Page 1

www.cag.es

El Grup Alimentari Guissona implanta una xarxa de desfibril·ladors automàtics (DEA), situats a diferents centres de treball de l’empresa

infogrup@bonarea.com

4rt Trimestre 2011

Revista trimestral dels recursos humans del Grup Alimentari Guissona

L’objectiu és poder intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca A Catalunya, cada any perden la vida entre 3.000 i 4.000 persones per mort sobtada cardíaca, és a dir, després que el cor, per un problema elèctric, deixi de bombejar sang. Afecta persones de totes les edats i sexes i és imprevisible. L’única manera de salvar qui la pateix és intervenint, ràpidament, amb un desfibril·lador. Fins ara, però, aquests aparells només estaven disponibles en espais molt concrets i el seu ús era molt restringit. Aquests aparells, per la seva simplicitat i característiques, poden ser utilitzats per personal no mèdic, però adequadament format per al seu ús, i permeten una primera actuació. En aquest sentit, i amb l’objectiu de poder intervenir ràpidament, el Grup Alimentari Guissona ha ubicat desfibril·ladors en diversos centres de treball per poder-los fer servir en cas d’urgència. Adjuntem quadre amb la ubicació dels desfibril·ladors (DEA) instal·lats actualment a l’empresa:

Núm. Desfib. 01 02 03 04 05 06

Ubicació (centre/lloc) La Closa: Passadís nau 2 Elaborats La Closa: Passadís Serveis darrere oficines Súper i Bufet Àrea Promocional Camp de pitch & putt - golf Oficines Centrals / CaixaGuissona Enginyeria

Gent “bonÀrea” Caçadors de bolets a “la Closa” L’afició per la natura i la muntanya fa que un grup de companys de feina de diferents departaments es trobin els caps de setmana de tardor pels boscos de les nostres contrades. Aquests “professionals” del bolet, cistella i ganivet en mà, cerquen amb passió aquests preuats fongs. Ceps, Rovellons, Llenegues, Fredolics, Camagrocs, Agulletes, etc. formen part de l’ampli ventall de bolets que cerquen aquests caçadors. Aquest any, però, la collita no es preveu bona com anys enrere perquè per aquestes dates ja tenien els cistells plens. Tanmateix, amb il·lusió continuaran exercint la seva gran passió encara que s’hagin de conformar amb un bon dinar. En Joan Vall, en Ramon Ramon, en Bernat Loomans, en Jaume Prat i en Carles Seró (entre d’altres), són treballadors de l’Escorxador General Frigorífic i de RRHH que comparteixen afició. Sobretot no els pregunteu on van a buscar-los, ja que no se’n recorden mai...

El model de desfibril·lador seleccionat pel Grup Alimentari Guissona és el ZOLL AED Plus. És un aparell automàtic i, per tant, d’ús ben senzill. Destaca per la seva ràpida posada en marxa i compta amb una locució que va explicant cadascun dels passos a seguir. Aquest DEA duu preconnectats els elèctrodes per tal que només calgui desenganxar-los i col·locar-los al tòrax de l’afectat/ da. Aquests equips analitzen el ritme cardíac de la víctima i, tots sols, determinen si és convenient donar-li una descàrrega elèctrica per poder recuperar el ritme normal del cor i permetre que torni a bombar la sang. Mai no fan la descàrrega si no és necessària, és a dir, no hi ha possibilitat d’error. Important saber que dins de cada armari metàl·lic on s’ha ubicat un DEA també hi ha el llistat actualitzat de personal format en el curs de “formació en suport vital bàsic i ús del desfibril·lador” i el seu telèfon de contacte per poder-lo localitzar ràpidament.

infogrup

#7

Grup Alimentari Guissona, una gran organització alimentària Més de 50 anys d’experiència en el sector i un creixement constant

Una mica d’història

Dades d’interès i curiositats

· El 1958 a Guissona un grup de pioners de l’avicultura i ramaderia de la Segarra es van unir formant una cooperativa que els proporcionés els serveis i matèries primeres necessàries per a les seves granges. Així va néixer la Cooperativa Agropecuària de Guissona.

• 3.500 treballadors directes i 500 d’empreses subcontractades.

· El 1964 s’inicia la comercialització d’ous, porcs i pollastres vius. · El 1967 es posa en marxa l’escorxador d’aus. · El 1971 s’inicien les obres del complex carni “La Closa” que acaben el 1974 amb la posada en marxa de l’escorxador i sala d’especejament de porcs. · El 1975 s’inicia la producció d’elaborats carnis. · El 1986 es realitza l’ampliació de “la Closa” amb la nova planta d’elaborats. · El 1994 s’inicia la producció i comercialització de PLS. · El 1995 vam obrir les primeres botigues Àrea de Guissona per vendre els nostres productes directament al consumidor. · El 1996 vam inaugurar el Centre Promocional, a Guissona, que conjumina el Bufet lliure i el supermercat. · El 1999 es constitueix la Corporació Alimentària Guissona S.A., societat mercantil a la qual la Cooperativa Agropecuària de Guissona va aportar les seves activitats productives i de comercialització. · El 2003 es produeix el canvi de nom de les botigues Àrea de Guissona que passen a anomenar-se “bonÀrea”. · El 2004 s’inicia l’obertura dels primers 4 supermercats “bonÀrea”. Actualment 125. · El 2010 s’inaugura el segon Centre promocional a Torrefarrera i entren en funcionament la planta d’envasat de llet i de congelats, pelegrí, magatzem dinàmic al tram nou del Complex Alimentari de “la Closa”. · En l’actualitat disposem de 400 botigues “bonÀrea”, distribuïdes entre Aragó, Castella la Manxa, Catalunya, Madrid, València, i Andorra, que venen el 80% de la nostra producció càrnia.

• 200 camions frigorífics. • 400 botigues “bonÀrea”. • Més de 1.200 grangers i les seves famílies treballen per subministrar bestiar, aus i ous que comercialitzem a les botigues “bonÀrea”. • Una canal de vedella pesa entre 240 i 300 kg. • Especegem 6.500 pollastres l’hora. • Un pollastre a l’ast necessita 1 h. de cocció. Un pernil assecat un any de curació i un ibèric dos. • Assecadors amb 2.000.000 de pernils en curació. • Produïm 18.000 mandonguilles l’hora. • Magatzem intel·ligent amb capacitat per a 24.000 palets, i sortida de 26.000 caixes l’hora (Pelegrí). • 180.000 m2 d’instal·lacions en el complex “la Closa” de Guissona.

Escorxador de bestiar: (unitats/dia)

• Porcs 5.500 • Corders 500 • Vedelles 150

Escorxador d’aus: • Pollastres 100.000 • Guatlles 30.000 • Picantons 15.000 • Galls dindi 6.000


infogrup

Breus Visita dels responsables de Mercabarna L’equip directiu de Mercabarna ens va visitar durant el passat juliol. La jornada va constar d’una petita reunió de treball conjunta amb diversos directius del Grup Alimentari Guissona, on s’intercanviaren parers i opinions. Seguidament es varen visitar algunes instal·lacions de La Closa, especialment les ubicades a la nova ampliació (envasat de llet i sucs, sistema logístic, bodegues, pernils, etc.).

El pitch & putt bonÀrea “B” de Massoteres campió de Catalunya per equips

bonÀrea Telecom, servei d’internet per a usuaris domèstics i empreses

El segon equip de pitch & putt del club esportiu “bonÀrea” s’ha proclamat campió de Catalunya de la seva categoria, la 4ª divisió Sud.

És un operador independent que competeix amb solvència i agilitat en el complex mercat de les telecomunicacions.

Aquesta categoria en la qual prenen part 17 equips, consta de sis proves que es juguen a diferents camps de Catalunya durant els mesos de febrer a juliol. L’equip de Massoteres n’ha guanyat dos, ha fet dos segons llocs i dos tercers llocs. Amb aquests resultats ha aconseguit el primer lloc i el dret de jugar el proper any a la tercera divisió. El club també té un primer equip que juga a la 2ª divisió i que ha finalitzat la competició a mitja taula. Molt meritòria ha estat també la participació dels equips sènior i femení en aquest campionat de Catalunya.

Com a dada interessant, podem destacar que durant el 2010 es

Serveis que oferim: Internet per a usuaris domèstics i empreses. Amb un ample de banda de 0’5, 1, 3 i 6 Mb, amb preus molt ajustats i un servei de màxima qualitat. Els preus mensuals del servei són: 0,5 Mb: 4,24€, 1 Mb: 8,47€, 3 Mb: 14,41€, 6 Mb: 21,19€ (preus sense IVA). Actualment comptem amb més de 100 usuaris donats d’alta. Cobrim Guissona i no descartem, més endavant, ampliar el servei a poblacions properes.

24 convenis de pràctiques a l’estiu Enguany, durant el període d’estiu, l’empresa ha realitzat vint-i-quatre convenis de pràctiques amb estudiants del nostre entorn més pròxim.

Inscrits a la CMT (comissió mercat telecomunicacions) des de l’any 2010.

van contractar set estudiants que anteriorment havien realitzat l’estada a la nostra empresa. Per això creiem que aquest és un molt bon mitjà per tal de conèixer futurs treballadors.

Directius de la CAG donen suport als discapacitats L’Associació Alba de Tàrrega, dedicada a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual des de fa 35 anys, va presentar al juliol el seu projecte a 50 empresaris de les comarques de la Segarra i l’Urgell, entre ells directius del Grup Alimentari Guissona, amb l’objectiu d’aconseguir un nombre més elevat de contractacions. En aquesta línia la Fundació Privada Guissona va incorporar una persona d’aquestes característiques.

Un estiu multicultural

Guissona acull el partit de futbol sala Catalunya - Romania El 15 de setembre es va celebrar, al pavelló poliesportiu de Guissona, el partit de futbol sala entre les seleccions de Catalunya i Romania. “bonÀrea” i CaixaGuissona van col·laborar en aquest esdeveniment. Les dues seleccions, que van oferir un gran nivell, van estar recolzades per nombrosos/es seguidors/res de Catalunya i de Romania. El partit, que va comptar amb moltes ocasions de gol per part dels dos combinats i emoció fins al final, va acabar amb empat (2-2) i donant un bon espectacle al públic assistent.

Quan la calor es fa notar, Guissona es torna a vestir de gala per celebrar les ja tradicionals festes de les comunitats de Senegal, Ucraïna i Bulgària. Un any més cada un d’aquests col·lectius, que viuen i treballen majoritàriament

a Guissona, han organitzat una diada amb l’objectiu d’apropar-nos la cultura dels seus països d’origen i fer-ne partícips als vilatans/es del poble i comarca.

La bona convivència, el menjar, els vestits tradicionals, les danses i la música han tornat a omplir i fer vibrar els carrers de Guissona.


infogrup

Breus Visita dels responsables de Mercabarna L’equip directiu de Mercabarna ens va visitar durant el passat juliol. La jornada va constar d’una petita reunió de treball conjunta amb diversos directius del Grup Alimentari Guissona, on s’intercanviaren parers i opinions. Seguidament es varen visitar algunes instal·lacions de La Closa, especialment les ubicades a la nova ampliació (envasat de llet i sucs, sistema logístic, bodegues, pernils, etc.).

El pitch & putt bonÀrea “B” de Massoteres campió de Catalunya per equips

bonÀrea Telecom, servei d’internet per a usuaris domèstics i empreses

El segon equip de pitch & putt del club esportiu “bonÀrea” s’ha proclamat campió de Catalunya de la seva categoria, la 4ª divisió Sud.

És un operador independent que competeix amb solvència i agilitat en el complex mercat de les telecomunicacions.

Aquesta categoria en la qual prenen part 17 equips, consta de sis proves que es juguen a diferents camps de Catalunya durant els mesos de febrer a juliol. L’equip de Massoteres n’ha guanyat dos, ha fet dos segons llocs i dos tercers llocs. Amb aquests resultats ha aconseguit el primer lloc i el dret de jugar el proper any a la tercera divisió. El club també té un primer equip que juga a la 2ª divisió i que ha finalitzat la competició a mitja taula. Molt meritòria ha estat també la participació dels equips sènior i femení en aquest campionat de Catalunya.

Com a dada interessant, podem destacar que durant el 2010 es

Serveis que oferim: Internet per a usuaris domèstics i empreses. Amb un ample de banda de 0’5, 1, 3 i 6 Mb, amb preus molt ajustats i un servei de màxima qualitat. Els preus mensuals del servei són: 0,5 Mb: 4,24€, 1 Mb: 8,47€, 3 Mb: 14,41€, 6 Mb: 21,19€ (preus sense IVA). Actualment comptem amb més de 100 usuaris donats d’alta. Cobrim Guissona i no descartem, més endavant, ampliar el servei a poblacions properes.

24 convenis de pràctiques a l’estiu Enguany, durant el període d’estiu, l’empresa ha realitzat vint-i-quatre convenis de pràctiques amb estudiants del nostre entorn més pròxim.

Inscrits a la CMT (comissió mercat telecomunicacions) des de l’any 2010.

van contractar set estudiants que anteriorment havien realitzat l’estada a la nostra empresa. Per això creiem que aquest és un molt bon mitjà per tal de conèixer futurs treballadors.

Directius de la CAG donen suport als discapacitats L’Associació Alba de Tàrrega, dedicada a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual des de fa 35 anys, va presentar al juliol el seu projecte a 50 empresaris de les comarques de la Segarra i l’Urgell, entre ells directius del Grup Alimentari Guissona, amb l’objectiu d’aconseguir un nombre més elevat de contractacions. En aquesta línia la Fundació Privada Guissona va incorporar una persona d’aquestes característiques.

Un estiu multicultural

Guissona acull el partit de futbol sala Catalunya - Romania El 15 de setembre es va celebrar, al pavelló poliesportiu de Guissona, el partit de futbol sala entre les seleccions de Catalunya i Romania. “bonÀrea” i CaixaGuissona van col·laborar en aquest esdeveniment. Les dues seleccions, que van oferir un gran nivell, van estar recolzades per nombrosos/es seguidors/res de Catalunya i de Romania. El partit, que va comptar amb moltes ocasions de gol per part dels dos combinats i emoció fins al final, va acabar amb empat (2-2) i donant un bon espectacle al públic assistent.

Quan la calor es fa notar, Guissona es torna a vestir de gala per celebrar les ja tradicionals festes de les comunitats de Senegal, Ucraïna i Bulgària. Un any més cada un d’aquests col·lectius, que viuen i treballen majoritàriament

a Guissona, han organitzat una diada amb l’objectiu d’apropar-nos la cultura dels seus països d’origen i fer-ne partícips als vilatans/es del poble i comarca.

La bona convivència, el menjar, els vestits tradicionals, les danses i la música han tornat a omplir i fer vibrar els carrers de Guissona.


www.cag.es

El Grup Alimentari Guissona implanta una xarxa de desfibril·ladors automàtics (DEA), situats a diferents centres de treball de l’empresa

infogrup@bonarea.com

4rt Trimestre 2011

Revista trimestral dels recursos humans del Grup Alimentari Guissona

L’objectiu és poder intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca A Catalunya, cada any perden la vida entre 3.000 i 4.000 persones per mort sobtada cardíaca, és a dir, després que el cor, per un problema elèctric, deixi de bombejar sang. Afecta persones de totes les edats i sexes i és imprevisible. L’única manera de salvar qui la pateix és intervenint, ràpidament, amb un desfibril·lador. Fins ara, però, aquests aparells només estaven disponibles en espais molt concrets i el seu ús era molt restringit. Aquests aparells, per la seva simplicitat i característiques, poden ser utilitzats per personal no mèdic, però adequadament format per al seu ús, i permeten una primera actuació. En aquest sentit, i amb l’objectiu de poder intervenir ràpidament, el Grup Alimentari Guissona ha ubicat desfibril·ladors en diversos centres de treball per poder-los fer servir en cas d’urgència. Adjuntem quadre amb la ubicació dels desfibril·ladors (DEA) instal·lats actualment a l’empresa:

Núm. Desfib. 01 02 03 04 05 06

Ubicació (centre/lloc) La Closa: Passadís nau 2 Elaborats La Closa: Passadís Serveis darrere oficines Súper i Bufet Àrea Promocional Camp de pitch & putt - golf Oficines Centrals / CaixaGuissona Enginyeria

Gent “bonÀrea” Caçadors de bolets a “la Closa” L’afició per la natura i la muntanya fa que un grup de companys de feina de diferents departaments es trobin els caps de setmana de tardor pels boscos de les nostres contrades. Aquests “professionals” del bolet, cistella i ganivet en mà, cerquen amb passió aquests preuats fongs. Ceps, Rovellons, Llenegues, Fredolics, Camagrocs, Agulletes, etc. formen part de l’ampli ventall de bolets que cerquen aquests caçadors. Aquest any, però, la collita no es preveu bona com anys enrere perquè per aquestes dates ja tenien els cistells plens. Tanmateix, amb il·lusió continuaran exercint la seva gran passió encara que s’hagin de conformar amb un bon dinar. En Joan Vall, en Ramon Ramon, en Bernat Loomans, en Jaume Prat i en Carles Seró (entre d’altres), són treballadors de l’Escorxador General Frigorífic i de RRHH que comparteixen afició. Sobretot no els pregunteu on van a buscar-los, ja que no se’n recorden mai...

El model de desfibril·lador seleccionat pel Grup Alimentari Guissona és el ZOLL AED Plus. És un aparell automàtic i, per tant, d’ús ben senzill. Destaca per la seva ràpida posada en marxa i compta amb una locució que va explicant cadascun dels passos a seguir. Aquest DEA duu preconnectats els elèctrodes per tal que només calgui desenganxar-los i col·locar-los al tòrax de l’afectat/ da. Aquests equips analitzen el ritme cardíac de la víctima i, tots sols, determinen si és convenient donar-li una descàrrega elèctrica per poder recuperar el ritme normal del cor i permetre que torni a bombar la sang. Mai no fan la descàrrega si no és necessària, és a dir, no hi ha possibilitat d’error. Important saber que dins de cada armari metàl·lic on s’ha ubicat un DEA també hi ha el llistat actualitzat de personal format en el curs de “formació en suport vital bàsic i ús del desfibril·lador” i el seu telèfon de contacte per poder-lo localitzar ràpidament.

infogrup

#7

Grup Alimentari Guissona, una gran organització alimentària Més de 50 anys d’experiència en el sector i un creixement constant

Una mica d’història

Dades d’interès i curiositats

· El 1958 a Guissona un grup de pioners de l’avicultura i ramaderia de la Segarra es van unir formant una cooperativa que els proporcionés els serveis i matèries primeres necessàries per a les seves granges. Així va néixer la Cooperativa Agropecuària de Guissona.

• 3.500 treballadors directes i 500 d’empreses subcontractades.

· El 1964 s’inicia la comercialització d’ous, porcs i pollastres vius. · El 1967 es posa en marxa l’escorxador d’aus. · El 1971 s’inicien les obres del complex carni “La Closa” que acaben el 1974 amb la posada en marxa de l’escorxador i sala d’especejament de porcs. · El 1975 s’inicia la producció d’elaborats carnis. · El 1986 es realitza l’ampliació de “la Closa” amb la nova planta d’elaborats. · El 1994 s’inicia la producció i comercialització de PLS. · El 1995 vam obrir les primeres botigues Àrea de Guissona per vendre els nostres productes directament al consumidor. · El 1996 vam inaugurar el Centre Promocional, a Guissona, que conjumina el Bufet lliure i el supermercat. · El 1999 es constitueix la Corporació Alimentària Guissona S.A., societat mercantil a la qual la Cooperativa Agropecuària de Guissona va aportar les seves activitats productives i de comercialització. · El 2003 es produeix el canvi de nom de les botigues Àrea de Guissona que passen a anomenar-se “bonÀrea”. · El 2004 s’inicia l’obertura dels primers 4 supermercats “bonÀrea”. Actualment 125. · El 2010 s’inaugura el segon Centre promocional a Torrefarrera i entren en funcionament la planta d’envasat de llet i de congelats, pelegrí, magatzem dinàmic al tram nou del Complex Alimentari de “la Closa”. · En l’actualitat disposem de 400 botigues “bonÀrea”, distribuïdes entre Aragó, Castella la Manxa, Catalunya, Madrid, València, i Andorra, que venen el 80% de la nostra producció càrnia.

• 200 camions frigorífics. • 400 botigues “bonÀrea”. • Més de 1.200 grangers i les seves famílies treballen per subministrar bestiar, aus i ous que comercialitzem a les botigues “bonÀrea”. • Una canal de vedella pesa entre 240 i 300 kg. • Especegem 6.500 pollastres l’hora. • Un pollastre a l’ast necessita 1 h. de cocció. Un pernil assecat un any de curació i un ibèric dos. • Assecadors amb 2.000.000 de pernils en curació. • Produïm 18.000 mandonguilles l’hora. • Magatzem intel·ligent amb capacitat per a 24.000 palets, i sortida de 26.000 caixes l’hora (Pelegrí). • 180.000 m2 d’instal·lacions en el complex “la Closa” de Guissona.

Escorxador de bestiar: (unitats/dia)

• Porcs 5.500 • Corders 500 • Vedelles 150

Escorxador d’aus: • Pollastres 100.000 • Guatlles 30.000 • Picantons 15.000 • Galls dindi 6.000

Infogrup  

Infogrup 7 4art. trimestre 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you