Page 1

20 juni 2014 IS Y A TOD DAY!! THE

Nico en Anne


Ach nu is het dan zover, wat ging het toch snel Ik hoor nog wat ze zei, later trouw ik met papa Maar dat is nu voorbij, er staat een man voor de deur Die komt haar halen, met bloemen en een ring Wees zuinig op m’n meissie Laat haar leven, zoals zij dat verdient Ook al heeft ze dan voor jou gekozen Ze is en ze blijft mijn kleine meid En weet dat ik altijd zal helpen Gaat het wat minder, dan sta ik voor haar klaar Wees zuinig op m’n meissie, beste Nico Dat is alles wat ik van je vraag Je schoonvader Ger

wees zuinig op m’n meissie


NICO

Zijn wiegje stond in een flat 4 hoog aan de Varlarstraat te Deventer. Op 5 december 1975 ’s avonds met de hele familie Elshof Sinterklaas gevierd, Nico wilde persé erbij zijn Hij was net iets te laat, het was inmiddels 6 december en Nico kwam als stevige 8 ponder ter wereld. Mocht nog niet mee, eerst in de couveuse, een grote wel te verstaan.

Op de motor in Slagharen met Michel en Basje.

Altijd aan het sleutelen, natuurlijk samen met Bas. En… altijd wat te eten bij zich.

Nico als de “sterke man”. Vakantie in Nunstpeet.

Zere teen Nico was een echte klusser. Hij was altijd wel iets aan het maken. Voor een nieuw “project” had hij een stoeprand nodig??? Eén gevonden bij het zwembad. Maar wat nu, hoe krijg je die mee. Geen probleem, een aardige dame hielp


hem met de enorme steen achterop zijn fietsje te tillen. Maar… na een paar meter viel de steen eraf. Met gevolg een geplette teen. (kijk meer eens, is nog plat). Een paar jaar later, nadat de teen genezen was, werd Kelly geboren. Nico vond dat prachtig. Maar wat zagen we daar? Nico met een big tattoo. Niets van gemerkt, wij (de ouders) waren op vakantie. 2 jaar later ging Nico naar de Kunstacademie. Zou die tattoo dan toch Kunst zijn?

Wat nu weer, Nico moest fotomodel zijn voor Silvia. Poseren voor de camera, het gaat hem toch wel redelijk af. Tot overmaat van ramp vroeg Claudia hem ook nog als model. Maar dan voor haar kappers examen. Meerdere keren mee om te oefenen, toen het examen. En om herhaling te voorkomen, heeft Nico direct daarna zijn hoofd kaal geschoren. Tot groot verdriet van o.a. zijn ouders.

Nico was altijd al gek van reptielen. Op een dag waren er 2 grote varanen in een zelf gebouwd terrarium op zijn zolderkamer. Niet leuk, vonden zijn ouders, maar goed, als je eenmaal dieren hebt, moet je er goed voor zijn. De beesten aten muizen en krekels. Krekels, oké, dat kon nog net, maar muizen, van die leuke, kleine witte muisjes, dat ging ons toch te ver. Zou Nico dan ook niet doen. Op een avond kwam Frank beneden met de mededeling, dat er toch 2 muisjes in het hok zaten. Wij, samen met de visite, naar boven. Ja hoor, 2 lieve kleine witte babymuisje. Eén zat er zelfs op de kop van een varaan. Gelukkig hadden die geen honger op dat moment.

Jaren later, Nico was inmiddels al lang het huis uit, kocht hij een oldtimer. Een jaar lang aan geschuurd en gewerkt, op de oldtimershow, afdeling Amerikanen, kreeg hij zelfs de eerste prijs.

De heren Elshof op de bruiloft van Bas.


Anne

Kleine Anne 18 januari 1989. Een koude dag. 50 cm en 2100 gram. Slapen ... nog steeds een hobby! Met opa Arling en oma Bomans.

Samen met broertje Marijn. Samen stout zijn. Samen lachen.

Anne was verzot op verkleedpartijtjes. Even in mama’s kast kijken! Nog steeds eigenlijk ...

Carnaval op school, en ja hoor ... de eerste prijs ging naar Anne

ItaliĂŤ. Het was er warm. Oh ja, had geen andere maat slippers bij de hand. Even lenen dan maar ...


Veel schilderen met mama en Marijn. Het waren heerlijke woensdagmiddagen.

In de achtertuin aan de Merel. Ik zit, wie doet me wat?

Zonnig Zeeland. Hoe lekker kan zand zijn?

Trots op je eerste kinderwagen. Kijk eens papa, mijn pop heet Lois ...

Dromerig met mijn broertje op Tenerife


A


N


Een vrijgezel die gaat pas slapen, als ze al haar zinnen heeft geblust. Pas wanneer de vogels weer gaan zingen, gaat ze naar huis terug.


VRIJGEZELLIG

Waar is dat feestje? - Hier is dat feestje! Waar is dat feestje? - Hier is dat feestje! Waar is dat feestje? - Hier is dat feestje!


Waar is dat feestje? - Hier is dat feestje! Waar is dat feestje? - Hier is dat feestje! Waar is dat feestje? - Hier is dat feestje!

VRIJGEZELLIG


Een als Als als

vrijgezel die gaat pas slapen, hij alle sterren heeft gezien. hij van zijn vrijheid heeft genoten, hij zegt: ’t was fijn, bedankt, tot ziens!


A

Geschiedenis Het Jordenshuis is in de zeventiende eeuw gebouwd en kent een rijke geschiedenis. Hoewel op de luifel ‘1740’ staat, wordt over het algemeen gedacht dat het pand nog ouder is. Het zou voor 1740 in gebruik geweest zijn als priesterhuizen. In die tijd bestond het Jordenshuis nog uit drie panden. Een regentenfamilie (bestuurders van de stad) koopt het Jordenshuis. Aan deze familie heeft het Jordenshuis de prachtige gangen en plafonds te danken. Ze zijn zeer vermogend en brengen rond 1740 al het stucwerk aan in de gang en salon. De schouw in de pronkkamer dateert ook uit deze tijd. Het pand krijgt in 1740 ook zijn huidige gevel in Lodewijk XV-stijl met Rococo-details in de kroonlijst. Familie Jordens In 1749 geeft Adriaen Sloet opdracht om van drie panden één breed en statig huis te maken met een lijstgevel. Aan de achterzijde, in de unieke tuin van het huis, zijn de verschillende panden nog te onderscheiden. De kroonlijst steunt op zes Rococo-consoles. Begin negentiende eeuw wordt het pand eigendom van notaris Jordens, één van de drie eerste notarissen in Deventer. Het huis aan de Papenstraat 26 is drie generaties achter elkaar (1806-1930) eigendom van leden van de familie Jordens. In 1908 laat de heer Jordens voor zijn zusters, die zich vervelen en ambitieus zijn, in de tuin een schildersatelier bouwen. Dit bijzondere atelier, het huidige tuinhuis, is ontworpen door architect Van Harte, telg van een bekende Deventer architectenfamilie.


N

Het Jordenshuis huisvest niet alleen grote gezinnen en inwonend personeel, maar ook het kantoor van de heren des huizes, notarissen, zaakwaarnemers en procureurs. Later vestigen zich hier onder meer een dansschool, de afdeling Economische Zaken van de gemeente Deventer en particuliere universiteit Academia Vitae. Vanaf 2010 is het Jordenshuis open als vast kantoor en voor flexwerkers. Ook nu nog zijn er oude details van het Rococo-interieur in het pand de vinden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de gang met stucwerk en tochtportaal, het plafond in de ruimte aan de voorzijde en een zeer rijk dessus-de-porte (een boven de bovendorpel van een deur ingebouwd schilderstuk of ornament) van stuc. Hierop staan putti met manden vol fruit. De tweede kamer aan de rechterzijde van de gang heeft eveneens een gestuct Rococo-plafond met putti en een schouw in Lodewijk XIV-stijl.


A N


Let’s party!!!


Er waren mooie baby’s bij, maar niet zo lief als jij, Anne. Van al dat wit en zoveel licht gingen van schrik je ogen dicht, Anne. Even kreeg ik kriebels in mijn keel maar je had geen pink teveel, Anne. Ik stond te blozen was zo blij, jij moest er haast van lachen, Anne. Anne, de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren Anne, je hebt nog heel wat voor de boeg, maak je geen zorgen, daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg. De wijzers van de klok gaan snel, dat merk je later wel, Anne. Van de pot naar de w.c. gaat een, twee, huppekee, Anne. Je hebt net je bromtol uitgepakt of je bent alweer een jaar ouder. Voor ik goeiemorgen zeg, ben jij op je scooter weg, Anne. Anne, de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren. Anne, je hebt nog heel wat voor de boeg, Maak je geen zorgen, daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg. Er waren mooie baby’s bij, Maar niet zo lief als jij, Anne. Alleen de ogen van je moeder waren net zo mooi als jij, Anne.


children - les enfants - kinder - kinderen - children - les enfants - kinder -

kinderen - children - les enfants - kinder - kinderen

niek

V

, a ! M d r n ee e it a c i P l fe ge te r a h n a

sem en wes Bella


lois

In De wolken


Dit is de man ...

⤜

... en dit is zijn vrouw


WOEFFF


l ee v l ee H n e k u l ! ge d i he d n o z ge

Fred

Wilm

& Pi

e a&R n Ger onal &A d nne mar ie


. . . ar

E

a p en

Om in TE lijsten


mr and mrs

ELSHOF

Anne en nico flipbook  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you