Page 6

Tema: AlmenBolig + September 2009

Perspektivrigt projekt Århus Kommune hilser energirigtige boliger velkommen. AlmenBolig+ er i tråd med kommunens visioner om at bygge boliger, der både er til at bo i og til at betale. At boligerne samtidig er mærket i den bedste lavenergiklasse er blot et ekstra plus.

  A f G i t t e F inn e r u p A ndr e s e n

Til glæde for by og beboere Nicolai Wammen, borgmester i Århus Kommune

Hvilke perspektiver ser du i, at Århus er med i dette forsøgsprojekt? – Forsøgsprojektet med AlmenBolig+ er uhyre spændende og meget perspektivrigt, ikke mindst i forhold til den udvikling, vi står over for i Århus.

Århus har inden for de seneste 10 år fået 15.000 flere indbyggere og knap 20.000 flere arbejdspladser, så det er mere tydeligt end nogensinde før, at Århus-området fremstår som et nationalt vækstcenter sammen med hovedstadsområdet. Samtidig er det vores mål, at Århus Kommune inden 2030 skal rumme 75.000 flere indbyggere. Det er en ambition, som ikke mindst stiller særlige krav til hele boligområdet, hvor vi i perioden forventer at skulle skabe mulighed for 50.000 nye boliger.

Hvilke tanker gør du dig om fremtidigt byggeri? – Vi ønsker et bredt udsnit af forskellige boligtyper, både ejerboliger og lejeboliger, som kan være attraktive for alle befolkningsgrupper, familietyper og aldre. For eksempel er det helt afgørende, at mennesker med helt almindelige indkomster – som f.eks. lærere, håndværkere og politibetjente – kan finde en fornuftig bolig i nærheden af byen.

Hvordan passer Boligselskabet Præstehavens nybyggeri ind i kommunens visioner? – De nye boliger, som Boligselskabet Præstehaven skal opføre i Skødstrup, er et rigtig godt bud på en boligform, som rammer et behov i tiden, når det gælder pris, kvalitet og energi. Jeg er sikker på, at mange familier vil finde boligerne attraktive, og jeg håber, at forsøgsprojektet bliver så succesfuldt, at vi fremover vil se flere boliger efter samme koncept. Til glæde for de kommende beboere – og for byens udvikling.

Side 6

FællesBladet · September 2009

125_September2009  

Fremtidens bolig hedder Leder: Perspektivrige planer tema: AlmenBolig+ Visioner: Borgmester og rådmand hilser projekt velkommen Rønnehegnet:...