Page 3

leder vi i villa

Å bo i hus er å velge

"

Jeg ønsker meg et nytt baderom. Veldig mye. Jeg vet nøyaktig hvordan dette skal se ut og hvilke materialer jeg skal velge. Den nye planløsningen har jeg til og med tegnet opp, og jeg har innhentet priser fra håndverkere. Det er en kostbar affære det her med baderom. Og det er ikke så store mangler med det gamle, det er bare ikke så veldig nytt lenger, og ikke så innbydende som jeg skulle ønske. Jeg har også lyst på nytt vaskerom. Med mindre rengjøringsbehov. Og med bedre sorteringsmuligheter. Når vi er inne på alt jeg vil gjøre hjemme kan jeg også avsløre at jeg ikke er særlig glad i min hall heller. Den fungerer ikke. Det har aldri vært noe system der i det hele tatt. Jeg vil bygge vekk kaoset. Kjenner dere igjen min situasjon? Å bo i hus handler om stadige prioriteringer og valg. Noen ganger kan man ikke engang velge, som når min varmepumpe synger på siste refrenget – det må bare løses til omtrent hvilken pris som helst. Så der får mine vakre turkise fliser vinger og flyr ut gjennom vinduet sammen med alle tusenlappene som et nytt oppvarmingssystem koster. Men drømHar dere men den lever noen tips? fremdeles. I dette Send oss en mail nummeret inspiretil: ideer@ res jeg av det vakre viivilla.no turkise baderommet på side 13 samtidig som jeg innser at et nytt dusjdraperi i turkis akkurat nå og for en tid fremover får symbolisere mitt nye velværerom. Og det er ikke dårlig det heller, for det liver jo opp!

Jeg vil passe på å takke for alle mailer og ideer som dere stadig sender inn. Det er så gøy å få ta del i deres prosjekter! Fortsett å dele med oss – og om hva dere tenker og mener om livet i villa. redaksjonen@viivillla.no.

SPØRSMÅL OM hus, hage og vedlikehold? Søk blant våre artikler, tips og ideer på viivilla.no. På vår nettside kan du også stille spørsmål til Ekspertene eller diskutere i vårt Forum. Spørsmål om bladets redaksjonelle innhold sendes til post@viivilla.no eller besøk oss på Facebook. Postadresse: Postboks 797 Sentrum, 0106 Oslo.

13 30 7

38 32

INNHOLD Aktuelt: Menneskene, nyhetene, huset ...................... 7 TEMA BADE EROM: Varme følelser med farge og treverk ................. 13 Slik maler du baderommet ................................... 15 Ting som frisker opp på badet ............................. 16 Bygge&fikse ........................................................................... 19 Min idé: Jeg bygde et et tenåringsrom ...................... 24 Gjør Det selv: Lag en plantehylle ............................... 26 Bygg miljøvennlig .............................................................. 28 Hage: Akkurat nå i hagen ............................................... 30 Nordiske hager ..................................................................... 32 Spør ekspertene .................................................................. 34 Velg rett garasjeport ........................................................... 38 Den gyldne hagen ....................................... 42 Test: Vater ..................................................... 46 på Sett farge Huseiernes hjelper i hverdagen

Slik får du en herlig hageentré

med fine planter. Side 00.

Nr 2.13

baderom

badet

Varme følelser med farge Slik maler du baderommetog lunt treverk Ting som frisker opp på badet

Camilla von Otter Sjefredaktør SJEFREDAKTØR Camilla von Otter

FORSIDEFOTO

Guide:

VELG RETT GARASJEPORT Side 00.

BADEKÅPER KOMMER FRA WWW.GERTRUDE.SE FOTO: KRISTIAN POHL. STYLIST: MARIA NORDIN.

DAGLIG LEDER OG SALGSSJEF PRINT Anne-Lene Drillestad

Bygg rett med et godt vater!

Vi tester: Hvilken er best? Side 00.

G GJØR-DET-SELV:

Lag en plante-

hylle

Side 00.

TRYKKERI Prinovis Ltd & Co. KG, Tyskland

ART DIRECTOR Michael Ullman

ADMINISTRERENDE DIREKTØR OG ANSVARLIG UTGIVER Christian Rudén

Vi i Villa tar forbehold om trykkfeil og prisendringer.

KAM OG REGIONSANSVARLIG Haakon Herregarden

Susannas inspirerende vårtips! Side 00.

PRODUKSJONSSJEF Elias Carlved

LAYOUT John Carling, Kenneth Lindblad

SALGSSJEF INTERAKTIVE MEDIER Tor Helge Mattland

Vår miljøekspert gir deg kloke råd. Side 00.

hage på viivilla.no

På tide å eksperimentere i hagen

WEBREDAKTØR Einar Vestheim

REDAKTØR Lisbeth Fosser

PRODUKSJONS- OG MARKEDSANSVARLIG Rikke Walstad

1000-vis av tips til hus og

RENOVER MILJØVENNLIG

Scan koden og meld deg på vårt nyhetsbrev. Mars 2013 www.viivilla.no

3

Vi i Villa 02/2013  

Sett farge på badet