Page 1

Nieuwsbrief april 2016, nummer 16

Luxe editie Tom Poes en de Krakers Op verzoek van verschillende liefhebbers, is er na overleg met de Toondercompagnie besloten om een luxe editie uit te geven van Tom Poes en de Krakers. In fraai gekleurd linnen met opgeplakte voorplaat en zilverfoliedruk. Het album wordt genummerd in een oplage van 150 exemplaren en de cover-tekenaar Tim Artz maakt een speciale prent voor deze editie. Het album verschijnt op zaterdag 4 juni tijdens de Haarlemse Stripdagen. Tim Artz is die dag ook aanwezig om dit album te signeren. Vanaf nu is het album te reserveren. De prijs bedraagt € 59,00.

Heer Bommel in brons of kunsthars Een waardevol en bijzonder geschenk bij een passende gelegenheid en voor ieder Bommelliefhebber een waardevol bezit. Herman Joosten, beeldend kunstenaar uit Soest, is een lange periode bezig geweest met het boetseren van Bommel in was. Vervolgens is het beeld na goedkeuring door de Stichting Het Toonder Auteursrecht via de verloren was methode gegoten in brons. Dit beeld verschijnt medio juli en wordt nu in de bronsgieterij gegoten. De verkoopprijs bedraagt € 475,- en het beeld is vanaf nu via de website te reserveren. Het Bommel beeld is ook gegoten in Neolith, een kunsthars en vervolgens afgewerkt in bronskleur. Deze toepassing is wat goedkoper door het materiaal en de afwerking. Het beeld is vanaf heden leverbaar en kost € 249,-. Het formaat van beide beelden is inclusief sokkel 20 cm.

Zeefdruk 75 jaar Tom Poes De nieuwste uitgave van Uitgeverij Cliché is uitgekomen op zondag 20 maart in het Muiderslot tijdens de aftrap van het jubileumjaar. Het is een zeefdruk ingelijst in een zwarte of witte lijst, met passe-partout. Paul Verhaak heeft in een lijn 75 jaar Tom Poes getekend, weergegeven in 75 verschillende Tom Poesjes zoals deze in de periode 1941 tot aan 1986 getekend werden. De prent is gezeefdrukt, genummerd in een oplage van 500 exemplaren en is 40 bij 60 cm (ingelijst).

Profile for Heer Bommel

nieuwsbrief 16  

nieuwsbrief 16

nieuwsbrief 16  

nieuwsbrief 16

Profile for bommel05
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded