Page 8

vi i villa

aktuelt

Smarte og nyttige ting til huset

TING VI LIKER!

Johans tre enkle miljøvalg Vi spiser i snitt 85 kg kjøtt per år, noe som er 25 kg mer enn for tretti år siden. Urovekkende tall ettersom dyreproduksjonen tar opp ca. 70 prosent av alt jordbruksareal og står for en femtedel av verdens utslipp av drivhusgasser. Jeg prediker ofte at vi skal spise vegetarmat minst en dag i uken. Det er den enkleste måten å få ned kjøttkonsumet på.

Sammenleggbart badekar Stokke® Flexi Bath™ er et unikt, sammenleggbart badekar for barn, som kan pakkes flat for enkel oppbevaring når det ikke er i bruk. Pris fra: 329 kroner.

Serveringsbrett

Vannkanne i frisk kulør

Fra Eva Solo. Mål: 34 x 50 cm. Pris: 499 kroner.

Fra Ikea. Pris: 79 kroner.

1. Spis klimasmart mat Lær deg å lage flere retter med belgvekster enn ertesuppe og brune bønner. Alt som inneholder bønner, linser, og erter er både nyttig, billig og klimasmart.

Miljøvennlig og vedlikeholdsfritt Utemøbelet fra Slettvoll er håndflettet i polyetylen, et materiale som er utviklet for å tåle både UVstråling, frost og høy varme. (-15 til + 70 grader). Polyetylen er dessuten miljøvennlig og krever normalt ikke vedlikehold. Pris: 7 900 kroner.

2. Kjøp dyrt kjøtt. Dyr som behandles med respekt, og som får gå ute og har hatt «kompiser» koster mer å avle opp enn dyr som har hatt det trangt og som til slutt plukkes opp av en maskin. Du skal kunne se dyr i øynene uten å skjemmes.

3. Velg "lovlig" fisk Min lokale ICA-butik har sluttet å selge utrydningstruet fisk. Utmerket! Men egentlig en selvfølge. Å selge utrydningstruede arter med argumentet «kunden vil det, det er gammeldags.

Vår miljøekspert Johan Tell gir deg sine beste tips.

8 viivilla Mars 2013

Vri og kjør.

Vri bare på hånden

Vri hånden til høyre og drillen vil da begynne å jobbe. Vri litt til og da går drillene enda fortere og til venstre for å slakke litt ned på tempoet. Gyrodriver fra Black & Decker. Pris fra: 499 kroner.

Best i test!

Fargeeksplosjon i vinyl Acczent Acoustic Uni fra Tarkett, er en ensfarget vinylkolleksjon som gir deg uendelige muligheter til å skape et unikt uttrykk. Gulvet er slitesterkt, lettstelt og mykt å gå på.

Forbrukerrådet har nylig gjennomført en stor og omfattende test av syv elektriske kjøkkenmaskiner av de store og kjente merkene som finnes på markedet. Kjøkkenmaskinen fra Kenwood er en klassiker man kan stole på, kan også bekreftes med blant annet ”Best i Test” tittelen i Vi i Villa, og ”Anbefalt produkt” fra DinSideBolig.no i februar. Pris: 6 499 kroner.

Vi i Villa 02/2013  

Sett farge på badet