__MAIN_TEXT__

Page 1


=

Innholdsfortegnelse

2


Er du en av dem som kan kjenne lukten av snø? Som elsker den vektløse følelsen av raske svinger gjennom bratte skogsløyper? Eller nyter du fritiden din best mellom fjellvann og vidder på fargesterke klarværsdager – med fjellsko på beina og jaktgeværet på skuldra. For andre er det best å legge fritiden sin ved varme, blankslipte svaberg helt inntil havgapet.

Hyttedrømmen Hvilken hytte passer din fritid? Finn din hyttedrøm blant våre unike fritidshjem.

3


=

Innholdsfortegnelse

Karakter

34 STORSTUGGU

40 UTSIKTEN

54 GRÅHØ

BUKKEHØ

60 LYNGHØ

74 BAMSEBO

44 MIDTHØ

64 BUKKESPRANGET

78 SLETTHØ

48 70 HØGVARDE

86 BRATTHØ

90 EINERLI

Tur

100 NYSETRA

104 STORÅSEN

108 MIDTFJELLET

114 RAUDFJELLET

NYHET

118 KVARSTAD

122 SKRAMSTAD

14 RO


Lynx

130 FORIS

134 FORIS UNUM

146 PARVA UNUM

OTIUM

152

144 PARVA

148 MONTEM

MAGNA FERENTIS

138 150 CLIVO

156 FORIS ANGULUS

164

160 PORTUS

SILVA

Moderne

176 ÅTTE GLASS

180 ANKERS POINT

Velkommen til BoligPartner 6 Slik leser du plantegningene 8 Arkitekten tilpasser 10 Hyttenyheter 12 Ro-hyttene 14 Introduksjon Lengt-serien 22 Introduksjon V-hyttene 26 Karakter-serien 30 Én drøm – ulike behov 38

184 SAILORS NEST

Bygget i tre 52 Nyt utsikten fra 2. etasje 68 Hytta – vårt andre hjem 82 Tur-serien 94 Familielykke med hems 112 Lynx-serien 126 Ditt eget hyttetun 142 Sommerhytte ved sjøen 168 Moderne-serien 172

Erstatningshytte 188 Samme hytte, fjell og sjø 190 Fritidsleiligheter 192 Riktig veiledning 194 Trygghet og kvalitet 196 Visningshytter 198 Rammebetingelser 200 Våre samarbeidspartnere 201


=

Innholdsfortegnelse

Hytta er ditt andre hjem. Det er her du har fritiden din. Det er hit du lengter til. Alltid. Stedet hvor skuldrene senkes, livet nytes og familien samles.

Velkommen til BoligPartner Det handler om din frihet. Din fritid. Din lykke. I BoligPartner er vi klare til å hjelpe deg med å realisere din hyttedrøm. Den ekte drømmen – den som sikrer deg de unike opplevelsene både nå og i fremtiden. Du kan trygt velge oss til å bygge ditt unike fritidshjem. Gjennom over 25 år i boligmarkedet har vi opparbeidet oss en bred erfaring og høy kompetanse. Vi er en av Norges største boligbyggere, og vår erfaring er meget verdifull når vi bygger hytter. Hyttemarkedet er et stort satsingsområde for oss og vi bygger våre flotte hytter både enkeltvis og på hyttefelt. I BoligPartner er vi på lag med skogen. Ved å benytte oss av skogens ypperste råvarer, anvender vi oss av en fornybar kilde og sørger for kortreiste byggematerialer når vi reiser et nytt bygg. Vi har tro på at de beste løsningene for din nye hytte skapes i et fellesskap. Et fellesskap der ulike fagekspertise jobber tett sammen i team. Det er derfor BoligPartner har samlet all vår faglige ekspertise med både arkitekter, seniorrådgivere, prosjekt-ingeniører, ingeniører, katalogutviklere, utviklingsingeniører og markedsavdeling i et stort kompetansehus på Tjuvholmen i Hamar.

Vi er stolte av å kunne si at det er vi som har det største fagmiljøet innen trehusbygging samlet under ett tak. Det gir kvalitet i alle ledd. Vi skal levere deg kvalitet helt fra første henvendelse, gjennom hele kjøps- og byggeprosessen til overtakelse og ettårskontroll. Stol på oss. Vi ønsker å tilby hytter for alle. Uansett om du er av den tradisjonelle typen som ønsker torvtak og hems på hytta, eller om du tenker mer moderne og ønsker noe nyskapende og innovativt – ja så har vi det. Vi bygger hytter i alle størrelser og prisklasser ved sjøen og på fjellet, og vi har hytter som passer like godt ved fjorden som på vidda. Er du ikke helt fornøyd med planløsningen på hyttene våre, så kan vi naturligvis tilpasse denne slik at du får et fritidssted som passer dine behov og ønsker. Bruk vår hyttekatalog som en oppslagsbok og inspirasjonskilde. Vi håper du finner en hytte som passer din fritid. God lesning!

Det tas forbehold om trykkfeil. Alle 3D-illustrasjoner, plantegninge­r og foto er kun ment som illustrasjoner og vil kunne avvike fra standardleveranse. For mer eksakt beskrivelse og informasjon om den enkelte hytte henvises det til leveranse­beskrivelse og 1:100-tegninger. For info om energimerking av hyttene henviser vi til boligpartner.no. Leverandørannonsen­e kan inneholde produkter som ikke er i henhold til standardleverans­e.

Hytteillustrasjoner: Oxivisuals, Cadesign og XR | Foto: Jeanette Bækkevold, Fredrik Bye, Rune Bergsodden, Ricardofoto.no, Shutterstock, iStock | Digital katalog 2020, versjon 2.4

6


7


Innholdsfortegnelse

Slik leser du plantegningene Vi presenterer plantegningene for hyttene våre. Plantegningene viser deg hvordan rommene i hytta er delt inn og hvilke arealer de har. Nedenfor forklarer vi hva de ulike faktaopplysningene betyr. Lurer du på noe? Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss slik at vi kan gi deg gode råd og svare på dine spørsmål. Overbygd inngangsparti

Bod 4,3 m2

Sov 2 6,1 m2

VF 4,6 m2

Bod 1,7 m2

ling

Bad 4,8 m2

t him

Sov 1 8,5 m2

Møn

Bruksareal hytte: Arealet innenfor ytterveggene. Det betyr at BRA viser deg hvor mange kvadratmeter du har til disposisjon innvendig i din hytte. I dette tallet inngår innvendige boder, men ikke ytterveggene. Eventuel overbygd terrasse og sportsbod presenteres som eget tilleggsareal.

Gang 2,5 m2 Stue / kjøkken 35,5 m2

M

øn

th

im

lin

g

Sov 3 5,5 m2

Bebygd areal (BYA): Fotavtrykket av hytta på terreng inklusive overbygde konstruksjoner høyere enn 0,5 meter over planert terreng og dypere enn 1,0 meter.

Gulvareal hems: Areal med takhøyde under 190 cm regnes ikke inn BRA. Vi har derfor valgt å spesifisere gulvareal størrelsen på hemsene.

Overbygd inngangsparti

VF 4,6 m2

Stue

Hemsstue

Sov hems

g

lin

Gang 2,5 m2

Overbygd terrasse

him nt

t him

Bod 1,7 m2

Sov 2 6,1 m2

Bad 4,8 m2

Møn

Sov 1 8,5 m2

ling

Bod 4,3 m2

Stue / kjøkken 35,5 m2

Kjøkken

øn

th

im

lin

g

Sov 3 5,5 m2 M

=

Teknisk forskrift: Alle våre hytter er utformet og leveres i henhold til gjeldende teknisk forskrift innenfor Plan- og bygningsloven (PBL). Tegningene i denne katalogen er basert på teknisk forskrift som trådte i kraft 01.07.2017. Ta kontakt med vårt salgsapparat for oppdaterte tegninger.

Det tas forbehold om trykkfeil. Alle 3D-illustrasjoner, plantegninge­r og foto er kun ment som illustrasjoner og vil kunne avvike fra standardleveranse. For info om energimerking av hyttene henviser vi til boligpartner.no.

8

Overbygd terrasse


KARAKTERSERIEN FRA SIDE 30

TURSERIEN FRA SIDE 94

LYNXSERIEN FRA SIDE 126

MODERNESERIEN FRA SIDE 172


=

Innholdsfortegnelse

Vi leverer skreddersydde hytteløsninger Alle er vi forskjellige. Vi har forskjellige behov, ønsker og prioriteringer. Slik er det også når vi skal bygge ny hytte. I BoligPartner blir nesten ingen hytter like. Vi har lang erfaring med å realisere hyttedrømmer og våre arkitekter hjelper deg gjerne med å tegne om hytta. Sammen finner vi frem til de beste løsningene for deg og din familie. For i BoligPartner leverer vi alltid skreddersydde hytteløsninger. Dette betyr at vi kan justere, utvikle og tegne helt nye løsninger slik at din hyttedrøm blir oppfylt. Vi sørger for at alle tekniske krav og reguleringsbestemmelser tilfredsstilles, og at hytta passer til tomten den skal bygges på.

La oss si at du har funnet en hyttemodell i vår hyttekatalog som du liker godt. Bortsett fra at hytta har et soverom for lite, den mangler overbygd uteplass og har ikke en stor nok sportsbod. Dette er ikke noe problem. I tett samarbeid med våre hytterådgivere, arkitekter og ingeniører skapes helt skreddersydde løsninger slik at du får din unike hytte – tilpasset og endret slik du ønsker og iht til tekniske krav og reguleringsplan.

Her viser vi deg to eksempler på skreddersydde hytteløsninger: Store vindusflater gir åpenhet Denne skissen viser en variant av vår hyttemodell Otium. Her har vi endret på fasaden og samlet vinduene i senter mens skiferfeltene er trukket ut til ytterkantene. Dette for å skape en enda bedre utsikt fra spiseplassen inne i hytta.

Illustrasjon viser Otium standardmodell. 10


«I BoligPartner har du fordelen av at vi har et helt lag med arkitekter med det mål for øyet at du skal få din drømmehytte.» Tradisjonelt har hyttene i Norge, særlig i fjellet, vært preget av små vinduer. Med vår hyttekolleksjon ønsker vi å trekke naturen inn i hytta både gjennom store glassfasader og/eller skyvedører. Vårt fokus er den gode opplevelsen og vi ønsker å gi deg det aller beste. Derfor er det viktig for oss å tilpasse våre hytter slik at du får de løsningene du ønsker deg. Arkitektene i BoligPartner tar gjerne et videomøte med deg slik at vi kan se på mulighetene sammen. Her kan vi lytte til dine ønsker og gi gode råd til deg. Vi kan også tegne helt nye løsninger for hytta som er tilpasset både dine økonomiske rammer og kommunens reguleringsbestmmelser. Vi bistår også med gode råd for plassering av hytta på tomta. Hvis du ønsker å tegne løsninger selv, kan du teste ut funksjonaliteten RoomSketcher på nettsidene våre. Her kan du flytte på vegger og lage nye rominndelinger på de aller fleste av hyttemodellene våre. Når du snakker med din hyttekonsulent, får du også muligheten til å se i vårt store tegningsarkiv. Her har vi lagret mange ulike varianter av våre hyttemodeller slik at du kan få se ferdig skreddersydde løsninger for din drømmehytte slik vi har skapt dem for andre kunder. Idar Sambu, seniorarkitekt

Overbygd uteplass Denne illustrasjonen og plantegningen viser hvordan vi med enkle grep kan lage en overbygd og lun uteplass. Utgangspunktet her er hyttemodellen Portus. Ved å forlenge takkonstruksjonen har arkitektene skapt den ekstra uteplassen som kundene ønsket seg.

Illustrasjon viser Portus standardmodell. 11


=

Innholdsfortegnelse

12


HYTTE NYHETER Fritidsmarkedet er et stort satsingsområde i BoligPartner. Derfor utvikler vi stadig nye hytter. På de neste sidene presenterer vi våre spennende nyheter med hyttemodellen Ro, som er vår absolutt mest prisgunstige modell. Du kan lese om vårt samarbeid med Halvor Bakke om utviklingen av hytteserien Lengt samt vårt konsept V hvor hyttene bygges med malmfuru .

13


=

Innholdsfortegnelse

NYHET

RO

Våre mest prisgunstige hyttemodeller Hyttedrømmer er så forskjellige. For mange av oss er det drømmen om det gode hyttelivet som er den aller største. Nå lanserer BoligPartner Ro-hyttene som er våre absolutt mest prisgunstige hyttemodeller.

Savner du å ha et sted å reise til? Et sted å slappe av sammen med familien din. Hvor dere kan leve tett på naturen, finne roen og la tankene hvile. Det er her dere virkelig kan nyte fridagene sammen, være mye ute og bare gjøre ting som gir dere masse energi. Det ekte hyttelivet er bare nydelig – og sikrer deg alltid det deilige avbrekket fra en hektisk hverdag hjemme. Nå har BoligPartner sine arkitekter utviklet Ro-hyttene som passer godt sammen med det gode, enkle hyttelivet. Disse hyttene er romslige og har plass til akkurat det du har behov for. Du velger selv om du ønsker å bygge med eller uten hems. Med hems på hytta kan du få hele 10 ekstra sengeplasser. Hyttene har en ren og enkel form. Dette er helt klart praktiske hytter og våre absolutt mest prisgunstige modeller. Med Ro ønsker vi å gi enda flere muligheten til å realisere hyttedrømmen sin. Dette er perfekte hytter for alle som er glad i friluftslivet og som lengter etter å ha sitt eget fristed. Hit kan du alltid reise for å nyte lange turer i naturen eller bare sitte inntil hytteveggen mens du kjenner vårsola varme i kinnene. Tenk å kunne spise vafler her ute til lunsj, tenne bålpanna på ettermiddagen og avslutte kvelden med noen runder Yatzy eller Ludo. Du bestemmer hvordan du vil ha det på hytta. Det handler om din fritid og frihet - ekte hytteglede.

14


ILLUSTRASJON VISER RO 1

15


=

Innholdsfortegnelse

NYHET

RO MED HEMS

ILLUSTRASJON VISER RO 2 MED HEMS

Hyttemodellene Ro er BoligPartner sine mest prisgunstige hytter. Dette er praktiske modeller som passer fint sammen med ønsket om det gode hyttelivet. Planløsningen er nøye gjennomtenkt og gir plass til alt du har behov for. I tillegg til romslig kjøkken/stue-løsning, sportsbod og moderne bad er det rom for mange sengeplasser. Hyttemodellene Ro presenteres her med fire ulike planløsninger. Husk at alle våre hyttemodeller kan endres og skreddersys til dine ønsker og behov. • Ro 1: 69 kvm i bruksareal • Ro 1 med hems: 69 kvm i bruksareal • Ro 2: 86 kvm i bruksareal • Ro 2 med hems: 86 kvadratmeter i bruksareal

16


RO 2 MED HEMS GIR MAKSIMAL PLASSUTNYTTELSE

17


=

Innholdsfortegnelse

RO 1

BRA: Soverom:

69 m2 2

BRA total: Sengeplasser:

69 m2 5

BYA: Bad:

78 m2 1

Bod:

L x B:

10 x 7,6 m

L x B:

10 x 7,6 m

1

RO 1 MED TO SOVEROM Denne modellen er den minste av de tre variantene av hytta Ro. Bruksareal er på 69 kvadratmeter. Hytta inneholder en romslig gang med god plass til garderobeskap. Videre har hytta to soverom, og et bad med plass til vaskemaskin. Hytta har en veldig luftig og åpen kjøkken- og stueløsning på over 30 kvadratmeter. Herfra er det direkte utgang til uteplassen utenfor. Hytta har også bod for praktisk oppbevaring av sportsutstyr.

RO 1 M/HEMS

BRA: Soverom:

69 m2 2

BRA total: Sengeplasser:

69 m2 5+10

BYA: Bad:

78 m2 1

Gulvareal hems: 42 m2 Bod: 1

RO 1 MED TO SOVEROM + HEMS Denne varianten av hyttemodellen Ro leveres med hems. Hytta er ellers helt identisk med hyttemodell RO 1 både i størrelser og i form. Det betyr at hytta har et bruksareal (uten hems) på 69 kvadratmeter. Hemsen strekker seg over hele hytta og er inndelt i tre rom. Det er lav takhøyde på hemsen noe som gjør at arealet på hemsen ikke kan medregnes i bruksarealet til hytta. I tillegg til hemsen har modellen to soverom, et bad med plass til vaskemaskin, samt en luftig og åpen kjøkken- og stueløsning på over 30 kvadratmeter. Herfra er det direkte utgang til uteplassen utenfor. Hytta har også bod for praktisk oppbevaring av sportsutstyr samt et lite kott på hemsen.

18


Hovedplan Bad/vask 5,3 m2 Sov 1 9,1 m2

Sov 2 5,8 m2

Stue / kjøkken 30,4 m2 Gang 11,9 m2

Bod 3,0 m2

Hovedplan

Hems

Bad/vask 5,3 m2 Sov 1 9,1 m2

Sov 2 5,8 m2

Stue / kjøkken 30,4 m2 Gang 11,8 m2

Hems 11,8 m2

Hems inkl. trapp 15,5 m2

Hems 11,8 m2

Kott 2,5 m2

Bod 3,0 m2

19


=

Innholdsfortegnelse

RO 2

BRA: Soverom:

86 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

86 m2 8

BYA: Bad:

96 m2 1

L x B: 12,4 x 7,6 m Bod:

1

RO 2 MED TRE SOVEROM I denne varianten av hyttemodellen Ro har arkitektene tegnet inn totalt tre soverom samt en ekstra WC /bod. Bruksarealet i hytta er på 86 kvadratmeter. Planløsningen inneholder ellers en romslig gang med god plass til garderobeskap og et moderne bad med plass til vaskemaskin. Hyttas hjerte er det flotte kjøkken - og stueområdet som er på over 45 kvadratmeter. Her inne er det god plass til å samle familie og venner rundt spisebordet. Fra stua er det direkte utgang til uteplassen utenfor. Hytta har også bod for praktisk oppbevaring av sportsutstyr.

RO 2 M/HEMS

BRA: Soverom:

86 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

86 m2 8+10

BYA: Bad:

96 m2 1

Gulvareal hems: Bod:

RO 2 MED TRE SOVEROM + HEMS Dette er den største varianten av hyttemodellen Ro. I denne hytta får du både tre soverom samt en praktisk og romslig hemsløsning. Hemsen strekker seg over hele hytta og er inndelt i tre rom. Det gir muligheten for opptil 10 ekstra sengeplasser. Gulvarealet til hemsen er på totalt 53 kvadratmeter. Planløsningen inneholder ellers en romslig gang med god plass til garderobeskap samt et bad hvor det er mulighet for å sette inn vaskemaskin. Hyttas hjerte er det flotte kjøkken- og stueområdet som er på over 45 kvadratmeter. Her inne er det god plass til å samle familie og venner rundt spisebordet. Fra stua er det direkte utgang til uteplassen utenfor. Hytta har også bod for praktisk oppbevaring av sportsutstyr samt et ekstra kott på hemsen.

20

53 m2 1

L x B: 12,4 x 7,6 m


Hovedplan Bad/vask 5,7 m2 Sov 1 9,5 m2

Sov 2 6,1 m2

Stue/kjøkken 45,5 m2 Gang 12,7 m2

Bod 3,1 m2

Hovedplan

Sov 3 7,0 m2

Hems

Bad/vask 5,7 m2 Sov 1 9,5 m2

Sov 2 6,1 m2 Bod 3,1 m2

Stue/kjøkken 45,5 m2

Hems 14,45 m2

Hems 18,19 m2

Hems 14,45 m2

Kott 4,93 m2

Gang 12,7 m2 Sov 3 7,0 m2

21


=

Innholdsfortegnelse

NYHET

Unike sjøhytter og fjellhytter fra Halvor Bakke TV-personlighet og interiørdesigner Halvor Bakke har lenge hatt en drøm om å skape sin egen hytte. Sammen med BoligPartner har han designet sin egen hytteserie. I Lengt-serien finner du fire hyttemodeller med unike og smarte løsninger slik at du virkelig kan nyte fridagene dine.

Halvor Bakke sine hytter presenteres i en egen hyttekatalog med navnet Lengt. I katalogen kan du se plantegninger, illustrasjoner og lese alle detaljene om de unike løsningene. Bestill Lengt-katalogen gratis hjem til deg i dag. Du finner bestillingsskjemaet på nettsiden vår boligpartner.no

HYTTER FOR SJØ OG FJELL Lengt-serien består av to hytter som passer til fjellet og to hytter som passer ved sjøen. Her har Halvor Bakke brukt all sin erfaring fra oppussing av nesten 60 hytter og skapt løsninger som han vet fungerer. Inspirasjonen har han hentet fra utenlandsreiser. Ved å kombinere dette med gammel norsk byggeskikk har vi klart å skape noe nytt og unikt med denne hytteserien.

BYGGES I TRE Da Halvor Bakke skulle skape sin egen hytteserie, var det helt naturlig at hyttene skulle bygges i tre. - Tre og naturmaterialer har alltid vært viktig for meg. Dette er fordi tre er ekte, naturlig og ærlig. Det er også lunt, godt, varmt og deilig å ta på. Så for meg er det helt naturlig å bygge en ny hytte i treverk, forteller Halvor Bakke. BoligPartner har helt siden oppstarten for over 25 år siden fokusert på det å bygge i tre. Gjennom alle disse årene har vi brukt det ypperste av den norske skogens råvarer. Det sørger for kortreiste byggematerialer til alle prosjektene våre. Samtidig bidrar det også til at vi tar ansvar for både miljøet og fremtiden. Som byggemateriale er treet solid og sterkt med lang levetid gjennom vær og år. Det bidrar også til et lunt og trygt inneklima.

ET TRYGT OG GODT SAMARBEID Lengt-serien fra Halvor Bakke og BoligPartner ble lansert våren 2020. Halvor Bakke roser prosessen og forteller at han synes samarbeidet med BoligPartner har vært trygt og godt. -Vi har hatt en ærlig og god prosess, og dette samarbeidet har vært både fint og morsomt. BoligPartner har vært veldig lydhøre og jeg har lært mye underveis, sier Halvor Bakke som trekker frem viktigheten av å ha en slik fin og åpen dialog. Har du lyst til å bli bedre kjent med drømmehyttene til Halvor Bakke? Bestill Lengt-katalogen gratis på boligparter.no

22


LENGT HALVOR BAKKE S I G N AT U R E

Foto: Fredrik Bye

DESIGNET AV

23


=

Innholdsfortegnelse

En smakebit fra Lengt-katalogen.

24


LENGT HALVOR BAKKE S I G N AT U R E

DESIGNET AV

Har du lyst til å bli bedre kjent med drømmehyttene til Halvor Bakke? Bestill Lengt-katalogen gratis på boligparter.no

25


=

Innholdsfortegnelse

HYTTEKONSEPT

med urnorsk bĂŚrekraft BoligPartner sitt hyttekonsept V er annerledes og spennende. Her kombinerer vi urnorsk bĂŚrekraft og byggeskikk med moderne arkitektur.

26


Kjenner du til konsept V? Dette er et eget hyttekonsept i BoligPartner hvor vi går tilbake til våre solide byggeskikker og velger den miljøvennlige malmfurua til våre hytter. Hyttekonseptet består av to spennende hyttemodeller som begge kan endres etter kundens ønsker og tilpasses tomten og terrenget.

27


=

Innholdsfortegnelse

BESTILL EGEN V-KATALOG Hyttekonsept V har en egen hyttekatalog som du kan bestille på boligpartner.no. Fyll ut bestillingsskjemaet her, så sender vi V-katalogen gratis hjem til deg. Våre V-hytter bygges i malmfuru, noe som gir en tilnærmet vedlikeholdsfri og solid kledning på hytta. Malmfurua har en høy andel av den fete kjerneveden som gir naturens egen impregnering mot vann og sopp. Du slipper kunstig overflatebehandling, og over tid vil naturkreftene skape en vakker, sølvgrå farge på hytta.

ARKITEKTENS INSPIRASJON Historien til hyttekonsept V starter med en øks som treffer en solid tømmerstokk. For når man hugger ut ei flis i tømmerstokken, kommer V-en frem både som kjerneved og som formen til bokstaven V. Du finner igjen øksehugget i designet til V-hyttene våre. Her er hytta den lange tømmerstokken og selve øksehugget et unikt designelement som gir vakre vinkler og spennende glassflater for naturlig utsyn. Vi håper du har lyst til å vite mer om hyttekonsept V – hvor kulturhistorien trekkes inn i nåtiden. Bestill gjerne vår konseptbrosjyre V på nettsiden vår slik at du kan studere detaljene til disse unike hyttemodellene.

28


29


=

Innholdsfortegnelse

KARAKTERSERIEN

30


31


=

Innholdsfortegnelse

KARAKTERSERIEN: SIGNATUR

Ved hytteveggen er dyvåt snø endelig byttet ut med grønt gress, og de store vinduene tar den friske, fine fargen rett inn i stua. Hver eneste dag vil de store glassflatene by på nye motiver med nye fargepaletter. Sett deg ned. Kjenn på stillheten. Roen. Varmen fra peisen. Og nyt de mektige inntrykkene naturen serverer deg. I Karakter-serien finner du de klassiske hyttene. Saltak og særegne detaljer fremhever det nostalgiske og karakteristiske uttrykket. Samtidig har hyttene detaljer som gir de et tidsriktig preg. Kombinasjonen av treverk, stein og store glassvinduer gir en moderne innpakning. Karakter-serien inneholder både små og store hytter som spenner fra 64 kvm helt opp til 149 kvm. Lys og luft er et viktig element for en hytte. Karakter-hyttene våre utnytter dette til det fulle, og alle har store og mange vinduer. Hyttene er laget for å passe alle – både de som ønsker seg en liten sportshytte, og de som ønsker seg en hytte hvor flere generasjoner kan være på tur sammen. Smarte planløsninger som utnytter hyttenes areal på en god måte er derfor gjennomgående for serien.

32


2

1

3

4

1 Særegen sprossebruk 2 Mønepynt 3 Steinfasade 4 Vindusomramming og fasadeoppdeling

«Hytte-kolleksjonen KARAKTER er hytter med særpregede eksteriørdetaljer og et klassisk formspråk i en moderne innpakning. Lys og luft er viktige elementer og skapes av en stor takhøyde og mange vinduer». Formspråk ved arkitekt Arnfinn Dammen

33


=

Innholdsfortegnelse

34


MAJESTETISK OG RUVENDE LIGGER DEN DER

STORSTUGGU Storstuggu er en storslagen drømmehytte tilpasset flate tomter med et totalt bruksareal på 148 kvadratmeter, fem soverom og inntil 9 sengeplasser. I tillegg til soverom, inneholder Storstuggu entré, bad/vaskerom, gang, tv-stue, og en åpen kjøkken- og stueløsning med store vindusflater og utgang til solveggen via terrassedøren. Hytta har også fire innvendige boder, og to av dem kan enkelt innredes som badstue og et ekstra bad dersom det er ønskelig. Det er stue og kjøkkenløsningen som har gitt Storstuggu navnet sitt – for hytta har en storstue av de sjeldne! På 61,9 kvadratmeter samles gode venner til peiskos og lange måltider.

35


=

Innholdsfortegnelse

Hele storfamilien er samlet. Besteforeldre, foreldre og barn, svigerfamilie med barn. En lang fjelltur med kaffekos og fiskestopper underveis er unnagjort. Litt bærplukking ble det visst også. Utenfor hytta er skumringstimen godt i gang, og inne knitrer peisen livlig. Det kjennes godt for både unge og gamle å sette seg ned med en kopp varm kakao foran den levende flammen i stua. Barnas stemmer overgår hverandre mens de rigger til ludospilling sammen med bestemor i storstua. Bestefar legger en kubbe til på peisen. Mødrene sitter og koser seg med hver sin bok som de har lengtet etter å få lese i flere måneder. Far og svoger plystrer lett fra den romslige og åpne kjøkkenløsningen der de romstrerer med kasserollene. Stekepanna freser og skrøner deles. I kveld skal de diske opp med ytrefilet til hele familien – etter barnas ønske. Fra TV-stua i soveromsavdelingen høres dempet latter fra tenåringene – der er det kinostemning med den ferskeste filmen til Jim Carrey. Stemningen er god. Det er hyttetur for hele storfamilien. Barna er storfornøyd og gledeshylene deres får mor til å smile tilfreds for seg selv. Både besteforeldre, foreldre og barn i alle aldre koser seg. Latteren sitter løst. Plutselig titter en hare opp foran de store vinduene, legger hodet på skrå og ser på familien. Lille Petter ser haren og roper glad «se der!» Alle snur seg mot vinduet tidsnok til å se haren sprette bort. Naturen går sin gang utenfor. Inne er den hektiske hverdagen satt på vent. Tre generasjoner som koser seg med hverandre. Tre generasjoner som får et avbrekk i hverdagen og tid til å være sammen til å nyte øyeblikkene. For det er øyeblikkene som teller, er det ikke?

36


STORSTUGGU

BRA: Soverom:

148 m2 5

BRA total: Sengeplasser:

152 m2 9

BYA: Bad:

170 m2 1

L x B: Bod:

19,6 x 11,5 m 4

Hovedplan

nt o p

p

Bod 2,8 m2

Åp e

Bod / ev. badstu 2,8 m2

Gard. 3,2 m2

Bod / evt. bad 5,7 m2

Tv-stue (ev. sov) 5,2 m2

Stue / kjøkken 61,9 m2

g

Gang 1,9 m2

Bod 1,7 m2 evt. WC

Sov 1 9,6 m2

li n

Gang 4,9 m2

Entré 6,2 m2

M

Sov 4 5,3 m2

øn

th

Sov 3 6,1 m2

Bad / vask 7,3 m2

Sov 5 4,9 m2

im

Sov 2 9,6 m2

Alternativ løsning Fokuset i denne planløsningen har vært å få større vindusflate i stue­fasaden. Dette er gjort ved å erstatte skiferfasade med et vindusfelt. I tillegg er Storstuggu forlenget med en garasje i enden samtidig som boden er endret til et større bad i tilknytning til hoved­ soverommet. Legg også merke til at det er tatt ut et soverom til fordel for en større TV-stue.

37


=

Innholdsfortegnelse

Én drøm – ulike behov Det er lov å drømme stort, men det er ikke alltid de største drømmene lar seg realisere. For å gjøre hyttedrømmen lettere tilgjengelig tilbyr vi nå flere og mindre varianter av vår største hytte Storstuggu. Vi har alle ulike behov. Noen ønsker en stor hytte med god plass til venner og familie, mens andre er mest opptatt av utelek og friluftsliv og foretrekker en mindre og praktisk hytte. For BoligPartner er det viktig å tilby hytter for alle behov, og vi har derfor gitt modellene Utsikten, Bukkehø og Midthø mange av de samme kvalitetene, signaturene og fasadeuttrykket som toppmodellen vår Storstuggu. Disse hyttene har alle primærrom samlet på én flate, store og åpne stue- og kjøkkenløsninger og minst tre soverom. Tre av hyttene har også en praktisk hems som fort blir barnas favorittplass i hytta. Utvendig sørger det skiferbelagte midtskipet med de store glassflatene for et moderne og eksklusivt uttrykk. Og det blir ikke mindre storslått når du kommer inn! Lyset som flommer inn i stua, gjennom vinduene som strekker seg fra gulvet og helt opp til mønet, får deg nemlig til å stoppe litt opp og se naturen på en helt ny måte. Fra stua kan du virkelig nyte synet av sola som går ned bak fjellene og farger himmelen rosa. Du kan følge ekornets vandring fra tre til tre, og føle deg nær fjellene og trærne selv når det er tjue minusgrader ute og du foretrekker å sitte foran peisen inne. 38


MIDTHØ

BRA 78 m2 | Soverom: 3+1 | Sengeplasser: 8+2 | Les mer om Midthø på side 48

BUKKEHØ

BRA 96 m2 | Soverom: 3+1 | Sengeplasser: 7+2 | Les mer om Bukkehø på side 44

UTSIKTEN

BRA 120 m2 | Soverom: 3 | Sengeplasser: 8 | Les mer om Utsikten på side 40

STORSTUGGU

BRA 148 m2 | Soverom: 5 | Sengeplasser: 9 | Les mer om Storstuggu på side 34

Storstuggu, Utsikten, Bukkehø og Midthø er alle gode valg i områder der det ikke er lov til å bygge i høyden. For å gjøre det enklest mulig å få byggetillatelse – også i områder med strenge reguleringsplaner – har våre arkitekter derfor hatt både gesims- og mønehøyde i bakhodet når de har tegnet disse hyttene.

39


=

Innholdsfortegnelse

40


MED PLASS TIL HELE FAMILIEN

UTSIKTEN Utsikten er en storslått drømmehytte som kan huse hele åtte overnattingsgjester. Et høyreist midtskip leder fra entréen til en luftig storstue med en takhøyde på hele fire meter. I tillegg rommer Utsikten tre soverom, gjesterom/tv-stue, bad med mulighet for badstue, vaskerom, separat wc og sportsbod. Stue og kjøkken utgjør den sosiale sonen. Her kan hyttegjestene forberede neste måltid i hyggelig lag samtidig som man holder praten i gang med de som sitter i stuen. Kjøkkenet har utgang til terrasse/uteplass – så her er det kort vei mellom solveggen og forfriskningene!

41


=

Innholdsfortegnelse

42


UTSIKTEN

BRA: Soverom:

120 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

126 m2 8

BYA: Bad:

142 m2 1

L x B: Bod:

19 x 8,5 m 2

TV-stue:

1

Gjesterom / TV-stue 8,2 m2

Bod 3,2 m2

Vask 2,7 m2

Entré 5,6 m2

Sportsbod 5,1 m2

ev. ev. badstu badstu

Hovedplan

Bad 7,3 m2

Sov 1 9,6 m2

WC 1,5 m2

MM øn øtnh timh Stue / liim ng li

kjøkken 48,7 m2

Walk-incloset 2,4 m2

Gang 5,1 m2

ng Sov 3 7 m2 Sov 2 6,9 m2

Alternativ løsning Utsikten er her vist med stue og inngangsparti ala Storstuggu med en symmetri i planløsning og vindusbruk. Peis og pipe er erstattet med ovn i senter av stue med stålpipe. I tillegg er det gjort plass til 4 soverom, ved å splitte 2 store til 3 mindre soverom. TV stue og hoved­ soverom har også byttet plass for å få tilgang til eget bad.

43


=

Innholdsfortegnelse

44


SOSIAL HYTTE MED SMARTE LØSNINGER

BUKKEHØ Det fantastiske kjøkken- og stueområdet på over 40 kvadratmeter er virkelig hjertet i flotte Bukkehø. Her løfter taket seg nesten fem meter opp mens de mange og store vindusflatene hilser naturen utenfor velkommen inn. Fra kjøkkenet er det utgang til overbygd uteplass. Tenk deg følelsen av å nyte morgenkaffen der ute. Ro og lykke. Bukkehø gir rom for mange mennesker med tre gode soverom. I tillegg har hytta en praktisk hems som gir deg både større fleksibilitet og flere sengeplasser. Med ekstra tv-stue kan også ungdommene få sin egen frisone i hytta, eller du kan bruke arealet til ekstra soveplasser. Du bestemmer. I Bukkehø blir den viktige bodplassen godt ivaretatt. Her får du egen sportsbod til ski og fiskeutstyr, mens det fra inngangshallen er dør direkte til den innvendige boden. En perfekt lagringsplass når utetøyet og skoa trenger sin velfortjente hvile etter dagens spreke fjelltur.

45


=

Innholdsfortegnelse

46


BUKKEHØ

BRA: Soverom:

96 m2 3+1

BRA total: Sengeplasser:

109 m2 7+2

BYA: Bad:

123 m2 1

Gulvareal hems: Bod:

10 m2 2

L x B: 14,8 x 9,7 m TV-stue 1

Hovedplan

Bod 4,3 m2

VF 4,7 m2

Sov 3 5,2 m2

Bad 4,6 m2

nt

Bod 1,9 m2

Sov 1 9,6 m2

him lin g

Gang 4,2 m2 Stue / kjøkken 41,3 m2 M

TV-stue 6,7 m2

øn th

Sov 2 8,1 m2

im lin g

Hems

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal. ca 1,2 m

1,89 m

Gulv: 10,4 m2

2,3 m

Sk rå hi m lin g /S pe rre ta k

47


=

Innholdsfortegnelse

48


PRAKTISK FAMILIEHYTTE

MIDTHØ Takhøyden på nesten fem meter og mange, store vindusflater, skaper en lys og luftig følelse i det herlige kjøkken- og stueområdet i Midthø. Dette er den sosiale sona i denne tradisjonelle hytta, som har en meget smart og praktisk planløsning. Fra kjøkkenet er det også en direkte utgang til overbygget uteplass. Helt perfekt! Midthø har et bruksareal på 78 kvadratmeter og passer godt inn på mindre tomter. Hytta rommer tre soverom, bad og en romslig inngangshall. I tillegg har Midthø en praktisk hems med ekstra sengeplasser slik at du enkelt kan invitere med deg familie og venner på hyttetur. Dette er en flott familiehytte med plass til alt du trenger av ski, sykler og annet utstyr. Her får du egen sportsbod og fra inngangshallen er det dør direkte til en innvendig bod med god lagringsplass.

Illustrasjonen avviker noe fra plantegningen.

49


=

Innholdsfortegnelse

50


MIDTHØ

BRA: Soverom:

78 m2 3+1

BRA total: Sengeplasser:

91 m2 8+2

BYA: Bad:

104 m2 1

Gulvareal hems: Bod:

10 m2 2

L x B: 11,8 x 9,7 m

Hovedplan

Bad 4,6 m2

VF 4,6 m2

t him

Bod 1,9 m2

Møn

Sov 1 8,5 m2

ling

Bod 4,3 m2

Gang 2,4 m2 Stue / kjøkken 35,5 m2

øn

th

im

lin

g

Sov 3 5,3 m2 M

Sov 2 6,4 m2

Hems

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal. Gulv: 10,9 m2

ca 1,2 m

hi

m

lin

g

/S

pe

rre

ta

k

2,3 m

Sk

1,89 m

51


=

Innholdsfortegnelse

I BoligPartner spiller vi på lag med skogen. Med tre som vår arv og vårt byggemateriale bygger og utvikler vi hytter for kunder over hele landet. Med den norske skogen på alle kanter bor vi midt i skattekammeret. Ved å velge skogens ypperste råvarer når vi bygger nye hytter, benytter vi oss av en fornybar kilde som sørger for kortreiste byggematerialer til prosjektene våre. Det er både effektivt for oss – og sunnere for miljøet. BoligPartner bruker også anerkjente norske og nordiske kvalitetsleverandører. Det er vi veldig stolte av. For oss er det viktig med en kortreist leveranse, som sikrer kort vei fra fabrikk og ut til byggeplass, samtidig som vi får den nordiske kvaliteten som vi ønsker oss. BREDT SPEKTER AV HYTTER Vi ønsker å tilby noe for alle. Derfor har vi hyttemodeller i ulike størrelser og prisklasser for tomter både ved sjøen og på fjellet. Vi har hytter som passer like godt ved fjorden som på vidda. Er du ikke helt fornøyd med planløsningen, tilpasser vi veldig gjerne hytta slik at du får et fritidssted som passer dine behov og ønsker. LOKALE SALGSKONTORER Hvor i landet ønsker du å bygge hytte? Vi har lokale salgskontorer over store deler av landet og i nærheten av kjente hyttedestinasjoner. Trygghet for deg som kunde er viktig for oss. Derfor legger vi stor vekt på at våre hytterådgivere har fagkunnskap, erfaring og sterk lokal kjennskap. Vi starter gjerne med i en uforpliktende befaring på hyttetomta. På denne måten kan vi kartlegge de beste løsningene, se nærmere på hyttemodeller samt at vi har satt oss inn i kommunens reguleringsbestemmelser som sier noe om muligheter og begrensninger på tomten din. Våre hytterådgivere jobber alltid tett sammen med fagpersoner ved BoligPartner sitt hovedkontor på Hamar. Her har vi samlet ulik fagekspertise med både arkitekter, seniorrådgivere, prosjekt-ingeniører, ingeniører, katalogutviklere, utviklingsingeniører og markedsavdeling i et stort kompetansehus. Dette er det største fagmiljøet innen trehusbygging samlet under ett tak. EN ØKONOMISK PLAN Bygger du med oss, får du alltid en økonomisk plan med en oversikt over alle kostnader for hele ditt hytteprosjekt. Denne planen får du før du skriver kontrakt med oss. Sluttsummen på ei hytte varierer ut fra beliggenhet, tomteforhold og dine ønsker om tilvalg. Med en egen økonomisk plan får du både forutsigbarhet og trygghet. Våre hytter bygges ikke i ferdige moduler eller elementer. Vi bygger din unike hytte ute på tomten din.

52

BYGGET I TRE.


SOM SKAPT FOR DIN FRITID.

53


=

Innholdsfortegnelse

FOR DEN AKTIVE FAMILIEN

GRÅHØ Gråhø er utviklet med tanke på å være en praktisk og samtidig pen hytte som utnytter planløsningen på en optimal måte. På sine 64 kvm har den hele tre soverom med 6 sengeplasser som standard, kombinert kjøkken- og stueløsning, bad og entré. I tillegg innholder hytta en praktisk innvendig bod hvor du har plass til ski, sykler og diverse utstyr. Her har du med andre ord plass til hele familien, pluss noen venner. Gråhø passer like godt på fjellet som ved sjøen og er en utmerket sportshytte så vel som en familiehytte.

54


55


=

Innholdsfortegnelse

Beina er slitne etter en frisk morgenøkt. Terrengsyklene er vasket og satt inn i boden i påvente av dagens andre tur. Mor dekker på til lunsj på spiseplassen i den kombinerte kjøkken- og stueløsningen. Far hjelper til. De to tenåringsbarna sitter i stuedelen med hver sin venn og ser innspurten på dagens Tour de France-etappe. Utenfor skinner solen. Barna snur seg og titter ut gjennom de store vinduene og prater om neste økt. Lunsjen er klar og gjengen samles for å spise. Solen lyser opp lunsjbordet gjennom kjøkkenvinduene. Det hugges innpå. Man trenger mye mat når man er aktiv. Måltidet preges av sykkelprat. Til uken skal Tom og Stian sykle ritt. Dagens andre økt blir en hard gjennomkjøring. Mor skritter bort til kjøkkenbenken og skjenker i kaffekoppene. Åpner en ny kartong med juice. Måltidet går raskt unna. Man må jo få utnyttet dagen. Tom og Stian forsvinner inn på rommet de deler for å skifte til treningsklær, det samme gjør Sara og Tonje. Mamma og pappa skifter også på hovedsoverommet. Syklene hentes ut av den praktiske boden. Klikkpedalene festes. Det tråkkes til. Førstemann!

56


GRÅHØ

BRA: Soverom:

64 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

72 m2 6

BYA: Bad:

83 m2 1

L x B: 11,2 x 7,3 m Bod: 1

Hovedplan

Sov 1 7,2 m2

Bod 5 m2

Gang 9,0 m2

nt hi m

Stue / kjøkken 25,3 m2

Sov 2 5,3 m2

li n g Bad / vask 4,0 m2

Sov 3 5,3 m2

Alternativ løsning Løsningen viser en Gråhø som er noe mindre enn originalen. Dette er gjort ved å trekke inn inngangsparti og dermed skape en utvendig bod. Gråhø er meget fleksibel i oppbyggningen og kan enkelt økes i størrelse ved å forlenge stue og kjøkken.

57


=

Innholdsfortegnelse

GRÅHØ MED HEMS Gråhø med og uten hems har identisk eksteriør og planløsning i 1. etasje. Varianten med hems kan enkelt huse 10 overnattingsgjester, og hemsstua blir raskt barnas favorittsted i hytta. Gråhø med hems er en supersmart hytte for familier som er glad i fjell- og friluftsliv, og som ønsker muligheten til å kunne være mange på hytta uten å måtte bygge for stort. Med vinduer fra gulv til tak, og et vakkert skifersteinsfelt i front, har hytta også fått en spennende og innbydende fasade.

FLERE SENGEPLASSER Som sin søstermodell Gråhø har Gråhø med hems også 3 soverom i førsteetasjen. Med hemsen får du i tillegg både hemsstue og et ekstra soverom med god plass til to senger. Arealet i hytta utnyttes dermed maksimalt, og gir deg den ekstra plassen som trengs for å kunne invitere venner og familie på tur. Og hvem vet vel hva som skjer om noen år? Kanskje er det enda flere barn eller barnebarn som trenger et sted å sove? Større plass og flere sengeplasser øker også verdien på hytta om den en gang skal selges.

UNIK ROMFØLELSE Lyset som flommer inn gjennom de store vinduene i den åpne kjøkkenog stueløsningen sørger for en unik romfølelse. Her kan du føle nærheten til naturen både når du spiser frokosten din om morgenen, eller ligger henslengt i sofaen etter dagens skitur. Fra stua har du også dør rett ut til en overbygd og lun uteplass. En romslig og innvendig bod gir også gode muligheter for oppbevaring av utstyr, verktøy, klær og sko.

EKSTRA SOVEROM Med et ekstra soverom på hemsen kan du gi gjestene en egen avdeling med stue rett utenfor. Familiens tenåring vil utvilsomt også sette stor pris på å få sitt eget, skjermede soverom der det er mulig å sove litt lenger. Eller foretrekker du kanskje selv å sove i høyden?

I Gråhø med hems skal det være godt å nyte fridagene – selv når man er mange. Med stue på hemsen får man plutselig to sosiale soner, og vi tør nesten garantere at barna raskt finner sitt favorittsted her oppe i høyden. Tenk å få sitt eget fristed der de kan se film, spille spill og leke uten at de voksne forstyrrer leken – og uten at barna forstyrrer de voksne. Det må vel kalles vinn-vinn for begge parter?

HEMSSTUE En takhøyde på 189 centimeter, og lyset fra de store stuevinduene sørger for en god romfølelse oppe på hemsstua. Kanskje vil du innrede rommet som en tv-stue med sove­ sofa? Et lekerom? En skrivestue? Eller foretrekker du et voksenrom med to gode lenestoler vendt mot vinduene?

ÅPEN LØSNING Mange og store vinduer sørger for en unik romfølelse i den 26 kvadratmeter store og åpne kjøkken- og stueløsningen. Her kan gjestene nyte utsikten fra sofaen mens du tilbereder kveldens måltid. Eller hva med å tenne opp bålpanna ute, grille noen ventepølser og la gjestene nyte en rolig stund på uteplassen rett utenfor kjøkkenet?

58


GRÅHØ M/HEMS

BRA: Soverom:

64 m2 3+1

BRA total: Sengeplasser:

72 m2 6+2

BYA: Bad:

83 m2 1

Gulvareal hems: 23 m2 Bod: 1

L x B: 11,2 x 7,3 m

Hovedplan

Sov 1 7,2 m2

Bod 5 m2

Gang 9,0 m2

nt hi m

Stue / kjøkken 25,3 m2

Sov 2 5,3 m2

li n g Bad / vask 4,0 m2

Sov 3 5,3 m2

Hems

Mø nt hi m li n

0,75m

1,89 m

g

2,3 m

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal. Gulv: 15,1 m2

Gulv: 8,4 m2

59


=

Innholdsfortegnelse

HYTTE MED NÆRHET TIL NATUREN

LYNGHØ I Lynghø tar vi naturen med inn i hytta. Gled deg til å samle familie og venner rundt spisestuebordet. Her kan dere sitte og kikke på landskapet utenfor gjennom store vindusflater som strekker seg nesten helt opp til den skrå og åpne himlingen. Dette er en attraktiv familiehytte med sengeplasser til åtte fordelt på tre gode soverom. Det lyse kjøkken- og stueområdet er selve hjerte i hytta med peisovnen som et naturlig midtpunkt. Lynghø har også en smart og romslig sportsbod med inngang fra både ute og inne. Det sikrer deg en enkel lagring og rask tilgang til ski, sykler og annet utstyr.

60


61


=

Innholdsfortegnelse

62


LYNGHØ

BRA: Soverom:

86 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

89 m2 8

BYA: Bad:

101 m2 1

L x B: Bod:

13 x 8,8 m 1

Hovedplan

Bod 6,1 m2

Sov 3 7,6 m2

M

øn

th

im

li n

g

Gang 11,3 m2

Stue / kjøkken 35,5 m2

Sov 2 7,6 m2

Sov 1 9,7 m2

Bad / vask 4,2 m2

63


=

Innholdsfortegnelse

RETT OG SLETT HYTTEKOS

BUKKESPRANGET Bukkespranget er en romslig familiehytte utviklet for flate tomter, bygget for maksimal utnyttelse av lys- og solforhold. Hytta rommer entré med garderobeplass, tre soverom, bad, innvendig bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning i tillegg til separat tv-stue. Hytta har også hems – et perfekt sove- og lekested for de unge hyttegjestene. Bygger du Bukkespranget, får du en romslig hytte med en planløsning skreddersydd for storinnrykk av store og små.

64


65


=

Innholdsfortegnelse

66


BUKKESPRANGET

BRA: Soverom:

85 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

91 m2 7

BYA: Bad:

104 m2 1

Gulvareal hems: Bod:

22 m2 2

L x B: 13,6 x 10 m

Hovedplan

Bod 4 m2

TV-stue 7,8 m2

Stue / kjøkken 32,4 m2

Entré 4,9 m2

Sov 2 6,2 m2

Gang 3,9 m2

Vask/bod 2,2m2

M øn th im li n g

Sov 3 5,3 m2

Bad 5,4 m2

Sov 1 8,1 m2

Hems

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal.

ca 1,5 m

Gulv: 21,8 m2

2,3 m

67


=

Innholdsfortegnelse

Nyt utsikten fra 2. etasje Med oppstuggu får du en fullverdig 2. etasje som gjør det enkelt å være mange på hytta. Dette blir fort barnas favorittsted, den perfekte gjesteavdelingen eller soverommet du alltid har drømt om. Se for deg at du våkner uthvilt på et soverom fylt med frisk fjelluft. Du stikker føttene ned i tøflene og åpner døra inn til tv-stua rett utenfor. Der flommer lyset inn gjennom de store oppstuggu-vinduene, og langt der borte ser du sola lyse opp de pudderdekte, hvite fjelltoppene. Det blinker i nysnøen og noen rødkledde skigåere har allerede kommet seg ut i løypene. I etasjen under frister barna med nykokt kaffe i håp om å få deg raskest mulig opp av senga og ut i løypene. En morgenstund med gull i munn. Hytta er ofte stedet der familie og venner samles, og vårt mål er å tilby hytter som opprettholder god bokvalitet selv med mange under samme tak – noe oppstugguhyttene gjør. I vår klassiske hytteserie «Karakter» finner du tre flotte hytter med tradisjonell oppstuggu; toppmodellen Høgvarde, Bamsebo og Sletthø. Fellesnevneren for disse hyttene er det flotte midtskipet med skiferstein og store, symmetriske vinduer i begge etasjer. I 2. etasje strekker dessuten vinduene seg helt fra gulvet og opp til mønet, og hver dag vil de servere deg nye kunstverk med motiver hentet fra naturen rett utenfor hytteveggen. Oppstuggu-hytter krever ofte mindre tomter enn hytter med alt samlet på ett plan. Men det forutsetter at reguleringsplanen tillater å bygge i høyden. Maks tillatte møne- og gesimshøyde bør derfor avklares før du eventuelt kjøper tomt. Husk at dette er ting som vi gjerne hjelper deg med! Ta bare kontakt, så skal vi sørge for at det blir enklest mulig for deg å realisere din hyttedrøm.

68


SLETTHØ

BRA 127 m2 | Soverom: 4 | Sengeplasser: 10 | Les mer om Sletthø på side 78

BAMSEBO

BRA 124 m2 | Soverom: 3 | Sengeplasser: 7 | Les mer om Bamsebo på side 74

HØGVARDE

BRA 149 m2 | Soverom: 4 | Sengeplasser: 10 | Les mer om Høgvarde på side 70

69


=

Innholdsfortegnelse

70


TRADISJON PÅ SITT BESTE

HØGVARDE Høgvarde er en av våre største hytter for flate tomter og har et bruksareal på 149 kvadratmeter. Med totalt fire soverom og oppstuggu er Høgvarde rustet for å huse både familier og venner. Hovedplanet rommer entré, boder, bad med mulighet for badstue, to soverom og en åpen kjøkken- og stueløsning. Kjøkkendelen har plass til spisestue, og stuen har store vindusflater og et ildsted på endeveggen. Oppstuggu-planet sikrer deg en fullverdig 2. etasje. Denne består av en ekstra stue – i tillegg til to soverom og kott. Med vinduer som strekker seg fra gulv til tak, er stuen her oppe et herlig sted å sitte mens man skuer utover landskapet utenfor. Høgvarde gir deg med andre ord et vakkert og tradisjonelt ytre, kombinert med en gjennomtenkt og god planløsning.

71


=

Innholdsfortegnelse

72


HØGVARDE

BRA: Soverom:

149 m2 4

BRA total: Sengeplasser:

159 m2 10

BRA etasjeplan: 41,8 m2 Bad: 1

BYA: Bod:

131 m2 3+kott

L x B:

16 x 8,2 m

Hovedplan Kjøkken / spisestue 20,7 m2

Gang / trapp 13,8 m2

Sov 2 8,8 m2

Stue 30 m2

Sov 1 8,3 m2 Bad / vask 7,1 m2 Entré 3,3 m2

Bod 4 m2

Bod 1,8 m2 ev. badstue

Utv. bod 4,2 m2

Etasjeplan

Stue 17,3 m2 3m

Kott 1,4 m2

Gang 8,5 m2

2,3 m

Sov 3 6,6 m2

Sov 4 6,6 m2

73


=

Innholdsfortegnelse

FAMILIEFAVORITT MED OPPSTUGGU

BAMSEBO Med en meget smart planløsning og god størrelse, er Bamsebo en etterspurt hytte for flate tomter. Hovedplanet rommer en flott hall med god garderobeplass og en stor bod; brukt som innvendig bod eller som sportsbod. Videre har Bamsebo en delvis åpen kjøkken- og stueløsning på til sammen nær 35 kvadratmeter. Rundt spisebordet er det god plass til å samle familie og venner til herlige måltider og fine samtaler. Stuen har utgang til en overbygget uteplass – hvor påskesolen kan nytes i fred og ro. Videre har hytta to store soverom i 1. etasje, bad og to boder, der den ene kan bygges om til badstue. Bamsebo sin attraktive oppstuggu er alle familiers favoritt. Her oppe byr hytta på sitt tredje soverom, WC, samt en meget lys og inn- bydende hemsstue. Perfekt når du får venner på hyttebesøk, eller kanskje du trenger plassen selv. Vinduene her strekker seg fra gulv til tak og lar lyset flomme inn i stua. Helt fantastisk.

74


75


=

Innholdsfortegnelse

76


BAMSEBO

BRA: Soverom:

124 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

142 m2 7

BRA etasjeplan: 36,4 m2 Bad: 1+WC

BYA: Bod:

119 m2 3

L x B:

15,7 x 7 m

Hovedplan

Kjøkken 7 m2

Bad 4 m2

Bod / ev. badstu 1,8 m2

M

Hall / trapp 14,5 m2

Sov 2 7,8 m2

øn th

Gang 3 m2

im lin g

Stue 27,9 m2

Sov 1 9,6 m2

Bod 4,4 m2 Bod 2,6 m2

Etasjeplan Sov 3 9,1 m2

Mø nt him

WC 4,1 m2

lin g

Loftstue 19,9 m2

77


=

Innholdsfortegnelse

EN FAMILIES HYTTEDRØM

SLETTHØ Med hele fire soverom og en meget romslig oppstuggu, er Sletthø mange familiers drømmehytte. Tenk deg følelsen av å sitte der oppe i den lune stua mens du lar øynene hvile på snødekte fjelltopper i horisonten. De store vinduene, som strekker seg fra gulv til tak, tar naturen rett inn i hytta. Med et bruksareal på 126 kvadratmeter er du sikret stor fleksibilitet og rom til å virkelig nyte herlige fridager på hytta. Det åpne kjøkken- og stueområdet er på hele 45 kvadratmeter. Langbordet blir et naturlig sted å samle familie og venner mens et varmt lys sprer seg mykt inn i rommet fra den stemningsfulle peisovnen i hjørnet. En terrassedør på stua tar deg direkte ut til den overbygde uteplassen. Slik at du kan nyte dagene utendørs, uansett vær. Sletthø har også en praktisk sportsbod og en romslig inngangshall. Ønsker du ekstra lagringsplass, kan du fint ta i bruk plassen under trappa.

78


Illustrasjonen avviker noe fra plantegningen.

79


=

Innholdsfortegnelse

80


SLETTHØ

BRA: Soverom:

127 m2 4

BRA total: Sengeplasser:

140 m2 10

BRA etasjeplan: 33,5 m2 Bad: 1

BYA: Bod:

121 m2 L x B: 14,2 x 10 m 1

Hovedplan Bod 4,8 m2

MMø

gin linl im im tthh ønn

Vf 9 m2

Bad 4,3 m2

Sov 1 8,8 m2

Ev. bod Ev.

g

bod

Gang 2,9 m2 Stue / kjøkken 45,2 m2

Sov 3 6 m2

Sov 2 7,1 m2

Etasjeplan

Sov 4 9,4 m2

Stue 30,1 m2

81


=

Innholdsfortegnelse

Hytta – vårt andre hjem

De drømte om en moderne, lys og luftig hytte med høy standard og god plass til familie og venner. Med BoligPartner ble hyttedrømmen til virkelighet. – Vi lever annerledes på hytta, sier Ole Grønvold. Han sitter rundt frokostbordet sammen med sine nærmeste. Skuldrene er lave – latteren sitter løst. Nattens snøfall har lagt seg som et fjærlett teppe over landskapet utenfor. Det meldes om nydelige forhold i alpinbakkene rett bak hytta. Helt perfekt!

FAMILIENS SAMLINGSSTED Hytta er blitt akkurat slik de drømte om. Et samlingssted! Et sted hvor minner skapes – sammen med familie og gode venner. Tidligere brukte de mye penger på å leie hytte i feriene, slik er det ikke i dag. – Nå er det enkelt å invitere med gjester til hytta vår. Her er alt tilrettelagt med til sammen 14 sengeplasser, 2 stuer og 2 bad, sier Ole. – Og rett utenfor døra venter uteaktivitetene på oss, forteller Marianne Frilseth.

82


83


=

Innholdsfortegnelse

LYST OG LUFTIG I tett samarbeid med BoligPartner har de fått skreddersydd hytta akkurat slik de ønsket. Her er takhøyden nesten 5 meter på det høyeste i stua. I andre etasje er takhøyden 3,40 meter. Vinduene er mange og store. Det gir en unik kontakt med naturen utenfor samtidig som det flotte vinterlyset flommer fritt inn i hytta. Det var hyttemodellene Høgvarde og Storstuggu som var utgangspunktet da drømmehytta skulle skapes. – Vi har blant annet forlenget hytta Høgvarde med 1,10 meter. I tillegg fikk vi hevet takhøyden i andre etasje og sikret oss en enda bedre utnyttelse av hemsarealet, forklarer Ole. – Det har vært mange valg å ta. Derfor har det vært veldig godt å få gode råd fra BoligPartner underveis. De har vært utrolig fleksible hele vegen, og hytteselgeren forsto med en gang hva vi ønsket oss, forteller Marianne.

EN RASK BYGGEPROSESS Familien kjøpte hyttetomten av BoligPartner høsten 2015. Rett etter påske i 2016 startet gravingen på tomta. I slutten av august 2016 beiset de hytta utvendig før de overtok nøklene i desember – ni måneder etter at gravingen startet. BoligPartner benytter precut-metoden. Det betyr at materialene til våre hus og hytter tilpasses og kuttes i nøyaktig riktig lengder og dimensjoner inne i fabrikken. Deretter fraktes de skånsomt ut til byggeplass for rask og smertefri montering. – Vi leide en ekstern takstmann til å følge byggeprosessen tett. Han er imponert over kvaliteten og hvor utrolig ryddig det var på tomten her under hele prosessen, forteller Ole som opplever BoligPartner er en solid og kvalitetsbevisst leverandør.

EN SMART INVESTERING Familien er ikke i tvil om at deres drømmehytte er en god investering – både med tanke på det sosiale, men også økonomisk. Martin (7) synes også det er topp å tilbringe tid på hytta. Her er det bare å ta på alpinskiene utenfor hytteveggen og suse avgårde mot skiheisen. Helt perfekt for sjuåringen som elsker å kjøre raskt nedover skogsløypene ved alpinanlegget. Det er også god plass på hytta til å ha kamerater på besøk. Den nesten 30 kvadratmeter store tv-stua i andre etasje blir flittig brukt, og med fire sengeplasser på den romslige hemsen har barna sin egen sone i hytta. – Denne hytta er blitt et livsstilkonsept, som hever livskvaliteten vår, slår Marianne og Ole fast.

Med gode råd til deg som vil bygge hytte Marianne Frilseth og Ole Grønvold har lært mye av sin byggeprosess. Nå gir de deg noen smarte råd og tips på vegen. 1. Visualiser deg dine behov tidlig i prosessen, og investér i det som gir deg ekstra verdi. 2. Tenk oppbevaringsplass fra første sekund, slik at du sikrer effektive løsninger. 3. Ta mål av møblene du vil ha på hytta. Da vet du nøyaktig hvor elektrikeren skal plassere stikkontaktene på veggen, og du unngår å få disse bak bena på sengene, kommoder etc. 4. Ikke gjør større investeringer enn at du har råd til å gjøre dem ferdig. Det du ikke fullfører med en gang, blir ikke gjort. 5. Den siste kronen du investerer, får du ekstra mye igjen for. 6. Stort bad og eget vaskerom er veldig smart å ha. 7. Har du mulighet til å heve takhøyden, får du en mer fleksibel hemsløsning. 8. Lytt til rådene du får av fagfolk, de vet hva de gjør.

84


85


=

Innholdsfortegnelse

86


STOR HYTTE MED SOKKELETASJE

BRATTHØ Bratthø er en romslig sokkelhytte over to plan med et bruksareal på 146 kvm. Store vinduer og innslag av stein gir et særegent og tidsriktig uttrykk. Bratthø har en planløsning som gjør at hytta er utmerket som familie- og generasjonshytte. Inngangspartiet finner du på hovedplanet. For øvrig finner du her også «voksenavdelingen» med god garderobeplass og tilhørende bad. I tillegg rommer hovedplanet en stor kjøkken- og stueløsning, trapperom, separat WC, innvendig bod og en romslig utvendig sportsbod. Via trappen kommer du ned til underetasjen. Her finner du en stor stue og to innvendige boder, hvorav den ene kan romme et vaskerom. Videre har underetasjen også et romslig bad med mulighet for badstue, pluss hele tre soverom. Bratthø er tilpasset skrå tomter og har flere verandaer.

Illustrasjonen avviker noe fra plantegningen.

87


=

Innholdsfortegnelse

88


BRATTHØ

BRA: Soverom:

146 m2 4

BRA total: Sengeplasser:

158 m2 5

BYA: Bad:

103 m2 2

L x B: Bod:

12,9 x 7,6 m 3

Hovedplan

Sportsbod 3,9 m2

Bad 4,5 m2

Trapperom 4,1 m2

WC 2,1 m2

Entré 3,6 m2

Bod 2,2 m2

Stue / kjøkken 36,1 m2

Sk

hi

m

li n

g

Sov 1 15,2 m2

Underetasjeplan

Bod 3,2 m2

Vask 4,2 m2

Bad 5,3 m2

Hall / trapp 16,3 m2

Sov 2 6,2 m2

Badstu

Sov 3 5 m2

Sov 4 5,2 m2

Kjellerstue 19,5 m2

89


=

Innholdsfortegnelse

90


NÅR TOMTEN ER SKRÅ

EINERLI Einerli er en romslig hytte tilpasset de bratteste tomtene. Hytta består av hovedplan og underetasje. Inngangen til hytta er på underetasjeplanet, som rommer vindfang, hall, soverom, bad med mulighet for badstue, vask/bod, utvendig bod og kjellerstue. Hovedplanet rommer to gode soverom og den sosiale sonen som består av en romslig kjøkken- og stueløsning med utgang til en koselig uteplass. Store vindusflater i stuen gir fantastisk utsikt og gode lysforhold – og med ildstedet midt i rommet kan du nyte peiskosen uansett hvor i rommet du befinner deg. Bygger du Einerli, får du en hytte som har god plass til familie og venner.

91


=

Innholdsfortegnelse

92


EINERLI

BRA: Soverom:

113 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

121 m2 7

BYA: Bad:

76 m2 1

L x B: Bod:

9,4 x 7,9 m 2

Hovedplan

M øn th im li n g

Sov 1 8,6 m2

Trapp / stue / kjøkken 41 m2

Mø g lin him nt

Sov 2 8,6 m2

Underetasjeplan ev. Badstu

Bod 4 m2

Vask / bod 5,3 m2

Hall / trapp 9,8 m2

Kjellerstue 9,2 m2

Bad 7,3 m2

Sov 3 7,4 m2

VF 4,7 m2

93


=

Innholdsfortegnelse

TURSERIEN

94


95


=

Innholdsfortegnelse

Tur-hyttene – for den friluftsglade familien Vi elsker friluftslivet! Enten det er fra sykkelsetet med raske tråkk bortover fjellstiene, fra skiltøypa med vintersola i ryggen, fra båten som vugger i bølgene eller ved fjellvannet med fiskestanga i hånda. Tur-hyttene er prisgunstige og passer spesielt godt for den sporty familien som søker nærhet til naturen og de flotte friluftsopplevelsene. Kolleksjonen består av seks moderne hytter med smarte og gjennomtenkte løsninger for en aktiv og friluftsglad familie. I disse plasseffektive hyttene er også den viktige bodplassen ivaretatt. Perfekt for deg som trenger god lagringsplass til både ski, sykkel og fiskeutstyr. I tillegg har fire av hyttene hems, som sikrer deg ekstra soverom og større fleksibilitet.

96


97


=

Innholdsfortegnelse

TURSERIEN: SIGNATUR

Det ryker fra kaffekoppen. Forsiktig tar du den første slurken mens du løfter blikket og kikker ut gjennom de store stuevinduene. Sola har akkurat stått opp og slipper sine lyse stråler ned på nakne fjelltopper. Snart tid for dagens første skitur. Nærhet til naturen! Det er et sentralt og viktig element for våre smarte Tur-hytter. Store glassflater slipper mye lys inn i hytta, samtidig som de gir deg den flotte utsikten til livet utenfor – der friluftsopplevelsene venter på store og små. Planløsningen har ekstra fokus på både romslig hems og god bodplass, perfekt for den aktive familien som drømmer om sitt eget fristed. Med sitt enkle formspråk glir Tur-hyttene lett inn i omgivelsene, enten det er på fjellet eller ved svabergene. Fasaden har fått en attraktivt fargebrytning som gir det rette, moderne uttrykket.

98


1

2

1 Store glassflater for mye lys og utsikt 2 Fasadebrytning med kledning og farge

«Store glassflater slipper lyset og naturen inn mens den spennende fargesettingen skaper et spenstig ytre for Tur-hyttene. Hyttene passer like godt på fjellet som ved sjøen». Formspråk ved seniorarkitekt Idar Sambu

99


=

Innholdsfortegnelse

IDEELL FAMILIEHYTTE MED ROMSLIG HEMS

NYSETRA De store flotte vinduene i stua ønsker naturen utenfor velkommen inn i denne familievennlige hytta fra Tur-serien. Her kan hele familien samles og være sammen i det flotte sosiale kjøkken- og stueområdet på over 40 kvadratmeter. Hytta har to soverom, bad/vaskerom og praktisk bodplass. Den ene boden har egen inngang utenfra for enkel oppbevaring av sportsutstyr. I tillegg har hytta en praktisk hems hvor takhøyden er 1.89 meter på det høyeste partiet. Hemsarealet gir en ekstra fleksibilitet og er et perfekt sted hvor barna eller ungdommene i huset kan trekke seg tilbake og ha sin egen sone i hytta.

100


101


=

Innholdsfortegnelse

102


NYSETRA

BRA: Soverom:

77 m2 2+2

BRA total: Sengeplasser:

77 m2 5+4

BYA: Bad:

92 m2 1

Gulvareal hems: 43 m2 L x B: 11,8 x 7,9 m Bod: 2

Hovedplan

Bod 3,2 m2

Bad / vask 4,1 m2

VF 4 m2

Sov 2 7,8 m2

Bod / ev. bad 2,2 m2

Gang / trapp 3,3 m2

Stue / kjøkken 39,9 m2

Sov 1 7,0 m2

Åp en

t opp

Hemsplan

1,89 m

Gulv: 12,3 m

2

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal.

Gulv: 10,8 m2

Gulv: 20,2 m2 2,3 m

Åp e

nt n

ed

103


=

Innholdsfortegnelse

MED PLASS TIL ALLE

STORÅSEN Storåsen er et flott valg for den aktive familien som gjerne ønsker å invitere med seg familie og venner til fjells. Selve hjerte i hytta er det flotte kjøkken- og stueområdet på hele 40,2 kvadratmeter. Her er det plass til å samle mange gode venner rundt langbordet. Hytta er på 76 kvadratmeter og består ellers av to soverom, bad samt praktisk bodplass. I tillegg har hytta en flott hems med en takhøyde på 1,89 meter. Her er det plass til ekstra sengeplasser, noe som er praktisk å ha når du får gjester på hyttebesøk. I tillegg kan hemsen brukes som en god tumleplass for de minste.

104


Illustrasjonen avviker noe fra plantegningen.

105


=

Innholdsfortegnelse

106


STORÅSEN

BRA: Soverom:

76 m2 2+2

BRA total: Sengeplasser:

77 m2 4+4

BYA: Bad:

89 m2 1

Gulvareal hems: Bod:

53 m2 2

L x B: 11,8 x 7,3 m

Hovedplan

Sov 2 7,8 m2

Bod / ev. bad 2,5 m2

Bad / vask 4,1 m2

VF 4 m2

Gang / trapp 3,3 m2

Bod 2,5 m2

Stue / kjøkken 38,2 m2

Sov 1 7,8 m2

Hemsplan

1,89 m

Gulv: 12,0 m2

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal.

Gulv: 10,0 m2

Gulv: 31,8 m2 2,3 m

107


=

Innholdsfortegnelse

108


Illustrasjonen avviker noe fra plantegningen.

HYTTE I TIDSRIKTIG DESIGN

MIDTFJELLET Midtfjellet er en moderne hytte i et tidsriktig design med et totalt bruksareal på 67 kvadratmeter. Store, flotte vinduer slipper mye lys inn i hytta samtidig som det sikrer deg et godt utsyn til den flotte naturen utenfor. Midtfjellet har smarte løsninger, med den store hemsen som en ekstra bonus. I hytta finner du et romslig soverom, et nydelig kjøkkenog stueområde, praktisk bodplass, et moderne bad samt et ekstra rom du kan velge å bruke til tørkerom eller kanskje en badstue. Den koselige hemsen har en takhøyde på 1,89 meter. Her oppe har du ekstra sengeplasser, noe som gjør det enkelt å invitere gjester på hyttebesøk.

109


=

Innholdsfortegnelse

110


MIDTFJELLET

BRA: Soverom:

67 m2 1+2

BRA total: Sengeplasser:

69 m2 2+4

BYA: Bad:

80 m2 1

Gulvareal hems: Bod:

41 m2 L x B: 10,6 x 7,3 m 3

Hovedplan Bod 3 m2 (ev. badstue)

Bod / ev. bad 2,5 m2

Bad 5,4 m2

Bod 2,5 m2

VF 4 m2

Gang / trapp 5,1 m2

Stue / kjøkken 33,5 m2

Sov 1 7,8 m2

Hemsplan

1,89 m

Gulv: 12 m2

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal. Gulv: 15,2 m

Gulv: 11,4 m2

2

2,3 m

111


=

Innholdsfortegnelse

Familielykke med hems på hytta Barna fniser. Nå er de i full sving med å rigge til ludospilling der oppe på hemsen. Du kjenner du blir glad inni deg. Å bygge ny hytte med hems var virkelig et smart valg – for både store og små.

Familietid på hytta! Det er den store hyttedrømmen for mange. Avbrekk fra hverdagen og tid til å være sammen – nyte øyeblikkene. For det er øyeblikkene som teller, er det ikke?

SLIK UTNYTTER DU AREALET Å bygge ny hytte med hems gir deg mange fordeler. Ikke bare blir hytta enda mer trivelig og koselig, du får også utnyttet arealet maksimalt. Både Storåsen, Kvarstad, Skramstad og Midtfjellet fra Tur-serien har denne funksjonelle løsningen med hems. Praktisk og veldig smart. Det sikrer deg den ekstra plassen du trenger slik at du kan invitere med deg både familie og venner på hyttetur. Med to oppholdssoner i hytta kan barna eller ungdommen få sitt eget fristed. Et sted hvor de kan se på TV, spille spill eller bare slappe av etter den fine fjellturen sammen med familien litt tidligere på dagen. Dere voksne kan nyte stillheten foran varmen fra den stemningsfulle peisovnen i stua. Det er da du kjenner skuldrene senke seg. Roen komme. Endelig får du tid til å lese den boka du har ventet så lenge med å åpne. Ren lykkefølelse.

HEMS GIR ØKT VERDI Å bygge ny hytte med hems skaper ikke bare familielykke. Det er også en god investering. Hemsen er med på å utnytte arealet maksimalt, noe som kan bidra til å øke verdien på hytta. Hytter med hems er alltid interessant, også for eventuelle nye hyttekjøpere. Det er greit å vite hvis det skulle bli aktuelt for deg å selge hytta videre om dine behov endrer seg i fremtiden.

112


STÅHØYDE PÅ HEMSEN Takhøyden på hemsen i Tur-serien er 1,89 på det høyeste punktet.* Det gir en god ståhøyde. Illustrasjonen viser hemsløsningen på Tur-hytta Storåsen. Når du går opp trappa til hemsen i denne hytta, kommer du til et fellesrom med ekstra rom til både høyre og venstre side. Det er vinduer i hver ende av hemsen, noe som gir et fint lysinnfall i rommene.

Illustrasjonen er hentet fra hytta Storåsen som har et bruksareal på 76 kvadratmeter. I tillegg kommer 45 kvm hemsareal som ikke er medregnet.

*hyttene er designet ut fra maksimal mønehøyde på 5,5 m. Dette må avstemmes med lokale planbestemmelser.

113


=

Innholdsfortegnelse

114


FOR EN AKTIV FAMILIE

RAUDFJELLET Raudfjellet er en moderne hytte i et tidsriktig design. Her er det lagt vekt på smarte løsninger som sikrer plass til hele familien i denne 65 kvadratmeter store hytta. Hytta består av både tre soverom, bad/vaskerom samt en veldig hyggelig kjøkken- og stueløsning. Hytta har også en praktisk, utvendig bod – perfekt for den aktive familien. Raudfjellet har store vinduer som både slipper mye lys inn og som gir deg god kontakt med naturen utenfor.

115


=

Innholdsfortegnelse

116


RAUDFJELLET

BRA: Soverom:

65 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

65 m2 7

BYA: Bad:

76 m2 1

L x B: Bod:

9,9 x 7,3 m 1

Her vist med takvinkel 34,5°

Hovedplan

Bad / vask 5,3 m2

Stue / kjøkken 22,9 m2

Sov 3 4,9 m2

Bod 4,3 m2

Gang 8,4 m2

Sov 2 6,2 m2

Sov 1 9,4 m2

Raudfjellet er tilgjenglig med to takvinkler. Nedenfor ser du fasaden med 22° takvinkel.

117


=

Innholdsfortegnelse

MODERNE HYTTE MED GODE LØSNINGER

KVARSTAD Velkommen inn i Kvarstad – en moderne hytte med gode løsninger. Hytta har et totalt bruksareal på 65 kvadratmeter. Her finner du to soverom, bad/vaskerom, romslig og praktisk innebod, samt et lyst og hyggelig kjøkken- og stueområde. Hytta Kvarstad har også en ekstra bonus for den aktive familien, nemlig den smarte hemsløsningen. Her oppe finnes det ekstra tumleplass, enten man trenger en TV-krok eller ekstra sengeplasser. Med sin flotte takhøyde på 1,89 meter bidrar hemsen til stor trivsel på hytta Kvarstad. Kvarstad har store vinduer som både slipper mye lys inn og som gir deg godt utsyn til naturen utenfor.

118


119


=

Innholdsfortegnelse

120


KVARSTAD

BRA: Soverom:

65 m2 2+1

BRA total: Sengeplasser:

65 m2 4+2

BYA: Bad:

76 m2 1

Gulvareal hems: Bod:

19 m2 L x B: 9,9 x 7,3 m 2

Bad / vask 5,2 m2

Bod 3,1 m2 (ev. badstue)

Bod 5,4 m2

nt

hi m

li ng

Hovedplan

Gang 7,4 m2

Stue / kjøkken 25,9 m2

Sov 2 4,9 m2

Sov 1 9,4 m2

Hemsplan

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal.

1,89 m

2,3 m

Gulv: 8,6 m2

Gulv: 9,6 m2

121


=

Innholdsfortegnelse

122


SMART HEMSLØSNING GIR MULIGHETER

SKRAMSTAD Skramstad er et flott valg for deg som ønsker en moderne hytte med en smart planløsning. Hytta er på 46 kvadratmeter. I det hyggelige stue- og kjøkkenområdet er det store, åpne vinduer som både slipper inn mye lys og som gir et godt utsyn til naturen utenfor. Hytta har et romslig soverom, bad/vaskerom samt en praktisk utvendig bod. I tillegg har Skramstad en smart hemsløsning som gir rom for ekstra soveplasser. Hemsen er på 10,3 kvadratmeter i gulvareal og har en takhøyde på 1,89 meter – som sikrer den gode bruksmuligheter.

123


=

Innholdsfortegnelse

124


SKRAMSTAD

BRA: Soverom:

46 m2 1+1

BRA total: Sengeplasser:

47 m2 2+2

BYA: Bad:

56 m2 1

Gulvareal hems: Bod:

11 m2 1

L x B: 7,3 x 7,3 m

Sov 1 8,3 m2

nt

hi m

li ng

Hovedplan

Stue / kjøkken 24,2 m2

Gang 3,9 m2

Bad / vask 4,3 m2

Bod 3,3 m2

Hemsplan

Åp

e nt

ned

1,89 m

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal. Gulv: 10,5 m2

2,3 m

125


=

Innholdsfortegnelse

LYNXSERIEN

126


127


=

Innholdsfortegnelse

LYNXSERIEN: SIGNATUR

Sitt lunt og godt innendørs samtidig som du opplever været som raser rundt hytta. Se reven labbe avgårde utenfor. Nyt lyset og utsikten. Slipp inntrykkene inn – og kjenn på øyeblikkene. Med Lynx-hyttene kommer du nærmere naturen. Nærhet til naturen er viktig. Dette var også BoligPartners visjon da Lynx-serien ble utviklet. Store glassfasader kombinert med natur­ materialer som stein og tre skaper en særegen og vakker arkitektur. De store vindusflatene slipper naturen og lyset inn, og gir et fantastisk utsyn. Sammen med smarte planløsninger bidrar dette til et trivelig innemiljø som lar deg ta inn alt det moder natur har å by på. Lynx-serien utfordrer den tradisjonelle hyttefilosofien og tilfører noe nytt i norsk hyttesammenheng. Med en nyskapende og innovativ design kombinert med løsninger som utnytter plassen på en optimal måte, er Lynx-serien hytter som passer for de fleste. I serien finner du smarte hytter fra 108 m2 og helt ned til 26 m2. De minste fungerer fint alene eller som et anneks til en av de større hyttene.

128


3 2

1

4

1 Glassfelt mot utsikt 2 Glassfelt fra golv til tak 3 Fargesetting 4 Terrengtilpasning

«Lynx-serien er utviklet på naturens premisser. Hyttene passer like godt i enkelt som i ulendt terreng, og både eksteriør og interiør er preget av ulike naturelementer». Formspråk ved seniorarkitekt Idar Sambu

129


=

Innholdsfortegnelse

130


SLIPP NATUREN INN

FORIS Rene linjer, hovedfasade i glass, et karakteristisk pulttak og en svært god utnyttelse av hyttas 108 kvadratmeter kjennetegner Foris – en moderne drømmehytte utviklet for flate tomter. Den åpne kjøkken- og stueløsningen på hovedplanet med langbordet sentralt plassert, utgjør hjertet i Foris. Rommet har en fantastisk takhøyde som åpner opp mellom hemsplanet og hovedplanet. I tillegg til stue og kjøkken, kan Foris skilte med fire soverom som tilsammen gir åtte sengeplasser, bad/vaskerom, gang og en stor sportsbod med egen inngang.

131


=

Innholdsfortegnelse

Det diskuteres. Det mimres. Latterkulene kommer og går. Tre vennepar i 30-årene på hyttetur. I en hektisk hverdag treffes de ikke så ofte som før, men når de først samles er alt som det var for ti år siden. Mens parenes små barn er hjemme og blir skjemt bort av besteforeldrene, får vennene verdifull tid til å pleie vennskapet – og til å dele gamle minner og historier. Det er sensommer. Selv om kvelden har senket seg over det vakre fjellandskapet er det lyst ute. Den obligatoriske to mil lange toppturen opp til 1400 meter er unnagjort og beina er slitne – på en god måte. I en kulp tre kilometer unna hytta ble det stopp for litt bading på tilbaketuren. Det var forfriskende, men godt. Nå er det rødvin i glassene, stearinlysene er tent rundt omkring i hytta, peisen brenner og praten går livlig. To av parene er samlet rundt langbordet i den kombinerte kjøkken- og stueløsningen midt i hytta. Imens tar Andreas og Marthe seg av dagens middag. Det er hjortestek som står på menyen. Den sosiale kjøkken- og stueløsningen gjør at også «kokkene» kan være med i praten. De store og mange vinduene slipper inn det litt mystiske lyset fra sommerkvelden, samtidig som vennene har en fantastisk utsikt over det uberørte fjellandskapet. Gjennom hjørnevinduet ser de at bålet de tente etter ankomsten fra fjellturen er i ferd med å ebbe ut. Stillheten har senket seg over fjellheimen, men inne er stemningen på topp. Hjortesteken settes frem på det dekkede langbordet. Praten går. Kvelden er ennå ung …

132


FORIS

BRA: Soverom:

108 m2 4

BRA total: Sengeplasser:

115 m2 8

Hemsareal: Bad:

31,2 m2 1

BYA: Bod:

96 m2 1

L x B:

10,6 x 9,1 m

Hovedplan Bod 7,8 m2

VF 3,1 m2

Gang / trapp 10 m2 Bad / vask 4 m2

Sov 2 6,3 m2

WC 1,2 m2

Sov 3 8,1 m2

Stue / kjøkken 25,3 m2

Sov 1 6,4 m2

Etasjeplan

TV-stue 8,2 m2 Hems 14,3 m2

Sov 4 6,3 m2

Åp ed

ed

tn

nt n

en

Åp e

133


=

Innholdsfortegnelse

FREMTIDSRETTET OG SOSIAL

FORIS UNUM Foris Unum er en tiltalende hytte med et fremtidsrettet uttrykk. Som sine søsken i Lynxserien utgjør store glassflater, treverk og stein hyttas karakteristiske elementer. Foris Unum minner om sin navnebror Foris, men har ikke hems. Det store og åpne allrommet bestående av kjøkken, spisedel og stue utgjør den sentrale delen av hytta. Her kan du nyte utsikten gjennom de store vinduene mens du spiser eller koser deg foran peisen. I tillegg til allrommet består Foris Unum av tre soverom, bad/vaskerom, separat WC og en romslig sportsbod. Bruksareal for Foris Unum er 77 kvm.

134


135


=

Innholdsfortegnelse

136


FORIS UNUM

BRA: Soverom:

77 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

84 m2 8

BYA: Bad:

96 m2 1

L x B: Bod:

10,6 x 9,1 m 1

Hovedplan

Bod 4,2 m2 Sov 2 5,8 m2

Gang 8,2 m2 Sov 3 6,7 m2

Bad / vask 4,8 m2

WC 1,3 m2 Sov 1 8 m2 Stue / kjøkken 33 m2

Sk r å

himli

ng

137


=

Innholdsfortegnelse

MODERNE I SKJÆRGÅRDEN

OTIUM Hovedfasaden – med glass fra gulv til tak – slipper utsikten og naturen inn i Otium. Hytta med sine 108 kvadratmeter er designet for skrånende terreng – noe som harmonerer perfekt med Otiums pulttak og stramme uttrykk. Det beskjedne fotavtrykket sammen med en langstrakt form, gir muligheter for tilpasning til vanskelig terreng. Den åpne kjøkken- og stueløsningen på hovedplanet utgjør Otiums naturlige samlingspunkt. I tillegg inneholder hovedplanet soverom, bad/vaskerom, innvendig bod og et trapperom som tar deg med opp en etasje. Den åpne løsningen mellom planene gir en ekstraordinær romfølelse, og gir deg mulighet til å nyte naturen gjennom de store vinduene uavhengig av hvilket plan du befinner deg på. Hemsen innredes etter behov, og kan også gi Otium et ekstra soverom.

138


139


=

Innholdsfortegnelse

140


OTIUM

BRA: Soverom:

109 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

109 m2 6

BYA: Bad:

67 m2 1

L x B: Bod:

12,3 x 5,2 m 1 + kott

Etasjeplan

Sov 3 5 m2 Stue / trapp 18,2 m2 Hems 8,1 m2

Åp en

Sov 2 8,3 m2

t ned

Underetasje

Bad / vask 4,4 m2

Kott

VF 4,6 m2

Stue / kjøkken 26,2 m2

Bod 3,3 m2

Åp en

t opp Åp

en

to

pp

Sov 1 8,6 m2

141


=

Innholdsfortegnelse

Den ultimate familiehytta

Dere nærmer dere hytta en flott sommerkveld i juli. Sola steker høyt på himmelen og skaper gjenskinn i det klare vannet. Barna og din bedre halvdel åpner bildørene og strekker på beina etter bilturen. Endelig fremme. Bæreposer og bagger tas ut av bagasjerommet og bæres frem til døra. Plutselig tuter en bil idet den svinger inn og parkerer bak dere. Ut stiger broren din og kona hans med sine to barn. I morgen ankommer søsteren din – med tre barn til. Familier er forskjellige. Det er behovene våre også. Mens noen familier er store, er andre små. Noen har behov for mye plass, andre klarer seg med mindre. Lynx-serien søker å tilby noe for alle og enhver – uansett behov og ønsker. Serien er derfor bygget opp på en måte som gjør at alle kan tilpasse sin hyttedrøm ut fra sin situasjon.

142


Stor eller liten familie? Lynx-serien gjør det enkelt for deg å skreddersy ditt eget hyttetun. Med flere hytter og anneks i samme uttrykk og design kan du enkelt plukke og mikse slik det passer deg.

Illustrasjonene viser hytta Otium, med anneksene Clivo og Montem

Kort fortalt består Lynx-serien av syv hovedhytter og fire tilhørende anneks som du kan sette sammen som du selv vil. Hyttene er moderne og planmessig smarte, og inneholder alt du trenger. Anneksene er mindre enn hovedhyttene, men er likevel komplette med både bad, soveplasser og kjøkken/stueløsning. Anneksene kan dermed huse venner og familie, og gir de som er på besøk sitt eget lille krypinn. På denne måten kan alle være sammen, og samtidig få litt alenetid hvis ønskelig. Lynx-serien forsøker med sin modultankegang å tilby noe for alle. Bygger du Lynx, bygger du også for fremtiden. Designet er fremoverlent og anneksene gjør det enkelt å utvide det totale hyttearealet ditt senere om det skulle være behov. Tenk langsiktig – kanskje er familien langt større om noen år.

143


=

Innholdsfortegnelse

ET KOMPAKT FRISTED

PARVA Parva er en kompakt hytte for flatt terreng som har med seg det karakteristiske og unike Lynx-uttrykket med store vinduer som gir utsikt og sol. På tross av sin størrelse kan Parva likevel fungere som en selvstendig hytte. På 27 kvm finner du både åpen stue/ kjøkkenløsning, soverom, bad/vaskerom og entré. I tillegg har Parva en smart hems som gir soveplass for flere. Hytta er perfekt for de aktive som ønsker en hytte som utgangspunkt for flotte turer i naturen. Synes du 27 kvm blir for lite for en hytte, fungerer også Parva perfekt som et anneks til Foris, eller en av de andre hyttene i Lynx-serien.

144


PARVA

BRA: Soverom:

27 m2 1

BRA total: Sengeplasser:

27 m2 2

BYA: Bad:

32 m2 1

L x B:

5,8 x 5,2 m

Sov 1 5,9 m2

Hovedplan Bad / vask 4,3 m2

Entré 2,7 m2

Stue / kjøkken 11,3 m2

Hemsplan

Hems 14,5 m2

Å

n nt pe

ed

145


=

Innholdsfortegnelse

LITEN OG SMART

PARVA UNUM Parva Unum er en tro kopi av sin bror Parva, med unntak av at den ikke har hems. På 25 kvm gir Parva Unum deg det du trenger. Kjøkken og stue i ett, soverom, bad/vaskerom og entré. Du kan velge å bruke Parva Unum som en fullverdig hytte, eller du kan bygge den som et anneks til Foris Unum, eller en av de andre hyttene i Lynx-serien.

146


PARVA UNUM

BRA: Soverom:

25 m2 1

BRA total: Sengeplasser:

25 m2 2

BYA: Bad:

32 m2 1

L x B: 5,8 x 5,2 m

Hovedplan Sov 1 5,9 m2 Bad / vask 4,3 m2

Entré 2,7 m2

Stue / kjøkken 11,3 m2

å Sk r

him

li ng

147


=

Innholdsfortegnelse

PRAKTISK, SMART OG LYS

MONTEM Montem er en smart og kompakt sokkelhytte over to etasjer. De store glassflatene skaper en lys og luftig atmosfære, og bidrar til at hytta virker større enn sine 43 kvm. På hovedplanet til Montem finner du åpen stue-/kjøkkenløsning med plass til både spisebord og sofakrok, garderobe, bad/vaskerom og et kott. Sambatrappen fører deg opp til en etasje som rommer to soverom og en loftstue. Også i denne etasjen kommer de store vinduene på hyttas fasade til sin rett. Montem kan bygges både som frittstående hytte, eller som anneks til Otium eller en av de andre hyttene i Lynx-serien.

148


MONTEM

BRA: Soverom:

43 m2 2

BRA total: Sengeplasser:

43 m2 5

BYA: Bad:

31 m2 1

L x B: Kott:

5,7 x 5,2 m 1

Etasjeplan

Sov 2 5,3 m2 Loftstue 7,6 m2 Sov 1 6,4 m2

e Åp

nt

ne

d

Underetasje

Bad / vask 4,8 m2

Kott 1,3 m2

Samba­ trapp

Gang 2 m2

Stue / kjøkken 14,3 m2

149


=

Innholdsfortegnelse

INNHOLDSRIKT ANNEKS

CLIVO Clivo er et anneks over to etasjer som til tross for sin størrelse likevel kan romme en liten familie. Med sine 31 kvm er planløsningen blitt optimalisert til det maksimale for å kunne være en brukbar hytte. Clivo rommer stue-/kjøkkenløsning, soverom med plass til køyeseng, bad/vaskerom og kombinert gang/trapperom. Designmessig har Clivo det samme uttrykket som resten av hyttene i Lynx-serien, og de store vinduene er fortsatt et sentralt element. Clivo er primært tenkt som anneks til Otium, eller en av de andre hyttene i Lynx-serien.

150


CLIVO

BRA: Soverom:

31 m2 1

BRA total: Sengeplasser:

31 m2 3

BYA: Bad:

22 m2 1

L x B: Bod:

4,6 x 4,5 m 1

Etasjeplan

Stue / kjøkken 13,6 m2

Å

n pe

tn

ed

Underetasje

Sov 1 5,2 m2

Bod 0,8 m2

Samba ­trapp

Bad / vask 4,1 m2

Gang / trapp 4,6 m2

151


=

Innholdsfortegnelse

STILFULL HYTTE MED GODE ROM

MAGNA FERENTIS Magna Ferentis er en moderne og innholdsrik familiehytte som beviser at selv stilrene linjer og design også kan være lunt, varmt og koselig. Her er det plass til mange, med tre gode soverom og tilsammen seks sengeplasser pluss hems. Arkitekturen på denne hytta inviterer naturen inn slik at du kan leve i ett med omgivelsene enten du ønsker å bygge hytte ved sjøen eller på fjellet. En åpen stue- og kjøkkenløsning på hovedplanet gir et eksklusivt og åpent preg, og skråtak med store vinduer gir høyde under taket og en luftig atmosfære med mye dagslys. Peisen midt i allrommet er synlig og skaper knitrende hyttero fra alle kanter. Her er det fint å varme seg etter dagens naturopplevelser som venter rett utenfor døra. En romslig sportsbod gjør at du enkelt, smart og praktisk både kan lagre og hente ut sportsutstyr, verktøy og klær.

152


127


=

Innholdsfortegnelse

154


MAGNA FERENTIS

BRA: Soverom:

97 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

104 m2 8

BYA: Bad:

120 m2 1

Gulvareal hems: 10,5 m2 Bod: 1

L x B:

15,8 x 8,7 m

Hovedplan

Fla

Sk

hi m

li n

g

th

i

ml

ing

Gard / bod 2,5 m2

VF 4,6 m2

Bad / vask 4 m2

Sportsbod 3,7 m2

Sov 1 8,5 m2

Gang 7 m2

Stue / kjøkken 44,5 m2

Sov 3 6,1 m2

Vask / tekn 1,8 m2

Sov 2 6,4 m2

Hemsplan Hems 10,5 m2

31,00°

W

-st

o le

r

1,89 m

2,3 m

155


=

Innholdsfortegnelse

MODERNE HYTTE MED GODE LØSNINGER

FORIS ANGULUS Foris Angulus er en moderne hytte med et særegent arkitektonisk uttrykk. Hytta minner om sin nære slektning Foris, men er uten hems og med saltak. De karakteristiske store vinduene som går fra gulv til tak, samt steinelementer, gir hytta et moderne uttrykk der samspillet med naturen er viktig. Selve sjelen i hytta er det store allrommet. Her kommer de store vinduene til sin rett og gir hele familien flott utsyn fra både spisedel, kjøkken og stue. Peisen er også sentral i allrommet og gir en lun og koselig atmosfære. I tillegg til allrommet består Foris Angulus av tre soverom, bad/ vaskerom, separat WC, vindfang og en romslig utebod. Bruksareal for Foris Angulus er 80 kvm.

156


157


=

Innholdsfortegnelse

158


FORIS ANGULUS

BRA: Soverom:

80 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

85 m2 8

BYA: Bad:

98 m2 1

L x B: Bod:

10,3 x 11,2 m 1

Hovedplan

Bod 4,1 m2

Sov 3 5,2 m2

VF 3,7 m2

Gang 7,7 m2 Sov 2 7,4 m2

Bad / vask 4,1 m2

WC 1,2 m2 Sov 1 9,2 m2 Stue / kjøkken 32,8 m2

Sk r å

him

ling

159


=

Innholdsfortegnelse

SKAPT FOR SJØ OG FJELL

PORTUS Portus er en moderne og tidsriktig hytte med en åpen kjøkken- og stueløsning på over 40 kvadratmeter. Her er det god plass til både langbord og sofagruppe. Når Portus i tillegg byr på bad/vaskerom, tre soverom og hems, gir hytta plass til mange gjester. Fasaden preges av store vinduer og mye glass for en lys og luftig opplevelse. En ideell løsning for deg som ønsker en klassisk hytte i moderne kledning for familie og venner.

160


161


=

Innholdsfortegnelse

162


PORTUS

BRA: Soverom:

81 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

84 m2 8

BYA: Bad:

98 m2 1

Gulvareal hems: 18 m2 Bod: 1

L x B:

14,5 x 8,8 m

hi m

Bod Sov 3 2,6 m2 6,2 m2

Sov 2 6,1 m2

nt

Bad / vask 5,3 m2

li n

g

Hovedplan

Sov 1 9,4 m2 Stue / kjøkken 41,3 m2

M

øn

th

im

li n

g

VF 6,2 m2

Hemsplan

1,5 m

Lav takhøyde. Ikke måleverdig gulvareal. Gulv: 17,9 m2

2,3 m

163


=

Innholdsfortegnelse

164


DEN MODERNE SJØBODEN

SILVA Silva kan minne om den tradisjonelle norske sjøboden, men i en moderne innpakning. Store og mange vinduer, samt enkelte fasadeelementer i stein, gir Silva et tidsriktig og stilig uttrykk. Silva er en kompakt hytte på 77 kvm som rommer alt du trenger. En smart planløsning utnytter arealet på en optimal måte og gir deg både separat stue og kjøkken, bad, tre soverom og innvendig bod. Silva kan enkelt kjedes sammen.

165


=

Innholdsfortegnelse

166


SILVA

BRA: Soverom:

77 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

77 m2 6

BRA loftsplan: Bad:

27 m2 1

BYA: Bod:

60 m2 1

L x B: 7,5 x 9,4 m

Hovedplan Sov 3 4,5 m2

VF 3,5 m2

Gang / trapp 8,9 m2

to en

Bad 3,3 m2

Åp

Vask / bod 2,9 m2

Gang 2,3 m2

Sov 2 4,5 m2

pp

Kjøkken / spisestue 16,9 m2

Loftplan

Sov 1 12,3 m2

Stue / trapp 26,4 m2

Åp en tn ed

167


=

Innholdsfortegnelse

Sommerhytte ved sjøen

Tenk å kunne våkne til lukten av saltvann. Sitte her inntil hytteveggen mens du nyter dagens første kaffekopp og lar blikket skue utover vannet. Bygg hytte ved kysten du også og realiser drømmen om din egen sjøhytte.

Det er vanskelig å sette ord på lykken den blå horisonten gir deg. Hvordan den får blodet til å bruse og hodet ditt til å tenke klarere. Havet fascinerer og har alltid hatt en magisk tiltrekningskraft på oss. Når du først har kjent på nærheten ønsker du ikke å gi slipp.

FANG UTSIKTEN GJENNOM VINDUET Eier du en eldre hytte nær sjøen? Tenk så deilig det hadde vært å erstatte oppussing og vedlikehold med en splitter ny hytte slik at du kan nyte fritiden din. Bytt vekk gamle, små vinduer med store, åpne glassflater som sikrer deg nærheten til naturen. Vi har mange spennende hyttemodeller med de vindusflatene du drømmer om. Felles for dem alle er at de passer like godt ved sjøen som på fjellet.

168


NYSETRA

NYSETRA 169


=

Innholdsfortegnelse

SAMSPILL MED NATUREN Det er ikke bestandig at en hyttetomt er flat og lett tilgjengelig. Når terrenget er utfordrende tar vi utgangspunkt i det. Vi mener det handler om å se landskapet og skape våre hytter i tett samspill med naturen. Med store glassflater kombinert med naturmaterialer som stein og tre skapes en særegen og vakker arkitektur. Drømmer du om ei hytte som kan ligge der som et praktskue langs Norges skjærgård – ja så har vi det. Hva liker du best? Bla deg igjennom vårt brede hyttesortiment. Vi håper du finner en hytte som passer din fritid ved sjøen.

I LY FRA VINDEN Gled deg til friske regndråper som drypper fra nesetippen. Mål krefter med sommervinden som rusker tak i deg mens myke bølger løfter seg opp på blankslipte svaberg. Når du har hytte nær sjøen trenger du et sted å være ute, samtidig som du kan søke ly fra vindkastene. Lune, smarte uteplasser finner du i flere av våre hytte-serier. Hvem av dem passer best til din sjøtomt?

KVALITET OG TRYGGHET Klimaet blir stadig tøffere. I BoligPartner tar vi ekstremvær på alvor. Vær trygg på at våre hytter passer det norske været - både når snøen laver ned i fjellet eller når det regner sidelengs langs kysten. Men dette er ikke noe du trenger å tenke på. Vi bygger våre hytter slik at du kan nyte sommeren og hele tiden fylle på lageret ditt av gode opplevelser både nå og i fremtiden.

170


MONTEM

OTIUM

KVARSTAD 171


=

Innholdsfortegnelse

MODERNESERIEN

172


173


=

Innholdsfortegnelse

MODERNESERIEN: SIGNATUR

Sitt lunt innendørs mens sjøsprøyten står over bryggekanten. Åpne de store dørene og kjenn varmen fra solen mens den sakte kryper nedover mot horisonten. Få med deg utsikten – og bli ett med omgivelsene. Moderne-serien spiller på lag med naturen. Arkitekturen glir fint inn i omgivelser både til fjells og til sjøs og har samtidig et moderne og tidsriktig uttrykk. Karakteristisk for serien er store foldedører i glass som kan åpnes helt opp. På denne måten kan du ta med deg stuen ut i omgivelsene, eller omgivelsene inn i stuen. Løsningen gir deg mange muligheter, og lar deg nyte naturen til det fulle – uansett årstid. Planløsningene er smarte og utnytter hyttenes areal på en meget god måte. I tillegg er moderne-serien godt tilpasset modultankegangen. Har du behov for mer plass er det enkelt å få tilpassede moduler som kan gi deg ekstra plass til det du ønsker. Disse kan være både frittstående eller kobles på den eksisterende hyttekroppen.

174


1

2

3

4

1 Bygningsmessig ramme rundt glassfelt 2 Stående kledning 3 Åpningsbare glassfelt 4 Stue/terrasse – inne/ute

«Moderne-hyttene våre tilbyr et unikt samspill mellom det lune interiøret og terrassen utenfor. Pakk bort veggen og la uteterrassen bli stue, eller omvendt». Formspråk ved seniorarkitekt Idar Sambu

175


=

Innholdsfortegnelse

176


ROMMER DET DU VIL

ÅTTE GLASS Åtte Glass er en særegen designperle – en konsepthytte bestående av en hovedhytte i tillegg til valgfrie moduler. Som standard leveres Åtte Glass med hovedhytte pluss en modul bestående av to soverom og bad. Ytterligere tilleggsmoduler kan ellers romme det du måtte ønske deg. Hovedenheten består av en stor kjøkken- og stueløsning med peis og spiseplass til 10 personer, bad/ vaske­­rom og soverom. I ytterveggen er det brukt foldedører som er designet for å kunne åpne opp hytta og slippe uterommet inn.

177


=

Innholdsfortegnelse

Svabergene er varme. Solen skinner fra en skyfri himmel. Måkene skriker hest. Norsk skjærgårdssommer på sitt beste. Barna er oppspilte og hyler av glede i det de forsiktig løsner krabben av klesklypa og slipper den i bøtta. Krabbefiske går aldri av moten. Foreldrene sitter med hver sin limonade i stuedelen av hytta. De store skyvedørene i glass er helt oppe og stuen er blitt en del av terrassen utenfor. Foreldrene har panoramautsikt over fjorden og kan følge barnas krabbefiske fra orkesterplass. Det er en idyllisk stemning over det hele. Bølgene skvulper lett mot båten som ligger fortøyd ved brygga. Det er et svakt drag av en mild bris i lufta. Makrellene som far og Petter var ute og fisket tidligere i dag ligger klare på kjøkkenbenken. Saltet. Snart skal de slenges på grillen. Det er sommerferie, det er fri. Hytta er familiens tilfluktssted fra dagliglivet. Dit familien drar for å kunne koble av – for å kunne være sammen uten å levne hverdagens kjas og mas en eneste tanke. Stedet er virkelig en perle. Hytta er bygd på med soveromsmoduler som gjør at familiens ferieidyll kan huse mange. Til helgen kommer svigerfamilien på besøk. Mor, far og to barn. Barna gleder seg. Mor lener seg mot far og smiler. Det er slik ferien skal være …

178


ÅTTE GLASS

BRA: Soverom:

75 m2 2

BRA total: Sengeplasser:

75 m2 5

BYA: Bad:

88 m2 1

L x B: 13 x 6,4 m Bod: 1

BRA : Soverom:

24 m 2

BRA total: Sengeplasser:

31 m 4

BYA: Bad:

36 m 1

L x B:

2

2

2

7 x 5,8 m

= HOVEDHYTTE = ANNEKS A

Hovedplan inkl. anneks

Sov 1 9,2 m2

Stue / kjøkken 38 m2

Sov 2 7,6 m2

Gang 10,3 m2 Bad / vask 3,7 m2

Bod 2,9 m2

Anneks A

Gang 3,1 m2

Sov 2 5,3 m2 Bad / vask 2,9 m2

Sov 1 10,7 m2

Badstu 2,8 m2

Bod 4,8 m2

Anneks B

Sov 2 6,6 m2

Gang 4,3 m2

Bad / vask 5,4 m2

Garasje 20,8 m2 Spa 12 m2

Gang 4,2 m2

Bad / vask 2,9 m2

Sov 1 10,7 m2

Ja cc uz zi

Rundt Åtte Glass er det mulig å bygge inntil 3 anneks. Anneks A er med i standard leveranse mens plassene B og C gir muligheter til å skreddersy hytta etter dine behov. Illustrasjonen viser plassering av anneksene og planløsning for spa, garasje og soveroms anneks. Har du andre ønsker, løser vi det for deg. Anneksene B og C har en BRA på 26 kvm.

Anneks C

Anneksforslag

Spa anneks

Garasje anneks

Soverom anneks

179


=

Innholdsfortegnelse

BLI ETT MED VERDEN UTENFOR

ANKERS POINT Ankers Point er en designmessig lekkerbisken. Med flatt tak og store og mange vinduer er hytta på mange måter den ultimate sommerhytta. Det store gjennomgående allrommet på nesten 60 kvm består av stue, kjøkken og spisedel, samt gang. Stuedelen har en takhøyde på hele tre meter, og sammen med de store foldedørene i glass gir dette en helt spesiell atmosfære og praktiske muligheter. De store foldedørene kan dessuten slås helt opp, slik at du kan slippe naturen inn i rommet og bli en del av verden utenfor. Hytta har et totalt bruksareal på 105 kvm og rommer i tillegg til stue, kjøkken, spisedel og gang, hele fire soverom, der foreldresoverommet har eget bad og walk-in closet. I tillegg har hytta bad/vask og romslig bod.

180


181


=

Innholdsfortegnelse

182


ANKERS POINT

BRA: Soverom:

105 m2 4

BRA total: Sengeplasser:

108 m2 8

BYA: Bad:

105 m2 2

L x B: Bod:

13 x 10 m 1

Hovedplan

Sov 1 10,1 m2 Bad 3,1 m2 Sov 2 5,2 m2

Sov 3 5 m2

Sov 4 5,2 m2

Bad / vask 4,4 m2

Gang 13,3 m2

Bod 3,5 m2

Walk-in-closet 4,2 m2

Stue / kjøkken 45,1 m2

183


=

Innholdsfortegnelse

OPPLEV LYSET

SAILORS NEST Sailors Nest er en iøynefallende og moderne hytte med et bruksareal på 83 kvm. Store og mange vinduer gjør at lyset og verden utenfor blir en del av hytteopplevelsen. Selve perlen i hytta er den åpne kjøkken- og stueløsningen som har store foldedører i glass, og en takhøyde på hele tre meter. Åpner du foldedørene sitter du praktisk talt ute og nyter naturen. I tillegg er det satt av plass til et skjermet uteareal, med pergola. Dette er en fantastisk løsning som gir deg unike opplevelser. I tillegg til stue og kjøkken rommer Sailors Nest tre soverom, bad/vaskerom, allrom, vindfang og innvendig bod.

184


185


=

Innholdsfortegnelse

186


SAILORS NEST

BRA: Soverom:

83 m2 3

BRA total: Sengeplasser:

85 m2 7

BYA: Bad:

101 m2 1

L x B: Bod:

13,6 x 8,8 m 1

Hovedplan

Sov 2 7,2 m2

Sov 3 5,5 m2

Allrom 13,2 m2

Bad / vask 3,8 m2

VF 3,9 m2

Bod 3,5 m2

Stue / kjøkken 33,9 m2

Sov 1 8,6 m2

187


=

Innholdsfortegnelse

Riv den gamle hytta og bygg ny pĂĽ samme tomt

188


Mange av våre kunder velger i dag erstatningshytte. Det betyr at de river den gamle hytta og bygger ny hytte på samme tomt. Går du med planer om å pusse opp den gamle hytta? Rive gulv, bytte vinduer, legge nytt tak og bygge på en ny del slik at dere får et skikkelig bad og ekstra soverom? Det er ikke alltid så enkelt å flette nytt med gammelt og det kan bli en svært tidkrevende og slitsom prosess å renovere hytta og ikke minst kostbart. Ofte kan en erstatningshytte være den smarteste løsningen. Hvis du river den gamle hytta og bygger ny på samme tomt, får du en tilnærmet vedlikeholdsfri og moderne fritidsbolig i mange år fremover. Du kan få mer plass, bedre komfort og en hytte som er bygget etter dagens tekniske standard. Våre erfarne arkitekter tilpasser hytta slik at den glir inn i omgivelsene samtidig som den tilfredsstiller kommunens retningslinjer for fritidsbebyggelse.

SEKS STEG PÅ VEGEN Se våre seks steg som viser hvordan vi kan hjelpe deg med erstatningshytte 1.

HVILKE MULIGHETER GIR TOMTA Våre hyttekonsulenter undersøker muligheter og begrensninger som ligger i reguleringsbestemmelser for området.

2.

TILPASNINGER AV NY HYTTE Alle våre hytter kan endres. Når hyttemodell er valgt, starter prosessen med å tilpasse hytta slik du ønsker. Sammen skaper vi optimale løsninger som også passer til landskapet og reguleringsbestemmelsene.

3.

PAPIRARBEID OG SØKNADSPROSESSER Før vi skriver kontrakt, setter vi opp en økonomisk plan til deg slik at du får oversikt over alle kostnader. Vi ferdigstiller tegninger, sender ut nabovarsel og utformer river- og byggesøknader til kommunen.

4.

PRODUKSJON OG PLANLEGGING Når alle søknader er godkjente, inviterer vi deg til oppstartsmøte. I dette møtet avtales detaljer og de viktige milepælene planlegges.

5.

BYGGEPERIODEN STARTER Nå starter arbeidet på tomten, riving av gamlehytta, rydding samt klargjøring for grunnarbeid før selve byggingen av ny hytte kan starte opp.

6.

OVERLEVERING OG INNFLYTNING Når hytta er ferdig, innhenter vi ferdigdokumenter og andre nødvendige attester. Hytta gjennomgås sammen med deg, slik at leveringen står til forventningene.

189


=

Innholdsfortegnelse

Samme hytte på fjell og ved sjø Sjø og fjell. Blått hav og langstrakte vidder. Norge er vakkert – Norge er innholdsrikt. Her bor vi, og her har vi hytte. Våre hytter er tegnet for å kunne fungere både ved sjø og fjell. Så selv om vi har illustrert en hytte i maritime omgivelser, fungerer den like fint også på fjellet. På samme måte kan du like gjerne ta en av de typiske «fjellhyttene» i katalogen og bygge den ved sjøen. Mulighetene er uendelige. Sammen kan vi flytte grenser, grenser for hva folk tenker om hytter. Ta kontakt med våre hyttekonsulenter så finner vi den hytta og løsningen som passer deg og din familie.

190


Illustrasjonen viser Foris Unum

191


=

Innholdsfortegnelse

FRITIDSLEILIGHETER

Kolleksjon Livlig BoligPartner bygger og selger også fritidsleiligheter. Vår kolleksjon Livlig består av ulike fritidsleiligheter som passer til deg som ønsker å ha ditt eget fritidssted uten at du trenger å tenke på vedlikehold, snømåking av hyttetak, gressklipping eller fremtidige oppgraderinger. Våre fritidsleiligheter er moderne og lettstelte. Med en slik leilighet er det bare å sette seg i bilen og kjøre helt frem til ditt fritidssted. Leiligheten er klar til bruk. Ønsker du en ny fritidsleilighet? Ta kontakt med vårt salgskontor nærmest der du ønsker å kjøpe.

192


193


=

Innholdsfortegnelse

Riktig veiledning gir trygghet hele veien Hytta er din families fristed. Det er der dere skal slappe av med hverandre og nyte dagene. Da er det kjekt å være trygg på at alt er gjort med kvalitet og godt, varig håndverk. At alt er i henhold til regelverket – og ikke minst at ansvar og garantier er på plass.

194

RÅDGIVNING

TILPASNING

PAPIRARBEID

BoligPartner er med og rådgir deg gjennom hele prosessen – både før kontrakten er signert og gjennom selve byggingen. Vi veileder og hjelper deg både med hyttevalg, tilpasninger, byggesøknader og så videre. Før du signerer setter vi også opp en økonomisk plan som viser alle elementene og kostnadene i byggeprosjektet. Vi kan også være behjelpelig med tomt.

I BoligPartner gjør vi vårt ytterste for at du skal bli fornøyd med din hytte. Da tenker vi spesielt på plan­ løsningen. Trolig finner du en hytte i vårt sortiment som passer for deg men kanskje må noen tilpasninger til for at den blir helt optimal for ditt behov. Da er det for deg som kunde trygt å vite at i BoligPartner har vi et salgsapparat med bred erfaring og de igjen har et arkitektlag i ryggen som de kan rådføre seg med. Du vil derfor oppleve at du får en skreddersydd hytte tilpasset dine ønsker og behov.

Når du har inngått en kontrakt med BoligPartner om oppføring av hytte er det også naturlig at vi fyller ut alle nødvendige papirer i forbindelse med en byggesøknad som vi sender til byggekommunen. De fleste kundene velger å kjøpe en nøkkelferdig hytte hvor BoligPartner står for hele leveransen. Vi sørger da for at alle skjemaer til alle fagfelt i en byggesak er korrekt utfylt og levert til kommunen. Når kommunen har behandlet søknaden får byggeprosjektet en godkjenning på igangsettelse. Da først kan byggearbeidet starte.


PRODUKSJON

BYGGEPROSESS

OVERLEVERING

Når igangsettingstillatelse foreligger skal hytta settes i produksjon. Du og selgeren skal sammen med byggelederen gå igjennom din hytte slik at du blir kjent med byggelederen, og slik at byggelederen blir kjent med ditt byggeprosjekt. Hytten din er nøye prosjektert i vår prosjekteringsavdeling og etter møtet med byggeleder skal vår logistikkavdeling bestille materialer til din hytte. Alle materialer bestilles med levering til byggeplass etter hvert som tømreren har behov for det. BoligPartner sine hytter bygges etter tradisjonelt og godt håndtverk på byggeplassen. Med andre ord leveres ikke våre hytter i ferdige moduler eller elementer.

Kjøper du ferdig oppsatt hytte av BoligPartner koordinerer vi hele byggeprosessen. I forkant setter vi opp en fremdriftsplan som gjør at du kan følge byggingen fra uke til uke. Det er byggelederen som koordinerer og sikrer at alle fag- og håndverkstjenester blir utført til rett tid. Har du spørsmål under bygge­perioden retter du disse til byggeleder

Når hytta er ferdig og skal tas i bruk skaffer vi ferdigdokumenter og andre nødvendige attester. Hytta gås gjennom sammen med deg før overlevering slik at eventuelle avvik rettes opp. Vi kommer også tilbake på ettårskontroll for å se at alt fungerer som det skal. I tillegg ligger det en trygghet i at BoligPartner har det fulle reklamasjonsansvaret i fem år etter overtagelse når du kjøper ferdig oppsatt hytte av oss.

195


=

Innholdsfortegnelse

Som du nå har lest er det mye som skal organiseres, koordineres og avklares i forbindelse med en byggeprosess. BoligPartner er en stor og seriøs aktør som er vårt ansvar bevisst – og du som kunde skal føle deg trygg på at alt er ivaretatt på rett måte.

Trygghet og kvalitet TRYGGHET

KVALITET

For oss i BoligPartner er det viktig at du er trygg. Trygg på at hytta blir som forventet. Trygg på kvaliteten. Trygg på byggeprosessen. Og ikke minst på at du er trygg på oss. BoligPartner har over 25 års erfaring, og er en av de største aktørene i bransjen.

«Din hytte skal leveres i henhold til avtalen inngått mellom deg og BoligPartner. Det er en selvfølge at hytta leveres uten feil eller mangler til avtalt tidspunkt. BoligPartner skal levere kvalitet i alle ledd – fra første henvendelse, gjennom hele kjøps- og byggeprosessen – til overtakelse og ettårskontroll.»

En trygghet du finner hos BoligPartner er at vi stiller deg lovpålagt garanti. Dvs at vi stiller en garanti som ivaretar dine økonomiske interesser under byggeprosessen og i fem år etter overlevering. Det er særs viktig at du som kunde velger en leverandør som ivaretar dine interesser også på dette området. Derfor er vi brennende opptatt av at alt er på plass og er gjort med regelboka i hånda, og med kvalitet i hjertet.

Dette er kvalitetsløftet BoligPartner jobber mot hver eneste dag, og er bakgrunnen for at vi har samlet Norges største fagmiljø innen småhusproduksjon under ett tak. Vårt mål er å gi deg en god opplevelse. Du skal føle deg ivaretatt, og vi skal gi deg et utgangs­ punkt hvor du og din familie kan skape mange gode minner sammen.

BoligPartner ønsker å oppfylle det navnet vårt lover – nemlig å være din partner. Kjøper du hytte hos oss, gir vi deg råd, hjelp og støtte gjennom hele prosessen.

196


Illustrasjonene viser en speilvendt Gråhø

Nedenfor finner du en oversikt over de viktigste områdene som må ivaretas gjennom en byggeprosess. Når du kjøper ferdig oppsatt hytte av BoligPartner er vi behjelpelig med alle punktene:

PROSJEKTERING

BYGGESØKNAD

Arkitekttegninger Byggesøknadstegninger Arbeidstegninger inkludert fundamentsplan Detaljtegninger

Ansvarlig søker, inkludert selve søknadsprosessen Ansvarsrett prosjektering Ferdigattest

BYGGELEDELSE

Grunnarbeid, dvs. utgraving og planering av tomt Bunnledninger og stikkledning, stoppekran og tilførsel av el. og fiber Betongarbeid, dvs. isolert ringmur/vegger, radonduk, finstøp Frostsikring av grunn og betong i byggeperioden Komplett byggesett iht. leveransebeskrivelse/tilbud Frakt av byggesett Tømrer Rørlegger Elektriker Flislegging Montering av kjøkken- og baderomsinnredning Montering pipe/ildsted

Koordinering av alle fag Grunnmurskontroll før oppstart tømrerarbeid Oppfølging av HMS Dokumentasjon av byggkvalitet Sikre at samtlige arbeidsforhold til underentreprenører er iht. norsk lov (tiltakshaver kan bli stilt ansvarlig for dette)

KONTRAKT OG GARANTIBESTEMMELSER Kontrakt iht. Norsk Standard basert på Bustadoppføringslova Forsikring i byggeperioden Garanti: iht. Bustadoppføringslova Reklamasjonsrett: 5 år Medlem av Boligtvistnemda

LEVERANSE

197


=

Innholdsfortegnelse

FORIS

198


Besøk hyttene våre BoligPartner har satt opp mange hytter rundt omkring i Norge, både på fjellet og ved sjøen. Sjansen for at det står en BoligPartner hytte ikke langt fra der du ønsker å bygge er dermed til stede. Våre kunder er stolte av sine hytter. Flere er også villige til å åpne dørene og vise frem sitt drømmested. Har du behov for å besøke en av hyttene våre, er det mulighet for å få til det.

Ønsker du en visning og et besøk på en av våre kunders ferdigbygde hytter, så ta kontakt med ditt lokale salgskontor. De vil koordinere og få til en visning for deg. VISNINGSHYTTER På Norsk Hyttesenter, Hellerudsletta, har vi bygd to flotte visningshytter, Midthø og Foris. Disse hyttene ligger i nærheten av hverandre og bemannes av representanter fra BoligPartner i Hyttesenterets åpningstider. Ta deg gjerne en tur for å inspisere hyttene og still spørsmål du måtte ha til våre representanter. Det vil også være mulig å besøke hyttene utenom åpningstidene – ta da kontakt med ditt lokale salgskontor eller send e-post til: hytte@boligpartner.no HER FINNER DU OSS PÅ HELLERUDSLETTA Norsk Hyttesenters utstilling ligger i Skedsmo kommune, like ved E6, mellom Oslo sentrum og Gardermoen. Ta av ved Plantasjen/ Olavsgaard Hotell og følg skilt til Norsk Hyttesenter, Hellerudsletta. Utstillingen ligger ved siden av Exporama Senteret.

Foris fra Lynx-serien

Midthø fra Karakter-serien

MIDTHØ 199


=

Innholdsfortegnelse

Rammebetingelser TEKNISK FORSKRIFT Iht. plan og bygningsloven er det teknisk forskrift som regulerer hvordan vi kan bygge våre hytter. Teknisk forskrift er stadig underkastet revisjoner og tilpasninger, noe som gjør det krevende å synliggjøre en kolleksjon som på alle punkter er tilpasset dagens regelverk. Våre hyttekonsulenter vil alltid være oppdatert på eventuelle endringer som er gjort gjeldende fra sentrale myndigheter.

LOKALE REGULERINGSBESTEMMELSER Vår hyttekolleksjon bærer noe preg av en viss tilpasning til et gjennomsnitt av lokale reguleringsbestemmelser. Dog kan disse være svært forskjellige og utfordrende f.eks. i forhold til høydekrav. Hyttene vist i denne katalog vil ikke passe inn på enhver tomt. Enkelte hytter kan kanskje tilpasses med enkle grep, mens andre er utelukket.

LOKALE REGLER Kommunene rundt omkring i landet har de senere år blitt restriktive til bruken av terrenget til hyttebygging. Tidligere var det utenkelig med sokkelhytter – terrenget kunne enkelt tilpasses. Dette vil stadig flere kommuner bort ifra. Terrenget, særlig i fjellet, er sårbart. Større terrenginngrep tar tid å lege. Nye regulerings­bestemmelser (ev. kommuneplaner) legger klare føringer for hvordan bebyggelsen skal tilpasses terrenget, og ikke omvendt. Dette tvinger fram sokkelløsninger eller arkitektoniske grep som tar et oppgjør med nettopp terrenget.

200


Her finner du alle våre samarbeidspartnere: BEISET PANEL Våre standard farger – inspirert fra naturen. Hav, fjell, skog og vidde byr på naturlig inspirasjon. Vi leker med farger, og skaper ditt interiør. Bjertnæs Sag har i flere år levert store mengder overflatebehandlet panel med farger, etter våre kunders ønske. www.bjertnaes.no

Lister til alle formål

For mer informasjon se:

www.kkværner.no

Listverk er et interiørprodukt som skal forsterke og framheve husets egenart. l

400 profiler

l

100 års erfaring

l

Malte og beisede lister

l

Tidsriktige profiler

Trondheimsvegen 79, 2040 Kløfta Tlf. 63 93 48 50 - post.kkvaerner@stangeskovene.no

Vi leverer foldedører og heve-/skyvedører i aluminium

Elvesletta 25, 2323 Ingeberg Tlf: 62 59 71 00 profilteam@profilteam.no

201


=

Innholdsfortegnelse

Kombinér nye krav med gamle tradisjoner Alle nye hytter over 70 m2 skal isoleres. Med ROCKWOOL isolasjon får du økt brannsikkerhet, mindre energiutgifter og bedre bokomfort. Mange ønsker seg torvtak på hytta. Vår kompakte torvtaksløsning består av få sjikt - noe som gir en rask, rimelig og mer fuktsikker løsning. I tillegg virker all snøen på taket som ekstra isolering. Mer informasjon på www.rockwool.no.

Økt energieffektivitet energieffektivitet Økt Økt komfort komfort og og helse helse Økt

Vindu mot vår tid

Norgesvinduet er selve prikken over i’en i våre hus og hytter! Ved bruk av Norgesvindue­t gir vi våre hus og hytter et ekstra særpreg. Helt bevisst har BoligPartner valgt å bruke et stort antall vinduer. Dette bidrar i høy grad til å gi byggene de særegne fasadene BoligPartner er kjent for. Vinduer til hytter kan også leveres i to- eller flere-rams sidehengslet utførels­e med hasper eller vridere for mer tradisjonelt utseende.

Økt energieffektivitet Økt energieffektivitet Økt komfort og helse Økt komfort og helse

Vinduene kan leveres med blant bransjens beste 3-lags superenergiglass med varmkant spacer og argon gassfyllinger! Dette gir deg økt komfort og bedre miljø både inne og ute!

www.norgesvinduet.no

Økt energieffektivitet reduserer energiforbruket varig varig reduksjon i energiforbruket reduserer energiforbruket varig Økt komfort og helse ingen ingenluftlekkasjer luftlekkasjerog og trekk ingen luftlekkasjer ogtrekk trekk

Økt energieffektivitet Økt komfort og helse

SIGA og SIGAgiftfritt giftfritt luftogvindtetthetssystem vindtetthetssystem SIGA giftfrittluftsystem for luft- og vindtetting TG 20134 TG 20134

SIGA giftfritt luft- ogpå vindtetthetssystem ingen byggskader ingen byggskader pågrunn grunnav av muggsopp ingen byggskader på grunn avmuggsopp muggsopp

SIGA giftfritt luft- og vindtetthetssystem reduserer energiforbruket varig ingen luftlekkasjer og trekk ingen byggskader på grunn av muggsopp

reduserer energiforbruket varig ingen luftlekkasjer og trekk ingen byggskader på grunn av muggsopp

TG 20134

TG 20134

FF inin nnututme mrer sig sig aa .s.s ww isis ss

Finn ut m siga.sw er iss

Finn ut m siga.sw er iss

Gode råd & byggevarer

SIGA giftfritt luft- og vindtetthetssystem reduserer energiforbruket varig ingen luftlekkasjer og trekk ingen byggskader på grunn av muggsopp

TG 20134

Finn ut m siga.sw er iss

tlf. 61 22 00 00

www.gaus.no

202

SIGA giftfritt luft- og vindtetthetssystem reduserer energiforbruket varig ingen luftlekkasjer og trekk ingen byggskader på grunn av muggsopp

TG 20134

Finn ut m siga.sw er iss


Vi kan takstoler Vår lange erfaring og høye kompetanse har gjort oss til landets ledende leverandør av takstoler. Kontakt oss på jatak.no

TAKSTOLER

HULLDEKKE

PRECUT

ELEMENTER

MONTERINGSEFFEKTIVE TREKONSTRUKSJONER

En seriøs forbindelse etasjene imellom Mer elegant kan du sannsynligvis ikke bevege deg mellom etasjene i din nye hytte. Men valget til BoligPartner er ikke bare basert på trappens fordelaktige utseend­e. Hestnæstrappen produseres i en harmonisk balanse mellom moderne data­teknolog­i og tradisjonelt håndverk. Resultatet er trapper som både tåler kritisk­e øyne og generasjoners bruk. Se på trappen som et møbel, det har BoligPartner gjort!

Tlf: 62 58 01 91 - post@hestnestrapp.no www.hestnestrapp.no

Ekte trefiberkjerne uten tilsettingsstoffer gjør at Huntonit er stabil i forhold til både fukt og temperatursvingninger. Produsert i Norge av norsk skog. Perfekt blant annet i hytter og baderomstak.

Anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund

huntonit.no

KJØKKENET ER HJEMMETS HJERTE

203


=

NORGES LEDENDE ENTREPRENØR, PRODUSENT OG LEVERANDØR AV TRAPPER, REKKVERK OG BALKONGER Innholdsfortegnelse

STOLT NORGES LEDENDE ENTREPRENØR, PRODUSENT OG LEVERANDØR AV TRAPPER, REKKVERK OG BALKONGER LEVERANDØR TIL NOEN AV VÅRE REKKVERK:

NOEN AV VÅRE REKKVERK:

BOLIGGAULA ORKLA PARTNER

GLASSREKKVERK:

SPILEREKKVERK:

ORKLA

:

GLASSREKKVERK:

SPILEREKKVERK:

GAULA

STOLT STOLT STOLT LEVERANDØR TIL STOLT LEVERANDØR TIL LEVERANDØR TIL LEVERANDØR TIL BOLIGBOLIGBOLIGBOLIGSe hele vårt utvalg avPARTNER ORKLA GAULA PARTNER PARTNER PARTNER produkter på midthaug.no

A

Brødrene Midthaug AS Skallvegen 1, 6453 Kleive

Brødrene Midthaug AS Tlf 71 20 15 00 salg@midthaug.no Skallvegen 1, 6453 Kleive NORGES LEDENDE ENTREPRENØR, PRODUSENT OG LEVERANDØR AV TRAPPER, REKKVERK Tlf OG BALKONGER 71 20 15 00 salg@midthaug.no Se hele vårt utvalg av produkter på midthaug.no

NOEN AV VÅRE REKKVERK:

GLASSREKKVERK:

SPILEREKKVERK:

Brødrene Midthaug AS Skallvegen 1, 6453 Kleive Tlf 71 20 15 00 salg@midthaug.no

Brødrene Midthaug AS NORGES LEDENDE ENTREPRENØR, PRODUSENT OG LEVERANDØR AV TRAPPER, ORKLA REKKVERK OG BALKONGER Skallvegen 1, 6453 Kleive ORKLA GAULA ORKLA GAULA Form og funksjon... Tlf 71 20 15 00 salg@midthaug.no

NORGES LEDENDE ENTREPRENØR, PRODUSENT OG LEVERANDØR AV TRAPPER, REKKVERK OG BALKONGER Se hele vårtAV utvalg av REKKVERK OG BALKONGER NORGES LEDENDE ENTREPRENØR, OG LEVERANDØR TRAPPER, NORGES LEDENDE ENTREPRENØR, PRODUSENT OG LEVERANDØR AV TRAPPER, REKKVERK PRODUSENT OG BALKONGER produkter på midthaug.no NOEN AV VÅRE REKKVERK:

NOEN AV VÅRE REKKVERK:

NOEN AV VÅRE REKKVERK:

GLASSREKKVERK:

GLASSREKKVERK: SPILEREKKVERK:

GLASSREKKVERK:

SPILEREKKVERK:

SPILEREKKVERK:

GAULA

NOEN AV VÅRE REKKVERK:

Brødrene Midthaug AS Skallvegen 1, 6453 Kleive SPILEREKKVERK: Tlf 71 20 15 00 salg@midthaug.no

GLASSREKKVERK: Passform, slitestyrke og frostbestandighet er selvsagte egenskaper i våre produkter, men vi vil at de skal leve opp til noe mer. At du kjenner glede og stolthet når du ser ditt tak er også viktig for oss. Vi har produsert takstein i 50 år Se hele vårt utvalg av og dette har gitt oss verdifull erfaring og garanterer deg som kunde takstein av produkter på midthaug.no beste kvalitet. Takstein fra oss finnes i mange farger og former.

ORKLA

GAULA

Hvordan blir ditt tak?

Se hele vårt utvalg av produkter på midthaug.no

Brødrene Midthaug AS Skallvegen 1, 6453 Kleive Tlf 71 20 15 00 salg@midthaug.no

Se hele vårt utvalg av produkter på midthaug.no

Brødrene Midthaug AS Skallvegen 1, 6453 Kleive Tlf 71 20 15 00 salg@midthaug.no

Se hele vårt utvalg av produkter på midthaug.no

Foto: Sturla Bakken. Stylist: Susanne Swegen

www.benders.no

Det er opp til deg Se mer på stryntrappa.no

Stryntrappa kommer i mange ulike modeller, med flere spennende valgmuligheter innenfor hvert uttrykk. La deg inspirere og finn løsningen som passer perfekt til din hytte. Nå kan du også utnytte kvadratmeterne under trappen på en smart måte ved å velge Stryntrappa Bod, Garderobe eller Kontor. Snakk med BoligPartner, besøk vårt nettsted og våre butikker for mer inspirasjon. Kvaliteten og mulighetene må oppleves.

VARIG LØSNING FOR TORVTAK Protan torvtaksmembran er utviklet for et tøft, nordisk klima og beskytter din fritidsbolig uansett vær og vind. Protan – beskytter verdier

204

Brødrene Midthaug A Skallvegen 1, 6453 K Tlf 71 20 15 00 salg@

Se hele vårt utvalg produkter på midt


1.602,-

Tillegg for frostet glass Ola 3, 2x3rt.

365,-

Tillegg for maskinantikk, Aldeutsch og Cathedral glass Ola 3, 2x3 rt.

2.003,455,-

525,-

656,-

Tillegg for fasettslipt buet glass Harmoni 2x4 rt.

2.512,-

3.140,-

Tillegg for fasettslipt rett glass Harmoni 2x4 rt.

2.158,-

2.698,-

Tillegg for maskinantikk, Aldeutsch og Cathedral glass Harmoni 2x4 rt.

635,-

794,-

Tillegg for frostet glass Visjon 1, hel rute

380,-

475,-

Tillegg for frostet glass Visjon 2, hel rute

WC510,-

281,-

351,-

603,-

754,-

365,-

455,-

NORSKE KVALITETSDØRER FRA TOTEN

Tillegg for frostet glass Visjon 3, 3 ruter Tillegg for frostet glass, 2x5 rt. Tillegg for frostet glass, 2x3 rt.

638,-

Sjekk ut katalogen med hele dørprogrammet og vårt totale tilbud på www.kloppen.no

Tillegg messingsprosser:

Følg oss på

Tillegg for fasettsl. i messingsprosser, Ola 4

2.621,-

3.276,-

Tillegg for fasettsl. i messingsprosser, Ola 3

2.500,-

3.125,-

Tillegg for fasettsl. i messingsprosser, Ola 3B

3.280,-

4.100,-

Tillegg for fasettsl. I messingsprosser, Harmoni rett

3.060,-

3.825,-

Tillegg for fasettsl. I messingsprosser, Harmoni buet

4.180,-

5.225,-

Lik oss på

Grafisk produksjon: Vektor 1, Gjøvik. Interiørbilder på side 1, 14 og 15 er gj

Tillegg for fasettslipt glass Ola 3, 2x3 rt.

Eller ta kontakt med oss på telefon 61 16 86 66 for en hyggelig dørprat om hva vi kan gjøre for å dekke DITT spesielle dør-behov!

Div tillegg: Tillegg for syrebeis. furudør (i.f.h.t. ubeh.) Tillegg for syrebeis. karm

585,-

Harmoni R hvit

Visjon 1 hvit TR 1 445,-

731,556,-Ola 4 hvit

Tillegg for hvitpigment. furudør (ifht ubeh.)

585,-

731,-

Tillegg for hvitpigment. karm

445,-

556,-

Tillegg for to-fløyet. 2x dørpris +

455,-

569,-

0,-

0,-

Ola 3 hvit

Ola 4 hvit TR 1

Bygget etter gamle håndverkstradisjoner, med meget solid konstruksjon og løftehengsler. Tillegg for andre NCS farger (pr farge) + kr 200,- pr. dør utover 1 stk. 3.350,- 4.188,Sammen med en finish av beste kvalitet, er dette dører med optimal stabilitet og med meget lang Tillegg for dempelist i karm 410,513,levetid! Da Skyvedørskarm dørene hvit i tillegg leveres med ferdig sammensatte karmer, sikrer dette også en raskest M 8-9-10 2.106,- 2.633,mulig montering! Vi kan også tilby unike dør-løsninger – etter DITT ønske, for din bolig eller hytte! Dørvrider type 183 stål 262,328,Tillegg for dør med hengslet sidefelt. 2x dørpris + 0,-

Kloppvegen 256, 2850 Lena Kloppvegen 256, 2850 Lena Tlf. 61 16Tlf. 866166 16 86 66 – Faks 6116 16 76 post@kloppen.no – www.kloppen.no post@kloppen.no – www.kloppen.no

Andre fyllingsinndelinger på forespørsel Fradrag: Fradrag skyvedørsblad - hvit dør

-475

-594,-

Fradrag skyvedørsblad - lakkert dør

-415

-519,-

Fradrag skyvedørsblad - ubehandl. Dør

-120

-150,-

Fradrag hvis det ønskes ubehandl. karm på hvit dør

-355

-444,-

Fradrag hvis det ønskes ubehandl. karm på lakkert dør

-295

-369,-

Husk å bestille dørene med flat terskel hvis du har balansert ventilasjon i huset ditt!

Følg oss på Instagram: @kloppentrevare

Lik oss på Facebook PANTONE 463 C

29

GLAVA® våtromsplater sikrer lengre levetid i forhold til lekkasjer, sopp og råte, og gjør investeringen i moderne bad og våtrom gunstigere. Gjør det riktig med én gang. Bruk våtromsplater fra GLAVA® - ekspert på norske forhold siden 1935. glava.no

Inntil 5 år f�r f�rste overmaling!

Valgfri JOTUN-farge Valgfri kledningsprofil Helnorsk produkt

Utvendig kledning med 4-sidig råtebeskyttelse Fabrikkmalt med det beste fra JOTUN

Optimal kvalitet Spar tid og penger Les mer på ultimalt.no

VELG ET KJØKKEN FRA NOREMA Gjør som titusenvis av andre før deg. Unn deg et kvalitetskjøkken fra Norema. Kjøkkenet du har drømt om lenge. Velkommen til en kjøkkenprat.

205


=

Innholdsfortegnelse

Landheim leverer precut av trekonstruksjoner.

Vi kapper, freser, garper og tar hull med våre CNC-styrte Hundeggere. Alt er pakket i logisk rekkefølge, godt merket. Enkel montering er essensielt, slik at montasjen på byggeplass blir effektiv og presis.

TAKSTOLER / BYGGKOMPONENTER / ELEMENTER TAKSTOLER / BYGGKOMPONENTER / ELEMENTER

LANDHEIM AS 2848 Skreia | Tlf 61 14 27 40 | landheim.no

DIN LOKALE LEVERANDØR AV BYGGEVARER Byggmakker er stolt leverandør av byggevarer til BoligPartners hus og hytter. Har du et prosjekt du gjerne skulle gjennomført? Vi hjelper deg i gang. Hos oss får du god og kvalifisert hjelp til alle dine spørsmål om hvilke verktøy som får jobben gjort, og hvilke materialer du bør velge. Ønsker du å få jobben gjort, spør oss om Fiks Ferdig. Ta kontakt med din lokale Byggmakker, så er du i gang! Trenger du inspirasjon? Du finner massevis av smarte, fine og praktiske løsninger på byggmakker.no

Velg en smart baderomsvegg

Fibo veggpanel gir deg uendelige muligheter til å skape din baderomsdrøm i hytter og hjem. Velg blant et bredt utvalg av ulike strukturer og design, miks og match til du finner stilen som passer deg.

Fibo | A smart way to tranform your wall. Bli inspirert på fibo.no

Vi skaper kontinuerlig nye dørhistorier ved å kombinere fortidens erfaring med framtidens tekniske muligheter.

vakker◆varig◆verdifull 206

Kverndalsvegen 40, 2416 Jømna | T: +47 62 43 59 50 | jomna.no


Kjøp kvalitet. Kjøp Aaneslands produkter. Kjøp kvalitet. Kjøp kvalitet. KjøpAaneslands Aaneslands produkter. Kjøp produkter. SØYLER • REKKVERK • FLAGGSTENGER

OMRAMMING DØR/VINDU • FASADEDEKOR SØYLER • REKKVERK • FLAGGSTENGER TAKÅS/RUNDSTOKK • SPESIALPRODUKTER OMRAMMING DØR/VINDU • FASADEDEKOR SØYLER • REKKVERK • FLAGGSTENGER TAKÅS/RUNDSTOKK • SPESIALPRODUKTER OMRAMMING DØR/VINDU • FASADEDEKOR TAKÅS/RUNDSTOKK • SPESIALPRODUKTER

Stolte siden 1945 Stoltehåndverkstradisjoner håndverkstradisjoner siden 1945 www.aaneslandfabrikker.no • www.limt.re www.aaneslandfabrikker.no • www.limt.re

Stolte håndverkstradisjoner siden 1945 www.aaneslandfabrikker.no • www.limt.re

Limtre – bærekraftig og miljøvennlig Limtre fra Moelven er produsert av lokalt råstoff, er formstabilt og er det sterkeste byggemateriale i forhold til sin vekt. Moelven Limtre er total­leverandør av komplette bæresystemer i limtre, Kerto, BauBuche og beslag. Vi er stolt leverandør av limtre til BoligPartner sine hus og hytter.

207


=

Innholdsfortegnelse

Sjø og fjell. Blått hav og langstrakte vidder. Norge er vakkert – Norge er innholdsrikt. Her bor vi, og her har vi hytte. Mens noen vil bade, vil andre gå på ski. Noen vil slikke sol, andre bestige topper. Norge byr på unik natur og uendelige muligheter. Dette forsøker vi å omfavne. Og vi forsøker samtidig å flytte grenser, grenser for hva folk tenker om hytter. Uansett hyttedrøm – vi gir deg mulighetene.

Hovedkontor: Tjuvholmen, Brygga 11, 2317 Hamar

post@boligpartner.no

boligpartner.no

Telefon: 47 71 70 00


=

Innholdsfortegnelse

Profile for BoligPartner

Boligpartner Hyttekatalog - 2020  

Boligpartner Hyttekatalog - 2020