Page 1

5 en 6 februari SECOND EDITION Landgoed de Salentein NIJKERK - NEDERLAND


DISTRIBUTIE BENELUX WALTERR EYEWEAR


DISTRIBUTIE BENELUX WALTERR EYEWEAR


Inhoud

BODEGAS SALENTEIN PAGINA 80

FEBRUARI 2017

7 Editorial: Bold aan het woord 9 Praktische Informatie 10 Geschiedenis Landgoed

12

16 Locatie 1: de Callia Lounge 30 Locatie 2: Restaurant de Salentein

TERUGBLIK EERSTE EDITIE

37 Sponsorproject: Stichting Jarige Job 40 Locatie 3: Huis de Salentein (1) 43 Muziek: Dr. Frame 54 Locatie 3: Huis de Salentein (2) 66 Bold-Magic: Steve Carlin 68 Locatie 4: ArgentinArte 82 Gezocht 83 Overzicht deelnemers

39

Interview FAKBYFAK

64

LAAT U VERBAZEN DOOR ILUSIONIST

Steve Carlin

Interview VISIVA

66

a l s e T Experience PAGINA 52

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

5


6 

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


EDITORIAL

Second ! Edition LAAT U WEDEROM VERRASSEN OP DEZE NIEUWE EDITIE! Trots kunnen we terugkijken op een geslaagde eerste editie van Bold Optical Fair op het adembenemende Landgoed de Salentein afgelopen 11 en 12 September. Veel opticiens uit binnen- en buitenland hebben Bold bezocht en zich laten inspireren of mooie collecties ingekocht. Ook was er tijd om met de diverse ge­passioneerde designers, die ook aanwezig waren, van gedachten te wisselen. Daarnaast kon er worden genoten op de terrassen van een heer­ lijke lunch en prachtige wijnen. De echte genieters bleven nog voor een bijzonder goed stukje vlees of vis bij Portillo Bar Bodega. Het succes van Bold is mede te danken aan onze deelnemers, door hun inzet en gemoedelijke sfeer onderling was het een bijzondere editie. We hebben veel positieve reacties uit de markt ontvangen en we bleken een interessante nieuwe speler te zijn voor de optiekwereld. Ook deze keer willen wij u opnieuw prikkelen en nodigen wij u uit op de tweede editie van Bold. Hiervoor hebben we veel nieuwe interessante merken uitgenodigd in het midden en hoogsegment, zijn de nieuwste Tesla’s te bewonderen en kunt u zich laten verbazen tijdens Bold Magic, verzorgd door ilusionist Steve Carlin. Onze gast DJ Dr. Frame zal in Huis de Salentein de muzicale ambiance ver­zorgen. Graag verwel­komen wij u op 5 en 6 februari 2017!

ONZE FOCUS LIGT OP MERKEN UIT HET MIDDEN-EN HOOG SEGMENT Middensegment, die zo belangrijk is voor een gezonde omzet dat je het bijna de ben­zine kan noemen die de motor nodig heeft om te kunnen blijven draaien. Om in deze beeldspraak te blijven noem ik het Hoogsegment de kwaliteit van de motor, daar kies je voor om jezelf te onderscheiden. Samen zorgen ze voor een sterke voortstuwing, wat een gezonde onder­ neming ook nodig heeft. Daarnaast is de term ‘upscaling’ de laatste tijd ook populair. Met al het concurrentie geweld en prijsoorlogen bij de optiek ketens is het des te belangrijker om je formule of collectie onder de loep te nemen en zie je veel optiekzaken nu kiezen voor bijzondere collecties waarmee je boven het maaiveld uitsteekt voor de klant die kwaliteit en originaliteit zoekt. Ook opgemerkt op Bold, veel nieuwe jonge optiekondernemers die door deze nieuwe opzet naar Landgoed de Salentein waren gekomen voor inspiratie, netwerken en het aankopen van mooie collecties. een goed teken dat de wind in de zeilen staat voor de optiek. Nog even terugkomend op het woord ‘motor’. We hebben Tesla uitgenodigd omdat er veel auto fanaten zijn onder onze optiekers. Tesla nodigt iedereen uit om met de nieuwste Tesla modellen kennis te maken en uitleg te geven over deze motor van de toekomst!

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

7


Ontdek wat ZEISS u te bieden heeft


Locatie overzicht Callia Lounge

VANAF PAGINA 16

Restaurant

2

Salentein

de

E

TIE CA

VANAF PAGINA 30

3 Huis de

LO

Aanmelden geschiedt bij de ingang van het Landgoed, u hoeft zich dus niet vooraf aan te melden. Onze Bold-hostessen zullen u inschrijven en een plattegrond met deelnemers overzicht verstrekken. Verspeid over het landgoed zullen er diverse Boldmedewerkers rondlopen die u graag te woord staan of op weg helpen naar de juiste locatie.

LO

Deze editie zal illusionist Steve Carlin (bekend van het SBS6 tv-programma “It’s a Kind of Magic”) u doen verbazen tijdens zijn Bold Magic tour. Hij zal iedere locatie aan doen. Kijk op pagina 66 voor meer informatie en tijden.

1

de

Salentein

VANAF PAGINA 40 EN 54

Ar gentin4 Ar t e

LO

TIE CA

Openingstijden: Bold opent zondag 5 februari om 11.00 uur haar deuren voor de bezoekers tot 18.00 uur, met een uitloop naar 19.00 uur bij veel drukte. Maandag 6 februari zullen we om 09.00 uur starten en ook maandag geldt 18.00 uur als sluitingstijd,

maar bij drukte wordt het verruimt tot 19.00 uur. Verder is het misschien handig om te weten dat Restaurant de Salentein en de Callia Lounge rolstoel toegankelijk zijn. Het Huis de Salentein en Galerie ArgentinArte beschikken over een kleine lift om bezoekers die slecht ter been zijn, respectievelijk naar boven en naar beneden te kunnen brengen door personeel van het Landgoed.

LOCATI

Hier volgt praktische informatie over Bold Optical Fair op het Landgoed de Salentein. Deze editie hebben we vier locaties die u kunt bezoeken. In alle vier de expositie locaties kunnen de consumpties uitsluitend worden betaald met speciale Salentein-munten. Deze munten kunt u bij locatie de Callia Lounge tegen contante betaling kopen en in locatie: Huis de Salentein zowel met pin als contante betalingen aankopen tegen een speciaal tarief (€ 2,50 i.p.v. € 3,75). Munten kunnen niet terug ingeleverd worden, wel kunt u ze bij de ArgentinArte locatie doneren aan Stichting Jarige Job (zie pagina 37 voor meer informatie), help mee en steun dit mooie initiatief. Portillo Bar Bodega heeft een speciale Bold lunch voor u samengesteld (zie pagina 83). Speciaal voor de wijnliefhebbers die Bold bezoeken heeft Landgoed de Salentein een speciale actie voor u! Kijk snel op pagina 80 voor meer informatie.

TIE CA

Praktische informatie

VANAF PAGINA 68

3

P

4

2 6

Landgonetdein de Sale

1

Nijkerk 5, 3862 RA tweg raa rst te ut

5

INGANG BOLD ↑ 1. De eerste locatie: de Callia Lounge. 2. De tweede locatie: Restaurant de Salentein. 3. De derde locatie: Huis de Salentein.

4. De vierde locatie: ArgentinArte. 5. Tesla Experience. 6. Portillo Bar Bodega.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

9


GESCHIEDENIS

“Huis de Salentein”

Huis “De Salentein” was oorspronkelijk, in zijn eerste, eenvoudige vorm, een boerderij. In de 16e eeuw werden de bewoners/eigenaars genoemd als de Heren van “Groot Vaneveld”. Leden van het geslacht Van Vaneveld bekleedden in de 15e/16e eeuw belangrijke functies. Diverse leden van dit geslacht waren burgemeester en schepen van Harderwijk. Door vererving woonden hier achtereenvolgens de families Van Delen en Van Westervelt. Onder de latere Van Westervelts, is de hofstede in de 18e/19e eeuw aanzienlijk uitgebreid en verfraaid en werd het bezit door enorme aankopen vergroot. Ook de omgeving werd verfraaid door grote aanplantingen. Onder Heribert Willemz van Westervelt wordt de naam van het huis veranderd in Huis “De Salentein”. Heer van Salentein was in het dagelijks leven burgemeester van Harderwijk. Zijn dochter Alyda Johanna van Westervelt trouwt in 1801 met Paul Engelbrecht van Hangest baron d’Yvoy. Zij stierf op 29 jarige leeftijd in 1811, waarna haar man hertrouwde in 1817 met Catharina Johanna Broen die een jaar later een dochter krijgen, Anna Magdalena. Heribert van Westervelt stierf in 1831 en is begraven op een eilandje in het bos bij het landgoed. De gedenksteen is er nog te vinden. Aan de overkant van Huis “De Salentein” ligt het huis “De Berecamp” dat samen met “De Salentein” door vererving en het huwelijk van de dochter van de baron, Anna Magdalena van Hangest barones d’Yvoy met jonkheer mr. Maurits van Weede en zo toekomt aan de familie Van Weede. Willem Marcus van Weede, o.a. kamerheer in buitengewone dienst van Koningin Wilhelmina, liet in 1906 het huis verfraaien met kantelen en torens en toen ontstond pas de huidige “kasteelachtige” vorm.

10

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

In 1925 komen beide huizen in het bezit van de familie Van Haersma de With, ook weer bekend als een oud en aanzienlijk adel geslacht, dat de Nederlandse regering o.a. in diplomatieke dienst diende. Tijdens de oorlog waren de Duitsers hier ingekwartierd (de wijnkelder werd “leeg gezopen”). Huis “De Salentein” werd tot 1965 bewoond door de familie Van Haersma de With. Daarna werd het intern verbouwd en deed het huis dienst als kindertehuis Meilust. In 1980 werd een deel van het landgoed, bestaande uit Huis “De Salentein” plus bijgebouwen o.a. het voormalige koetshuis, de voormalige dorsmolen, stallen alsmede boerderij “De Hoogedam” door de familie Van Haersma de With verkocht aan de familie Pon. Na een grondige restauratie werd het hoofdgebouw begin 1982 in gebruik genomen door Pon Holdings B.V. als kantoor. Na het bouwen van een woonhuis voor de in het koetshuis wonende pachter, werden ook het koetshuis en de dorsmolen gerestaureerd en in eind 1983 in gebruik genomen als restaurant, party- en vergadercentrum “de Salentein”. Door jonkheer W.H.M. van Haersma de With werd inmiddels ook het “De Berencamp” gerestaureerd. De Berencamp wordt nu bewoond door het gezin van zijn zoon Maurits. Nijkerk heeft nu, na de verschillende restauraties, in de naaste omgeving enkele gebouwen met een rijke historische achtergrond, volledig hersteld en aangepast aan de eisen van deze tijd.

(De bouwstijl van Huis de Salentein wordt door de rijksdienst voor het cultureel erfgoed getypeerd als “pseudo-middeleeuws met neogotische kenmerken”. De gietijzeren toegangsbrug dateert uit 1849).

ISH

FIN

P T STAR

INGANG: BOLD OPTICAL FAIR


LANDGOED

de Salentein LOCATIE 3: HUIS DE SALENTEIN

LOCATIE 4: ARGENTINARTE

TESLA EXPERIENCE

LOCATIE 2: RESTAURANT DE SALENTEIN

LOCATIE 1: CALLIA LOUNGE

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

11


Back

to

TERUGBLIK OP DE EERSTE EDITIE

in e t n e l a S e d d e o g Land

Roofvogelshow

Huis de Salentein 12 

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


Terugblik op de eerste Bold BOLD OPTICAL FAIR MAAKT EEN EIND AAN VEEL VAN HETZELFDE Op een druilerige zondagmorgen reden wij het Landgoed SALENTEIN binnen. De locatie van BOLD OPTICAL FAIR. Bij binnenkomst verraste ons de relaxte sfeer en de luxe ambiance. Hier niet veel van hetzelfde, maar in aparte settings aandacht voor vernieuwende en bestaande merken in een originele presentatie. Het bij ons nog steeds aanwezige “brillenvirus” werd alleen nog maar aangewakkerd. Veel bijzondere monturen gezien en als verrassing een leuke ontmoeting met de ontwerper MASAHIRO MARUYAMA.

Inmiddels was de zon gaan schijnen en hebben we heerlijk buiten geluncht. Ook dat was van grote klasse.Ontspannen en met een goed gevoel en twee nieuwe top collecties rijker reden we weer richting Rotterdam. Een bezoek aan BOLD staat zeker ook voor 2017 op ons programma. Hulde voor de initiatiefnemers en……...BELEEF HET OP BOLD.

BEN & INGRID AKKERMAN EYECLUSIVE

ArgentinArte

Artisan Area

Optimaker / workshop


Terugblik op de eerste Bold BOLD & BEAUTIFUL Op zondagochtend een villa binnentreden, omgeven door een schitterend aangelegde tuin en dan mooie ruimtes betreden met historisch karakter is al feest. Wanneer er dan sprake is van verrassende brilmerken en hun representanten, ieder in een eigen ambiance, dan geldt Zien is Feest. Huis de Salentein is prettig gelegen en presenteerde zich voor de eerste keer als lokatie voor Bold Optical Fair. Een entourage die past bij de beleving van de merken die ik er zag.

De weldaad die men ondergaat bij het binnentreden van een klein museum of een winkel met bijzondere kunst of design. Het is me goed bevallen, de sfeer was gemoedelijk en wederzijds respectvol. Het kan goed naast elkaar bestaan, presentatie van mooie monturen binnen een grote en kleine context. De nieuwsgierigheid naar de tweede editie is er in ieder geval door aangewakkerd. Warm aanbevolen. GUDO, HATTEM

Callia Lounge Huis de Salentein


Back

to

Huis de Salentein

TERUGBLIK OP DE EERSTE EDITIE EDIT TIE

ArgentinArte

Huis de Salentein Artisan Area BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

15


16

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


LOC IE AT

1

de

Callia Lounge A

Prive

Prive

GARDEROBE DAMES WC HEREN WC

INGANG

1

3

TERING BAR/CA

2 B

4 5

7 6

IN DEZE LOCATIE VINDT U: A Voor 't Optiek. B Maui Jim. 1. Eyecon Eyewear, Gerry Weber. Bjรถrn Borg, Peak Performance. 2. Charmossas. 3. KunoQvist, WeSCRESTAURANT Eyewear. PORTILLO BAR BODEGA 4. PAUL & JOE Eyewear, RG512 OPTICS, Faรงonnable Eyewear. 5. Chopard. 6. Eigensign, Jette, Baldessarini. 7. colibris. GARDEROBE DAMES WC HEREN WC

DE

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | BAR/CATE

INGANG

17


INTERESSANTE

LEASE AANBIEDINGEN AANTREKKELIJKE

Unicos URK-800F Autorefractor Keratometer

KORTINGEN INRUIL

MOGELIJKHEDEN

Brilliantly conceived & beautifully crafted. Enhanced measuring speed & user friendly

Diverse

NIEUWE PRODUKTEN

OCCASIONS SION OP voorraad

Wij servicen UW PHOROPTER excl. onderdelen al voor

395,-

LAN D*

PHOROPTER

VA N H EE L ER

Develop our 80 year’s of experience and the new technology

LIST

ED

ZIX FUJI GANKYO KIKAI FMG High precision vertical lens edger

MDT

E

A CI

N

With its technical (table-top with the electrical up/down adjustemnt) and design improvements, ECO PLUS represents the new generation of well-known ECO UNIT.

SP

MDT refractieunit Smart Plus


STAND NR.

A

VOOR 'T OPTIEK

KWALITEIT EN GOEDE SERVICE Voor’ t Optiek Optische instrumenten service Voort Optical Service B.V. Bestaat nu circa 5 jaar. Graag willen wij ons voorstellen aan de klant die nog niet met ons bekend is. In het begin toen wij het bedrijf net gestart waren, hebben wij gebruik gemaakt van mond tot mond reclame. Wij hebben toen veel werkzaamheden uitgevoerd in samenwerking met andere leveranciers. Met trots kan ik u zeggen dat door onze groei en wensen van de klant wij nu een zelfstandige leverancier zijn geworden van alle optische instrumenten. Wij zijn een totaal onafhankelijk en zelfstandig bedrijf, zonder investeerders of aandeelhouders. Hierdoor is het voor ons

erg van belang, altijd kwaliteit en goede service te verlenen. Wat natuurlijk, u als klant, meer tevredenheid oplevert maar ook kunnen onze prijzen hierdoor scherp en voordelig voor u uitpakken. Onze focus ligt op het repareren van instrumenten. Daarnaast de verkoop van onze producten. Onze specialiteit is de Phoropter service, waarbij wij alle merken kunnen servicen. Wij servicen op jaarbasis circa 200 phoropters en hebben hiermee veel leveranciers ondersteund. Daarnaast beschikken we over een zeer groot aantal technische documentatie, kalibratietools en goed opgeleid personeel. Hierdoor kunnen wij heel veel support leveren, ongeacht het merk van uw instrument.

CONTACT Voor’ t Optiek Voort Optical Service B.V. info@voortoptiek.nl +31 (0)255 757 777 www.voortoptiek.nl

STAND NR.

01

GERRY WEBER

DUITSE KWALITEIT EN INTERNATIONALE ALLURE Gerry Weber staat als een rots in de branding. Gerry Weber is vorig jaar een nieuwe weg ingeslagen met een nieuwe designer. De altijd zo klassieke stijl is wel behouden gebleven, maar nu met een nieuwe JONGE LOOK. Gedurfd maar toch tijdloos mooi. Monturen van de GERRY WEBER collectie schitteren door hun meesterlijke compositie van het ontwerp en materiaal.

De met hoge kwaliteit gemaakte modellen zijn nieuw en interpreteren klassiekers van de oogmode: Door de combinatie van klassieke vormen met design en georiënteerde stilistische elementen is de unieke extravagante charme van GERRY WEBER brillen ontstaan, die resoluut een aanvulling is op elke outfit. De materialen zijn onveranderd en van uitstekende kwaliteit. Stainless steel, Japans titanium en acetaat van prachtige platen. Er is ook fashionable gewerkt met croco- en leatherlook. Gerry Weber heeft een verrassende nieuwe collectie die zeer concurrerend is. Ze zijn een nieuw tijdperk ingeslagen, wat merkbaar is aan de eyewear zoals de zonnebrillen collectie. Op dit moment is Gerry Weber het snelst

groeiende merk in de damesmode met 60 eigen winkels en 52 shop-in-shops bij grote gerenommeerde modehuizen zoals o.a. de Bijenkorf. Gerry Weber durft met Duitse kwaliteit, stijl en internationale allure de concurrentie aan voor de toekomst. Gerry Weber wordt vertegenwoordigd door Walter Koster van Sparkling Eye Concept. Sparkling Eye Concept vertegenwoordigt een vijftal merken in Nederland. Gerry Weber (Duitsland) – Eyeconwear.it (Italië) – Matttew Eyewear (België), Björn Borg en Peak Performance. Laat u verrassen en bezoek ons op Bold. CONTACT Sparkling Eye Concept info@sparklingeyeconcept.nl +31 (6) 52 60 23 43 www.sparklingeyeconcept.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

19


STAND NR.

88 01

EYECON EYEWEAR

ITALIAANS DESIGN MET FLAIR

Eyecon is een designer brillenmerk uit Italië wat stijl en klasse met elkaar verbindt. Met een duidelijke filosofie en een typisch Italiaans design met flair. In Italië word het merk gedragen door TV beroemdheden die het merk ontdekt hebben door zijn klasse en duidelijke identiteit. Voor de liefhebber van verfijnde ontwerpen met gevoel voor mooie materialen. Stylish en tegelijkertijd spannend. Eyecon bestaat uit 2 lijnen een Concept lijn en een Y-light lijn. Concept lijn bestaat uit een combinatie

van Italiaans acetaat en stainless steel met neuspads en de Y-light lijn bestaat uit ultradun en superlicht stainless steel. De laklagen van de metalen zijn van uitstekende kwaliteit en zijn uit meerdere lagen opgebouwd, zodat het lang mooi en krasvast blijft. Alle modellen worden uit een plaat vervaardigd. Dat alles word volledig gedaan in Veneto, district in het noordoosten van Italië met als hoofdstad Venetië. De visie van ontwerper Michèle Rovère is duidelijk zichtbaar in de mooie, elegante collectie van Eyecon. Hij ontwerpt en produceert alles in eigen beheer. HANDMADE IN ITALY. Gemaakt en gevormd door Italiaans vakmanschap en om deze reden is elke bril uniek, gecreëerd als een maatpak.

Hiermee hebben we een echte vernieuwer met kwaliteit en design in huis. De samenwerking met Eyecon loopt perfect en een goede en constante levering is richting de opticien verzekerd. Eyecon wordt vertegenwoordigd door Walter Koster van Sparkling Eye Concept. Dit jonge dynamische bedrijf is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam. Walter Koster is al 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Sparkling Eye Concept vertegenwoordigt een vijftal merken in Nederland.

CONTACT Sparkling Eye Concept info@sparklingeyeconcept.nl +31 (6) 52 60 23 43 www.sparklingeyeconcept.nl

STAND NR.

02

CHARMOSSAS

BACK TO BARCELONA Charmossas, een fris kleurrijk jong brillenmerk uit Barcelona, Spanje. Na vier jaar succesvol voor een ander internationaal gerenommeerd bekend Spaans merk ontworpen te hebben besloot de jonge Portugese ontwerpster Carla Isabel Pires vijf jaar geleden

dat het tijd was zelf haar vleugels uit te slaan. In Barcelona begon haar avontuur en startte zij haar eerste collectie. Inmiddels worden haar brillen over de wereld goed verkocht en is haar collectie geëvolueerd naar een volwassen commerciële en mooie collectie.

Stoere en verleidelijke monturen voor mannen en vrouwen. Gewaagde kleurencombinaties schuwt Charmossas niet. Frisse, heldere kleuren met leuke accenten geven je het gevoel van ­vrijheid, plezier en passie. CONTACT Walterr Eyewear info@walterr.nl +31 (0)6 16 67 83 76 www.Walterr.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

21


My-Eyewear

kt dit jaar! ende start gemaa its fl n ee eft he r ee My-Eyewea , met deze tw ni. t is uitgebreid lle pa n ke nino Lamborghi er m Het Terry Trish en To n; ke er m ve ie deeld van se, exclus x. Deze zijn inge nieuwe Italiaan lu ne Be de or vo n ben ik agent Van beide merke ’ prijs segment. ‘laag naar hoog den ipster”. Dit mid Nederlandse “H de or vo k er m ing en tro hippe astische uitstral Vasuma is het re n, heeft een fant le ril eb e nn zo en ta ren n de zelfs ndig segment montu lever alleen aa en ak ra sp af e met net k altijd op er goede servic kwaliteit. Ik wer ze en le el sn er ze rekenen op een , met uw bedrijf opticien. U kunt or mee te denken Do . ils ta de or en. aandacht vo tiek bedrijf pass even wat meer e bij u en uw op di n, pe er tw on s te en ludieke actie mooie de twee andere om Vasuma en ng la be t oo gr van book site en Social media is zijn eigen Face eft he k er m ia! omoten. Elke ) op social med merken, te pr r (#miriamidris28 ea ew Ey yM lg unt. Vo Instagram acco MIRIAM IDRIS CELL1 CELL2

+31 165 352 81 42 +31 165 502 65 21

MIRIAM@VASUMA.COM WWW.VASUMA.COM

COCO AND BREEZY Arteyefashion is ontstaan doordat het kunstzinnige duo Coco and Breezy graag kennis wil maken met de jonge Europese ‘Hipster”. Als team, die het bedrijf Arteyefashion leiden, kunnen wij u een volledig support geven van dit het hippe en kekke merk, dat wij voeren. Coco and Breezy introduceert de Twizzler collectie voor Nederland! Deze collectie is een bestaande collectie die in Amerika al zeer goed wordt doorverkocht in de verschillende exclusieve optiek zaken en door de snoepgoed gigant keten, Hershey’s. Deze Twizzler collectie, is speciaal voor deze keten ontworpen vandaar het ontstaan van de zeer kleurrijke zonnebrillen collectie. Wij zullen u voorzien van opvallend beeld materiaal opdat u zelf een mooie advertentie kunt samenstellen en dit via social media, kunt verspreiden. Coco and Breezy zijn het gezicht van Transitions lenzen en zullen bekende gezichen worden in de media. Dit versterkt de verkoop en u kunt uw expertise overbrengen aan de consument door de modellen met deze lenzen aan te bieden.


STAND NR.

03

KUNOQVIST

PASSIE UIT MALMÖ Wij produceren hoogwaardige brillen met kleurige details voor mensen die design waarderen en de kleine details die het verschil maken. Mensen die

ervan genieten om hun persoonlijkheid te uiten en hun bril zien als onderdeel van wat ze dragen. Wij zijn blij met mensen van alle leeftijden, maar onze collectie is toch voornamelijk voor mannen en vrouwen van boven de 30 die hebben ontdekt dat het leven nog lang niet zo slecht is als je ouder wordt. Mensen die genieten van het bereiken van een bepaalde leeftijd, wat het gevoel van wijsheid brengt en je meer laat genieten van de leuke dingen in het leven. Ons hoofdkantoor, atelier en showroom zijn gelegen op de bovenste verdieping van een voormalige drukkerij in het oudste industriegebied van Malmö, Norra Sorgenfri. Een plek die ons veel spontane stedelijke inspiratie geeft. KUNOQVIST werd geboren uit een

passie voor brillen en een verlangen om anders te zijn. Ons doel is nooit geweest om een merk te creëren voor iedereen. Sinds onze eerste collectie, gelanceerd in 2005, hebben we consequent gewerkt met klassiek Scandinavische designs, gecombineerd met spannende details en bewust gekozen kleuren. CONTACT Vice-Versa info@vice-versa.nu +31 (0)6 50 63 46 46

STAND NR.

PAUL & JOE EYEWEAR

04

EEN MAATJE KLEINER Uniek maar draagbaar, licht en toch opvallend acetaat, modisch maar dan zonder te overheersen. Uiteindelijk gaat het om de persoon erachter, niet om het montuur ervoor. Dankzij een sublieme pasvorm en fraaie vormgeving complementeren de monturen van P&J de drager in zowel vormgeving als kleur en brengen hierdoor balans in het gezicht.

De innovatieve, speelse en toch bescheiden ontwerpen van ontwerpster Sophie Mechaly die sinds 1995 haar ontwerpen op de markt brengt. De naam PAUL & JOE is een verwijzing naar de namen van haar twee zoontjes. PAUL & JOE Eyewear onderscheidt zich door unieke details aan de binnenzijde van het montuur aan te brengen waardoor de buitenkant van het montuur een stijlvol, bescheiden en ingetogen karakter uitstraalt. Bescheiden logo gebruik, zeer fraai plaatmateriaal en een geraffineerde pasvorm staan garant voor een perfecte uitstraling. Met de Little PJ collectie wordt hetzelfde resultaat bereikt, maar dan in een maatje kleiner. De perfecte tussenmaatjes, ideaal voor de kleinere volwassenen.

CONTACT RVS Vision info@rvsvision.com +31 (0)33 455 30 91 www.rvsvision.com / faconnable.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

23


BALDESSARINI ... Staat voor onafhankelijke tijdloze Herenmode, die de volwassenheid en elegantie van uw persoonlijkheid onderstrepen. Tijdens de BOLD beurs introduceren wij de nieuwe BALDESSARINI collectie welke bestaat uit 5 metalen en 4 Acetaat monturen.

Het uitzonderlijk van deze collectie zijn de scharnieren welke de ITF design Award hebben gewonnen in 2014.

www.beyewear.nl 0655 15 35 15

www.licefa-eyewear.com


STAND NR.

04

FAÇONNABLE EYEWEAR

FILMSTERREN AAN DE FRANSE RIVIERA Het Franse modemerk Façonnable laat zich inspireren door de rijke kleurenpracht van de Middellandse Zee. Filmsterren en aristocraten die genieten van een luxe vakantie aan de Franse Rivièra. Verscholen achter hun zonnebril, nippend aan een cocktail nemen ze elkaar op. In 1950 opent Jean Goldberg op deze welvarende plek een simpele kleermakerij. Al snel wordt zijn vakmanschap opgemerkt en het duurt niet lang dat smokings van zijn hand op het filmfestival van Cannes worden gedragen. Zoon Albert leert het kleermakersvak van zijn vader en blijkt een geheel eigen kijk op mode te hebben. Hij neemt de zaak van Jean over. Sindsdien zijn de zonnige kleuren van de Middellandse

Zee, de weelderige stoffen en de tijdloze elegantie het handelsmerk van Façonnable. In 1987 wordt aan de kledinglijn een accessoirelijn toegevoegd die onder andere ook correctiemonturen en zonnebrillen bevat. De Eyewear collectie richt zich hoofdzakelijk op het bescheiden doch moderne herensegment met een juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Façonnable Eyewear is een bescheiden, moderne herencollectie. Met een

uitmuntende pasvorm en draagcomfort zijn uiteengezette stijlen te vinden, namelijk de Progress-Line, de New-Vintage serie en de jongere Tailored Denim collectie. Zo is er voor elke man een gepaste bril. Façonnable pour les Garçons Uniek in de wereld is deze kindercollectie exclusief voor jongens! Façonnable pour les Garçons is sinds september 2013 de nieuwste uitbreiding bij Façonnable en alle mannen (van jong tot oud) kunnen hierdoor binnen deze collectie slagen. CONTACT RVS Vision info@rvsvision.com +31 (0)33 455 30 91 www.rvsvision.com / faconnable.com

STAND NR.

05

CHOPARD

TECHNISCH MEESTERWERK Louis Chopard richtte in 1860 zijn atelier op. Deze grote naam in de uurwerken- en juwelenindustrie opent een wereld van ongekende glamour,

De luxueuze brillencollecties voor dames en heren zijn het resultaat van precies vakmanschap, want elke bril is volledig handgemaakt! Zeer typerend in de brillencollectie, is het overnemen van details uit de uurwerken- en juwelencollectie. We vinden hier dan ook luxebrillen waarbij gebruik gemaakt wordt van luxematerialen zoals Swarovski kristallen, halfedelstenen en leder.

waar originaliteit, creativiteit en technisch meesterwerk naar ongekende hoogtes gebracht worden.

CONTACT Chopard - Agent Femke Averink faverink@hotmail.com +31 (0)6 26 66 45 54 www.chopard.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

25


CONTACT BoDe Design - Jos van Bree vanbree@bode-design.de +31 (0)6 47 19 20 11 www.bode-design.de


STAND NR.

88 06

EIGENSIGN

STRAAL INDIVIDUALITEIT UIT De EIGENSIGN collectie staat voor de waarden die de optiek groot hebben gemaakt: moderne en hoogwaardige technologie, uitstekend vakmanschap, mode en design in de vorm van bijzondere brillen die de prijs­­con­currentie ontwijken.

Deze collectie is ontworpen voor diegenen die prijs stellen op design, gebruik van duurzame materialen en individualiteit willen uitstralen. De doelgroep van de Eigensign collectie is “Business”, de professionele klant die als individuele persoonlijkheid gezien wil worden. Hierbij spelen het gebruik van edele materialen en technische innovaties altijd een belangrijke rol.

CONTACT B Eyewear info@beyewear.nl +31 (0)6 55 15 35 15 www.beyewear.nl

STAND NR.

06

JETTE

FASHION EN FLEURIGE DESIGNS JETTE is jong, modern, creatief en trend georiënteerd. JETTE is gevarieerd en staat altijd open voor nieuwe ideeën. Dat komt duidelijk naar voren in haar optiekcollectie. De collectie wordt gekenmerkt door op en top fashion design,

hoogwaardige materiaal combinaties, decoratieve elementen en kleurrijke ontwerpen. Bij JETTE vindt elke vrouw haar montuur die haar persoonlijkheid en stijl perfect ondersteund. Designer Jette Joop: Mijn creaties zullen de men-

sen plezier geven, hun dagelijks leven opfleuren maar toch betaalbaar blijven. Niets meer en niets minder.

CONTACT B Eyewear info@beyewear.nl +31 (0)6 55 15 35 15 www.beyewear.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

27


STAND NR.

88 06

BALDESSARINI

VOOR DE ZELFVERZEKERDE MAN BALDESSARINI is een internationaal mode merk in het premium segment. Een merk met het profiel-Man, het is mannelijk, stijlvol en zelfverzekerd. Speciaal voor diegene die kwaliteit van een mooi montuur op waarde kunnen

schatten. Met het ontwikkelen van de collectie hebben de designers het tijdloze gevoel kunnen combineren met een uitstraling van het hier en nu. Hierdoor zijn er 3 designlijnen: Retro, Tijdloze mode en Sportieve mode.

CONTACT B Eyewear info@beyewear.nl +31 (0)6 55 15 35 15 www.beyewear.nl

STAND NR.

07

COLIBRIS

TOPCOLLECTIE VOOR SMALLE GEZICHTEN Wij van colibris zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van modieuze brilmonturen voor de zeer smalle tot smalle gezichten. Wij oriënteren ons op “de gulden snede” van het gezicht en zorgen voor een goede pasvorm en draagcomfort. Inmiddels kunnen

wij op 15 jaar ervaring terugblikken en zijn heel blij, dat uit ons idee een leuke en veelvuldige collectie is gegroeid.colibris is een familiebedrijf uit Lübeck in Noord-Duitsland. Onze monturen worden ambachtelijk in Duitsland geproduceerd.

De focus van de recente collectie ligt op duidelijkheid, rechtlijnigheid en lichtheid. Dit lukt middels fijne, filigraan acetaat monturen, lichte combinaties van acetaat en metaal. CONTACT info@colibris.eu +49 451 / 498 98 50 colibris.eu

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

29


30 

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


LOC IE AT

2

A

Prive

Prive

Restaurant GARDEROBE

DAMES WC HEREN WC

deSalentein INGANG

1

3

TERING BAR/CA

2

B

4

5

7

6

RESTAURANT PORTILLO BAR BODEGA

GARDEROBE DAMES WC HEREN WC BAR/CATERING

INGANG DE SALENTEIN SHOP

C

D

ZEISS PRIVATE DINING

IN DEZE LOCATIE VINDT U: C ZEISS D Vintage Expo

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

31


32 

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


BE BOLD

EXPERIENCE ZEISS Geen mens is hetzelfde. Allemaal zijn we uniek. Juist ook als het gaat om beter zien. Iedereen heeft eigen zichtbehoeften en deze veranderen met de dag. Continue ontwikkelingen in onze dynamische wereld vragen dan ook steeds om nieuwe oplossingen. Dat realiseert ZEISS zich als geen ander. Innovatie zit in ons bloed. Al meer dan 170 jaar werken wij dagelijks aan de nieuwste zichtoplossingen, waarin steeds de persoonlijke behoeften van zowel de consument als u, de opticien, centraal staan. Onze passie voor excellentie vraagt om durf en keuzes die soms tegen de stroom ingaan. Ervaar daarom de nieuwste innovaties van ZEISS dit jaar voor het allereerst op Bold Optical Fair. TOTAALOPLOSSINGEN VAN ZEISS: ERVAAR HET ZELF Niet alleen de Salentein is voor ZEISS nieuw terrein. Wij nemen als ZEISS Benelux per 23 januari 2017 onze intrek in het BondPark in Breda. Een gloednieuw kantoor dat onze medewerkers inspireert en in staat stelt om hun ambities waar te maken, nu en in de toekomst. Daarnaast hebben wij op deze nieuwe locatie ook een bijzonder ZEISS Experience Center gecreëerd. Hier kunt u vrijblijvend kennis maken met alles wat ZEISS te bieden heeft om uw consument te overtuigen. Een van onze unieke services die u in het ZEISS Experience Center maar ook op Bold Optical Fair kunt ervaren, is de ZEISS zicht analyse. Dit is de overzichtelijke reis die uw consumenten

doorlopen aan de hand van een aantal stappen. Een prettige tool die u helpt om de wensen, behoeften en het kijkgedrag van uw klant nog beter te achterhalen. Via het stappenplan werkt u, na het vaststellen van de behoeften van uw klant, via onder andere een precisiemeting toe naar de aflevering van een unieke en perfecte bril.

EXCLUSIEF TIJDENS BOLD… We houden de precieze invulling nog even geheim, maar tijdens Bold Optical Fair profiteert u van een mooie samenwerking tussen ZEISS en de deelnemende montuurmerken.

MAXIMALE PRECISIE, OPTIMALE ONTZORGING De diagnostische precisie-apparatuur van ZEISS speelt in de ZEISS zicht analyse een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de i.Profiler, die een elektronische vingerafdruk van de ogen kan maken. Maar ook aan de i.Terminal 2, bedoeld voor perfecte centrering van de brillenglazen. Met de PRIMUS-200 OCT krijgt u inzicht in eventuele afwijkingen in het oog van uw patiënt. Door deze innovatieve apparaten te gebruiken, zult u het gemak ervaren van onze totaalservice. Alle apparatuur van ZEISS kan namelijk met elkaar in verbinding worden gebracht via de i.Com mobile en is te bedienen via

de iPad. Zo kunt u uw consument niet alleen laten zien wat u doet, maar ook waaróm u dit doet. EXCLUSIEVE SNEAK PREVIEW Op Bold Optical Fair zal ZEISS u daarnaast via een exclusieve sneak preview kennis laten maken met haar innovatieve genen. Wij presenteren dan een van onze allernieuwste innovaties. Dit product is uniek in de markt en zal een geheel nieuwe aanpak nodig hebben. Wij horen op Bold graag uw mening en hoe u dit product zou willen inzetten in uw winkel. Uw input is erg waardevol en zal als basis dienen voor de lancering van dit product. ZON IN EEN NIEUW PERSPECTIEF In 2017 komt ZEISS eveneens met een geheel nieuwe zonneglascampagne, waarin wij onze zon voor u in een nieuw perspectief willen zetten. De campagne omvat een helder, eenvoudig aanbod en aantrekkelijke propositie waarmee u al uw klanten kunt bedienen. Ook wanneer u nog niet of weinig met ZEISS werkt, is deze campagne gemakkelijk te integreren in uw huidige portfolio.

MEET, DRINK & DANCE WITH ZEISS Op zondag 5 februari zal ZEISS in restaurant de Salentein een gezellige ‘borrel’ organiseren in informele setting. Ontmoeten wij u daar voor een drankje?

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

33


www.wood-fellas.com

woodfellas

@woodfellascom


STICHTING JARIGE JOB

r Sponescot

P roj2017

Hiep Hiep, Hoera!

JETTE - INTRODUCTIE OP DE BOLD BEURS!

JETTE is geïnspireerd door een modern design met een hoge kwaliteit en praktische functionaliteit. Met de introductie van de nieuwe januari modellen heeft JETTE voor u de trend gezet en moderne vormen gevonden die u in 1 oogopslag zullen inspireren. De Jette collectie wordt aangevuld met 3 dunrandige Acetaat monturen in Trendy transparante kleuren en 4 metalen monturen voorzien van 3D design.

In Nederland zijn ruim 61.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar die hun verjaardag niet kunnen vieren. Simpelweg omdat er thuis geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar zijn er geen cadeautjes, geen ballonnen en geen traktaties voor op school. Jarige Job trakteert deze kinderen op een complete verjaardagsbox, ter waarde van € 35. Meer weten over Stichting Jarige Job? Ga naar www.stichtingjarigejob.nl

Wilt u doneren?

IN LOCATIE ARGENTINARTE VIND U ONZE COLLECTE BUS, HARTELIJK DANK!

EIGENSIGN TITANIUM – PUUR DRAAGCOMFORT Het pure, dunrandige design van de nieuwste EIGENSIGN Titanium collectie maakt deze tot een echt Fashion Statement. De montuurstijlen variëren van tijdloos tot modern retro. Door het geringe gewicht en de flexibele veren bieden de 5 nieuwste EIGENSIGN monturen een uitstekend draagcomfort.

www.beyewear.nl 0655 15 35 15

www.licefa-eyewear.com


38

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


INTERVIEW

ALEX MELNIKOV AAN HET WOORD

FAKBYFAK Kun je me iets vertellen over je achtergrond? je opleiding, je link met de brillen industrie? Ik ben afgestudeerd in Sociale Wetenschappen en Management. Mijn partner Roman is een expert op het gebied van Bouwkunde. Onze opleidingen staan ver weg van mode en design. Na mijn afstuderen heb ik jaren gewerkt als persvoorlichter bij een aantal grote bedrijven. Later was ik betrokken als projectmanager bij een evenementen bedrijf en daarna werkte ik voor het Canadese Cirque du Soleil als directeur productie in Rusland. Roman en ik waren allebei totaal niet verbonden met de brillen industrie. Omdat we een intuïtief gevoel hebben over hoe de dingen verondersteld worden te werken ben ik er zeker van dat we een succesvol project kunnen maken van elke uitdaging in bijna elk gebied. We vinden en verkennen getalenteerde ideeën of ze vinden ons en samen perfectioneren we ze om ze daarna om te zetten in een product. Wat is het belangrijkste in je leven? Het moment is het allerbelangrijkste. In feite het oprechte en de diepe ervaring van het moment. Het kan een moment van geluk of wanhoop zijn, volslagen vreugde of leegte. Het geeft niet. Wat belangrijk is, is om te leven door ieder moment tot het maximum te ervaren, te erkennen en verder te gaan. Mensen die dicht bij het hart liggen zijn ook zeer belangrijk voor mij. Kun je iets vertellen over je collectie? Het is belangrijk voor ons om objecten te creëren die de verbeelding prikkelen. Objecten die van nature een stroom van gedachten of interne relaties tussen een individu en de fysieke werkelijkheid genereren. FAKBYFAK ontwerpen zijn

wisselwerkingen met de klassiekers die toch een nieuwe richting geven. FAKBYFAKS ideeën dragen geen tijd referentie, we pakken visuele ideeën uit verschillende periodes en creëren beelden die niet eerder hebben bestaan. FAKBYFAK zonnebrillen zijn een insigne voor hun eigenaren geworden. Een identificatiecode, waardoor "uw eigen ik" gemakkelijk te herkennen is- waar u ook bent en wat u ook draagt. Het werkt

"Het leven is fascinerend in alle aspecten en vormen" als een soort masker dat verbergt en tegelijkertijd een ander deel van een persoon onthult. Het trekt de aandacht, intrigeert en leid tot nieuwe relaties tussen de eigenaar en het milieu. Wat inspireert je het meest? De inspiratie komt met de euforie die zich ’s nachts kan voordoen tijdens mijn innerlijke dwalende gedachten of een kleine toevalligheid dat een keten van gebeurtenissen ontwikkeld en ervoor zorgt dat ik met een idee op de proppen kom dat later kan uitgroeien tot het belangrijkste ontwerp voor een nieuwe collectie. Ik koester de spontane inspiratie. Ik volg het altijd op en zorg dat iedereen meedoet.

mij motiveert om het tegenovergestelde te doen. Een ander voorbeeld voor mij is de liefde van mijn ouders. Ik sta nog steeds versteld over de liefde die mijn vader had voor mijn zus, mijn moeder en mij. Het zat ongelooflijk vol met tederheid, zorg en opoffering. Wat is het beste dat je is overkomen? Ik deel niet echt dingen in categorieën in zoals "beste of allerbeste". Het leven is fascinerend in alle aspecten en vormen. Het klinkt misschien vreemd, maar zelfs iemand zijn dood kan de grootste katalysator zijn die een opeenvolging van gebeurtenissen kan starten om tot de meest memorabele momenten te leiden. Ze zijn voor altijd gevangen in geluiden, geuren en geschreven pagina's waar je altijd naar terug kunt gaan. Herinnert u zich mijn woorden over een moment? Alles is belangrijk, maar je moet het beste ervan verzamelen voordat u deze wereld verlaat. Wat wilt u bereiken? Wij hebben de motivatie om meer dan alleen een brillenmerk te creëren en willen zelfs een trend en een subcultuur creëren. Wij werken samen met mensen die echt iets te zeggen hebben en niet de grijze massa volgen - net als wij, degenen die het lef en de wens hebben om deze wereld te veranderen. Op dit moment gaan onze projecten verder dan alleen brillen ontwerpen. Vanaf nu hebben wij geen addertjes onder het gras. Er zijn geen grenzen meer. Het boek is open. De ogen zijn ‘Wide Shut’.

Wie is je grote voorbeeld en waarom? Ik kijk meestal naar modellen van dingen die ik niet mooi vindt. Dat is wat

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

39


40

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


LOC

Huis de Salentein IE AT

3

BEGANE GROND

ATERIN BAR/C

A

ve

Prive

EROBE

G

S WC N WC

INGANG

8 INGANG

1

B

HEREN WC

11 13

7

12

6

Privé

TRAP

14

GARDEROBE

5

10

9

TERING BAR/CA

2

DAMES WC

15 16

BEGANE GROND IN DEZE LOCATIE VINDT U: 8 9 10 11 12 13 14 Privé 15 16

RESTAURANT PORTILLO BAR BODEGA

ic!berlin, ONONO TITAN GOUV/AU, Clement Gouverneur, Urband, Conquistador. Naratiezzi. HENAU pLAtOy. DavidPrivé Marc. Moscot. Pierre Eyewear, P3, GABE Eyewear. Pugnale & Nyleve. HEREN WC

GARDEROBE DAMES WC HEREN WC BAR/CATERIN

DE SALENTEIN

25 24

DAMES WC

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

TRAP

17

41


add feb. 2017.pdf 1 01-12-2016 15:25:41

Come by and see our new collection C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K


LIVE IN HUIS DE SALENTEIN

Live

MUSIC

Ben Kru ook wel bekend als Dr. Frame begon oorspronkelijk zijn carrière in de reclamewereld. Voor lange tijd werkte hij als grafisch ontwerper & marketing manager bij verschillende bedrijven. Na tien jaar vond hij zijn ware passie door iets heel anders te proberen: hij werd optometrist en blogger. Door de combinatie van zijn marketing vaardigheden met het beroep van optometrist brengt hij een frisse wind

in de brillen industrie. Momenteel is hij werkzaam bij het bedrijf Optik Bochum in Bochum. Om te ontsnappen aan de dagelijkse stress geniet hij ervan om tijd door te brengen achter de draaitafels om muziek te mixen samen met zijn maatje Tobias Buthe. Ben en Tobias zullen gedurende de dag live sessies draaien in Huis de Salentein.

STAND NR.

09

CLEMENT GOUVERNEUR

ICONISCHE MEESTERWERKEN VANAF 1878 Clement Gouverneur is producent van de meest delicate en prachtige monturen van dit moment, gemaakt in één van de oudste Franse fabrieken die nog bestaan. Het bedrijf is opgericht in 1878 door Gouverneur Audigier. De kleine fabriek is gelegen in Jura, de Franse hoofdstad van brillen, daar waar Clement Gouverneur is gestart in 1878. Sommige machines zijn zo oud als de onderneming zelf – en nog steeds in gebruik. Klasse is tijdloos Ontwikkeld en geproduceerd in de fabriek die al 138 jaar bestaat. Dat is de reden waarom de monturen originele en iconische meesterwerken zijn. Compromisloze zorg voor details, dat is het verschil van goede- en buitengewone

monturen. Ook de passie voor verfijnde details is van tijdloze waarde voor de monturen. Er is een grote waardering van de schoonheid van de oorspronkelijke meesterwerken, gemaakt van edele materialen zoals goud en leer.

CONTACT The Young Eyewear +31 (0)72 520 94 04 info@theyoungeyewear.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

43


DISTRIBUTIE BENELUX WALTERR EYEWEAR


STAND NR.

09

GOUV/AU

EENVOUD EN ULTIEME EXPRESSIE

De oudste Franse brillen producent, Gouverneur Audigier, presenteert exclusief hun nieuwste merk GOUV/AU. De kleine fabriek is nog steeds gesitueerd op de plaats waar GOUVENEUR AUDIGIER, is begonnen in 1878, de Franse hoofdstad van de monturen, Jura.

Diverse machines zijn zo oud als het bedrijf zelf en nog steeds in gebruik. Ons nieuwe merk GOUV/AU is het visitekaartje van 138 jaar ervaring als brillenmaker. We geloven dat eenvoud de ultieme expressie is van gepassioneerd vakmanschap.

CONTACT The Young Eyewear +31 (0)72 520 94 04 info@theyoungeyewear.nl

STAND NR.

12

PLATOY

JAPANS DESIGN IN ITALIAANSE TOPKWALITEIT Akira Ishiwatari, geboren en opgegroeid in Tokyo, Japan 1958. Akira Ishiwatari laat zich voor een deel inspireren door beelden in illustratie boeken. Door deze beelden vanuit alle oogpunten goed te interpreteren en daarna de daarbij behorende materialen bij elkaar te zoeken komen de designs tot leven zoals het design eruit zou hebben gezien in de werkelijkheid. Dit is de transformatie waar de designer zijn collectie mee creëert. Niet vanaf een bureau concepten creëren maar juist de inspiratie putten vanuit vroeger tijden. "Ook mode en cultuur uit zowel Europa als de Verenigde Staten hebben mij bijzonder geïnspireerd en dit is de oorsprong van mijn ontwerp." Via Facebook kwamen Akira en Vladi Pozzo in 2013 met elkaar in contact in

Italië. Het klikte meteen en Vladi heeft de distributie in Europa op zich genomen for pLAtOy. In de herfst van 2014 hebben Akira en Vladi Japans design en Italiaanse ambacht doen samensmelten tot de geboorte van zijn beste brillencollectie ooit. Het acetaat is van hoge kwaliteit van TAKIRON ROWLAND. De productie van pLAtOy wordt vervaardigd door uitmuntende technieken van FAOFLEX uit Italië. Dit is precies wat ‘Home Made’ in Italië betekent. TiNtOy heeft een roestvrij stalen voorstuk met veren van acetaat. De scharnieren worden door OBE gemaakt in Duitsland. De ontwerpen zijn in de kleuren van blikken speelgoed. “Play plastic Toy” pLAtOy

CONTACT pLAtOy - Vladi Pozzo vladi.pozzo@icloud.com +39 33 35 35 66 32 www2.odn.ne.jp/platoydjet

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

45


STAND NR.

14

MOSCOT

KLASSIEKE ‘GOODLOOKS’ EN TIJDLOZE DESIGNS Alle MOSCOT brillen zijn handgemaakt met behulp van de hoogste kwaliteit materialen, echte hardware en scharnieren die worden geklonken door de veer en het voorstuk zodat de sterkste

verbinding mogelijk gewaarborgd wordt. Elke MOSCOT bril is verkrijgbaar als correctie bril of zonnebril, met of zonder voorschrift, en is aan te passen in een verscheidenheid van modellen, lenskleurencombinaties en maten. Met meer dan 100 jaar van brillen expertise, inspecteert MOSCOT zorgvuldig elk montuur voor kwaliteitscontrole in eigen laboratoria, gehuisvest in de eigen winkels in New York City, vóór de distributie van brillen naar klanten over de hele wereld. MOSCOT is een in New York City gesticht bedrijf wat wereldwijd bekend staat om zijn iconische brillen – De MOSCOT Originals en MOSCOT Spirit collectie. MOSCOT gebruikt al haar bezieling en haar onmiskenbaar verfijnde esthetiek, met meer dan 100 jaar van brillen

expertise en ongeëvenaard vakmanschap, om tijdloze brillen te creëren. Terwijl ze erkend zijn als een wereldwijd modemerk, blijft MOSCOT, in hart en nieren, een buurt optiekwinkel.

CONTACT Moscot - Agent Stephane Toorenburg stephane.toorenburg@moscot.com +31(0)6 46 62 74 06 www.moscot.com

STAND NR.

15

GABE EYEWEAR

'DRESSED BY NATURE' GABE Eyewear is een Oostenrijkse start-up gewijd aan het ontwerpen en produceren van hoogwaardige houten brillen. Vier vrienden delen hun liefde voor uitzonderlijke producten met een unieke stijl en bouwden in 2015 hun atelier in een oude gesloten fabriek in Linz, Oostenrijk. Gabriel, Simon, Ralf en Mike leren elkaar kennen vanaf hun tiende jaar en groeien samen op. Tijdens hun studietijd werken ze ook

samen in de horeca als bijbaan. Daarna gaan ze ieder hun eigen weg. Gabriel specialiseert zich in de optiek en wordt opticien, Ralf de technicus wordt ingenieur bij een multinational, Simon specialiseert zich in sales en marketing en Mike is art director bij een reclamebureau. Door hun hechte band spreken en zien ze elkaar nog veel. Dan ontstaat het idee om samen hun specialiteiten te bundelen en iets bijzonders te gaan doen. Na anderhalf jaar marktonderzoek, prototypes en vele testcases, kregen ze het voor elkaar om van het zwakste punt van houten brillen het sterkste punt te maken. GABE Eyewear heeft een innovatief buffelhoornen scharnier ontwikkeld met een vernuftig kliksysteem, de “Snap Joint” waarmee je drie verschillende veren eenvoudig

kunt verwisselen en perfect kunt afstellen. Met dit innovatieve systeem in diverse commerciële en modieuze modellen met een tal van prachtige houtsoorten gaat GABE Eyewear de wereld veroveren.

CONTACT Walterr Eyewear info@walterr.nl +31 (0)6 16 67 83 76 www.Walterr.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

47


GROW TO BECOME, NOT TO ACQUIRE.

LINDA DUPLACY Goudezeune ‘Growth Architects’ is een creatief en gepassioneerd platform dat binnen de optiekwereld een bijzonder en gediversifieerd portfolio aan collecties aanbiedt en ondersteunt. Dit aanbod geeft aan elke optiekzaak de mogelijkheid om zich sterker te profileren – de kers op de taart - en aan de klant een nog intensere aankoopbeleving te bieden. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk door de wol geverfde professionals waarop u kan rekenen voor advies en ondersteuning op maat. Goudezeune staat voor creativiteit en innovatie, ingrediënten die garant staan voor dynamiek. Dynamiek die elke optiekzaak nodig heeft om aan de behoeften van zijn klanten te blijven voldoen. Groeien wil niet noodzakelijk zeggen groter worden, maar vooral sterker worden.

• Nog meer kunnen beantwoorden aan de behoeften van uw klanten • Uw klanten kunnen verrassen en inspireren • Uw klanten beleving en tevredenheid schenken • Nieuwe klanten aantrekken. Goudezeune ondersteunt niet alleen u als optiekzaak, maar ook de merken die zij vertegenwoordigt. Een uitgebreid portfolio maar ook een gedegen product-, sales- en marketingondersteuning voor u als ondernemer. Wij zorgen voor trainingen zodat uw team op de hoogte is van de ‘Brand stories’, materialen, technologie en verkoopsargumentatie

Goudezeune ‘Growth Architects’ is distributeur voor onderstaande merken, contacteer ons voor meer info!

Human • Mark us T • Philip Hoe t • F rench Night • Selima Optique • V er Sport • NanoV ista • Aptica • Different • Dadà Eblock • Falvin Eyewear • LOUIS Belgium (Nederland & Frankrijk) • Elite Eyewear • Smoke x Mirrors • einSTOFFen nine eyewear • Nathalie Fordeyn • Catuma • Dual • AirDP • Philippe V • Lastes • Dada-e • giulianoFujiwara

E n g e l s P l e i n 3 5 / 0 1 . 0 1 , 3 0 0 0 L e u v e n - B e l g i u m • T. + 3 2 1 6 8 5 5 5 0 0 | g o u d e z e u n e . c o m | i n f o @ g o u d e z e u n e . c o m


STAND NR.

15

PIERRE EYEWEAR

FRANSE AMBACHT EN ECHT HANDGEMAAKT Handgemaakte fabricage Elk montuur is de creatie van hoge kwaliteit en fabricage, handgemaakt door vakmensen met behulp van geavanceerde technieken. De expertise van de Franse productie in de internationale brillenmarkt wordt ondersteund door Pierre-Eyewear. Het merkteken is: "100% gecertificeerd, Hand Made in France". Geen productiewerk in een grote fabriek maar vakwerk in een werkplaats met 8 vaklieden die het ambacht brillen maken nog verstaan.

Porsche en zijn 911. Om praktische redenen vervolgde hij business school en studeerde af op 21-jarige leeftijd. Daarna trok de aantrekkingskracht op vernieuwing en verandering hem naar de Verenigde Staten. Tijdens zijn tienjarig verblijf daar ontdekte hij de brillenwereld en nam deel aan de ontwikkeling van de collecties van Lacoste, L’Amy en Nina Ricci. Bij terugkeer naar Frankrijk, bracht hij zijn ervaring van zijn samenwerking met een aantal designers, zijn eigen

Van droom naar werkelijkheid Geduld en doorzettingsvermogen zijn twee kenmerken van Pierre. Vanaf zijn jeugd zijn mode en design absolute passies geweest. Hij is een toegewijd bewonderaar van Ferdinand Alexander

creatieve en ondernemende geest hem tot het idee om zelf te gaan ontwerpen. Hij had een nieuw doel voor ogen: het bevrijden van zijn persoonlijke inspiratie en het creëren van zijn eigen collectie.

CONTACT Walterr Eyewear info@walterr.nl +31 (0)6 16 67 83 76 www.Walterr.nl

STAND NR.

16

PUGNALE & NYLEVE

MEESTERWERKEN EN PASSIE UIT DE UDINE Emanuele Pugnale, een alleskunner en visionair. Naast de import en export van specialistische apparatuur voor de medische, ruimtevaart en optiek-industrie en het bedenken van technische oplossingen in de metaalindustrie is ontwerpen ook zijn ware passie. Na het ontwerpen van innovatieve Oled verlichting en kunstzinnige lampen begon

Emanuele Pugnale met het ontwerpen van een prachtige collectie brillen. Naast de bestaande collecties Elemental, A Time Walk en de D’Annun­zio Capsule Collection zijn er diverse exclusieve lijnen toegevoegd aan het portfolio van Pugnale & Nyleve. De laatste noviteiten op het gebied van Titanium precisie-techniek laat Emanuele Pugnale zien in zijn Pugnale Prima Linea lijn, een collectie die veel opzien baart in de optiekwereld, 3D geprinte meesterwerken van het puurste titaniumpoeder en uniek in zijn soort. Daarnaast trekt zijn nieuwe lijn Golden Rain veel bekijks waarin er exclusieve stijlvolle monturen in luxe afwerkingen, zoals 18 karaats rose gewalsd goud, zijn besprenkeld met regen wat zich

voor eeuwig hecht aan het oppervlak. Ook de collectie Priscilla – Swarovski shapes zullen u verbazen. De collectie Tagliatore Capsule Collectie laat een prachtige samenwerking zien van Pugnale en het Huis Tagliatore, de beroemste zijde maker van Italie. verder zijn ook de collecties La Mirada en Nicolo te bewonderen. Pugnale & Nyleve is een label waarbij beleving, emotie en raffinament gecombineerd wordt met ambachtelijk handwerk en de nieuwste technieken die innovatief worden toegepast. CONTACT Walterr Eyewear info@walterr.nl +31 (0)6 16 67 83 76 www.Walterr.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

49


“Together we set on our way. Each one of us can’t do something, doesn’t matter, the other one can.”

When four longtime friends combine their skills and passion for unique style, true innovation becomes possible. The young team of GABE Eyewear proves perfectly that commitment and the pursuit of perfection lead to the best results: Exceptional eyewear creations handcrafted out of wood and horn - combining unique shapes with new technologies.

The“Snap-Joint” hinge, made out of horn, represents GABE Eyewear’s unrivaled signature feature and is a true industry novelty. The horn hinge is screwless, maintenance-free and enables the exchange of adaptable horn temples within seconds – an incomparable innovation in the eyewear-industry.

FULL HORN fully adaptable

WO O D & H O R N fully adaptable

www.gabe-eyewear.com

handcrafted in austria.


52

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


ELEKTRISCH RIJDEN ZONDER COMPROMIS

DE TESLA EXPERIENCE Het doel van Tesla is om de transitie naar duurzame energie te versnellen. Tesla Motors werd in 2003 opgericht door een groep ingenieurs in Silicon Valley die wilden bewijzen dat elektrische auto's beter konden zijn dan door brandstof aangedreven auto's.

Tesla wilde daarmee laten zien dat elektrisch rijden geen compromis hoeft te zijn. Het eerste wapenfeit was de Roadster die op de markt kwam in 2008. De ervaringen met de Roadster hebben geleid tot de ontwikkeling van de Model S, ’s werelds eerste volledig elektrische premium sedan. PRESTATIES EN VEILIGHEID IN NIEUW PERSPECTIEF Model S is ontworpen om een van de veiligste auto’s op de weg te zijn met prestaties die normaal alleen een sportwagen kan evenaren. Zo accelereert de snelste versie van Model S met Ludicrous Mode in slechts 2,7 seconden naar de 100 km/h. Met de Autopilot functies van Model S wordt rijden op de snelweg niet alleen veiliger, maar

ook stressvrij. De actieradius is de grootste van alle elektrische auto’s en varieert van 400 km (Model S 60) tot 613 km (P100D) gebaseerd op de NEDC cyclus. Zakelijke rijders profiteren van 4% bijtelling. DE EERSTE ELEKTRISCHE SUV TER WERELD Model X heeft standaard vierwielaandrijving en een accu met een capaciteit van 75, 90 of 100 kWh voor een bereik van maximaal 542 km, afhankelijk van de gekozen uitvoering. De Model X biedt ruimte aan zeven volwassenen en hun bagage en hij is ongelooflijk snel: de snelste uitvoering versnelt van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,1 seconden. Daarnaast is Model X het eerste elektrische voertuig dat een aanhanger mag trekken. Zakelijke rijders profiteren net als bij Model S van 4% bijtelling. Alle Tesla eigenaren genieten van de voordelen van het thuis opladen zodat ze nooit naar een benzinestation hoeven te gaan en geen cent aan brandstof hoeven uit te geven. Voor lange afstandsreizen, biedt Tesla's Superchar-

ger netwerk gemakkelijk en gratis toegang tot heel snel opladen, tot een halve lading in slechts 20 minuten. Superchargers bevinden zich langs populaire routes in Noord-Amerika, Europa, en Azië. In Europa zijn er al meer dan 265 Supercharger stations.

" Van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,7 seconden" TESLA POWERWALL Tesla is niet alleen een autofabrikant, maar ook een technologie- en ontwerpbedrijf met de focus op de innovatie van energie. Met Tesla's accu voor thuis, de Powerwall, kunt u optimaal gebruikmaken van uw zonnepanelen door ongebruikte energie op te slaan, waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet.

BEKIJK DE NIEUWSTE TESLA'S OP BOLD EN MAAK KANS OP 'EEN TESLA VOOR EEN DAG' Ga voor meer informatie over alle producten van Tesla naar www.tesla.com, of bezoek een van de zeven Tesla Stores in Nederland. Om een dag rijden in een Tesla te winnen kunt u zich melden bij de Tesla stand op Bold Optical Fair. U vindt ons op locatie 3: Huis de Salentein.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

53


54

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


Prive

INGANG TERING BAR/CA

B

Huis de Salentein INGANG

8

DAMES WC

10

9

HEREN WC

11

13

7

14

15

16

12

6

Privé

TRAP

GARDEROBE

5

3

IE AT

C C

ERING

LOC

BE

1

R/CAT

A

EERSTE ETAGE

RESTAURANT PORTILLO BAR BODEGA

Privé Privé HEREN WC

ARDEROBE

DAMES WC HEREN WC

25 BAR/CATERING

DE ALENTEIN SHOP

D

C

DAMES WC

24

ZEISS PRIVATE DINING

TRAP

22 23

21

20

17 19

EERSTE ETAGE

18

IN DEZE LOCATIE VINDT U: 17 Roger Bacon Eyewear. 18 Catuma, Dada Eyewear, Selima Optique, Falvin. 20 Matsuda, Northern Lights, Sunday Somewhere, RETROSUPERFUTURE. 22 Komorebi Eyewear. 23 FAKBYFAK. 24 Jacques Marie Mage, Victoria Beckham, Masahiro Maruyama, Slave to Ancestors. 25 Linda Farrow, Oscar Magnuson, Peter & May Walk.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

55


L INDA DEPLACIE +32 (0)9 223 32 75

WWW.LINDADEPLACIE.COM


STAND NR.

17

ROGER BACON

DELFTENAREN VEROVEREN DE WERELD pasvorm en een design dat aansluit bij iemands persoonlijke stijl.

Begin 2014 stelden de ondernemers Jan Berend Zweerts en Pieter Jonckheer van Roger Bacon Eyewear zichzelf deze vraag. De twee Delftenaren merkten bij hun eigen kinderen dat hun brillen steeds afschoven en niet lekker zaten. Toen ze nergens een bril konden vinden met de perfecte pasvorm, namen ze het heft in eigen handen. Roger Bacon is een vooruitstrevend brillenmerk dat brillen op maat maakt door middel van een 3D-scan van het gezicht. Na uitvoerig onderzoek werd duidelijk dat de meeste brillen vaak niet goed aansluiten op de vorm van het gezicht. De meeste monturen hanteren een standaard formaat, waarbij geen rekening wordt gehouden met de specifieke kenmerken van iemands

gezicht. Het gevolg hiervan is dat de bril bijvoorbeeld tegen de zijkant van het hoofd drukt of voortdurend van de neus afglijdt. Roger Bacon lost dit probleem op door brillen te ontwikkelen op basis van een 3D-scan van het gezicht. Het resultaat is een bril met een perfecte

Meer dan simpelweg een bril. Naast het ontwikkelen van de perfecte bril hebben de twee ondernemers veel tijd en energie gestoken in het merk zelf. Ze bouwen voort op de gedachte dat een bril met een perfecte pasvorm mensen kan helpen. “Wij vinden het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn en zich daar comfortabel bij voelen. Wij denken dat een bril met een perfecte pasvorm en een persoonlijke stijl daaraan bijdraagt”. CONTACT info@rogerbacon-eyewear.com +31 (0)35 302 0270 rogerbacon-eyewear.com

STAND NR.

18

SELIMA OPTIQUE

UPSCALE COSMOPOLITAN! Selima Salaun is de creatieve kracht achter Selima Optique. Sinds 1993 staat Selima Optique garant voor trendsetting design dat dagelijks draagbaar is. Traditie en modernisme, ook gevoed vanuit de toen vaak rauwere grootstedelijkheid, vloeien naadloos in elkaar over tot innovatieve oogmode. No wonder dat

heel veel personalities, corporate CEOs, fashion designers vallen voor de scherpe monturen van Selima Optique. (Ryan Gosling, Chloe Sevigny, Lenny Kravitz, Marina Abramovic, John Turturro.) Selima Salaun, geboren aan de Mediterrane kust, draagt de ziel van de Caraïben diep in haar ziel. Haar creaties stralen dan ook stijl, elegantie en sensualiteit uit. In haar ogen moet oogmode een weerspiegeling vormen van de persoonlijkheid van de drager. Haar kunst en gevatheid geven aan de designs van Selima Optique de nodige animo. De collecties zijn trendsettend en luxueus. Ook op technisch vlak weet ze elk montuur op hoog niveau te brengen. Selima Optique etaleert in haar collecties zowel gevoel voor haute cou-

ture als dagelijkse bruikbaarheid. Selima opende haar eerste optiek-boetiek in 1993 in Soho New York. Ondertussen zijn het er al 8 (Parijs, New York, LA). Wie gezien wil worden kiest voor Selima Optique. Inspiratie voor haar monturen komt niet alleen uit de grootstedelijkheid van New York, maar ook uit de mode- en filmwereld en uit haar eigen uitgebreide collectie vintage monturen die ze in de loop der jaren verzamelde. Daarbovenop is er uiteraard ook nog de dagelijkse interactie met haar vaak beroemde klanten. CONTACT Goudezeune - Growth Architects info@goudezeune.com selimaoptique.com +32 (0)16 85 55 00

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

57


INFO@THEYOUNGEYEWEAR.NL


STAND NR.

18

FALVIN EYEWEAR

GEDURFDE DEENSE ESTHETIEK Birgitte Falvin startte in 2015 met Falvin eyewear. Zelf was ze voordien actief in sales, opvoeding, juweelontwerp, styling en haute couture. Deze allround ervaring bleek bijzonder waardevol om zowel een brillencollectie te ontwerpen als om ze in de markt te gooien. Elk montuur van Falvin eyewear kun je zonder enige twijfel een juweel noemen, en dat uit zich ook in de materialen. 24 karaats goud of palladium zijn geen uitzonderingen. Vanuit haar achtergrond als juweelontwerpster geeft ze aan elk montuur een esthetisch verantwoorde touch die uniek te noemen is zonder haar scandinavische roots te verloochenen. Hoe rijk kan eenvoud zijn? Falvin eyewear kwam als een komeet de optiekwereld binnengeschoten. Vanuit

zonder sterk werk om op Silmo 2015 meteen een nominatie weg te kapen in de categorie zonnebrillen. De keuze voor brillen kwam er vanuit haar inzicht als styliste en juweelontwerpster, brillen zijn een enorm krachtig accesoire en vaak een noodzaak. Waarom dan niet het aangename aan het nuttige koppelen om de consument via deze weg de mogelijkheid te bieden zich nog persoonlijker te uiten. Het team achter Falvin eyewear bezit de nodige chemie en vertrouwen om uit te groeien tot meer dan een blijver. haar ruime ervaring wist Birgitte Falvin niet alleen een hoog kwalitatieve en esthetisch volmaakte collectie te lanceren, ook het businessmodel om dit met een lange termijn visie te doen bleek het perfecte plaatje. Het was dan ook bij-

CONTACT Goudezeune - Growth Architects info@goudezeune.com www.catumaeyewear.com +32 (0)16 85 55 00

STAND NR.

18

CATUMA

EIGENZINNIG MAAR AUTHENTIEK ITALIAANS de typische Italiaanse aard waarbij ongeëvenaarde stijl en ambacht versmelten tot een uitzonderlijk gepassioneerd geheel. Catuma telt 4 karaktervolle collecties waarvoor uiteenlopende materialen worden gebruikt en gemixt: Surrealist, Architecture, Thinking en Special Catuma is een jong Italiaans merk dat niet alleen ontwerpt maar ook innoveert. Hun hang naar perfectie in design en studie van innoverende materialen resulteert in collecties die de naam ‘Made in Italy’ meer dan waardig zijn. Innovatieve materialen als carbon, staal maar vooral steen en dit met elkaar gecombineerd leveren qua design pure poëzie op. Catuma ademt

Edition. Alle monturen zijn te combineren met zowel zonneglazen als optische glazen, uitgezonderd de Thinking collectie die uitsluitend zonnebrillen omvat. Deze collectie mixt verschillende materialen in gedurfde designs. De combinatie van staal, steen, graniet en acetaat leidt tot een geheel nieuw concept: droom en realiteit versmelten en effenen op die manier het pad voor een nieuwe manier van verleiden en ongeremde emoties. CONTACT Goudezeune - Growth Architects info@goudezeune.com www.catumaeyewear.com +32 (0)16 85 55 00

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

59


1

2

3

4


STAND NR.

88 22

KOMOREBI EYEWEAR

MET LIEFDE GEMAAKT “Na meer dan 20 jaar in de brillenwereld had Ti Vandenbroucke maar één goal bovenaan haar bucket-list: een eigen collectie. De liefde voor het product en het daarbijhorende vakmanschap brachten Ti en Kristof samen. Voeg daar duizendpoot Brent aan toe en de 3 lijnen in het Komorebi-logo werden gebeiteld. Komorebi is een onvertaalbaar Japans woord dat het bewustzijn

voor de natuur en de gevoeligheid voor detail weerspiegelt. De collectie van Komorebi wordt gekenmerkt door kwalitatieve brillen in rustige kleuren met een detail van reflectie of transparantie. De PVD-gecoate titaniumreeksen worden eerst gezandstraald en daarna op bepaalde plaatsen handmatig gepolijst om in het licht te kunnen glinsteren. De acetaatseries zijn voorzien van een volledig transparant neusdeel om luchtigheid te creëren. Bij elke bril hoort een etui in natuurlijk gelooid leder van Belgische makelij! Met heel veel trots en dankbaarheid stellen we u onze eerste collectie voor en kunnen we onze passie met u delen!”

CONTACT info@komorebi.be +32 (0)53 42 67 25 www.komorebi.be

STAND NR.

88 23

FAKBYFAK

ONTWERPEN MET LEF UIT RUSLAND FAKBYFAK is de nieuwe naam van FAKOSHIMA eyewear, opgericht in 2013 in Moskou. Dit is het eerste Russische merk van conceptuele zonnebrillen en optische brillen dat een aardverschuiving teweegbracht in de wereld van mode. FAKBYFAK is nu erkend in de optische industrie als de belangrijkste trend van de afgelopen tien jaar. FAKBYFAK is een statement en protest tegen ‘branding’ en belachelijke samenwerkingen ‘alleen maar voor de naamgeving van de oude merknaam’. We geloven volledig in een ongelooflijk product en goede service en dat moet altijd de kernwaarde van een bedrijf zijn, en niet alleen maar vermarkten van een logo met slimme

marketing trukjes waarbij het meer om de naam gaat dan om het product. Dit is niet onze visie en we zijn gedreven en sterk genoeg voor deze onafhankelijkheidsverklaring. FAKBYFAK ontwerpen zijn wisselwerkingen met de klassiekers, maar in een totaal nieuwe richting. Gebaseerd op traditionele vormen, dat hen in staat stelt om gedaanteverwisselingen, beïnvloed door de aanstaande beeldspraak, hun eigen nieuwe leven in te blazen.

CONTACT alex.melnikov@meistersreisen.com +74 95 21 15 258 fakbyfak.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

61


Sparkling Eye Concept Uw eyewear distributeur voor de Benelux en exclusief importeur van diverse merken www.sparklingeyeconcept.nl info@sparklingeyeconcept.nl +31 (6) 52 60 23 43


STAND NR.

24

VICTORIA BECKHAM

HAAR EIGEN PERSOONLIJKE STIJL Sinds de lancering in 2008 van het Victoria Beckham modemerk heeft het merk zich ontwikkeld tot een zeer onderscheidend sterk merk met een kenmerkende, moderne en vooruitstrevende uitstraling. Gedurfd, intuïtief en verfijnd, haar garderobe van kleding en accessoires is nu beschikbaar in meer dan 500 winkels in meer dan 60 landen op internationaal niveau. Bij elke collectie voegt Victoria haar eigen persoonlijke stijl toe aan de behoeften en wensen van de internationale vrouwen die zweren bij het luxe label en haar elegante kledingstukken. Gerepresenteerd door alleen het beste vakmanschap, fabricage en materialen zijn alle vier Victoria Beckham lijnen ontwikkeld in Victoria’s Studio in Londen. De Victoria Beckham ready-to-wear

collectie is in de eerste plaats met de hand gemaakt in Groot-Brittannië, terwijl de Victoria Beckham Eyewear collecties handgemaakt zijn in Europa.

De accessoires en brillen zijn beide vakkundig handgemaakt in Italië. De Victoria Beckham collecties worden steeds progressiever. Deze passie voor innovatie leidt tot een sterkere merk-communicatie/beleving en meer creativiteit in de projecten van het merk. In 2013 lanceerde victoriabeckham.com, een website die zowel e-commerce en interactieve content dirigeert om een meer intieme kijk te bieden in Victoria’s design en aanpak van haar werkprocessen.

CONTACT 4 I’s Exclusive Agency linda@lindadeplacie.com +32 (0)9 223 32 75 www.4is-eyewear.be

STAND NR.

24

JAQUES MARIE MAGE

UNIEK PALET VAN KOSTBARE MATERIALEN Jacques Marie Mage is een fabrikant van zeldzame, collectors brillen die historische motieven combineert met kostbare materialen door middel van innovatieve productiemethoden die allemaal ethisch en zakelijk toegepast worden. J.M.M. is een ontwerp gericht luxe-goederen merk opgericht door Jerome Mage, gevestigd in Hollywood, CA. Wij zijn gespecialiseerd in de micro productie van de beste kwaliteit brillen in beperkte edities, accessoires en mode voor een klantenkring met veeleisende smaken. Wij bieden onze Signature collecties, evenals een Sur Mesure dienst voor particulieren die persoonlijke service en maatwerk tot in de details verlangen. Ongeïnteres-

seerd in het naleven van hedendaagse ontwerp conventies, waardoor onze debuut collecties van geïnspireerde brillen een uniek palet van kostbare materialen omarmen met rijke kleuren en opvallende geometrische vormen, die allemaal slim verwijzen naar de artistieke bewegingen en gebeurtenissen in de wereld van de vorige eeuw en deze prachtig her-configureren. In aanvulling op onze preoccupatie van ons erfgoed, is J.M.M. net zo toegewijd aan het welzijn van onze ambachten en ambachtslieden. Onze producten zijn gemaakt met behulp van eerlijke en ethische productie methoden om uiteindelijk brillen te creëren en te presenteren met een vooruitstrevende visuele empowerment.

CONTACT 4 I’s Exclusive Agency linda@lindadeplacie.com +32 (0)9 223 32 75 www.4is-eyewear.be

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

63


64

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


INTERVIEW

STEFANO CASTELLANI AAN HET WOORD

VISIVA Kan je me iets vertellen over je achtergrond? Je opleiding, je link met de eyewear industrie: Ik verliet Toscane toen ik ongeveer 20 jaar was. Ik had verschillende banen en activiteiten, de leukste baan die ik toen had: 5 jaar lang in Mallorca in de lucht-fotografie business. Ik besloot toen op een gegeven moment om terug te gaan naar Toscane om talen en literatuur te studeren. Het was een geweldige keuze. Na 4 jaar voltooide ik mijn universitaire carrière en begon mijn eerste baan in de mode-industrie. Niet lang daarna, na mijn verhuizing in 2003, zette ik mijn eerste stappen in de brillen industrie als distributeur. Tegenwoordig distribueert mijn bedrijf in Italië een paar geselecteerde merken (William Morris Londen, Randolph USA, etc.) en produceer ik mijn eigen Italiaanse collectie.

stilistisch pad. Dit is de reden waarom we ons vooral richten op product innovatie en identiteit. Wat inspireert je het meest? De natuur is zeker de koningin van de muzen: in onze metalen bruggen kun je een patroon zien dat doet herinneren aan bio-structuren. Ik heb me ook laten inspireren door Italiaans ambachtelijk erfgoed: de Florentijnse goudsmeden, Venetiaanse hout en ijzer smeders etc. Ons project is om een vleugje van deze prachtige wereld tot een innovatieve brillen collectie te brengen. Wie is je grote voorbeeld en waarom? Er zijn veel grote collecties om ons heen, maar ik moet zeggen dat Chrome Hearts de collectie is waarvan ik het meest onder de indruk ben, vooral door hun hoge niveau van vakmanschap.

De stilistische talen van de twee collecties zijn zeer verschillend: Chome Hearts is "west coast - hard rock", terwijl Visiva is "mediterraan-etnisch-elegant". Wat is het beste wat je ooit is overkomen? Juni 2001: een toevallig gesprek in de metro met een briljant meisje, waarmee ik trouwde na een paar maanden (en ze maakt nog steeds mijn spaghetti!). Wat wil je bereiken? Om een uitstekend product te maken (..en te genieten van het proces). Visiva is de speeltuin geworden, waar we onze ideeën kunnen uiten, het is een creatieve sportschool, het is iets wat we gewoon graag doen.

Wat is het belangrijkste in je leven? Mijn vrouw en mijn twee dochters. En op een ander niveau probeer ik mijn dagen voortdurend te voeden met nieuwe interesses en nieuwe "berekende" uitdagingen. Kan je iets vertellen over je collectie? Een van mijn klanten vond Visiva een "romantische" collectie. Ik denk dat dat een goede eenvoudige beschrijving is. Ik hou van elegant en glamoureuze vormen, verrijkt met vernieuwende, soms verrassende concepten. Wij combineren geavanceerd gekleurd acetaat met hout, edelstenen of zeer speciale metalen decoraties. Zoals voor de meeste brillen merken, is een van de grootste uitdagingen, het creëren en onderhouden van een duidelijk

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

65


LAAT U VERBAZEN

Steve Carlin is al van kinds af gefascineerd door de magie en is inmiddels uitgegroeid tot een van Nederlands meest gevraagde goochelaars. Op zijn negende jaar werd hij betoverd door de kunst van het goochelen en wist het al vrij snel, 'ik wilde later beroepsgoochelaar worden'. Hij heeft er vervolgens alles aan gedaan om van zijn grootste hobby zijn fulltime beroep te maken. Inmiddels zijn we duizenden optredens verder en treedt hij op door heel Nederland en België. Regelmatig op kleinschalige feesten, maar ook op vele grote evenementen. Bijna dagelijks reist hij het land door om zijn

publiek te vermaken en laten verbazen met zijn bijzondere magische kunsten. De afgelopen jaren was hij regelmatig te gast geweest bij diverse televisie programma’s. Vorig jaar mocht hij met een team van SBS6 zijn eigen soloprogramma van 6 weken maken genaamd “It’s A Kind Of Magic. In dit programma haalde hij bijzondere trucs en illusies uit op straat met verborgen camera's. Benieuwd naar Steve Carlin? Bekijk alvast een sneakpreview op zijn website: goochelaar-steve.nl/ videoclips. Steve zal tijdens de show rondlopen in de locatie.

Magic shows: ZONDAG 5 FEBRUARI Callia Lounge: 14.00 – 14.30 uur Restaurant de Salentein: 14.30 – 15.00 uur Huis de Salentein: 15.00 – 15.30 uur ArgentinArte: 15.30 – 16.00 uur

66

BOLD BOLD OPTICAL OPTICAL FAIR FAIR || VOORJAAR VOORJAAR 2017 2017 ||

MAANDAG 6 FEBRUARI Callia Lounge: 14.00 – 14.30 uur Restaurant de Salentein: 14.30 – 15.00 uur Huis de Salentein: 15.00 – 15.30 uur ArgentinArte: 15.30 – 16.00 uur


ONTDEK

Stevrelin Ca BOLD BOLD OPTICAL OPTICAL FAIR FAIR || VOORJAAR VOORJAAR 2017 2017 ||

67


68

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


LOC

G ATERIN BAR/C

INGANG

8

DAMES WC

10

9

HEREN WC

11

Privé

TRAP GARDEROBE

13

Argentin Arte

IE AT

4

14

Privé

15 16

12

32

BAR G RIN A C TE

34 33

31 30

INGANG

26 27

28

29

Privé

Privé

HEREN WC

DAMENS WC

Privé HEREN WC

25

DAMES WC

24

TRAP

22 23

21

20

17 IN DEZE LOCATIE VINDT U:

19 18

26 27 28 29 30 33

Coco & Breezy, Vasuma. Visiva. Wood Fellas. Vaude, ZEISS Eyewear, Pregiata. Onkel Ferdi. T-Charge, Ana Hickmann, Hickmann Eyewear. 34 Superdry, Spine, Comma, Timezone.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

69


STAND NR.

26

COCO AND BREEZY

APARTE MODE SMAAK MET EEN GEDURFDE STIJL Corianna en Brianna Dotson, ook wel bekend als Coco en Breezy, zijn de oprichters van het zonnebrillen merk Coco and Breezy, wat gevestigd is in New York. Met als oogpunt, nieuwe en hippe oogmode creëren. Coco en Breezy ontwierpen het merk op basis van hun eigen passie voor het maken van avant garde mode en accessoires die beschikbaar zijn voor alle consumenten.

werken aan hun missie hebben zij nu al zeer veel bereikt. Met de volledige ondersteuning van hun familie werkten Coco en Breezy verder aan hun ontwerpen met als idee, het maken van een edgy innovatief, mode merk.

Zij zijn opgegroeid in de buitenwijken van Apple Valley, Minnesota. Hun arbeidsethos en mode ambitie begonnen daar al als tieners. De gedurfde stijl van de tweeling en de aparte mode smaak, werd aanvankelijk verkeerd begrepen door de gemeenschap. Maar door met passie en doorzettingsvermogen te

Als 18 jarige mode buitenstaanders werden zij in 2009 meteen een hit! De modewereld was ondersteboven en mensen bleven maar vragen waar ze de brillen konden aanschaffen. Daarna begon het succesverhaal iets af te nemen. Totdat Coco and Breezy’s brillen te zien waren bij Kelly Osborne, de Good Morning America show, Dancing with the Stars met Ashanti en de Hip Hop Honors. Dit was eigenlijk de officiële start en de lancering van hun hippe label.

CONTACT Arteyefashion Miriam Idris: +31 (0)6 53 52 81 42 Martin Stolk: +31 (0)6 42 38 31 84 cocoandbreezy.com

STAND NR.

26

VASUMA

JAREN '50 EN 60 MET EEN LEUKE KWINKSLAG creëren met een eigen identiteit voor diegene, die voor Vasuma kiest.

Vasuma Eyewear is in 2005 opgericht door drie vrienden. Jan VAna, Steffen SUndelius en Lars MAlmsten. Men wilde een alternatief oogmode merk introduceren om de traditionele merken uit te dagen. Vasuma Eyewear is geïnspireerd op het beste van de vintage tijdperken uit de jaren ’50 & ’60, gecombineerd met een moderne twist. Alles gemengd in de blender van de populaire cultuur om oogmode te

SLANGEN Alle Vasuma Eyewear stijlen zijn vernoemd naar verschillende slangen. De naamgeving is gebaseerd op een denigrerend Zweedse term gegeven aan mensen met een bril “glasögonorm”. In het Engels vertaalt naar “Brilslang”, de naam is afgeleid van de Cobra.

Vasuma maakt gebruik van de slangen om al diegenen die door de jaren heen “getreiterd” zijn met de best mogelijke brillen te eren. STIJLEN Hier zijn drie stijlen waar Vasuma extra enthousiast over is. • Elphane – Geproduceerd in Japan met handwerk van het hoogste niveau. • Bush – Italiaanse kwaliteit gecombineerd met Zweeds chirurgisch staal. • Nubian – Handwerk uit Italië met de hoogste kwaliteit acetaat. CONTACT My-Eyewear myeyewearinfo@gmail.com +31 (0)6 53 52 81 42 www.vasuma.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

71


JETTE - INTRODUCTIE OP DE BOLD BEURS! JETTE is geïnspireerd door een modern design met een hoge kwaliteit en praktische functionaliteit. Met de introductie van de nieuwe januari modellen heeft JETTE voor u de trend gezet en moderne vormen gevonden die u in 1 oogopslag zullen inspireren. De Jette collectie wordt aangevuld met 3 dunrandige Acetaat monturen in Trendy transparante kleuren en 4 metalen monturen voorzien van 3D design.

EIGENSIGN TITANIUM – PUUR DRAAGCOMFORT Het pure, dunrandige design van de nieuwste EIGENSIGN Titanium collectie maakt deze tot een echt Fashion Statement. De montuurstijlen variëren van tijdloos tot modern retro. Door het NIEUWE RICHTING geringe gewicht en de flexibele veren bieden de 5 nieuwste EIGENSIGN monturen een uitstekend draagcomfort. De serie Progress Design is vernieuwd met een nieuw scharnier geinspireerd op de horlogebanden uit het luxe-segment.

PROGRESS DESIGN Ook de nieuwe modellen volgen de regels van Façonnable: ingetogen, modern en elegantie. De 'Façonnable-F” is aangebracht op het uiteinde van de tip “zwevend” ontworpen in transparant acetaat met een metalen F.

Dit nieuwe concept bevat twee modellen in acetaat en twee modellen in stainless-steel, elk te verkrijgen in 4 verschillende kleurstellingen.

www.beyewear.nl

Gepolijst koppelstuk De bevestiging van de veer 0655 15 35 15 en een dubbele sluiting voldoet aan de hoogste eisen van het scharnier. die aan het openen en sluiten worden gesteld.

De twee schroeven zijn teflon gecoat. Zoals bij een schakel vanhorlogebanden, wordt de veer subliem benadrukt.

www.licefa-eyewear.com


STAND NR.

27

VISIVA EYEWEAR

AFKOMSTIG UIT OUDE CULTUREN Visiva is een ambachtelijk handgemaakt merk uit Italie van superieure kwaliteit. Onderscheidend door het gebruik van nieuwe combinaties van natuurlijke en kostbare elementen zoals hout, acetaat en halfedelstenen. De stijl van de collectie is zeer innovatief en biedt een aantal unieke design concepten in de brillen industrie. Visiva is een aantal jaren geleden ontstaan, het samenvoegen van verschillende ideeën en inspiraties; het verkennen van nieuwe combinaties van materialen; flirten met de natuur; werken aan de stilistische spanning tussen moderniteit en oude cultuur. Het project is een samenwerkingsverband tussen Stefano Castellani (de merkhouder) en jong talent, met verschillende en complementaire vaardigheden.

Het proces van productontwikkeling gaat om een rigoureus prototype podium. Ideeën en ontwerpen worden omgezet in driedimensionale objecten met behulp van 3D-modelling technologieën. Met deze techniek controleren we de ergonomie en de esthetiek van elk model voor de productie.

CONTACT VISIVA - Stefano Castellani visiva@visiva.pro +39 340 703 69 05 www.visiva.pro

STAND NR.

28

WOOD FELLAS

THUIS IS WAAR HET HART IS Ons hart klopt vol enthousiasme voor München – De lichtheid van het bestaan ​​ voert ons weg zoals de Eisbach zijn surfers. zelfs waar de in-crowd denkt dat duurzaamheid chic is, genieten van een adem ‘landlucht’ in de stad en er altijd een stuk hout is om op te kloppen.

En om te dragen: Optische brillen en zonnebrillen gemaakt van echt hout. We vieren Holy Wood in plaats van Hollywood, hier wordt de flair in München tot leven gebracht. De band van de natuur met de stedelijke levensstijl wandelen hier hand in hand. En dit is waar wij, WOODFELLAS oprichters Jan Priepke en Stefan Muckenhirn – met de steun van ons sterke team – unieke brillen ontwikkelen van echt hout (notenhout, zwart krijt eiken). Onze ambachtelijke knowhow gecombineerd met de beste ingrediënten en hoogwaardige materialen maakt elk van onze brillen de perfecte “fella” (informeel Engels voor “fellow”), die trouw blijft aan zijn drager.

CONTACT Sabrina Niedermeier sabrina@masterdis.de +49 (0)89 219 09 570 www.wood-fellas.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

73


STAND NR.

30

ONKEL FERDI

IN KEULEN GEBOREN EN GETOGEN Als merk willen wij trouw blijven aan onszelf – onze Onkel Ferdi. Niemand belichaamd de waarden beter, die wij van produkten wensen, die ons alle

dagen begeleiden. In Keulen geboren en getogen, heeft Onkel Ferdi zijn hart verloren aan deze stad. Ook in Anni vond hij zijn grote liefde en deelde

60 jaar zijn levenslust met haar. Voor ons staat bekwaam vakmanschap als eerste prioriteit voorop. onkel Ferdi werkt altijd op het hoogste niveau en zag er altijd chic uit. Maar ook zijn ontembare liefdevolle ver­ bondenheid voor de mensheid en eerlijke aard zijn er ingeprent, zo ook bij ons. Brillen begeleiden ons elke dag en vaak ook het hele leven. Dus zijn betrouwbaarheid, uniciteit en expressiviteit voor ons een must. We zijn blij dat we ons merk opdragen aan de fascinerende man. CONTACT Ingo Herrmann I.Herrmann@onkelferdi.de + 49 2238 9561 741 www.onkelferdi.de

STAND NR.

33

HICKMANN EYEWEAR

JONG, FRIS EN TRENDY Jong, fris en trendy, hier staat Hickmann Eyewear voor. De in 2013 door Ana Hickmann ontworpen collectie is voor de jonge, moderne en zelfbewuste vrouw.

CONTACT Salesagent Benelux Angelika van der Beek angelikavanderbeek@gmail.com +49 172 69 95 894 www.goeyeweargroup.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

75


STAND NR.

33

ANA HICKMANN

BRAZILIAANSE TOPMODELLEN Internationaal gerenommeerd Braziliaans topmodel Ana Hickmann, o.a het boegbeeld van Victoria’s Secret, L’ Oreal en vele andere bekende labels, lanceerde in 2002 haar mode lijn van kleding, cosmetica en accessoires zoals schoenen, tassen en brillen.

In slechts een paar jaar tijd is de wereld van luxe accessoires veroverd met groot succes over de hele wereld. Class, glamour, persoonlijkheid en avant-garde, zijn de sleutel tot het succes van dit prachtige merk.

CONTACT Salesagent Benelux Angelika van der Beek angelikavanderbeek@gmail.com +49 172 69 95 894 www.goeyeweargroup.com

STAND NR.

33

T-CHARGE

VOOR DE SPORTIEVE EN STOERE MAN Gemaakt van hoogwaardige materialen, de T-Charge lijn is een combinatie van titanium, acetaat en edele metalen die de collectie lichtheid en verfijning geven. De door GO Eyewear ontwikkelde modellen zijn geïnspireerd en gebaseerd op de stoere en sportieve gestylde man. Deze collectie staat voor kwaliteit en design in een breed scala van modellen. De gehele collectie biedt gepolariseerde lenzen, zodat de consument een perfecte visuele prestatie kan ervaren. CONTACT Salesagent Benelux Angelika van der Beek angelikavanderbeek@gmail.com +49 172 69 95 894 www.goeyeweargroup.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

77


STAND NR.

34

SUPERDRY

BRITISH DESIGN, SPIRIT OF JAPAN Iconic British design. Spirit of Japan: De collectie van Superdry brengt een Amerikaans kleurenpalet van rood, blauw, grijs en groen en laat het samensmelten met een Japans detail in wit en fluor! Op zoek naar een montuur voor 2016? In verband met het Olympisch jaar hebben de dunne metalen monturen van Superdry een Rio look: te weten in de kleuren geel en groen met als contrast een handgeschilderd logo. De neutrale kleuren van de handgemaakte kunststofmodellen ogen fris gecombineerd met een neon lifeline. Voeg daar de details in goud en chroom aan toe en er ontstaat een eigentijds ontwerp. Verder zijn er acetaat monturen met slangenprint, champagne kleuren en denim washes. Dit is de leisure-luxe trend!

CONTACT BoDe Design - Jos van Bree vanbree@bode-design.de +31 (0)6 47 19 20 11 www.bode-design.de


STAND NR.

34

SPINE EYEWEAR

EVOLUTIE IN TECHNIEK Eyewear with backbone: Een vernieuwend idee voor de vraag naar esthetica en comfort. Dat is de brillenlijn van Spine. Het leidt tot moderne brillen van hoge kwaliteit. Het opvallendste aan deze brillen is het scharniersysteem: het is geinspireerd op de menselijke ruggengraat. Het maakt de scharnieren slijtvast, zorgt voor een strak brildesign en extra stevigheid. Deze eigenschappen hebben als resultaat, een goed draagcomfort gedurende de hele dag.

De ontbrekende schakel. In 2014 is in Parijs een evolutioneel scharnieren technologie gelanceerd. Gemaakt door micro-injectie-metaal (MIM) passen deze flex-scharnieren zich aan op elke vorm van het gezicht, ze hebben voortdurend grip en met de lichtste aanraking of bij het optillen van het gezicht zijn de veren automatisch uitgeschakeld. SPINE brillen met onze wereldwijde gepatenteerde scharnier technologie, wordt gelanceerd in driemanschap met onze partners en vrienden, REM Eyewear, Centennial Eyewear en Mondottica team. “Het is niet de sterkste van de soort die overleeft, NOCH de meest intelligente. Het is degene die zich het meest aanpast door te veranderen.” Darwin

CONTACT BoDe Design - Jos van Bree vanbree@bode-design.de +31 (0)6 47 19 20 11 www.bode-design.de

STAND NR.

34

COMMA, EYEWEAR

ELEGANT EN CITYCHIQUE Het trendy Comma, vertaalt de huidige modetrends in modieuze zonne- en correctiebrillen voor iedereen. De monturen van het merk hebben een zakelijke, citychique of elegante avondlook. Een zichtbaar logo en kleine details als eyecatcher zorgen voor een inspirerende vrouwelijke stijl. Het design volgt de actuele kledinglijn met modische kleuren en hoogwaardige materialen. De kleding van Comma, is o.a te verkrijgen bij de Bijenkorf.

CONTACT BoDe Design - Jos van Bree vanbree@bode-design.de +31 (0)6 47 19 20 11 www.bode-design.de

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 | 

79


Speciale Bold Aanbieding TWEE FLESSEN

'BARREL SELECTION' SALENTEIN WIJN NAAR KEUZE* VOOR € 25,-.

* U heeft keus uit o.a. Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Malbec of Rose. Wilt u deze aanbieding inclusief een mooie houten Salentein kist, dan is de prijs € 29,95. Deze aanbieding kunt u vinden in de tweede locatie: Restaurant de Salentein, in de Shop.

80

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |


DE PARELTJES VAN SALENTEIN Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van Salentein kennen echter een veel langere geschiedenis. San Pablo, één van de wijngaarden van Salentein dateert namelijk uit de 17e eeuw. Hier liggen de ruïnes van Casa Grande, een oude boerderij die gebouwd werd door de Jezuïeten die destijds al bezig waren met de ontwikkeling van wijnbouw. Twee eeuwen later verbouwt Bodegas Salentein de druivenrassen Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc in de San Pablo wijngaard. Dit is niet de enige wijngaard van Bodegas Salentein, ook op La Pampa en El Oasis worden druiven verbouwd. OVER DE WIJNMAKERIJ Bodegas Salentein is geen gewone bodega. Het wijnhuis is ontworpen door the Estudio Bormida y Yanzon en heeft de vorm van een kruis. In elke vleugel zit een kleine wijnmakerij met twee verdiepingen. Op de begane grond, bevinden zich roestvrijstalen tanks en Franse houten vaten voor gisting en opslag van de wijn. Een verdieping lager, 8 meter onder de grond, liggen eiken vaten voor het rijpen van wijn. Met behulp van de zwaartekracht wordt wijn vanuit de tanks overgevloeid naar houten vaten.

Bodegas Salentein ligt in de provincie Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië. Hier bevinden zich meer dan 900 wijnhuizen met in totaal meer dan 150.000 hectares aan wijngaarden. DE WIJNGAARDEN De wijngaarden van Bodegas Salentein bestaan uit drie verschillende wijngaarden. Dit zijn: Wijngaard San Pablo Wijngaard La Pampa Wijngaard El Oasis In de wijngaard San Pablo groeien de druiven Sauvignon Blanc en Pinot Noir. De wijngaard ligt op 1.700 meter hoogte waardoor je uit kunt kijken over de Uco Vallei. De La Pampa wijngaard ligt tussen 1.200 en 1.300 meter hoogte. De druiven die hier groeien zijn diep geworteld in de bodem, wat je kunt proeven in het sap van de Merlot en Cabernet Sauvignon druiven. Nog lager dan de La Pampa ligt de wijngaard El Oasis tussen 1.050 en 1.200 meter hoogte. In tegenstelling tot de wijngaard San Pablo is het groeiseizoen hier veel langer. Dit komt door de gematigde temperatuur. Chardonnay en Malbec hebben een langere tijd nodig om te rijpen, daarom is de wijngaard La Pampa hiervoor bij uitstek geschikt.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

81


GEZOCHT! OPO SCANDINAVIA AB

VISIVA

ONKEL FERDI

Zoekt: Agent of distributeur Regio: Noord Tel: +46 40 42 9701 (Zweden) Email: Irena.faremo@opo.se Web: www.opo.se

Zoekt: Agent of distributeur of vertegenwoordiger Regio: Benelux Tel: +39 340 703 69 05 (Italië) Email: stefano@visiva.pro Web: www.visiva.pro

Zoekt: Agent of distributeur Regio: Nederland Tel: +49 176 3171 3542 (Duitsland) Email: info@onkelferdi.de Web: www.onkelferdi.de

EMMELINE EYEWEAR

Zoekt: Agent Regio: Benelux Email: info@walterr.nl Web: www.walterr.nl

DAVID MARC Zoekt: Agent of distributeur of vertegenwoordiger Regio: Benelux, Scandinavie, Duitsland Email: Davidmarceyewear@gmail.com Web: www.Davidmarc.it

WALTERR EYEWEAR Zoekt: Agent of vertegenwoordiger Regio: Benelux of Europa Tel: +1 905 604 4828 (Canada) Email: katherine@neesh.ca Web: www.emmeline-eyewear.com

NARATIEZZI FAKBYFAK Zoekt: Agent of distributeur Regio: Benelux Tel: +79 85 211 52 58 (Rusland) Email: alex.melnikov@meistersreisen.com

82

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

Bent u ook op zoek naar een agent of distributeur voor uw merk? Stuur een email naar info@Bold-Opticalfair.nl. Sluitingsdatum: 01/07/2017.

Zoekt: Agent Regio: Nederland, Belgie Tel: +39 05 75 64 81 82 (Italië) Email: info@naratiezzi.it Web: www.naratiezzi.it


OVERZICHT DEELNEMERS Merk Standnr. Pag. Ana Hickmann 33 77 Baldessarini 06 29 Björn Borg 01 Catuma 18 59 Charmossas 02 21 Chopard 05 25 Claire Goldsmith D Clement Gouverneur 09 43 Coco and Breezy 26 71 colibris 07 29 Comma, Eyewear 34 79 Conquistador 09 Dada Eyewear 18 David Marc 13 Eigensign 06 27 Eyecon 01 21 Façonnable Eyewear 04 25 FAKBYFAK 23 61 Falvin Eyewear 18 59 GABE Eyewear 15 47 Gerry Weber 01 19 GOUV/AU 09 45 HENAU 11 Hickmann Eyewear 33 75

COLOFON Dit is een gratis uitgave van Bold Optical Fair, speciaal gemaakt voor de beurs op 5 & 6 februari 2017. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Bold Optical Fair worden gekopieerd of op een andere manier worden gebruikt. Bold Optical Fair kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en/of typefouten. Bold Optical Fair is onderdeel van Walterr Eyewear.

Postadres: Witte de withstraat 62, 2405 VC, Alphen aan den Rijn Contact: info@bold-opticalfair.nl Vormgeving: Terressa Binnendijk Redactie: Walter van Waas en Terressa Binnendijk Advertentie verkoop Neem voor advertentie mogelijkheden contact op met de organisatie via info@bold-opticalfair.nl

Merk Standnr. Pag. ic! berlin 08 Jaques Marie Mage 24 63 Jette 06 27 Komorebi Eyewear 22 61 KunoQvist 03 23 Linda Farrow 25 Masahiro Maruyama 24 Matsuda 20 Maui Jim B Moscot 14 47 Naratiezzi 11 Northern Lights 20 Onkel Ferdi 30 75 ONONO TITAN 08 Oliver Goldsmith D Oscar Magnuson D P3 Eyewear 15 Paul & Joe Eyewear 04 23 Peak Performance 01 Peter & May Walk 25 Philippe V 18 Pierre Eyewear 15 49 Platoy 12 45 Pregiata 29

Merk Standnr. Pugnale & Nyleve 16 RETROSUPERFUTURE 20 Roger Bacon Eyewear 17 Selima Optique 18 Slave to Ancestors 24 Spine Eyewear 34 Sunday Somewhere 20 Superdry 34 T-Charge 33 Timezone 34 Urband 09 Vaude 29 VASUMA 26 Victoria Beckham 24 VISIVA Eyewear 27 Voor't Optiek A WeSC 03 Wood Fellas 28 ZEISS C ZEISS Eyewear 29

Pag. 49 57 57 79 78 77

71 63 73 19 73 32

Een speciaal bedankje aan alle deelnemers die een advertentie hebben geplaatst en ons Bold-magazine mogelijk hebben gemaakt.

Let's have

Lunch Wordt op en top verwend bij Portillo Bar Bodega. Geniet van een van de drie heerlijke Bold-menu's. • De Salentein Beefburger naturel met frieten en coleslaw; • Salade met Oosterse biefstukreepjes of vis; • Een pasta met paddenstoelen, Parmezaan en rucola (vegetarisch). ALLE BOLD-MENU'S ZIJN € 12,50.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2017 |

83


AGENTSCHAP BENELUX WALTERR EYEWEAR

Bold magazine 2017  

Bold Second Edition! Read all about it!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you