrijlijst. Enkele nieuwe toevoegingen aan

de lijst zijn Open Shop, Gsus Sindustries, King Louie en Mud Jeans. Momenteel telt de bontvrijlijst meer dan 90 bontvrije merken en winkels! Op onze website is de volledige bontvrijlijst te vinden. Bij deze winkels kan gewinkeld worden zonder het risico te lopen per ongeluk bont aan te schaffen.

Bontvrijlijst? Check bontvoordieren. nl

Modefabriek en HTNK One Day Shop te vinden om meer bedrijven aan te moedigen bontvrij te gaan. Tijdens Modefabriek in januari 2011 kon Bont voor Dieren

Een wilde Amerikaanse nerts

Het uiteindelijke oordeel voor een einde aan de nertsenhouderij in Nederland ligt in de handen van de nieuwe leden van de Eerste Kamer. Het Nertsen in de nertsenhouderij

2024. Wat Bont voor Dieren betreft is de discussie hiermee eindelijk afgerond. Dat neemt niet weg dat het altijd helpt om de petitie op www.bontvoordieren.nl in te vullen: wie weet trekken we daarmee de laatste twijfelende senatoren over de streep?

B ont vo or di eren he ef t ee n ni eu we tv -s pot. B ek ij k he m op tv of op on ze si te

ziet ernaar uit dat er een ruime meerderheid voor het wetsvoorstel is, nadat de indieners extra maatregelen hebben genomen om de nertsenhouders te compenseren. Zij worden riant vergoed in hun schade: 24 miljoen euro voor 170 bedrijven én een afbouwtijd tot

Teken de petitie op bontvoordieren.nl

Het is nog steeds spannend voor de 5 miljoen nertsen die ieder jaar in Nederland worden vergast voor hun vachtje.

Update wetsvoorstel nertsenfokverbod

Ook dit jaar is Bont voor Dieren op verschillende beurzen zoals

Het aantal winkels, kledingmerken en modeontwerpers dat verklaart geen gebruik te maken van bont stijgt. Bont voor Dieren is erg blij met deze steun uit de modewereld. Deze stijging is niet alleen in Nederland te merken, maar wereldwijd.

Daarnaast is Bont voor Dieren een online

op laten stellen dat de economische waarde van toerisme afzet tegen de winst van de zeehondenhuiden. Dit rapport zal deze zomer overhandigd worden aan de Namibische regering. Hiermee willen we de regering ervan overtuigen dat ecotoerisme met de zeehonden veel meer opbrengt voor de lokale economie dan het neerknuppelen van deze prachtige dieren.

Zeehondenslachting in Namibië

‘ecotoerisme brengt veel meer op dan het neerknuppelen van deze prachtige dieren’

Bont voor Dieren voert samen met buitenlandse collega-organisaties campagne om een eind te maken aan deze jacht. We hebben een rapport

In juli gaat de zeehondenjacht in Namibië weer van start. Ieder jaar worden er op het strand 85.000 jonge zeehonden op wrede wijze doodgeknuppeld voor hun vacht. Een onderzoeksteam van Bont voor Dieren is de afgelopen jaren twee keer naar Namibië afgereisd om deze ‘vergeten’ zeehondenjacht in beeld te brengen.

petitie gestart die de regering duidelijk moet maken dat we graag op vakantie gaan naar Namibië, maar dat we dan wél zeehonden willen zien zwemmen en op het strand zien zonnen!

Een pup op het strand

Steeds meer winkels, kledingmerken Bont voor Dieren voer t campagne voor de zeehonden in Namibië en ontwerpers BONTVRIJ

Profile for Bont voor Dieren

Bontbericht juni 2011  

Bontbericht juni 2011  

Advertisement