Page 1

11

• Torsdag 3. juni 2010

n lengter hjem

Totenlekene går lørdag Lørdag arrangeres Gjøvik- og Totenlekene på Gjøvik stadion. Det er Gjøvik Friidrettsklubb, Raufoss IL-friidrett og Kultur og fritid i Gjøvik kommune som arrangerer. Stevnet er også tilrettelagt for funksjonshemmede. Øvelsene er 60 meter, lengde, kule, stav, 600 meter for aldersgruppa 10 til 14 år. Fra 15 år og eldre er øvelsene 200 meter, lengde, kule, stav og 1.500 meter. For funksjonshemmede er øvelsene 60 meter, også for rullestolbrukere, lengde med eller uten tilløp, kule eller liten ball og 400 meter.

Skolerevy fra Lena Reality-serier på tv står i sentrum når niendeklasse-elevene ved Lena ungdomsskole byr på skolerevy i Østre Toten kulturhus 10. juni. Gjennom to forestillinger av «TV2oten» møter vi igjen serier som «Farmen» og «Paradise Hotel», samt ungdomsprogrammer. Et innslag har de kalt «Totentalenter» og her vil blant andre «Murphy’s Law» delta. De er en av finalistene i Melodi Grand Prix junior og har to medlemmer blant niendeklassingene.

Totens Blad blir flittig brukt som oppslagsverk under quizen på Bondepøbben. Her er TomErik Strand (f.v.), Marianne Udnæseth, Mari O. Løken og Ingerid Marie Ødegaard konsentrert om de uhøytidelige spørsmålene – som selvsagt blir stilt på bred Toten-dialekt.

som ikke finnes på Toten. Gjennom bekjentskapene som etableres på Bondepøbben skapes ideer, muligheter og konstruktive diskusjoner. Kanskje kjenner noen folk på Toten som er ute etter nettopp den kompetansen noen av oss har? Eller kanskje møtes totninger på Bondepøbben som i fellesskap har det som må til for å starte en bedrift på Toten, sier Hege. Selv har hun bodd fire år i Oslo. Det er hele 12 år siden hun flyttet fra Toten. I dag er odelsjenta analytiker i et investeringsselskap. I fremtiden drømmer hun om å jobbe med nyetablering, for eksempel på Raufoss. Christian er ansatt innen forretningsutvikling i et datafirma på Gjøvik som har kunder over hele Norge. Derfor har han av praktiske årsaker bosatt seg i Oslo. I fremtiden håper han å kombinere drift av odelsgarden på Lena med jobb utenom. – Selv om vi bor i Oslo i dag, er det på Toten vi har hjertet vårt, sier Hege og Christian.

«20 timer i Oslo» Og som om ikke entusiasmen rundt det å ivareta sambygding-

Ny seier til Raufoss Quizmaster Christian Seierstad har alltid Toten-relaterte spørsmål på lager.

Raufoss fortsetter å sanke poeng. Lørdag var det Strømsgodset 2 som fikk unngjelde i møte med arbeidsmaurene til Espen Haug. Riktig nok ledet Strømsgodset 2 med 1–0 ved pause, men det var mot spillets gang. Det var gjestene fra Raufoss som dominerte, men som ikke lyktes foran motstanderens mål. Raufoss fortsatte kjøret også etter hvilen, men først midtveis i omgangen kom lagets første scoring. Øyvind Sørum ble felt, og det påfølgende straffesparket ekspederte Petter Senstad i mål. Ti minutter senere ble Daniel Haug matchvinner da han omsatte et innlegg fra Ole Amund Sveen i mål. Raufoss vant en fortjent seier, og har nå en ledelse på fem poeng til sin nærmeste konkurrent som fortsatt er Valdres.

Oljebeis 10 ltr. 649,Oljedekkbeis 10 ltr. 649,Villamaling 10 ltr. 698,Exclusive oljedekkbeis

998,Swing er også viktig for totningene i Oslo. Bondepøbben avsluttes alltid med besøk på Ivars Kro hvor det er levende dansemusikk. Her demonstrerer Gry Pettersbakken og Sondre Stubrud hvordan det skal gjøres.

Exclusive husmaling Le

gg bygges relasjoner som kan hjelpe

ene som har bosatt seg i Oslo skulle være nok, har Hege, Christian og de andre initiativtakerne til Bondepøbben også flere prosjekter på gang: Østre Toten kommune inviterte til «30 timer på Toten» for å trekke byfolk dit. Nå røper Hege og Christian at de ønsker å dra sin egen foreldregenerasjon fra Toten og inn til hovedstaden. – For mange som bor på Toten er Oslo ensbetydende med Karl Johans gate og slottet. Oslobesøkene deres stopper med det, noe som er utrolig synd. Utenfor disse typiske turistmålene har byen så mye, mye mer å by på. Derfor hadde det vært moro å invitere til «20 timer i Oslo». Vi kan for eksempel leie en trikk, fylle den med totninger og reise rundt på steder hvor foreldrene våre neppe har vært. Det mangler ikke på tilbud, opplevelser og sjarmerende utesteder mange fra bygde-Norge ikke vet om. Vi skulle garantert gjort disse 20 timene utrolig minnerike og morsomme, sier Hege og Christian. – Tenk for en mulighet dette kan bli for totninger som ønsker å markedsføre seg mot unge og kreative krefter som innerst i sjelen har et gryende ønske om å komme tilbake til Toten, legger Christian til.

na

Jernva

re

60 ÅR

1198,-

•19 0• 50 - 201

2850 Lena - Tlf. 61 14 36 00 e-mail: post@lena-jernvare.no www.lena-jernvare.no

Bondepub Totens Blad  

2 sider fra Totens Blad angående Bondepub avd Oslo