Page 1

Juleavisen fra

Vinn reisegavekort

på kr 10.000,Se konkurranse side 31!

BOK & MEDIA

*Kjøp «Bibel 2011» og få en av disse to to CD-ene GRATIS GRATIS!

*Kjøp «Huset du elsket» og få med bestselgeren «Saras nøkkel» for kun kr 1, !

Carola

I denna na blir världen ny Veil. kr 189,-

298,-

350,-

Bokpakke * Se side 17

Bokpakke * Se side 3

Ta ana de Rosnay

Huset du elsket

Ta ana de Rosnay

Saras nøkkel

349,-

339,-

Alnæs, Andersen & Carstensen

Bibel 2011 Standardutgave 298,-

Julegløggen Veil. kr 189,-

Tilbudet gjelder alle utgavene av Bibel 2011.

KLUBBKLUBB-

PRIS

179,-

129,-

Lisa Børud

10 musikkvideoer /DVD

PRIS

69,-

Se side 31

Se side 31

Oslo Gospel Choir & Maria Haukaas Mi et

Lys imot mørke da /CD

Ligre o kortspill

kr 169,-

kr 169,- pr. stk.

Årets bøker finner du hos Bok & Media!

www.bokogmedia.no


Velkommen til julehandel hos Bok & Media

INNHOLDSFORTEGNELSE ROMANER ................................................ side 2 KRIM / SPENNING .................................... side 5 TETT PÅ .................................................... side 6 BIOGRAFI / HISTORIE / DOKUMENTAR ..... side 7

Julie Orringer

Den usynlige broen En uforglemmelig historie om tre brødre, og en stor kjærlighetsroman fra andre verdenskrig med Budapest og Paris som bakteppe. Boken er fremragende konstruert, prak ullt skrevet og umulig å legge fra seg.

kr 349,Gyldendal Li eratur

LITT AV HVERT .......................................... side 8 OPPBYGGELIG ........................................... side 9 KRISTNE ROMANER .................................. side 15 BIBLER ...................................................... side 17 ANDAKT ................................................... side 19 BARN ........................................................ side 20 SPILL ......................................................... side 23 DVD .......................................................... side 25

Beth Hoffman

CeeCee Honeycu s reddende engler Tolv år gamle CeeCee Honeycu har brukt mesteparten av livet på å ta seg av sin psyko ske mor, Camille. Da Camille en dag blir truffet av en lastebil, er CeeCee med e alene i verden.

kr 299,Gyldendal Li eratur

MUSIKK .................................................... side 26 DIVERSE GAVER ....................................... side 29 HOBBY ..................................................... side 30

Kjøp julegavene på

www.bokogmedia.no På våre ne sider finner du oversikt over alle våre 24 bu kker.

Bernard Cornwell

Agincourt Stor, episk New York Times-bestselger fra det verdensberømte slaget ved Agincourt i 1415, om buesky eren Nicholas Hook og hans liv som en av Henrik Vs beste krigere. Boken har solgt mer enn 200 000 eksemplarer bare i England.

kr 369,Bazar Forlag

Julia Gregson

De hvite englene En roman sk og spennende fortelling fra 1800-tallet – full av kontraster. Catherine Carreg lever et sorgløst liv i en liten landsby i Wales, inn l moren dør i barsel. I krigens kaos og vanvidd blir Catherine tvunget l å hente fram kre er hun ikke ante at hun var i besi else av.

kr 369,Vigmostad & Bjørke

Anne B. Ragde

For bu kkoversikt, se også siste side.

Jeg skal gjøre deg så lykkelig Romanen tar med leseren inn i et eget univers, i en oppgang i et bore slag utenfor Trondheim våren 1965. Å e familier lever te på hverandre i en verden av frodig livslyst og sosial kontroll.

kr 369,Forlaget Oktober

Roy Jacobsen

Anger

KLUBBEN

For info, se side 31. 2

JJu ull en 2011

Hans Larsen, 72 år, slipper ut av fengsel e er et langt opphold. Han har med seg et brev som har ligget uåpnet i over år. Det er fra da eren. Først nå leser han det, og får vite det han har fryktet: Kona hans er død, og da eren har på ingen måte lgi ham.

kr 379,Cappelen Damm

w w w. b o ko g m e d i a . n o


ROMANER

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

*Kjøp «Huset du elsket» og få med bestselgeren «Saras nøkkel» for kun kr 1, ! © David Ignaszewski-koboy

350,Bokpakke *

Ta ana de Rosnay

Ta ana de Rosnay

Ta ana de Rosnay

Huset du elsket

Saras nøkkel

er en av Europas mest leste forfa ere, hun slås bare av S eg Larsson og Dan Brown. Hun er av engelsk, russisk og fransk avstamning, og bor i Paris. Hun har dligere arbeidet som journalist for Elle og Vanity Fair. Hennes store gjennombruddsroman, «Saras nøkkel», har berørt en hel verden og solgt i nærmere fem millioner eksemplarer. Her i Norge har den ligget snart to år på bestselgerlisten. Forventningene l «Huset du elsket» har vært skyhøye, og romanen gikk re inn på franske og norske bestselgerlister.

Paris, 1860-årene: Den store byfornyelsen pågår for fullt. Gammel bebyggelse må vike plassen for de nye, brede bulevardene og majeste ske bygningene. Hele kvartaler blir revet for å gi plass l det prak ulle Paris vi kjenner i dag. Men mange må betale en høy pris for denne forvandlingen. En av dem er Rose, en kvinne i 60-årene. I hele si voksne liv har hun bodd i huset som har vært i mannens familie i generasjoner. Før mannen døde lovet hun ham at hun skulle ta vare på hjemmet deres, men nå har byfornyelsen nådd deres kvartal og huset skal rives. Rose bestemmer seg for å kjempe l siste åndedrag for å redde huset som rommer så mange gode minner, men også en grusom hemmelighet som hun har et om i over tre år. «Huset du elsket» er en gripende fortelling om en sterk og usedvanlig kvinne, i en d med store ytre forandringer. Men mest av alt er det en historie om kjærlighet og lhørighet, og om viljen l å slåss for det man har kjært. «Vakkert og fascinerende gjennomført.» VG

kr 349,-

«Det er ingen dødpunkter i denne historien. DeƩe er en rystende roman som ikke lar leseren i fred før den er ferdig – og som spøker i minnet eƩerpå.» Bok & Samfunn Paris, 1942: Sara, en år gammel jødisk jente, gjemmer sin yngre bror i et skap like før familien arresteres av det franske poli et i den beryktede aksjonen mot jøder i det som senere er bli kjent som Vel d’Hiv. Hun låser skapdøren og legger nøkkelen i lommen, overbevist om at hun vil være lbake om noen mer. Men mene blir døgn, og Saras desperasjon vokser. Paris, 2002: I anledning seks årsmarkeringen for Vel d’Hiv blir journalisten Julia Jarmond bedt om å skrive en ar kkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun gjør research for ar kkelen, snubler hun over Saras historie. Julia blir mer og mer oppta av Sara og hennes families historie, og e er hvert tvinges hun l å s lle spørsmål ved si eget liv. «Saras nøkkel» er filma sert med Kris n Sco Thomas i hovedrollen. «Denne glemmer du ikke. Anbefales på det varmeste.» Det gode liv

kr 339,-

Bazar Forlag

Bazar Forlag

John Boyne

Margaret Skjelbred

Hendelsenes hus

Du skal elske lyset

Russland, 1915: Da den seksten år gamle gu en Georgy Jachmenev kastet seg foran en snikmorders kule som var ment å ramme et sentralt medlem av Tsarfamilien, blir han erklært en helt. Hans liv blir forandret for all d når Georgy som belønning for sin gjerning blir utnevnt l livvakt for Alexei Romanov.

E er at Alvas far dør i en ulykke, fly er moren med Alva og søster lbake l foreldrehjemmet hun må e forlate da hun gi et seg utenfor menigheten. En gripende roman om et barns enestående evne l å overleve, fra en av våre aller beste fortellere.

kr 349,-

kr 379,-

Front

Tiden

Jan Guillou

Philippa Gregory

Brobyggerne

Den hvite dronningen

Tre brødre, to verdenskriger, e århundre. 1900-tallet — menneskehetens største og voldsomste århundre. I det nye århundret var frem dsop mismen stor. Lite ante man om at verden sto overfor det blodigste og mest drama ske århundret noensinne.

Første bind i en storslå episk romanserie om mek ge kvinner under Rosekrigene i England. Boken gikk re inn på 2. plass på New York Times pres sjetunge bestselgerliste, og har for alvor plassert Gregory som en av verdens beste historiske romanforfa ere.

kr 369,Pira orlaget

kr 369,Bazar Forlag

kr 349,Juritzen

Cecilia Samar n

La Peregrina Vi møter igjen Jamilet, hovedpersonen i «Senor Peregrino». I nå d følger vi hennes jakt på sin iden tet, sin familie. Parallellhistorien foregår mange år dligere, der Rosa forteller om hvordan hun må e flykte fra sin landsby som mener hun bærer djevelens merke.

Edmund de Waal

Tore Renberg

Jan Kjærstad

Haren med øyne av rav

De e er mine gamle dager

Normans område

En bok som knapt likner noen andre: Familiehistorie, memoar, biografi, essay, fortelling, kunsthistorie, detek vroman. Hyllet som et mesterverk av engelske og amerikanske kri kere, en bestselger både i Storbritania og USA.

Jarle Klepp fører et anstendig middelklasseliv, er lykkelig gi og har tre barn. Et besynderlig møte ny årsa en 2010 vekker for den l live. Tilværelsen åpner seg for ham på en svimlende måte.

kr 379,-

kr 369,-

Forlaget Press

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Forlaget Oktober

Normans område handler om li eraturens makt og ukjente muligheter. Men hva skjer med et menneske når fiksjonens kra blir målt mot kjærlighetens? Er de like sterke? Og er det mulig å forene dem?

kr 389,Aschehoug

Ju l en 2 Julen 2011 011

3


ROMANER

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Vigdis Hjort

Preben Mørkbak

Levi Henriksen

Tredve dager i Sande ord

Kampen om de nordiske landene

Dagen skal komme med blå vind

Drama keren Tordis er dømt l 30 dager i Sande ord fengsel for promillekjøring. Straffen oppleves både forunderlig og u ordrende. S len er li erær og folkelig, med uforglemmelige portre er av medfangene.

Den siste viking Boka er fortellingen om vikingen Svein Tjugeskjegg, som e er en maktkamp hvor han drepte faren, Harald Blåtann, ble konge.

Hvor mye galt er du villig l å gjøre, for l slu å gjøre noe godt? Mikael Hildonen har prøvd og ikke få det l. Mikael vet bare én ng: Ine er død, og han får henne aldri lbake.

kr 369,-

kr 349,-

Cappelen Damm

Front

kr 299,-

Paul Auster

Anuradha Roy

Christos Tsiolkas

Sunset Park

Der jorden reiser seg

Et slag i ansiktet

Finanskrisen tvinger folk l å forlate hjemmene sine i hui og hast. 28 år gamle Miles Heller jobber i Florida med å tømme disse husene, mens han i smug fotograferer kaoset av e erla e eiendeler. Han lever i sin egen verden, helt l han en dag møter den vakre, pur unge Pilar i en park.

For å legge en stor sorg bak seg fly er Maya l en liten landsby ved foten av Himalaya. Da Maya møter ellføreren Veer, oppstår det sterke følelser. De e er en sterk og mangfoldig skildring fra dagens India – poe sk, vemodig og humoris sk.

En rå, annerledes og energisk fortelling om moderne familieliv i et mul kulturelt samfunn, om utroskap, sviktende familiekonstruksjoner og hvilke kompromisser man må inngå for å kunne leve sammen.

kr 349,-

Schibsted

kr 379,-

Gyldendal Li eratur

kr 349,-

Vigmostad & Bjørke

Aschehoug

Isabel Allende

Henning Mankell

Karl Ove Knausgård

Maya

Minnet om en ski en engel

Min kamp. Sje e bok

Isabel Allende har plassert den unge og vakre Maya i en skikkelig virvelvind av en historie. Her er overtro og mys kk, poli kk og pros tusjon, roman kk og en merkelig mann som truer Maya på livet.

kr 379,Gyldendal Li eratur

Boken bygger på historiske fakta: Hanna Lundmark dukker på begynnelsen av 1900-tallet plutselig opp på det afrikanske kon nentet og blir eier av en av de største bordellene i hovedstaden i den portugisiske kolonien Mozambique. E er noen år forsvinner hun sporløst ut av historien.

I romanverket «Min kamp» u orsker forfa eren nådeløst og selvutleverende si eget liv, sine ambisjoner og svakheter, sin usikkerhet og relasjonene l sine nærmeste. Sje e bok handler om utgivelsen av de dligere bindene, om li eraturen selv og dens forhold l virkeligheten.

kr 379,-

kr 399,-

Gyldendal Li eratur

Forlaget Oktober

Linn Ullmann

Karsten Alnæs

Det dyrebare

Grevens d

Den unge kvinnen Mille forsvinner sporløst og blir ikke funnet før flere år senere. Forsvinningen smi er av på alle som var i kontakt med Mille: De som ville ha henne, de som drepte henne, de som forsøkte å glemme henne, de som vendte henne ryggen.

Romanen «Grevens d» skildrer den første delen av livet l grev Herman Wedel Jarlsberg, en av de mest toneangivende Eidsvollmennene i 1814. Romanen bygger bl.a på auten ske brev og dagbøker.

kr 399,Aschehoug

kr 379,Forlaget Oktober

Sara Gruen

Reyna Grande

Apehuset

Over de hundre ell

Varm og fengslende roman fra forfa eren av den internasjonale bestselgeren «Vann l elefantene». «Full av steder, karakterer, typer, utrolige Ɵlfeldigheter og overraskende vendinger som ville ha gjort Dickens stolt.» The New York Times.

11 år gamle Juana si er med lillesøsteren i armene. Vannet står høyt over gulvet, og moren har gå e er hjelp. Juana fryser, er sulten og kjemper mot søvnen. Da hun våkner, er armene tomme. En vik g fortelling om hva fa ge mennesker er villige l å ofre for drømmen om et bedre liv.

kr 349,Bazar

Karin Brunk Holmqvist

Sirile gentlemen søkes Man fly er ikke på en gammel dame ustraffet. Ny bok fra suksessforfa eren av «Potensgiverne» og «Rapsgubbene» som har solgt mer enn 150 000 bøker i Norge. Mange mener at de e er hennes beste roman. Gled deg!

kr 299,-

kr 299,Juritzen

Silke

Louisa Young

Howard Jacobson

Johan Theorin

Kjære, jeg må fortelle deg…

Finkler-spørsmålet

Bølgery eren og andre fortellinger

Første verdenskrig raser. Nadia, Julia og Rose lever i frykt. Krigens skygge ligger over dem, og de vet ikke om mennene de elsker overlever sky ergravene. Nyt e drama av beste bri ske kvalitet! En roman for deg som liker «Tilbake l Riverton» og «Om forlatelse».

kr 299,-

Vinner av Booker-prisen 2010! En varm og vi g fortelling om utestenging og lhørighet, re erdighet og kjærlighet, aldring, visdom og det å være menneske.

kr 349,Schibsted

Disse 15 fortellingene har aldri dligere vært samlet i bokform. Ingen av dem har heller noensinne vært publisert på norsk. 10 kroner av hvert solgte eksemplar går l Leger uten grenser. Overse er: Kari Bolstad.

kr 149,Gyldendal Li eratur

Silke

4

JJu ull en 2011

w w w. b o ko g m e d i a . n o


ROMANER / KRIM & SPENNING

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

TILBUD

TILBUD

TILBUD

Sue Monk Kidd

Sara Gruen

Vikas Swarup

Bienes hemmelige liv

Vann l elefantene

Slumdog millionaire

kr 139,-

kr 139,-

kr 139,-

Bazar Forlag

Bazar Forlag

Bazar Forlag

Innbundet l pocketpris!

Innbundet l pocketpris!

Innbundet l pocketpris!

Shilpi Somaya Gowda

Gaute Heivoll

Gert Nygårdshaug

Indias da er

Kongens hjerte

Chimera

Jentebarn har ingen verdi i India, så når Kavita føder en da er dreper ektemannen den nyfødte. Kavita føder e er hvert nok en da er og trygler ektemannen om å få lbringe én na med barnet. I USA vokser adopterte Asha opp. Hun legger ut på en jakt for å finne sine rø er. Kavita er dødssyk, og hennes angrende mann forsøker å oppfylle hennes siste ønske. Overse er: Sidsel Mellbye.

Et intenst menneskelig drama som beskriver en bekmørk verden der døden truer overalt. Men sam dig er romanen gjennomlyst av den sterkeste følelsen av dem alle: kjærligheten l et barn. Det er mesterlig gjort, og beskrevet i et nær hypno sk språk, som viser både døden og kjærlighetens nærvær i e og det samme.

Ubestridelige fakta og forfa erens grundige research kny es sammen l en fiksjon som blir et høyaktuelt og spenningsfylt drama. Chimera er en klassisk Nygårdshaug-roman med sterke thrillerelementer.

kr 299,-

kr 379,-

Gu en som hadde svar på alt

kr 379,Cappelen Damm

Juritzen

Tiden

Stein Morten Lier

Rikard Spets

Olav William Rokseth

Bunnen av himmelen

Allahs tårer

De e er en spennende thriller med handling fra Brussel og Norge, med Mariangela Nielsen og Mar n Mæle i hovedrollen. Mariangela forsøker å finne ut hva som har skjedd med Mæle, e er hans d i Afghanistan. Det ser ut som han er underkastet et medisinsk prosjekt som ikke tåler dagens lys.

Den mul nasjonale elitestyrken Herkules er på oppdrag i Afghanistan og avslører at Bin Laden planlegger denes største terrorhandling. En kjernefysisk bombe skal åpne vulkanen i Yellowstone nasjonalpark i USA.

Et spørsmål om besky else En imam blir en sen sommerkveld sku i Tøyengata i Oslo. A entatmannen har e erla seg noen linjer fra et arabisk dikt som innvarsler «den tolvte imam», og en d badet i blod.

kr 349,-

kr 299,-

kr 379,-

Juritzen

Gyldendal Li eratur

Aschehoug

Hans-Olav Lahlum

Jan Ove Ekeberg

Jan Ove Ekeberg

Sateli menneskene

Kongedrapene

I sverdets d

Datoen er lørdag 10. mai 1969. Førstebetjent Kolbjørn «K2» Kris ansen blir oppringt av mangemillionæren Magdalon Schjelderup. Han ber om et møte med førstebetjenten fordi en av hans nærmeste planlegger å myrde ham.

De e er en fri stående oppfølger l suksessromanen «I sverdets d». Historien handler om hvordan de tre hovedskikkelsene i romanen: Sigurd, Håkon Galen og Inga kjemper mot det samme målet; kongemakten i Norge.

«I sverdets d» ble utgi i januar i år. Den har så langt solgt 10.000 eksemplarer, og få gode anmeldelser.

kr 379,-

kr 349,-

Cappelen Damm

Juritzen

Wilbur Smith

Karin Fossum

Torkil Damhaug

De som er i storm og fare

Jeg kan se i mørket

Ildmannen

Wilbur Smiths første fri stående thriller på 20 år. En sterk og kompetent helt. En sterk og vakker kvinne. Drama sk se ng som hentet ut av nyhetsbildet: Islamis sk terror og sjørøveri utenfor Somalia.

Riktor er sykepleieren fra helvete. Han blir anklaget for mordet på gamle Nelly og havner i fengsel. Han slippes fri e er re ssaken, men inspektør Randers venter med en ny ltale.

En na sent i mars antennes stallen på Stornes gård. Nærmere tre hester brenner inne. Utover våren herjes flere steder av brann, og a enåringen Karsten og hans yngre søster trekkes inn i en strøm av uhyggelige hendelser.

kr 379,-

Cappelen Damm

kr 379,-

Cappelen Damm

kr 199,Juritzen

kr 379,Cappelen Damm

Jørn Lier Horst

Eystein Hanssen

Øystein Wiik

Vinterstengt

Gi strøm

Slakteren

En ny spenningsfylt krim fra den erfarne poli e erforskeren Jørn Lier Horst. «Klassisk poliƟkrim fra forfaƩer som kan faget [...] Jeg anbefaler alle som liker kriminalromaner å vie Ɵd Ɵl Jørn Lier Horsts forfaƩerskap. Begynn gjerne med Vinterstengt.» Torbjørn Ekelund, Dagbladet.

Et narkoraid i Oslo. En nordmann kidnappet i Uganda. Forbindelsen viser seg å være norsk næringsliv. I jakten på sannheten må poli e erforsker Elli Rathke håndtere både leiesoldater, lånehaier og drevne kriminelle. Saken utvikler seg l å bli kanskje den farligste i Ellis karriere.

Tom Hartmann har en egen evne l å rote seg bor høyspente kriminelle miljøer. Denne gangen reiser han l Cap Ferrat i Sør-Frankrike, l sin gamle venn Eddie Jones. Problemet er bare at Eddie også har liket av en vakker kvinne i bagasjerommet på bilen…

kr 339,-

kr 349,-

kr 389,-

Gyldendal Li eratur

Vigmostad & Bjørke

Aschehoug

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Ju l en 2 Julen 2011 011

5


TETT PÅ

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Liv Berit Tessem

Gunnhild Corwin

Haakon og Me e-Marit i år

E er dansen

25. august i år var det år siden Me e-Marit gikk opp midtgangen i Oslo domkirke for å gi e seg med sin prins. Boken, som er spekket med flo e bilder, følger dem gjennom de første årene som kronprinspar.

I 2005 utga Gunnhild Corwin boken «Idas dans», om da eren Ida som fikk leukemi og døde 19 år gammel. I «E er dansen» forteller hun om livet e er Idas død. Det er bli en ærlig og livsbejaende bok om det livet man har, ikke det livet man kunne ha .

kr 199,-

kr 349,Aschehoug

Schibsted

Paal-André Grinderud

Marius Holmsen

En mor ved navn Wanda

Maria og pappa

Paal-André Grinderud dveler rundt både gode og dårlige opplevelser i oppveksten. Han får fram barnets kjærlighet l en alkoholisert mor, og hvordan ustabile familieforhold kan relateres l senere episoder med fysisk og psykisk sykdom.

- livet e er mamma «Da mammaen din døde le e du over alt. Du så på meg og skjønte enda mindre. Alt du så var en pappa som gråt.» Da Maria var halvannet år døde moren av kre . Livet må e gå videre, selv om verden var snudd på hodet.

kr 299,Juritzen

Trygve Skogrand

Kongefamiliens årbok 2011

kr 299,-

Bli med på innsiden av Kongefamilien. Vi følger dem dag for dag i en stor praktbok med over 400 bilder. Flere av bildene er ta av kongefamilien selv.

Cappelen Damm

kr 399,Juritzen

Aasgaard, Kvalvaag og Botvar

Ole Jacob Hoel

Svein Tindberg

Bob Dylan

Åge

Abrahams barn

Bob Dylan har oppnådd en enestående posisjon i populærkulturen. Denne boken se er hans liv, forfa erskap og musikk inn i en større historisk, li erær og sosial sammenheng. Her er også stoff om enkeltsanger, norske konserter og annet snadder.

Historien om Norges største rocker

Ei forteljing om tre religionar og ein skodespelar

Åge Aleksandersen har reist landet rundt i 40 år, sangene hans er folkeeie. Åge vokste opp som en outsider med taterblod i årene og problemer i familien, men brøt ut og fant sin egen vei som rockemusiker.

kr 369,-

kr 399,-

Dreyer

Gyldendal Li eratur

Svein Tindberg sin suksess-førestelling som bok! Svein Tindberg ville finne ut kven Abraham var, mannen som har vore så vik g for milliardar av menneske gjennom fleire tusen år. Det blei ei reise som gjekk l Midtausten og l Tvedestrand – og undervegs vart det klart at Abrahams barn er nærare kny e l kvarandre enn dei fleste av oss var klar over.

kr 299,J.M. Stenersens Forlag

Tare Teksum

Herman Lindqvist

Harald Dag Jølle

Med viljens kra

Solkongen

Nansen

Historien om Ludvig 14.

For første gang forteller Tare Teksum, Årets trønder 2010, den fantas ske historien om si liv. Fra den da mørket og s llheten lukket seg rundt ham, fram l han opplevde det som skulle lede ham ut av ensomheten: TV-serien «Ingen grenser» med Lars Monsen. Tare formidler si gripende drama med karakteris sk humor og livsvisdom, – helt uten selvmedlidenhet.

Les om Ludvig 14. og livet i Versailles på slu en av 1600-tallet og begynnelsen av 1700-tallet. De e er en historisk periode som Herman Lindqvist elsker – og det merkes.

kr 369,Schibsted

Oppdageren En usminket fortelling om en av denes største norske helteskikkelser. De e er den første biografien som for alvor viser at Nansen var mer enn en polfarer og eventyrer. Han var også en vitenskapsmann i verdensklasse.

kr 449,Gyldendal Li eratur

kr 299,Tun

EEgil Svartdahl

Nærbilder N

TTV-pastorens bekjennelser I denne boka forteller han sin egen historie. Hvordan kunne han, en feig skap-kristen, bli en frimodig pastor på TV? Hva har møtet med alle de sterke historiene gjort med ham som menneske? Åpent og ærlig forteller Svartdahl om sin egen livsfilosofi. Med utgangspunkt i samtalene han har ha på TV, tar forfa eren opp evig aktuelle temaer som lgivelse, trofasthet, håp, forsoning og kjærlighet. Han viser hva disse ordene betyr for ham selv og for ulike mennesker han har mø , og hvordan de kan hjelpe oss videre i livene våre. Boken er illustrert med bilder fra TV-sendingene.

kr 349,Kagge

6

JJu ull en 2011

w w w. b o ko g m e d i a . n o


BIOGRAFI / HISTORIE / DOKUMENTAR

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Simon Sebag Montefiore

Tomm Kris ansen

Jerusalem

Cape Town

Jerusalem ligger i sentrum av verden, er hovedsetet l tre store verdensreligioner, har vært trofeet l mange erobrere og juvelen i mange riker. Boken formidler en 3000 år lang historie om maktkamp, imperiers storhet og fall, kjærlighet og død.

Forfa eren forteller fra si andre hjemland og sin favori by - Cape Town i Sør-Afrika. Vi besøker bydelen District Six der byens jazz har si opphav og beundrer de fargerike husene i Bo Kaap. De e er en reiseskildring der kultur, poli kk og historie fle es sammen.

kr 399,-

kr 329,-

Cappelen Damm

Cappelen Damm

James Brabazon

Harry A. Ellingsen

Min venn leiesoldaten

Regiment Norge

De e er fortellingen om et usedvanlig vennskap mellom den engelske krigsreporteren og den beryktede sørafrikanske leiesoldaten. Spennende, rå og interessant dokumentar, og en innsideberetning om et av de verste forsøkene på statskupp i Afrika i vår nære historie.

Historien om en frontkjemperenhet Et unikt innblikk i frontkjempernes historie! Historiker Harry Ellingsen lar frontkjemperne selv slippe l gjennom intervjuer og førstepersonsberetninger. Boken er illustrert med unike, upubliserte bilder som er ta av soldatene underveis i krigen.

kr 379,Aschehoug

kr 379,Pax Forlag

Hans Jacob Orning, Magne Njåstad & May-Brith Ohman Nielsen Asbjørn Jaklin

De dødsdømte Med henre elsen av gestapomannen Reidar Haaland 17. august 1945 fullbyrdet norske myndigheter den første dødsdommen på 69 år. Senere skulle 24 andre nordmenn, lide samme skjebne. «De dødsdømte» handler om 25 menn, 25 henre elser og et land som søker hevn.

kr 399,Gyldendal Li eratur

Norvegr

Stephen Harding & S g Vaagan

Norvegr er et nyskrevet og engasjerende historieverk om Norge. Det er et vakkert og unikt verk som er designet av Snøhe a Design og illustrert av Per Spook. Det handler om menneskene – mangfoldet og fellesskapene de har dannet opp gjennom dene.

Hvert år drar tusener av nordmenn l Liverpool for å se The Beatles Story eller for å se fotballkamper. Likevel er det svært få av disse som vet at for tusen år siden var hele området rundt Liverpool, Wirrall-halvøya og West Lancashire, en blomstrende norrøn koloni med egne ng på begge sider av den store elven Mersey. Boken tar oss med på en ferd fra for d l nå d.

Vikingblod

Norges historie

kr 1299,Aschehoug

kr 348,Genesis Forlag

Apsley Cherry-Gerrard

Roy Andersen

Kim Hjardar, Vegard Vike

Den fryktelige ferden

Redningsmenn og lykkejegere

Vikinger i krig

Om Robert Sco s ekspedisjon l Sydpolen fortalt av en overlevende. Boken utkom for første gang i 1922. Den kan best karakteriseres som en drama sk og velskrevet reiseskildring.

Norske pionerer i Alaska Den utrolige fortellingen om en vågal redningsekspedisjon med 500 reinsdyr og 113 samer som skulle l Alaska for å redde gullgravere fra sultedøden. Boken er illustrert med unike fotografier fra sam den.

kr 399,Schibsted

Den første samlede presentasjonen av viking dens krigskunst, våpen og tokter. «Boken er usedvanlig lekker. Hjardars og Vikes bok kan matche både som konfirmasjonsgave og som pensumbok» - Guri Hjeltnes, VG.

kr 449,Spartacus Forlag

kr 379,Aschehoug

Leiv Ryvarden

Børge Ousland/Thorleif Thorleifsson

Leiv Ryvarden

Hardangervidda

Seilas rundt Nordpolen

Norges nasjonalparker

Hardangervidda er Europas største ellvidde. Tekst og flo e bilder viser Viddas natur og kulturhistorie. Her er spor e er steinalderens villreinjakt, gamle vandringsveier og seterbruk. Et praktverk som inspirerer l å pakke sekken og dra l ells.

St. Hans a en 2010 kastet Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson anker for å bli de første l å seile gjennom både Nordvestpassasjen og Nordøstpassasjen i løpet av én og samme sesong. Fire måneder senere er målet nådd!

Ny og oppdatert praktverk om alle våre nasjonalparker. Med helt nye fotoer i toppklasse, gode kart og turforslag er de e det eneste komple e verket om de flo este naturområdene i landet.

kr 399,-

kr 549,-

Gyldendal Li eratur

Cappelen Damm

kr 499,Cappelen Damm

Cecilie Skog

Antark s I november 2009 spenner Cecilie Skog på seg skiene. Foran henne ligger Antark s. Som den første i verden skal hun og Ryan Waters krysse hele kon nentet på ski, fra kyst l kyst, uten e erforsyninger eller hjelp fra skiseil eller hunder.

kr 399,Gyldendal Li eratur

w w w. b o ko g m e d i a . n o

CAPPELEN DAMMS

NORGESATLAS 찝

Cappelen Damms Norgesatlas Ny atlas over Norge med 46 dobbeltsider i målestokk 1:300 000. Ca. 40 000 navn i registeret. 75 detaljkart over byer og te steder. Komple DNT- informasjon l turplanlegging. Oppdatert 2011.

kr 499,Cappelen Damm

Per Roger Lauritzen

Norges tøffeste turer Man trenger ikke reise l Himalaya, Grønland eller Alaska for å finne turu ordringer! Norge har nok av korte og lange turer som byr på noe li utenom det vanlige. Boka har intervjuer med gode ps fra Lars Monsen, Cecilie Skog m.fl.

kr 399,Gyldendal Li eratur

Ju l en 2 Julen 2011 011

7


LITT AV HVERT

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Karl Gervin

Unni Lindell

Paulo Coelho

Reisefører for Norge det herrens år 1315

Nissen kan også brukes om sommeren

Øyeblikk

Velkommen l en fornøyelig reise gjennom middelalderens Norge! En god reisehåndbok er selvsagt et «must» og her får du råd om hva ng koster, om innkvartering, mat og drikke, skikk og bruk og om badstu, årela ng og andre forlystelser.

– Det er egentlig li frekt av nissen å spørre barn om de har vært snille, for det er et veldig personlig spørsmål. - Erlend, 9 år. Nissen finnes i le ere sommerutgaver i jungelen, i Tyskland og i Brasil. En ypperlig helårsgave.

kr 329,-

Årsplanlegger 2012 Den populære årsplanleggeren i fantas sk design. La deg inspirere av et utvalg sitater fra Paulo Coelhos arbeider og de vakre illustrasjonene l Catalina Estrada.

kr 249,Bazar Forlag

kr 199,Pira orlaget

Pax Forlag

Lilly S. Brandal og Bente Myhrer

Jenny K. Blake

Strikkelyst

The Norway Way

Strikkeboken med alt du trenger, enten du er nybegynner eller en erfaren strikker! Blant de 150 modellene kan du velge mellom alt fra de enkleste skjerf og luer l større plagg som jakker og ko er. Bak i boken finner du en komple strikkeskole og et omfa ende register.

Med sin sjarmerende og morsomme strek tar australske Jenny K. Blake nordmenn på kornet slik ingen har gjort det før henne! Med si blikk for humoris ske detaljer skildrer hun alt fra matpakker med mellomleggspapir l tørrfisk, ostehøvler, hy eliv og alkoholvaner.

kr 349,-

Schibsted

kr 249,-

Gyldendal Li eratur

kr 339,Cappelen Damm

Arne Nerjordet og Carlos Zachrison

Ivar Arekle

Fabrice Mazza

Geoquiz

Enigma bind 2

Med 5000 spørsmål er de e en av de aller største quizbøkene på norsk, og den klart største om e enkelt tema. Boken har både barnevennlige spørsmål og ekspertu ordringer.

I denne prak ulle boken finner du 225 nye u ordrende mysterier, nø er, rebuser og gåter. Her er det noe å bryne seg på for alle og enhver, enten du vil løse dem alene, sammen med venner eller involvere hele familien.

Strikkedukker

kr 199,-

De e er dukker med humor. Dukken har en grunnoppskri . Alle klærne er bygget opp rundt grunnoppskri er med variasjoner. Boken er delt inn i kapitler: Til ells, kaffepausen, pysjamasparty m.m.

Dreyer

kr 299,Vigmostad & Bjørke

Trine Angelsen

K. Winge & K.V. Pedersen

Anna Sjögren

Lune masker

Man tager en elg

Supper for 4 års der

Nostalgisk småstrikk Her finner du alt fra ps og råd om toving og strikking l oppskri er på blant annet lappeteppe, håndklær og lange strømper. Boken inneholder også små anekdoter og fortellinger om plaggenes opprinnelse.

Her lærer du alt om slak ng, flåing, mørning og partering av elg, og du får dessuten over 100 oppskri er på varierte, tradisjonelle og nyskapende re er som du ikke trenger å være en mesterkokk for å lage.

Ønsker du inspirasjon og oppskri er l å lage suppe l hverdag eller fest, så finner du det her. Hver års d har sine supper, og her finner du både de klassiske oppskri ene og forslag l nye spennende smaksopplevelser.

kr 249,-

kr 379,-

kr 249,-

Schibsted

Tun

Tun

Paul Løwe

Jan Vardøen

Kris n Hove

Tapas

Pizza Paradiso

Mellom bakkar og berg

Lekende le

S kkordene er varme, lidenskap og fristende pizzaer. Fotograf og forfa er har vært i Napoli og ta flo e og fargesterke stemningsbilder. Vardøen gir deg oppskri en på den perfekte deigen og den aller beste sausen.

Norsk lokalmat

Paul Løwe byr på verdens beste tapas! Spiser du mange av dem er det en middag. Her får du de beste oppskri ene på kalde og varme, delikate småre er inspirert av gode smaker fra hele verden.

kr 199,Versal

kr 349,Cappelen Damm

Bli med på tur rundt i det ekso ske Norge og lær å lberede tradisjonsrik og trendig mat med lokale og velsmakende råvarer. Denne boken presenterer en rekke småskalaprodusenter.

kr 399,Versal

Lise Finckenhagen

Jamie Oliver

Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg

Fredag hele uka

Jamie på 30 minu er

Spania – en matsafari

Du kommer l å bli veldig sulten av å bla i denne boken, og svært glad og me av å bruke den. Her får du 240 av Lise Finckenhagens mest fristende oppskri er. «Lises fantasƟske kokebok fortjener hedersplassen på ethvert kjøkken» Bent S ansen.

Jamie Oliver viser hvordan du kan lage et mål d med flere re er på den du ellers bruker på å lage en re ! Her fires det ikke på kvaliteten og smak. Mindre d på kjøkkenet og mer d rundt bordet!

NRKs nyhetsanker Jarle Roheim Håkonsen og kameraten Jon Berg jakter på de store kulinariske opplevelsene. De skildrer spansk kultur og folkeliv, forteller om spesialitetene. De drar på markedet og gir ps l hva vi bør kjøpe og ta med hjem.

kr 399,-

kr 399,Versal

kr 399,Aschehoug

Font Forlag

8

JJu ull en 2011

w w w. b o ko g m e d i a . n o


LITT AV HVERT

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

MØTE MED

En bok om håp

PER ARNE DAHL

– Julen kan være en tung d for mange. Savn og sorg som gjør vondt i hverdagen er o e ekstra smertefullt i høy dene. Per Arne Dahl vil derfor tenne lys bak det grønne og glitrende. – Det er i mørket at lyset trengs, sier han. Dahls nyeste bok heter «Å reise seg e er en rystelse». – Gjennom et langt presteliv har jeg fulgt mange mennesker som har opplevd ulike rystelser. Ikke minst gjorde det inntrykk på meg å treffe Espen Olafsen som mistet kona og da eren sin i tsunamien. Det har siden bli et tema for meg, hva som gjør at folk tross alt reiser seg og ser mot fram den, forteller Dahl. Ti el og manus var ferdig før sommeren og Dahl planla å finpusse på det i august. Så kom 22. juli og alt ble annerledes. – Det å møte så mange mennesker med så store tap, det gjør noe med oss. Da jeg gikk lbake l manuskriptet forsto jeg at de e må jeg skrive på ny . I utgangspunktet er det ikke en Utøya-bok, men den må e preges av det som hadde skjedd. – Jeg vil at de e skal være en håpsbok l mennesker som har opplevd små og store rystelser, og det favner egentlig de fleste. Det går ikke an å leve uten å rystes og uten å gå på smeller, mener han.

KLUBB-

Hvordan klarer folk å reise seg e er tap og rystelser? – Det er ingen ng vi blir så slitne av som å sørge. Livsgnisten må tennes igjen. Det er vik g å huske på at vi er hverandres håp, med ansvar for å tenne livsgnisten hos hverandre, hjelpe l å bringe orden i kaoset og tenke muligheter i stedet for resignasjon. For meg som prest er også kirken en kilde l håp, Gud er en kilde l håp, det evige liv er en kilde l håp og det legger jeg ikke skjul på i denne boken, men jeg forsøker å ikke være påtrengende.

PRIS

297,Se side 31

Det er ikke juletradisjonene i høy den som er vik gst for Dahl. – For meg er advents den bli vik gere og vik gere, som en d hvor vi begynner å fokusere på det som er helt avgjørende i den kristne tro. Poenget med juleevangliet er at Gud kom l oss og ble en av oss. Han har ikke lovet oss fravær av rystelser, men nærvær i rystelsene, avslu er han. Foto: Berit Roald/Scanpix

Per Arne Dahl

Å reise seg e er en rystelse Med sin lange erfaring som prest og sjelesørger ville Per Arne Dahl skrive en bok om det å møte kriser som skilsmisse, alvorlig sykdom eller dødsfall i nær familie. Manus var nesten ferdig da terrorangrepene 22. juli ga boken skremmende ny aktualitet. Boken er en hyllest l tapre kvinner og menn som ikke har la seg knekke, sam dig som Dahl gir et realt håndtrykk l medmennesker som fortjener en ny frem d. For ingen kan leve et helt liv uten å oppleve en rystelse. En katastrofe kan ramme oss alle, uten forvarsel, slik vi opplevde i Norge i sommer.

kr 339,-

Schibsted

Oddgeir Bruaset

Det veglause folket i Rogaland

De e er den sje e boka Oddgeir Bruaset har skrive om menneske som jamt stod åleine i kampen mot svolt og fare og nådelause naturkre er. Menneske som bur «der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Og no er turen kommen l Rogaland. Den boka står ikkje lbake for dei andre, korkje i spenning, drama kk eller livsvisdom.

kr 398,Genesis Forlag Oddgeir Bruaset

Oddgeir Bruaset

Det lyser i s lle grender De fleste julesangene har vi sunget og hørt år e er år så lenge vi kan huske. Andre har bli l i senere d, og likevel har de raskt bli folkeeie. Men hva er egentlig historien bak sangene? Oddgeir Bruaset lar oss få innblikk i mange av de fascinerende historiene om hvordan våre kjente og kjære julesanger er bli l.

kr 398,w w w. b o ko g m e d i a . n o

Genesis Forlag Ju l en 2 Julen 2011 011

9


OPPBYGGELIG

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

NY SANGBOK

Bill Gaither

Mer enn musikk Fortellingen om gårdsgu en Bills musikalske reise, fra en gammel radio på en gård i Indiana l flombelysningen på verdens største musikkscener. Bill Gaither forteller ærlig, varmt og åpenhjer g sin historie. Oversa av Hans Ivar Stordal.

skrevet mer enn 700 Bill og Gloria Gaither har ger har bli sunget og san es Der sanger sammen. , alt fra Elvis Presley l innspilt av en rekke ar ster Isaacs. og Michael W. Smith The klassikere, bli ger san es der I Norge er flere av som «Han grep meg» og å bli r». De siste årene har de ogs leve s Jesu «Min nds». frie ing com me «Ho tet kjent for konsertkonsep

Gaither på norsk

Gloria Gaither

Min Jesus lever

Min Jesus lever

I denne sangboken er 30 av ekteparet Gaithers sanger samlet og arrangert for kor av Kjell Hansen. Det er et ønske at denne sangboken skal bli l berikelse for musikklivet i menigheter over hele landet. Gjendiktet av Bjørn Skjennum.

Gloria Gaither forteller historiene om hvordan de kjente og kjære sangene ble l – hver sang har sin unike historie. Oversa av Andreas Kris ansen.

kr 299,-

kr 249,-

Prokla-Media

Prokla-Media

kr 349,Prokla-Media

Hannah Shah H

IImamens da er Min flukt l frihet M H Hannah Shah er da er av en imam. Hun vokser opp i en from muslimsk familie i England, men bak dørene er hun en fanget fugl. m Boken gir et bemerkelsesverdig innblikk i livss len og troen l Hannah Shahs familie, men kaster også lys over sider ved muslimsk sam dskultur. Men mest av alt er de e den inspirerende historien om Hannah Shah selv.

kr 230,-

En gripende og sann historie!

Lunde Forlag

Inger Lise Skauge

Ram Oren

Peter Walker

Mine bibelske søstre

Gertrudas lø e

I Paulus’ fotspor

Et forfriskende og annerledes møte med et fem talls kvinner i Bibelen. Disse kvinnenes erfaringer med Gud i si liv kan oppmuntre, inspirere og u ordre oss. Gave ps l mor!

kr 298,Hermon Forlag

Et barn, et lø e og en flukt under aandre verdenskrig Fra virkeligheten – en internasjonal bestselger: Under krigen mister den lille jjødegu en Michael begge foreldrene sine. Men den kristne barnepiken Gertruda lover moren å flykte fra Polen med gu en og ta seg av ham som sin egen sønn. Og o Gertruda holder si lø e. – De e er ingen G holocaustbok, men en kjærlighetshistorie, fforteller Michael, nå 75 år.

Gjennomillustrert praktbok med vakre fargebilder og kart. Gir et enestående portre av en mann helt utenom det vanlige – drivkra en, kampene, oppdraget og sam den.

kr 298,Hermon Forlag

kr 298,Lunde Forlag

Anne-Grethe & Jan Pe er Bratsberg

Terje Forsberg

Kurt Hjemdal

Skjulte ska er

Mannen som ble et lykkelig barn

På reise i Israel

En annerledes pilegrimsvandring gjennom skaperverk og evangelium I enhver pilegrimsvandring består reisen av et ytre og et indre landskap. Anne-Grethe Bratsbergs prosalyriske betraktninger over evangelienes Jesus tar oss med inn i det indre landskapet. Det handler om å ta d l s llhet, finne retning og veimerker i en d preget av rotløshet og stress. Den ytre delen viser seg igjen i bildene l Jan Pe er Bratsberg, en av våre fremste naturmalere.

Guide for Israel-turister

Den første boka l Terje Forberg, «Aldri for sent å bli et lykkelig barn», har solgt i store opplag. I denne nye boka forteller han li om hva som har skjedd i årene e er. Budskapet hans om at «det nø ær» har vært l hjelp for mange.

Kurt Hjemdal er en erfaren reiseleder som her har skrevet en guide l Israel lpasset turer arrangert av norske reiseselskaper. Fyldige innledninger om landet, folket, religionen, historien og geografien.

kr 250,-

Luther Forlag

kr 199,-

Lunde Forlag

kr 465,Lunde Forlag

10

JJu u l en 2011

w w w. b o ko g m e d i a . n o


OPPBYGGELIG

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

MØTE MED

SVEIN TINDBERG Fantasi er lov! Svein Tindberg har gjennom sin fores lling om Markusevangeliet få et helt spesielt forhold l bibeltekstene. Det dro han god ny e av i si arbeid med boka «Juleevangeliet». – Jeg har jobbet med tekstene med et glimt i øyet og en løsere jakke enn en teolog. Teksten består av li fakta, og ellers er det mi møte med teksten, min egen undring som er beskrevet. Jeg har skrevet løst og fast rundt juleevangeliet, for eksempel laget en teateranalyse i akter av teksten. – Vi har en bibellesetradisjon i Norge som baserer seg på lesning av 4- 6 linjer, og dere er en mann som tolker det for oss i 20 minu er. Vi er så vant l å tenke: Hva betyr det egentlig? Slik glemmer vi gjerne at det handler om fak sk fisk og fak sk brød. Har du tenkt på begrepet en hærskare engler? Hvor mange er en hærskare? Sto de på bakken eller svevde de i lu en? Kom de plutselig eller sigende? spør han med et smil. – Bibelen belønner ikke mi intellekt. Barnets naivitet er det høyeste mål, og da tror jeg fantasi er lov. Han synes det var u ordrende å presisere budskapet si skri lig, men er godt fornøyd med den ferdige boka. – Jeg har jo aldri skrevet noe før, men jeg tente umiddelbart på ideen. Tindberg fikk l sin store glede Håkon Bleken med l å illustrere boka. – Han er en fantas sk maler som jeg har beundret i mange år. Jeg går på uts llingene hans så o e jeg kan, forteller Tindberg engasjert. Den hyggeligste tradisjonen foregår før jul synes Tindberg. – Vi er par som samles for å lage sylte og rull på den gamle måten, som min bestemor gjorde. Vi har det veldig hyggelig sammen, mens vi synger og arbeider på den gammeldagse måten. Han skal bruke romjulen og ny årsa en l å spille fores llingen sin «Abrahams barn» som han gjør stor suksess med om dagen på Det norske teateret. – Jeg ser fram l både den s lle, religiøse undringen i julen og den tradisjonelle familie den, sier Tindberg.

KLUBB-

PRIS

393,Se side 31

Svein Tindberg / Håkon Bleken (Ill.)

Juleevangeliet Ingen andre fortellinger har ha den samme kra en gjennom århundrene som juleevangeliet. Det beveger oss fremdeles. Skuespiller Svein Tindberg har jobbet med juleevangeliet og andre bibeltekster i mange år, og det har formet ham. Her formidler han sine tanker, erfaringer og tolkninger. Selve juleevangeliet er med som en egen bok i boken. Håkon Bleken, en av Norges mest respekterte og folkekjære kunstnere, har laget fantas ske illustrasjoner.

kr 449,J.M. Stenersens Forlag

kr 198,-

kr 198,-

Hermon Forlag

Hermon Forlag

Karsten Isachsen

Karsten Isachsen

Karstens 365 lyspunkter

365 gullkorn fra Karsten Isachsen

Denne flo e evighetskalenderen gir deg en samling sitater som vil bidra l øyeblikk av både e ertanke og smil. Gled deg l et vell av tankevekkende, humoris ske, ironiske og underfundige utsagn – alt servert i passelige dagsdoser.

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Knapt noen taler kan si så mye med én setning. Glimt i øyet, oppmuntrende ord, et smil som si er lenge – Karsten Isachsens fyndord er en gave både giveren og mo akeren vil huske – lenge!

Nå 15.000 eks!

Ju l en 2 Julen 2011 011

11


OPPBYGGELIG

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Kari Elise Liodden

Hvil i min kjærlighet Kari Elise Liodden har i flere år laget håndlagde kort med bibeltekster og egne fotografier, og disse er utgangspunktet for gaveboken «Hvil i min kjærlighet». Tekstene er hentet fra Bibel 2011.

kr 199,Luther Forlag

Illustrasjoner fra boken

Barbro Raen Thomassen B

SSom liljene på marken Om å leve enklere O B Bokens grunntoner er gleden over det enkle livet, og Thomassen makter på en vis og poe sk måte å lokke leseren mot hvilen og gleden som følger en enklere livss l. En vakkert utstyrt gavebok som krysser mange sjangere.

kr 299,Avenir Forlag Barbro Raen Thomassen

No o R. Thelle/ Helene C. Jenssen /Julia Vance

Juleevangeliet Juleevangeliet er et kulturelt felleseie med en særegen styrke og skjønnhet. I sine betraktninger henter No o R. Thelle frem noen av de sentrale mo vene i fortellingen om Jesu fødsel – med vinklinger som for mange vil være nye og overraskende. Samlet gir tekstene en større forståelse og innlevelse i den velkjente fortellingen. De 24 kapitlene kan brukes som en adventskalender, l høytlesning eller l s lle betraktning av julens budskap. Den kunstneriske u ormingen, der bibelfortellingen er hånd-kalligrafert og med illustrasjoner i gulltrykk, bidrar også l å se fortellingen på ny . Den kan gjerne ligge oppslå gjennom julehøy den.

No o R. Thelle

kr 249,Kom Forlag

12

JJu u l en 2011

w w w. b o ko g m e d i a . n o


OPPBYGGELIG

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Joseph Ratzinger Benedikt XVI

Jesus fra Nasaret, Bind II. Fra inntoget i Jerusalem l oppstandelsen Jesus fra Nasaret er en ærlig og engasjert bok om personen Jesus, skrevet av vår ds fremste kristne leder.

kr 378,-

Joseph Ratzinger Benedikt XVI

Avenir Forlag

Jesus fra Nasaret

Bind I. Fra dåpen i Jordan l forklarelsen på berget «Jeg er overbevist om, og håper også at leseren vil se, at denne skikkelsen er mye mer logisk og historisk seƩ mye mer begripelig enn rekonstruksjonene som vi er bliƩ konfrontert med de siste årƟer.» – Benedikt XVI

kr 198,Avenir Forlag

Begge bøkene er oversa av Sr Anne Bente Hadland

Max Lucado er en New York Times bestselgende forfaƩer! Max Lucado

Grensesprengende LIV Du ble skapt l å gjøre en forskjell Vi er alminnelige mennesker, vi si er i lenestoler, spiser på restauranter, ski er bleier, og bruker skjerfet l fotballaget vi heier på. Det er ingen fans som vinker når vi går forbi, ingen tjenere som er i sving når vi kommer hjem, ingen sjåfører som kjører oss eller hushjelper som henger opp tøyet. Vi er alminnelige mennesker. Ligner du mer på et frakteskip enn en luksus-yacht? Mer på en sta st enn en filmstjerne? Gratulerer. Gud forandrer verden gjennom mennesker som deg!

kr 249,Hermon Forlag

Anfin Skaaheim

Mark Scandre e

Dietrich Bonhoeffer

Da kom Jesus

Jesusveien

E erfølgelse

Nøkkelen l å forstå Johannes evangelium er Jesu oppstandelse og seier over døden. Med det som utgangspunkt skildrer han menneskers møte med Jesus. Anfin Skaaheim har i en årrekke vært en av de mest markante kristenledere i Norge. I denne boken vil mange med glede kjenne igjen Skaaheims særegne forkynnerstemme.

- eksperimenter underveis

«E erfølgelse» er en av de vik gste og mest siterte bøker om disippellivet. Dietrich Bonhoeffers livshistorie og forfa erskap, merket av motstanden mot naziregimet, taler også inn i vår d og u ordrer alle troende l et liv i radikal e erfølgelse av Jesus. Oversa av Knut Grønvik.

kr 249,-

En radikal og prak sk lnærming l tro. «Mark ScandreƩe er en fascinerende person. Han er både poet og akƟvist. Hans livssƟl inspirerer.» - Shane Claiborne. Oversa av S an B. Hilde Aarebrot

kr 278,Prokla-Media

kr 299,Luther Forlag

Luther Forlag

Jostein Andreassen

Karl Johan Hallaråker

Likkledet i Torino

Vi tror sammen

Et tegn for vår d

En helhetlig frams lling av den kristne tro l studium og samtale

I domkirken i Torino æres et gåtefullt klede som et av Den katolske kirkes helligste relikvier. På kledet er det avbildet en mann, pint og korsfestet nøyak g som evangeliene beskriver Jesu lidelse og død. Det store spørsmålet er om de e fak sk er det kledet som Jesus fra Nasaret ble svøpt i e er sin død.

kr 339,-

De beste fra de Søvikske samlinger

Ønsker du hjelp l å få en mer helhetlig innsikt i den kristne tro? Med denne boken kan du legne deg kunnskap og re ledning om bibelsk tro. Her gis også sjelesørgerisk hjelp på områder som kan smerte og utløse spørsmål.

«Man sluƩer ikke å le fordi man blir gammel, men man blir gammel hvis man sluƩer å le.» Gjennom årene har Søvik samlet et vell av gode historier, noen sanne, andre vandrehistorier, mange ganske sikkert oppdiktet. Han har dligere vært med på å gi ut fire morobøker, blant annet «Lu er smil og glede» som fortsa er i handelen. Les og le!

kr 285,-

kr 149,-

Lunde Forlag

Luther Forlag

Luther Forlag

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Ju l en 2 Julen 2011 011

13


OPPBYGGELIG

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

MØTE MED

Skriver på følelsen

KARI VINJE

80 år gamle Kari Vinje er klar med ny bok, men selv synes hun ikke det er så spesielt. – Ja, jeg hører de sier det som en bragd, men det synes jeg ikke det er. Kanskje det er fordi jeg ikke føler meg som en 80-åring? smiler hun. En periode trodde ikke Vinje at «Skrapkaka - det er meg» kom l å bli bok. Det kom stadig noe i veien for skrivingen. Derfor har hun brukt fem år på boka. – Jeg har en egen forbeder for bøkene mine og hun fortsa e å be når jeg begynte å henge med hodet, forteller den folkekjære forfa eren. Boka er en barndomsskildring fra hennes oppvekst i Finnmark. – Jeg ble født i 1931 og fikk dermed begge beina midt oppi de harde 30-årene. Dere er kom krigen og boka forteller om hvordan et barn opplevde det. Det er ikke så mange bøker med den innfallsvinkelen, så det synes jeg er li verdifullt. Hun beskriver ulike episoder fra krigen, evakueringen og l slu returen hjem. – Det var ingen bu kker, ingen telefoner eller broer igjen. Pappa dro i forveien for å bygge hus l oss, men det var ikke så mye å bygge av. Boka slu er med at jeg bestemte meg for å følge Jesus, sier hun. På grunn av krigen fikk Kari Vinje bare tre års skolegang. – Min far reddet skolebiblioteket og det ble plassert hjemme hos oss. Dermed hadde jeg masse lesestoff som jeg brukte fli g. Jeg tror ikke jeg hadde bli forfa er uten det. Jeg kan fortsa ikke gramma kk, så jeg skriver på følelsen. «Skrapkaka» er nok først og fremst for en voksen lesekrets, men Vinje tror også at li større barn kan ha glede av den.

Foto: Ane e Løken Jahr

Hva synes du om at barnebøkene dine har bli utgi igjen som «klassikere»? – Det er veldig hyggelig, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg skriver bøkene, og så overlater jeg dem l Gud, svarer hun. Når det kommer l juletradisjoner er ikke det lenger så vik g for Vinje. – Julen blir aldri det den var mens jeg var barn. Det som betyr noe for meg er juleevangeliet. Vi har slu et med ribbe fordi den er så fet. Nå har vi røkt, ovnsbakt lammelår i stedet. Vi har ku et veldig ned på gaver også. Mannen min kjøper gave fra meg l han, og jeg kjøper fra han l meg. Jeg fant på det det året han gav meg en hammer l jul. Det anbefaler jeg l andre!

KLUBB-

PRIS

Kari Vinje

Skrapkaka - det er meg «Skrapkaka – det er meg» er fortellingen om Kari Vinjes egen barndom, og her forteller hun om hvordan krigen kom l Norge og l den lille jenta Kari 9. april 1940.

262,Se side 31

Kari Vinje (f.1931) er en av Norges mest leste barnebokforfa ere. Hun er best kjent for bøkene om Kamilla og Sebas an, som også er filma sert.

kr 299,-

Luther Forlag

C. S. LEWIS KLASSIKER SERIE C. S. Lewis

Mirakler Er det fornu ig å tro? Er mirakler irrasjonelle fores llinger? «Mirakler» regnes som C. S. Lewis’ teologiske hovedverk og er en perle i det forrige århundrets teologihistorie. Oversa av Eyolf Berg.

kr 299,Luther Forlag

14

JJu u l en 2011

w w w. b o ko g m e d i a . n o


OPPBYGGELIG / KRISTNE ROMANER

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Kevin & Alex Malarkey K

Gu en som vendte lbake fra Himmelen G EEn fantas sk beretning om mirakler, engler og et liv bortenfor denne verden E ulykke. Et mirakel. Og et overnaturlig møte som vil gi deg ny innsikt om Himmelen, engler og i det å høre En Guds stemme. G «Gu en som vendte lbake fra Himmelen» er den sanne beretningen om en ganske alminnelig gu s svært « uvanlige ferd. E er hvert som du betrakter Himmelen og Jorden gjennom øynene l Alex, får du ny innsikt i mirakler, livet bakenfor denne verden og den kra en som bor i en fars kjærlighet.

kr 298,Hermon Forlag

kr 185,-

kr 240,-

kr 198,-

Prokla-Media

Lunde Forlag

Hermon Forlag

Rachel Hickson

David Pla

David Østby

Når Gud taler

Radikal

Bønn

Om Bibelen og profe sk tjeneste

Få troen lbake på re spor

– veien l Guds hjerte

Treng dypere inn i Bibelen, få en jordnær og bibelfundert forståelse av en sunn profe sk tjeneste, forstå mer av hvordan Gud åpenbarer seg i si ord. Oversa av Ellen O e.

I «Radikal» u ordrer David Pla deg l å se kri sk på hvordan kristne i dag prøver å gjøre u ordringene i evangeliet mindre brysomme. Han viser l hva Jesus fak sk sa om det å være disippel. Pla inviterer deg også l å tro og adlyde det du har hørt.

I denne bønneboken av David Østby belyser han 70 emner om ulike sider av bønn. «Når vi leser det han har skrevet, er det en gullgruve for vårt bønneliv!» – Dr. Emanuel Minos Bestselger. Nå i 2. opplag!

HISTORISK ROMAN TRIOLOGI Innbundet

Innbundet

Innbundet

kr 298,-

kr 298,-

kr 298,-

Mykbind

Mykbind

Mykbind

kr 230,-

kr 230,-

kr 230,-

Lunde Forlag

Lunde Forlag

Lunde Forlag

Anne de Graaf

Anne de Graaf

Anne de Graaf

Brød på vannet

Der flammen brenner

Ut av den røde skyggen

2. verdenskrig

Kommunis den

Jernteppets fall

Første bok i serien om Piekarz-familien tar utgangspunkt i andre verdenskrig. Polen, nabolandet vårt i sørøst, har gjennom historien bli sli mellom øst og vest. Men seig utholdenhet og en dyp, folkelig forankring i kristen tro viste seg l slu stor nok l å trosse kommunismen og bidra l jernteppets fall.

Polen er ærerikt frigjort fra nazistene! Det er det stolte budskapet fra lastebilenes høy alere. Men sovjeternes såkalte frigjøring sprer mest frykt. Håpet om å gjenoppbygge landet smuldrer opp under en voksende erkjennelse: Under det russiske styret er ikke ng slik de ser ut l å være.

Tredje bok i triologien fra Polen følger tredje generasjon Piekartz. Unge Tomasz jakter e er mening og fo este, og involverer seg e er hvert i de kra ige protestopptøyene mot det polske kommunistregimet. Han møter den amerikanske spionen, og gamle hemmeligheter tvinges frem i dagen.

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Ju l en 2 Julen 2011 011

15


KRISTNE ROMANER

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Da Davis Bunn & Jane e Oke

«T «TROENS VEI»-SERIEN Lea og den romerske centurion Le Den skjulte flammen D Handlingen foregår i Judea i det første århundre e.Kr. E erfølgerne av Jesus blir stadig Ha flere, men de opplever en økende forfølgelse både fra de religiøse lederne i landet og fr fra romersk hold.

«Den mest spennende bibelske romanserie jeg har lest Ɵl nå!» - Jan Erik Børrestad, (65), hotelleier, næringslivsleder og styreleder i forlaget.

kr 198,- /pr. stk. Hermon Forlag

Karen Kingsbury Ka

«I FILMENS VERDEN» « Fil Filmskaperne Chase Ryan og Keith Ellison forlot misjonsmarken i Indonesia l fordel for misjonsmarken i Hollywood. m Nå har de klart det umulige - å få finansiert en spillefilm N med m et budskap som kan forandre verden. Karen Kingsbury skriver virkelighetsnære historier fra vår K egen d, fulle av spenning og roman kk.

kr 198,- /pr. stk. Hermon Forlag

Ted Dekker & Erin Healy

James L. Rubart

Kathryn Cushman

Kyss

Rom

Håpets skygge

«La meg få fortelle deg det eneste jeg vet sikkert. Navnet mi . Shauna. Jeg våknet opp i en sykehusseng med hukommelsestap. Jeg er usikker på hvem jeg kan stole på og hvem jeg burde flykte fra. Og jeg begynner å huske ng jeg aldri kan ha visst.» En spenningsroman! Advarsel: Vanskelig å legge fra seg før siste side er lest.

Hva ville du finne hvis du gikk inn i rommene i sjelen din? Micah er i ferd med å finne det ut. Hvis du likte «Skuret» kommer du l å elske «Rom».

De e er fortellingen om Alisa Stewart som modig kjemper for sin familie og gudstro e er at en tragedie har rammet deres trygge forstadsidyll. En engasjerende og varm fortelling om en mors slitesterke kjærlighet. Oversa av Ellen O e.

kr 198,Hermon Forlag

kr 199,Prokla-Media

kr 198,Hermon Forlag

Wilma Wall

Ted Dekker & Erin Healy

Karen Kingsbury

Jadearmbåndet

Brann

Røde hansker-serien

Romanen fører oss lbake inn i en verden vi i dag kun kan lese om i historiebøkene, l Kina før revolusjonen. En gripende historie om tre kvinner som er bundet sammen av familiebånd, og som sam dig slites fra hverandre gjennom konflikter og forskjeller.

Hun unnslapp flammene – men sårene fra en slik BRANN – er det umulig å flykte fra. Da for den hennes reiser seg fra asken, står Janeal igjen overfor et valg på liv og død. Og denne gangen finnes det ingen mulighet for å unnslippe. En spenningsroman.

Nyt førjuls den med noen uforglemmelige historier fra Karen Kingsbury. Lesere over hele verden har bli rørt av bøkene i «Røde hansker»-serien. De inspirerende historiene, som alle utspiller seg rundt julehøy den, vil varme di hjerte.

Innbundet kr 298,-

kr 198,-

Mykbind kr 230,-

Hermon Forlag

Pakke lbud kr 298,Før kr 996,Genesis

Lunde Forlag

16

JJu u l en 2011

w w w. b o ko g m e d i a . n o


BIBEL

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

*Kjøp «Bibel 2011» og få en GRATIS! av disse to to CD-ene GRATIS Tilbudet gjelder alle utgavene av Bibel 2011.

298,Bokpakke *

Bibel 2011 Standardutgave Den nye bibeloverse elsen i standardutgave med god lesbarhet og vakker u orming.

kr 298,-

Carola

Alnæs, Andersen & Carstensen

I denna na blir världen ny

Julegløggen

For andre gang har Carola vært i Davids by og la seg inspirere l nye tolkninger av kjente julesanger.

«Julegløggen» byr på feststemt julemusikk der tre vise musikermenn i god julestemning underholder med gitar, bass og trekkspill.

Veil. kr 189,Kirkelig Kulturverksted

Bibelselskapet

Veil. kr 189,Kirkelig Kulturverksted

Disse store utgavene av Bibelen kommer 19. november.

Stor sort kunstskinn, s ve permer

Stor lys brun skinn, s ve permer

Stor sort/brun skinn, myke permer

Bibel i kunstskinn (rød, blå og beige)

Mellomstor utgave i sort skinn, myke permer

kr 798,-

kr 1290,-

kr 1090,-

kr 498,-

kr 798,-

Bibelsk «Bibelsk» er et møte mellom noen av de mest spennende stemmene i norsk sam dsli eratur og den gamle, hellige teksten – Bibelen. Hanne Ørstavik, Inger Bråtveit, Karl Ove Knausgård, Jon Fosse, Paal Helge Haugen, Jørgen Nordheim, Jan Erik Rekdal m.fl. nærmer seg Bibelen på hver sin måte.

kr 298,Verbum Forlag

John Drane

Bibelens verden «Bibelens verden» presenterer stedene og sivilisasjonene der Bibelens forfa ere levde og u ormet sine tekster. O e kan det være avgjørende for vår forståelse av Bibelen å ha innsikt i de kulturelle og historiske forholdene som tekstene ble l i. «Bibelens verden» gir en u ørlig innføring i den kulturelle historien l israeli ene og deres nabofolk gjennom et dsspenn på 2500 år. Kart og temaoppslag bidrar l et bredt bilde av kulturene som Bibelens tekster ble l i.

kr 398,Bibelselskapet

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Ju l en 2 Julen 2011 011

17


BIBEL

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

kr 798,- (Før 998,-) Myk kalveskinnsutgave

kr 398,- (Før 498,-) 5 utby bare cover-utgave

Hermon Forlag

Hermon Forlag

Hermons Bibelatlas & kristendommens historie

Bibelen Guds Ord Studieutgave Hjelp l å leve det kristne livet i hverdagen!

Over 1872 sider får du dessuten blant annet:

Denne studiebibelen inneholder mer enn faktakunnskap, og er spesielt u ormet for å hjelpe leseren l å leve det kristne livet i hverdagen. Hele veien gis forklarende kommentarer og undervisning omkring vers og avsni , som ikke bare gir større forståelse av Skri en og Guds rike, men også viser hvordan Bibelens Ord er relevant for deg i di liv.

• bibeloverse elsen Bibelen Guds Ord, revidert utgave • Jesu ord i rødt • utdypende overse else og forklaring av 550 hebraiske og greske ord • kommentarer l vers og avsni • undervisning om sentrale temaer

Hver bibelbok har en innledende forklaring som framhever hvordan Jesus Kristus er åpenbart i boken og avslu es så med Tro i Praksis, som oppsummerer grunnprinsippene i den aktuelle boken og viser den prak ske legnelsen.

BIBELEN RESSURS I sa ca lg sep . 26. tem ber

NYHET

• kart og oversikter • temaar kler fra norske bibellærere!

DEN STORE NORSKE STUDIEBIBELEN

Allsidige hjelpemidler til bibellesningen i én bibel studiebibel på norsk, sammen med

den konkordante Norsk Bibel NB88/07

ISBN 978-82-520-0111-2

kr 495,-

Sort mykt skinn med gullsnitt ISBN 978-82-520-0164-8

kr 1095,-

160 fargekart og diagrammer, 50 fargefotografier, omfa ende kommentarer og et fyldig atlasregister, gjør boken l en uvurderlig kilde for alle som vil studere Bibelen og kirkehistorien.

• bibelleseplan

Den mest omfattende ett-binds

Stivbind i forsterket shirting

Hermons Bibelatlas & kristendommens historie dekker på en enestående måte den bibelske perioden, samt kristendommens 2000 år lange historie.

• NB88/07 bokmål • 2416 sider • Innledning, innholdsoversikt og tidslinjer for hver bok • 15000 vers-for-vers kommentarer • 150 notater om kultur og andre historiske opplysninger • 114 artikler • 350 ordstudier • 69 + 10 kart

• 80 diagrammer og tabeller • Egne avsnitt om messianske utsagn i hvert skrift • Evangelieharmoni • Stort emneregister • Bibelatlas med register • Stor Bibelordbok

LOMMEBIBLER 9 x 13 cm Skinn med glidelås Bokmål Sort eller Burgunder

kr 398,MELLOMSTØRRELSE 12 X 18 cm Mykt, gla kalveskinn Sort, bokmål

kr 765,Mykt geiteskinn Flere farger Bokmål kr 698,Nynorsk kr 695,-

STORSKRIFT Det nye testamente og Salmenes bok

– norsk/engelsk utgave

The New Testament – The Book of Psalms To-språklig parallellføring av bibelteksten. Utgave med NB 88 og New King James Version av NT og Salmene.

Mykbind Kr 149,-

18

JJu u l en 2011

NYHET HE T NY

18 X 21 cm Mykt, gla kalveskinn Sort, bokmål og nynorsk

kr 878,Mykt geiteskinn Flere farger Bokmål kr 798,Nynorsk kr 798,-

– nær grunnteksten – nær de bibelske bildene – nær tidligere oversettelser – nær moderne norsk

w w w. b o ko g m e d i a . n o


ANDAKT / DIVERSE

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Klassikere

H. E. Wisløff

S lle stunder på veien hjem Trygg tross alt kr 148,-

kr 198,-

Fredrik Wisløff

Min bønnebok kr 198,Hvil dere li kr 198,Det er mange år siden disse fire bøkene ble utgi for første gang. Med «Hvil dere li » må vi helt lbake l 1938, og vi er nå på 37. opplag. Hver for seg er de alle bestselgere, og brødrene Hans Edvard Wisløff (1902-1969) og Fredrik Wisløff (1904-1986) er blant de mest leste oppbyggelsesforfa erne i Norge og Norden gjennom dene. Luther Forlag

Bibelen Guds Ord Storskri utgave Nå er endelig «Bibelen Guds Ord» å få i storskri utgave! Utgaven inkluderer personlig gaveside, slektstre, kart, Jesu Ord i rødt, lesebånd og bibel ordbok.

kr 798,- Sort kalveskinn kr 998,- Sort kalveskinn m/reg. Hermon Forlag

Sarah Young

Sarah Young

Hva skjer’a Gud?

Jesus kaller på deg

Vil du gjerne få et nærere forhold l Gud? Ville det ikke vært flo å vite hvilke planer Han har for deg? Denne boken ønsker å kny e hjertet di enda sterkere l Herren. Hver andakt er skrevet som om Gud selv snakker l deg personlig! En flo gave l ungdom fra 11-16 år.

Forfa eren Sarah Young har solgt en rekke bøker, og hun har rørt ved utallige hjerter gjennom andaktene sine. Nå inviterer hun deg l å lbringe noen minu er i Guds nærvær hver dag, mens du ly er l Ham og det Han vil.

kr 298,-

kr 229,-

Hermon Forlag

Hermon Forlag

Gary Chapman

Manga My eri

Kjærlighetsspråkene

Engler og mennesker i fullt opprør Fra skapelsen l Moses og utvandringen fra Egypt – «Manga my eri» presenterer bibelhistoriene på en spennende måte i moderne tegneserieformat! Tidligere utgi : Manga Metamorfose (Apostlenes Gjerninger), og Manga Messias (Evangeliene).

5 minu er hver dag Gary Chapman viser deg hvordan du kan kommunisere kjærlighet på genuine og omtenksomme måter hver eneste dag! For hver dag i året presenteres et bibelvers, et innsiktsfullt budskap om å formidle kjærlighet og en bønn. Bruk de e året på å komme nærmere den du elsker mest!

Kjøp julegavene hos

www.bokogmedia.no

kr 129,-

kr 348,-

Hermon Forlag

Hermon Forlag

Kris n Gunleiksrud

Bibelfortellinger Forfa eren har gjenfortalt hele Bibelen, med vekt på dens egenart, motsetninger og frodighet. Universet som spennes opp er både menneskelig og guddommelig, fylt av humor, glede, sorg og smerte. Gjennom de 178 historiene finner du alle de kjente fortellingene, men også noen du kanskje ikke har hørt før. Fortellingene er illustrert med kjente verker fra kunsthistorien. Forord av Terje Nordby.

kr 298,IKO-Forlaget

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Hele Bibelen gjenfortalt! Ju l en 2 Julen 2011 011

19


BARN

Velkommen til julehandel hos Bok & Media Gu enes mega-moro

Min hemmelige dagbok

Press ut sjørøvermasker, bak ekte piratkjeks og spre sprekk på de syv hav. Denne digre ak vitetsboken er fylt med over 100 klistremerker og press ut-figurer, spennende bre spill og hjernebry.

Hemmeligheter, fes deer, horoskoper og tester, fotografier, bestevenner, kjekke gu er… Lås inn dine innerste tanker og kjæreste minner i denne lekre dagboken, så har du dem trygt for deg selv for evig og all d.

kr 99,-

kr 99,-

Spektrum

Spektrum

Klistremerke- og ak vitetsbok

Gunilla Bergström

Albert Åberg leker med ord Det er gøy å leke med ord, synes Albert Åberg. Han lager rim, skriver lister og klipper ut bokstaver fra pappas aviser. En morsom og leken språkbok for barn som har begynt å interessere seg for bokstavene.

kr 179,Cappelen Damm

Gunilla Bergström

Katell Goyer

Jujja Wieslander

Prinsesser fra hele verden

Mamma Mø leser

Her kan du lese den kjente legenden om Sheherazade og 13 andre spennende legender. Fantas ske illustrasjoner, mange over tre siders oppslag, ledsager fortellingene som gir fantasien vinger.

Mamma Mø er li av en ku! Mens andre kuer står på låven, er hun på biblioteket. «Kuer kan ikke lese bøker!» sier Kråka. Men det er mye kråka ikke vet om kuer.

Albert og Skybert leker Albert Åberg og Skybert leker mange morsomme leker og du får være med! Dra i klaffene i boken så endrer bildene seg og Alberts hemmelige venn dukker opp.

kr 199,-

kr 199,-

kr 139,-

Cappelen Damm

Gammafon

Fortellerforlaget

Gunilla Bergström

Simon Adams

Clive Gifford

Arkeologidetek vene

Spioner og spionasje

Hvordan kan vi vite hvordan an kkens Athen var, eller hvordan aztekerne levde? Boka gir et innblikk i arkeologenes arbeid, og hvordan de gradvis har tydet noen av verdens mest fascinerende historiske steder.

Spionasjens fengslende verden er omgi av et mys sk skjær. Spioner og spionasje avdekker det ldekkede og undersøker livene l de mest berømte spionene i historien.

kr 149,-

kr 149,-

Fortellerforlaget

Fortellerforlaget

Mike Goldsmith

Jim Pipe

Tell med dyrene 123

Vitenskapsdetek vene

Store oppdagere

Boka forteller historiene l menneskene bak oppdagelsene og forteller ut hva som mo verte vitenskapsfolkene på tross av den enorme motgangen og vanskelighetene de o e mø e.

Store oppdagere formidler spenningen kny et l oppdagerferdene sammen med all frykt, farer og prøvelser, møter med ugjes rie landskaper og folk samt gleden ved å oppnå fremskri .

Se på de søte dyrene og lær å telle fra 1 l 20. I boken er det mange søte dyr som barna kan telle. Lø på klaffene for å se hvor mange som gjemmer seg.

kr 149,Fortellerforlaget

En dag med Albert Her kan du hjelpe Albert Åberg å peke på noe han leker med, noe han spiser og noe han kler på seg m.m.

kr 139,Gammafon

kr 99,Chrom

kr 149,Fortellerforlaget

Roald Dahl

kr 229,-

kr 199,-

kr 199,-

kr 199,-

kr 229,-

kr 229,-

Ma lda Charlie og den store glassheisen Verdens største fersken Dustene Georgs magiske medisin Den fantas ske Mikkel Rev Gyldendal Li eratur

20

J u l en e n 2011 20 11

Trolleliv

Trolleliv

Trolleliv

Rø er

Bestevenner

Spor

kr 99,-

kr 99,-

kr 99,-

Front

Front

Front

Trolleliv er fortellingene om tvillingene Paja og Pajko, som tumler rundt på eventyr i trollskogen, og om den store familien deres, som bor i trollhulen under det gamle eiketreet.

w w w. b o ko g m mee d i a a.. n o


BARN

Velkommen til julehandel hos Bok & Media Velkommen l Vennebyen!

LEGO Duplo

Sjiraffen Ella på bytur

kr 199,Cappelen Damm

Sjiraffen Ella elsker å spise. Da hun kommer l byen viser det seg at hennes appe kommer l ny e... Boken inneholder avtakbare brikker som gjør at barna kan lage sine egne historier..

Ny og spennende puslespillbok fra Vennebyen l de yngste barna. Her møter du de mest kjente karakterene og du kan pusle fem puslespill.

kr 149,-

kr 89,-

Cappelen Damm

Cappelen Damm

LEGO Duplo

Gjør som elefanten «Gjør som elefanten» er en bok med LEGO-DUPLOklosser. Ved bruk av klossene kan barna løse morsomme oppgaver og lære om farger og former.

Jeg vet hva figurene heter En bok med koselige illustrasjoner som lærer barnet om ulike figurer – firkant, sirkel, rektangel og trekant.

Kait Eaton

Min racerbil

Lille Tog

Bok med egen racerbil og bilbane! Les boken, trekk opp bilen, se den i sporet og la den fyke av gårde. Klar ... ferdig ... GÅ!

Bok med eget tog og togbane! Trekk opp toget, se det på sporet inne i boka og se Lille Tog kjøre av gårde.

kr 99,-

kr 99,-

Cappelen Damm

kr 119,-

Cappelen Damm

Chrom

Jeg kan se, høre, lukte og smake! En bok med koselige illustrasjoner som lærer barnet om sansene.

kr 119,Chrom

Velkommen l Dunderly

Dunderly er et frodig og lekent univers for barn fra 2-7 år, skapt av den kri kerroste forfa eren Endre Lund Eriksen og illustratør Endre Skandfer. I Dunderly universet finnes bøker, leker, musikk og apps.

Monstrene i Dunderly I Dunderly bor Modika, Buster, Moi og mange andre monstre. En dag kommer en pakke l Dunderly med et ny monster – Bulder. Han slenger seg i lysekrona og klatrer i bokhylla. Men i stedet for kje og husarrest, får han jubel og monstermos. Men så kommer enda et ny monster, som oppfører seg svært mistenkelig. Og snart blir det skummelt på en måte Bulder ikke liker.

Moi om morgenen Moi våkner før alle de andre. Hun kan gjøre alt selv. I alle fall nesten.

kr 129,Gan Forlag

kr 269,Gan Forlag

Espen Dietrichs/Eirik Newth

Hjernen

Bulder

Nissefella

Nissefella

Er gu ehjernen forskjellig fra jentehjernen? Hva foregår hvor i hjernen, og hvordan fungerer den? De to prisbelønte forskningsformidlerne, Espen Dietrichs og Eirik Newth, har slå seg sammen for å gi barn og unge innblikk i hjernens mange mysterier.

Modika og Bulder er bestevenner. Men i dag er Bulder sur og vil ikke leke, uanse hva Modika gjør. Sammen med Lex går hun vitenskapelig l verks for å finne ut hva som gjør en Bulder glad.

Bulder tror ikke på julenissen og synes Modika kaster bort d på å skrive ønskeliste og på å være snill. Men det hadde vært gøy med noen flere pakker på jula en. Bulder se er opp en nissefelle og holder vakt. Men nissen er ikke helt som Bulder hadde trodd.

kr 169,-

kr 169,-

kr 229,-

Gan Forlag

Gan Forlag

May Grete Lerum

Sverre Knudsen

Bjørn Sortland

Solstorm

Aarons maskin

Istanbul-mysteriet

Maya, moren og broren er på vei hjem fra hy etur da de får vite at en solstorm er på vei. En solstorm er farlig fordi den fører l at all elektrisitet blir borte – veien fra det normale l unntaks lstand er kort, og alt er bare kaos. De e er første bok i en trilogi.

15 år gamle Aaron blir en brikke i en vitenskapsmanns spill for å utvikle en maskin som gjør mennesker 100 % gode. Men denne maskinen har et biprodukt: ren ondskap. Her får fansen en fortelling fra frem den – ac on og spenning.

Igjen er David og familien på tur. Denne gangen i Istanbul. I fokus står den berømte Topkapi-dolken, som det skal lages film om. Men hvem er det egentlig som jobber i filmselskapet? Kanskje det er skurker?

– en bruksanvisning

-VLZM4]VL-ZQS[MV ;\QO;I`MOIIZL

Gyldendal Li eratur

kr 249,-

kr 299,-

kr 279,Aschehoug

Cappelen Damm

Aschehoug

Jeff Kinney

Francesca Simon

Marit Nicolaysen

En pingles dagbok

Rampete Robin rocker

Den brutale sannheten

Svein og ro a og monstertanna

Greg har all d ha det travelt med å bli stor. Men nå begynner han å lure på om det med å bli eldre kanskje er li … oppskry ? Det er akkurat som om barndommen har gå ut på dato.

Fire nye la erbomber om spinnville og umulige Rampete Robin. Vil han lykkes med sine utspekulerte planer – eller blir han nedkjempet? Hovedmotstanderne er lillebror Perfekte Peter og nabojenta Gretne Grete.

kr 249,-

kr 169,-

Gyldendal Li eratur

Gyldendal Li eratur

Det viser seg at ro a l Dan, James Bond, har en tann som vokser skjevt. Og hva gjør man da? Jo, får tannregulering, selvfølgelig! Og når de i llegg får være med på å se minerydderro er i aksjon, er det duket for nye heltedåder fra Halvorsens side.

kr 279,Aschehoug

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Ju l en 2 Julen 2011 011

21


BARN

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Desmond Tutu

Guds barn

Bibelfortellinger I denne boken forteller erkebiskop Desmond Tutu en rekke kjente og mindre kjente bibelhistorier – om barmhjer ghet, tvil, re erdighet og kjærlighet. Med visdom og livserfaring minner han om at vi alle er Guds barn. Kunstnere fra hele verden har illustrert de 56 utvalgte historiene. Resultatet er en bok om frihet, forsoning og fellesskap, l barn – og voksne – i hele verden.

kr 298,Bibelselskapet & IKO-Forlaget

Alister McGrath

Karen Kingsbury

Elena Pasquali

Aedyn-krønikene

Prinsessen og de tre ridderne

De tre trærne

De utvalgte I en verden av rare vesener og underlig rasling, må to barn som blir kalt l en annen verden finne ut hvem de egentlig er og kjempe desperate kamper med seg selv før de kan lede den store revolusjonen. Spenningsbok for gu er og jenter fra ni l tre en år.

kr 198,Hermon Forlag

En legende

Kongen har arrangert en konkurranse for alle de unge mennene som ønsker å vinne kongsda erens hånd. Prinsessens skjønnhet – både den indre og den ytre – er noe helt utenom det vanlige, og bare den frieren som viser seg verdig, vil få gi e seg med henne.

Her får du høre om hvordan Gud gjorde de tre trærne l noe langt mer enn de selv hadde drømt om. Et ble l Jesu krybbe, et annet l båten Jesus brukte og et tredje l Jesu kors. Enkel tekst og fargerike illustrasjoner.

kr 198,-

IKO-Forlaget

kr 148,-

Hermon Forlag

Tim Dowley

Brian Wildsmith

Lo a Löfgren-Mårtenson

U orsk Bibelen

Jesus

Elsker, elsker ikke

Klistremerkebok Boka gir innblikk i livet på bibelsk d. Du kan lese om farao og pyramidene, jødisk dagligliv og mye mer. Du blir også kjent med bibelske personer fra Abraham l Peter og Paulus. Ved å lime inn klistremerker får sidene mer liv. En lærerik bok.

Fortellingen om Jesus i ord og bilder. Boka starter med bebudelsen og Jesu fødsel, og videre hører vi om hva Jesus opplevde sammen med disiplene. Vi får også høre om påsken med oppstandelsen, himmelfart og pinse. Billedbok med vakre, detaljrike illustrasjoner.

Emma er en helt vanlig jente som er sammen med Jonatan. Å være sammen med noen, er herlig. I hvert fall i begynnelsen. Men så dukker gu en fra sommerferien opp. Og hvordan skal man da vite? En le lest bok om famile, vennskap og forelskelse.

kr 148,-

kr 188,-

kr 98,-

IKO-Forlaget

IKO-Forlaget

IKO-Forlaget

Bibel-memospill

Den travle julestallen

Dyrene i Bibelen

«Bibel-memospill» for to eller flere spillere.Hensikten med spillet er å samle flest par, enten like kort eller e er farge. Alle kortene har kjente og kjære personer fra bibelhistoriene. Spillet har 40 kort.

Kan du finne Josef? Kan du finne en vismann? Denne sjarmerende boken oppmuntrer barna l å dra i klaffen nederst på hver side slik at svaret dukker opp i bildet. Enkel tekst og morsomme illustrasjoner gjør «Den travle julestallen» l en flo introduksjon l historien om Jesu fødsel. Ha det moro med å leke «borte- ei!»

Denne krea ve og lærerike boken gir barna muligheten l å lese historiene og sam dig utvikle tegneferdighetene sine. Hver fortelling har en stor mal og flere mindre maler som barna kan tegne rundt og lage sine egne bilder av dyrene i Bibelen.

kr 149,Hermon Forlag

kr 198,Hermon Forlag

kr 149,Hermon Forlag

Elin Fiskum

Juleantologi

De fineste historiene fra

Kalle og Ma s somler aldri

«Cappelen Damms gull» er ska er fra barneli eraturen som egner seg spesielt for høytlesning. Denne gangen kommer vi med norske og nordiske julefortellinger i en rikt illustrert gavebok.

Bibelen

Kalle og Ma s er to glade, travle og oppfinnsomme gu er. I nabolaget si hjelper de både folk og dyr med det utroligste. Bli med gu ene på deres mange freske sprell. Det er all d godt ment - og skaper gjerne li e ertanke. Illustrert. Alder 5-12 år.

kr 249,Cappelen Damm

fortalt for barn Historier fra Bibelen gjenfortalt på en enkel og le a elig måte for barn. Boken inneholder historier både fra Det gamleog Det nye testamentet.

kr 199,Chrom

kr 198,Lunde Forlag

22

JJu u l en 2011

w w w. b o ko g m e d i a . n o


BARN / SPILL

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Hva gjemmer seg?

Ak vitetsbok for jenter

Lær ordene På farten På gården

Bli med Anna og vennene hennes på mange mer med ak viteter og rariteter. Du får også godt lesestoff - en spennende novelle, «Strandgjengen», i seks deler. Timevis med underholdning!

Hva gjemmer seg bak klaffene? Lø på klaffene og se hva som gjemmer seg bak! 3 bøker i serien. Fra 0 - 3 år.

kr 99,Spektrum

kr 79,Egmont

Barnas lydbokska Barn Bar

Mine beste fortellinger

Ak vitetsbok for gu er

– Dee fire store nordiske I denne deen boksen har vi samlet noen av kulturska ene: Tre historier om Mumku ult mitrollet, Ida og Emil fra Lønneberm get, fire klassiske eventyr av H. C. Andersen og Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen.

Boken inneholder 18 illustrerte fortellinger, blant annet klassikere av Asbjørnsen og Moe, H.C. Andersen og Brødrene Grimm. De korte fortellingene passer perfekt som godna historier på sengekanten, l barn som akkurat har lært å lese, eller ganske enkelt for alle som liker en god historie.

Emil og vennegjengen finner all d på mye gøy. Med denne boken har du mange mer med moro foran deg. Du får kule quizer, hemmelige koder, spennende spill, mys ske labyrinter, drodleoppgaver, triks og påfunn.

krr 299,-

kr 198,-

Egmont

kr 99,Spektrum

Egmont

Full Rulle

Fantasi Party

Junior Fantasi

«Full Rulle» er et morsomt ak vitetsspill, der måten du løser oppgaven på, bestemmer hvor langt du får fly e. Satser du all din utholdenhet og oppfinnsomhet på at du klarer den vanskeligste løsningen, eller har du flaks og trekker et kort der du kommer lengst med den le este? 2-6 spillere. Spille d: 40 min. Fra 7 år.

«Fantasi Party» har ekstra emne med oppgaver fra film, TV, musikk, li eratur og kunst. Partykort som forsterker konkurransen mellom lagene. Bonusbrikker som hjelpemiddel l å løse oppgavene rik g. 2 lag med 2 eller flere deltakere. Spille d: ca 50 min. Fra 15 år.

Du behøver ikke være spesielt flink l å tegne for å være med i «Junior Fantasi». Bare bruk fantasien og slipp deg løs! Spillerne skal tegne og mime oppgaver, og motspillerne eller laget skal gje e løsningen før den er ute! Spillet inneholder 1.000 oppgaver spesielt for barn fra skolealder og oppover. 2-4 spillere. Spille d: ca 45 min. Fra 7 år.

kr 249,-

Egmont

kr 329,-

Egmont

kr 219,-

Egmont

Tegn og spill med Øistein

Den lille larven Aldrime Memo

Den lille larven Aldrime bre spill

I memo gjelder det å samle bildepar. Enkle regler gjør spillet så underholdende at barna vil spille om og om igjen!

Snurr pilen på snurrebre et og samle sammen mat som den lille larven kan spise. Men vær obs! Den lille larven kan nemlig bare spise på dag d. 2-4 spillere. Spille d: ca 15 min. Fra 3 år.

kr 99,-

kr 219,-

Egmont

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Spillerne skal trekke brikker fra spillebre et og tegne figuren som er avbildet på brikken. Når spilleren har funnet alle de ni brikkene sine og tegnet alle elementene har han et morsomt dyr eller en annen morsom figur foran seg. 2-4 spillere, spille d 20 min. Fra 5 år.

kr 229,Egmont

Egmont

Ju l en 2 Julen 2011 011

23


SPILL

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Cars 2 Memory Klassisk memoryspill med 72 brikker og mo ver hentet fra Cars 2-filmen. Fra 3 år.

Cars gulvpuslespill 60 biter

kr 179,-

kr 199,-

Chrom

Flo mo v fra den andre filmen om Cars (Biler). 60 store brikker som er enkle å se e sammen. Chrom

Junior Alias Et morsomt og lærerikt bildeforklaringsspill for barn. Man spiller på tomannslag og det må være 4 deltagere. Spillet blir en spennende kamp mot meglasset. Fra 5 år.

Alias Ordforklaringsspillet for voksne som spilles på tomannslag. Spillet går ut på å forklare ord innenfor visse grenser med hjelp av synonymer, motsetninger og antydninger. Fra 7 år.

kr 219,-

kr 219,-

Tac c

Tac c

Richard Scarry’s Travelby

Familiens Spørrespill

Løs mysterier på et 2 meter langt spillebre med vennene dine. Let e er gjemte gjenstander og kjør gjennom Travelbys gater og en ak vitetsfylt bondegård. Spillet er et samspill med andre barn. Fra 4 år.

I de e spørrespillet for hele familien er spørsmålene delt i to vanskelighetsgrader – en for de yngste og en for de eldre spillerne. På hvert kort er det seks spørsmål. Jo flere spørsmål du klarer å besvare rik g på rad, jo flere poeng får du. Hvis du svarer galt mister du poeng. Spilleren med flest poeng vinner. Fra 10 år.

kr 259,-

kr 299,-

Tac c

Tac c

Mandala-Designer

Junior Cars

2 in 1 horses

Lag dine egne flo e kunstverk og fargelegg dem. Mange mers underholdning og krea vt dsfordriv.

kr 199,-

Chrom

Funny Bunny barnespill Er du klar for det helsprøe hareløpet? Målet er den sa ige gulroten på toppen av haugen. Veien dit byr på mange overraskelser, så vær forsik g! For 2 – 4 spillere fra 4 – 8 år.

kr 299,24

JJu u l en 2011

Chrom

Blekke Blekksprut Prøv å fange krabbene uten at blekkspruten fanger deg! Mens blekkspruten synger og beveger armene sine, forsøker du å fange krabbene som kommer ut fra gjemmestedene sine. For 1 eller flere spillere fra 4 år.

kr 299,-

Chrom

w w w. b o ko g m e d i a . n o


DVD / BARN

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Jarle Waldemar

Jarle-TV 5 Her får du to fargerike og innholdsrike episoder med musikkvideo, dukketeater, andakt, trylling og mye fest og moro. Jarle Waldemar tar plass i «sirkusmanesjen». En mys sk pakke dukker opp og Jarle se er miniagentene på oppdraget med å finne ut hvem pakken er i fra. Artur og Li-T.Lur finner på nye skøyerstreker og Jarle forteller om hvor vik g det er å gjøre ng som er bra. Musikkvideoer: «Ja, jeg vet at Jesus bryr seg om meg», «Hoppende glad», «Det betyr langt mer enn du tror» og «Be, så skal du få»

Jarle Waldemar

Barnebibelen min

Jarle Waldemar forteller bibelhistoriene på en levende måte som vil engasjere både unge ly ere og lesere. Barna kommer l å elske de flo e og fargerike illustrasjonene. «Barnebibelen min» er en god måte å bli kjent med Guds Ord på for barn og familier.

kr 199,- /DVD

kr 298,-

Hermon Forlag

Hermon Forlag

Auto-Go’-Bil Velkommen l bilbyen Auto, der biler og lastebiler blir levende gjennom fengslende animasjon. Bli med Johnny, Izzi, EJ, Kali og vennene deres på nye eventyr, mens de kjører på veier fylt av spenning og moro! Langs veien vil alle få verdifull lærdom som vil vare resten av livet! Hver DVD har 3 episoder + en bonusfilm! Spille d ca 60 minu er. Tilla for alle.

kr 149,- pr stk. Hermon Forlag

Quartz og barna

Synger enda mer om Jesus I fotsporene l sin barndoms helt, Gerhard Fjelde, gir vokalgruppen Quartz oss en musikalsk oppdagelsestur. Platen gir deg 16 sanger med gode kristne tekster i leken og variert musikalsk innpakning - flere spor synges også helt a cappella. Sikre deg denne l barn eller barnebarn, og gi dem sangska er som varer - hele livet!

kr 169,- /CD

John MacArthur

Julens under Skrell av vår ds innpakningspapir og oppdag bibeltekstene på en ny måte. John MacArthur viser oss nye fase er med de kjente juletekstene og u yller med interessant bakgrunnstoff. Egil Sjaastad skriver om boken: «Så får vi se sammenhengen mellom jule- og påskebudskapet. Barnet i krybba er jo han som kom for å dø for oss.» «Le, og gled deg.»

kr 199,An kkforlaget

Prima

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Ju l en 2 Julen 2011 011

25


MUSIKK

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Jan Groth

Hanne & Tre Tenorer

Mine julesanger

Vår julekonsert

Jans første juleplate noensinne. Helt nyskrevne salmer og sanger fra Jans hånd, og å e av låter har norsk tekst. Produsert i samarbeid med Knut Bjørnar Asphol og Svein Gundersen.

Hanne Krogh og Tre Tenorer var orårets store konsertsuksess. En skamrost og mek g julekonsert med Hanne Krogh og tre av landets fremste tenorstjerner.

kr 149,- /CD

kr 189,- /CD

Torstein Sødal og Kris ansand Symfoniorkester

Jul i sør Den fantas ske vokalisten Torstein Sødal synger julen inn med Kris andsand Symfoniorkester.

kr 189,- /CD Mudi

Mudi

Mudi

Mar n Alfsen & Reflex

Re hjem l jul Re Hjem-suksessen følges opp med en stemningsfull jule-CD. Mar n Alfsen & Reflex er musikalsk vertskap og Bjøro Håland, Solveig Leithaug og Synnøve Alfsen er blant solistene.

kr 149,- /CD Mudi

Kronprinsparets Fond

Cas ng Crowns

Michael W. Smith

Andraé Crouch

Vi tenner våre lykter

Come to the well

Glory

The journey

Kronprinsparets juleplate l inntekt for ungdom. En rekke yngre, norske ar ster deltar på juleplaten, som har få navnet «Vi tenner våre lykter».

Bandets første studioalbum på over to år. Cas ng Crowns har hentet inspirasjon l musikken fra sin lovsangstjeneste i sin lokale menighet i Atlanta.

Michael W. Smiths andre instrumentalutgivelse er spilt inn med et 65 manns strykerorkester i legendariske AIR Studio i London. Mek ge og storslå e versjoner av Smiths musikk!

Et fantas sk og e erlengtet album fra gospelkongen Crouch. Vitalt og spennende, med gjestear ster som Take 6, Tata Vega, Marwin Winans, Chaka Khan, Daniel Johnson m.fl.

kr 189,- /CD Mudi

kr 169,- /CD Mudi

kr 169,- /CD

kr 189,- /CD Mudi

Mudi

Jentegruppa Seven

Mathias

Emeline & Sunniva

Oslo Soul Children

Det er gull

Min helt

Inn l deg

Love

Sevenjentene er her igjen med ny herlig CD med 12 sterke låter kny et opp mot vers og historier fra Bibelen. Med jentenes klokkeklare vokal og fengende arrangementer vil de e fort bli en favori hos barna! Her er GULL l liten og stor.

Endelig en barneplate også for gu a! Tøffe og fengende arrangementer, posi ve og oppbyggelige tekster, og Mathias synger fantas sk. De e vil både gu er og jenter like!

Ny CD for hele familien! Et knippe med noen av Norges beste musikere og 11 nye sterke sanger med et klart budskap. Perfekt julegave!

I år har Soul Children 10-års jubileum, og hva er vel bedre enn å feire med en spli er ny CD, av høyeste kvalitet, med moderne og grensesprengende låtmateriale!

kr 149,- /CD

Mudi

kr 149,- /CD

kr 149,- /CD Mudi

kr 149,- /CD Mudi

Mudi

26

JJu u l en 2011

w w w. b o ko g m e d i a . n o


MUSIKK

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Ole Børud

Keep Movin Med en fot i den amerikanske vestkystmusikken og den andre i soul og funk, skapte Ole Børud liv og røre hos det musikkinteresserte publikummet med si debutalbum «Shakin´the Ground». Ryktet om han spredtes raskt, og med tårer i øynene var det mange som lot tankene gå lbake l idoler som Pages, Bill Champlin og Airplay (Joda, Ole medvirket på tributeplaten l David Foster!). Mange ventet i spenning på oppfølgeren, og da «Keep Movin» ble sluppet stod den i høyeste grad l forventningene. Låtene er bedre, med sterkere og mer uimotståelige hooks, arrangementene er, om mulig, enda mer gjennomarbeidede og rytmeseksjonene er, tro det eller ei, enda hardere. Denne platen er obligatorisk for alle musikkinteresserte.

kr 119,- /CD Naxos

Div. ar ster

Switchfoot

Steven Cur s Chapman

WOW 2012

Vice Verses

Re:Crea on

WOW er lbake med årets beste låter og ar ster. I år er den større enn noen gang med 30 sanger + 3 bonus sanger fra nye ar ster. De e er en perfekt gave l fans av kristen musikk, eller om du er interessert i å bli introdusert l nye kristne ar ster.

Et av verdens største kristne rockeband er ute med ny album. «Vice Verses» er et album som forsøker å beskrive motsetningene i livet: la er og smerte, solskinn og skygge, håp og frykt, og tvil og tro. Det har resultert i et knallsterkt album fra rockerne fra San Diego!

25 år e er sin debutplate slipper nå Steven Cur s Chapman si 17. album. Med 5 helt nye låter, og 8 låter med nye arrangementer, har han gi albumet elen «Re:Crea on». De e albumet beviser at låtene hans og den spesielle stemmen fremdeles er med å se e agendaen for kristen musikk.

kr 149,- /CD

kr 149,- /CD

Naxos

Naxos

Curt og Roland

Downhere

Verkligt liv

On the altar of Love

Denne legendariske innspillingen fra 1970 er nå kommet på cd. «Verkligt liv» var en banebrytende utgivelse under den kristne moderne musikkens barndom. De e er virkelig et klassisk album som har betydd utrolig mye for veldig mange mennesker!

Norgesvennene Downhere sin nyeste cd er et mesterverk. Med sterke refrenger, catchy lydbilde og godt gjennomarbeidede tekster se er Downhere fokus på at vi ikke er alene om vår tro, men at vi er del av troende som strekker seg over kulturer og tusenvis av år.

kr 179,- /CD Naxos

Div. ar ster

The Story «The Story» er et unikt prosjekt hvor Nicole Nordeman og Bernie Herms har skrevet 18 sanger basert på bibelske karakterer og historier. Til å presentere låtene har Nordeman og Herms få med seg en imponerende ar stliste, som gjør at denne platen favner et bredt publikum.

kr 99,- /CD

kr 159,- /CD

kr 119,- /CD

Naxos

Naxos

Naxos

EN MAGISK KONSERT

Carola

Gospel Concert Da Carola slapp albumet «My Tribute» i 1993 ble det en bekre else på at gospelmusikken virkelig var hennes hjemmebane. Såvel kri kere som fans tok platen l si hjerte, og Carola fikk noen av sine beste anmeldelser for en plate. Den e erfølgende suksessturnéen - Carola Gospel Concert startet høsten 1993. Carola var i toppform og slo knockout på både publikum og kri kere. Turnéen ble et veritabelt seierstog gjennom landet, med en spektakulær finale på Circus i Stockholm 13. februar 1994. Denne konserten ble kronen på verket, og resulterte i en sending på TV4 24. februar 1994. Nå kan denne konserten gjenoppleves både på CD og på DVD.

w w w. b o ko g m e d i a . n o

kr 149,- /CD kr 149,- /DVD Naxos

Ju l en 2 Julen 2011 011

27


MUSIKK / DVD

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Julepeisen

En stemningsfull DVD med julemusikk og koselig sprakende peislyd. På menyen kan man velge kun peislyder, kun julemusikk eller begge deler sammen. Musikkspor instrumental: We wish you a merry Christmas Hosianna, Davids son Jingle bells Away in a manger O du saliga Shuberts Militärmarshc Mozarts Slädfärden Hark! The herald angels sing S lla na

Musikkspor med sang: Goder morgon i denna sal Joy to the world Deck the hall

DEN PERFEK TE STEMNINGS SKAPEREN MED JULEM USIKK!

kr 39,- /DVD Naxos

FINN DIN FAVORITT BLANT DISSE 3CD BOKSENE

God jul

Christmas around the world

Christmas & the city

The Spirit of Christmas

Bach Juleoratoriet

All den musikken du behøver l advents-, jule og ny årsfeiringen!

Musikken du trenger for en komple julestemning.

«Christmas & the city» er den ul mate julesamlingen!

All den musikken du behøver l advents-, jule og ny årsfeiringen!

Weihnachts oratorium BMV248.

kr 99- /3CD

kr 99- /3CD

kr 99- /3CD

kr 99- /3CD

kr 99- /3CD

Naxos

Naxos

Naxos

Naxos

Naxos

og godt ny år

Jarle Waldemar

Synnøve Aanensen

Team Sulebakk

La det sne

Salmer og åndelige viser

Julelys

Her er julens sanger presentert på barnas premisser. Inneholder kjente julesanger + en nyskreven sang, og avrundes med Juleevangeliet fortalt av Jarle Waldemar. De e er julens sikreste musikk-presang l barna.

kr 169,- /CD Prima

Synnøve Aanensen har en stemme som må være skapt for country- og rootsmusikk, med sin sikre s l og sterke lstedeværelse. Instrumentene blir akkurat passe posisjonert ut, så de bygger varsomt opp rundt vokalen. Solveig Leithaugs bidrag på «Å hvor salig» se er prikken over i’en.

Team Sulebakk holder i disse dager på å avslu e arbeidet med NY juleplate! De har med seg mange flinke musikere, og gleder seg l å vise dere mange nye, fine julesanger.

kr 169,- /CD Prima

kr 169,- /CD Prima

Torolf Nordbø

Han Innante (Torolf Nordbø)

Det kjærlege Auga

Han Innantes store samle-cd

Inneholder due er med Sondre Bratland, Bri Synnøve Johansen og Hilde Svela.

kr 179,- /CD Gammafon

JJu u l en 2011

kr 179,- /CD Radio Innante Revy AS

Kjell Inge Torgersen

Asgeir Aarøen & Bjarte Mo

Julelegender

Danza de Andalucia

Kjell Inge Torgersen («Aks av gull»-S ng på nynorsk og «Gnist») utgir årets juleska er - på norsk. Ja, l og med engelsk musikk er på norsk; både «Song om jul» (Nat King Coles ‘Christmas song’), «Gled deg allverd» (Joy to the World) og også flere amerikanske sanger gjendiktet l nynorsk, samt egne sanger. Håkon Iversen har produsert et stemningsfult album.

Feiende flo , spansk/la namerikansk akus sk musikk, skrevet og framført av Asgeir Aarøen på gitar i temperamentsfullt samspill med Bjarte Mo på fiolin. Sterke bidrag fra en spansk flamencodanserinne i verdensklasse. Flamencogitar, fiolin, fløyte, kontrabass, perkusjon.

kr 189,- /CD

Nærmusikk

DaWorks

28

Humor for einkvar smak, uten bismak. 24 songar, 2 nye.

kr 179,- /CD

TV DU SÅ DEM PÅ ! FØR JUL I FJOR

kr 179,/DVD SF Norge

Tårnagentene og den mys ske julegaven Like før jul overtar den skumle Klausen jobben som klokker i kirken. Han brenner manuset l barna si julespill og planlegger å stjele pengene som skal samles inn jula en. Tårnagentene oppdager hva som er i ferd med å skje og tar saken. Helt uventet får de hjelp av en mys sk nøkkel som gjør at de kan fly e seg 2000 år lbake i d. De møter Maria og Josef, vismennene og andre som se er dem på sporet av et ny julespill. Nå må de handle raskt.

w w w. b o ko g m e d i a . n o


DIVERSE GAVER

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

Dagens ord

Helen Exley

Venner & Familie Planlegger

Venner ak vitetskalender

Et meningsfullt sitat for hver dag gjennom hele året.

Bok med plass l adresser, fødselsdager og spesielle begivenheter, gaver l alle anledninger og julekortliste.

Planleggingskalender for hele familien.

Vennskap 365

l glede og oppmuntring Inneholder en hilsen for hver dag i året l glede, oppmuntring og e ertanke. Hver måned har illustrasjon i forhold l års dene.

kr 189,Inspirasjon

kr 129,Inspirasjon

kr 199,-

kr 189,-

Inspirasjon

Inspirasjon

Grieg Libra dagbok, syrin

Grieg Anno 5-årsdagbok Grie

Dagbok med utstanset månedsregister og verdensatlas. Spiralisert med syrinfarget kartongomslag og strikk. 120 x 176 mm.

Mul Mulighet for planlegging 5 år frem i d eller for dagbokføring slik at man kan sammenligne med me dligere år. Innbundet i sort so mykt kunstskinn. 140 1 x 205 mm.

kr 139,-

kr 179,-

Grieg Libra dagbok, grå Dagbok med utstanset månedsregister og verdensatlas. Spiralisert med grå kartongomslag og strikk. 120 x 176 mm.

kr 139,-

Grieg Gemini lommekalender Lommekalender med ukeoppslag. Årets helligdagstekster i kalendariet. Innbundet i mørk grå kunstskinn. 82 x 123 mm.

Grieg Kortholder Kortholder 3-delt i sort Nappa skinn. Egen slisse for mest brukte kort samt egen seddellomme. 67 x 90 mm.

kr 85,-

kr 269,-

Grieg Gemini lommekalender Lommekalender med ukeoppslag. Årets helligdagstekster i kalendariet. Innbundet i kremfarget, blå eller rosa dekorert kunstskinn. 82 x 123 mm.

kr 89,-

Hello Ki y gavese

kr 119,EMO

Ole Brumm sta onary se

kr 99,EMO

Ole Brumm koffertse 3 stk

kr 349,EMO

Ole Brumm krus

kr 59,EMO

Hello Ki y dagbok

kr 149,EMO

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Oxford skrivebok A5

kr 79,EMO

Ju l en 2 Julen 2011 011

29


HOBBY

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

8 s tk !

6 s tk !

Maate M t ri rial alsse al sett tt,, ”Per ”P erle er leest stje jjeern ner e .” .”.. Ord. p Or pri r s 15 ri 59, 9,––

M te Ma t ri rial allsseett ett ”Ski ”S kiim mrren ende de eng ngle ler” r”.. O d. p Or pri riss 15 159, 9–

3 s tk !

Wiind W n ow Dec eco ””SSnøøme men en nn n”. ” Orrd O d.. pri riss 69 69,,9 69,9 90

Maate M teri riial alse lse sett tt ””Fa Faarg F rger erik i ke ik niss ni sssej ejen nteerr””. Ord. pris Or ris 17 ri 79, 9–

6 s tk !

Mate M ateri rial ri aallse sett tt ”G Gin inge nge gerb rb bre read read a llov ovve” e”. O d. prriis 11 Or 1 9,,–

Tild Tild daa-bo boks kss, av m met etal alll.l all. O d. Or d. pri r s 14 149, 9– 9,

Desi De siign gnbl b ok bl okkk ”C ”Chr h issttm hr mas Bas asic ic”” 305x 30 5x30 30 05 m mm m. O Orrd d. priis 13 139,– 99,,–

30

JJu u l en 2011

Mate Ma teeri r alse alsett ttt, ”F Fro rrom m een ngel” ggeel”. l. Ord. Or O d.. pri riss 11 119, 9– 9,

Hoobb H b yl y ak akk, k, jule ju lefa le farg far fa rger Orrd. O d p pri riis 15 59, 9–

ww ww. w.p pandur pa nd dur uroh o ob oh o by by.n .no o

Metallhjerte, til julekortene 29x53 cm. Ord. pris 129,–

w w w. b o ko g m e d i a . n o


DIVERSE GAVER

Velkommen til julehandel hos Bok & Media

KLUBB-

PRIS

De e ikonet står på flere produkter i avisen med ekstra gode priser. Melder du deg inn i vår klubb får du disse prisene når du handler. Alle kan bli klubbmedlem og det koster ingen ng! Klubbprisen gjelder kun ved kjøp over disk.

BLI MEDLEM

FULL UT SKJEMA I BUTIKKEN ELLER SEND SMS MED KODEORD BM OG DIN EPOST TIL 1938 *

KLUBBEN Bare fordeler – ingen kostnader!

* Kvi eringen for din SMS gjelder som medlemsbevis i julekampanjen.

KLUBB-

393,-

KLUBB-

KLUBB-

PRIS

PRIS

KLUBB-

PRIS

297,-

69,-

KLUBB-

PRIS

262,-

PRIS

129,Oslo Gospel Choir & Maria Haukaas Mi et

Lys imot mørke da /CD

Ligre Ligr Li e o kkortspill orttspill ill

Per Arne Dahl

Svein Tindberg / Håkon Bleken (Ill.)

Kari Vinje

kr 169,- pr. stk.

Å reise seg e er en rystelse

Juleevangeliet

Skrapkaka - det er meg

kr 339,-

kr 449,-

kr 299,-

J.M. Stenersen Forlag

Luther Forlag

kr 169,-

Schibsted

Hentet fra «Den nye store sudoku-boka» av Chris an Abel, Kagge Forlag 2009

w w w. b o ko g m e d i a . n o

Slippen leveres i en Bok & Media-butikk innen 17. desember. Vi trekker 1 vinner.

Postnr./sted: ______________________

Telefon: __________________________

Navn: ____________________________

Løs Sudoku og vinn reisegavekort verdi kr 10.000,-

Bok & Media bruker :

Med FOKUS på kvalitetsturer i over 30 år. Vi lre elegger tematurerfor alle typer organisasjoner, foreninger og lag. Små og store grupper. Vårt tur lbud finner du på www.fokusreiser.no

Postboks 723, 4666 Kris ansand Tlf: 38 12 56 60, Fax: 38 12 56 61 post@fokusreiser.no Ju l en 2 Julen 2011 011

31


Julehandel med mening hos Bok & Media

KJØP JULEGAVENE PÅ www.bokogmedia.no

Bu kk

Adresse

Telefon

E-post

Bergen Bodø Bryne Drammen Finnsnes Frekhaug Grimstad Haugesund Kris ansand Lillesand Lillestrøm Lyngdal Mandal Molde Norheimsund Nærbø Oslo Sandnes Sarpsborg Stavanger Trondheim Tønsberg Ulsteinvik Ålesund

Vetrlidsallm. 1, 5014 Bergen Storgata 28, 8006 Bodø Storgt. 26, 4349 Bryne Magasinet Kjøpesenter, Nedre Storgt. 6, 3015 Drammen Storgata 19, 9300 Finnsnes Havnevegen 29, 5918 Frekhaug Oddensenteret, 4876 Grimstad Haraldsgt 119, 5500 Haugesund Markensgt. 42, 4612 Kris ansand Storgt. 6, 4790 Lillesand Ni edalsgt. 21, 2000 Lillestrøm Kirkevn. 2, 4580 Lyngdal Store Elvegt 14, 4514 Mandal Moldegårdsvn. 5, 6415 Molde Grova 25, 5600 Norheimsund Torggt. 4, 4365 Nærbø Akersgt 47, 0180 Oslo Langgaten 24, 4306 SANDNES St.Mariegt 84, 1706 Sarpsborg Haakon VII’s gt. 9, 4005 Stavanger Olav Trygvassonsgate 22, 7011 Trondheim Storgata 32, 3126 Tønsberg Amfi Ulsteinvik, 6065 Ulsteinvik Amfi Moa, 6010 Ålesund

55 31 79 63 75 52 53 54 51 48 24 49 32 83 52 95 77 84 24 50 55 31 89 89 37 04 40 75 52 72 15 30 38 12 05 60 37 27 11 70 63 80 29 60 38 34 60 60 38 26 33 99 71 25 23 75 56 55 11 33 51 43 46 55 22 82 32 20 51 66 55 15 69 15 14 69 51 56 31 00 73 52 73 80 33 31 67 05 70 00 79 90 70 17 40 30

bergen@bokogmedia.no bodo@bokogmedia.no bryne@bokogmedia.no drammen@bokogmedia.no finnsnes@bokogmedia.no frekhaug@bokogmedia.no grimstad@bokogmedia.no haugesund@bokogmedia.no kris ansand@bokogmedia.no lillesand@bokogmedia.no lillestrom@bokogmedia.no lyngdal@bokogmedia.no mandal@bokogmedia.no molde@bokogmedia.no norheimsund@bokogmedia.no narbo@bokogmedia.no oslo@bokogmedia.no sandnes@bokogmedia.no sarpsborg@bokogmedia.no stavanger@bokogmedia.no trondheim@bokogmedia.no tonsberg@bokogmedia.no ulsteinvik@bokogmedia.no alesund@bokogmedia.no

Bok & Media har 24 bu kker over hele landet. Se også www.bokogmedia.no

Forbehold om trykkfeil og utsolgte varer i kampanjeperioden.

Bok & Media juleavis 2011  

Bok & Medias juleavis julen 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you