Page 1

Woensdag 10 april 2013 | Jaargang 34 | Weeknummer 15 | www.carillon.nl

Weekblad voor Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Nederhemert, Rossum, Velddriel, Well, Wellseind, Wordragen, Zaltbommel

Ballen van Mien gaan er vlotjes in

Wim van Oss vertelt • Zie pagina 3

Kom in de kas • Zie pagina 12

Anatevka

heerewaarden • De nieuwe koffiehoek van Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden is zondag in stijl geopend. De plaatselijke lekkernijen zoals ‘de ballen van Mien’, erwtensoep en natuurlijk diverse soorten vis gingen er in als koek. Onder de naam ‘Ouderwets Opscheppen’ werden zowel de gerechten als een eenmalig magazine met oude dorpsrecepten gepresenteerd. Links op de foto Mien (van het Veerhuis) met haar gehaktballen. (Foto: Gerrit Groeneveld)

KOUWENAAR

&

WEEHUIZEN

ADVOCATEN

LUYBENSTRAAT 15 ‘S-HERTOGENBOSCH TEL. (073) 612 41 11 WWW.KW-ADVOCATEN.NL

KIJK OOK EE NS OP: www.ovm-m aasdriel.nl

voor winkelend Maasdriel ONDERDEEL ONDERNEMERSVERENIGING MAASDRIEL

afscheid nemen in stijl ...

T: 073 613 92 52 (24 uur per dag)

zie onze vernieuwde website

www.uitvaartverzorger.nl

Jubileumweekend CV De Lorre rossum • In het weekend van 19, 20 en 21 april a.s. viert CV De Lorre, de carnavalsvereniging uit Rossum, haar 44-jarig bestaan met diverse activiteiten voor jong en oud. Lang, lang geleden…. in september 1968 waren de eerste gesprekken over het carnavalsgebeuren in Rossum en Hurwenen met de heer Tielen en de heer en mevrouw Loobeek. Deze gesprekken mondden uit in het op zoek gaan naar een Raad van 11. Deze werd in eerste instantie gezocht onder de middenstand van Rossum en Hurwenen. Tot voorzitter werd Adrie Gremmee gekozen en dat heeft hij maar liefst 30 jaar met veel plezier gedaan. Op 2 januari 1969 was CV De Lorre een feit. In november 1969 werd de heer Loobeek geïnstalleerd als eerste prins van het Lorredurp. De eerste jaren werd het carnaval gevierd in café restaurant Laanzicht, bij Mien Verharen, maar al snel bleek dit te klein en werd dorpshuis De Parel uitgeroepen tot de residentie van de Prinsengarde. Dorpshuis De Parel is nog

steeds de residentie van CV De Lorre. Ook tijdens het jubileumweekend vinden hier de activiteiten plaats. Op vrijdagavond 19 april is er van 19.30 tot 21.00 uur een receptie. Zaterdagavond is het grote jubileumfeest. Coverband Giddy Limit, met de Rossumse Pieter Strootman, staat garant voor een avond onvergetelijke muziek, van de laatste top 40 nummers tot de nummers van weleer. Daarnaast verzorgen de (nieuwe) Alpenzusjes een gastoptreden. De entree is € 7,50. Kaartverkoop is direct aan de zaal. De zondagmiddag is gereserveerd voor de kinderen. Power Party Kindershow verzorgt vanaf 14.00 uur een gezellig festijn. Kinderen kunnen meedoen met het la-la-ra-ra-raad-je-lied, er wordt een strijd gevoerd tussen de jongens en de meisjes en diegene die het mooist verkleed komt wint uiteraard een mooie prijs. De entree deze middag is gratis. De middag is om 18.00 uur afgelopen. De bar van dorpshuis De Parel is geopend voor de ouders die gezellig meekomen.

rossum • Op 6, 7 en 8 juni vindt er in Rossum een uniek evenement plaats. St. de Poort is sinds 2 jaar bezig met het organiseren en repeteren voor de musical Anatevka. Wie kent hem niet Henk Poort en nog eerder Lex Goudsmit, Tevje met zijn 5 dochters, het bekende lied als ik toch eens rijk was.. Joodse tradities, humor en verdriet. Alles zit er in dit mooie verhaal. Met een groep van 45 zangers en spelers onder leiding van regisseur Arlien Coolen wordt druk gerepeteerd, een orkest van 15 mensen o.l.v. Mark van Mil en de zang is o.l.v. repetitor Lex Bogaers. Het wordt een uniek evenement, het dorpje Anatevka wordt gebouwd op het kerkplein, er komt een tribune voor 400 bezoekers. De bouwen decorploeg is druk bezig, de naaigroep zit al maanden kleding te verzamelen en te maken. Kortom dit mag u niet missen. De kaartverkoop is gestart en u bent van harte welkom. De entreeprijs bedraagt slechts € 15,- en voor kinderen slecht € 7,50. Kijk op onze de www.anatevka-rossum.nl en bestel vandaag nog uw kaartje.

twitter@hetcarillon

info@carillon.nl

Eerste prins, dhr. Loobeek

www.carillon.nl


voorjaarscollectie 2013

Noa Design

onze merken Angels Jeans marc aurel tuzzi

Bij aanschaf van uw nieuwe complete vloer

lingerie

via appia

felina

due

21% BTWKORTING

fila

wille

lovable

tuzzi hero

MAANDACTIE :

op het volledige aankoopbedrag of

wow

np open end

GRATIS

geisha

leggen.

lauri schiesser

donderdag 11 april in ‘t Kulturhus

ten cate

Tijdens de modeshows kunt u genieten van de nieuwe collecties!

oroblu

Dames- en Herenmode Lingerie

Kijk op www.noapavimenti.nl voor de actievoorwaarden.

Gratis inmeten en bezorgen Eigen legservice (v.a. € 6,- p/m2) Reserveren is mogelijk Laagste prijsgarantie Bezoek onze vernieuwde showroom!

Kromsteeg 18 Kerkdriel (0418) 63 12 55

Telefoon: 073 - 61 30 200 Showroom: Vughterstraat 171, ’s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op:

www.noapavimenti.nl

Carillonnetje plaatsen? Voor particulieren gratis! Mail naar: nieuws@carillon.nl Groenten en Fruit

Mgr. Zwijsenplein 26 Kerkdriel Tel. (0418) 63 12 56

Jeroen Verhoeckx

KWALITEITS-SLAGERIJ

Mgr. Zwijsenplein 22, Kerkdriel | De Haar 36, Ammerzoden

SCHOENMODE Teisterbandstraat 8 - Kerkdriel (centrum)

De nieuwe collectie is binnen!

Waar blijft het voorjaar....

Spinazie Hollandse Aardbeien Vleeswaren-duo: grote doos 100 gram

2.

1 kilo

99

Preskop + 100 gram Casselerrib

Pieman div. smaken

2 dozen

1.

50

5. 00 2.

samen

per stuk

00

2.50

De gezonde apotheker

AARDBEIEN zijn niet alleen lekker maar ook gezond.

Openingstijden Maandag t/m vrijdag 09.00 - 12.00 u / 13.00 - 18.00 u Vrijdag koopavond tot 21.00 u / Zaterdag 09.00 - 17.00 u

www.janvandiesen.nl

janvandiesen

Enkele goede eigenschappen van de aardbei: • uitstekende bron van vitamine C • bevatten foliumzuur en kalium • bevatten weinig calorieen en veel vezels • bevatten bioflavonoïden In veel culturen worden aardbeien gebruikt tegen kwaaltjes. Zo beweren de Chinezen dat een handvol aardbeien goed is tegen een kater. Ook zegt men dat aardbeien tanden witter maken en goed werken tegen een “knoflook-adem”.

Smakelijk eten...

AANBIEDINGEN: woe, do, vr, en za.

KERKDRIEL èn AMMERZODEN

GIJS SARS Aanbiedingen zijn geldig van donderdag t/m maandag

Uw slager - Uw vleesspecialist - Uw maaltijdadviseur

Runder braadstuk

500 gram

5.95

Runder schnitzels

100 gram

1.65

Biefstukreepjes

100 gram

1.75

Schweinebraten

100 gram

1.20

Kipfilet op stok

100 gram

1.15

Blinde vinken Achterham

5 halen 4 BETALEN

(heerlijk bij asperges)

150 gram

2.00

WOENSDAG GEHAKTDAG:

H.O.H. gehakt Driels gehakt 2.35 500 gram 2.35

500 gram

Rundergehakt 500 gram 2.75

DONDERDAG BIEFSTUKDAG:

3 Kogelbiefstukken

samen

6.00

EXTRA OP MAANDAG:

Saucijsjes 4 stuks Filetlapjes 4 stuks

samen

5.95


Woensdag 10 april 2013

3

Uitgelicht Twee decennia ‘Uit Vrije Hand’ in Kerkdriel en het einde is nog niet in zicht

Te eigenzinnig voor de kunstacademie

Wim van Oss met zijn zo kenmerkende hoed en sjaal. Kleurige, symbolische acrylverf van Wim van Oss (r). (Foto’s: Gerrit Groeneveld)

Door Gerrit Groeneveld kerkdriel • De kleuren spatten van de muren in het Kerkdrielse atelier. Menselijke en in mindere mate dierlijke vormen - vaak in combinatie met elkaar - spelen een grote rol in de acrylwerken van Wim van Oss uit Alem. Op meer en meer plekken in de wereld duikt de kunst van de geboren Drielenaar op. Inmiddels al twee decennia ‘Uit Vrije Hand’ weet de kunstenaar dag in dag uit nieuwe inspiratie te vinden. En het eind is nog lang niet in zicht.

weet niemand. Voorlopig nog wel in ieder geval.” Zijn atelier tegenover de Kerkdrielse voetbalvereniging is groter dan je zo zou vermoeden. Een compleet ingericht leslokaal waar al snel zo’n vijftien tot twintig cursisten aan de slag kunnen, een werkruimte voor de meester zelf, een keuken, bergruimtes en uitgebreid toilet met douche.

Met grote lijnen en uitbundige kleuren niet volgen. En juist dat vind ik belangrijk, mijn gevoel volgen. Dat is mijn manier van schilderen. Als ik aan een nieuw werk begin doe ik dat aan de hand van dingen die ik meemaak, die indruk op me maken. Dat is de manier waarop ik wil werken. Met grote lijnen en uitbundige kleuren.”

Als jongetje van 12 jaar kwam Wim erachter dat er een schildertalent in hem schuilde. Hij zat in Den Bosch op de technische “Veel keus had ik toen na het school en of het nou wiskun- afronden van de technische de danwel taalopdrachten school niet. De tijd waarin Een paar duizend cursisten waren, altijd was hij bezig ik opgroeide was er een van heeft Wim van Oss inmidmet inkleuren van figuurtjes ‘snel aan de slag en geld dels over de vloer gehad. Stuk of letters. Tot op een goed verdienen’. Er moest thuis voor stuk heeft hij gepromoment tekenleraar Van brood op de plank komen. Ik beerd ze de beginselen van Grinsven halt hield bij het werd huisschilder. Maar dat de teken- en schilderkunst bij tafeltje van Wim. De leraar heeft altijd op het tweede te brengen. Bij de een lukte krabde zich eens achter de plan gestaan. Al snel besloot dat natuurlijk beter dan bij oren en besloot Wim wat ik om lessen te volgen aan de ander, maar Wim van Oss extra lessen te geven. Van het de Famous Artist School. Een kijkt met grote tevredenheid een kwam het ander en de instituut in Amerika dat onterug op 20 jaar ‘Uit Vrije docent Van Grinsven besloot derwijs op afstand verzorgt. Hand’. Een eigenzinnige kun- het pad naar de Bossche Dat heb ik vijf jaar gedaan. stenaar in een eigenzinnig kunstacademie voor Wim Ik werkte voornamelijk atelier aan de Ipperakkeren van Oss te effenen. om mijn studie te kunnen in Kerkdriel. betalen.” “Ik ben daar drie keer geKomende zomer wordt hij weest, maar het sprak me Mensen zonder werk 70 jaar. Maar van ophouden helemaal niet aan. Ik moest Toen Wim van Oss klaar wil Wim van Oss niet weten. vanalles doen wat me niet was met zijn studie viel het “Hoe lang ik nog doorga? Dat aanstond en kon mijn gevoel bepaald niet mee om een boterham te verdienen met zijn creativiteit. Nog jaren was hij gedwongen om door te gaan met zijn werk als Van ophouden wil Wim van Oss niet weten huissschilder. Maar hij vol-

hardde in een achterkamertje in het kunstzinnige werk. Eerst figuratief en natuurgetrouw, later meer abstract en symbolisch. Langzaam maar zeker drong zijn talent door in gemeentelijke kringen en in de jaren tachtig kreeg hij de gelegenheid om teken- en schilderlessen te gaan geven binnen het gemeentelijk initiatief ‘Project Mensen Zonder Werk’. Daar is de kiem gelegd voor wat even later, in de jaren negentig, ‘Uit Vrije Hand’ zou worden. De ontwikkelingen gaan dan snel. Via een plaatselijk reisbureau komt hij in contact met de Turkse hotelbranche en krijgt hij een uitnodiging om daar muurschilderingen te verzorgen. En ook muren langs de Amsterdamse grachten voeren de signatuur van Wim van Oss. Een hoogtepunt in zijn carrière beschouwt Wim van Oss de invitatie om een expositie in te richten in het nieuwe Haagse Hiltonhotel. “Ik had werk hangen op Schiphol Airport. De bekendheid die dat me bracht leidde tot het Haagse Hilton. Tien van mijn werken heb ik daar een tijd geëxposeerd en dat heeft me weer veel nationale en internationale bekend-

heid opgeleverd.” En om nog wat andere plekken te noemen waar werk van Wim van Oss te zien was: Radboud Universiteit Nijmegen, Hogere Hotel School Maastricht en Kasteel Tongelaar in Mill. Verder nog openbare locaties in Antwerpen, Düsseldorf, Londen, Malmö en Stockholm.

Cursisten

Drie avonden in de week is zijn atelier aan de Ipperakkeren geopend voor cursisten. “Eerst waren dat vier avonden, maar dat vond ik een beetje veel. Maar het zit hier altijd vol. De jongste cursist is 14 jaar en de oudste 75. En ze komen inmiddels uit de hele regio, niet alleen uit Maasdriel. Tot voor kort organiseerde Wim van Oss een jaarexpositie met het werk van zijn cursisten. Maar dat ziet hij niet meer zitten. “Er zijn jaren geweest dat ik hiervoor de manege in Ammerzoden of De Kreek

in Kerkdriel afhuurde. Maar dat doe ik niet meer. Het kost zo ontzettend veel tijd om dat te organiseren; die tijd heb ik gewoon niet. Ik wil ook zelf nog aan schilderen toekomen.” Maar goed, wat kost nou een gemiddeld werk van de hand van Wim van Oss? Tsja,dat komt alleen ter sprake als er een serieuze koper binenwandelt aan de Ipperakkeren. Maar voor een paar honderd euro kom je niet weg bij Wim van Oss. Da’s wel duidelijk.

Ik werkte voornamelijk om mijn studie te kunnen betalen


Giel van der Sterren

Voor al uw Wild & Gevogelte

Groente & Fruit

18 8 1 2 1 2

zoetsappige ‘Spaanse’ PERSSINASAPPELEN heerlijk zoete NAVELSINASAPPPELEN ‘Portugal ‘ mooie grote Spaanse BROCCOLI mooie grote KOOLRABI’S smaakt als bloemkool kilo verse Hollandse ‘wilde‘ SPINAZIE kilo nieuwe Nicola‘s AARDAPPELEN ‘vastkokend‘

3.00 3.00 1.00 1.50 2.00 2.00

De lekkerste groenten en fruit koop je natuurlijk op donderdag in Hedel en op de vrijdagochtendmarkt op Maaspoort en de dinsdagochtendmarkt in Zaltbommel.

DONDERDAG - verkoop aan huis - Uithovensestraat 10, Hedel

€ 1,99

WORSTENBROODJES MINI nu 10 stuks voor

3 broden

€ 5,95

€ 5,00

Elke vrijdag het 2e meergranenbrood voor de HALVE

2 kilo NU

4,50 KIPSCHNITZELS of 8,00 CORDON BLEU 6 stuks

5,50

KIPDIJFILET, HELE KILO 5,95 filet gesneden van de kippendijen, extra mals - extra smaakvol - extra lekker DONDERDAG: verkoop aan huis van 08.00 tot 16.00 uur, Uithovensestraat 10 te Hedel VRIJDAG: markt Kerkdriel van 13.00 uur tot 17.00 uur, verder ook geldig op al onze andere markten. DINSDAG EN ZATERDAG: markt Zaltbommel Bestellingen of vragen: telefoon (073) 599 36 36

• De mogelijkheid om eens andere combinaties uit te proberen • Je koopt de juiste hoeveelheid planten in voor je potten • Er is altijd iemand voor assistentie in de buurt • Geen rommel meer thuis

Elke dinsdag BROODDAG: naar keuze (tarwe, volkoren en wit)

BORRELPOOTJES per kilo

Neem uw eigen plantenbakken mee en plant ze bij ons in, voordelen:

€ 1,45

nu voor

MAKKELIJK & LEKKER

Dus voor ieder wat wils en tegen inkoopprijzen!! Want alles is uit eigen kwekerij.

FRANGIPANE VRUCHTENVLAAITJES MET ZWITSERSE ROOM

LEKKERE KIPKLUIFJES

Bij ons kunt u terecht voor al uw: perkplanten, hangplanten, kuipplanten, groenteplanten, kruidenplanten, zacht- en kleinfruitplanten.

vrijdag 12 en zaterdag 13 april nu voor

HELE KIP in de BRAADZAK per stuk 4,95

GEGRILDE KIPREEPJES IN SAUS ZOETE PANGANG portie 2,50 HETE KIP portie 2,50

Welkom wij zijn weer open vanaf 13 april!!!

Koningstraat 5, 5328 BC Rossum telefoon 0418 - 66 12 43 www.bakkerijgremmee.nl • info@bakkerijgremmee.nl

10 BROODJES

OVEN: 75 MIN. OP 180ºC

PRIJS.

Ook “ver-van-huis” plantenbakken in alle maten en vormen met extra water-reservoir, dus ga nu gerust op vakantie !!

(www.technoplant.nl)

Openingstijden: 8.00-12.00 u, 13.00-17.00 u en van 18.00-20.00 u, za. tot 16.00 u Tot ziens bij: Plantenkwekerij de Westerbouwing, Geert en Nel de Weer Weert Veilingweg 2, 5328 JB Rossum, Tel. (0418) 51 20 92, e-mail: weert@ae.nl

OPHEFFINGS-LEEGVERKOOP KORTINGEN OPLOPEND TOT WEL 75%!

MODIEUZE LUXE HOEKBANK ERING MET V T E K C O P CHAISE LONGUE EETKAMERSTOEL -MATRAS UVEIM H C S D 2 m mODERNE STOEL IN KOU R PE N RE ROYaLE HOEKOPSTELLING mET 300 ZaKJES STERKE 2-KLEURIGE STOF. KEUZE UIT 3 KLEUREN NORmaaL € 199,- PST.

NU TIJDELIJK

IJS mET LaaGSTE PR * GaRaNTIE!

79 79.-.-

* Vraag wel eerst naar onze voorwaarden...

SCHUIm 2-ZIJDIG 3Cm KOUD 22Cm DIK S NE 5 COmFORTZO ISCH SLaPEN

1-PERSOO0NS cm

70-80-90x20 u voor van € 598,00 n

2-PERSOONS

..

160-180x200cm 98,00 nu voor

van € 1.1

-80-90x200cm van € 898,00 n u voor

2-PERSOONS 12

0-130-140x200cm van € 1.398,00 nu voor LITS-JUmEaUX

..-

160-180x200cm van € 1.798,00 nu voor

2-PERS. COMPLETE ZEER COMPLETE LUXE ELEKTRISCHE BOXSPRING VICTOR BOXSPRING BLACK WOONKAMER EXCLUSIEF HOCKER

LUXE BOXSPRING BESTaaNDE UIT 2 BOXEN mET mEEGESTOFFEERDE maTRaS(SEN) EN BIJPaSSENDE TOPPER. aFmETING 140X200Cm NORmaLE PRIJS € 995,- .

BESTaaNDE UIT, DRESSOIR, EETKaHOOGWaaRDIGE ELEKTRO BOXmERTaFEL, SaLONTaFEL, BOEKEN- SPRING mET BIJPaSSENDE POCKETKaST, VITRINEKaSTE , PLaSma maTRaSSEN, maTRaS-REmmEN EN mEUBEL,Ja, Da’S PaS COmPLEET... SPLIT-TOPPER ... aFmETING 160X200Cm NORmaLE PRIJS € 3.995,- . NORmaLE PRIJS € 3.995,- . NU TIJDELIJK VOOR SLECHTS

ELEKTRISCH SLaPEN

225.349.450.LUXE EETKAMERSTOEL 1-PERSOONS 70

NU TIJDELIJK VOOR SLECHTS

120-130-140x200cm u voor van € 998,00 n LITS-JUmEaUX

JDIG 4Cm VISCO 5 COmFORTZONETRaaGFOam S 24Cm DIK GESCHIKT VOOR

CHaISE LONGUE. KEUZE UIT DIV. KLEUREN GESCHUURD aRTIFICIaL LEaTHER NORmaLE PRIJS € 2.995,- .

1 49.-.14 2 49.-.24 1595 595 2 99.-.- 1 29

EKTR GESCHIKT VOOR EL

POCKETVERIN TRAAGFOAM-MAT G RA 300 ZaKJESVERE N PER m2 S 1-ZI

NU TIJDELIJK VOOR SLECHTS

MET

ARMLEUNING

DIV. SOORTEN EETKamERSTOELEN mET aRmLEUNINGEN EN WIELTJES. IN STOF EN/OF aRTIFICIaL LEaTHER NORmaaL VaNaF € 269,- PST. GROOTSTE KEUZE UIT NEDERLaND! NU TIJDELIJK VOOR SLECHTS

1680 680 2195 195 1 597 597.- 2 169 169 OPENINGSTIJDEN: VAN DEN BOOGAARD D O N D E RD A G - V RI J D A G

NU TIJDELIJK .-

160x200cm van €1095,- Nu 650,- / 180x200cm van €1195,- Nu 699,-

..

..-

..

PER STUK , VaNaF

..-

180x200cm Nu € 1795,- / 180x210cm Nu € 1995,- / 180x220 Nu € 2095,-

INTERNaTIONaLE FaILLISSEmENTEN & mEER ...

DE GEERDEN 24 VELDDRIEL BEDRIJVENTERREIN DE GEERDEN

..-

EN Z ATERDAG VAN 10 - 17 UUR


Woensdag 10 april 2013

an lekk

verstan

e r v l e es

John Blakenburg

dv

Hogebankweg 3a – Kerkdriel – Tel. (0418) 63 11 11 www.keurslagerblakenburg.nl

DONDERDAG - VRIJDAG - ZATERDAG

SPECIAL: Vlaamse biefstukrol 100 gram KEURSLAGERSKOOPJE : 4 Stroganoff burgers

...........................

1.95

samen

5,95

4 Speklappen

VLEESWARENKOOPJE : 100 gram Gebraden gehakt 100 gram Snijworst

samen

1,99

Gegrilde kippenbouten 5 stuks ................................................ 5.00 Reepjesvlees

diverse soorten 500 gram .......................................... 4.50

EXTRA OP DONDERDAG : 3 Kogelbiefstukken

6.00 Kipkerrie salade 150 gram ....................................................................... 2.25 ....

MAANDAG-DINSDAG

Div. soorten gehaktballen

4e GRATIS WOENSDAG

H.O.H. gehakt 600 gram

......................

Rundergehakt

500 gram .........................

2.50 2.50

Vlooienmarkt met verloting

Programma RTM

hedel • Komende zaterdag, 13 april, is een belangrijke dag voor stichting jeugdwerk De Molshoop. Dan staat namelijk de jaarlijkse editie van de rommelmarkt op het programma in het Gelre’s End aan de Molendijk in Hedel.

kerkdriel • Maandag 9.00-12.00 Mozes, Evergreen top 1000; 12.00-17.00 Mozes en Antoinette, Mozes draait door; Dinsdag 13.00-17.00 Gerrie Lansdaal, Gerrie’s Allerlei; 19.00-22.00 uur Maickel Trum, M-tunes; Woensdag 9.00-12.00 Paula Koppelaar, Koffie-expres; 12.0017.00 uur Bert Berghenegouwen, 40+ en 90+; Donderdag 9.00-12.00 Maria Piels, Maria’s muziek mozaïk, 21.00-00.00 uur Michael en Sander, RTMlive; Vrijdag 9.00-12.00 Johnny River, Gezellig Hollands, 20.00-22.00 Goesting in het weekend 80’s 90’s Top 40; Zaterdag 9.00-12.00 Mozes, De beste 50 van Mozes; Zondag 9.00-11.00 Maria Piels of Paula Koppelaar, muziek op de zondagmorgen; 11.0012.00 Martinuskerk, H. Mis; 12.00-15.00 Alfons, Piraat FM; 15.00-18.00 Henk Power, Powermix

De opbrengst van dit evenement is een belangrijke pijler voor de vele –vaak unieke- activiteiten van het jeugdwerk in Hedel. Het Paaseizoeken, de talentenjacht, de knutselmiddagen, de Kerstviering, de Sinterklaasmiddag en natuurlijk de immens populaire kindervakantieweek (die dit jaar plaatsvindt van 5 t/m 9 augustus) zou niet mogelijk zijn zonder deze belangrijke financiële injectie. Naast een grote verscheidenheid van bruikbare spullen

Straatpraat Door Els v.d. Bogert Uniek Fitness in Ammerzoden bestaat op 12 april vijf jaar. Ingang aan de Ammerstraat met een grote parkeerplaats voor de deur. De entree en het interieur is in een Grieks – Romeinse stijl uitgevoerd en koffie of fris is te gebruiken in een sfeervolle bar. Uw correspondent heeft hier op zaterdagmorgen een plaatsje gevonden en is benieuwd wie hier zoal sporten. Marcel Somers is 40 jaar en woont in Ammerzoden: “Ik heb eerst gesport in Zaltbommel, maar ik heb gekozen voor Uniek Fitness omdat het om de hoek is en mij zeer goed bevalt. Ik heb samen met trainer Richard voor een vast circuit gekozen. Er is een goede volgorde , zodat ik niet willekeurig wat loop te doen. Ik wil mijn lichaam fit en mijn gewicht op peil houden. En als mijn eigen agenda wat vol geboekt zit probeer ik toch twee à drie keer per week te trainen. Onze dochter Frédérique is 3 jaar en zit bij Uniek Fitness op Pamper swing. Ze doet leuke spelletjes en opdrachten op vrolijke muziek, op een speelse manier wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd. Ze staat elke woensdagmiddag te trappelen om er naar toe te gaan.” Rob en Doritha ’t Gilde zijn 72 en 66 jaar, zij wonen echt om de hoek van Uniek Fitness en zijn al lid vanaf de 1e dag, dat is dus vijf jaar: Rob:”Ik ben zeker vijf keer per week present en dan kom ik niet voor een uurtje. Spinning en Insane elk drie keer per week en Boot camp, heerlijk in de buitenlucht is ook mijn ding. Ik ben Nederlands kampioen hardlopen op de 1500 meter bij de militairen geweest. En in 1996 op de ligfiets heen en terug van Amsterdam naar Parijs gereden.” Doritha: “Ik ben helemaal verslaafd aan Zumba. Ik was een poosje geblesseerd maar kom nu weer terug door te fietsen en te roeien. Wij zijn hier na de opening lid geworden en ook gebleven omdat de sfeer hier goed is. De leeftijd speelt geen rol en het uiterlijk ook niet.” Mirjam Duijts-As is 59 jaar en woont in Hedel: “Ik ben geen sportvrouw maar wel sportief: ik wandel, fiets en schaats en let op mijn voeding. Ik was nooit een goeie in de balsporten maar nu wil ik voor mijn gezondheid bewegen en afvallen. Het plan is gemaakt dat ik drie maal per week ga sporten. Jaren geleden heb ik in Hedel gesport en nu ben ik ook in Den Bosch gaan kijken, maar daar was het echt een koude kille omgeving . Nu gekozen voor Ammerzoden, een mooie sportschool en je krijgt een goede begeleiding. Ik wilde eigenlijk al in januari beginnen maar dat is toen 13 februari geworden de etentjes en de verjaardagen houden toch niet op.”

5

en curiosa vindt er ook nog een grote loterij plaats. De prijzen voor deze grote verloting zijn ter beschikking gesteld door de Hedelse middenstand en bedrijven. Vrijdagavond 12 april worden in het hele dorp goede en natuurlijk nog bruikbare spullen opgehaald. Grote meubelen zoals bankstellen en dergelijke, computers, koelkasten of vloerbedekking kunnen helaas niet worden meegenomen. Men hoeft de spullen niet buiten te zetten, want er wordt overal aangebeld. Het ophalen vindt plaats vanaf klokslag 18.00 uur. De rommelmarkt duurt van 13.00 tot 15.30 uur. Entree bedraagt € 1,50. Kinderen mogen gratis naar binnen.

Seniorenmiddag Bevlogen gezondheidscoaches in Rossum Koninginnedag in rossum • Sinds kort zijn komt. Alle vier werken zij ren dat gezonde voeding iedere maandagavond in met Herbalife en hebben belangrijk is”, vertelt Henri. de Leyenstein dorpshuis de Parel te Roseen degelijke training op “Verpakkingen worden kerkdriel • De traditionele seniorenmiddag op Koninginnedag op 30 april vindt dit jaar plaats in de Leyenstein. Het Oranjecomité en De Leyenstein tekenen gezamenlijk voor de organisatie. Om 10.15 uur worden alle bewoners en senioren van harte uitgenodigd om de dag te openen met koffie en gebak. Daarna zijn er diverse activiteiten met een muzikale omlijsting en uiteraard kunnen bewoners en senioren op een groot scherm de plechtigheden rondom de Troonsafstand en de beëdiging van onze nieuwe koning volgen. Dit alles onder het genot van diverse hapjes en een drankjes. Voor diegene die willen blijven lunchen biedt De Leyenstein een speciaal Koninginnedagmenu aan voor maar € 7,95. Het programma duurt tot 16.00 uur maar iedereen is van harte uitgenodigd om daarna nog even na te genieten van alle activiteiten.

sum vier welzijnscoaches te vinden. Deze vier gedreven en enthousiaste coaches hebben met elkaar een Wellness academie opgezet.

Het doel van de academie is de mensen op een prettige en toegankelijke manier duidelijk te maken hoe zij meer uit hun leven kunnen halen. Eén van de coaches, Martin Meijer, was vijftien maanden geleden nog eenenveertig kilo zwaarder. “Echt, deze manier van leven heeft mij zo veel gebracht”, straalt hij. “Ik ben er achter hoeveel gezonde voeding en levenswijze voor mij kunnen doen. Dit wil ik delen. Levenslang diëten is niet nodig en het jojo effect kan voorkomen worden, mits je het juist aanpakt.” De welzijnscoaches die samen met Martin tijdens de avond de mensen te woord staan zijn: Henri Wijgerse en Marielle de Leeuw uit Rossum en Tamara Rhijnsburger die, net als Martin, uit Tiel

het gebied van welzijn en gewichtsbeheersing gevolgd. “Ons doel van de avond is onze ervaring en kennis op het gebied van welzijn over te brengen”, legt Marielle uit. “Natuurlijk kunnen wij mensen ook informeren over de producten van Herbalife en de ondersteunende werking van deze producten als het gaat om welzijn.”

Tijdens de avonden komen diverse thema’s aan bod uit het dagelijks leven. Thema’s waar iedereen mee te maken heeft. Je kunt denken aan onderwerpen als: gezonde voeding, beweging, drinken, gezond ontbijten en bijvoorbeeld sporten of afslanken. De deelnemers aan de avond betalen € 3,- per keer, er zijn twaalf avonden en je kunt per keer besluiten om te komen. De avonden beginnen om 19.30 uur en de prijs voor 12 avonden is € 30, -. “We merken dat mensen zich steeds meer realise-

bestudeerd en steeds meer probeert men E-nummers te vermijden. Er zijn veel vragen hoe je juist tegenwoordig gezond kunt leven.” Mariëlle en Tamara knikken en Mariëlle vervolgt: “Tegenwoordig krijgen mensen zoveel informatie dat ze soms door de bomen het bos niet meer zien. Vaak is de informatie ook tegenstrijdig. Wij helpen de informatie eruit te filteren die bij je past. Tijdens de avond deelt men zijn ervaringen. Het is laagdrempelig, ontspannen, informatief en vooral gezellig. Na afloop krijgt iedereen een informatiebrief mee. Op onze Facebookpagina; wellness club Rossum, houden wij iedereen op de hoogte en kunnen vragen gesteld worden. Volgende week, 15 april, staat het onderwerp diëten op het programma. Als je nieuwsgierig bent, kom gewoon eens langs. Iedereen is van harte welkom.”

Voor het kinderprogramma op het Mgr. Zwijsenplein worden op maandag 15 april de brieven op de scholen uitgedeeld. Nieuw daarbij is de vraag aan de ouders om een taart te bakken om na de optocht met versierde fietsen alle kinderen te kunnen laten aanschuiven aan een reusachtig taartjesbuffet. Ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd die buiten Kerkdriel op school zitten kunnen de informatie voor onder andere de spelenkermis, optocht versierde fietsen, kindervrijmarkt, pannavoetbal en taartjesbuffet opvragen bij Dian Heerkens: dianheerkens@gmail.com of tel. 06-53605826

55+ Reis rossum/hurwenen • De 55+ van Rossum en Hurwenen gaan weer op reis op woensdag 22 mei. Dit jaar maken zij een uitstapje naar de Achterhoek. Toeren door de ‘Liemers’ en ‘Montferland’ en een bezoek aan het Dickens museum in Bronckhorst. En natuurlijk wordt er voor de inwendige mens gezorgd. Opgeven kan bij Hans van Hemmen op De Torenvalk 26 in Rossum. Telefoon 0418661277. Geef je snel op want vol=vol

Vier stralende welzijnscoaches. Staand Marielle (links) en Tamara, zittend Henri (links) en Martin.


KERKDRIEL - St. Martinuskerk - Zondag 14 april: 11.00 uur eucharistieviering met presentatie van de eerste communicanten, B. van Bronkhorst, Do-re-mi - Iedere Woensdag en vrijdag: 8.00 uur eucharistieviering Protestantse gemeente - Zondag 14 april: 10.00 uur, ds. M. Baan Alemzaal De Leijenstein - Zaterdag 13 april: 17.30 uur eucharistieviering, B. Bus VELDDRIEL - St. Martinuskerk - Zondag 14 april: 9.30 uur 1e H. Communie gezinsviering, S. Schevers, kinderkoor ‘Martinus Kids Velddriel’ ALEM - H. Hubertuskerk - Zondag 14 april: 9.30 uur woord-en communie, J. Vriesema HEDEL R.K. kerk H. Willibrordus - Zaterdag 13 april: 19.00 uur eucharistieviering, S. Schevers - Zondag 14 april: 11.00 uur geen viering Hervormde gemeente - Zondag 14 april: 9:30 uur ds. J. Lohuis; 18:30 uur ds. J. J. Mulder AMMERZODEN/WELL R.K. kerk H. Willibrordus, Ammerzoden - Zondag 14 april: 9.30 uur eucharistieviering Eerste H. Communie, B. Bus, Da Capo Ned. Hervormde gemeente - Zondag 14 april: Well, 10.00 uur ds. L.M. Aangeenbrug Het Zonnelied - Zondag 14 april: Protestantse viering A.C. de Kruijf De Lindeboom - Zondag 14 april: niet bekend ROSSUM/HURWENEN Franciscus parochie Rossum – Hurwenen - Zondag 14 april: 10.00 uur ds A de Boer Protestantse gemeente Rossum – Hurwenen - Zondag 14 april: 10.00 uur, ds A de Boer HEEREWAARDEN Ned. Hervormde Kerk - Zondag 14 april: 10.00 uur dienst ds. G.H. Kerssen ZALTBOMMEL R.K. Sint Martinuskerk - Zondag 14 april: 11.00 uur eucharistieviering, S. Schevers - Dinsdag 16 april: 16.00 uur eucharistieviering in De Wielewaal Ned. Hervormde gemeente Sint-Maarten - Zondag 14 april: 10.00 uur ds H.J. Veltkamp medewerking v.d. cantorij

Hulpdiensten - Weekenddienst huisartsen Tijdens avond, nacht en weekenden, tel. 0900 - 88 60 - Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Bommelerwaard. Voor hulpvragen en/of inlichtingen: tel. 06-10494120, b.g.g. tel. 0418-680777, www. vptz-bommelerwaard.nl - Spreekuren St. Martinuskerk - Kerkdriel: Elke woensdag spreekuur door leden van de pastoraatsgroep: 9.30-11.30 uur. Bereikbaarheid voor parochianen in de gemeente Maasdriel: Tel. 0418-632504 (secretariaat). - Dierenbescherming Nijmegen – Den Bosch e.o. algemeen informatienummer: 088 8113400 en meldpunt dieren-mishandeling/verwaarlozing: 088 8113401 - Is uw huisdier vermist of heeft u een verdwaald dier gevonden? Kijk op de website van Amivedi: www. amivedi.nl. Voor gratis informatie of registratie, bel 0412-636686, e-mail: jan@vanaart.com. Al uw meldingen evt, met foto binnen 24 uur op www.Amivedi.nl. Ook meldingen over dode huisdieren worden verwerkt. - Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland Tel. 0900-8433 (€ 0,10 p/m). - SOS Telefonische Hulpdienst NB, tel. 0900-0767. Voor info of het vermelden van vermiste of gevonden huisdieren kunt u bellen: Wilma van Aart, Stichting Amivedi, tel. 0412-636686 - Humanitas afd. Bommelerwaard Steun bij verlies (rouwverwerking door overlijden, maar ook rouw door verlies van gezondheid, werk of door scheiding), mw. J. Verdegaal, werkdagen 17.00-18.00 uur via voicemail tel. 06-23536651: Thuisadministratie: Mevr. Erica Eykema, tel. 06-12200119, e-mail t.a.v. bommelerwaard@hotmail. com - Home-start, steun aan gezinnen met jonge kinderen: Coördinator mw. Mariska van den Heuvel, e-mail: start.bommelerwaard@humanitas.nl - Humanitas JouwMentor: Contactpersoon Maria Pulskens, tel. 06-51683496, e-mail info@jouwmentor.nl - Buurtzorg, verpleging en verzorging thuis. Voor hulpvragen: tel. 06-57567191. Voor info: www.buurtzorgnederland.com - Steunpunt Welzijn Bommelerwaard, - Ouderenadviseur, - Vrijwilligerswerk, - Mantelzorg. Woonzorgcentrum De Leyenstein, Bernhardstraat 4, 5331 TA Kerkdriel, tel. 0418-634231. Openingstijden: ma. t/m do. 9.00 tot 11.30 uur. WERKplein Bommelerwaard (Sociale dienst), t Huis van de Vergt, Johan van Oldenbarneveldstraat 48 in Zaltbommel. Dinsdag van 09.00 en 11.30 uur. - Nederlandse Patiënten Vereniging afd. Bommelerwaard thuishulp, tel. 0418-672496; therminale thuishulp, tel. 06-30530699; Klussendienst, tel. 0418-640292 - Thuiszorg Bommelerwaard BrabantZorg, Secr. Schokkerstraat 21, 5324 EP Ammerzoden, Tel. 06-53 242513

Overlijden

Uitvaartverzorging Stork Maasdriel dag en nacht persoonlijk bereikbaar

tel. 073-5992411 www.storkmaasdriel.nl

Voor een persoonlijke uitvaart uitgevoerd naar uw wensen. Kijk ook eens op onze website

erkend lid

Anja van de Meer Uitvaartverzorging

Uw blijken van medeleven en belangstelling na het overlijden van ons pa en ma

Dag en nacht bereikbaar: 06-53537148 Budgetuitvaart: € 3.950,-

Kerkdiensten

Jan van As † 26-11-2012

Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen Industriestraat 4 • 5331 HW Kerkdriel • info@laatstereis.com • www.laatstereis.com

Thea van As-de Cocq van Delwijnen † 16-03-2013

Opgave van dankbetuigingen en rouwadvertenties uiterlijk tot dinsdag 12.00 uur.

hebben wij zeer gewaardeerd. Wij danken u hiervoor hartelijk. Mede dank aan Dokter Blaauwhof, Thuiszorg STMR, Gerard en Marlies van uitvaartverzorging Maasdriel. Kerkdriel, april 2013 Ria, Dorothé, Peter

Waarmee poetst u uw tanden?

“Ook voor inbouwapparatuur kon ik terecht bijdeWitgoed specialist” Met dit gevoel hebben Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen.

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. www.alzheimer-nederland.nl

Het thuis verzorgen van een ongeneeslijk ziek

familielid is zwaar

V

PTZ

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Bommelerwaard

Als het om huishoudelijke apparatuur gaat, kiest de Witgoed specialist niet alleen voor de beste merken, maar heeft hij ook antwoord op al uw vragen en wensen. De Witgoed specialist heeft een ongeëvenaard assortiment en ondersteunt dit met de beste service.

Natuurlijk ook voor reparaties en onderdelen.

JOS VERSTEGEN ELEKTRO- EN HUISHOUDELIJKE APPARATEN

Vrijwilligers Terminale Zorg kunnen daarbij hulp bieden. Bel voor hulpaanvragen of inlichtingen de coördinator Mw. L. Merks, tel.: 06 - 104 941 20, b.g.g. tel. 0418 - 680 777 E-mail: info@vptz-bommelerwaard.nl - www.vptz-bommelerwaard.nl

Thorbeckeplein 10, 5301 NB Zaltbommel Tel. (0418) 51 54 39 Fax (0418) 68 08 30


Woensdag 10 april 2013

Onder ons gezegd... door rinus aarssen

daar drie goed herkenbare vaste gasten bij. Een fraai Kiekendief. gekleurde specht blijft op Aan ons moeder, zaliger afstand. Deze is voor een gedachte, zijn veel goede spinnetje of insect vaak dingen toe te dichten. Ook acrobatisch bezig in een dat ze een dierenvriend notenboom. Een wat brutawas. Bij de gevleugelde ler ogend roodborstje laat wezens gold echter één zich van heel nabij zien. En duidelijke uitzondering. dan is er warempel de aartsOp eksters kon ze woest vijand van ons moeder. worden. We mochten geen De ekster. Deze oogt niet broedende vogels op hun alleen brutaler maar is dat nest verstoren, maar wanook. Andere vogels mogen neer we het nest van een hem niet zo. Hij toont ekster uit een boom naar zijn aanvallend karakter. beneden hadden gekieperd Bepaalt daarmee ook was dat goed werk. Die ver- dikwijls wie er niet op de rekte kiekendieven moest voederplaats komt. Behalve ze niet. een rover op kleine diertjes Meerdere keren gebeurde is het ook een hamsteraar. het namelijk dat er een Laatst hadden we een restje kloek met haar kuikens bami weggegooid. Dat de donkere broedplaats stond hem kennelijk extra verruilde voor een wanaan. Met een prop van het delingetje in de zon. voedsel tussen zijn gerande Nauwgezet werden de pas snavel vloog hij enkele geborenen geteld. Het was keren achter elkaar weg om een momentopname. Want met een lege bek terug te terwijl het jonge grut in komen. Zelfs de meeuwen alle rust op het erf de eerste was hij een slag voor. Gelukpik- en scharrelinstructies kig hebben we voor de kleikreeg kon er plots wel eens nere vogels voederkasten angstig gepiep en gekakel en dergelijke hangen. Ieder worden gehoord. Bij telling kan dus aan zijn trekken werd er dan een kuikentje komen. De ekster kan helgemist. Dat eksters de verder schetteren. De Belgioorzakers waren van de ver- sche bisschop De Smedt missing is meer dan eens heeft wel eens geschreven vast gesteld. Moordenaars dat sommige mensen niet zijn ‘t. onder doen voor de ekster. Mijn tuin ligt op het Zuid Ze zijn goed van de tongWesten. Winter en zomer riem gesneden. Hij voegde is het een lust voor het oog er aan toe: “Maar klappen om door de glazen schuifals een ekster (kletsen en deuren vanuit kamer of roddelen) is een gevaarlijke keuken de grote verscheikwaal”. denheid aan vogels te bekij- Reacties? ken. Al geruime tijd zijn r.aarssen@online.nl

Dorpszeskamp ammerzoden • Op 22 en 23 juni is er de jaarlijkse Dorpszeskamp op het terrein van de Gelderse Boys, Heiligenweg. Teams vanaf 16 jaar die bestaan uit 8 personen, waarvan minimaal 2 vrouwen en 2 mannen, met een teamleider van 18 jaar of ouder, kunnen zich aanmelden voor de zeskamp op zaterdag. Op zondag is er voor de kinderen vanaf 4 jaar t/m 12 jaar een individuele kinderzeskamp, de jeugd, vanaf groep 7 t/m 17 jaar, kan ook meedoen in teamverband. Hierbij geldt dat de teams bestaan uit 8 personen met een teamcaptain van 18 jaar of ouder. Er zijn geen regels betreffende het aantal jongens en/of meisjes. Meer informatie over de kinderzeskamp volgt via het Schakeltje, kinderen van buiten Ammerzoden kunnen een aanmelding aanvragen via de mail. Voor meer informatie: dorps6kamp@gmail.com.

Collecte Hartstichting bommelerwaard • Van 14 t/m 20 april komen de vrijwilligers van de Hartstichting weer aan de deur voor de jaarlijkse collecte. De Hartstichting vraagt uw financiële steun voor het bestrijden van hart- en vaatziekten. Van elke ontvangen euro gaat € 0,80 naar wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg. Hoewel het aantal sterfgevallen afneemt, neemt het aantal patiënten toe.

7

Leerlingen groep 8 van De Bogerd gefeliciteerd

rossum • De groep 8 leerlingen van OBS de Bogerd hebben deze week het examen Jeugd EHBO-A afgelegd. Alle 52 leerlingen zijn voor dit examen geslaagd. Dit betrof een theorie- en een praktijk deel waarin de kinderen hun geleerde vaardigheden aan een examencommissie konden tonen. De EHBO-lessen zijn de afgelopen maanden verzorgd door leden van de EHBO-vereniging Rossum.

10e Babbels Familiefietstocht

Team Maasdriel: de voorbereidingen voor 27 april 27 april wordt een belangrijke dag voor Team Maasdriel. Dan laten we ons zien in Maasdriel met bijzondere fiets- en wandeltochten, genoemd de Zes Zes voor Alpe d’HuZes. Deze tochten zijn geschikt voor iedereen, voor de recreant en voor de geoefende fietsers en lopers. Vandaag is Toine Nettenbreijers aan het woord, hij is als deelnemer en lid van het bestuur en van de activiteitencommissie betrokken bij de organisatie van onder andere de Zes Zes. Toine: Mijn inbreng voor de Zes Zes komt vanuit de activiteitencommissie waar ik lid van ben. Daar is het idee ontstaan. Verder houd ik mij bezig met de bemanning en indeling van de verkoopkramen, want onderdeel van de Zes Zes is een kleine braderie om de dag gezellig aan te kleden. Ik vind het heel leuk dat wij een plein hebben met diverse activiteiten, met o.a. veel live muziek. De fietsers, wandelaars en skeelers komen hier vaak langsheen. Dit geeft een aparte sfeer, wat een beetje ons gevoel moet evenaren als je de berg op fiets tijdens de Alpe d’HuZes. Dat gevoel is zo overweldigend en bijna niet te beschrijven. Ook daar is veel te beleven en er is veel publiek. Zelf doe ik mee aan het onderdeel fietsen, de 66 km en wil 2 keer gaan fietsen. Ik zou wel meer willen, maar wij zullen zelf op de dag ook mee moeten helpen in de organisatie. Mijn gezin zal meedoen aan de fietstocht van 22 of 36 kilometer. Ik roep alle mensen in Maasdriel en omstreken op om 27 april naar Hedel te komen, omdat het een dag is voor het hele gezin, er voor een ieder wat te doen. Maar vooral omdat het een leuke en gezellige dag moet worden, maar natuurlijk ook omdat het voor het KWF is. Er is van alles te doen, leuke live muziek, kraampjes, terras, springkussen en sportief bezig kunnen zijn. Bij minder weer hebben we ook een grote tent, waar men een hapje en drankje kan krijgen. 6 juni doe ikzelf mee aan de Alpe d’HuZes omdat ik het een heel mooi evenement vind, alles gaat voor 100% naar het KWF. Alle mensen die eraan meedoen, vanaf de organisatie tot aan de deelnemers, doen dit vrijwillig en betalen al hun eigen kosten zelf. Hierdoor gaan alle donaties ook voor 100% naar het goede doel. Voor mij geld ook nog dat ik mijn hobby kan combineren met het steunen van een goed doel. Ook ik heb naaste verloren aan deze vervelende ziekte, die helaas nog steeds 1 op de 3 mensen treft. Om de kans op genezing te vergroten is nog steeds veel geld nodig. Ik hoop hiermee de mensen die er in de toekomst nog mee te maken krijgen, een betere kans op genezing hebben, omdat we nu extra geld voor onderzoek inzamelen. Wil jij ook meedoen aan de Zes Zes of een kijkje komen nemen en de sporters van Team Maasdriel aanmoedigen, bezoek dan voor meer info onze website www.teammaasdriel.nl.

Volg het Carillon via twitter kerkdriel • Woensdagmiddagfietsclub ‘De Trillende Kaken’ organiseert in samenwerking met Café Babbels een fietstocht op zondag 21 april. Dit jaar is het 10e jaar. De afstanden zijn 15 (gezinstocht) en 35 of 55 km. Tussen 11.00 en 14.00 uur kan iedereen inschrijven voor een van deze afstanden bij Café Babbels, Mgr.Zwijsenplein in Kerkdriel. Inschrijfgeld: t/m 11 jaar gratis en vanaf 12 jaar € 2, per persoon. Meer info: Bets v.d. Oord 0418-631773 of Tonnie van der Meijden 06-54362336

@hetcarillon

Donateursconcert Fanfare St. Caecilia ammerzoden • De afgelopen weken zijn de leden van de Ammerzodense fanfare langs de deuren geweest voor de jaarlijkse donateursactie. Als dank voor de gulle bijdragen van de inwoners geeft Fanfare St. Caecilia traditiegetrouw jaarlijks een donateursconcert. Dit jaar zullen alle verenigingsgeledingen voor u optreden op zaterdagavond 13 april. De beginnersgroep en het opleidingsorkest zullen het spits afbijten. Na de pauze treedt de slagwerkgroep op en vervolgens het fanfareorkest. Het fanfareorkest zal voor de eerste maal concerteren onder leiding van haar nieuwe dirigent Gert-Jan Rongen

uit Sint Anthonis. De fanfare zal ondermeer de werken Pentagram van Johan de Meij, Day of the Dragon van Luc Vertommen en de mars Amsterdam van Ray Woodfield ten gehore brengen. De donateursavond zal naast een boeiend muzikaal programma, in het teken staan van de huldiging van drie jubilarissen, die samen goed zijn voor 100 jaar lidmaatschap van Fanfare St. Caecilia. Het donateursconcert vindt plaats op zaterdag 13 april om 20.00 uur in schiethal ‘de Heerlijkheid’ aan de Hoge Weiden 16 te Ammerzoden. De toegang is gratis.

Ben je creatief en wil je weten of boetseren iets voor je is? Kom dan vanaf volgende week donderdagmiddag vier keer boetseren in het atelier bij Hanneke Roos in Rossum. Als je het leuk vindt kun je na de zomervakantie beginnen met een langere cursus waarin je meerdere objecten kunt maken. In een kleine groep leer je diverse technieken en je werkt met meerdere soorten klei en glazuur. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar. De cursus is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Hanneke geeft eveneens cursussen voor volwassenen. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Hanneke: 0418 66 11 11.

Gebruikt u als oudere medicijnen? bommelerwaard • Weet u welke medicijnen u slikt? Heeft u de bijsluiter gelezen en begrepen wat er stond? Zou het kunnen dat u pillen neemt die gevaarlijk op elkaar reageren? Rijdt u auto terwijl uw medicijnen misschien wel invloed hebben op uw rijvaardigheid? Heeft uw dokter of uw apotheek wel eens gecontroleerd wat u inneemt? Jaarlijks belanden tussen de 15.000 en de 20.000 mensen in het ziekenhuis door een medicijnvergiftiging en zijn er 2000 sterfgevallen! Vooral ouderen lopen een verhoogd risico omdat ze vaker een combinatie van medicijnen slikken en hun lichaam deze minder snel afbreekt.

De OuderenOmbudsman is benieuwd naar úw verhaal. Bent u 55+ en gebruikt u (meerdere) medicijnen? Heeft u goede ervaringen of juist slechte? Laat het weten en bel tijdens werkdagen: tel. 0900-6080100 (5 cent/ min) of ga naar de enquête op www.ouderenombudsman.nl. De OuderenOmbudsman, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, is de neutrale stem van álle ouderen en is er voor ál uw vragen en klachten. De OuderenOmbudsman zoekt voor u de goede instantie, verwijst door, trekt bij klachten aan de bel, treedt indien nodig naar buiten via de pers en benadert de politiek.


Bavaria

Bedrijven Kring Bommelerwaard te gast bij golfclub De Dorpswaard

Facette Shades

Unieke combinatie van lichtregeling en zachte stof

2 kratten à 12 flesjes à 300 ml of 2 fridgepacks à 8 blikjes à 330 ml maximaal 6 kratten per klant. Elders € 9,98

Roman Shades

Decoratieve stoffen op maat gemaakt

Silhouette Shades

Sfeervol door zacht gefilterd licht

Houten Jaloezieën

Natuurlijke warme sfeer in uw huis

Duette Shades

Perfecte regeling van warmte en licht, het hele jaar door

Gordijnjaloezieën

Elegante eenvoud voor grote ramen

Rolgordijnen

Eindeloos kiezen met een eigen accent

Horizontale Jaloezieën

Een design klassieker die licht en privacy regelt

r

o 2 vo U N

49

En nu de praktijk onder professionele begeleiding van Michel Schrauwen. (Foto: Gerry Verhoeven)

Een indruk van de sfeervolle BKB (Foto: Gerry Verhoeven)

Door Gerry Verhoeven kerkdriel • Hebt u er wel eens aan gedacht om gewoon uw zakelijke afspraak te plannen bij de golfclub De Dorpswaard? Een unieke locatie! Goed en gemakkelijk bereikbaar met volop parkeermogelijkheden. Open al vanaf ’s morgens heel vroeg, niet alleen voor koffie, maar

lunchbijeenkomst

ook voor lunch en diner. Het bestuur van Bedrijven Kring Bommelerwaard (BKB) dacht daar wel aan. Een honderdtal leden van deze actieve belangenvereniging voor en door ondernemers uit de Bommelerwaard genoten afgelopen dinsdag 9 april van een smaakvolle lunch in het sfeervolle en gezellige clubhuis van golfclub De Dorpswaard. Na de opening door de voorzitter, volgden

25 jaar DERKS OPTIEK

twee korte presentaties van De Dorpswaard Businessclub en Golfschool Perfect Golf. De unieke en prachtig golflocatie aan de Piekenwaardweg 3 in Kerkdriel leent zich bij uitstek voor soortgelijke zakelijke bijeenkomsten. Deelnemers waren in de bijzondere gelegenheid om in een sfeervolle omgeving naar hartenlust te netwerken. En wat werkt er nu beter en sterker? Samen iets gezelligs doen, versterkt automatisch de zakelijke relatie. De businessclub van De Dorpswaard ondersteunt deze gedachtegang ten volle met het organiseren van allerlei unieke en aantrekkelijke activiteiten. Voor meer informatie zie www. dorpswaard.com

Graaf Ansfriedstraat 40 5331 BD Kerkdriel Tel 0418-633932

ganT gant wEKEn weken van 15 tot 30 april 2013

Bij aanschaf ganT montuur Parfum cadeau

Geldig t/m zaterdag 13 april.

, 7 €

Plissé Shades

Decoratief voor elke raamvorm

Japanse Design Collection Creëer uw eigen minimalistische sfeer

Horren

Ongestoord genieten van frisse lucht

PROJEKT- EN WONINGINRICHTING Coop den Boer Burgemeester van Randwijckstraat 21, 5328 AS Rossum Tel: 0418 66 1371

Kromsteeg 18 Kerkdriel tel. (0418) 63 12 55

Lente Bloemenkrans maken heerewaarden • Kinderen vanaf 6 jaar en ook hun (groot)ouders of begeleiders gaan op zondag 21 april van 13.30 tot 15.30 uur onder deskundige leiding een mooie “lente bloemenkrans” maken bij Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden. Kosten € 6,- per persoon

inclusief materialen, koffie/ thee of fris. Wil je zeker zijn van deelname meldt je dan voor 15 april aan. Voor verdere informatie neem je contact op met: Bezoekerscentrum De Grote Rivieren, Langestraat 38, 6624 AB Heerewaarden. tel. 0487 572831 mail: beheer@bcdegroterivieren.nl

bedrijvengids

www.carillon.nl/bedrijftoevoegen

g a d e s s e r a t 3 1 e r 0 c 2 e l i S 18 apr Wat is er leuker dan uw zakelijke steun en toeverlaat eens lekker in de bloemetjes te zetten? Speciaal voor deze dag bezorgen wij gratiS in de gemeente Maasdriel en Zaltbommel.

e-mail info@penny-black.nl

Eigen Huis Sparen

Spaar-op-Maat Spa Vrij tot Var-op-Maat

* Rente Spaar-op-Maat Vrij per 18 maart 2013. Rentewijzigingen voorbehouden.

Ja, u krijgt altijd een aantrekkelijke spaarrente 2.5%

Wilt u meer weten over deze actie? Kijk dan eens op onze website www.fresjo.nl of scan de QR code.

*

2.0% 2,0*0% rij tot

*

Zilvervloot Sparen

2.0%* Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

A. v. Hooft hypotheken en verzekeringen Kerkstraat 71B 5331 CC Kerkdriel T 0418 - 63 30 20 E info@arnoldvanhooft.nl I www@arnoldvanhooft.nl

www.fresjo.nl - info@fresjo.nl - 06 15383549 - Architronlaan 1 - Hedel


Woensdag 10 april 2013

9

Uit de gemeenten

Door Theo Leerintveld

ODR van start bommelerwaard • Vorige week ging de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) formeel van start. De ODR verzorgt vergunningverlening, toezicht en handhaving voor de twee Bommelerwaardse gemeenten en nog acht andere. Het gaat om de vergunningver-

lening- en toezicht taken op het gebied van milieu en voor een aantal gemeenten en de provincie ook van bouwen (Wabo-taken). De oprichting van de ODR is een uitwerking van de afspraken tussen Rijk, provincie en gemeenten om een

Twitterende wijkagenten onderdeel in strijd tegen Bommelse criminelen dekkend netwerk van uitvoeringsdiensten te vormen. In heel Nederland komen bijna dertig Omgevingsdiensten waar provincies en gemeenten samenwerken. Door de bundeling van kennis en kwaliteit kunnen de deelnemende organisaties hun taken beter uitvoeren.

Inwoners en ondernemers kunnen met vragen nog gewoon terecht bij hun eigen gemeente. De afhandeling daarvan vindt nu echter door de ODR plaats. Toezichthouders en handhavers van de ODR voeren namens gemeenten en provincies controles op locatie uit.

De Maasdrielse fractie van het CDA opperde vorige week in de commissievergadering al om de ORD ‘los te laten’ op de ingewikkelde kwestie rondom De Bol in Heerewaarden, waar twee partijen (scheepswerf Sepers en horecaman Don Elsman van ‘t Oude Veerhuis, red.) al jarenlang juridisch een conflict uitvechten. (Foto: Theo Leerintveld)

Restafval bommelerwaard • Avri heeft de verwerking van haar restafval aanbesteed. Het nieuwe tarief voor de verwerking van het restafval ligt ongeveer 70% lager dan het huidige tarief dat Avri betaalt. Het nieuwe tarief gaat in per 1 april 2015. De gunning gaat naar afvalverwerker Attero. Deze afvalenergiecentrale heeft de R1 status en van de totale hoeveelheid opgewekte energie is 53%

Koken met kinderen duurzaam. De verwerkingskosten zullen in de nieuwe situatie vanaf 2015 een besparing van ruim € 3,5 miljoen per jaar opleveren. Deze besparing zal in 2015 zorgen voor een verdere verlaging van de afvalstoffenheffing in Regio Rivierenland. Het lage tarief is niet onverwacht. De verwerkingstarieven zijn afgelopen jaren steeds lager geworden als gevolg van marktwerking en toegenomen efficiency.

Scootmobiel zaltbommel • Vorige week kregen bewoners van zorgcentrum ’t Slot, Slotshof en Voorburcht in Gameren als eerste een gratis leen-scootermobiel van de gemeente overhandigd. Wethouder Ton van Balken had de eer het eerste exem-

plaar uit te reiken. Inwoners die vragen hebben over de leen-scootermobiel kunnen contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente. Dit kan elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur op telefoonnummer 14 0418.

ammerzoden • De van oorsprong Griekse keukenprinses Julia Mylonas gaat kinderen van de Ammerzodense basisschool De Schakel leren koken. De leerlingen uit groep 8 krijgen op initiatief van wethouder John Leijdekkers (PvdA) kookles van de ervaren Mylonas. De leerlingen leren om een gezonde en verantwoorde maaltijd te maken. De lessen worden gesponsord door plaatselijke winkeliers en de gemeente. Onder het motto ‘Jong geleerd..’ heeft Leijdekkers de verschillende partijen bij elkaar gebracht omdat hij het belangrijk vindt

Teamchef Aart de Zeeuw en burgemeester Van den Bosch presenteerden vorige week met enige trots dat het politieteam Bommelerwaard het afgelopen jaar goed heeft gepresteerd. Van den Bosch: “Veiligheid is een belangrijk thema in de gemeente Zaltbommel. Ik ben dan ook de enige portefeuillehouder in ons college die er meer geld heeft bij gekregen. Het doet me dan ook deugd dat de projecten en activiteiten die wij als gemeente samen met onze partners uitvoeren om de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente te verbeteren hun vruchten lijken af te werpen. Deze mening wordt ook gedeeld door geluiden die ik hoor op bewonersavonden en door mensen op straat. We laten ons in ieder geval niet meer gek maken. Ondanks dat we hier blij mee zijn, moeten we scherp blijven en niet achterover leunen. We zijn er namelijk nog lang niet.” De resultaten van het lokale politieteam Bommelerwaard over het jaar 2012 zijn positief. De kans om in Zaltbommel aangehouden te worden na een strafbaar feit ligt hoog. Ook scoort het politieteam op andere onder-

delen op of boven de norm. Zo is de reactietijd na een melding naar wens en verrichte het politieteam meer aanhoudingen na huiselijk geweld. Teamchef Aart de Zeeuw: “Extra aandacht in de gemeente hebben jeugdoverlast en woninginbraken. Het terugdringen van woninginbraken ontwikkelt zich in de goede richting. Daarnaast laten de jaarcijfers zien dat het voortzetten van projecten om jeugdoverlast aan te pakken en woninginbraken terug te dringen nog noodzakelijk zijn. Maar ik wil wel graag benadrukken dat cijfers cijfers blijven. We mogen er trots op zijn, maar tegelijkertijd blijven we er bovenop zitten. Gelukkig helpen de burgers ons enorm. Door zoiets simpels als een twitterende wijkagent weten burgers ook waar we mee bezig zijn en regelmatig krijgen we handige tips.” Nog meer dan voorgaande jaren werkt de gemeente nauw samen met verschillende partners in projecten om de veiligheid in de Zaltbommelse gemeente te verhogen en de leefbaarheid te vergroten. De Zeeuw: “De samenwerking met partners, maar ook met de inwoners, is noodzakelijk om veiligheidsvraagstukken effectief op te lossen. Uitwisseling van informatie is daarbij cruciaal. Belangrijke projecten en activiteiten die bijdragen aan de goede jaarcijfers zijn het casusoverleg risicojongeren, preventiemaatregelen woninginbraken, Wijkgerichte Aanpak De Vergt, het Veiliger Wijk Team en het Veiligheidshuis.”

Dier van de week

Zaltbommel evalueert behoeften en wensen op sport- en cultureel gebied zaltbommel • Wat gaat Spel& doen voor het onderwijs, sport en cultuur in het volgende schooljaar? De gemeentelijke combinatiefunctionarissen willen scholen, sportverenigingen en culturele instellingen betrekken bij het antwoord op deze vraag.

bewoners van zorgcentrum ’t Slot, Slotshof en Voorburcht in Gameren kregen als eerste een gratis leen-scootermobiel.

dat kinderen al op jonge leeftijd verantwoord en gezond leren eten. Zelf is hij de een aantal woensdagen aanwezig om te helpen bij het koken. Door met de kinderen te koken krijgen ze inzicht in verschillende bereidingswijzen en technieken van koken en wordt er aan de smaakontwikkeling gewerkt. De kooklessen vinden plaats in de ‘kinderkeuken’ van de nieuwe brede school. De leerlingen zijn verdeeld in 3 groepen. De wethouder hoopt dat dit initiatief brede navolging vindt bij andere scholen in de regio. ‘Zo kunnen we aan de voorkant werken aan de verbetering van de gezondheid’, aldus de wethouder.

bommelerwaard • Het politieteam Bommelerwaard scoorde goed het afgelopen jaar. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de politie. De kans om aangehouden te worden in Zaltbommel ligt hoog. De inzet van het politieteam en verschillende projecten en activiteiten van de gemeente dragen bij aan de overwegend positieve jaarcijfers van het politieteam.

Onder de noemer Spel& zijn dit schooljaar vier combinatiefunctionarissen aan de slag gegaan die sportieve en culturele activiteiten organiseren voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Via een vragenlijst onder alle deelnemers wil de gemeente de behoeften en wensen eva-

lueren. De functionarissen organiseren zoveel mogelijk activiteiten voor kinderen op het gebied van cultuur en sport. Voorbeelden zijn naschoolse sportactiviteiten, hockeyclinics, pauzeactiviteiten en toneellessen. Naast het doel om talenten te ontwikkelen, dragen de activiteiten bij aan het speelplezier, de gezondheid en de sociale vaardigheden van kinderen. Ook heeft Spel& als doel de kwaliteit van het gymonderwijs te verbeteren en de verenigingen te ondersteunen bij bijvoorbeeld de ledenwerving. Meer informatie: spelen@ zaltbommel.nl of 14 0418.

Zalmpje is afgestaan aan het asiel omdat haar baasje is overleden. Het is duidelijk dat ze weinig gewend is want ze vindt nieuwe dingen erg spannend. Op het asiel komt ze steeds meer los en laat ze zien dat ze het geweldig vindt om geaaid te worden. Zalmpje is een enorm lieve poes. Ze is ongeveer 9 jaar. We zoeken voor haar een rustige plek waar ze weer helemaal zichzelf kan worden. Kleine kinderen en honden zijn niet verstandig omdat het te druk voor haar zal zijn. Met andere katten doet ze het prima. Wie wil deze ietwat oudere poes een nieuwe kans geven ? Meer informatie is verkrijgbaar bij: Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard, Steenweg 8 te Bruchem, tel. 0418643129, www.dierenasiel-bommelerwaard.nl Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.30 uur. Op maandag en zondag is het dierenasiel gesloten. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een afspraak te maken. Volg het dierenasiel ook via twitter: @asielbruchem en hyves: dierenasiel-hyves.nl


De ondernemers Ăłp en rond het plein in Kerkdriel zijn u graag van dienst! 1-Babbels

2-Pizzeria Roberto

3-TopToys

9-Bakker Kros

10-Gelagkamer

4-Slagerij Sars

11-Eeterij de Engel

5-Jeroen Verhoeckx

12-Pimpernel

17-Yvonne Vos

21-DK Dent

Roberto pizzeria

14-De Kroon

18-Jan van Diesen

22-Chris van Uitert

7-Hema

15-1.2.3-shop

19-Blitz

23-Yvonne Verlouw

8-Hairstudio Six

16-Kidz&Babystu

20-Toerkoop

24-Wijgergangs ass. 25-Vissers advocatuur

27-Grandia Regiobank

26-de Bijl de Bie

28-van Herwaarden

29-Rabobank

3 - Mgr. Zwijsenplein 30

&F

RU

IT

SPE CIA

LIS

T

2 - Mgr. Zwijsenplein 32

13-Euronics

Gratis Parker en

1 - Mgr. Zwijsenplein 34

6-Readshop

UW GROENTEN

4 - Mgr. Zwijsenplein 26m o k l e W

Jeroen Verhoeckx

5 - Mgr. Zwijsenplein 22

6-Mgr. Zwijsenplein 20B

GELAGKAMER 7 - Mgr. Zwijsenplein 18

8 - Mgr. Zwijsenplein 6

baby-, kinder-, dameskleding en lingerie

9 - Dalemstraat 6

10 - Nieuwstraat 3

1. 2.3. Shop

De Rouw Elektro

Mode voor de gewone maat en een maatje meer....

11 - Nieuwstraat 3A

12 - Mgr. Zwijsenplein 13

13 - Mgr. Zwijsenplein 15

14 - Mgr. Zwijsenplein 23

15 - Mgr. Zwijsenplein 25G

18-Teisterbandstraat 6-8

19-Teisterbandstraat 2

20-Kerkstraat 29

23-Kerkstraat 37

24-Leijensteinstraat 3

25 - Leijensteinstraat 3

Kapsalon

Yvonne Vos 16-Mgr. Zwijsenplein 31

voor uw nieuwe kunstgebit 21-Lagehof 2

17-Teisterbandstraat 10

Chris van Uitert Tweewielers 22-Teisterbandstraat 37

Fonts:

De BIJL-de BIE 26-Leijensteinstraat 5

wde vernieu n r dorpske

NEUTON REGULAR LetterspatiĂŤring 150pt http://www.dafont.com/neuton.font

TitilliumMaps29L 400wt

LetterspatiĂŤring 0pt http://www.campivisivi.net/old/titillium/download.html Full Color kleuren:

27-Gasthuisstraat 1A

28-Kerkstraat 20

C: 100% M: 100% Y: 20% K: 10%

29-Kerkstraat 24

C: 0% M: 0% Y: 0% K: 50%


Woensdag 10 april 2013

11

Bedrijvennieuws Eerste prijs Boerenyoghurt van den Eelder well • Tijdens de Cum laude verkiezing voor “Echte Boerenkaas en zuivel” is den Eelder op donderdag 4 maart 2013 met de Volle Boerenyoghurt overtuigend winnaar geworden van de le prijs in de categorie yoghurt en door de vakjury beoordeeld met een 9.5 als eindcijfer. Bij de verkiezing van het lekkerste zuivelproduct van de boerderij gaat het écht om de smaak. In 2011 is den Eelder reeds in de prijzen gevallen met de Echte Boerenkarnemelk en uitgeroepen tot aller-lekkerste. De Volle Boerenyoghurt van den Eelder is door de smaakdeskundigen in de vakjury omschreven als een juweeltje onder de inzendíngen

met een mooi witte, lekker dikke yoghurt met een ongeevenaarde frisse smaakbeleving afgerond met een toefje fantasie. Echte Boerderíjzuivel is sinds 2009 herkenbaar aan een keurmerk. Het is zuivel die echt op de boerderij is bereid, met de melk van de eigen veestapel. Op de boerderij is de gehele keten, van melkvee tot eindproduct, in één hand. Het keurmerk is een initiatief van de Bond voor Boerderijzuívelbereiders en voor het gebruik gelden strenge regels, uiteraard ook voor kwaliteit en hygiëne. Zuivelboerderij den Eelder van Ernst en Jacomine van der Schans is gevestigd in Well.

Open Dansavond m.m.v Karin van Danscenter Eurostyle kerkdriel • Op zaterdag 13 april zal er een aanzet gegeven worden aan de vele dansavonden en activiteiten die Party Royale zal gaan organiseren aan de Nijverheidsstraat 3 in Kerkdriel. Deze avond zal verzorgd worden door niemand minder dan Karin van Danscenter Eurostyle. Voor vele een vertrouwd en bekend gezicht van voormalig Eurostyle Kerkdriel.

Zij zal er een leuke avond van maken voor iedereen die het dansen een warm hart toedraagt. Een gezellige avond boordevol diverse dansstylen. De entree bedraagt € 4,- per persoon. De zaal gaat open om 19:30 uur, aanvang is 20:30 uur. Iedereen is welkom om gezellig mee te dansen.

Dagwinkel Velddriel gesloten velddriel • Vanwege de verbouwing is de Dagwinkel gesloten van zaterdag 6 april, 13:00 uur t/m woensdag 17 april. Om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben zij een rijdende winkel als ‘noodwinkel’ ingericht. Deze zal voor de winkel komen te staan. U kunt hier dan terecht voor uw dagelijkse boodschappen, zoals vers brood, zuivel en nog veel meer. De noodwinkel is maandag t/m zaterdag geopend van 8:30 tot 18:00 uur. Volgende week zal dus de verbouwing in volle gang zijn, en 18 april zal de geheel nieuwe winkel zijn eerste klanten van dienst kunnen zijn. Met ruimere openingstijden, en een uitgebreider assortiment, en een geheel andere uiterlijk en indeling. Met voor het eerst in Velddriel een hoek in de winkel met drogisterij artikelen. Ook vleeswaren vers van het mes, is een geheel nieuw concept.

Kijk weer eens op

www.carillon.nl

Party Royale, Nijverheidsstraat 3 te Kerkdriel.

Nieuw winkelhart Kerkdriel, maar vertrouwde gezichten in The Read Shop

Wil en Heidi zijn de vriendelijke uitbaatsters van deze boekenwinkel met een aantal postfaciliteiten. (Foto: Theo Leerintveld)

Door Theo Leerintveld kerkdriel • Exact een jaar geleden nam Wil Kollenburg het beheer over van The Read Shop Express in Kerkdriel. Toen stonden de meeste gebouwen van het Mgr. Zwijsenplein overigens nog fier overeind. Met de realisering van het nieuwe Drielse winkelhart, werd het hoog tijd om onze oren eens ten luisteren te leggen bij deze ondernemende vriendelijke uitbaatster van eveneens een POSTNLbalie en een ING servicepunt. Kollenburg nam op 16 april 2012 het stokje over van Ria de Leeuw, die maar een korte periode deze toko runde. ¬¬ Voorheen was het servicepunt van de post in de vertrouwde handen van Theo de Leeuw en zijn eega. Hun karakteristieke pand is inmiddels helemaal gesloopt. Het alom bekende gezicht van Heidi Wiegmans uit die zaak verhuisde ech-

ter mee naar het huidige onderkomen op het Mgr. Zwijsenplein 20B. Wie Wil Kollenburg een beetje kent, zal zich niet verbazen dat ze nu een winkel runt waar veel leesmateriaal verkocht wordt. Wil: “Nee, klopt. Ik lees graag. En veel. Dat heb ik eigenlijk altijd gedaan. (Dan lachend) Behalve het laatste jaar. Het opzetten en runnen van een eigen zaak vergt toch veel energie. Mijn eigenlijke achtergrond is de champignonsector, maar ik wist altijd wel dat daar niet mijn hart lag. Ik heb me vaak genoeg afgevraagd, ‘wat vind ik leuk’ en ‘wat kan ik’. En ja, als je dan elke keer als je een boekenzaak ziet en daar naar binnen moet, gewoon om even langs de stellingen te snuffelen, dan lijkt het me vrij simpel om te concluderen waar mijn toekomst zou liggen. Meer dan vijf jaar geleden heb ik me dan ook aangemeld als franchisehouder voor Bruna, The Read

Shop en Primera. Dit zijn de grote ketens die deze sector in handen hebben. Voor mij persoonlijk maakte het niet zoveel uit met wie ik in zee zou gaan of waar de zaak zou staan. Alhoewel ik dolblij ben dat ik nou in mijn eigen dorp op het mooie nieuwe plein deze zaak mag runnen!” Wie een kijkje neemt in het leesgedeelte van deze -ietwat krap bemeten zaak- zal zich (positief) verbazen. Vooral het tijdschriftenvak is zeer indrukwekkend met maar liefst duizend titels. Al is het wellicht ietwat overdreven om maar liefst zes verschillende tijdschriften over vissen te verkopen. Mede hierdoor gaat Wil binnenkort eens kritisch naar haar titels kijken en er zo’n 200 uitgooien. Tevens zal ze de huidige stelling van vijf meter met twee meter uitbreiden. Waardoor ze weer meer plaats heeft voor haar geliefde boeken. Kollenburg is echter geen type dat nostalgisch blijft vasthouden aan ‘de goede oude tijd’. Ook staatsloten en het digitale eBook, dat overigens aan een indrukwekkende opmars bezig is, zijn te koop bij de Drielse vestiging van Readshop. Wil: “Ook de verkoop van gewone boeken wil ik gaan uitbreiden. Met de zomer in het zicht hebben mensen namelijk weer zin om vakantieboeken te lezen. En zo ga je met elk jaargetijde mee…” Openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 18:00 uur, op vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 08:00 tot 16:00 uur.

Vijf jaar Uniek Fitness in Ammerzoden Door Els v.d. Bogert ammerzoden • Rachel Goesten viert op 12 april het vijfjarig bestaan van haar sportschool Uniek Fitness. Samen met haar team viert ze dit feest van 8 tot en met 14 april. Voor alle gasten is er verse koffie met zelfgebakken appeltaart.

18 personen om me heen waar ik van op aan kan. Drie nieuwe medewerkers zijn Angela, Annebel en Ragna.

Als u belangstelling heeft leiden we u geheel vrijblijvend rond, of kijk voor meer informatie op onze site.”

“De rode draad van deze week is de roeiwedstrijd voor onze leden. Een afstand van 2000 meter moet tussen de acht en de vijftien minuten worden afgelegd. Er zijn natuurlijk wel kanshebbers maar het zal een pittige strijd worden. Bij de mannen en bij de vrouwen valt een maand gratis sporten te verdienen. De 2e en de 3e plaats levert een gratis koffiekaart op. De winnaars worden op zondag 14 april bekend gemaakt. Als nieuwe leden zich aanmelden in de maand april is dat vrij van inschrijfgeld. Deze vijf jaar zijn echt omgevlogen, ik was net 20 jaar en had het CIOS afgerond toen ik op 12 april 2008 met Uniek Fitness startte. Ik heb veel cursussen gevolgd, zodat ik alle lessen zelf kon gaan geven. Mijn passie is sport, zelf heb ik aan ballet gedaan, getennist, paard gereden en met zeer veel plezier gevoetbald. Ik speelde laatste man en was aanvoerder bij het damesteam van Jan van Arckel. Nu heb ik een fijn team van

Rachel Goesten (l) (Foto: Els v.d. Bogert)

‘Doop’ nieuwe bussen van KRAS Touringcars ammerzoden • Op donderdag 4 april heeft de voorzitter van het Koninklijk Nederlands Vervoer en voormalig 1e en 2e kamerlid, Ir. P.H. Hofstra, 5 nieuwe bussen gedoopt bij KRAS Touringcars in Ammerzoden. En dat betekent dat het wagenpark wordt uitgebreid met 2 Mercedessen type Tourismo, 1 VDL Futura en 2 Setra’s Comfort Class. Directeur Jozef Kras: ‘met deze investering van ruim 1.5 miljoen euro komt de gemiddelde leeftijd van het toch al zeer jonge wagenpark (30 touringcars) van KRAS Touringcars op 2,5 jaar. Ondanks de moeilijke tijden

in Nederland blijft KRAS Touringcars volop investeren in nieuwe bussen. KRAS Touringcars betekent de allerbeste kwaliteit in touringcarvervoer en we doen er alles aan om te zorgen dat Nederland ‘Fan van de bus’ blijft. KRAS Touringcars verzorgt ondermeer de busreizen in geheel Europa voor touroperator KRAS. nl, onderdeel van TUI.nl. De luxe touringcars zijn natuurlijk ook te huur voor groepen, verenigingen etc. voor vervoer in binnen- en buitenland. Er wordt niet alleen naar de luxe van de touringcar gekeken maar ook staat het milieu centraal. De

Ir. P.H. Hofstra doopte de nieuwe bussen van Kras.

nieuwe uiterst comfortabele touringcars zijn niet alleen voorzien van o.a. luxe stoelen maar ook van een EURO 5 motor. Deze motors zijn speciaal ontworpen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Ook dit is een must om te kunnen blijven voldoen aan de eisen die de moderne reiziger stelt. KRAS Touringcars hecht veel waarde aan een goede bedrijfsvoering. Hiervan is het onlangs behaalde ISOcertificering het bewijs. Al jarenlang voert het bedrijf o.a. al het Keurmerk voor het Touringcarbedrijf. Het pas behaalde ISO-certificaat is hierop een goede toevoeging.


Gratis

Gratis

bij 12 zegels

Gratis

bij 18 zegels

bij 24 zegels

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen versgarantie | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht

Gratis

Gratis

bij 12 zegels

Gratis

bij 18 zegels

bij 24 zegels

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen versgarantie | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht

SPA mineraalwater

Marie-Henriette, Reine of Barisart fles 1000-15000 ml, Gratis pak 4 flessen à 2 liter of bij 12 zegels pak 6 flessen à 500 ml. deze week met

KORTING

alle soorten zak 36 pads dezeGratis week

2.

99 Gratis

bij 18 zegels

bij 24 zegels

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen Schouderham Gevulde brie Verse worst of saucijzen

Boeren witbrood heel, gesneden deze week

25%

Senseo koffiepads

van onzeversgarantie versafdeling 100 gram deze week

van onze versafdeling | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht 450 gram met bieslook of Toscaans 100 gram

Gratis

deze week

Gratis

bij 12 zegels

Gratis

bij 18 zegels

bij 24 zegels

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen

1.

19

Saucijzenbroodjes

Gebraden rosbief

vers uit eigen oven 4 stuks deze week

van onze versafdeling 100 gram deze week

Gratis

1.

0.

19

89

versgarantie | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht

Maaslander plakken kaas minder zout alle soorten 30+ of 48+ pak 200/225 gram bij 18 zegels deze week

Gratis

bij 12 zegels

1.

99

Kipdrumsticks naturel of gekruid 500 gram

Gratis bij 24 zegels

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen versgarantie | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht

4 stuks

1.

99

Gratis bij 12 zegels

1.

99

Gratis bij 18 zegels

2.19

1.99 Gratis bij 24 zegels

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen versgarantie | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht


MIJN VOORDEEL MIJN MCD W 15 - Aanbiedingen gelden van maandag 8 april t/m zaterdag 13 april 2013.

Gratis

Prijswijzigingen en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop!

Gratis

bij 12 zegels

Gratis

bij 18 zegels

bij 24 zegels

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen versgarantie | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht

Gratis

Gratis

bij 12 zegels

Gratis

bij 18 zegels

bij 24 zegels

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen

Grolsch bier*

9.

99

flesjes of beugels krat 16 beugels à 45 cl. of 24 flesjes à 33 cl. deze week Gratis

Varkensschnitzels

Unox soep

versgarantie | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht

bij 12 zegels

naturel, zigeuner of gemarineerd kilo deze week

zak 570 ml. alle soorten deze week

2 e ARTIKEL

HALVE PRIJS

Jonagold appelen

Gratis Zuivelhoeve Boer’n yoghurt

kilo deze week

alle smaken emmer 800 ml. deze week

bij 18 zegels

Sun vaatwastabletten Gratis bij 24 zegels classic of alle soorten all-in-one 2 pakken à 26/40 stuks deze week

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen versgarantie | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht

Gratis

Gratis

Gratis

99 6. 0. 1. 7. Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen bij 12 zegels

99

Pitloze witte druiven

99

bij 18 zegels

79

bij 24 zegels 2 pakken

2 zegels

Gratis

Nieuweversgarantie Oogst Wagner| Original Knorr maaltijdmixen | 100% waterdicht 100% luchtdicht | lichtgewicht Malta aardappelen Piccolinis of smulgerechten

schaal ca. 500 gram deze week

zak ca. 2 kilo deze week

alle soorten pak 9 stuks deze week

Gratis

Gratis

bij 12 zegels

1.

alle soorten zakje 20-80 gram deze week

Gratis

bij 18 zegels

1.

bij 24 zegels

1.

0.

79mee voor Gratis 99 89 vershouddozen 79 Spaar Lock&Lock Gratis bij 12 zegels

versgarantie | 100% waterdicht | 100% luchtdicht | lichtgewicht

Gratis bij 18 zegels

Gratis bij 24 zegels

Spaar mee voor Gratis Lock&Lock vershouddozen


Onder de loep / Kom in de kas

Woensdag 10 april 2013

Bedrijvennieuws

Nieuwe stichting: Regiobranding Bommelerwaard bommelerwaard • In de Bommelerwaard is ieder uur van je leven mooi! Stichting Regiobranding Bommelerwaard tilt kwaliteiten regio over de dijken. De Bommelerwaard is een nieuwe stichting rijker: De Stichting Regiobranding Bommelerwaard. Initiatiefnemers Rik Voogt en Paul Golembiewski hebben de stichting opgericht om de unieke beleving en kwaliteiten van de regio beter te profileren en over de dijken heen te tillen. Rik: “De Bommelerwaard herbergt een prachtig landschap, ruim en rustig wonen, hardwerkende mensen en innovatieve bedrijven en dat alles centraal in Nederland. Toch is het gebied onvoldoende bekend en wordt het niet voldoende op waarde geschat. Dat is

jammer want een positief gevoel bij het begrip Bommelerwaard is in het voordeel van iedereen die hier woont en werkt.” Het beeld van de regio is bepalend voor het aantrekken en vasthouden van de juiste bedrijven, bezoekers en bewoners en dit leidt tot grotere economische en culturele activiteit. “Met onze bedrijven (Buro Buiten Zinnen van Rik Voogt en Impulz van Paul Golembiewski ) zijn wij dagelijks bezig met de reputatieversterkende werking van activiteiten en het visueel tot uiting te brengen van concepten voor een nieuwe beleving. Met deze stichting willen wij deze expertise inzetten voor de gehele regio”, aldus Paul. De Stichting Regiobranding komt niet in de plaats van

de diverse, bestaande initiatieven die meestal op één doelgroep of product gericht zijn. De Stichting beoogd juist de verbinding te leggen, de samenwerking op te zoeken en integraal te werken aan en denken over het merk Bommelerwaard.

Door Theo Leerintveld bommelerwaard • Ondanks dat de politici in de beide Bommelerwaardse gemeenten tot op het bot verdeeld zijn wat het nou eigenlijk aanmoet met de van oudsher aanwezige glastuinbouw in de Bommelerwaard, lieten de betrokken ondernemers zich afgelopen zaterdag van hun goede kant zien. Dat deden ze door hun deuren open te stellen voor geïnteresseerden tijdens de 36e editie van dit landelijke evenement. Op maar liefst vijf regionale bedrijven namen honderden mensen een kijkje achter de schermen in het kader van de jaarlijkse promotieactie ‘Kom in de Kas’. De ondernemers genoten –misschien dankzij het mooie lenteweer- van hun gastheerschaprollen en vertelden in geuren en kleuren liefdevol over hun planten, bloemen of andere natuurproducten. De gesprekken gingen over robots die steksteken tot bijen die bestuiven en van biologische bestrijding. Een van de leukste onderdelen waren de eetbare bloemen van kwekerij Van Wijgerden. Een chef-kok gaf demonstraties hoe deze te gebruiken in gerechten. Velen namen zelfs een potje mee naar huis, lekker voor bij het draadjesvlees…

De afgelopen weken zijn de initiatiefnemers bezig geweest met het formeel opzetten van de Stichting. De eerste informatie is al via de website www.blikopdewaard.nl, via Twitter en Facebook beschikbaar. De komende weken zal de Stichting zich verder presenteren en wordt de samenwerking gezocht met lokale partners. Wie niet wil wachten op een email of een telefoontje mag ook zelf contact met ons opnemen via tel. 06-21899093.

Dag van de Slager ammerzoden • Tijdens de Dag van de Slager die plaatsvindt op 18 april is Keurslagerij Aarts geopend om zijn kunsten te laten zien. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen iedere dag weer kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2013 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt. Tijdens de Dag van de Slager is de winkel van Keurslager Aarts niet, zoals gewoonlijk, alleen geopend om vlees te

kopen maar zijn er ook de volgende activiteiten: • Proeverij van ambachtelijke vleeswaren en salades. • Uitreiking van de prijzen aan de winnaars van de kraskalender (vanaf 30 maart tot 18 april worden 800 kraskalenders uitgegeven). Tijdens de Dag van de Slager bieden alle deelnemende slagers hun klanten en andere geïnteresseerden, een kijkje in het bedrijf. Het doel van deze dag is om consumenten, van klein tot groot, de slager te laten (her)ontdekken. Deze landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb).

Zie ook www.dagvandeslager.nl. Keurslagerij Aarts is al bijna 100 jaar een begrip in Ammerzoden. Het enthousiaste team onder leiding van Jan en Petra Aarts staat borg voor Kwaliteit, Versheid en Hygiëne, Service en Klantvriendelijkheid. Regelmatig nemen zij deel aan landelijke keuringen en wedstrijden, die mooie prijzen en resultaten opleveren! De topper: “Ammeroois gehakt”. Keurslagerij Aarts, De Haar 34, Ammerzoden, tel. 073-5991246, info@aarts. keurslager.nl www.aarts. keurslager.nl

Marij Makelaardij viert jubileum met lokale aanbiedingen zaltbommel • Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum op 1 april 2013 deelt Marij Makelaardij de Lokale Woon Promotie Tas uit. In deze tas zitten lokale aanbiedingen op het gebied van wonen. Zo treft u hierin aanbiedingen van een klusbedrijf en een parketleverancier, maar bijv. ook van een opslagbedrijf, een woninginrichter, een opruimcoach, een bouwmarkt en een notaris. De tas met lokale aanbiedingen

is beperkt beschikbaar en exclusief bestemd voor relaties van Marij Makelaardij. Alle klanten van Marij Makelaardij, alle bezoekers aan de huizen uit het aanbod van Marij Makelaardij tijdens de Open Huizen Route en geinteresseerden die vanaf eind maart 2013 een verkoop- of aankoopgesprek met Marij Makelaardij hebben, ontvangen deze Lokale Woon Promotie Tas. Kijk op www. marijmakelaardij.nl hoe u zo’n tas kunt bemachtigen.

2008 Was misschien niet het meest ideale moment om te starten, maar met enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft Marijke de Beer sindsdien menig huis in Zaltbommel en omgeving van eigenaar doen veranderen! De Lokale Woon Promotie Tas met daarin een veelvoud aan lokale kortingsbonnen past naadloos in het enthousiaste beleid van Marij Makelaardij voor klanten uit de Bommelerwaard.

Marijke de Beer van Marijke Makelaardij laat een Lokale Woon Promotie Tas zien.

Deze foto’s zijn GRATIS te downloaden vanaf onze website. Ga naar: www.carillon.nl / Fotoalbums / Onder de loep


Woensdag 10 april 2013

15

Gemeentenieuws Aangevraagde omgevingsvergunning(en) (Wabo)

Woensdag 10 april 2013 Kerkstraat 45 5331 CB Kerkdriel T: 14 0418 E: info@maasdriel.nl Meer informatie: www.maasdriel.nl volg ons op twitter @Gem_Maasdriel of op Facebook Gemeente Maasdriel

Aanvraag omgevingsvergunning voor deelactiviteit bouwen Hedel, Baronieweg 11, 5321JV; herbouw gedeelte bedrijfsruimte (29-03-2013) Rectificatie: Aanvraag omgevingsvergunning voor deelactiviteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening • Hedel, Veldweg 6A moet zijn Veldweg 6 E, 5321 JE; vergroten bedrijfswoning (26-03-2013) Voor het slopen, bouwen en veranderen van bouwwerken is meestal een vergunning nodig. Aangevraagde vergunningen kunt u niet inzien, maar verleende vergunningen kunt u wel inzien. Tegen verleende vergunningen kunt u bezwaar maken.

Raadsvergadering 18 april - 19.30 uur Onderwerpen: Inhoudelijk model Regionale Infrastructuur Werk, MaasWaalweg Wellseind, Archeologiebeleid Maasdriel, bestemmingsplan Drielseweg 23, Verkaveling Kerkdriel-Noord 2, Ontheffing woonplaatsvereiste wethouder Huizinga, Ontwikkelingen Transitie Jeugdzorg, Verordening subsidie isolatiemaatregelen. Zie voor agendastukken http://media. maasdriel.nl Als u op geagendeerde onderwerpen wilt inspreken neem dan contact op met de griffie op griffier@maasdriel.nl of met Jacolien van Zutphen 0418-638410. Zie informatie op www.maasdriel.nl/bestuur en organisatie/inspraak en participatie

Antennemast Ammerzoden Op donderdag 4 april j.l. is op deze pagina het besluit gepubliceerd om een omgevingsvergunning te verlenen voor een antennemast in Ammerzoden. Wij willen u graag iets meer vertellen over het besluit de antennemast toe te staan en hoe dit tot stand is gekomen. In september 2010 ontvingen wij een verzoek namens KPN B.V. of er mogelijkheden waren om in Ammerzoden een nieuwe antennemast voor mobiele telefonie op te richten. Het mobiele bereik was namelijk voor een groot deel van Ammerzoden onvoldoende. Voordat gekeken is naar een locatie voor een nieuwe mast is gekeken of er geen bestaande bouwwerken beschikbaar waren om een nieuwe mast aan te bevestigen (denk aan een hoog gebouw, kerktoren of een al bestaande mast van een andere aanbieder). Hiervan was geen sprake. Bij voorkeur is gezocht naar een locatie op gemeentegrond. Er is door medewerkers van onze gemeente gekeken naar een beschikbare locatie. Daarbij is rekening gehouden met bereikbaarheid, eventuele milieuoverlast en nabijheid van woningen of andere gebouwen waarvoor een antennemast hinderlijk in het zicht zou komen te staan. Van een aantal mogelijke locaties bleef er één over: een veldje aan de Hoge Weiden, op het bedrijventerrein. Door technici van KPN B.V. is berekend dat een mast op de Hoge Weiden een aanzienlijke verbetering in bereik zal opleveren. De gebruiker van de grond en de gemeente zijn vervolgens akkoord gegaan met het oprichten van de mast. Er is een omgevingsvergunning aangevraagd, die op 27 maart 2013 is verleend. Bij de toetsing van de aanvraag om omgevingsvergunning zijn de effecten van de mast op de omgeving beschouwd. Ondanks dat de mast ca. 40 m hoog wordt is er geen onacceptabele zichthinder voor bewoners en gebruikers in de omgeving geconstateerd. Ook zijn mogelijke gevolgen op het gebied van milieuhinder onderzocht. Dit is door de KPN B.V. uitgebreid in kaart gebracht. Geconstateerd is dat er na het plaatsen van de mast nog steeds sprake is van een goed woon- en leefklimaat. De vergunning is dan ook verleend. Bij de vergunningverlening wordt de bijbehorende procedure gevolgd, waarbij bezwaar en beroep open staat. Als u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft, bel of mail dan de gemeente en vraag naar Sander Verbaarschot.

250 Scholieren nemen kijkje op gemeentehuis Maasdriel maasdriel • Maar liefst 250 leerlingen van vijf Maasdrielse basisscholen hebben vorige week deelgenomen aan de kennismakingsdagen. De kinderen zijn afkomstig van De Tweestromenschool, De Schakel, De Zaaier, De Bogerd en de Pollenhof. Vooral het zelf mogen tekenen van inrichtingsplannen

vonden de leerlingen interessant. Maar een gesprek met de burgemeester en zelfs even zijn ambtsketen mogen dragen is natuurlijk ook niet iets wat je elke dag meemaakt. De leerlingen hebben een rollenspel uitgevoerd waarbij de één klant was en de ander baliemedewerker. Tijdens een rondgang in het gemeentehuis kregen zij

uitleg van medewerkers van de gemeente over hun werk. De kinderen hadden er geen idee van dat de gemeente zoveel verschillende activiteiten uitvoert. Volgend jaar worden de basisscholen die dit jaar geen uitnodiging kregen weer uitgenodigd voor de kennismakingsdagen bij de gemeente.

Vooral de raadszaal was machtig interessant voor de Maasdrielse kinderen.

Agenda 12 jaar € 5,50, donateurs € 1,- korting. kerkdriel • Ladies Night is nog geheim • Voorstelin de Leyenstein, 19:00 uur. ling Close Harmony Groep Een speciale avond voor alle En Bloc, 14:00 - 17:00 uur. vrouwen uit de Bommeler13 en 14 april en 25 en 26 waard en omgeving. Entree mei. Optreden Close Har€ 4,-. De eerste 100 betalende mony Groep En Bloc, entree bezoekers aan de kassa krij€ 29,50. Meer info: 073gen een goed gevulde Goodie 6893016 en bestellen. Bag! Kulturhus De Leyenstein zaltbommel • 14e Bomneerijnen • Film: Hugo, melse Promenadeloop, 14:30 20:00 uur. Stroomhuis Neeuur. Sponsorloop voor de rijnen Stichting Roparun (hulp aan zaltbommel • Ladies mensen met kanker). WaalNight in de Poorterij, 20:15 kade uur. Met innemende liedzaltbommel • ‘A Romanjes, anekdotes en komische tic Journey’ in de Gasthuissketches wordt de kijk op kapel, 20:00 - 22:00 uur. Koor een ‘Foute Sarah’ misschien met pianobegeleiding, stukanders dan voorheen. Theaken van Elgar, Finzi, Dyson, ter de Poorterij Stanford en Vaughan Wilammerzoden • ‘Met liams. Toegang: € 14,-. Verve’ exposeert op kasteel poederoijen • Pei Pei Zhu Ammersoyen tot zondag en Sietse-Jan Weijenberg in 28 april. Van iedere cursist De Gevleugelde Ezel, 20:00 hangen twee á drie werken. uur. Reserveren voor donVeelal maken de cursisten derdag via 0418 673597. De aquarellen maar ook wordt prijs is, inclusief koffie in er geschilderd met acryl en de pauze en het souper na olieverf. Toegang is gratis. afloop, € 35,-. Maasdijk 74 gameren • Tot 20 april: zaltbommel • Cabaret: Christelijke Film 10-daagse Richard Groenendijk met bij boekhandel De Boeken‘Alle dagen’, 20:15 uur. Theaplank. Deze landelijke camter de Poorterij pagne wordt voor het eerst bruchem • Grote finale georganiseerd en is bedoeld QUIZ in ‘t CAF, 20:30 uur, ter promotie van christelijke Annekeshof films. Elke consument ontzaltbommel • A SOUL vangt tijdens de actieperiode NIGHT OUT met Louis bij besteding van minimaal Windzak, 21:00 - 2:00 uur. € 12,50 aan films gratis de Toegang is gratis! Het Hof, speelfilm The Mighty Macs. Oliestraat 22 zaltbommel • Live Band Vrijdag Kassa 13 in Café om de Hoek, zaltbommel • Fietsexcur22:00 - 2:00 uur. sie, onder leiding van Jan zaltbommel • Het’sBervaes. De tocht gaat de Hertogenbosch’ Vocaal Bommelerwaard in om de Ensemble heeft voor zijn bijzonderheden die Jan Bervoorjaarsconcert een provaes tijdens zijn lezing over gramma samengesteld met het water heeft verteld zelf Engelse koormuziek uit de te gaan zien. Vertrek vanaf eerstehelftvandetwintigde Beersteeg. Kosten € 5,-. steeeuw, 20.00 uur: Gasthuiszaltbommel • Workshop kapel. Entree: € 12,- in de ‘Levensverhaal schrijven’, voorverkoop en € 14,- aan de 9:30 - 13:00 uur. Kosten: € kassa. De kaarten zijn ook 30,-. Atelier LeerDinge, Spies- te koop bij de koorleden of makerstraat 13 rechtstreeks via: info@shertogenboschvocaalensemble. Zaterdag nl www.shertogenboschvokerkwijk • Kerkwijk caalensemble.nl, tel. 073krijgt KLEUR! Met behulp 6139304 van diverse sponsoren gaat hedel • Vlooienmarkt de dorpsvereniging D’n Treffer Molshoop met grote verlohet hele dorp voorzien van ting. Van 13.00 tot 15.30 uur diverse beplanting en bloem- in het Gelre’s End, Maasdijk. bakken! Vrijwilligers kunnen Toegang € 1,50 (kinderen zich aanmelden via dntrefgratis !) Op vrijdagavond fer@hotmail.nl of reageren 12 april trekt men door het op Facebook. dorp om uw nog goed bruikkerkdriel • 23:00 uur, bare spullen op te halen. 18 stuks Minibands spelen De medewerkers bellen bij doedelzakwedstrijden tegen iedereen aan; dus u hoeft elkaar in graad 5,4,3,2, met uw spullen niet buiten neer keltische avond. Toegang € te zetten. De opbrengst is 5,-. Mfc de Kreek een belangrijke pijler voor poederoijen • Rally Tafel- de vele activiteiten van het ronde. Met Slot Loevestein jeugdwerk in Hedel zoals de als start- en eindpunt gaat 45e kindervakantieweek. de rally over dijkjes en door het groen. De opbrengst van Zondag de Rally is bestemd om Slot kerkdriel • De eerste Loevestein ondanks bezuini- toertocht van cycloteam van gingen toch open te kunnen Kerkdriel naar Nieuwkoop houden. Informatie en aanvia het rivierengebied en melden: rtrally@iblux.nl of delen van het Groene Hart. Ronald Veuger 06-22993561 Om 8:30 uur wordt er verzaErik Vuuregge 06-41740904. meld bij Restaurant Dukdalf neerijnen • Stinsenfestiaan de Zandmeren. Kosten: € val met lezing en excursie 25,- p.p. over Landgoed Neerijnen, sleeuwijk • Boottocht 10:00 - 14:00 uur. Op het naar de Biesbosch met Partyprogramma staan een lezing Cruises, 10:00 - 17:00 uur. met lichtbeelden en een leer- Hoekeinde 26 zame excursie langs de stinzaltbommel • Excursie senrijkdom op het landgoed. Kloosterwiel, 10:00 uur. En er zijn bijzondere stinsen- Duur: ca. 1,5 uur. Deelname: planten te koop. Entree € 5,-. gratis. Stroomhuis Neerijnen ammerzoden • Bodypainkerkdriel • Lenteters op Kasteel Ammersoyen, golf,11:30 uur. Start wed13:00 - 17:00 uur. Het eindstrijd 12.30 uur. Golfclub de resultaat is tussen 16.00 en Dorpswaard. 17.00 uur te bewonderen. € zaltbommel • Kinderdisco 6,50 voor volwassenen. en karaoke, 13:30 - 17:00 uur. well • Jubileumconcert De locatie is de pastorie van Men’s Voices, 16:00 uur. de Martinuskerk, Oliestraat Entree € 15,- inclusief 1 26. drankje Reserveren via ammerzoden • Speurtoch- dejacobshoeve@gmail.com trondleiding Kasteel Ammer- of 06-55337499. Galerie de soyen, 14:00 uur. € 6,50, t/m Jacobshoeve

Donderdag

zaltbommel • Concert Gasthuiskapel, 16.00 uur. St. de Engelenbak heeft in samenwerking met de Franz Liszt Kring een extra concert georganiseerd. Toegang € 18,-, donateurs Franz Liszt Kring € 12,- en jeugd t/m 18 gratis. Gasthuisstraat 34. Informatie en reserveringen: T. van Loon-de Jong, Engelenbak@ gmail.com, tel. 06-14255605 rossum • Kofferbakverkoop op het parkeerterrein van COOP aan de burg, 11.0016.00 uur. De entree is gratis. De Oranjevereniging heeft een tent staan waar men koffie kan krijgen en waar de voetballiefhebbers via een tv scherm de wedstrijd PSVAjax kunnen volgen. den bosch • In gesprek met partners van uitgezaaide kanker in het Vicki Brownhuis van 19:30 tot ongeveer 21:00 uur. In verband met de beperkte ruimte is inschrijven voor deze activiteit noodzakelijk. Entree gratis, een bijdrage voor het Vicki Brownhuis wordt op prijs gesteld. www.vbrownhuis.nl. rossum • 17:00 uur, Frank Blueka back live in De PUB.

Maandag

zaltbommel • Kennismakingsles Biodanza. Het is een vorm van beweging en dans die positieve invloed heeft op lichaam en geest. Nieuwe deelnemers kunnen komen ervaren voor € 6,- wat Biodanza is. Franciscusschool, Aakstraat 6 van 20.00 tot 21.30 uur. Voor meer informatie, 0418-797011 of ervaarbiodanza@live.nl, www. ervaarbiodanza.blogspot.nl heerewaarden • Kinderen vanaf 6 jaar en ook hun (groot)ouders of begeleiders gaan op zondag 21 april van 13.30 tot 15.30 uur onder deskundige leiding een mooie lente bloemenkrans maken bij Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Kosten € 6,- p.p. inclusief materialen, koffie/ thee of fris. Wil je zeker zijn van deelname meldt je dan voor 15 april aan, tel. 0487-572831, mail: beheer@bcdegroterivieren.nl

Dinsdag

rossum • Het gemengde Visserskoor uit Heerewaarden treedt op in Woonzorgcentrum De Vaste Burcht in Rossum. Aanvang: 15.00 uur in het Trefpunt. Entree voor mensen buiten de Vaste Burcht bedraagt € 4,inclusief koffie/thee en een drankje

Woensdag

kerkdriel • Film: Mees Kees, 15:15 uur. Entree € 5,- (inclusief een zakje chips). MFC De Kreek. Wilt u een XXL-kinderfeestje organiseren? Zwemmen van 13.0015.00 uur. de film “Mees Kees” en na afloop van de film frietjesarrangement in de horeca. Kosten € 12,50 p.p (min. 6 pers.) Voor reserveringen bel: 0418-632088 zaltbommel • Toneelgroep Het Volk, 20:15 uur, Theater de Poorterij zaltbommel • Lezing Venetië in de kunst en kunst in Venetië door Kunsthistorica Merel van den Nieuwenhof. 19.30 uur, centrum Zaltbommel Kosten: € 10,- p.p. hedel • Lezing over verleden en toekomst van het landschap van de Bommelerwaard door ir. Jan Bervaes en ir. Arjan Nienhuis tijdens de jaarvergadering van de Agrarische Natuurvereniging De Capreton om 20.00 uur bij Boerengolf Van Zeelst, Achterdijk 57


Ladies Night in Kulturhus de Leyenstein Door Marijke Tasche – van den Elsen kerkdriel • In de ruim anderhalf jaar dat ik nu in Kerkdriel woon is me opgevallen dat het een ondernemend dorp is. Er is altijd wat te doen. Zo nu ook de Ladies Night die komende donderdag 11 april wordt georganiseerd. In Kulturhus de Leyenstein sprak ik met Monique de Cocq van Delwijnen en Ans Versteeg, twee vrijwilligers die vol enthousiasme deze avond organiseren. Het is de eerste keer zo’n avond exclusief voor vrouwen. Na het succes van de kerstmarkt afgelopen jaar was er vooral vanuit de ondernemers een grote vraag naar nog zo’n avond. Er is speciaal voor april gekozen zodat ze de trends voor komend voorjaar kunnen laten zien. Wat is er die avond zoal te doen? “Van alles”, zeggen de twee dames enthousiast. “Er is een catwalk van twaalf meter lang waarop de 123 shop, van Eeuwijk Mode en Dreamsz de komende voorjaarsmode showen. De Pimpernel zal de nieuwste lingerie en badmode laten zien. Lady speaker Amy Akkermans zal tekst en

uitleg geven over wat er op de catwalk te zien is. Alles wat geshowd wordt, kunnen de gasten direct die avond kopen. Maar dat is nog niet alles. Op een hoek van het podium zal een kapper van Hoepelman kappers samen met een visagiste van Pour Vous een kleine make over verzorgen voor deelnemers uit het publiek. Action sport zal op het podium een demonstratie geven. Er is advies over woninginrichting van Deco Home Poulisse en er is zelfs een stand met licht erotische artikelen, voor al die vrouwen die na het lezen van het boek ‘Vijftig tinten grijs’ datgene wat ze gelezen hebben ook in praktijk willen brengen. De MCD is er met snoep en chocolade en daarnaast is Wilma’s Kitchen er met hartige hapjes die je kunt proeven. De Readshop staat er met een aantal aantrekkelijk geprijsde boeken en boeken van ondergetekende die gesigneerd kunnen worden. Kortom er is voor elk wat wils. Alle vrouwen zijn welkom. Of je nu vijftien of vijfentachtig bent. Leuk om te weten is dat de eerste honderd betalende gasten een ruim gevulde goodie bag krijgen met daarin leuke

Wij hebben leuke en lekkere producten om de vrouw te verwennen

Ans Versteeg (l) en Monique de Cocq van Delwijnen. (Foto: Marijke Tasche-van den Elsen)

attenties en kortingsbonnen.” Monique knikt: “De ondernemers zijn erg creatief geweest wat tot een leuk resultaat heeft geleid.” Daar-

naast krijgt iedereen een lot voor de loterij die op het einde van de avond wordt gehouden.

tijdens de Ladies night worden er kortingsbonnen uitgedeeld waarmee u in onze winkel 10% korting krijgt op uw verse snijbloemen.

De deuren gaan om 19.00 uur open en de eerste demonstratie is om 19.30 uur. Om 22.00 uur eindigt het officiële programma,

1 WEEK

GRATIS

SPORTEN

Ladies night de kortingsbonnen zijn geldig t/m 26 april en alleen te gebruiken bij aankoop van verse snijbloemen

van Koolwijk Voorstraat 1, Velddriel, tel. 0418-634945 openingstijden: ma, woe, do 08 - 18.00 u, di 08 - 17.00 u, vrij 08 - 19.00 u, za 08 - 17.00 u

Patrick Kromsteeg 14, 5331 AK Kerkdriel, Tel. 0418-63 70 00

maar diegene die graag nog even willen nakletsen kunnen lekker blijven hangen met een glas rode wijn of een glas prosecco.

Fitnesscenter Action

Voorstraat 70 · 5331 JV · Velddriel · Tel 0418 63 5088 · www.actionfitness.nl Openingstijden: ma-wo-vr 07.30-22.00 | di-do 07.00-22.00 | za 07.30-12.00 | zo 09.00-12.00 uur


11 April Ladies Night in het Kulturhus de Leyenstein kerkdriel • Dit is een speciale avond voor alle vrouwen (moeders, dochters, vriendinnen, zussen etc.) uit de Bommelerwaard en omgeving.

Een compleet assortiment

Behang

Er is een nagelsstyliste van Nailegance,mooie modestoffen voor het zelf maken van kleding,the Readshop Express, Profile van Uitert, De Wereldwinkel, van Koolwijk planten, MCD Supermarkt etc.

Raamdecoratie

Onze winkel is

Gordijnstoffen

Op deze avond hebben wij een paar leuke aanbiedingen voor u! Tapijt

Wordenseweg 27,27, 5334 JA Velddriel Wordenseweg 5334 JA Velddriel, Tel.: 0418 - 63 22 23, Tel.: 0418 - 63 22 23, poulisse@live.nl

poulisse@live.nl

Openingstijden: Ma. t/m do.: 9.00 tot 18.00 - Vr.: 9.00 tot 20.00

! VERBOUWING /OPHEFFINGSUITVERKOOP De allerlaatste weken gaan in en we hebben nog een aantal leuke koopjes!!! • Matrassen 90x190/200

van 595,-

• Matrassen 120x190 en 140x200 van 495,• Buffetkast

diep 50, breed 157, hoog 200, kleur kersen van 2050,-

• Bureaustoel

kleur zwart van 98,-

• 4 Lederlook fauteuils

zwart incl. armleuning en wieltjes van 895,-

• 6 Eetkamerstoelen

stof, blauw met greep van 1295,-

NU 198,00 NU 198,00 NU 995,00 NU 49,00 NU 400,00 NU 598,00

OP ALLE RESTERENDE DEKBEDDEN: Synthetisch 200X200, van 119,4 seiz/synth. 240X200, van 129,Synthetisch 200X220, van 99,Dons!! 240X220, van 198,-

NU 59,95 NU 69,00 NU 49,50 NU 98,00

ZOMER donsdekbedden

HALVE PRIJS Veren hoofdkussens NU 12,50

• Alle rail en onderdelen HALVE PRIJS! • VOOR ALLE AANBIEDINGEN GELDT

OP=OP!

de Bijl de Bie Leyensteinstraat 5, 5331CS Kerkdriel - 0418-632175 www.debijldebie.nl

De Ladies Night begint om 19.00 uur. Entree € 4,- inclusief bij aankoop van een kopje koffie/ thee gratis een petit four Men maakt kans op leuke prijsjes.

Teisterbandstraat 37, 5331 CN Kerkdriel Tel: (0418) 63 70 37, Fax (0418) 63 90 90 E-mail: info@chrisvanuitert.nl, www.chrisvanuitert.nl Za.: 09.00 - 16.00 - Za.: werkplaats open tot 12.00

En nog vele andere exploitanten die typische vrouwenproducten verkopen, waaronder licht erotische.

En de eerste 100 betalende bezoekers aan de kassa krijgen een goed gevulde Goodie Bag.

Revolutie in hairextensions bij Hoepelman Kappers

Wanneer er nieuwe rages zijn, is Hoepelman Kappers er altijd als de kippen bij. Daarmee laat de kapsalonketen zien dat het altijd voorop staat en weet wat de consument wil en verlangt. Daarom is ook de nieuwste rage ‘Flip in Extensions’ geland bij Hoepelman Kappers, gevestigd aan de Bernardstraat 2 te Kerkdriel. Met de Flip-in Hairextension heeft u een keuze uit twee verschillende modellen. Model ZZK: deze variant valt enkel aan de achterkant van het hoofd. Model MZK: deze variant valt zowel aan de zij- als achterkant van het hoofd. Beide modellen zijn leverbaar in vijf verschillende lengtes en maar liefst 45 kleuren. Daarvan zijn nu ook enkele kleuren verkrijgbaar met slag (Bodywave) plus met krul (Italian Bodywave). De bekende Flip in Hair wordt al veel gebruikt door allerlei bekende tv sterren. Sinds kort is het dus ook in Kerkdriel verkrijgbaar. Krullen, stijl of er tussenin Of u nu krullend haar hebt, steil, of een beetje slag, met Flip-in Hair kunt u ieder kapsel verlengen of meer volume geven. Er is voor u een ruime keus om het juiste haartype en de gewenste lengte te kiezen. Flip-in Hair is gemaakt van 100% human hair en is gegarandeerd van hoge kwaliteit. Daarom kunt u het stylen zoals u dat normaal ook zou doen.

Speciale actie Speciaal voor Carillon-lezers geeft Hoepelman Kappers introductiekorting weg, die oploopt tot zelfs 25%.

!

Verf

t r e t i U n a Chris v s r e l e i w e Twe

Die avond zijn er: Modeshows om 20.00 uur en 21.00 waar Van Eeuwijk, Dreamsz, de 1-2-3 shop en Pimpernel hun damesmode met de nieuwste voorjaarskleuren laten zien. Demonstraties door Action, kapper Hoepelman en een visagiste. Verkoop van mode-woonaccessoires, tassen,geurtjes en make-up door Sanne, FloraAnna en Etos en Bijl de Bie. Deco home Poulisse geeft tevens deskundig advies op het gebied van woninginrichting.

Dus loop binnen voor een advies. En knip deze advertentie uit en lever hem in bij Hoepelman Kappers Kerkdriel. De actie is alleen geldig in Kerkdriel Hoepelman Kappers, Bernardstraat 2 te Kerkdriel.

Afspraak maken via www.hoepelmankappers.nl of bel: 0418-633293 Ook zijn wij aanwezig op de Ladies Night in het kulturhus de Leyenstein te Kerkdriel op donderdag 11 april van 19:00 tot 22:00 uur. Voor vragen of meer info kunt u dan bij ons terecht.


W U E I N bij

TION DDRIEL:

r AC e t n e c s s fitne

VEL

T N E M E N N O B A M O K EL

W D J I T L A Het

n e t r o p s t k r nbepe

o

. 8

75

ij het ALTIJD

en w Voortaan zull

t i e t i l a w k • r e p o k d e • go anbieden.

NNEMENT a WELKOM ABO

d n e w u e i vern Voor

per week

ven dagen in en sporten, ze

beperkt kom

ek kunt u on € 8,75 per we

de week!

t in dat u: d u o h uwe loods”: T ie N n “ E e M d E N in N n O e s B ELKOM A tburning en (ook de les a s s F , le p s p m e a o Het ALTIJD W tc r o g o e B en van al onz ing, Crossfit, k n a in m p t S n , u a k g o ik Y u , r gebr Qi-Gong; Dance, V-bar , n a e b i h m C u i Z a , T s , p a g, Power Yog o.a. Shape, Ste in in a r T ie it d n e, BBB, Co t maken; n Crossfit, Danc u k ik u r b e g ssfaciliteiten van alle Fitne e gratis krijgt; ffi o k f o e e th pje het eerste ko en service. it te li a w k e z vragen. e l e u t n e geniet van on v e r o o

• • •

laar v

voor u k t a a t s m a e T ction

Ons hele A

Fitnesscenter Action

! r a a b g e z p o n elke 4 weke

Voorstraat 70 · 5331 JV · Velddriel · Tel 0418 63 5088 · www.actionfitness.nl Openingstijden: ma-wo-vr 07.30-22.00 | di-do 07.00-22.00 | za 07.30-12.00 | zo 09.00-12.00 uur


Auto Frans ruimtewonder opnieuw getekend

Kia-klanten delen mee in feestvreugde

Citroën heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe C4 Picasso. De compacte ruimtewagen beleeft zijn debuut in thuisland Frankrijk in juni. De Nederlandse introductie zal naar verwachting niet lang daarna plaatsvinden.

Kia is twintig jaar in Nederland. En dat viert de fabrikant met een reeks extra rijk aangeklede 20th Anniversary-modellen. Van bijna alle modellen is zo’n special beschikbaar.

De nieuwe C4 Picasso onderscheidt zich van zijn voorganger door een strakke vormgeving met een aantal opvallende stylingdetails. Zoals de scherp gesneden koplampen en de LED-achterlichten met 3D-effect. De vormgeving heeft een duidelijke verwantschap met die van de Techno Space, de concept-car die tijdens de internationale autotentoonstelling van maart in Genève werd getoond. Citroën spreekt bij de C4 Picasso van een loft-style interieur. Met die kwalificatie onderstreept de fabrikant het riante ruimte-aanbod in de auto. Dat heeft de krap 4,5 meter lange auto mede te danken aan zijn 5,5 centimeter grotere wielbasis Veel aandacht is besteed aan het zitcomfort, met name aan de ondersteuning van de benen. Ook de afwerking is op een hoger plan gebracht. Materialen in lichte tinten voeren de boventoon. Zoals het er nu naar uitziet komt de C4 Picasso in eerste instantie beschikbaar met een keuze uit vier 1.6 liter motoren: benzine én diesel. Verder wordt gerept van een driecilinder (alleen benzine).

Ter gelegenheid van Kia’s twintigste verjaardag in Nederland worden alle Picantouitvoeringen tijdelijk voorzien van een Pioneer Full Map navigatiesysteem. Een vergelijkbaar aanbod geldt ook voor alle Rio-modellen, met de aantekening dat het aanbod geldt zolang de voorraad strekt. Ook de kopers van een Venga delen in de feestvreugde. Zij krijgen hun auto niet alleen afgeleverd met een navigatiesysteem met achteruitrijcamera, maar ook airco, privacy glass, centrale deurvergrendeling, Bluetooth-connectiviteit en cruise control.

Luxe accessoires minder in trek

Keuringsleeftijd rijbewijs omhoog

Nederlanders letten bij het zoeken naar een tweedehands auto steeds meer op functionaliteit in plaats van luxueuze extra’s. Dit blijkt uit onderzoek van autoverkoopwebsite AutoScout24 waarin de zoekopdrachten in acht Europese landen met elkaar vergeleken werden. Airco is in Nederland al langer de meest gewilde accessoire en wint aan populariteit. Werd in 2011 airco nog bij 10 procent van de zoekopdrachten genoemd, in 2012 steeg dit verder naar bijna 12 procent. Op luxe accessoires als lederen bekleding, een zonnedak en vierwielaandrijving werd juist minder gescout. Autoscout24 schrijft het gewijzigde zoekgedrag van potentiële autokopers voor een belangrijk deel toe aan de penibele economische situatie van dit moment.

Oudere rijbewijsbezitters hoeven zich vanaf 2014 pas vanaf hun 75ste te laten keuren. Nu ligt de keuringsleeftijd op 70 jaar. Daartoe heeft het kabinet besloten. De verhoging van de keuringsleeftijd betekent een forse lastenverlichting voor burgers. Momenteel worden bestuurders van 70 jaar en ouder elke vijf jaar gekeurd. Ongeveer één tot twee procent wordt afgekeurd. Met de verhoging van de keuringsleeftijd besparen oudere automobilisten de kosten van de Eigen Verklaring, de kosten van het huisartsenbezoek en de kosten van een eventueel extra onderzoek door een medisch specialist.

Voor onderhoud en reparaties van uw Mercedes-Benz. Ook uw adres voor service aan uw lichte bedrijfswagens zoals Vito, Viano en Sprinter!! • Mercedes-Benz in- en verkoop • Onderhoud en reparatie personenauto’s (alle merken) • Onderhoud en reparatie lichte bedrijfswagens • Haal- en breng service • Mercedes-Benz gecertificeerde autotechnici • Originele Mercedes-Benz onderdelen en uitleesapparatuur • Gratis leenauto • Garantie en coulance afwikkeling via Mercedes-Benz mogelijk

• Ook ’s-avonds en op zaterdag mogelijk • APK || keuringen - Alarm jaarcontroles ( SCM erkend) • Airco service - reparatie • Schadereparatie - taxatie • Uitlijnen • Bandenservice • Mobiliteitsgarantie in geheel Europa bij aankoop/onderhoud • Lid van Mercedes-Benz specialistengroep - lid Bovag

Vraag vrijblijvend voor scherpe prijsopgaaf / offerte! Provincialeweg 88 A - 5334 JJ Velddriel Verkoop: 0418-637414 - Werkplaats: 0418-637407

www.maasautos.nl / www.mercedes-benz-occasions.nl

Vanzelfsprekend zijn er ook 20th Anniversary-varianten van de Cee’d en de Sportage.Die laatste profiteert van zaken als een navigatiesysteem, een achteruitrijcamera, en verder Bluetooth-connectiviteit met spraakbesturing, een externe versterker en een subwoofer.

- Onderhoud en reparatie alle merken - APK-keuringsstation - Aircoreparatie en -onderhoud - Schadereparatie - Onderhoud en reparatie voor diverse leasebedrijven - Voorruit-sterreparatie en -vervanging - Total tankstation Kromsteeg 45 - 5331 AJ Kerkdriel - Tel. 0418 - 631 814 www.autokerkdriel.nl


Carillonnetjes

Woensdag 10 april 2013

Sport

Sportvereniging Trios viert vijftigjarig bestaan met een ‘avontuurlijke reis’ Door Hanneke roos rossum • Sportvereniging Trios uit Rossum bestaat in september vijftig jaar. Dit heugelijke feit gaat op 20 april aanstaande gevierd worden met een spetterende uitvoering van alle groepen. Het is woensdagmiddag en in de gymzaal te Rossum huppelen een groot aantal kinderen van circa vier jaar rond. “Zij behoren tot één van de twee groepen met kleuters die wij begeleiden”, vertelt Hennie ter Heege. Zij is al 46 jaar aan sportvereniging Trios verbonden. Vijftig jaar geleden is deze vereniging opgericht door een geëngageerde groep mensen met: Cisca Arnoldussen, Niek Dekkers, Riekie aan den Toren en Burgemeester Sloots. “Toen wij hier in Rossum kwamen wonen vroeg men mij in eerste instantie om advies omdat ik in mijn vorige woonplaats ook al bij een sportvereniging betrokken was. Vrij snel daarna ben ik toen kinderen gaan

begeleiden. Dit ligt ook in de lijn van mijn opleiding. Ik heb de vereniging zien groeien van een klein clubje enthousiaste sporters naar de bijna driehonderd leden die we nu hebben.” “Het is ongelofelijk leuk werk”, lacht Mineke van Elk. Zij is al drieëntwintig jaar actief betrokken bij Trios. “Niet alleen leuk, maar ook verantwoordelijk werk. Alle begeleiders zijn gediplomeerd gymdocent en we worden nog regelmatig bijgeschoold. We hebben diverse groepen, zoals wedstrijd turnen, ouder en peutergym, kleutergym, gymnastiek voor meisjes en jongens, dames fit lessen, dames 45 + gymnastiek en ook nog volleybal. Deze diversiteit geeft een extra uitdaging aan het werk.” Als het om de naderende grote uitvoering gaat doen de beide dames geheimzinnig. Met een schittering van plezier in de ogen vertellen zij dat de groepen ieder een eigen thema hebben. De groepen nemen de toeschou-

wer mee op wereldreis. Zo zal één van de kleutergroepen als piraten en prinsessen de wereldzeeën bevaren en de jongensgroep zal een trapeze en trampoline act laten zien. Het beloofd een prachtige reis te worden! Naast de grote uitvoering zal er op 1 juni een skeeler clinic gegeven worden. Deze clinic is voor volwassenen en kinderen. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij via de website van trios: www. triosrossum .nl of bij Mineke van Elk telefoon 662698. De uitvoering van 20 april vindt plaats in de gymzaal, Kersenbogerd 2-4 te Rossum. Om 19.00 uur begint de uitvoering en het duurt tot ca. 20.45 uur. Kaarten voor de uitvoering kunt u 9 en 10 april verkrijgen van 19.00 tot 20.30 bij de gymzaal te Rossum en kosten € 5, - voor volwassen niet leden en kinderen betalen € 2,50. Voor leden is de toegang gratis, maar zij moeten wel van te voren een plaatsje reserveren.

Tarieven: - € 0,40 per woord, minimum van € 10,-. - Brieven onder nummer € 6,50 extra. - Op rekening € 7,50 extra. - Tarieven excl. BTW. - Opgave vóór maandag 10.00 uur. - Eerste plaatsing gratis voor particulieren (muv familieberichten en persoonlijke mededelingen). Maximum aantal tekens 120. Tekst digitaal aanleveren via nieuws@carillon. nl De redactie houdt zich het recht voor om advertenties te weigeren zonder opgaaf van reden.

NIEUW! 2013 wordt compleet anders! In samenwerking met www.OpenJeHart.nu starten we de Fitclub voor body EN mind. 2x per week “er op uit” www.beweegje.nl

IEL MUZIEKLES IN KERKDR - Drumles, Gitaarles, Bas gitaarles, Keyboardles enaZangles. Bel voor inform tie en een gratis proefles naar Main Music School. Tel: 0487-844773

KINDERFEESTJE (vanaf 7 jaar), WORKSHOPS bij Boerderij DE SPIJKEN. Maak zelf de prachtigste kaarsen. Bel voor meer informatie Truus Kras 0623075084 of www.despijken.nl

www.snackwagenkerkdriel.nl Voor al uw feesten, partijen en andere gelegenheden. Snackwagen bij u voor de deur. Tel. 06-54656511

Voor een feestje: Bel Piek van Mil! Vo huren van een tent, or het stoelen, hangtafels, biertaps, ken, enz. Ammerzodebarkrukn tel. 073-5996468; Joop 06-51138758; Ma rc 06-53805749.

Dekkers sportmassage sportmassage, gediplomeerd NGS Sportmasseur. Bestrijdt vermoeidheid en spanningen, verbetert doorbloeding van huid en spieren. www.dekkers-sportmassage. nl 06-19991272. 06-19991272

Beautysalon van Rossum, Nieuw in Zaltbommel voor volledige gezichstbehandelingen, rugmassages, harsbehandelingen en losse behandelingen. Gezichtsbehandelingen vanaf E 21,50. wwww.beautysalonvanrossum.nl 0648904519

Schoonheidssalon La Silhouette, volledige huidverzorging, harsbehandelingen, elektrisch ontharen, permanente make-up en sportmassage. Schoonheidsspecialiste Simone Blokland, lid ANBOS. Wellseind 0418-551779

Rioolafvoer verstopt of defect? Van Herwijnen helpt u direkt! Rioolontstoppingen, onderhoud, rioolreinigingen, aanleg en reparatie. Camerainspectie. M.M. van Herwijnen, Bulkseweg 26, 5331 PK Kerkdriel. Tel. 0418631682 of 06-54900800 of 06-54365525.

schilderVoor al uw eden: Gootjes h werkzaam ken, tel. Schilderwer 06-27091780.

Is uw tuin klaar voor het voorjaar? Allard van Zijderveld Tuin- en Boomverzorging 06-48197293 ook voor professioneel snoeien en kappen van bomen d.m.v. klimtechnieken

Betaalbare kinderopvang gezocht? Met een gezamenlijk jaarinkomen van € 50.000,- betaalt u voor 1 dagdeel per week € 44,- per maand. Dit is € 2,09 per uur. Bel voor meer informatie naar Kinderopvang Poppedijn, tel. 0418-632417

Voor al uw stukadoorswerkzaamheden: Stucadoorsbedrijf Kreemers, tel . 06-54280296.

Merks springkussenverhuur: overdekte springkussens, Abraham, Sarah, etc. Kijk op www.springkussenstehuur.nl voor de nieuwste modellen, tel. 06-15237328.

Verhuur van geboorte- en feestborden: *tuinwiegjes, 3D-ooievaar; Abraham/ Sarah-pop; *Trouw-jubileumboog; *verkoop van div. versieringen. Chantal’s geboorte- en feestborden, Hedel, 073-5994458, www.chantalsgeboorteenfeestborden.nl Akkermans Feestverhuur en Catering ‘UW FEEST, ONZE ZORG’. Voor al uw feesten en partijen bent u bij Akkermans aan het juiste adres. Van statafel tot compleet georganiseerd feest. www.akkermansfeestverhuur.nl info@akkermansfeestverhuur.nl

Te koop gevraagd: mooie gebruikte meubelen o.a. eiken, bankstellen, eethoeken + kasten + barok en noten meubelen. Tel. 06-54901516

De kleuters hebben, samen met juffrouw Mineke en Hennie en de stagiaire Annemijn van Elk, hard geoefend voor de uitvoering. (Foto: Hanneke Roos)

Optreden bij Nivo Sparta zaltbommel • Op zaterdagmiddag 20 april zal er weer een activiteit plaatsvinden bij Nivo Sparta. Na afloop van de wedstrijd Nivo Sparta – Veen zal er een optreden plaats vinden van de bekende zanger Willie Roberts. Willie Roberts kan putten uit een repertoire van meer dan 500 songs. Hij zingt van Andre Hazes tot Bob Marley. Willie is een zeer ervaren

Willie Roberts

BodyFit for Kids

zaltbommel • Op 12 april start BodyLine Zaltbommel met het project ‘BodyFit for Kids’ op OBS De Walsprong! Tijdens de gymlessen van Zoals altijd is de toegang de groepen 5, 6, 6/7, 7 en 8 gratis, en de club nodigt maken de leerlingen keniedereen uit, ook de niet nis met dit project, dat zal voetballers om eens een kijk- bestaan uit Circuittraining je op het sportpark en in de en Bootcamp. Daarnaast kantine te komen nemen. wordt er spelenderwijs ingespeeld op de gezonde leefAanvang 16.15 uur. stijl! De leerlingen krijgen Locatie: Eurosportpark, Oude informatie aangereikt waarBosscheweg 4, Zaltbommel mee ze leren om te gaan met gezond eten en bewegen! Er zullen twee lessen in de gymzaal van De Walsprong verzorgd worden en na de meivakantie gaan de groepen eenmalig tijdens het gymuur naar BodyLine Zaltbommel om daar een buitenles te volgen, in de vorm van een Bootcamp! Op 15 mei, om 15.30-16.30 uur, start de eerste officiële les BodyFit for Kids bij BodyLine Zaltbommel.

Te huur: Opslagruimte ±100 m2 Eigen op- en afrit in centrum, tel. 06-55833047

Voor particulieren

zanger die de afgelopen dertig jaar zowel solo als met band op vele podia heeft gestaan.

Drukkerij Printbest: vakwerk Tel. 0418-636363

Plaats een advertentie bij de Carillonnetjes.

GRATIS!

Veel inschrijvingen Promenadeloop! zaltbommel • De Bommelerwaard draait warm voor de 14e Bommelse Promenadeloop van aanstaande zaterdag. De organisatie heeft al bijna 500 inschrijvingen binnen van schoolkinderen die de afgelopen wekem geld hebben ingezameld voor de Stichting Roparun. De Promenadeloop start om 14.30 uur met de Prestatieloop over 2,5 - 5,0 - 7,5 of 10,0 km. Tegelijkertijd gaat

L

ook de Printbest Bedrijvenloop van start, waarvoor al veel regionale bedrijven zich hebben aangemeld. De inschrijving voor de Prestatieloop is mogelijk in de Verdraagzaamheid vanaf 13.30 uur. Vanaf 15.30 uur gaan de scholierenlopen van start, verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën van 4 tot en met 12 jaar. Voor alle deelnemers is er een mooie medaille. Verder zijn er mooie bekers te win-

nen en is er een verloting op startnummer. Ook aan de sfeer op en om het parcours wordt gedacht. Zo is huisorkest Zwajé de la Mimol weer van de partij, evenals de Roparunvogel en de clowns. De opbrengst is natuurlijk weer volledig voor het goede doel: hulp aan mensen met kanker! Kijk voor meer informatie voor de Promenadeloop op: www.bommelerwaardrunners.nl

GEFELICITEERD

NL

AUTORIJSCHOOL

MET HET BEHALEN VAN JE RIJBEWIJS kket

rijlespa

50,voor € 18rmatie

info bel voor

JOHAN ZELDENRUST

Tel. 06 - 203 650 21

LIJSTENMAKERIJ Deco Home Poulisse Wordenseweg 27 Velddriel 0418-632223 decohomepoulisse.nl


Woensdag 10 april 2013

21

Sport Prestatiemedaille Joop en Bram

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van ZV Kerkdriel kregen Joop Tuppe (l) en Bram van Gent (r) de bronzen prestatiemedaille van de KNZB uitgereikt. Beide heren behoorden het afgelopen seizoen op meerdere afstanden tot de top 10 van Nederland waardoor zij voor deze eervolle medaille in aanmerking kwamen.

Paardensport ammerzoden • Gelderse Boys Zoelen dressuur: 1e en 2e prijs Tessa van Tuijl met Lightning cat. D kl. B 190 en 192 pnt. = 2 wp, Kerkwijk dressuur: 2x 2e Jolanda van Drunen met Charly Brown kl. B 180 en 186 pnt. = 2 wp, Acquoy dressuur 3e Jeroen van Eck met Waldmar kl. ZZ-L 60.29% = 1 wp, Heeswijk dressuur: 4e Fiona van Es met Donna kl. L2 186 pnt. = 1 wp, Etten-leur SGW 6e Lisa

Acrogymnastiek den bosch • Afgelopen weekend vertrok een delegatie Acrogymnasten van Flik Flak Den Bosch naar Puurs voor de Flander International Acrocup. De Zaltbommelse Laura Ruijsch kwam met haar teamgenoten Pleunie van Mook en Romy Schuurmans als Jeugd trio tegen de beste teams van de wereld uit. Van de 31 tegenstanders behaalden Laura en haar team de gedeelde 9e plaats in de finale op zondag. De Kerkdrielse Kaya Honders behaalde samen met haar partner Carola Minkels als Jeugd duo een 7e plaats van de 21 deelnemers. In een wedstrijdveld waar Belgie, Portugal en Engeland met hun Jeugd domineerden,

Jeu de boules

Voetbal

ammerzoden • Zondag 7 april werd er weer een open inlooptoernooi gespeeld bij jeu de boulesvereniging L’Ammerzo. Iedereen, lid of geen lid, is dan welkom om op die middag drie wedstrijden te spelen. De lente liet zich die dag goed zien want er werd in de middagzon voor het eerst dit seizoen volop gespeeld op de buitenbanen. Na drie partijen werd de eindstand duidelijk; plaats 2 en 3 waren voor leden van L’Ammerzo. Yvonne Roozeboom eindigde op de derde plek met 3 gewonnen wedstrijden en 16 pluspunten. Nel van Maren werd tweede met 3 gewonnen wedstrijden en 22 pluspunten. Als eerste eindigde Bertha van de Wiel van De Korf uit Vlijmen met 3 gewonnen wedstrijden en 23 pluspunten. Al met al een gezellige en zonnige start van het voorjaarsseizoen.

velddriel • RKVSC Programma zondag RKVSC1 - Wadenoijen1 14.30 RKVSC2 - OJC14 12.00 OSC’45-7 - RKVSC3 10.00 Uitslagen zondag Alem1 - RKVSC1 1-2 Real Lunet-5 - RKVSC2 0-5 RKVSC3 - OJC13 1-0 RKVSC4 - Hurwenen3 2-2 Programma zaterdag RKVSC-d1 - Giessen-d1 11.30 RKVSC-e1 - Well-e1 Asperen-f1 - RKVSC-f1 8.30

kerkdriel • DSC Programma woensdag Tec A1 – Dsc A1 (B), A19.00 Dsc B1 – Rktvc B2 (B), A19.00 Vvac MD1 – Dsc MD2, A19.00 Programma zaterdag Dsc A1 – Vlijmense Boys A1 A15.00 St.M.Gestel B1 – Dsc B1 A14.30 Vaskovich met Pablo kl. Z Mec’07 B2 – Dsc B2 A14.30 Theole C2 – Dsc C1 A11.00 velddriel • De LaarruiDsc C2 – Roda Boys C1 ters A13.15 Afgelopen zaterdag zijn Dsc C3 – Rktvc C4 A13.15 Lotte en Nina van Mook Dsc D1 – Altena D1 A11.45 naar Kerkwijk geweest. Dsc D2 – Achilles Veen D1, Nina kwam met haar paard A11.45 Elinda M thuis met een monEmplina D8 – Dsc D3, A11.30 sterzege van 208 en 216 punRosmalen D11 – Dsc D4, ten, 2maal een eerste plaats well • Op een mooie, maar A11.30 en 5 winstpunten, waardoor winderige zaterdagmiddag Emplina E1 – Dsc E1, A9.00 zij nu een hogere klasse mag vertrekt het eerste team Almkerk E1 – Dsc E2, A10.00 gaan starten. Lotte behaalde van De Maaskanters naar Dsc E3 – Rwb E3, A11.45 met haar pony Emathika M Leerdam om daar tegen Ter Dsc E4 – Theole E4, A10.00 183 en 186 punten (2 winstLeede te gaan korfballen. Nieuwkuijk E3 – Dsc E5, punten) in de klasse L1. Geheel tegen de gewoonte A9.00 in, is het team ruim op tijd, Dsc E6 – Rktvc E10, A10.00 en na een degelijke warming Sleeuwijk E3 – Dsc E7, A8.30 up, begint de wedstrijd. Dui- Dsc F1 – Lrc F1, A10.00 delijk is wel dat de wind een Dsc F2 – Roda Boys F1, A9.00 vervelende factor is, tijdens W’mina’26 F1 – Dsc F3 A9.15 de wedstrijd. Door de goede Dsc F4 – Odc F3, A9.00 een uitstekende prestatie en gedegen warming up en Dsc F5 – W’mina’26 F2 A9.00 voor de beide acrogymnastraining van vorige week Dsc F7 – Wnc F2, A9.00 ten uit de Bommelerwaard. woensdag is het een makkeDsc MB1 – Vvac MB1 A15.00 De beide teams maken zich lijke wedstrijd geworden. Dit Dsc MC1 – Hedel MC1 A13.15 komende week weer op voor kwam ook in de uiteindelijke JvA MD1 – Dsc MD1 A10.15 hun tweede kwalificatiewed- score tot uiting, het is uitDsc MD2 – Gdc MD1 A11.45 strijd voor het Europees en eindelijk 11-2 geworden. Wij Eindhoven AV ME1 – Dsc Nederlands kampioenschap van Maaskanters 1, willen ME1 A10.30 as zondag in Zwolle. Christa Smits bedanken voor Hedel F4 – Dsc F6M A9.15 het invallen, dus bij deze, we Programma zondag Op 10 mei is het IAG Sporhopen dat je het leuk vond. Dsc Mini-F Ergo-directletevent in de Maaspoorthal Doelpuntenmakers: ague, A 13.30 uur in ‘s-Hertogenbosch, waar Anne-Marij van den Bogert Programma maandag ook een International 2x; Dirk van Hees 1x; Ari-Jan Dsc E – Rhelico E (9 tegen 9), Tournament Acrobatiek zal Vink 2x; Adriaan van den plaatsvinden. Om volledig Bogert 1x; Louise de Koning voorbereid te zijn op deze 2x; Laura Holdermans 1x kwalifacties en internatiCorien Westveer 2x onale toernooien, trainen Laura en Kaya met hun team gemiddeld 20 tot 24 uur in ammerzoden • Davy Pode week. Ze krijgen hierbij tjes uit het Hannamax Red begeleiding van de beste Bull KTM Team is tijdens het trainers en choreografen. Nederlands Kampioenschap zaltbommel • Tegen het 125cc in Heerde in de top zeer ervaren team van Flesvijf geeindigd. bek 98 uit Den Bosch (met Voor de rijder uit Ammerdaarin onder andere Kees zoden was het een dag met Akerboom sr.) heeft Ardito gemengde gevoelens want zaterdagavond een gedegen wedstrijd gespeeld. Alle kwarten zetten de heren uit Zaltbommel op hun naam. Defensief stond Ardito zijn mannetje, maar voor de aanval moesten er time-outs genomen worden om het spel af te stemmen. Daarnaast was de wedstrijd er geen waarbij de Bommelaren tegen zichzelf speelden, wat ook een overwinning genoemd mag worden. Eindstand 59-39, topscorer Vince Brothwell (21). De dames van Ardito kwamen afgelopen weekend niet in actie

Korfbal

Motorcross

Basketbal

A19.00 Programma woensdag Flynth B1 – Dsc B1 A19.00 Hedel MD1 – Dsc MD1 A19.15 Zondag 14 april Dsc 1 – Essche Boys 1 A14.30 Dsc 2 – Rosmalen 4 A11.30 Rkksv 2 – Dsc 3 A11.00 Dsc 4 – Rkksv 3 A12.00 Wilhelmina 11 – Dsc 5 A14.00 Wilhelmina 12 – Dsc 6 A10.00 Dsc 8 – Nieuwkuijk 6 A10.00 Beesd VR1 – Dsc VR1 A10.00 Uitslagen maandag Bmc 1 – Dsc 1 2 – 1 Maliskamp 2 – Dsc 2 1 – 1 Bmc 4 – Dsc 3 0 – 1 Dsc 5 – Den Dungen 9 3 – 5 Dsc 6 – sv Blc 5 4 – 1 Maliskamp 7 – Dsc 8 4 – 3 BaardwijkVR1 – DscVR1 1 - 0 Uitslag donderdag Beesd 2 – Dsc 2, 1 - 4 Uitslagen zondag St.M.Gestel 1 – Dsc 1, 3 - 0 Osc’45 2 – Dsc 2, 1 - 1 Wilhelmina 3 – Dsc 3, 0 - 5 Dsc 4 – Orka 3, 1 - 4 Dsc 5 – Rosmalen 16, 4 - 0 Dsc 6 – Osc’45 7, 2 - 3 Rossum 4 – Dsc 8, 2 - 0 Dsc VR1 – Baardwijk VR1 1-2 alem • Alem Uitslagen zondag Alem 1 – RKVSC 1 1-2 Alem 2 – Teisterbanders 2 3-3 SVH VR1 – Alem VR1 3-2 Programma woensdag 19.00 Alem B1 – Hedel B1 Donderdag 11 April 2013 18.45 Achilles Veen D1 – Alem D1 Zaterdag 13 April 2013 9.00 GVV F1 – Alem F1 9.00 Nieuwkuijk E2 – Alem E1 10.30 Sparta’30 C1 – Alem C1 14.30 BMC B2 – Alem B1 Programma zondag 14.30 Rhelico 1 – Alem 1 11.30 Hedel 2 – Alem 2 11.00 Alem 3 – Ophemert 2 11.00 Alem VR1 – Buren VR1 hurwenen • Hurwenen Programma zondag Uitslag zondag 7 april

na een sterke tweede tijd in de tijdtraining kreeg hij van de KNMV te horen dat zijn motor in de training teveel geluid had geproduceerd waardoor hij een minuut straftijd kreeg. Dit betekende dat hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten. Met een twaalfde en een derde

Hurwenen 1 – Rhelico 1 2-1 RKJVVN dalsen 5 - Hurwenen 2 9-1 RKVSC 4 – Hurwenen 3 2-2 Hurwenen Vr 1 – Ternueuzen Vr1 7-0 Hurwenen Vr 2 - Waalkanters Vr1 8-1 Programma zondag a14.30 Heerewaarden 1 Hurwenen 1 a13.30 uur Hurwenen 2 Emplina 5 a11.30 Teisterbanders Vr1 Hurwenen Vr 1 a11.00 Hurwenen Vr 2 - Sc Elshout Vr1 heerewaarden • SVH Programma zaterdag mini 1: WNC - SVH 9.00 mini 2: SVH - Wadenoijen 11.00 f: Brakel - SVH 10.00 e1: SVH - NOAD 10.30 e2: SVH - OJC’21 10.30 d: SVH - Waalkant 9.00 cm: GJS - SVH 11.00 Programma zondag 1e: SVH - Hurwenen 14.30 2e: SCZ-3 - SVH 13.00 da: wadenoijen - SVH 11.00 Programma donderdag SVH2 - Alem3 18.30 well • Well Programma zaterdag TEC 1 - Well 1 14:30 Well 2 - Zuilichem 2 15:00 Well 3 - Sleeuwijk 9 12:30 Well 4 - Tricht 6 15:00 Well 5 - Arkel 5 12:30 Well VR1 - Hedel VR1 10:30 Well C1G - Baardwijk C2 10:00 Well D1 - RKTVC D6 8:30 RKVSC E1 - Well E1 10:00 OJC ROSMALEN ME3 - Well ME1 9:00 Well F1 - Giessen F1G 9:00 Wilhelmina F7 - Well F2 10:15 Uitslagen zaterdag Well 1 - RKJVV 1 2-1 Sleeuwijk 6 - Well 2 3-1 Well 4 - MVV’58 4 5-0 sv Meerkerk 6 - Well 5 0-4 Well VR1 - Essche Boys VR1 2-2 Wadenoijen D2 - Well D1 5-2 Well E1 - Ophemert E1 3-3 ASH ME1 - Well ME1 0-4 GDC F2 - Well F1 3-3 Well F2 - Zwaluw VFC F10 2-3

plaats in de manches eindigde Davy op een vijfde plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat voor de rijder uit Ammerzoden de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Eerste Europese wedstrijd voor Boyd

Laura Ruijsch met haar teamgenoten Pleunie van Mook en Romy Schuurmans

bedrijvengids

www.carillon.nl/bedrijftoevoegen

kerkdriel • Boyd van der Voorn uit Kerkdriel rijdend op een vd Vegt Kawasaki heeft tijdens zijn eerste Europese wedstrijd in Heerde een goed resultaat neergezet. De rijder uit het MX Team Maasdriel werd in de eerste manche als 16e gekwalificeerd van de totaal 36 deelnemers. In de tweede manche moest Boyd helaas met pech de wedstrijd staken. In het totaal klassement werd hij met 5 punten achter zijn naam 20e. Een prima ervaring voor de talentvolle rijder.


Woensdag 10 april 2013

Familieberichten

Onderlest gezien Wilt u ook graag een foto plaatsen bij deze rubriek? De bedoeling: u stuurt foto’s in van alledaagse gebeurtenissen, genomen in de Bommelerwaard. De voelbalwedstrijd van uw zoontje, de eerste paardrijles van uw dochter of zomaar een leuke foto gemaakt tijdens een wandeling door onze mooie regio. Maar let op: de foto mag niet ouder zijn dan een week en de mooiste foto’s worden geplaatst. De lezersfoto’s van deze week:

Donderdag 11 april wordt de 2e van de musketiers 40 jaar !

11-04-2013 Al 50 jaar ons gouden paar!

Petra, Hans & Laura Paul, Rianne & Pim

Van harte gefeliciteerd van de andere 2!

Dit zonnetje in huis wordt 50 jaar!

Gefeliciteerd

Maretak of Mistletou in een boomgaard in Hedel. (Foto: Wim v. d. Bogaard)

van Chris en een klein beetje van Noa

Leuk prijsje! Advertentieprijzen van familieberichten € 17,50 incl. btw (per blok van 4 bij 4,5 cm)

23

Column André van Leeuwen (Hedel, ondernemer/wijnkenner)

April doet wat hij wil Afgelopen zondag was één van de eerste dagen van dit jaar dat we weer eens naar buiten konden zonder muts, handschoen en shawls, zonder dat we bang hoefden te zijn dat de oren, halzen en handen er af vroren. Ook de rayonhoofden kunnen weer rustig terugzakken in hun pluche. Het is weer gebeurd. De warmte en de zon van koningin voorjaar winnen het wederom van koning winter. Elk jaar hetzelfde liedje, met soms een iets andere melodie, maar in ieder geval elk jaar met hetzelfde resultaat. Of we nu de opwarming van de aarde, of welke klimaatveranderingen dan ook hebben, het voorjaar gaat gewoon beginnen. Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Uitspraken van decennia oud, maar o zo waar. En bijna ieder jaar worden deze regels weer van stal gehaald en bijna ieder jaar schijnen deze ook weer in meer –of mindere mate te kloppen. Vorstdagen in Maart en april blijken niets bijzonders te zijn, en temperaturen van 25 graden of meer komen ook geregeld voorbij. Ook de ijsheiligen, weer zo’n ouderwetse spreuk, zitten nog vast op hun stoel. Er kan dus nog steeds nachtvorst plaatsvinden. Ook niets nieuws. Wat me altijd opvalt is dat op het moment dat er zo’n opmerkelijke periode van koude plaatsvindt, zoals in de afgelopen 4-5 weken je geen sterveling hoort over de opwarming van de aarde. Ogenschijnlijk is er in zo’n periode dan geen (financieel) gewin te behalen en blijft het oorverdovend stil. Een andere reden kan ik niet verzinnen, maar misschien mis ik iets. Of zouden Al Gore en zijn vriendjes hun toch al rijkelijk gevulde bankrekeningen niet meer hoeven aan te vullen. Of zou de hoeveelheid milieubelasting, in welke vorm dan ook, niet hoger meer kunnen? Ik laat me overigens graag van het tegendeel overtuigen, maar ik ben bang dat U van goede huize moet komen. Ik wens U allen een heerlijk voorjaar toe! Reageren? Mail nieuws@carillon.nl

Door de wind en het hoge water van afgelopen januari, is de afrastering omwikkelt met goudkleurig gedroogd gras. Erggg mooi om te zien. (Foto: Marie Mulder)

De grens van het Munnikenland

Een lekkage aan de onderkant van de wastafel bracht Koen Rademakers (6 jaar) op het idee om er maandverband tegen aan te plakken.

Stuur uw foto naar: nieuws@carillon.nl Deze foto’s zijn gratis te downloaden vanaf onze website, www.carillon.nl | Fotoalbums | Uit de krant

Dit heeft geleid tot een onbetaalbaar en zeer soortenrijk landschap waar internationaal naar opgekeken wordt. Onze tocht zal langs moerasgebied en een aaneenschakeling van wielen gaan. In deze tijd van het jaar keren veel

Even puzzelen Sudoku

zang- en moerasvogels terug naar dit gebied om hier een territorium te zoeken en zich voort te planten. We zullen horen en zien wie het in ons deel van de wereld lente vindt. Verder gaan we op zoek naar sporen uit het verleden die tegenwoordig dienen als rustplek voor soorten die soms geen ander heenkomen meer kunnen vinden. De wandeling start om 10.00 uur bij de batterij onder Brakel, Munnikenlandse Waalkade (bij Dunea) en duurt ongeveer 2 uur. Vergeet de verrekijker niet mee te nemen! Deelname is gratis. Meer informatie bij: Beppie Schothorst (06 – 2055 8388) of op www.natuurwachtbommelerwaard.nl.

HH

6 3 1

bommelerwaard • Op zondag 14 april organiseert de Natuurwacht Bommelerwaard een excursie vanaf de Batterij Brakel over de dwarsdijk die de grens vormt tussen het Munnikenland en het agrarisch gebied. Deze dijk vormt al sinds de 14e eeuw een barrière met uiteenlopende doelen. Tegen de elementen, tegen de vijand en ook tegen oprukkende bebouwing en industrialisatie.

7

8

2 4

6

6 8

5

9

7

1 1 1

5

i n 1 1 kl e u r e

n

5 9

4

De oplossing kunt u vinden op www.carillon.nl onder het kopje fotoalbums

pbs 280

zondag a.s. 14 april

Herenkleding

OPEN

van 12.00 - 17.00 u

met een ‘biezondere’ actie Voorstraat 10, 5324 AV Ammerzoden, tel. 073 - 87 000 85

Het Carillon is een onafhankelijke uitgave van Regiomedia b.v. en wordt wekelijks op woensdag gratis huis-aan-huis verspreid in de gemeente Maasdriel, Nederhemert-Bern en Zaltbommel in een oplage van 17.000 exemplaren. Ook wekelijks te vinden op: www.carillon.nl redactieleden Theo Leerintveld: Els van den Bogert: Gijs Krist: Adele Pompen: Jan Piels: Marijke Tasche-v.d. Elsen Elsen: Saskia Pompen: Gerry Verhoeven: Hanneke Roos: Maarten van Hintum: Erik Geursen

tel. 06-53799146 tel. 06-23422993 tel. 06-50596481 tel. 06-23242523 tel. 06-40295962 tel. 06-15047428 tel. 06-39387243 tel. 06-43797833 tel. 06-53373055/0418-661111 tel. 06-15007888 tel. 06-61436506

Alem Ammerzoden Heerewaarden Kerkdriel Kerkdriel Kerkdriel Kerkdriel Kerkdriel Rossum Wellseind Zaltbommel

advertenties Regiomedia b.v. - Industriestraat 9, 5331 HW Kerkdriel tel. 0418-572290 - fax 0418-572291 - e-mail: info@carillon.nl

8

6

&

inleveren kopij Maandag vóór 10.00 uur. Digitaal, met MSWord tekstbestanden en eventuele foto’s als attachment (in hoogste jpg-resolutie) gekoppeld aan het bericht! e-mail: nieuws@carillon.nl

2 3

5

Teisterbandstraat 8 - Kerkdriel (centrum)

2 6

9

schoenmode

Dames- en Herenschoenen

vormgeving & opmaak Regiomedia b.v. - Kerkdriel

maat 19 t/m 47 Maandag t/m vrijdag 09.00 - 12.00 u / 13.00 - 18.00 u Vrijdag koopavond tot 21.00 u / Zaterdag 09.00 - 17.00 u

Geen Carillon ontvangen? Bel: tel. 0418-572290

Kijk weer eens op www.carillon.nl


Al uw beveiliging onder één dak! Da’s pas een veilig gevoel!

- Voor particulieren en bedrijven - Alarmopvolging/-Nachtschadeservice - Alle soorten onderhoudscontracten - 24/7 - 365 dagen per jaar bereikbaar - Prettige samenwerking met erkende PAC’s - Aantrekkelijke abonnementsprijzen - Erkend en gecertificeerd door de VEB - Specialist in HomeLock alarmsystemen - Eigen Stilalarmcentrale server Medewerkers Locked Safe Holland met laatst behaalde veiligheidscertificaten

- Scherpe tarieven, perfecte service

Locked Safe Holland is terug in de regio! voor particulieren en voor bedrijven. Onze specialiteit: HomeLock

hét alarmsysteem voor particuliere woonhuizen! (voldoet aan alle verzekeringseisen) Uw woning compleet beveiligd voor slechts € 1,- per dag!* Beveiligen en toch bezuinigen: Bij elk HomeLock systeem leveren wij gratis een verzekerings- opleverbewijs zodat u korting kunt aanvragen bij uw verzekeraar.

5 x 5 HomeLock® concept

®

- 5 jaar luid alarm - 5 jaar stil alarm - 5 jaar alarmopvolging - 5 jaar “no-nonsens” onderhoud - 5 jaar nachtschadeservice

Kortom, 5 jaar veilig wonen!

Locked Safe Holland

HomeLock alarmsystemen

Postbus 2175, 5300 CD Zaltbommel, Jannestraat 2, 5327 KR Hurwenen T: 0418 518001 F: 0418 513246 info@lockedsafe.nl www.lockedsafe.nl

*à € 1,- per dag - inclusief aanschaf materialen. Eenmalige installatiekosten € 395,- of € 595,-, afhankelijk voor welk HomeLock systeem u kiest. 6% BTW voordeelregel mag worden toegepast.

www.lockedsafe.nl

HomeLock € 1,- inclusief alarmopvolging

Vrijblijvende afspraak? bel nu:

0418 518001

www.homelock.nl

130410_carillon  

Carillon weekblad

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you