Page 11

Beboerbladet for Boligselskabet Præstehaven

Ungt engagement Afdeling 16 er Boligselskabet Præstehavens yngste afdeling, når det gælder bygninger, beboere og bestyrelse. Vi har mødt to medlemmer fra afdelingsbestyrelsen til en snak om udfordringer og udbytte i bestyrelsesarbejdet.

Thomas Hansen og Bjørg Sørensen er bestyrelsesmedlemmer i Boligselskabet Præstehavens nyeste afdeling – Rytoften/Ryhavevej. Begge ser frem til afdelingsmødet i september

  Af PERNILLE BISLEV PEDERSEN

- Det er en fed oplevelse. Man lærer noget, og det giver meget, uden at man skal bruge en masse timer på det. Sådan lyder det fra 24-årige Thomas Hansen, der sidste år blev valgt ind som formand for bestyrelsen i den splinternye afdeling 16. Den består af ungdomsboligerne på Ryhavevej og Rytoften, der sidste år blev slået sammen til en afdeling.

– I starten fik vi hjælp fra Boligselskabet Præstehavens administration til at få styr på de mere formelle ting, blandt andet regnskabsførelse, siger Thomas Hansen.

Fællesskab En ung afdeling Beboerne i Præstehavens yngste afdeling afholdt deres første afdelingsmøde i september 2008, og bestyrelsesarbejdet har selvfølgelig budt på visse udfordringer. De fleste medlemmer havde for eksempel ikke siddet i en bestyrelse før, så det var nødvendigt i det hele taget at sætte sig ind i, hvad bestyrelsesarbejde indebærer.

Thomas og et andet bestyrelsesmedlem, Bjørg Sørensen på 23 år, er enige om, at bestyrelsesarbejde ikke kun er kedelige møder, regnskaber og referater. De oplever begge, at det at sidde i en bestyrelse har givet dem et godt socialt fællesskab. - Man lærer nogle folk i sin opgang at kende, og man får en større fællesskabsfølelse for det område, man bor i, siger Bjørg.

Ny tradition i støbeskeen Thomas og Bjørg synes begge, at bestyrelsens arbejde går fint nu, og de er glade for den gode opbakning fra de andre beboere. – For eksempel havde vi arrangeret en grill-aften, og tilslutningen var så stor, at vi måtte ud at låne ekstra havemøbler rundt omkring, fortæller Thomas med et smil. Bestyrelsen er lige nu ved at arrangere en ny sommer-grillfest, der skal foregå i september: - Det var en succes sidste år, så vi har valgt at gøre det til en tradition, siger Bjørg.

FællesBladet · September 2009

Side 11

125_September2009  

Fremtidens bolig hedder Leder: Perspektivrige planer tema: AlmenBolig+ Visioner: Borgmester og rådmand hilser projekt velkommen Rønnehegnet:...