Page 1

Jössan Långgrundet Scouternas utskeppningsbrygga Råstensudde

Själgrundet

Singöbasen

Alskäret

Ellan Järnklubben

Gåssten

en Dalvik Råsvärna

Stäpeludden

Stångskäret

Norrfjärden Skabban

Kittelörarna

Boda

Ramsan

SINGÖ Långören

Lotsstation

Storträsket

Backby Hembygdsgård

StorSkarpen

Norrvreta Tranvik Söderby

Singö kyrka Singöaffären

TURISTGUIDE

Norr-Loskäret

SINGÖ

Söder-Loskäret

Singö camping

Singsundet

Singöfjärden

Riddarskäret

I Solbritt Anderssons fotspår Askholmen

Granskäret

Fogdö

mot Grisslehamn

Fogdösten


I Singöserien av Anders Gustafson och Johan Kant har den 62-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson huvudrollen. Serien inleds med SINGÖSPIONEN (2015). Solbritt och hennes man Rune har förverkligat sin dröm och köpt en sommarstuga på Singö. Av en granne får de höra talas om Singömordet, som skett på den närbelägna marinbasen 1986, strax efter att Olof Palme mördades. Trots att anläggningen var välbevakad lyckades gärningsmannen försvinna utan ett spår, och brottet är ännu ouppklarat. Under sin semester kan Solbritt inte låta bli att göra egna efterforskningar. Sökandet efter sanningen sätter igång hänsynslösa krafter, beredda att göra allt för att hindra henne. I den andra delen, MORDBRÄNNAREN (2016), utbryter en våldsam brand en höstnatt i husvagnar och tält på Singö camping, där en grupp romer bor. Solbritt Andersson, som är utlånad från Stockholm till Norrtälje polisstation, och hennes kollega Lena Karlsson, leder utredningen. Snart står också en gård på norra Singö i lågor. Finns det ett samband mellan mordbränderna? SÄNDEBUDET (2017) börjar en isfri januarieftermiddag då tre män ger sig ut i en båt för att fiska. En av dem kommer aldrig tillbaka. Han hittas senare död i hamnen vid Svartklubben utanför Singö. Vilka är hans kopplingar till öns militära förflutna och till den charmerande och maktfullkomlige prästen i Singö kyrka?

1

1

1

Singöspionen

2

Mordbrännaren

3

Sändebudet

2 3

2

3

2

1 3

3

3 3

1

2 3

1

2 3

3


ANDERS GUSTAFSON jobbar till vardags som bokförläggare i Stockholm. JOHAN KANT arbetar som rektor på Vikinga– skolan i Haninge och är sommarboende på Singö.

FOTO: BENGT ALM

I SINGÖSERIEN finns hittills tre fristående delar, SINGÖSPIONEN (2015), MORDBRÄNNAREN (2016) och SÄNDEBUDET (2017). I framtiden kommer fler berättelser i serien. Böckerna är aktuella och trovärdiga kriminalromaner utan klichéartat övervåld och med en ovanlig hjälte i huvudrollen. Mycket inspiration till Solbritt har hämtats från vardagshjältar i författarduons omgivning, och hon är en sympatisk karaktär som många läsare tagit till sitt hjärta. Serien har sålt i 100 000 exemplar och titlarna finns också som ljudböcker, upplästa av Katarina Ewerlöf. Till Singö tar du dig enklast med egen bil, följ skyltarna i Grisslehamn. Du kan också resa med SL:s buss 637 från Norrtälje, se www.sl.se. www.facebook.com/singospionen instagram/gustafsonochkant

www.roslagen.se

www.bokfabriken.se

Turistguide Singö  

I Solbritt Anderssons fotspår

Turistguide Singö  

I Solbritt Anderssons fotspår

Advertisement