Issuu on Google+

Eminem

Jánošová Bohdana


Základní informace • Rodné jméno: Marshall Bruce Mathers III • Narození: 17. 10. 1972 (41 let), USA • Povolání: rapper, hudební producent, herec, textař • Žánry: Hip Hop, Midwest rap, Horrorcore, Comedy hip hop


Život

Nikdy nepoznal otce

Stával se objetí šikany (píseň „Brain Damage“)

Pocházel z chudobné rodiny

Fanoušek rapu

Ve 14 letech se mu začal věnovat

Nemá střední školu

25.12.1995 se mu a jeho přítelkyni Kimberly Anne Scott narodila dcera Hailie Jade Scott

Bouřlivý život

Několikrát zatčen

Několikrát se vzal a rozvedl se svou ženou


Diskografie •

V roce 1996 první nezávislé album Infinite,

Pod vydavatelstvím Interscope v roce 1999 The Slim Shady LP

2000 - The Marshall Mathers LP

2002 - The Eminem Show, cena Grammy

2004 - Encore

2005-2008 pauza

2009 - Relapse 

2010 - Recovery

2011 obnovil duo Bad Meets Evil - Hell: The Sequel

2013 -  The Marshall Mathers LP 2


Kontroverze •

Několikrát trestán a soud

Uráží a nadává na homosexuály a černošky

Narážky na prezidenta Bushe


Další úspěchy •

2002 autobiografický film - 8 Mile

Soundtrack - Lose Yourself

Vydavatelství Shady Records


Výroky Eminema „Neberte drogy, nemějte nechráněný sex, nebuďte násilní. Nechte to na mně.“ „Můj otec? Nikdy jsem ho nepoznal. Nikdy jsem ho neviděl ani na fotce.“


Fotogalerie


Jeho dům


Děkuji za pozornost 


Zdroje:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Eminem

http://www.osobnosti.cz/eminem.php http://blog.largepaperclothing.com//HLIC/5a44f1196a8e5903fca421fea318f677.jpg http://cdn.urbanislandz.com/wp-content/uploads/2013/01/Eminem-2013.jpg http://2.bp.blogspot.com/KDj8zFlUviE/UbvxVbLLWcI/AAAAAAAAAgY/V2svQC_pEfM/s1600/1-709590.jpg http://www.eminemlab.com/images/wallpapers/Eminem-04-1024x768b.jpg http://www.testedich.de/quiz29/picture/pic_1313843022_4.jpg http://www.eminem.net/pictures/young/003.jpg http:// www.bet.com/content/dam/betcom/images/2013/04/Music-04-01-04-15/040913-music-mean-kim-mathers-em http://www.bet.com/music/photos/2012/06/famous-fathers-and-daughters/_ jcr_content/leftcol/flipbook/flipbookimage_2.flipfeature.dimg/061512-music-fathers-daughters-eminem-haili http://cdn.cnwimg.com/wp-content/uploads/2012/05/eminem-hailie.jpg http://solarvip.info/uploads/posts/2009-09/1251873536_cover-front-eminem-infinite-2003.jpg http://www.showcobra.com/wp/wp-content/uploads/2011/06/Bad-Meets-Evil1.jpg http://www.eminem.com/ http://cdn.cnwimg.com/wp-content/uploads/2012/05/1337623053_3494_eminems-house.jpg


U9 janosova prezentace