Page 49

vi i villa Led på veggen. Razz Mini Harlekin fra Herstal, med dimmebryter, 1599 kr, Design­ belysning.no.

lampe Riktig rer forand et! omm hele r

• For stemningens skyld, eller hvis du ikke vil ha det helt mørkt om natten, kan du sette lamper i vinduet eller montere belysnings­ lister inntil sengen eller garderobeskapet. Små vinduslamper skjermer dessuten for innsyn. • Skaff et par lese­ Enkelt och lamper som gir bra elegant. Vegg­ leselys. lampen Ray fra • Belys garderobeskap Nordlux, 339 kr, med spotlights. Lightup.no. HUSK: Hvis flere sover på samme rom bør leselampen være ret­ ningsstyrt så den ikke forstyrrer andre.

Barnerommet

Gull i taket. Lampen Eclips, 299 kr, ­Lagerhaus.no.

Kald og cool. Pendel­ lampen Rowan fra Ebb & Flow, 1 495 kr, Drivved.no.

Hjemmekontoret

Lysende baller. Lysslynge fra Irislights, 239 kr/20 lamper, Scandinaviandesign­ center.no

Velg belysning som gir rommet karakter. Oval taklampeskjerm Sollefteå, 69 kr/stk, Ikea.

Her skal barna ha lys til å leke, men også kunne slappe av etter en lang dag. • Det bør være én sterk lyskilde, for eksem­ pel en taklampe. • Plasser små leselamper inntil sengen og kanskje en lampe eller to i vinduet. • Små barn liker ofte å ha en nattlampe som lyser svakt hele natten. HUSK: Sjekk at alle lamper på barnerom­ met er brannsikre slik at de ikke tar fyr hvis de tildekkes av noe.

Her trengs det funksjonelt ­arbeidslys. • Vinkle lampene riktig. Det er viktig for å få et behagelig, jevnt lys som ikke gir reflekser i PC-skjermen. • Ikke slurv med belysningen – det er slit­ somt å jobbe i halvmørket. • Kompletter den sterkeste lyskilden med en retningsstyrt skrivebordslampe. HUSK: Skap ikke for store kont­raster mel­ lom lys og mørke – det blir bare anstren­ gende for øynene. Står PC-en mot en mørk vegg kan det være fint å belyse veggen. DERFOR ER RIKTIG BELYSNING VIKTIG: 4 Det er ikke bare interiøret som forand­rer et rom. Det er ved hjelp av belysning du skaper den riktige stemningen. 4 I de rommene der det skal jobbes, som kjøkken eller kontor, er det spesielt viktig med sterk nok belysning. 4 Med en dimmer skaper du variasjon og får det lyset du ønsker til enhver tid. 4 Kombiner ulike slags lamper og se hvilken effekt de har på rommet. 4 Bland funksjons- og dekorasjons­lys — det gir spenning, stemning og fleksibilitet.

Nr. 4 – 2016

vi i villa 49

Vi i Villa 4-2016  
Vi i Villa 4-2016