Page 1

Nieuwsbrief februari 2015, nummer 3

Nieuwe uitgave: schoolagenda van Marten Toonder In samenwerking met de Bommelzolder gaat Uitgeverij Cliché de schoolagenda van Marten Toonder uit 1931 uitgeven. In deze agenda van de Mulo tekende Toonder zijn eerste tekeningen en wellicht zijn eerste zelfportret. De facsimile van deze agenda komt verzonken in een luxe doos afgewerkt met een velours omslag met goudopdruk. Daarnaast komt er een bijlage bij geschreven door Pim Oosterheert, de directeur van de Bommelzolder over het pronkstuk van het museum. De uitgaven worden genummerd en de oplage zal 200 exemplaren zijn. De planning is dat deze op 30 mei verschijnt.

Voorbereidingen gestart voor jubileumjaar In 2016 bestaan heer Bommel en Tom Poes 75 jaar en de Toondercompagnie wil hier veel aandacht aan besteden. Per 1 februari is Jessica Swinkels als directeur aangesteld bij de Stichting en zij zal onder andere gaan zorgen dat dit jubileum groots gevierd gaat worden. Ook Uitgeverij Cliché is gevraagd om in dit alles een rol te spelen. Op zondag 15 november zal daarom de Toonderdag 2015 georganiseerd worden waar onder andere de plannen van de Compagnie bekend zullen worden gemaakt.

Nieuw project: beeldjes van heer Bommel en Tom Poes Hiernaast ziet u de eerste opzet voor de nieuwe beeldjes die wij gaan aanbieden. Ze zullen worden gemaakt van résine (kunsthars). Heer Bommel zal ongeveer 13 cm hoog worden en Tom Poes 7 cm. We houden u op de hoogte over de ontwikkelingen rond dit project.

Profile for Heer Bommel

nieuwsbrief 3  

nieuwsbrief 3

nieuwsbrief 3  

nieuwsbrief 3

Profile for bommel05
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded