Bokfabriken höst 2024

Page 1

TINA HARNESK

Årets bok-vinnaren tillbaka med stilsäkert vindlande berättelse!

Majalis är tilltufsad av den stora världen och den olyckliga kärlekens grymhet när hon återvänder till föräldrahemmet från Dublin. Bakom det ombonade och bekanta anas att det inte heller hemma i tryggheten alltid varit ljust.

Nu är båda föräldrarna döda och Majalis bläddrar i moderns dagbok i jakt på svar.

Samtidigt bildar hon en treenighet med grannarna Stigga och Torsten för att försöka få stopp på den hotande exploateringen av marken och berget.

Berget, ja …

På 1600-talet brottades på samma plats en kvinna vid namn Nienna mot herrarnas råa ignorans av naturens krafter.

I Mödramärg fördjupar sig Tina Harnesk i en annan del av den samiska historien och sin egen lulesamiska släkts öden. Vi får följa två kvinnoöden i två tidsåldrar. I fokus står såväl moderskap som exploateringen av Sápmi.

Berättat med Tina Harnesks varma unika språkglädje som känns igen från den hyllade debuten och Årets bok-vinnaren Folk som sår i snö

Det nutida gruvhotet i Mödramärg är fiktivt, men just nu pågår ett flertal liknande processer runt om i Sápmi där samer och naturskyddsorganisationer slåss för att freda markerna.

Utgivningsdatum: 2024-09-04

Omslag: Lukas Möllersten

Inbunden: 9789180320634

Finns även som e-bok och ljudbok

Tina Harnesk är född 1984 och bor på ett berg utanför Arvidsjaur med sin man och barn. Hon är uppvuxen i Jokkmokk. Hennes debut Folk som sår i snö utsågs till Årets Bok 2023 och rättigheterna har sålts till 20 länder.

OLLE LÖNNAEUS

”Hej, det är Alice. Vi har en son.”

Dick Svenzon har lätt för att slira på sanningen. En hal typ, tycker de som ogillar honom. Själv medger han att han har ovanligt livlig fantasi. Vid sextiotre års ålder har allt rasat. Dömd för bedrägeri. Avslöjad som en lögnaktig journalist. Jagad av en revolverman som han blåst på en halv miljon. Stärkt av en pava whisky åker han ut på Sundet i sin fars gamla båt för att dränka sig. Då ringer mobilen. ”Hej, det är Alice. Vi har en son.”

Dick ramlar över bord. Sjunker mot döden. Men räddas av ett mirakel. Och för första gången i sitt liv slås han av att någon kan behöva honom.

Dick börjar söka. Efter sin tjugoårige son, som är försvunnen. Men också efter den han själv vill vara. Då hittas en ung man död i skogen norr om Brösarp. Har verkar ha blivit riven av varg.

En hemvändarroman om en medelålders man marinerad i sina egna lögner. Berättad med humor, detaljkänsla och inslag av spänning.

Dick Svenzons ärliga gröna ögon är också en uppväxtskildring av ett Tomelilla där även Olle Lönnaeus själv har sina rötter.

Utgivningsdatum: 2024-09-10

Omslag: Tintin Blackwell

Inbunden: 9789180321167

Finns även som e-bok och ljudbok

OLLE LÖNNAEUS

Olle Lönnaeus är journalist på Sydsvenskan. Hans journalistiska arbete har belönats med tre Guldspadar. Hans prisade böcker är översatta till nio språk och utgivna i tio länder. Efter ett flertal kriminal- och spänningsromaner är Dick Svenzons ärliga gröna ögon Olle Lönnaeus återkomst till romangenren.

PATRICK EKWALL

Skrattar bäst som skrattar sist

Frankie Larsson håller sig undan på de paradisiska stränderna vid mexikanska gulfen. Men det är ett bedrägligt lugn. Ett ovälkommet besök hotar inte bara hans liv och framtid, utan även de han bryr sig allra mest om. Ett sorgligt besked tvingar honom att återvända till Sverige.

TV-stjärnan Annelie Anckargren har fått ta över programledarrollen för omåttligt populära Let’s Dance. För en gångs skull verkar allt gå enligt planerna. Det vill säga ända tills programmets stjärna, handbollsidolen och kvinnornas favorit, Pekka Puri plötsligt försvinner spårlöst.

Stå upp-komikern Östen Andersson driver en framgångsrik komediklubb i centrala Stockholm och livet leker. De största stjärnorna uppträder och skratten fyller lokalen. Inget hade kunnat förbereda honom på det kaos som följer efter att en kändis hittas mördad bland publiken efter en lyckad föreställning.

Går det att skämta om allt när någon verkar fast besluten att ta livet av de som går för långt? Frankie Larsson tänker i alla fall se till att det är han som får sista skrattet.

Skrattfesten är den andra fristående delen i serien om före detta idrottshjälten Frankie Larsson. Ständigt i händelsernas centrum brinner han för rättvisa och vackra kvinnor, är street smart och snäll, men farligare än någon anar, om han måste.

Utgivningsdatum: 2024-10-14

Omslag: Niklas Lindblad

Inbunden: 9789180321204

Finns även som e-bok och ljudbok

PATRICK EKWALL

Patrick Ekwall romandebuterade 2023 efter 40 år i sportjournalistikens tjänst med den halsbrytande spänningsromanen Kattfisken. Ekwall skriver som ingen annan om det han vet bäst. Från uppväxten i ett malmöitiskt miljonprogram till möten med världens största. Men också den viktiga vardagen som pappa.

THOMAS ENGSTRÖM

En av den svenska spänningslitteraturens stora stilister är tillbaka!

I skogarna utanför småländska Nybro sprängs en bro. Två skogsarbetare dör den kvällen, och tre ungdomar försvinner. En av dem är sjuttonåriga Julia.

I stället för att gå till polisen vänder sig hennes pappa Silas till sin gamla bekanta från skolåren: juristen Erik Häll.

Erik har efter sin pappas död lämnat Stockholm för familjehemmet i Nybro där han driver en advokatbyrå ibland med mindre nogräknade metoder.

Ju mer Erik gräver i fallet Julia och hur det hänger samman med sprängdådet i skogen, desto mer inser han att han förr eller senare måste välja mellan sin yrkesroll och sitt samvete – mellan sina klienter och sitt hjärta.

Utgivningsdatum: 2024-10-28

Omslag: Niklas Lindblad

Inbunden: 9789180320849

Finns även som e-bok och ljudbok

THOMAS ENGSTRÖM

Thomas Engström, författare och journalist, har skrivit de hyllade spionromanerna om Ludwig Licht, som också blivit internationell tv-serie. Han är utbildad jurist och har också varit verksam som översättare och är återkommande skribent i Fokus.

För den första boken i Ludwig Licht-serien Väster om friheten tilldelades Thomas Engström utmärkelsen Årets deckardebut av Svenska Deckarakademin, som också nominerade uppföljaren, Söder om helvetet, till priset Årets deckare.

ANDERS NILSSON

Nya fiender. Gamla skulder. En riktig snut.

Mannen som saknar två fingrar på högerhanden gör sig redo för att starta sin bil och än en gång lämna Göteborg där han under så lång tid både levt och arbetat. Staden där hans familj lever sina liv, utan honom, ovetande om hela sanningen.

Kriminalkommissarie Johan Falk är nämligen död. Officiellt, alltså. Några få känner till att han fortfarande lever, ännu färre att han är tillbaka i Göteborg. En som misstänker det är den gamle gangstern och informatören Seth Rydell.

Och precis då, när Johan just satt nyckeln i tändningslåset och ska vrida om, så kontaktar Seth honom. I fullständig panik. Alla Seths drömmar om att kunna lämna gangsterlivet bakom sig är nu bara ett kliande avtryckarfinger borta från att helt gå upp i rök.

Johan Falk är den ende som kan rädda honomdöd eller levande.

De döda och de levande är den andra delen i bokserien om Johan Falk. Serien är en direkt fortsättning på filmserien med samma karaktärer, och tar vid nio år efter händelserna i den sista filmen.

Vinnare av Adlibrispriset Årets deckare 2023!

Vinnare Storytel Awards Spänning 2024!

Utgivningsdatum: 2024-09-30

Omslag: Eric Thunfors

Inbunden: 9789180315746

Finns även som e-bok och ljudbok

ANDERS NILSSON

Anders Nilsson är en av Sveriges mest erfarna action- och thrillerregissörer, manusförfattare och showrunner, flerfaldigt prisbelönad och med ett femtiotal långfilmer och tv-serier i bagaget. Tillsammans med filmproducenten Joakim Hansson skapade han den drivne och egensinnige snuten Johan Falk. Idag är de tjugo filmerna om Johan Falk en av svensk filmhistorias mest populära och framgångsrika filmserier.

MALIN SANGLERT

En far, en dotter, ett arv – ett hus fyllt av lögner

Inger känner till ryktena om bonden som driver granngården. Ändå återvänder hon gång på gång under sina promenader för att få en glimt av den gamla pampiga mangårdsbyggnaden som nu står igenbommad. Det som en gång tillhörde bondens mor, den lokala profilen och matriarken Gerda.

Inger vet att hon inte borde blanda sig i andras angelägenheter, men en dag dyker bondens dotter oväntat upp och Inger dras in i en relation och en familjehistoria som hon inte vet någonting om. Inte egentligen.

Vad är det som har hänt på gården, och varför vill bonden inte släppa in någon i det gamla huset?

Fostrad är den tredje boken i en serie fristående spänningsromaner om arv, familjehemligheter och de spår som människor lämnar efter sig.

Sanglert MALIN

Utgivningsdatum: 2024-08-29

Omslag: Anders Timrén

Inbunden: 9789180317443

Finns även som e-bok och ljudbok

MALIN SANGLERT

Malin Sanglert är uppvuxen i Bohuslän, och bor nu på ett småbruk i Norge. Hon är utbildad arkeolog, har arbetat med samlingar på museum och dessutom restaurerat flera gamla hus.

Hennes debut Det andra arvet nominerades till Crimetime Award Årets Deckardebut och har sålt i över 50 000 ex. 2023 släppte hon Rotfast, uppföljaren i Arvserien som nu fortsätter med Fostrad

Av författaren till Det andra arvet och Rotfast
SPÄNNINGSROMAN

FRIDA GRÅSJÖ

Fler mysiga mordgåtor - Dalslands deckardrottning släpper första delen i ny serie

Elin Fors har försummat både vänner och kärleksrelationer. Jobbet som utredare på polisen och hennes sjuka pappa har tagit all hennes tid. När hon plötsligt står utan försörjning kommer lösningen i form av ett lysande blått kuvert som dimper ner på hallmattan.

Avsändaren är Bengtsfors advokatbyrå, som erbjuder henne ett jobb. Hon har inget att förlora, uppdraget är bara några veckor långt. Sagt och gjort, hon packar en väska och ger sig av mot den lilla orten i Dalsland.

Hennes uppdrag är att hitta en läkare som undkommit en dom för vållande till annans död. Ryktet säger att han befinner sig i trakten. Stämmer det? Och är han verkligen skyldig?

Väl på plats får Elin hjälp från oväntat håll – ortens skarpaste quizlag. Men vem hjälper och vem stjälper egentligen, när alla känner alla och bygden kryllar av excentriska personligheter?

En fråga om mord är första delen i Frida Gråsjös nya mysdeckarserie Advokatbyrån i mitten av ingenstans som har den dalsländska orten Bengtsfors som spelplats.

Utgivningsdatum: 2024-10-07

Omslag: Emma Björklund

Inbunden: 9789180319430

Finns även som e-bok och ljudbok

FRIDA GRÅSJÖ

Frida Gråsjö är jurist och författare och bosatt i Karlstad. Hennes böcker innehåller massor av värme, humor och kärleksfulla blinkningar till både Agatha Christie och barndomens Kitty-böcker. På Bokfabriken har hon tidigare gett ut Vatten över huvudet och Beska droppar, de två första delarna i serien Morden vid 17:e slussen.

EMMA OLOFSSON & CECILIA SAHLSTRÖM

Pulshöjande spänning i nya serien Brottsplats Blekinge

Emma Olofssons mest älskade karaktärer, Sonja Ljung och Matias Hernández, samarbetar i ny serie!

1986 försvinner Nils och Tinas treåriga dotter spårlöst från hemmet på Aspö i Blekinge skärgård. Trettiosex år senare skakas regionen av en våg brutala rån där offren utsätts för grovt våld i sina hem. En specialgrupp tillsätts, där poliserna Sonja Ljung och Matias Hernández ingår. Till en början tyder allt på att rånen utförs av ett kriminellt gäng.

Under en inspektion av en bunker i Karlskrona hittas den unga Elin Nord mördad. På sig har hon en ring som kommer från det senaste rånet. Sonja och Matias blir alltmer övertygade om att fallet de utreder handlar om något annat än vad man först trott.

Utgivningsdatum: 2024-11-25

Omslag: Emma Björklund

Inbunden: 9789180318990

Finns även som e-bok och ljudbok

EMMA OLOFSSON & CECILIA SAHLSTRÖM

Emma Olofsson är född och uppvuxen i Malmö, men bor numera i Blekinge. Hon är utbildad lärare i svenska och samhällskunskap. Olofsson skriver såväl spänningsromaner för vuxna som barnböcker. Hennes Karlshamnsserie och serien om Sonja Ljung har blivit stora ljudbokssuccéer.

Cecilia Sahlström växte upp i Täby, studerade i Uppsala och bor numera i Lund. Som polis var hon specialiserad inom våld i nära relationer, sexualbrott och brott mot barn. Hon har även arbetat flera år inom socialförvaltningen. Numera skriver hon på heltid och har satt Lund på deckarkartan med sin populära serie om polisen Sara Vallén. Serien har sålts till flera länder.

MATS AHLSTEDT

En svensk deckarförfattare av internationell klass

Jakten på hämnd blir till en blodig våldsspiral som riskerar eskalera till ett fullskaligt gängkrig om inte Ella Werner och hennes kollegor vid polisen i Göteborg kan stoppa Nattfjärilen i tid.

Nattfjärilen är en ung kvinnlig hämnare som tagit lagen i egna händer. När en känd ledare för ettkriminellt nätverk i Göteborg hittas död tror polisen felaktigt att det rör sig om ett gängkrig. Det tror den mördade ledarens hantlangare också varpå ett en verklig konflikt bryter ut. Ingen tar ostraffat livet av en av de mäktigaste gangsterledarna i Västsverige.

När Ella Werner får klart för sig vem den verkliga hämnaren är måste hon stoppa Nattfjärilen innan oskyldiga får sätta livet till. Det blir en kapplöpning mot ett oundvikligt och våldsamt slut.

Nattfjärilen är den åttonde fristående delen i Mats Ahlstedts populära serie om profilerare Ella Werner vid Göteborgspolisen.

Utgivningsdatum: 2024-10-23

Omslag: Emma Björklund

Inbunden: 9789180310963

Finns även som e-bok och ljudbok

MATS AHLSTEDT

Mats Ahlstedt har ägnat större delen av sin yrkeskarriär åt journalistiken, men är sedan flera år tillbaka författare på heltid. Hans styrka ligger i hans unika berättarstil med en ständig framåtrörelse som driver hans kriminalhistorier mot en skoningslös upplösning.

ELINA BACKMAN

Det förflutna och nutid flätas samman

Hetas syster hittades död i ett träsk nära byn Angeli i norra Lappland 1998. Mördaren har aldrig gripits. Många år senare kontaktar Heta krimpoddaren Saana Havas i ett sista försök att äntligen få svar.

Polisen har sedan länge gett upp och inga vittnen har någonsin hittats i det milsvida området i Lappland där träsket är beläget.

Saana lovar att hjälpa henne och får tillgång till allt material som Heta har samlat på sig, bland annat ett manuskript som Heta skrev när hon själv utredde fallet för flera år sedan. Saana beger sig långt norrut och undersöker fallet medan vintern och polarnatten kryper allt närmare.

Innan polarnatten faller är den tredje fristående boken om Saana Havas.

Utgivningsdatum: 2024-08-20

Omslag: Emma Graves

Inbunden: 9789180315661

Finns även som e-bok och ljudbok

ELINA BACKMAN

Elina Backman arbetar med marknadsföring och bor i Helsingfors. Hon debuterade 2020 med När kungen dör, som vann finska Storytel Awards i kategorin Spänning och nominerades när den gavs ut på svenska till Årets bästa översatta kriminalroman, liksom uppföljaren När spåren försvinner. Elina Backmans serie om Saana Havas är såld i sjutton till länder och har sålt i över 100 000 exemplar i Finland.

LEFFE GRIMWALKER

Stormen rullar norrut

Alex Storm och den livsfarliga mördarmaskinen Ma är på flykt undan rättvisan. Efterlysta och utan pengar har de inget annat val än att lifta eller stjäla bilar för att kunna ta sig norrut, mot friheten.

I en avlägsen by i Norrlands inland finns en kinesisk man som är skyldig Ma pengar. Men när Alex och Ma söker upp mannen är han försvunnen och ett mc-gäng har tagit över det lilla samhället. Gängledaren, som styr med järnhand, gör det tydligt för Alex och Ma att de inte är välkomna. De behöver pengarna och när de vägrar vika ner sig bryter helvetet löst.

Outsider är den fjortonde boken i succéserien om Alex Storm, bilhandlaren och pokerspelaren från Stockholm, som blev kriminell mot sin vilja.

Utgivningsdatum: 2024-12-02

Omslag: Nils Olsson

Inbunden: 9789180318563

Finns även som e-bok och ljudbok

LEFFE GRIMWALKER

Leffe Grimwalker är mångsysslaren från Hökarängen med den brokiga bakgrunden som klivit fram som en av våra klarast lysande författarstjärnor. Leffe ligger bakom bästsäljarsuccéer som Tick Tack, Victoria Bonde, Döden i December och inte minst den episka serien om Alex Storm.

ANNA GRANLUND

Det blåser upp till storm i Miami

Lily Rose vaknar upp på andra sidan Atlanten. Skadad och skakad men vid liv. Alex Storms dotter Frida kontrolleras fortfarande av mördarsekten

Jogai och tiden håller på att rinna ut. Ska Lily Rose kunna rädda henne måste hon lösa gåtan med Stormbarnet innan det är för sent.

Tillsammans med vapendragaren Yuno har Lily Rose förtöjt sin båt i heta och pulserande Miami.

När de inser att de står utan pengar måste de göra nya bekantskaper, vissa mer hårdhudade än andra. Två flummiga men dödligt snygga glidare med kontakter i den undre världen skingrar tankarna på Alex Storm och en plan tar form i Lily Rose huvud.

Och just då blåser det upp till storm.

Stormvarning är den femtonde boken i succéserien om Alex Storm, och den andra titeln med lönnmördaren Lily Rose i huvudrollen.

Utgivningsdatum: 2024-12-09

Omslag: Nils Olsson

Inbunden: 9789180317504

Finns även som e-bok och ljudbok

ANNA GRANLUND

Anna Granlund bor i Stockholm och har nått stora framgångar med sin explosivt spännande serie om livet och arbetet på Östermalms brandstation. Anna är också ena halvan av författarduon till serien om K9 Hundenheten. Hon har tidigare drivit ett prisvinnande förlag och arbetar idag som kommunikatör på Brandkåren Attunda.

LINDA RAKKA

Mordnatt råder i Sparvdalen vid Göta kanal

Julen har kommit till Sparvdalen vid Göta kanal, och ett lik hittas vid Bergs slussar. Pensionatsägarna Betsy och Sam får bråttom att hålla sitt mörka dubbelliv hemligt, speciellt för de nyfikna och inte alltid så välvilligt inställda grannarna. Och när polisen Gibson, flyttar in i Kaptensvillan ställs allt på sin spets.

Samtidigt, på närbelägna Sparvedals slott, får butlern Gottfrid oväntat besök av en släkting som kommer med oroväckande nyheter. Det som göms i snö, riskerar att komma fram i tö –klockan tickar mot jul och ingen i Sparvdalen går säker.

Linda Rakkas oförglömliga karaktärer, och hennes sätt att skildra naturen tills den blir som en egen karaktär, är ett friskt tillskott i genren. Hennes berättelser är en sorts blandning av Morden i Midsomer och Fargo – med en svensk twist!

Snöänglar som flyger mot skymningen är tredje fristående delen i succéserien Morden vid Göta kanal

Utgivningsdatum: 2024-10-16

Omslag: Emma Björklund

Inbunden: 9789180318150

Finns även som e-bok och ljudbok

Linda Rakka slog igenom 2022 med Blåklockor som klingar på natten, första delen i Morden vid Göta kanal. Nu kommer tredje fristående delen i serien. Författaren bor vid Bergs slussar utanför Linköping. Det är härifrån som hon har hämtat mycket inspiration till sin deckarserie.

LINDA RAKKA

IDA AXELSSON & ÅSA BONELLI

Kvinnorna bakom gängvåldets rubriker

När sjuttonåriga Leo hittas torterad och mördad i ett kalt skyddsrum i en av Stockholms norra förorter bestämmer sig Billie för att gå undercover som lärare på hans gymnasieskola. Ett polismord i samband med vad som från början verkat vara ett rutinmässigt tillslag får förödande konsekvenser för Billies bästa vän, polisen Klara.

Nittonåriga Denise sitter på sitt tonårsrum och drömmer om ett lyxigt storstadsliv. Drömmar som tar henne in på vägar det inte går att vända tillbaka från. Tre livsöden i ett skadeskjutet samhälle som flätas samman och tvingar Billie att kasta sig in i en värld hon tidigare undvikit. En värld där ändamålen helgar alla medel.

Helga alla medel är den andra fristående delen i serien om Billie Karlsson, den framgångsrika grävande journalisten och kvinnan bakom den prisvinnande true crime-podden Sanning.

Utgivningsdatum: 2024-08-26

Omslag: Maria Sundberg

Inbunden: 9789180314039

Finns även som e-bok och ljudbok

IDA AXELSSON & ÅSA BONELLI

Ida Axelsson har tidigare skrivit deckarserien om polisinspektören Linn Wide. Ida kombinerar sitt skrivande med en anställning vid stockholmspolisen där hon arbetar med grova våldsbrott.

Åsa Bonelli debuterade 2015, har gett ut sex romaner och är idag författare på heltid. Åsa har skrivit både feelgoodromaner och deckare, men oavsett genre så karakteriseras alla hennes böcker av ett högt driv.

KAMILLA ORESVÄRD

Begravda hemligheter och vintermord i Vargön

I den femte fristående delen av Kamilla Oresvärds populära serie om det lilla brukssamhället Vargön i Västergötland, utreder juristen Mona Schiller ett mord med kopplingar till hennes eget förflutna.

På lucianatten 1989 hittar en fiskare en ihjälfrusen ung kvinna i en vak i Vänern. En man i kvinnans vänskapskrets döms för mordet. Trettiofem år senare leder en polisinsats vid en fallfärdig stuga i skogarna kring Vargön till att juristen Mona Schiller, som själv var med den där ödesdigra natten, börjar nysta i vad som egentligen hände. Var mannen som dömdes i själva verket oskyldig?

Mona startar en egen utredning, vilket inte ses med blida ögon vare sig av hennes son, polisen Anton, eller av inflytelserika personer i det lilla samhället. Ju närmare sanningen hon kommer, desto större blir hotet mot henne själv och hennes familj.

Utgivningsdatum: 2024-10-21

Omslag: Anders Timrén

Inbunden: 9789180320313

Finns även som e-bok och ljudbok

KAMILLA ORESVÄRD

Sedan debuten 2015 har Kamilla Oresvärd skrivit tre olika deckarserier varav två har getts ut av Bokfabriken. Hennes böcker är sålda till ett flertal länder och två av dem har blivit nominerade till Storytel Awards. Nu fortsätter Oresvärd den hyllade Vargönserien på Bokfabriken och släpper den femte delen i serien, som inleddes med Brudslöjan 2019.

DAVID BALDACCI

Agent Travis Devine har ett pris på sitt huvud

Efter att ha överlevt ett mordförsök skickas Travis Devine så långt från hetluften i Washington D.C. som möjligt. Medan hans chef på specialenheten inom Homeland Security undersöker vem som försökt döda honom får Travis Devine i uppdrag att skydda den tolvåriga Betsy, som växt upp under enkla förhållanden. Flickans föräldrar dog under mystiska omständigheter och hennes enda levande släkting, den extremt förmögna Danny Glass, väntar maffia-åtal. Det som först framstår som ett enkelt livvaktsuppdrag visar sig vara en dödlig sammansvärjning där Travis Devines lojalitet sätts på prov.

Skyddsängeln är en fristående uppföljare till Passageraren 06:20 och Avgrunden, de två första böckerna i bästsäljaren David Baldaccis nya thrillerserie om agenten Travis Devine, före detta ranger i amerikanska armén.

Utgivningsdatum: 2024-11-05

Omslag: Anders Timrén

Inbunden: 9789180311823

Finns även som e-bok och ljudbok

David Baldacci är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 160 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista. Innan Baldacci blev författare på heltid arbetade han som jurist i Washington D.C.

MIA KINOKO

Följ med in i Mia Kinokos förtrollande värld av vintermys!

Snurrade kolarosor, glitterstjärnor och evighetspaket – den här boken är en guide till hur du gör vinterns vackraste dekorationer.

Mia Kinoko vet att den finaste gåvan man kan ge sig själv i juletid är att få sitta ned en stund och skapa något med händerna. En väldoftande apelsinkrans att hänga på dörren, små smällkarameller i silkespapper, eller varför inte en pappersgirlang som också kan användas på en sommarfest? I den här boken finns pyssel för alla, stora som små. Enkelt och vackert ska det vara. Här får du handfasta råd, tydliga mallar att följa och massvis med inspiration!

Utgivningsdatum: 2024-10-10

Omslag: Ida Magntorn

Inbunden: 9789180321389

Finns även som e-bok och ljudbok

MIA KINOKO

Pysselproffset Mia Kinoko bor med sin man och fyra barn precis utanför Stockholm. Hon är utbildad vid Tillskärarakademin och älskar att måla, sy, rita och baka. På Instagram sprider Mia dagligen skaparglädje till sina hundratusentals följare.

OLLE JÖNSSON & MATS OLSSON

En öppenhjärtig biografi

Från trummande på den ensamstående mammans grytlock - till frontfigur i Nordens största dansband. Berörande, fascinerande och underhållande när en av Sveriges största dansbandsstjärnor berättar hela sin historia.

Olle Jönsson var bara 12 år när han gick med i det som skulle bli Lasse Stefanz. För första gången berättar den folkkära sångaren, trummisen och dansbandsstjärnan om uppväxten, karriären, motgångarna, sjukdomarna och konflikterna.

Rösten speglar själen är en öppenhjärtig biografi där Olle berättar om sin tuffa uppväxt utan pappa, rädslan att aldrig anses fin nog, ångesten inför att sjunga in låtar, de musikaliska referenserna, konflikterna och de livslånga vänskaperna inom Lasse Stefanz. Och mycket mer.

Olle har berättat sin historia för journalisten Mats Olsson.

Utgivningsdatum: 2024-09-25

Omslag: Tilda Ekengren

Inbunden: 9789180320689

Finns även som e-bok och ljudbok

OLLE JÖNSSON & MATS OLSSON

Olle Jönsson är artist och frontfigur i Lasse Stefanz, ett av landets största och mest folkkära dansband. Bandet har sedan starten 1967 spelat in över 60 studio- och samlingsalbum, varav flera har sålt platina eller dubbelplatina. Han är född 1955 i Kristianstad där han fortfarande bor.

Mats Olssson skriver sedan många år om bland annat sport och musik för Expressen och fick Stora journalistpriset 2002. Han har skrivit flera böcker bland annat Zlatan Ibrahimovics Jag är fotboll (2018). Han är född 1949 i Malmö och efter flera år i New York är han numera bosatt i Stockholm.

MIA TÖRNBLOM

Utvecklas i livet, i dina relationer och på jobbet med hjälp av acceptans

Mia Törnblom, författare, föreläsare och ledarskapstränare, med boksuccéer som Sårbar och superstark och Självkänsla nu! bjuder på livsförändrande insikter i sin nya bok Vill du ha rätt eller vill du ha förändring? Acceptans som superkraft

Acceptans innebär att vara närvarande i nuet, utan att döma, fly, eller förvränga hur det verkligen är. Att vi accepterar något betyder inte nödvändigtvis att vi tycker att det är bra, det är ett rationellt förhållningssätt. Genom att acceptera det som varit kan vi välja hur vi vill känna och hur vi låter det påverka oss. Det ger oss möjlighet att undvika liknande händelser i framtiden genom att vi lär oss av erfarenheterna.

Genom att vara ärliga och se vår egen del i det som hänt får vi makt att förändra vårt beteende och lära oss av det förflutna. Vi kan sätta gränser, om vi inte klarade det tidigare. Säga nej, om det var vår utmaning. Säga ja, om det är vad vi verkligen vill och behöver. Acceptans ger oss möjlighet att växa och utvecklas genom att ta kontroll över vårt eget liv och våra handlingar.

Exempel på avsnitt i boken:

- Vill du ha rätt eller vill du ha förändring?

- Att välja acceptans som påverkanskraft

- Acceptans i relationer

- Att leva livet till fullo med hjälp av acceptans

Utgivningsdatum: 2024-11-11

Omslag: Cecilia Pettersson

Inbunden: 9789180321518

Finns även som e-bok och ljudbok

MIA TÖRNBLOM

Mia Törnblom är författare, föreläsare och ledarskapstränare. Hon driver företagen MT Ledarskap och Talking Minds tillsammans med sin man och ett tiotal medarbetare. Hennes böcker om självledarskap har nått stora framgångar och sålt i över en miljon exemplar.

ALEX VAN HALEN

Intimt, ärligt och öppet om syskonkärlek, sorg - och rock’n’roll

För första gången kommer hela berättelsen om de nederländska bröderna Edward och Alex Van Halen och det legendariska bandet de startade efter den tidiga flytten till USA.

Den nu 78-årige trummisen Alex Van Halen delar med sig av sin personliga historia om familj, vänskap, musik och kärlek i en hyllning till sin älskade bror och bandmedlem, Edward (1955–2020). Skriven medan han fortfarande sörjde sin brors för tidiga död.

I samarbete med den hyllade New Yorker-författaren Ariel Levy vill Alex sammanfatta sin brors liv, gärning och död.

Alex berättar om brödernas barndom, först i Nederländerna och sedan i arbetarklassens Pasadena i Kalifornien, med en kringresande musiker till far och en mycket proper indonesiskfödd mor.

Han delar också med sig av berättelser om musikalisk politik, inbördes strider och en uppsjö av dåligt manligt beteende.

”Jag var med honom från dag ett”, skriver Alex om sin bror.

”Vi delade erfarenheten av att komma till det här landet och fundera på hur man skulle passa in. Vi delade en skivspelare, ett hus på 800 kvadratmeter, en mamma och pappa och en arbetsmoral. Senare delade vi baksätet på en turnébuss, alkoholism, erfarenheten av att bli känd, att bli pappa och farbror och att tillbringa fler timmar i studion än jag har gjort med något annat i det här livet. Vi delade en djup förståelse som de flesta människor bara kan hoppas på att uppnå under en livstid.”

Bröder innehåller också aldrig tidigare visade foton från Alex Van Halens privata arkiv.

Utgivningsdatum: 2024-10-22

Omslag: Tilda Ekengren

Inbunden: 9789180321471

Finns även som e-bok och ljudbok

ERIN HUNTER NATTVISKNINGAR

Tredje delen i Warriors fjärde svit bjuder på fortsatt spännande äventyr i katternas värld.

De mörka krafterna som har kommit mellan de fyra krigarklanerna växer sig starkare, och Blåfjäder blir kallad till bergen med en desperat vädjan Flödande vattnets stam riskerar att gå förlorad för alltid.

Utgivningsdatum: 2024-09-16

Omslag: Emma Björklund

Inbunden: 9789180313124

ERIN HUNTER är ett författarkollektiv bestående av de erfarna barnboksförfattarna Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles och Victoria Holmes.

POCKET HÖST 2024

BRUDSLÖJAN

Kamilla Oresvärd

Utgivningsmånad: Augusti

ISBN: 9789178352982

ÄLVDANSEN

Kamilla Oresvärd

Utgivningsmånad: Augusti

ISBN: 9789178353279

ELLE BELLE BI Sara Åström & Anette Sandlund

Utgivningsmånad: September

ISBN: 9789180315593

STYRKAN Anna Karolina

Utgivningsmånad: September

ISBN: 9789180311946

ANTIKJÄGARENS MORDGUIDE C.L. Miller

Utgivningsmånad: Oktober

ISBN: 9789180314763

ARNES JULHELVETE Christina Olséni & Micke Hansen

Utgivningsmånad: Oktober

ISBN: 9789180315876

DJÄVULSDANSEN

Kiran Millwood Hargrave

Utgivningsmånad: Oktober

ISBN: 9789180313964

PARTIZANEN

Mats Ahlstedt

Utgivningsmånad: November

ISBN: 9789180310932

POSITION OKÄND

Anna Granlund & Jenny Helldahl

Utgivningsmånad: November

ISBN: 9789180315500

AVGRUNDEN

David Baldacci

Utgivningsmånad: November

ISBN: 9789180311748

KINGPIN

Leffe Grimwalker & Alex Storm

Utgivningsmånad: November

ISBN: 9789178359349

www. bok fabriken.se
info@bokfabriken.se Malmö Järnvägsgatan 17 216 14 Limhamn Stockholm Stortorget 1 111 29 Stockholm Sälj & marknadschef Sara Lindegren sara@bokfabriken.se Recensions- & läsexemplar recex@bokfabriken.se
Bokfabriken

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.