Issuu on Google+

paketkatalog 2017


INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Arkivpaket i Lövstabruk Barnpaket i Lövstabruk Barnpaket i Österbybruk Boglösapaketet Cykelpaket Dr. Westerlundpaketet Heldag i Österbybruk - bland adel och arbetare I Roslagens Famn Järnets Väg, endagspaket Järnets Väg, tvådagarspaket Konst- och Hantverkspaket i Österbybruk Körhelg i 1700-talsmiljö Lövstapaketet Mälardalens Pärlor På Resande Fot Shopping i Roslagen Strömsbergs Bruk Upplands Gömda Skatter Uppsalapaketet

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 6 timmar Minst 20 pers

ARKIVPAKET I LÖVSTABRUK Vi erbjuder en utflyktsdag där ni får bekanta er med detta fina arkiv och med brukets spännande historia. Om Lövstabruk

I paketet ingår

Lövstabruk ligger längst gamla riksväg 7, en timme norr om Uppsala och 45 minuter söder om Gävle. En gång i tiden världens största järnbruk. Idag ett av Sveriges bäst bevarade 1700-tals samhällen. I 13 generationer ägde familjen de Geer Lövstabruk med omnejd och skapade ett strukturerat samhälle med vacker bebyggelse.

10.00-10.30

Leufsta Bruksarkiv är ett fantastiskt, unikt, lokalhistoriskt arkiv! Här förvaras bruksarkiv från de flesta av de norduppländska järnbruken. Här förvaras även företags-, förenings-, by- och personarkiv. Det sammanlagda beståndet består av cirka 500 hyllmeter. Material från 1500-tal, kartor, brev m.m. på leufstabruksarkiv.se

10.30-12.30 13.00-14.00 14.00-15.00

15.00-16.00

Förmiddagsfika med kaffe och smörgås samt liten kaka i Värdshuset eller Smedsbostaden Visning av arkivet och herrgården. Lunch på värdshuset Titt in i 1700-talsbiblioteket, 1700-talsvagnarna och Snickarverkstaden. Egen tid att besöka Hantverkets hus med hantverksbutik och att titta in i kyrkan

390 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 40 minuter 2,5 timme Minst 20 pers

BARNPAKET I LÖVSTABRUK Lövstabruk är ett fint utflyktsmål för skol- och förskoleklasser. Här får barnen ta del av en unik kulturmiljö på ett lekfullt sätt!

Bruket som en gång i tiden var Sveriges största järnbruk är i dag en stor kulturskatt och ett av de största utflyktsmålen i Uppland. Barnens Bruk är vårt populära lekhus med anknytning till bruket. Här finns smedsbostad, skola, gruvgångar och tittskåp. Minigolfbana, ”Fjärilshus” m.m. som inspirerats av brukets miljö. Allt är skapat av Sven Nordqvist och Leif Högström. Herrgårdsvisning är spännande för både stora och små. En guide berättar om hur livet på herrgård och bruk var. De fina salongerna och köket ger en högtidlig upplevelse. Det ger också en bra träning i att koncentrera sig på att lyssna, vilket även de minsta brukar klara galant!

Aktivitet

Pris

Tidsåtgång

Besök i Barnens Bruk Herrgårdsvisning Herrgårdsvisning & Barnens Bruk

35 kr/barn; 3 vuxna/grupp gratis 35 kr/barn; 3 vuxna/grupp gratis 60 kr/barn

1,5 tim 40 min

Vid färre än 20 betalande har vi ett fast pris 700 kr/aktivitet. Dessutom finns grillplats - ta med eget kol - badplats och naturstig. Möjlighet finns även att besöka Smedsbostad och Arkiv för 200 kr/grupp.

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 45 minuter - 4 timmar Minst 20 pers

BARNPAKET I ÖSTERBYBRUK Följ järnets väg från brytningen i gruvan till det färdiga stångjärnet Spökvandring

Österbybruks egna spökhistorier berättas i herrgårdens salar och djupa källarvalv. Hör om brukspatroner och sköna damer från förr som fortfarande kommer på besök.

Vallonsmedjan Världens bäst bevarade vallonsmedja med anor från 1600-talet. Här tillverkades det värdefulla stångjärnet av järnmalm från Dannemora gruvor. Guiden berättar om livet på bruket och om det hårda arbetet. Ett besök i en smedbostad ingår.

Dannemora Gruva Vandring bland historiska byggnader och längs hisnande dagbrott med isberg i djupet. Guiden berättar om det hårda arbetet med att få fram järnmalmen till bruken i norduppland. Föremål från gruvhanteringen visas. Även besök i mineralmuseet ingår.

Aktivitet

Pris

Tidsåtgång

Visning vid Dannemora gruva Visning av smedja/smedsbostad Dannemora + smedja/smedsbostad Spökvandring

35 kr/barn 35 kr/barn 60 kr/barn 35 kr/barn

ca ca ca ca

1,5 tim 1 tim 3 tim (med förflyttning) 45 min

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 6 timmar Minst 20 pers

BLAND SLOTT OCH KUNGLIGHETER En heldag i Sveriges monarki Förmiddagsfika på Drottningholms slott med kaffe/the och smörgås Upplev en historisk miljö av internationellt högsta klass på Drottningholms slott – Visning av slottets fantastiska våningar, väg i vägg med konungaparets bostad. Drottningholms slott finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Det är det bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet i Sverige. Slottet är representativt för all europeisk kunglig arkitektur från den tiden. Kungafamiljen flyttade in på Drottningholms slott 1981. Idag är slottet Kungaparets permanenta bostad. Guidad visning genom Stockholms Slotts paradvåningar. Kungliga slottet i centrala Stockholm, ett av Europas största och mest levande slott är H.M. Konungens officiella residens och väsentliga delar av monarkins representation äger rum här. Slottet är även en daglig arbetsplats för Kungaparet och för de ämbeten som ingår i Kungl. Hovstaterna. Slottet har mer än 600 rum fördelade på sju våningar. Lunch i gamla stan Besök på Livrustkammaren, Sveriges äldsta museum fyllt med kunglig glans. Ursprungligen var Livrustkammaren de svenska kungarnas vapenförråd. Idag hittar du här vackra paradrustningar, praktfulla vapen och

650 kr /person

dräkter – ovärderliga föremål som bara finns i ett exemplar. Ackompanjerade av klapprande hovar finner du den sagolika kröningskarossen och andra kungliga praktvagnar. På Gustav III:s maskeradkostym ser du fortfarande hålet efter skottet som dödade. Och leran på Karl XII:s blå kappa sitter kvar från när kungen sjönk skjuten ner vid löpgravens kant. Detta är historiska ögonblick, frusna i föremål.

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 6 timmar Minst 20 pers

BOGLÖSAPAKETET Enköpings parker och Boglösas hällristningar

Om Enköping

I paketet ingår

Enköping är beläget där vattenvägen möter åsarna. Redan på 1000-talet fanns här en handelsplats där staden idag ligger och man kan följa landhöjningen med hjälp av de gamla strandlinjer som markerats på en utav gatorna. Strax utanför Enköping finns några av de finaste hällristningar vi har i vårt land.

Enköping är också känd för sina många fina parker. Här kan man hitta små trevliga fickparker, lite större parker med perenna växter och vackert planerade parker som sträcker sig över stora områden. Här finns en park för varje smak. Enköping är en liten stad med charmiga kaféer, trevliga restauranger och fina små butiker.

• •

Förmiddagen ägnas åt Enköpings parker och stadens historia. Vi tar en tur med parktåget, som på ett bekvämt sätt tar oss genom Enköpings härliga och vackra parker. Kaffe avnjuts på ett av stadens trevliga kaféer. Vi besöker Enköpings museum där vi får en inblick i traktens historia. Den välsmakande lunchen äter vi på en av restaurangerna i centrum. Därefter tar vi oss till några av de lättillgängliga hällristningarna i Boglösatrakten. Här kan vi förundras över hur skickligt våra förfäder knackat fram sina budskap. Dagen i Enköping med omgivning går mot sitt slut och vi beger oss hemåt berikade med många härliga intryck och minnen.

390 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 3-4 dagar Minst 20 pers

CYKELPAKET Cykla i det vackra vallonbruksområdet på vindlande skogsvägar, genom de djupa skogarna som försörjde bruken med ved och kol. Gå på visning i herrgårdar och smedjor. Se de hisnande dagbrotten i Dannemora gruva. Sitt ner till dukat bord och ät en delikat trerättersmiddag. Sov i sköna sängar på värdshus eller herrgård. Ät en stärkande frukost och få din packade lunch. Ta cykeln och trampa vidare mot nästa mål och äventyr.

Pris per person 3 dagar Österbybruk - Gimo 3 dagar Österbybruk - Lövstabruk 4 dagar Österbybruk - Gimo -Lövstabruk

3 365 kr 3 135 kr 4 785 kr

I paketet ingår cykel, hjälm, trerättersmiddag, övernattning, frukost och lunchpaket. Visningar i Österbybruk, Dannemora och Lövstabruk.

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 5 timmar Minst 20 pers

DR. WESTERLUNDPAKETET Enköpings parker, Dr Westerlund och Härkeberga Kyrka

Om Dr. Westerlund

Paketet

I Enköping verkade Doktor Ernst Westerlund från 1868 till sin död 1924. Doktorn blev känd vida omkring för att bota människor med nervösa besvär genom bland annat promenader i det gröna, arbetsterapi och utevistelse. I Westerlundska gården finns många minnen efter honom kvar.

• •

• •

390 kr /person

Vi börjar dagen med ett besök i Westerlundska gården där vi får veta mer om den fantastiska Doktor Westerlund som var långt före sin tid med sin syn på människan. Därefter blir det förmiddagsfika på något av de fina kaféer som finns i staden. Det är dags att uppleva Enköpings berömda parker. En promenad tar oss genom delar av staden till underbart vackra parker, både små fickparker och större planteringar med härliga perenner. Vid lunchtid åker vi till Djurby Gård där vi intar en god lunch. I lunchen ingår varmrätt, måltidsdryck, bröd & kaffe. Vi fortsätter mot Härkeberga där vi besöker kyrkan med de spännande målningarna som Albertus Pictor målade på slutet av 1400-talet. Målningarna är som en predikan i bilder och mycket välbevarade. Dagen avslutas med eftermiddagskaffe på Kaplansgården i Härkeberga.

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 6 timmar Minst 20 pers

HELDAG I ÖSTERBYBRUK BLAND ADEL OCH ARBETARE Välkomna på en resa tillbaka i tiden och stimulera alla era sinnen! Om Österbybruk

I paketet ingår

Bara två timmar från Stockholm och knappt en timme från Uppsala ligger Österbybruk, som en gång i tiden var ett utav Sveriges största och förnämsta järnbruk. Här tillverkades det världsberömda stångjärnet av järnmalmen från Dannemora gruva. Idag finns här världens enda fungerande vallonsmedja och i området finns ett helt 1700-tals samhälle med herrgård, kyrka, smedsbostad, verkstäder, orangeriträdgård och mycket mer.

Vi bokar även buss!

395 kr /person

• •

• •

Förmiddagsfika på herrgårdsområdet med kaffe/the och smörgås. Guidning genom brukets historia. Besök i kyrkan, herrgården och orangeriträdgården. OBS! Inga långa promenader. ”Egen tid” med att gå runt i Orangeriträdgården och även ha möjlighet att handla av säsongens skörd. På herrgårdsområdet finns klensmedja, antikaffär, glasblåsare och keramikverkstad galleri, butik och Katarina Perssons keramikverkstad. Grupplunch på Wärdshuset Gammel Tammen, inkl: Varmrätt, smör, bröd, sallad, måltidsdryck och kaffe. Visning av världens enda fungerande vallonsmedja med anor från 1600-talet. Här får ni får följa järnets väg från gruvan till den färdiga exportvaran, stångjärnet. Även besök i smedsbostaden. Eftermiddagsfika i 1700-talsmiljö vid hembygdsgården med kaffe och hembakat fikabröd. Hembygdsgården har även dom en fantastisk trädgård.

Tillval: Riksspelman kommer till fikat med sin nyckelharpa och som berättar om dess historia och om musikens betydelse för de som levde i de Uppländska bruken. Han spelar några väl valda låtar som underhållning till fikat. Pris: 50 kr per person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 6 timmar Minst 20 pers

I ROSLAGENS FAMN Stadsvandring i Öregrund Guiden berättar historien om den gamla sjöfartsstaden - en historia kryddad med både spänning och badortstidens societetsliv.

Lunch på Väddö Gårdsmejeri Väddö Gårdsmejeri är Roslagens egna mejeri och ett av få lokala gårdsmejerier i Sverige. Här kommer ni att få lunch med gårdens egentillverkade ostpaj.

Visning och provsmakning Ni får en privat visning av gårdsmejeriet och ni får även provsmaka gårdens egna ostar.

Roslagens brygghus - Öltillverkning och provsmakning Här får ni en genomgång av bryggeriprocessen och ägaren berättar om deras verksamhet. Därefter blir det visning av bryggeriet och besöket avslutas med avsmakning av ölen.

Eftermiddagsfika Dagen avslutas med hemmagjort maltbröd och kaffe på brygghuset.

420 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 6 timmar Minst 20 pers

JÄRNETS VÄG Endagspaket vid de mest imponerande järnbruken i Uppland Österbybruk

Lövstabruk

Här tillverkades det världsberömda stångjärnet av järnmalmen från Dannemora gruva. Idag finns här världens enda fungerande vallonsmedja och i området finns ett helt 1700-talssamhälle.

En gång i tiden världens största järnbruk. Idag ett av Sveriges bäst bevarade 1700-talssamhällen. I 13 generationer ägde familjen de Geer Lövstabruk. Valloner från Belgien kom att tillverka världens bästa järn. Vallonerna hade fri bostad, skola och pension.

Visning av vallonsmedjan i Österbybruk, världens enda fungerande vallonsmedja med anor från 1600-tal. Här får ni följa järnets väg från malmen i Dannemora gruva till den färdiga exportvaran, stångjärnet. I turen ingår även besök i smedsbostaden. Lunch på Wärdshuset Gammel Tammen, Österbybruk med huvudrätt, smör, bröd, sallad, lättdryck och kaffe

Gustav den III skrev till sin mor vid sitt besök i Lövstabruk 1768: ”Jag vågar säga att min kära mor ingenting sett av Sverige om hon inte ser Lövsta”. Visning av Lövstabruks herrgård, en fantastisk 1700tals herrgård med salonger, matsal, bibliotek samt ett kopparfyllt kök. Egen tid med besök i Hantverkshuset, en ateljé och butik med keramik, tavlor, konstkort, smide, ull m.m. Eftermiddagsfika med kaffe/the och kaka i den fantastiska 1700-talsmiljön innan hemfärd.

365 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 6 timmar Minst 20 pers

JÄRNETS VÄG Tvådagarspaket i Vallonbruken och Roslagen DAG 1

DAG 2

Förmiddagsfika vid Hembygdsgården i Österbybruk Riksspelmannen Per Gustaf Jernberg underhåller med nyckelharpa och berättar om dess historia och betydelse i de uppländska bruken.

Visning i Lövstabruks herrgård och kyrka Med salonger, matsal, bibliotek samt det kopparfyllda köket. Även kyrkan visas med den världsberömda Chamanorgeln.

Visning vid Dannemora gruva Guidning vid Dannemora gruvor, utmed hisnande gruvhål och bland historiska byggnader. I turen ingår besök på mineralmuseet. Visning av vallonsmedjan i Österbybruk Smedjan är världens enda fungerande vallonsmedja med anor från 1600-talet. Här får ni följa järnets väg från malmen i Dannemora gruva till den färdiga exportvaran, stångjärnet. I turen ingår även besök i smedsbostaden. Lunch på Wärdshuset Gammel Tammen Huvudrätt, smör, bröd, sallad, lättdryck och kaffe. Eftermiddag på egen hand i Herrgårdsområdet Orangeriträdgården, återskapad till det utseende och med den flora som funnits där under tidigare perioder. Här finns en trädgårdsodling med grönsaker, örter och blommor. På området finns även två keramiker med butik och konstutställningar under hela året. Dessutom finns här en antikhandel, ett vagn- och brandmuseum och en vävstuga. 2-rätters middag och övernattning på Leufstabruks wärdshus eller Gammel Tammen i Österbybruk

Egen tid Med besök i Hantverkshuset, en ateljé och butik med keramik, tavlor, konstkort, smide, ull, tennbroderi, smycken m.m. Lunch på Leufstabruks Wärdshus Huvudrätt, smör, bröd, sallad, lättdryck och kaffe. Stadsvandring i Öregrund - Roslagens pärla Kuststaden som en gång i tiden fungerade som utskeppningshamn för vallonjärnet. Guiden berättar historien om den gamla sjöfartsstaden - en historia kryddad med både spänning och badortstidens societetsliv. Eftermiddagsfika på Wilmas Café Eftermiddagsfika med kaffe/the och bulle

1950 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 5,5 timme Minst 20 pers

KONST- & HANTVERKSPAKET I ÖSTERBYBRUK Upptäck dagens hantverk, makarna Trillers eleganta stengods och P.A. Tamms konstsamling i en heldag på Österbybruk. I paketet ingår

Österbysamlingen

I herrgården kommer ni att få höra om Österbysamlingen, med sina mer än 350 konstverk, var Sveriges på sin tid största privata konstsamling. Den intar en särställning inom svenskt konstsamlande, inte bara genom sin storlek utan också genom sin historia och kvalitet. Skapare var brukspatronen, friherre Pehr Adolph Tamm som ledde bruket från 1802 till sin död 1856. Konstverken i samlingen spänner från 1400-talets slut till 1800-talets mitt.

Förmiddagsfika med kaffe/the och smörgås på herrgårdsområdet Visning av makarna Trillers keramiksamling. Keramikerna Erich och Ingrid Triller utbildades i Tyskland 1929-32, gifte sig 1934 och flyttade samma år till Sverige. Tillsammans drev de Tobo stengodsverkstad, där de arbetade med drejat stengods med olika starkeldsglasyrer. Idag finns en stor samling av parets keramik i Österbybruk. Egen tid på herrgårdsområdet. Här finns ett brett utbud av hantverkare att besöka. Keramiker med galleri och butik, vävstuga, glasblåsare, klensmedja, antikaffär och en fantastisk orangeriträdgård. Lunch på Wärdshuset Gammel Tammen Inkl. varmrätt, smör, bröd, sallad och kaffe på maten.

375 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 2 dagar Minst 20 pers

KÖRHELG I 1700-TALSMILJÖ I en härlig miljö erbjuder vi körer möjligheten att under två dagar öva i Lövstabruk herrgårds festsal samt några grupprum. Mat & logi genom Leufstabruks Värdshus. I festsalen finns en flygel. Kostnad för stämning tillkommer. Program för dag 1

Program för dag 2

Förmiddagskaffe Lunch Eftermiddagskaffe Tvårättersmiddag Logi i dubbelrum Visning av herrgård och kyrka

Frukost Förmiddagskaffe Lunch

1590 kr

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 3 timmar Minst 20 pers

LÖVSTAPAKETET 1700-talet är här! En gång i tiden världens största järnbruk. Idag ett av Sveriges bäst bevarade 1700-talssamhällen. I 13 generationer ägde familjen de Geer Lövstabruk. Valloner från Belgien kom att tillverka världens bästa järn. Vallonerna hade fri bostad, skola och pension. Gustav den III skrev till sin mor vid sitt besök i Lövstabruk 1768: ”Jag vågar säga att min kära mor ingenting sett av Sverige om hon inte ser Lövsta”.

I paketet ingår

Lägg gärna till

Förmiddagsfika i historisk miljö Bussguidning från gruppens egen buss Herrgårdsvisning och visning av Brukskyrkan Lunch på Leufstabruks Wärdshus Eget besök i Hantverkens Hus

I smedsbostaden anordnas även kvinnospel Öl-, park- & vagnsvisning m.m.

295 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 6 timmar Minst 20 pers

MÄLARDALENS PÄRLOR Park, slott och Åberg Förmiddagsfika på tant Gredelin Kaffe/the och smörgås i vacker miljö. Caféet ligger mitt Enköpings stad i ett av de äldsta bevarade husen.

Parktåget i Enköping Ni åker med ett minitåg som kör runt i de flesta av Enköpings parker. På tåget följer en guide med som berättar om både parker och lite om stadens historia.

Åbergs museum Muséets samling av antika Disneyföremål är en av världens främsta med föremål från 1928-1940. I muséet finns tillfälliga utställningar och Lasses egen samling av konst och seriefigurer. I den permanenta konstutställningen hittar man serieoriginal av de stora tecknarna samt serieinspirerad konst av både Picasso och Keith Haring. Nyttär en permanent utställning med rekvisita, foton och kostymer från filmerna om den gänglige nörden Stig-Helmer.

Lunch på Åbergs museum Köttbullar med potatis, lingon, gräddsås och pressgurka.

Visning av Skokloster slott Skoklosters slott är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de utsökta föremålen gör slottet till ett av Europas främsta barockslott.

450 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 6,5 timme

PÅ RESANDE FOT

Minst 20 pers

från 1700-talets paradvagn till 50-talets jänkare Förmiddagsfika på Österbybruks herrgårdsområde Inkl. kaffe/the och smörgås.

Visning av Vagn- och brandmuseet samt lantbruksmuseet i Österbybruk. Här finns en gedigen samling av vagnar från 1800-1900-tal. Likvagnar, slädar, traktorer och många andra föremål som har varit med och utvecklat det svenska bondesamhället.

Lunch på Leufstabruks wärdshus Inkl. varmrätt, smör, bröd, sallad och kaffe

Visning av 1700-talsvagnar I Lövstabruk finns en unik vagnssamling från 1700-talet. Här kommer ni att få en visning av en kunnig guide som även berättar om hästen i bruket. Under brukets första 350 år var hästen en förutsättning för brukets existens och användes både till nytta & nöje.

Besök i Strömsbergs nostalgimuseum Följ med på en nostalgisk resa i ett unikt museum. Här färdas du i en tidsperiod av ca 100 år, med allt från kakburkar till bilar. Och precis som på farfars tid, så kan du köpa karameller i strut över disk.

Eftermiddagsfika med kaffe/the och kaka

495 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 7 timmar Minst 20 pers

SHOPPING I ROSLAGEN Billigt, bra och gott! Förmiddagsfika Med kaffe/the och fralla i Almunge Hembygdsgård

Shopping på Thun´s Thun´s är ett familjeföretag nu i tredje generation som håller till i egna lokaler på landsbygden. Det gör att dom kan sälja samma varor som ”i stan” till ett bättre pris. En butik med brett sortiment, god kvalité och bra service.

Lunch I Almunge hembygdsgård serveras ni en vällagad lunch med sallad, smör, bröd och kaffe på maten.

Shopping på Edblads I byn Gåsvik, nära Väddö kanal, finns Edblads största butik. Den stora butiken inrymmer hela Edblads livsstilskoncept. Här finns också en outlet med produkter från tidigare kollektioner

Väddö gårdsmejeri Väddö gårdsmejeri är Roslagens egna mejeri och ett av få gårdsmejerier i Sverige. Här kommer ni få ta del av osttillverkningen och få eftermiddagsfika med gårdens egen glass eller ostkaka. Det finns även möjlighet att köpa gårdens ostar.

350 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 4-6 timmar Minst 20 pers

STRÖMBERGS BRUK Välkomna till Nordupplands pärla! Strömsbergs bruk är en gammal bruksort som ligger mindre än en timme från Uppsala och ca 1,5 timme från Stockholm. Ett perfekt besöksmål för en dagsresa. Järnbruket, som anlades på 1640-talet och slutligen nedlades 1920, är idag det mest kompletta av de uppländska vallonbruken.

Halvdag

Heldag

Visning av det vackra bruket och dess byggnader. Guiden berättar om järnframställningen förr och om livet på bruket. Lunch på Café Strömsberg Besök på Nostalgimuseet

Förmiddagsfika med kaffe/the och smörgås Visning av det vackra bruket och dess byggnader. Guiden berättar om järnframställningen förr och om livet på bruket. Besök i skogsbruksmuseet med bl.a. Sveriges största älghornssamling Lunch på Café Strömsberg Besök på Nostalgimuseet Eftermiddagsfika med kaffe/the och kaka

220 kr /person

360 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång 6 timmar Minst 20 pers

UPPLANDS GÖMDA SKATTER Från knäckebröd till glasblåsning Besök och förmiddagsfika på By gårdsbageri By Gårdsbageri är ett litet, genuint bageri som gör allt från grunden och deras största specialitet är knäckebröd och biscotter. Här kommer ni att serveras förmiddagsfika i form av kaffe/thé, bullar och biscotter, allt hembakat. Ni kommer att få ta del av bakningsprocessen och bageriet erbjuder även fabriksförsäljning på plats i bageriet.

Guidad tur i Gysinge bruk Gysinge Bruk är ett av Sveriges bäst bevarade vallonbruk i södra Gästrikland med anor från 1600-talet. Det har varit ett av ett av Sveriges ledande järnbruk med världens första elektrostålugn, den Kjellinska ugnen.

Lunch i orangeriträdgården i Gysinge Inkl. varmrätt, smör, bröd, sallad och kaffe på maten.

Besök hos glasblåsarna Rundlöf & Melhus Medan vi blåser glas förklarar vi utförligt dem olika momenten i tillverkningen. Ni får se från början till färdig produkt hur vi formar, färgar och blåser upp glaset. Vi berättar kort om oss själv och vår verksamhet. Ni får titta på nära håll, och vi svarar gärna på era frågor under visningen. Kanske överraskar vi publiken med att välja ut en lycklig åskådare till att få testa lungkapaciteten genom att blåsa en glasbubbla! När visningen är slut får ni titta i vår butik där vi säljer våra egenproducerade produkter.

345 kr /person

Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tidsåtgång ca 6 timmar Minst 20 pers

UPPSALAPAKETET De populäraste platserna i Uppsala ingår i denna unika dagsresa. En kunnig guide följer med och guidar er genom Uppsalas historia. Från konungahögar till konserthus På forntiden bodde mäktiga Sveakonungar här och området kring Uppsala var en livlig plats med sammankomster för politiska beslut, handel och blot. Även fortsatt har Uppsala varit en symboliskt viktig plats. Här finns idag Nordens äldsta universitet och Svenska kyrkans ärkebiskopssäte. Staden är under ständig utveckling och blandat med de vackra historiska miljöerna finns mycket nybyggd arkitektur. Det främsta exemplet på detta är förmodligen Uppsala Konsert & Kongresshus med sin uttrycksfulla silvriga fasad.

I paketet ingår •

• • • •

En bussguidning med de viktigaste sevärdheterna i det historiska och det moderna Uppsala. Förmiddagsfika. Besök av Kungshögarna i Gamla Uppsala med guidning. Lunch i historisk Uppsalamiljö. Besök av Uppsala Domkyrka med guidning.

420 kr Välj att fördjupa er

/person

Ni får chansen att se lite mer om ni väljer något av våra tillvalsalternativ och förlänger dagsutflykten. Besöker ni Carl von Linnés bostadshus och botaniska trädgård, får ni ta del av rolig trivia om denna världskända botaniker. Vill ni se mer av Uppsalas akademiska miljö, kan ni välja att besöka den äldsta universitetsbyggnaden Museum Gustavianum.

Priser tillvalsalternativ: • Linnéträdgården med museum: 120 kr/person • Museum Gustavianum: 90 kr/person


Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com

KONFERENS · KICK-OFF · FÖRETAGSEVENT · GRUPPRESOR · BOENDE


Tfn: +46(0)295-203 00 www.bokauppland.com fb.com/bokauppland info@bokauppland.com


Boka Upplands paketkatalog 2017