Page 41

Varme under vegg til vegg-teppe Jeg vil legge vegg til veggteppe og ønsker varme under. Hva anbefaler du? Vil vel ikke anbefale varme under et teppe. Teppet vil fungere som et hinder for varmenspredningen, og en kan få overoppheting i og under teppe. Må i tilfelle kun brukes på varmekabler nedstøpt i betonggulv, og sjekke at teppet tåler varme.

Jostein Mjelde Elektriker

Beskjæring av roser Vi har to store klatreroser (flammentanz). Den ene må flyttes, og den andre må beskjæres kraftig, men får stå i ro. 1. Hva med den som skal flyttes? Hvor mye bør den beskjæres, og når? Når kan vi flytte den? 2. Den andre vokser helt over taket, så den må skjæres en god del ned. Når er det mest gunstig? 1. Det er best å flytte roser på våren. Det er litt uenighet om man bør klippe dem ned først eller ikke, enkelte mener at man skal ta med hele planten uten å klippe den ned. Personlig klipper jeg ned roser før jeg flytter dem, ikke minst av praktiske årsaker (4 meter tornete rose kan være en tanke upraktisk å

flytte rundt på..). Du må imidlertid være klar over at du tar blomstringen det første året. Jeg ville

klippet den ned ganske dramatisk, ned til en meter/halvannen meter. Pass på at du får med så mye som mulig av rotklumpen og røttene, da er det lettere for rosen å klare flyttingen.

Foto: Lisbeth Fosser

Du kan spørre våre eksperter om alt om hus og bolig på www.viivilla.no

2. Den som bare   skal beskjæres,   ville jeg ventet   med å beskjære   til etter   blomstringen.•

Solfrid Cristina Kvernsveen Roseekspert

vi i villa  februar 2010     41

Profile for Bonnier Media

Vi i Villa 01/10  

Vi i Villa nummer 01/2010: Skap din egen kjøkkenstil!

Vi i Villa 01/10  

Vi i Villa nummer 01/2010: Skap din egen kjøkkenstil!

Advertisement