Page 4

RONDUIT Brakel Schoon, schaapjes Schaapje schaapje wat heb je mooie wol, ja baas, ja baas, drie zakken vol. We hebben in Februari samen de schapenweitje schoongemaakt aan de Meidijk. We hadden 3 zakken vol afval, + 27 flessen en 1 krat. Van enkele chauffeurs, hoog en stoer in hun glimmende vrachtwagens, zich van geen kwaad bewust , raampje open en HOPLA weer 3 koffiebekers en een leeg pakje sigaretten. Waarom toch in die mooie natuur, doe het ook in een vuilnisbak. Nu zijn de dijkweitjes weer lekker schoon. Het was een prachtig gezicht toen de schapen kwamen met hun schattige lammetjes, in die SCHONE weide. Zo hoort het ook. Ik ben opgegroeid in het Westland, naast een boerderij, na schooltijd waren we altijd bij de weitjes te vinden We speelden tikkertje of gingen slootje springen of we visten op paling die we later zelf gingen bakken. Er was ook een kreupel lammetje die ik weleens de fles mocht geven, ik hou van de weide en de sloten, maar het moet wel schoon zijn. Ik wil het niet hebben over grote problemen, het is slecht één handgebaar, raam open en HOPLA. Als je de volgende keer je raam open doe, vraag je dan eens af: Waarom maak ik eigenlijk zo’n rommel? Omdat een ander dat ook doet? Of niemand die het ziet? Alle fietsers zien het en ergeren zich aan jou rommel. Gun de schapen een SCHONE weide en denk aan de 21 vrijwilligers ,die steeds maar weer alles schoonmaken. Voorkomen is beter dan genezen. Ria Versteeg een vrijwilliger van "Brakel Schoon." Meer info: e.versteeg62@upcmail.nl wij worden gesteund door de dorpsraad.

Moederdagcadeau's en meer Donderdag is het weer open dag in het Keramiekatelier van Marianne Grim. Kom kijken voor een moederdagcadeau of gewoon voor iets leuks voor jezelf. Aan de Flegelstraat 20 in Brakel staan vazen, schalen, potten, sieraden en objecten voor in de tuin. Allemaal handgemaakt en uniek. Voor de prijs hoeft u het echt niet te laten. Vanaf € 5,00 heeft u al een mooie vaas of schaaltje. Dus ook voor de kinderspaarpot geen grote uitgave voor Moederdag. Vanaf 13.00 uur tot 20.00 'savonds kunt u binnenlopen.

Heeft u klachten over de bezorging van de Ronduit? Dan kunt u contact op nemen met Van der Meer Verspreiding (voor meer informatie zie de colofon)

Paaslunch en sponsoractie op wielen op OBS Den Boogerd te Aalst

Op donderdag 17 april was er een paaslunch georganiseerd op OBS Den Boogerd. Na de lunch gingen de kinderen hun best doen aan de sponsoractie op wielen. Het goede doel hebben de kinderen zelf gekozen. Zij konden kiezen tussen de Fontein, de Neswaarden en Stofwisselkracht. De Neswaarden had gewonnen en voor 50% gaat de opbrengst naar de Neswaarden. De andere 50% is voor het opknappen van het schoolplein.De ouder-

vereniging gaat dit binnenkort met de school bespreken en uitwerken. De kinderen mochten voor de sponsoractie kiezen tussen rolschaatsen, skeelers, step, waveboard en ribstick. De gehele dag was een succes met prachtig zonnig weer. Afgelopen vrijdag hebben de kinderen van OBS Den Boogerd de cheque met een bedrag van € 914,60 uitgereikt aan Nanda Jooren, voorzitter van de Neswaarden. Iedereen bedankt voor het sponsoren!

Nieuws van Alzheimer Nederland Afdeling Regio ‘s-Hertogenbosch

in de kernen van de gemeente Zaltbommel. De eerstvolgende vergadering vindt plaats op dinsdag 13 mei 2014 in Zorgcentrum de Wilhelminahof, Wilhelminalaan 15 te Brakel. Het inloopspreekuur is van 19.30 uur tot 20.00 uur, waarvoor belangstellenden; vooral inwoners van Brakel, worden uitgenodigd om vragen te stellen aan Z.V.V. raadsleden en/of Z.V.V. wethouder. De steunfractievergadering start om 20.00 uur. Ter voorbereiding van de maandelijkse carrouselvergaderingen belegt Z.V.V. steunfractievergaderingen met leden van de partij die daarmee de raadsleden en de wethouder ondersteunen. Op toerbeurt worden deze vergaderingen georganiseerd in de kernen om bewoners de gelegenheid te geven in contact te treden met raadsleden en wethouder.

Op donderdag 15 mei 2014 wordt in Partycentrum De Weesboom, Voorstraat 17, 5324 AT Ammerzoden weer een avond van Alzheimer Café Bommelerwaard georganiseerd. Thema: Interview met iemand met dementie Wat betekent het voor je dat je de ziekte dementie hebt? In het interview staan we stil bij deze en andere vragen. Zoals ook wat je voelt als je minder kunt en zaken los moet laten. Het verlies van het oude en vertrouwde roept onzekerheden en vragen op. Hoe ga je met de ziekte om? Wat komt er op je af en waar haal je de kracht uit, waar zoek je steun? Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. Kom gerust kijken. De toegang is gratis. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met: Ingrid van Kempen en Irene Vermeulen, psychologen, Tel. 073 611 9170 Saskia Cornelissen, mantelzorgconsulent, Tel. 0418 634 231

Steunfractievergaderingen Z.V.V. Zaltbommel Veranderen met Visie (Z.V.V.) organiseert al jaren haar maandelijkse steunfractievergaderingen zo veel mogelijk

Body-Fit Sportvereniging “Dancesation” o.l.v. J. van der Meijden start de cursus Body-Fit. Dit is een combinatiecursus bestaande uit Aerobic, Tae-Bo, Zumba Fitness, Figuurverbetering, Conditietraining. Fit, slank en strak want alle spieren van het lichaam worden gebruikt voor een optimale vetverbranding! Deze cursus voor tieners en volwassenen start in de week van 12 mei.

Ronduit 19 (1)  

De Ronduit van 7 mei 2014

Advertisement