Memòriaactivitats2016català

Page 1

Voluntàries i voluntaris, Gràcies per la vostra dedicació durant el 2016! Agustí Muns, Albert Fernàndez, Albert Millán, Allison Heredia, Ana Carro, Ana De Erausquin, Andrea Cosimi, Andrea Pastor, Angel Fuentes, Anna Tur, Aurora Mahedero, Bea Terán, Blanca Olivares, Brahim Benmoula, , Bruno Bigas, Carla Granados, Carla Ollé, Carmen Escudé, Carmen Grases, Carmen Pérez, Carol Ojeda, Claudia Manferrari, Consol Escrig, Cristina Duró, Cristina Felices, Cristina González, David Abades, David Roiz, Dolores Escudero, Encarna Gambús, Encarna Sánchez, Esther Más, Eva Poch, Fina Canals, Firelay Masramon, Françoise Leger, Georgina Oliva, Guillermo Kirchner, Hafsa El Baraka, Hermann Paz, Ignasi Gaeta, Iman Azouz, Irene Rodrigo, Isabel García, Isabel Lacambra, Janos Kurcsi, Jaume Salinas, Javier Cuesta, Javier Extremera, Javier Lainez, Javier Motis, Joan Carles Baldrich, Joan Hurtado, Joan Rodon, Joana Reñé, Joaquím Martí, Joaquin Bernad, Jon Liberal, Jonathan Cots, Jordi Boguñá, Jordi Cosp, Jordi Torres José Luis Díaz, Josep Maria Bernal, Josefina Gordillo, Juan Luis Sosa, Juana Seira, Jutta Hübener, Karla Álvarez, Laia Sancho, Kino Marín, Laura Bustos, Laura Izquierdo, Lidia Gaydier, Lluís Budi, Lluïsa Bertrán, Loïc Le Joliff, Loles Feriche, Lorelys Mendoza, Lucia Diego, Lucie Facon, Maita Bigas, Maite Faura, Manel Úbeda, Manuel A. Lozano, Manuel Aineto, Manuela Carrera, Marcel.lí Mora, Marga Estrany, Marc Garcia, Marga Freudenthal, Marga Sayol, Mari Lacambra, Maria Viladomiu, Mª Àngels Padró, Mª Carmen González, Maria Gorriz, Mª José López, Maria J. Rodríguez, Mª Rosa Pradera, Mª Teresa Alves, Maribel Puente, Marisa Del Rosario, Marivi Faura, Marta Gordi, Marta Jáuregui, Marta Lascurain, Marta Roca, Mateo Pons, Mayte Alfaro, Mercè Corbella, Mercè Soler, Mercedes Roses, Milka Ybis, Montse Cuyàs, Montse Feliu, Naomi Mclatchie, Nati Jiménez, Noemí Monton, Norah Led, Núria Gispert, Núria Jover, Núria Monjo, Núria Obrador, Núria Sánchez, Pati Plasencia, Patricia Le Du, Patricia Melfo, Paul Aimée, Pepita Pallarés, Pere Valentín, Piedad Antonio, Pilar Chueca, Pili Jiménez, Robert Badia, Ronald Küppers, Rosa López, Rosa Maria Fusté, Roser Villalmanzo, Sara Morales, Secundino García, Sergio Leal, Silvia Belinchón, Sílvia González, Sofia Viger, Sònia Crespo, Teté Gómez, Thierry Dunyach, Víctor Príncep, Xavier Bobes.

MEMÒRIA 2016

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ

Agraïm la donació de les imatges de la present Memòria al voluntari de l’entitat, Josep Blanch, així com a Marta Ordeix i Jorge López, de l’estudi fotogràfic LooFoto. A més, agraïm el treball creatiu dels artistes gràfics Rafael Sánchez i Juan Cima, i molt especialment a Karla Álvarez per la seva gestió i consultoria a l’àrea de comunicació.

Treballem per a la inclusió social i laboral

Segueix-nos

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ Pg. de Montjuïc, 70, baixos 08004, Barcelona 93 192 62 60 - 658919993

info@bonavoluntat.org

@BonaVoluntat

www.bonavoluntat.org

@BonaVoluntat


CONTINGUT L’ENTITAT.................................................................4 ACOLLIDA I PLANS DE TREBALL........................6 NECESSITATS BÀSIQUES.....................................8 TALLER D’INSERCIÓ LABORAL.........................12 SERVEI D’INTERMEDIACIÓ LABORAL..............14 FORMACIÓ............................................................16 ACTIVITATS PER A INFANTS...............................18 ACTIVITATS D’INCLUSIÓ SOCIAL......................20 VOLUNTARIAT.......................................................21 PERSONAL............................................................22 JUNTA DIRECTIVA................................................22 TREBALL EN XARXA...........................................23 RECULL DE COMUNICACIÓ................................24 COL·LABORACIONS I FINANÇAMENT..............25 BALANÇ ECONÒMIC 2016...................................26 COL·LABORADORS.............................................27


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

L’ENTITAT Bona Voluntat en Acció és una Associació basada en el voluntariat que treballa des de 1997 per a la inclusió social i laboral de persones que es troben en risc d’exclusió social del barri del Poble-sec i rodalies, a Barcelona. L’objectiu final és l’apoderament del Quart Món, perquè aquestes persones desenvolupin les habilitats necessàries per subsistir per sí mateixes en el futur i evitar la cronificació de la dependència.

DADES RELLEVANTS DEL 2016:

Els diversos serveis oferts per Bona Voluntat en Acció pretenen donar una assistència social i integradora des del primer contacte amb l’usuari, on se li ofereix informació i assessorament sobre diferents problemàtiques, tràmits, recursos socials i culturals, fins a l’elaboració d’un pla personalitzat de treball que pot incloure els següents serveis:

Taller d’Inserció laboral

Cobertura de necessitats bàsiques (aliments, roba i productes d’higiene personal i de la llar)

Servei d’Intermediació laboral

Activitats per a infants (Reforç escolar, el casal d’estiu, un lot de joguines per Nadal i altres activitats d’inclusió social).

L’entitat ha estat distingida en nombroses ocasions. Les més destacades són la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona (2009) i el Premi Sants-Montjuïc (2003). L’Associació és declarada d’Utilitat Pública des de 2010, som signants del Codi Ètic de les Associacions de Barcelona i els comptes anuals els audita la firma Bové Montero y Asociados.

69.000 kg d’aliments repartits

180

Insercions laborals aconseguides

377

Plans de treball personalitzats

Usuaris/es

Sessions

Usos1

Alimentació

563

50

4.240

29 %

Formació

720

307

3.890

26.5 %

Taller laboral

245

87

2.393

16.3 %

Acollida

651

2.134

2.134

14.5 %

Activitats per a infants

195

110

1503

10.2 %

Rober

275

39

517

2.649

2.727

14.677

3.5 %

LA METODOLOGIA DE L’ENTITAT ES BASA EN TRES EIXOS:

El voluntariat social, amb una mitjana al voltant dels 83 voluntaris col·laborant amb nosaltres.

L’estructuració del suport a les famílies en plans de treball d’inserció sociolaboral

1

4

Voluntaris regulars

ACTIVITAT

Formació en Llengües (català, castellà i anglès), Informàtica o Oficis

El treball en xarxa amb diferents entitats, empreses i institucions de la nostra àrea d’actuació

83

Ús és cada vegada que un usuari utilitza algun servei de Bona Voluntat en Acció.

5


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

ACOLLIDA I PLANS DE TREBALL El servei d’acollida de Bona Voluntat en Acció ofereix informació, orientació i assessorament a persones i famílies que es troben en situació de risc d’exclusió social. Un cop fet el diagnòstic de la situació es crea un pla de treball amb els recursos de l’entitat i el compromís de la persona. L’objectiu és acompanyar a l’usuari en el seu itinerari donant-li eines per augmentar les seves possibilitats (coneixements, espai de recerca de feina, suport emocional, etc.) per superar la situació de de risc d’exclusió. El treball en xarxa amb altres agents, serveis i recursos del barri afavoreix l’atenció de la persona, treballant tots en una direcció: la seva inclusió social i laboral.

377

Plans de treball

780

651

Primeres i segones entrevistes

Persones acollides

1.354

Entrevistes de seguiment

PERFILS MAJORITARIS DEL SERVEI D’ACOLLIDA

52%

El són dones.

67%

Un dels usuaris viuen al Poble-sec.

37%

El tenen entre 31 i 50 anys,

el 18% de 17 a 30 anys i el 16% de 51 a 65 anys.

49%

el 22% en una habitació de lloguer, el 13% en acolliment i el 4% en pisos ocupats.

El viuen en un pis de lloguer,

24%

Per continents,

30%

El de les persones ateses són d'Espanya, Al 2016 més de 50 usuaris van col·laborar a l’entitat com a voluntaris, acompanyant al transport, fent les bosses de fruita i ordenant el magatzem, amb un total de 364 usos.

el procedeixen d'Europa,

20% del

el Marroc,

31%

el de Llatinoamèrica,

mentre que el 56% restant es troba molt diversificat en diferents països.

el 24% d'Àfrica i el 15% d'Àsia.

25%

55%

El estan en procés de cerca de feina, el 25% són persones no actives (estudiants, jubilats, etc.) i el 7% treballa.

tenen El estudis primaris, el 24% secundaris i el 17% no en tenen. El 16% té el Batxillerat, un 9% tenen estudis universitaris i un 9% tenen formació tècnica 6

7


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

1

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

NECESSITATS BÀSIQUES ALIMENTACIÓ I PRODUCTES D’HIGIENE PERSONAL I DE LA LLAR

Les campanyes de recollida de comerços, escoles i particulars, s’afegeixen a les compres que realitza l’entitat per complementar les entrades d’aliments del Banc dels Aliments i els productes d’higiene de l’Associació La Nau.

TONES D’ALIMENTS REPARTITS 69 44,7

52,5

57

31,7

Famílies ateses durant l’any

205

Places setmanals al servei d’alimentació

Persones ateses durant l’any

563

100

Nº de sessions

50

2012

2013

2014

2015

2016

PROCEDÈNCIA DELS ALIMENTS

Mitjana de lots recollits setmanalment

85

Persones ateses de mitjana setmanalment

Lots alimentaris lliurats

4.240

235

Kg d’aliments repartits

69.000

67 %

17 %

16 %

Banc dels Aliments

Donacions

Compres

Els Forns de pa La Fabrique, Santa Madrona, Pedreres i Miró col·laboren amb BVA amb donacions setmanals de pa per als usuaris. Durant l’any també hem rebut aliments i productes d’higiene de: • Nutrició sense Fronteres, oficines de La Caixa, OAK House, Brunch Electronik, Social Fooding, Parròquia Sant Pere Claver, Gran Bodega Saltó, Parròquia Ntra. Sra. de Lourdes, Llar d’Infants La Gavina, Centre Cultural Albareda, Centre Ioga Mandir, Centre Merrylife, Parròquia Sta. Madrona, Col·legi Sagrat Cor, Escola Anna Ravell, Hotel Crowne Plaza, Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Federació de Penyes Blaugranes del Barcelonès Oest, Reparalia, Escola Bosc de Montjuïc i Escola Consell de Cent. 8

9

El Nadal Solidari va recaptar un total de

1.535 kg d’aliments


2

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

NECESSITATS BÀSIQUES

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

SERVEI DE ROBER

El servei de rober dóna cobertura a les necessitats de roba de les famílies gràcies a les donacions de particulars i d’empreses.

Roba

Sabates

Roba de llit

Cotxes de nadó

Sessions

39

Usos

Usuaris

275

517

Peces repartides

3.394

A més la Fundació Formació i Treball ens va proporcionar, mitjançant un conveni de col·laboració, 133 xecs, valorats en 1.155 euros, per bescanviar a la seva botiga del Fòrum. Els vam distribuir entre 29 usuaris de l’entitat i les seves famílies.

10

11


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

TALLER D’INSERCIÓ LABORAL Acompanyem a les persones en la seva recerca de feina.

Fomentem el desenvolupament de noves habilitats i redescobrim les ja existents.

Promovem una recerca de feina proactiva.

Facilitem el canvi en les persones a través d’entrevistes de seguiment i de l’ajuda mútua entre iguals.

DADES DEL TALLER LABORAL:

245

Persones ateses

22

Persones de mitjana que han assistit

2.393 Usos

EDATS Entre 18 i 50 anys

Entre 51 i 65 anys

71 % 29 %

Sense estudis

10 %

Estudis Primaris

24 %

Estudis Secundària

26 %

GÈNERE DELS ASSISTENTS Batxillerat Homes

Dones

103

Formació Tècnica Estudis Universitaris

142 12

18% 11 % 11 %

SESSIONS INDIVIDUALS Sessions personalitzades per realitzar accions específiques dirigides a la millora de la recerca de feina. Persones ateses

76

Usos

132

Hores

198

13


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

SERVEI D’INTERMEDIACIÓ LABORAL El servei d’Intermediació laboral té com objectiu de millorar l´ocupabilitat de les persones ateses, posant-les en contacte amb el mercat de treball mitjançant la gestió d’ofertes de feina i el seguiment per al manteniment del lloc de treball. Rebem demandes de feina dels veïns de Barcelona, així com del teixit comercial i empresarial tant del barri com de la resta de la ciutat. Actualment els perfils professionals més comuns al taller d’inserció laboral són: Cuidadors i cuidadores de gent gran

Personal de cuina Cambrers i Cambreres de pisos

Personal de neteja

DURANT EL 2016:

Per preparar a les persones per a les entrevistes de feina amb èxit, al Taller de Competències Professionals es realitza una anàlisi de les trajectòries professionals i de les capacitats personals dels usuaris del taller laboral.

108

S’han gestionat

366

Persones han trobat feina estable

ofertes de feina

72

Persones inscrites

32

Sessions

13

Usos

65

Hores formatives

169

Edicions

Persones han treballat en feines puntuals

14

4

15


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

FORMACIÓ CURSOS OCUPACIONALS

CURSOS DE LLENGÜES

Els cursos ocupacionals representen una formació específica per diferents oficis i s’inclouen dins dels plans d’inserció de les persones ateses.

Les llengües són un canal bàsic de comunicació, integració i inclusió social. I, a més, representen una eina essencial per trobar feina.

CURS D’AJUDANT DE CUINA

CURS DE SERVEI DOMÈSTIC I NETEJA

63 Persones inscrites

51 Persones inscrites

197 Usos

154 Usos

16 Sessions

16 Sessions

436 Hores formatives

308 Hores formatives

3 Edicions

4 Edicions

2 Voluntàries

3 Voluntàries

Curs de Català

Curs de Castellà

Curs d’Anglès

Persones inscrites

45

191

53

Sessions

63

70

24

Usos

338

2110

200

Hores formatives

601

3165

245

CURS D’AJUDANT DE CAMBRER

CURS DE MANIPULADOR D’ALIMENTS

Edicions

2

2

3

40 Persones inscrites

55 Persones inscrites

Voluntaris

2

20

7

153 Usos

55 Usos

14 Sessions

2 Sessions

306 Hores Formatives

275 Hores formatives

3 Edicions

2 Edicions

2 Voluntaris

1 Voluntària

CURS D’ATENCIÓ A PERSONES DE LA TERCERA EDAT

A les edicions del Curs d’Atenció a persones de la 3ª Edat es va realitzar la part pràctica a la Residència Pare Batllori, mentre que els cursos d’Ajudant de Cambrer les fan a l’Espai de Cuina MiT i als bars-restaurants La Lia d’en Vicius i Can Gros. El curs d’Ajudant de Cuina es realitza al Centre Cívic El Sortidor.

54 Persones inscrites 18 Sessions 206 Usos

412 Hores formatives 3 Edicions

2 Voluntàries

16

CURSOS INSTRUMENTALS L’alfabetització digital és en l’actualitat una part fonamental del pla d’inserció sociolaboral de la persona. Permet a la persona ser autònoma en la seva recerca de feina. CURS D’INFORMÀTICA BÀSICA

168 Persones inscrites 84 Sessions 477 Usos

716 Hores formatives 12 Edicions

11 Voluntaris Els alumnes de cada Curs d’Informàtica realitzen una visita a la Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix. 17


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

ACTIVITATS PER A INFANTS Realitzem un Reforç escolar de Primària (6 a 12 anys) i un de Secundària (ESO), d’una hora i mitja cada setmana gràcies a la col·laboració de 38 persones voluntàries al llarg de l’any. L’espai ofereix un lloc per poder fer els deures, per estudiar i resoldre dubtes. Per l’accés al reforç valorem la situació social, econòmica i acadèmica dels infants coordinant-nos amb les escoles i instituts.

REFORÇ PRIMÀRIA

41

Infants

49

Sessions

945 Usos

REFORÇ SECUNDÀRIA

16

Un o dos cops al trimestre fem una sortida de caire socioeducatiu, com la sortida al Museu d’Esplugues, on 37 nens i nenes del reforç, acompanyats per 11 voluntaris, van anar de visita cultural i van realitzar diferents activitats creatives. A l’estiu portem a terme un Casal on també fem diverses sortides socioeducatives.

Joves

45

Sessions

195 Usos

CASAL D’ESTIU

20

Infants

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec organitza cada any el Nadal Solidari, una recollida de joguines la vigília de Reis per després repartir-les a totes les famílies de les diferents entitats del barri. Aquest any es van repartir 365 joguines, de les quals 118 van ser entregades als infants de Bona Voluntat en Acció.

15

Sessions

245 Usos

NADAL SOLIDARI

118

Infants

18

1

Sessió

118 Usos


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

ACTIVITATS D’INCLUSIÓ SOCIAL

VOLUNTARIAT El voluntariat és l’essència i el fonament de Bona Voluntat en Acció. Totes les activitats es basen en la col·laboració dels voluntaris i voluntàries i es realitzen amb la seva participació. Tots ells són els que setmana a setmana acudeixen a BVA i amb el seu compromís fan que tot sigui possible.

Sessions PAM / PAD de l’Ajuntament:

Sessions informatives d’acollida i temes laborals a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona:

Els usuaris del Taller d’Inserció laboral van participar elaborant les línies estratègiques dels projectes del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i el Pla d’Actuació del Districte (PAD).

Pels usuaris del curs de castellà i també la xerrada sobre temes laborals als usuaris del taller d’inserció laboral.

198

Participants: 16 usuaris/es

43

voluntaris s’han incorporat en el 2016 Col·laboració amb CooperaSec: Proposta de l’Ajuntament per emprendre en economia social centrada en tallers i sessions formatives.

Sessions d’activitats corporals i de dansa amb infants del reforç i amb usuàries de BVA.

35

voluntaris esporàdics o per període transitori

voluntaris regulars

276

112

persones han rebut resposta per fer-se voluntaris

83

Associació Moviment i Creació El Mirall, espai dedicat a la dansa al Poble-sec:

29

83

voluntaris han col·laborat al llarg de l’any

entrevistes per fer-se voluntaris

voluntaris puntuals

51

voluntaris s’han donat de baixa

voluntaris en actiu

a 31 de desembre de 2016

NÚMERO DE VOLUNTARIS

2012 2013 Sortida al Teatre Lliure de Montjuïc:

Trobades Interculturals de Dones:

Els alumnes de Català van veure l’obra “Granotes” al Teatre Lliure de Montjuïc al juliol.

Un projecte d’apoderament de les dones i interculturalitat creat per Bona Voluntat en Acció, l’Associació Sociocultural La Formiga, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i el Pla Comunitari Poblesec.

2014 2015 2016 0

20

20

40

60

21

80

100


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

PERSONAL

TREBALL EN XARXA

Mercè Amat (voluntariat i gestió), Inmaculada Morales (insertora laboral i formació) a partir de juny en substitució de Marta Mendoza, Mario Ríos (gestió) a partir de setembre en substitució de Gerard Verdés, Alícia Ordovás (treballadora social) i Silvia Vilalta (prospectora laboral). Al novembre es van incorporar Luis Davó (tècnic de comunicació) i Tuixen Fernàndez (treballadora social) durant 6 mesos gràcies al Servei de Garantia Juvenil. Durant l’any van col·laborar a BVA les estudiants en pràctiques Marina Terrones i Rocío Fernández.

Bona Voluntat en Acció col·labora i actua coordinadament amb els centres de serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona i treballa en xarxa amb administracions públiques i diferents entitats com a eina d’eficàcia i millora. Treballem amb xarxa amb:

JUNTA DIRECTIVA Membres de la Junta Directiva: Presidenta: Aurora Mahedero, Vicepresident: Jordi Cosp, Tresorera: Carmen Pérez, Secretari: David Roiz, Vocals: Maria José Rodríguez, Françoise Léger, Mª Rosa Pradera, Marc García i Lluïsa Bertran.

22

• Comissió Sociolaboral del Pla Comunitari del Poble-sec. • Consell de barri del Poble-sec. • Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. • Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix. • Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Ajuntament de Barcelona. • Coordinadora de la Llengua, dins de la Xarxa d’Acollida de l’Ajuntament de Barcelona. • Xarxa d’Economia Social de Barcelona (XESB). Ajuntament de Barcelona. • Xarxa BCN Antirumors. Ajuntament de Barcelona. • Centre Cívic El Sortidor. Ajuntament de Barcelona. • Programa Làbora de l’Ajuntament de Barcelona. • Servei d’Orientació i Acompanyament per a persones immigrades (SOAPI). Ajuntament de Barcelona. • Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER). Ajuntament de Barcelona. • Torre Jussana. Centre de serveis a les associacions. Ajuntament de Barcelona. • Centres de Serveis Socials municipals. • Barcelona Activa.

• Fundació Banc dels Aliments. • Associació Cívica La Nau. • Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB). • Centre d’Atenció Primària (CAP) Manso i les Hortes. • Les parròquies Sant Pere Claver, Mare de Déu de Lourdes, Santa Madrona i Sant Salvador d’Horta i altres entitats de la zona com Poble-sec per a Tothom, Càritas i Castellers del Poble-sec. • Fundació ECOM. • Associació Intercultural Diàlegs de dona. • Centre d’Atenció i Seguiment de Sants. • Associació Sociocultural La Formiga. • Probens. Associació per a l’Estudi i Promoció del Benestar Social. • Fundació Benallar. • Fundació FICAT. • Fundació Bayt al-Thaqafa • Dentistes sobre rodes. • Psicòlegs sense fronteres. • Federació Catalana del Voluntariat. • Miaportación.org.

23


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

RECULL DE COMUNICACIÓ

COL·LABORACIONS I FINANÇAMENT

RAC 1 – Programa “No ho sé”

FUNDACIÓ QUADERNS RUBIO

BRUNCH ELECTRONIK BARCELONA

En el programa “No ho sé” de Rac1 es va tractar el tema del malbaratament alimentari i va fer un reportatge sobre entitats distribuïdores d'aliments. Bona Voluntat en Acció va ser una de les entitats referents en la gestió alimentària. Enllaç del reportatge: https://goo.gl/tKerWb

Donació de 300 quaderns de llengua i matemàtiques pels cursos de castellà, alfabetització d’adults i reforç escolar.

Diverses col·laboracions i recollida de diners. Total recaptat: 3.723 €

TV3 – Programa “Som el que fem”

BVA va participar en el programa BCN Comparteix el menjar, de Nutrició sense fronteres. “Som el que fem”, de TV3, va fer un reportatge sobre la iniciativa en el qual apareix el local de Bona Voluntat en Acció. Enllaç del reportatge: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/som-el-que-fem/barcelona-comparteix-el-menjar/video/5609314/ CATALUNYA RÀDIO – Programa “El Suplement”

El membre de la Junta Directiva David Roiz va intervenir al programa “El Suplement” de Catalunya Ràdio per participar en una tertúlia sobre la relació entre pobresa i obesitat infantil. Enllaç: http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-suplement/lobesitat-infantil-en-les-families-mes-pobres/ audio/937126/ EL PUNT-AVUI

El diari català El Punt Avui ens va fer un meravellós reportatge en què es feia una radiografia del funcionament de Bona Voluntat en Acció i de totes les tasques que du a terme l’entitat. El text de la periodista Sònia Pau fa èmfasi en que la nostra finalitat és no només cobrir les necessitats bàsiques de les famílies en situació de vulnerabilitat, sinó donar les eines necessàries perquè aconsegueixin trobar feina i mantenir-se per sí mateixos. Enllaç al reportatge: http://www.elpuntavui.cat/societat/article/-/1025190-no-nomes-menjar.html?cca=1

THE LOCAL FOUNDATION

ESCOLA OAK HOUSE

THE LOCAL Foundation va fer una donació de 676 € a BVA, recaptats gràcies a la seva iniciativa El Baile Solidario, celebrada el dissabte 23 d’Abril.

Recollida d’aliments realitzada pel col·legi Oak House School. Durant cinc dies van recaptar 744 kg d’aliments. L'OAK House School també col·labora amb Bona Voluntat en Acció amb docents i alumnes que imparteixen les classes del Curs d'Anglès, i també com voluntaris durant la vigília de Reis i el Gran Recapte.

VERMUT ROCKER SOLIDARI AL KOITTON CLUB

El Vermut Rocker Solidari organitzat a la sala Koitton Club, va comptar amb la participació de bandes AutoReverse, Wolf Saxon i The Beauty Farras. Total recaptat: 135 Kg.

MIAPORTACION.ORG I CAMPANYA REYES MAJOS

RECOLLIDA DE LLET A LA CAIXA

Bona Voluntat en Acció va tornar a participar en la setena edició de la campanya dels Reyes Majos (https://reyesmajos.org/), com ha fet de forma ininterrompuda des de la seva creació al 2009. Es van entregar un total 95 regals. A més a més, Miaportacion.org col·labora amb BVA de manera continuada amb la gestió d’aportacions online per aconseguir cobrir necessitats puntuals dels usuaris.

Bona Voluntat en Acció va recollir 500 litres de llet a 4 oficines de La Caixa del Poble-sec i Sant Antoni gràcies a la campanya Cap nen sense bigoti.

ÒPTICA GFS

L’òptica GFS col·labora amb Bona Voluntat en Acció amb descomptes en les ulleres per als nostres usuaris. NUTRICIÓ SENSE FRONTERES

Donació setmanal de productes congelats. GRAN BODEGA SALTÓ

Recollides periòdiques d’ampolles d’oli a les actuacions musicals que es duen a terme a la bodega.

24

25


Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

Bona Voluntat en Acció - Memòria 2016

ACTIVITAT ECONÒMICA 2016

COL·LABORADORS

INGRESSOS

PATROCINADORS INSTITUCIONALS:

DESPESES

Donacions

17.068,37 €

Personal

126.063,16 €

Administracions Públiques

95.128,92 €

Lloguers

1.863,94 €

Subministraments

1.261,83 € 8.789,49 €

Empreses

4.000 €

Entitats financeres

17.000 €

Serveis externs

Associacion i Fundacions

44.812 €

Fotocopiadora

806,77 €

Actes d’autofinançament

3.723 €

Assegurances

1.592,51 €

Periodificacions per obres Ingressos financers altres resultats Total

13.839,59 € 58,25 €

Despeses de transport

824,83 €

Serveis bancaris

520,71 €

Publicitat

195.630,04 €

Cobriment necessitats bàsiques Impostos i taxes Amortitzacions Material fungible Total

FUNDACIONS, ORGANITZACIONS, ENTITATS I EMPRESES PRIVADES:

1.614,89 € 17.923,42 € 105 € 22.338,39 € 9.509,71 € 193.214,65 €

RESULTAT EXERCICI

2.415,39 €

Traspàs a fons social

ALTRES COL·LABORADORS:

Els comptes anuals han estat auditats per l’empresa Bové Montero y Asociados, amb el patrocini de NOPCO PAPER TECHNOLOGY. 26

27