__MAIN_TEXT__

Page 1

people’spress

udgivelsesprogram

Januar-april 2020 Kontakt Sophia Ohrbeck +45 6095 8836 soh@peoplespress.dk

Signe Holten +45 2265 5244 siho@peoplespress.dk


Indhold Krimi og spænding Maria Adolfsson viveca sten carin gerhardsen jakob melander anna jansson LILJA SIGURÐARDÓTTIR Eva Maria Fredensborg Lotte Petri

Doggerland – Fejltrin I hemmelighed begravet Det der ligger gemt i sneen Ind i den hvide nat Alle kan se dig Buret Drengen der forsvandt Åndemaneren

4 6 8 10 12 14 16 18

Kærlighedskoden PS. Jeg elsker dig for evigt Brak Min søster er seriemorder Familien Bridgerton. Den ugifte hertug

20 22 24 26 28

En som Bjarne Reuter Bjarne Corydon og nødvendighedens politik Franz Stangl

30

Skønlitteratur Helen Hoang Cecelia Ahern caroline livingstone Oyinkan Braitwaite Julia Quinn

Biografier Helle Retbøll Carl I samarbejde med Anders Houmøller Thomsen Mikael Busch Anders Otte Stenager

32 34


Faglitteratur jørn moos christian ørsted pernille wahlgren og jane bækgaard Lars Worning Sanne Østergaard Nissen Haemin Sunim Kate Murphy Marina Benjamin Gorm Alex Petersen og Dan Melchior Michael Jeppesen og Rasmus Ugilt Peter C. Gøtzsche Neal Ashley Conrad thing Niels Overgaard Rasmus og Emil Vilain Albrechtsen May silja andersen Holm (Sydhavnsmor)

Afdeling N Fatale forandringer Invester i livet Mærk angsten Skønheden i det uperfekte At elske det, der ikke er perfekt Du hører ikke efter! Overgangsalder Kroppens klaverstemmer Jeppesens bibelskole Vacciner Sandhed og intet andet end sandhed Det hele handler ikke om dig The million dollar recipe

36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62

Søde sager med grøntsager

64

Mysteriet om hullet i væggen

66

Børn og unge Camilla Brinck


4

people’spress . krimi og spænding

Maria Adolfsson

Doggerland – Fejltrin

Ny krimiserie om kriminal­ assistent Karen Eiken Det er dagen derpå efter den årlige østersfestival i Doggerland. Kriminalassistent Karen Eiken Hornby vågner op på et hotelværelse med massive tømmermænd, kun overgået af et kolossalt samvittighedsnag over nattens udskejelser. Samme morgen findes en ung kvinde brutalt myrdet på øen, og nyheden rammer det lille øsamfund hårdt. Karen sættes i spidsen for efterforskningen, men sagen kompliceres af at offeret er ekskone til hendes chef – den selvsamme mand, hun vågnede op ved siden af på hotelværelset samme morgen. Efterhånden som Karen følger sporene i sagen og må grave i øens historie for at få svar på sine spørgsmål, dukker gamle hemmeligheder op til overfladen. Fejltrin er første bind i Maria Adolfssons krimiserie om kriminalassistent Karen Eiken Hornby og den fiktive øgruppe ”Doggerland”.

Kriminalroman 28. februar 2020 Indbundet med smuds 138 x 220 mm, 350 sider ISBN: 978-87-7036-132-3 Vejl. kr. 249,95

Maria Adolfsson fik sit store gennembrud i 2017 med Fejltrin, den første bog om kriminalassistent Karen Eiken Hornby på det fiktive Doggerland. Den blev en umiddelbar kritikerog læsersuccess, og serien er indtil videre solgt til 18 lande.


Januar-april 2020

Serien er solgt til 18 lande

Maria Adolfsson leger med tanken om et ø-samfund, der kunne have eksisteret i dag og have båret præg af både britisk og skandinavisk kultur: Pubs og pints, blinkende fyrtårne – og masser af får!

5


6

people’spress . krimi og spænding

viveca sten

I hemmelighed begravet

Serien er solgt i mere end 5 millioner eksemplarer Da rester af et skelet bliver fundet på Telegrafholmen, øen over for Sandholm, tilkaldes Thomas Andreasson. Sporene peger på to kvinder, der forsvandt ti år tidligere, men hvem er det, der rent faktisk ligger begravet på øen? Nora Linde er sygemeldt efter en tragisk straffesag. Hun er plaget af mareridt og kan ikke slippe tankerne om sit nederlag. Da hun hører om fundene på Telegrafholmen, prøver hun desperat at sone sin skyld. Mod al fornuft indleder hun en risikabel efterforskning uden om politiet, og venskabet mellem Thomas og Nora bliver sat på prøve, da skjulte hemmeligheder og skrøbelige familieforhold kommer frem i lyset. Nogen på øen kender sandheden. Skal der ofres flere liv, før den bliver afsløret? I hemmelighed begravet er tiende bind om juristen Nora Linde og kriminalinspektør Thomas Andreasson.

Kriminalroman 20. marts 2020 Indbundet med smuds 138 x 220 mm, 460 sider ISBN: 978-87-7200-748-9 Vejl. kr. 249,95

Viveca Sten er en af Sveriges mest populære krimiforfattere. Hun debuterede med krimien Stille nu, den første af en række krimier, der udspiller sig på øen Sandhamn i den stockholmske skærgård. Serien om Nora Linde og Thomas Andreasson er udgivet i 25 lande og har ligget øverst på bestsellerlisterne. Tv-serien baseret på bøgerne er blevet vist over hele verden og er set af omkring 80 millioner. Læs mere på vivecasten.se


Januar-april 2020

”Velfortalt og rigtig grum krimigåde med mange lag ... en af seriens bedste bøger.” skånska dagbladet

„Velfortalt og rigtig grum kriminalgåde med mange lag … en af seriens bedste bøger.“

Tv-serien har flere end 70 millioner seere verden over.

SKÅNSKA DAGBLADET

7


8

people’spress . krimi og spænding

carin gerhardsen

Det der ligger gemt i sneen

Nomineret til årets bedste kriminalroman i Sverige En mand og hans elskerinde sætter sig ind i en bil for at køre til et afsides mødested. En ung kvinde får et lift af en fremmed. En mand kører alt for hurtigt på de snedækkede veje. Alle har de det tilfælles, at de har passeret den samme dybe kløft, men kun en af dem har kørt nogen ned, kun én har overladt nogen til den visse død. Alle bliver de knyttet sammen af en eskalerende voldsspiral, og selvom ingen af dem kender hele billedet, er der stadig en, der ved nok til at fortælle historien. Det der ligger gemt i sneen er en uforudsigelig psykologisk thriller, hvor intet er, hvad det giver sig ud for at være. Skyld, had og destruktion driver historien fremad, og i det fjerne lurer hævnens søde eufori.

Psykologisk thriller 26. marts 2020 Indbundet med smuds 138 x 220 mm, 365 sider ISBN: 978-87-7036-188-0 Vejl. kr. 249,95

Carin Gerhardsen er svensk forfatter. Hendes populære kriminal­romaner om Hammar­by Politi har fået strålende anmeldelser både herhjemme og i udlandet, og hun er støt på vej op i førerfeltet af storsælgende krimiforfattere. Hun har vundet flere priser bl.a. Bogbloggernes litteraturpris og prisen for årets bedste lydbog.


Januar-april 2020

”Ekstremt god. En af de allerbedste svenske krimier.” Östra Småland

Hammarby-serien har solgt knap en halv million eksemplarer i Danmark

9


10

people’spress . krimi og spænding

jakob melander

Ind i den hvide nat

Lars Winkler står over for en gammel modstander Da det maltrakterede lig af en dansk malkeko driver i land på Gilleleje Strand, kommer politiassistent Lars Winkler på sporet af en sag om indsmugling af store mængder af et LSD-lignende stof. Under en anholdelse af to klatretyve på Hotel Continental på Nørrebrogade i København stjæler Nanna Christoffersen fra indbrudsafdelingen hos Bellahøj Politi en statue af Hinduguden Kali. Men både kriminelle bagmænd og efterretningstjenesten vil gøre hvad som helst for at få fat på statuen, og snart er Nanna jaget vildt. Trods politiets efterforskning når stofferne ud på gaden, og fire personer bliver indlagt med svære psykoser efter at have indtaget stoffet. I Ind i den hvide nat står Lars Winkler over for en gammel modstander i sin hidtil mest komplicerede sag med rødder i ulovlige medicinske eksperimenter under Den kolde krig.

Kriminalroman 7. februar 2020 Indbundet med smuds 138 x 220 mm, 512 sider ISBN: 978-87-7180-210-8 Vejl. kr. 249,95

Jakob Melander (f. 1965) debuterede i 2013 med krimien Øjesten, som gik direkte ind på bestsellerlisterne og er solgt til udgivelse i 8 lande. Jakob Melander er nomineret til Marthaprisen 2019.


Januar-april 2020

pressen om Fjenden iblandt os: ”Jakob Melander rammer lige i plet.”

«««««

fyens stiftstidende

”Gennemført kontant og konstant underholdende.” Politiken

IND I DEN HVIDE NAT

11


12

people’spress . krimi og spænding

anna jansson

Alle kan se dig

En ny sag for Maria Wern En pensioneret skolefotograf bliver brutalt myrdet i sit hjem i det nordlige Gotland. Nogen har forsøgt at sætte ild til hans arkiv, og han findes død efter fire døgn. Kort tid efter bliver efterforskningsleder Tomas Hartmans mor overfaldet i skoven. Hun husker svagt at være blevet filmet, mens overfaldet stod på. Da Maria Wern overtager efterforskningen, truer morderen med at offentliggøre en video med detaljer fra hendes privatliv på internettet, og hun kastes ud i en kompliceret sag om skam og offentlig ydmygelse. Alle kan se dig er den 16. bog i Anna Janssons populære serie om den gotlandske kriminalinspektør Maria Wern. Bogen stiller skarpt på de konsekvenser, det kan have, når vi deler billeder på de sociale medier. Havner de i de forkerte hænder, kan vores privatliv med ét være ude i offentligheden. Og hvor langt er vi villige til at gå for at slippe for ydmygelsen og skammen?

Kriminalroman 6. marts 2020 Paperback 138 x 220 mm, 287 sider ISBN: 978-87-7200-387-0 Vejl. kr. 149,95

Anna Jansson (f. 1958) er en af Sveriges mest populære krimiforfattere. Bøgerne om kriminal­inspektør Maria Wern er solgt i tre mio. eksemplarer og oversat til 15 sprog. Krimi­ nalromanerne har desuden fået enorm succes som tv-serie i Skandinavien og en række andre europæiske lande.


Januar-april 2020

”Jeg elsker at blive trukket ind i en bog, og det er netop sådan, det er. Det er spænding og suspense fra første side … jeg er bevæget og fyldt med nytænkning.” Dagensbok.com ”Min gud, denne historie er spændende hele vejen igennem.” Stories from the city

Serien om Maria Wern er solgt i mere end tre mio eksemplarer.

13


14

people’spress . krimi og spænding

LILJA SIGURÐARDÓTTIR

Buret

Nomineret til Glasnøglen for bedste skandinaviske krimi Den forhenværende bankmedarbejder Agla afsoner en dom for finanssvindel i kvindefængslet i Hólmsheiði. Der venter hende intet hverken inden for eller uden for murene, for Sonja, hendes elskerinde, er for­svundet. Agla griber derfor chancen for at få noget at bruge sin tid i fængslet på, da et stort, udenlandsk firma beder hende om hjælp i en sag, som skal holdes hemme­l ig for enhver pris. Det drejer sig om kompliceret økonomisk kriminalitet, og med hjælp fra freelancejournalisten María går Agla til angreb på bagmændene. Alu­miniumskongen Ingimar, som er involveret i sagen, aner ikke uråd, men da María begynder at stille nærgående spørgsmål, reagerer han lynhurtigt – og det bliver kattens leg med musen. Buret er tredje og sidste bind i Reykjavik noir-trilogien om narkosmugling, øko­nomisk kriminalitet og altfortærende kærlighed i Reykjavik efter finanskrakket.

Spændingsroman 10. januar 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 287 sider ISBN: 978-87-7036-136-1 Vejl. kr. 149,95

Lilja Sigurðardóttir er prisvindende islandsk forfatter og dramatiker. Hun har flere år i træk været nomineret til den prestigefyldte islandske krimipris Bloddråben, som hun modtog i 2018 for Buret, og hendes trilogi om den smukke kokainsmugler Sonja er solgt til filmatisering. Hun bor i Reykjavik med sin kæreste.


Januar-april 2020

”Lilja Sigurðardóttir er en af Islands mest blændende krimiforfattere.” Yrsa Sigurðardóttir

Årets krimi i Island 2018

15


16

mofibo originals

Eva Maria Fredensborg

Drengen der forsvandt

Velskrevet krimi med psykologisk dybde Det nordiske politisamarbejde, der går under navnet Akademiet, samles til deres 2. elitemodul. Hampus Cedergren bliver tilbudt at deltage, men gensynet med Nadia Elmkvist er ikke det eneste, der får ham til at fortryde sin beslutning om at rejse til København. Teamet skal profilere gerningsmanden i en sag, hvor et spædbarn er forsvundet, og minderne om kæresten, Elin, der har været savnet i mere end to år, bliver ikke lettere at håndtere, da det viser sig, at efterforskningslederen mistænker barnets nærmeste pårørende. Nadia rager hurtigt uklar med både Bjørn og efterforskningslederen. Også hun er personligt påvirket af sagen, og da Hampus presser hende til at gennemføre en afhøring af drengens mor, træffer hun en beslutning, der får katastrofale konsekvenser. Drengen der forsvandt er andet bind i Eva Maria Fredensborgs serie Akademiet.

Kriminalroman 11. marts 2020 Paperback 138 x 220 mm, 300 sider ISBN: 978-87-7036-795-0 Vejl. kr. 149,95

Eva Maria Fredensborg er en svensk/dansk forfatter. Hun flyttede til København som to-årig med sine forældre. Hun har tidligere udgivet tre bøger i krimiserien om psykiater Robert Strand samt romanen Det hvide mørke.


Januar-april 2020

”Eva Maria Fredensborg er en fingernem plotmager med et knirkefrit sprog.” Weekendavisen

Meget populær på Mofibo med gode streamingtal og gode ratings.

17


18

mofibo originals

Lotte Petri

Åndemaneren

Andet bind i serien om drabs­ efterforsker Sofie Engell Statsobducent Hack Grandahl er blevet kaldt til Grønland af politimesteren i Nuuk for at foretage en retsmedicinsk undersøgelse af et ungt par. Politiet har arbejdet med en teori om et udvidet selvmord. Men hvorfor er kvindens baghoved smadret fuldstændigt? Og hvorfor havde manden ikke bare skudt sig selv, når der var en riffel lige ved hånden? Og hvad var motivet, når parret netop stod og skulle giftes og var dybt forelskede? Politiledelsen i Nuuk beslutter at tilkalde ekspertise udefra og får drabs­ efterforskeren Sofie Engell til Grønland for at undersøge sagen. Da Sofie begynder at undersøge en række uopklarede sager, opdager hun et mønster på gerningsstederne. En dukke lavet af ligdele bliver efterladt som varsel forud for drabene. Da endnu en dukke bliver fundet, venter befolkningen i Nuuk rædselsslagent på, at det næste drab bliver begået. Åndemaneren er andet bind i Lotte Petris krimiserie om drabsefterforsker Sofie Engell – denne gang en ’arctic noir’, der udspiller sig i et iskoldt Grønland.

Kriminalroman 6. marts 2020 Paperback 138 x 220 mm, 300 sider ISBN: 978-87-7036-781-3 Vejl. kr. 149,95

Lotte Petri debuterede i foråret 2009 med krimien Den 5. Plage om et biologisk terrorangreb med miltbrandbakterier i København. Bogen fik fine anmeldelser og hun blev indstillet til Danske Banks Debutantpris. Lotte Petri er medlem af Hoved­ bestyrelsen i Dansk Forfatterforening og bestyrelsesmedlem i Det Danske Kriminalakademi.


Januar-april 2020

Nomineret til krimimessens publikumspris 2019

Meget populĂŚr pĂĽ Mofibo med gode streamingtal og ratings.

19


20

people’spress . skønlitteratur

Helen Hoang

Kærlighedskoden

Nogle gange er kærlighed det mest logiske i verden 30-årige Stella Lane ved alt om algoritmer, men intet om kærlighed. Hun har Aspergers syndrom og er en stor matematisk begavelse med et velbetalt job i Silicon Valley, men når det kommer til dating og intimitet, er hun på dybt vand. Da hendes mor begynder at presse på for at få børnebørn, beslutter Stella sig for at overvinde sin frygt for det andet køn – om ikke andet for at få fred for sin mor. Hun behøver professionel hjælp, og som med alt andet i sit liv går hun systematisk til værks: Hun hyrer Michael Phan, en ung escortfyr, i håb om at han kan lære hende alt, hun behøver at vide om sex. Efterhånden som Stella og Michael lærer hinanden bedre at kende, og Stellas oplæring bevæger sig fra dobbeltsengen og videre til et ”rigtigt” forhold på fuld tid, begynder deres aparte alliance at give en sær form for mening …

Roman 20. marts 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 350 sider ISBN: 978-87-7036-772-1 Vejl. kr. 199,95

Helen Hoang er den generte person, der aldrig taler – lige indtil hun gør. Hun læste sin første roman i ottende klasse og har været afhængig lige siden. I 2016 fik hun diagnosen Autism Spectrum Disorder (tidligere kendt som Aspergers syndrom), hvilket inspirerede hende til at skrive Kærlighedskoden.


Januar-april 2020

Solgt til filmatisering

Første bog i en trilogi

Kåret af læserne til Årets kærlighedsroman på Amazon og Goodreads På Amazons top 100 i 2018 Blandt Washington Posts 50 Notable Works of Fiction i 2018

21


22

people’spress . skønlitteratur

Cecelia Ahern

PS. Jeg elsker dig for evigt

Den længe ventede opfølger til PS. Jeg elsker dig Syv år efter sin mand, Gerrys, død, seks år efter at hun læste hans sidste brev, er Holly tilsyneladende kommet videre i livet. Hun har fået arbejde i sin søsters luksusgenbrugsbutik og trives fint med at gemme sig lidt for verden. Så da Hollys søster beder hende fortælle historien om PS. Jeg elsker dig-brevene til en podcast, siger hun kun modvilligt ja – af frygt for at genåbne gamle sår. Men podcasten får langt mere succes, end nogen kunne have forventet, og pludselig må Holly forholde sig til en række personer, der kontakter hende – alle med en ting tilfælles: De er dødeligt syge og ønsker selv at efterlade missioner til deres kære. Pludselig trækkes Holly tilbage i den verden, hun kæmpede så hårdt for at forlade. Men projektet leder hende også ud på en ny utrolig, livsbekræftende rejse og vækker minderne om hendes store kærlighed.

Roman 7. februar 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 230 sider ISBN: 978-87-7036-804-9 Vejl. kr. 199,95

Cecelia Ahern er født og opvokset i Dublin. Hendes romaner er udgivet i næsten 50 lande og har solgt over 25 millioner eksemplarer. Mest kendt er PS. Jeg elsker dig, der blev filmatiseret med Hilary Swank og Gerard Butler i hovedrollerne. Cecilia Ahern har vundet en lang række priser for bedste forfatter i women’s fiction-genren.


Januar-april 2020

”Cecelia Ahern vender tilbage som en moden forfatter med en nuanceret og smuk forståelse af sorg.” independent.ie

Cecelia Aherns romaner er udgivet i næsten 50 lande, og er solgt i flere end 25 millioner eksemplarer.

23


24

people’spress . skønlitteratur

caroline livingstone

Brak

Det er vinter, og kvinderne bliver ved med at dø Den unge filmstuderende Christine har altid betragtet kvinderne som bærerne af historierne i familien. Nu er den sidste kvindelige slægtning, familiens udspring, mormoren Fanny, død, og Christine må rejse hjem for at hjælpe med det praktiske. Men jorden er frossen, og mens de venter på, at bisættelsen kan finde sted, bevæger Christine sig rundt i sin hjemstavn omkring Annisse. Hun gransker sin opvækst og bliver mere og mere besat af tanken om at kortlægge familiehistorien, af hvad erindringerne, fotografierne og de efterladte genstande fortæller om fortiden. Men findes der en endegyldig sandhed? Brak er en roman om tilhør og traume, om døden og alt det den efterlader at forvalte. En anti-slægtskrønike om bevidsthed, genstande og minder, og hvad de tre ting gør ved hinanden.

Roman 20. februar 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 248 sider ISBN: 978-87-7200-397-9 Vejl. kr. 249,95

Caroline Livingstone (f. 1987) er født og opvokset i Nordsjælland og bor nu i København, hvor hun studerer film- og medievidenskab. Hun debuterede i 2016 med den selvbiografiske Nat i april.


Januar-april 2020

En roman om tilhør og traume, om døden og alt det den efterlader at forvalte.

25


26

people’spress . skønlitteratur

Oyinkan Braitwaite

Min søster er seriemorder

Kriminalitet, kærligheds­ historie og familiesaga ”Korede, jeg har slået ham ihjel”. Jeg havde håbet, at jeg aldrig skulle høre de ord igen. Koredes søster, Ayoola, er mange ting: yndlingsbarnet, den smukke søster og muligvis sociopat. Og nu er Ayoolas tredje kæreste i træk død. Dolket i hjertet med Ayoolas kniv. Heldigvis for Ayoola har hun en skytsengel i sin søster, sygeplejersken Korede. Hun ved, hvordan man bedst renser blod væk (blegemiddel, blegemiddel og mere blegemiddel), hun kender den bedste måde at skille sig af med et lig (indhylle det ind i et lagen som en mumie), og hun sørger for, at Ayoola ikke lægger billeder på Instagram, når hun burde sørge over sin kæreste. Men da Ayoola begynder at udvise interesse for den venlige og flotte læge, som Korede selv er forelsket i, må Korede spørge sig selv, hvor langt hun er villig til at gå for at beskytte sin familie.

Roman 24. april 2020 Indbundet med smuds 138 x 215 mm, 230 sider ISBN: 978-87-7036-780-6 Vejl. kr. 249,95

Oyinkan Braitwaite er uddannet i creative writing fra Kingston University. Hun har arbejdet i forlagsbranchen og bor i Lagos, Nigeria. Min søster er seriemorder er hendes debutroman. Bogen er solgt til en række lande og har fået fantastiske anmeldelser i både USA og England. Den er også solgt til filmatisering.


Januar-april 2020

Nomineret til Booker Prize 2019

Vinder af LA Times bogpris for thriller Finalist ved Womens Prize, 2019 Washington Post Notable Book of 2018 Amazon Featured Debut of the Month, Nr. 1 i Library reads pick og Goodreads gennemsnit 3,8 (52.000 vurderinger)

27


28

people’spress . skønlitteratur

Julia Quinn

Familien Bridgerton. Den ugifte hertug

London, 1813. Daphne Bridgerton er både intelligent og smuk – alligevel modtager hun kun ægteskabstilbud fra bejlere, hun ikke synes om. Men da hendes storebrors bedste ven, Simon Bassett, kommer til byen, forandres alt. Sammen kommer Daphne og den unge hertug på en snedig plan: Hvis de indgår en falsk forlovelse, vil den rette type friere måske endelig få øjnene op for Daphne, og samtidig vil de ægteskabsgale mødre fra byens øverste kredse forhåbentlig holde sig langt væk fra Simon, som ingen intentioner har om at gifte sig. Nogensinde. Men efterhånden som dagene går, bliver det sværere og sværere at holde styr på, hvad der er sandt og falsk. Julia Quinns romantiske serie om Familien Bridgerton er verdenskendt og udkommer nu endelig i Danmark. Den ugifte hertug er første bind i serien.

Historisk romance 2. april 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 350 sider ISBN: 978-87-7036-786-8 Vejl. kr. 199,95

Julia Quinn elsker at gøre myten om, at kloge kvinder ikke læser romance, til skamme. Hun er medlem af Romance Writers of America’s Hall of Fame, og hendes bøger er oversat til 32 sprog.


Januar-april 2020

Udgivet i 29 lande

”Hvis du aldrig før har læst romance, kan du trygt begynde her.” WASHINGTON POST

Som Netflix-serie i 2020, produceret af Shonda Rhimes (Greys hvide verden, Scandal). Over en million solgte bøger i Brasilien.

29


30

people’spress . biografier

helle retbøll carl i samarbejde med anders houmøller thomsen

En som Bjarne Reuter

Danmarks mest succesrige nulevende forfatter Da Bjarne Reuter var barn, isolerede han sig ofte i et lille pulterkammer øverst i etageejendommen på Kabbelejevej i Brønshøj. Det var hans frirum væk fra lejligheden, hvor der var sparsom plads til familien. Loftet var en stille oase midt i en kværnende og krævende verden for en sensitiv dreng, der tog alt ind. På loftet fandt han litterære klassikere, som hans far havde gemt væk. Bjarne Reuter begyndte at læse. Og skrive. I al hemmelighed. Først fædrelandssange og senere fiktive historier, der blev nedfældet i kladdehæfter, han havde hugget i skolen. Reuter har skrevet lige siden og selv skabt verdenslitteratur: Busters verden, Zappa og Månen over Bella Bio. I En som Bjarne Reuter fortæller han bl.a. om sin magiske barndom, om et brat og traumatisk uskyldstab, om familiens mystiske hemmeligheder og om vejen frem mod at blive fuldtidsforfatter. Til april fylder Bjarne Reuter 70 år, og på selve dagen udkommer denne biografi om en af Danmarks mest folkekære forfattere, hvori han for første gang selv fortæller om sit liv.

Biografi 29. april 2020 Indbundet med smuds 155 x 230 mm, 300 sider ISBN: 978-87-7036-520-8 Vejl. kr. 299,95

Helle Retbøll Carl er journalist og har stået bag en lang række tv-programmer og har tidligere udgivet biografien En forførers bekendelser om film­ instruktøren Bille August.


Januar-april 2020

Udkommer på Bjarne Reuters 70-års fødselsdag

Bjarne Reuter fortæller for første gang selv om sit liv

31


32

people’spress . biografier

Mikael Busch

Bjarne Corydon og nødvendighedens politik

Finansminister på afbud Indtil 2011 er Bjarne Corydon den bedst bevarede hemmelighed på Christiansborg. Som chef for Socialdemokratiets Analyse- og Informationsafdeling er han dog en magtfuld skikkelse på partiets indre linjer. I sommeren 2011 bliver han valgt ind i Folketinget og er snart efter Finansminister – på afbud. Som finansminister gør manden med den beroligende basrøst et tilforladeligt indtryk. Men i takt med at Helle Thorning-Schmidt-regeringen går ’reform amok’, vender billedet. Udadtil sker der dramatiske ting: Moderniseringsstyrelsen etableres, underviserne ’normaliseres’, en del af DONG sælges etc. Det hele under overskriften: ’Nødvendighedens politik’. I 2015 forlader Bjarne Corydon dansk politik. Ligeså pludseligt som han dukkede op fire år tidligere. Han får en toppost i konsulentfirmaet McKinsey og bliver i 2018 administrerende direktør og chefredaktør på Dagbladet Børsen.

Biografi 14. februar 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 320 sider ISBN: 978-87-7036-135-4 Vejl. kr. 299,95

Mikael Busch Cand.mag. i tysk og fransk fra Aarhus Universitet. Har tidligere udgivet Knud og Vera – Et Stasi-Drama (2012) og Lenz – Stasi-agenten, der blev fanget af fortiden (2015).


Januar-april 2020

Indtil 2011 den bedst bevarede hemmelighed pĂĽ Christiansborg, men en magtfuld skikkelse pĂĽ partiets indre linjer.

33


34

people’spress . biografier

Anders Otte Stenager

Franz Stangl

Lejrkommandanten fra Sobibór og Treblinka Franz Stangl (1908-1971) født i Altmünster i Østrig var en af de mest eftersøgte krigsforbrydere, der startede sin karriere i kriminalpolitiet i Linz og blev lejrkommandant for to af de mest berygtede nazistiske udryddelseslejre Sobibór og Treblinka. Via Vatikanet flygtede Stangl til Brasilien, men blev udleveret til retsforfølgelse i Vesttyskland. Bogen er den første samlede biografiske skildring om den østrigskfødte Gestapomand og familiefar Franz Stangl (1908-1971). Stangl deltog i nazisternes eutanasi­program, der organiseredes fra Berlin og han blev siden udnævnt til lejrkommandant i Sobibór og Treblinka. Vi følger Stangls liv og karriere, men får også en detaljeret skildring af selve eutanasiprogrammets baggrund og gennemførsel.Endelig tages læseren med på hans flugt til Sydamerika og de diplomatiske udfordringer, der førte til hans udlevering og dom.

Historie 16. februar 2020 Indbundet med smuds 170 x 240 mm, 600 sider ISBN: 978-87-7036-137-8 Vejl. kr. 349,95

Anders Otte Stenager er uddannet arkæolog med speciale i holocaust-arkæologi. Han har tidligere skrevet bøgerne Dødens engel – Josef Mengeles liv og forbrydelse (2011), Kvinderne i Ravensbrück – danske skæbner i en tysk kz-lejr (2011) og Sunneva – dame af sjældent mod (2013).


Januar-april 2020

Baseret pĂĽ et omfangsrigt historisk kildemateriale fra udenlandske arkiver, retsudskrifter og vidneudsagn, hvoraf en del ikke tidligere har vĂŚret offentliggjort.

35


36

people’spress . faglitteratur

jørn moos

Afdeling N

En fortælling om kampen mod narkobagmænd i Danmark Historien om bekæmpelsen af narkoens indtog i Danmark er fortalt igennem efterforsker Jørn Moos, der også er kendt som Blekingegadebetjenten. Jørn Moos blev som ung betjent ansat i den nu hedengangne narkoenhed Afdeling N under Københavns Politi. Det var en tid, hvor narkobekæmpelsen var lavprofileret, og hvor narkoforretningen derfor på rekordtid voksede sig stor. Moos fortæller om, hvordan politiarbejdet på ti år gik fra at handle om nogle få morfinister og unge, der tog ”paki-piller” og røg lidt lommetjald – til at være en kamp mod smuglerringe og internationale skruppelløse bagmænd, der omsatte for mange millioner. Vi møder en narkoluder, der blev meddeler, en række af Jørn Moos kolleger og den legendariske svindler Bendt Winther, der blev Jørn Moos særlige meddeler og var medvirkende til at afsløre en række større narkosager. Læseren får et unikt indblik i det dengang banebrydende opklaringsarbejde og miljøet i brokvartererne i København på denne tid.

Faglitteratur 27. marts 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 320 sider ISBN: 978-87-7036-579-6 Vejl. kr. 299,95

Nana Askov er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. Tidligere har hun skrevet om danske smuglere. Til dagligt er hun CEO for Nord Communications.


Januar-april 2020

Baseret på virkelige hændelser, fortalt af Jørn Moos til Nana Askov

37


38

people’spress . faglitteratur

christian ørsted

Fatale forandringer

Et opgør med uagtsom ledelse Hvorfor slår de fleste forandringer fejl? Hvorfor får vi mere stress end nogensinde før? Hvorfor holder vi fast i gamle myter om forandringsledelse, når de bliver ved med at føre os på vildspor? Fatale forandringer giver et kritisk indblik i bagsiden ved moderne ledelse og viser konsekvenserne for vores psykiske helbred og faglige resultater. Bogen følger op på en af de senere års bedst sælgende bøger om ledelse – Livsfarlig ledelse – der netop er kommet i 17. oplag og har solgt 40.000 eksemplarer. Mange ledere påstår, at der er modstand mod forandring. Men fejlslagne forandringer har en pris, som betales af de mange tusinde danskere, der hvert år går ned med stress, udbrændthed og depression, mens resultaterne udebliver. Bogen henvender sig både til ledere og medarbejdere, der gerne vil forstå, hvordan moderne ledelse underminerer vores helbred og resultater. Den viser også, hvad vi kan gøre ved det. Dens mål er både at hjælpe den enkelte og skabe debat om vores samfund og arbejdsliv.

Faglitteratur 2. februar 2020 Indbundet 155 x 230 mm, 240 sider ISBN: 978-87-7036-313-6 Vejl. kr. 299,95

Christian Ørsted er ledelsesrådgiver, forfatter og foredragsholder og har i 20 år undervist tusindevis af ledere og rådgivet danske og internationale virksomheder og organisationer. Han udgav business-bestselleren Livsfarlig ledelse i 2013, der indtil videre er kommet i 17 oplag.


Januar-april 2020

Giver et kritisk indblik i bagsiden ved moderne ledelse og viser konsekvenserne for vores psykiske helbred

39


40

people’spress . faglitteratur

pernille wahlgren og jane bækgaard

Invester i livet

Køb aktier og bliv rig fri Pernille Wahlgren var 44 år, da hun kunne pensionere sig selv permanent. I denne bog viser hun, hvordan man opnår økonomisk frihed ved at spare op og investere. ”Hvis jeg kan, så kan alle”, som hun siger. Invester i livet giver dig gennem ti enkle trin den fulde værktøjskasse til at blive en sikker vinder på aktiemarkedet – enkelt og ansvarligt. Oprindeligt var Pernilles drøm en villa på Frederiksberg, men i dag er den byttet ud med tid med familien og friheden til at undervise i investering. Pernille formidler budskabet om det gode og enkle liv med sin Lev & Tænk enkelt-filosofi til daglig, og nu indfrier hun en drøm og udgiver denne livs- og investeringsguide sammen med sin mor og medforfatter, psykolog Jane Bækgaard. En af de store hemmeligheder er, at man skal investere alt det, man i stedet ville bruge på overforbrug. Invester i livet vil inspirere dig med et nyt mindset, som får det til at blive en leg at spare penge, der kan omsættes til investeringer og økonomisk uafhængighed.

Pernille Wahlgren er cand.mag. i europæisk etnologi, byplanlægning og kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun har senere læst en mini-MBA i ledelse.

Jane Bækgaard Faglitteratur 2. april 2020 Indbundet 138 x 220 mm, 250 sider ISBN: 978-87-7036-771-4 Vejl. kr. 199,95

er autoriseret psykolog. Medlem af Dansk Psykologforening og godkendt som specialist og supervisor i psykoterapi og børnepsykologi.


PER N IL L E WAHLGR EN JAN E BÆKGAAR D

ERIN

Januar-april 2020

Invester i livet – køb aktier og bliv rig fri People’sPress

P E R NI L L E WA HLG R E N JA NE BÆ KGA A R D

Invester i livet

Køb aktier og bliv rig fri People’sPress

Gennem ti enkle trin får du den fulde værktøjskasse til at begynde at investere enkelt og ansvarligt.

41


42

people’spress . faglitteratur

Lars Worning

Mærk angsten

En mere positiv tilgang til angst For de fleste af os er angsten godt skjult bag en række mekanismer og facader, vi stiller op for at undgå den – indtil den vil os noget virkelig vigtigt. Sådan var det også for Lars Worning, terapeut og kandidat i psykologi med speciale i angst, som nu har sammenfattet al sin vigtige viden i denne lidt anderledes bog om angsten. Her findes svaret og løsningen ikke i dig selv, men i fællesskabet. Da Lars af forskellige årsager begyndte at tage livtag med angsten, blev han overmandet af et angstanfald i fuld skala under et fridyk på 16 meters dybde. Dér forstod han for alvor, at angsten rummer kimen til et skjult potentiale og en grundlæggende frihed for mennesket – en skærpet bevidsthed. At angsten giver adgang til en kreativ kraft og til vores livsmod. Angsten er en rystelse. Den udfordrer os, og hvis vi kan håndtere den, kan den hjælpe en til at se os selv og verden på ny.

Faglitteratur 12. februar 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 250 sider ISBN: 978-87-7036-449-2 Vejl. kr. 249,95

Lars Worning er kandidat i psykologi og filosofi med speciale i angst. Udover det har han en to-årig kropsbehandler­ uddannelse, filosofisk coaching og en lang række selvudviklings-, mindfulness- og meditationskurser. Udover sit terapeutiske virke arbejder Lars med kreativitet, kommunikation og kropsbevidsthed i en række virksomheder og uddannelsesinstitutioner.


Januar-april 2020

Henvender sig til alle, der ønsker at forløse den angst, der kan prÌge vores hverdag.

43


44

people’spress . faglitteratur

Sanne Østergaard Nissen

Skønheden i det uperfekte

Hvordan vi slipper fri af tidens piedestalkultur Det er udbredt at føle, at man skal være perfekt for at være en succes. Perfekt for at være lykkelig. Men tidens piedestalkultur må og skal vi gøre op med. Perfektionisme fører ikke kun til mistrivsel, men også til psykiske lidelser såsom stress, angst, depression, selvskade og spiseforstyrrelser. Vejen ud af perfekthedskulturens onde cirkel er mangesidig og handler især om at bryde den enkeltes ubønhørlige fokus på sig selv. I bogen præsenteres vi for forskning i den positive psykologi koblet sammen med inspiration fra den japanske filosofi wabi-sabi. Bogen giver 12 bud på, hvordan vi lærer at finde meningen i livets foranderlighed, i vores egen ufuldkommenhed og i livets fællesskaber. Det er også et opgør med forbrugsræs og troen på, at man kan købe, kontrollere eller forhaste sig lykkelig. Med til wabi-sabi hører også traditionen kintsugi, der er kunsten at reparere ituslået keramik med guldlak, som limer og klinker skårene. Resultatet har langt flere finesser og små kringelkroge at gå på opdagelse i – det udstråler skønheden i det uperfekte.

Faglitteratur 30. april 2020 Hæftet med flapper 130 x 190 mm, 208 sider ISBN: 978-87-7036-773-8 Vejl. kr. 249,95

Sanne Østergaard Nissen er lektor, trend- og trivselsforsker i perfektionisme og forbrugskultur på UC SYD. Hun holdt oplæg for Stresspanelet om børn, unge og perfektionisme i efteråret 2018.


Januar-april 2020

Bogen prĂŚsenter forskning i positiv psykologi koblet med inspiration fra den japanske filosofi wabi-sabi.

45


46

people’spress . faglitteratur

Haemin Sunim

At elske det, der ikke er perfekt

En smuk og nænsom mindfulness-bog Mange af os reagerer på det moderne livs stress ved at vende blikket indad og ignorere vores problemer, hvilket kan føre til angst eller depression. Andre reagerer ved at arbejde hårdere – på arbejdet, i skolen eller derhjemme, i håb om at det vil gøre os og de mennesker, vi elsker, lykkeligere. Men hvad nu hvis det er nok at være sig selv? Ligesom vi på flyet får at vide, at vi skal tage vores egen iltmaske på, før vi hjælper andre, må vi først finde fred med os selv, før vi kan finde fred med verden omkring os. I denne smukke, illustrerede opfølger til De ting du først kan se, når du sætter farten ned argumenterer den buddhis­ tiske munk Haemin Sunim for, at kun ved at acceptere dig selv og de mangler, der gør dig til den, du er, kan du skabe dybe og meningsfulde relationer til din partner, din familie og dine venner.

Faglitteratur 2. april 2020 Hæftet uden flapper 125 x 175 mm, 260 sider ISBN: 978-87-7036-847-6 Vejl. kr. 199,95

Haemin Sunim er zenbuddhistisk munk. Hans enkle og milde råd henvender sig til alle uanset religion, nationalitet eller alder. Hans bog Det du først kan se, når du sætter farten ned blev en international bestseller med flere end 3 millioner solgte eksemplarer. Følg Haemin Sunim på Twitter: @haeminsunim og på Facebook.


Januar-april 2020

47

”Visdom til daglig brug … Hurtige, lette øvelser, der hjælper med at udvikle og forøge vores empati over for og selv og andre.” Library Journal ”Sunim skriver med en mild stemme, der minder om et varmt kram … En bog, der bør læses og genlæses i toget på vej til arbejde, ved sengetid eller som en del af morgenrutinen.” Booklist

Kun ved at acceptere dig selv og de mangler, der gør dig til den, du er, kan du skabe dybe og meningsfulde relationer til din partner, familie og venner.


48

people’spress . faglitteratur

Kate Murphy

Du hører ikke efter!

Hvad du går glip af, og hvorfor det er vigtigt Hvornår har du sidst lyttet til en anden person? Virkelig hørt efter og ikke bare ventet på, at du selv kunne tage ordet igen, været distraheret af din telefon, eller blot ventet på chancen for at komme med din mening. Og hvornår har nogen sidst lyttet til dig? I en verden hvor der er så meget fokus på at lytte til sig selv, mærke efter og følge sig hjerte, er kunsten at lytte til et andet menneske lige så stille gledet i baggrunden. Og det gør os ensomme, mere isolerede og mindre tolerante end før. Den amerikanske journalist og forfatter Kate Murphy tager den manglende evne til at lytte under kærlig behandling i bogen Du hører ikke efter!, hvor hun på humoristisk vis dykker dybt ned i, hvorfor vi ikke lytter, hvad det gør ved os og hvordan denne tendens kan ændres. Du hører ikke efter! viser, at det at lytte faktisk er den mest magtfulde position i kommunikationen. Vi lærer, når vi hører efter. Vi skaber forbindelser til andre mennesker, vi samarbejder, vi skaber empati og vi bliver forelskede.

Faglitteratur 27. marts 2020 Indbundet med smuds 138 x 220 mm, 288 sider ISBN: 978-87-7200-744-1 Vejl. kr. 299,95

Kate Murphy er journalist og skriver for New York Times og The Economist, hvor hun er forfatter til en række popu­lære artikler, der stiller skarpt på videnskaben bag sociale interaktioner.


Januar-april 2020

NĂĽr vi lytter, skaber vi forbindelser til andre mennesker, vi samarbejder, vi skaber empati og vi bliver forelskede.

49


50

people’spress . faglitteratur

Marina Benjamin

Overgangsalder

Om at nå milepælen 50 år uden selvbedrag eller sentimentalitet En inspirerende og indsigtsfuld beretning om at nå milepælen 50 år uden selvbedrag eller sentimentalitet, men derimod med glæde, harmoni og blikket rettet mod fremtiden. Om at skære igennem og sige fra over for samfundets højtråbende krav om, at vi skal holde os unge og arbejde længere. Ansporet af sit eget brutale møde med klimakteriet vejer hun den snart midaldrendes glæder, sorger og livsmuligheder op mod hinanden, blandt andet med inspiration fra litteraturen og filosofien. Undervejs afslører hun desuden hormonbehandlingernes hemmelige og kvindefjendske historie og fortæller, hvorfor en dosis Jung er bedre end en tur i fitnesscenteret. At tage sig af sine til stadighed ældre forældre, sorgen og chokket forbundet med at miste en af dem, samtidig med at hun selv er forælder til en teenager og hendes egne begyndende skavanker er livsvilkår, som er fælles for mange midaldrende. Og midt i alt dette viser hun, at det er muligt at hengive sig til og favne overgangsalderen.

Faglitteratur 9. april 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 240 sider ISBN: 978-87-7180-759-2 Vejl. kr. 249,95

Marina Benjamin er redaktør ved Aeon Magazine. I de senere år har hendes arbejde udforsket overgangsalderen og dens særlige – til tider foruroligende, og undertiden transformative – energier.


Januar-april 2020

Hvorfor en dosis Jung er bedre end en tur i fitnesscenteret.

51


52

people’spress . faglitteratur

Gorm Alex Petersen og Dan Melchior

Kroppens klaverstemmer

Holistisk samspil, tryk og vejrtrækningsøvelser Kroppen er som et fintunet instrument med sirligt forbundne systemer; knogler, led og muskler, organer, hormoner og nervesystem blandt meget mere. Det er alt dette i et holistisk samspil, en osteopat arbejder med, når smerter i kroppen sender komplekse budskaber om ubalance. Gorm Alex Petersen er osteopat, men også så meget mere end det. Han behandler sine patienter med dyb faglighed og dertil en ekstraordinær intuition. I en lang årrække har den 46-årige behandler hjulpet mange af landets kendte erhvervsledere, skuespillere, forfattere, politikere m.fl. Ligeledes har han i samarbejde med underviser og kropsterapeut Jakob Lund fået kriminelle inden for bl.a. bande- og rockermiljøet tilbage i zen.

Faglitteratur 6. marts 2020 Hæftet med flapper 155 x 230 mm, 256 sider ISBN: 978-87-7036-769-1 Vejl. kr. 299,95

Gorm Alex Petersen D.O. Osteopat og fysioterapeut, har praktiseret i 19 år. Specialist i manuel medicin, sindet og vejrtrækning. Indehaver af AP Sundhedscenter i Charlottenlund.

Dan Melchior Journalist og forfatter, tidligere chefredaktør hos Bonniers og nyhedsredaktør på Ekstra Bladet, har skrevet flere bøger bl.a. Milde Moses – en overlevers erindringer og Juletraditioner med Matador.


Januar-april 2020

Med dyb faglig viden og et stĂŚrkt holistisk livssyn taler forfatterne sig ind i tidens spirituelle tendens ...

53


54

people’spress . faglitteratur

Michael Jeppesen og Rasmus Ugilt

Jeppesens bibelskole

Verdens vigtigste og mest vanvittige bog Bibelen er verdens vigtigste og mest vanvittige bog. Og så er den slet, slet ikke som man forestiller sig. Tag med på en tekstnær tur gennem dit 3000 år gamle kulturelle og religiøse ophav. Filosoffen Rasmus Ugilt og journalisten Michael Jeppesen har brugt 4 år på at læse og tale sig gennem hele bibelen. De har undret sig, moret sig, været forargede, blevet inspirerede, haft aha-oplevelser og aldrig kedet sig. Men det de mere af alt står tilbage med, er en følelse af at Bibelen er noget helt, helt andet end vi er opdraget til at tro at den er. Den er en hamrende god historie om en sær Gud der langsomt bliver gammel, og hans visionære søn der dør alt for ung. Og så er den en utrolig samling af historier, myter og mundheld som vi alle kender, og som ofte tager sig meget anderledes ud når man læser dem hos kilden, nemlig i Bibelen.

Faglitteratur 2. marts 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 224 sider ISBN: 978-87-7036-843-8 Vejl. kr. 199,95

Michael Jeppesen og Rasmus Ugilt har sammen haft programmet Jeppesens Bibelskole på Radio24syv. Over en periode på 4 år har de i det daglige program fortolket Bibelen fra start til slut.


Januar-april 2020

Bibelen er en hamrende god historie om en sær Gud der langsomt bliver gammel, og hans visionære søn der dør alt for ung.

55


56

people’spress . faglitteratur

Peter C. Gøtzsche

Vacciner

Sandhed, løgn og kontroverser Denne bog kan hjælpe dig med at navigere i det forvirrende og ofte modstridende hav af oplysninger om vacciner. Der er mange fejlagtige oplysninger på internettet, især fra dem, der afviser alle vacciner, men også fra officielle kilder, der forventes at være neutrale og objektive. Bogen er baseret på den bedst tilgængelige videnskab, men professor Gøtzsche forklarer også, hvornår vi ikke skal have tiltro til videnskab og anbefalinger. Vi skal omhyggeligt vurdere hver vaccine for sig, en efter en, og finde balancen mellem dens gavnlige og skadelige virkninger, ligesom vi gør for anden medicin, og derefter beslutte, om vi mener, at vaccinen er værd at få eller anbefale til andre. Man bliver ikke populær på at stille kritiske spørgsmål om vacciner. Men det er nødvendigt, fordi der er mange uløste problemer. For eksempel ved vi næsten intet om, hvad der sker, når vi bruger mange vacciner og om deres langtidsvirkninger på immunapparatet.

Faglitteratur 6. februar 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 250 sider ISBN: 978-87-7036-846-9 Vejl. kr. 299,95

Peter C. Gøtzsche er dr.med., professor og tidligere direktør for det Nor­diske Cochrane Center på Rigshospitalet. Han har tidligere udgivet bestsellerne Dødelig medicin og organiseret kriminalitet (2013) og Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse (2015).


Januar-april 2020

Nogle vaccinationer er sĂĽ dĂĽrlige, at mange sundhedsprofessionelle ikke bruger dem til sig selv eller deres familie.

57


58

people’spress . faglitteratur

Neal Ashley Conrad thing

Sandhed og intet andet end sandhed

Lille Proustencylopædi Sandhed og intet andet end sandhed er en lille leksikalsk lystlæsebog i korte inspirerende tekster om Marcel Prousts berømte romanværk På sporet af den tabte tid, skrevet af kulturformidler Neal Ashley Conrad, fast Proustekspert og oplæser i det franske radioprogram Croque Monsieur på Radio24syv. Bogen er resultat af et livslangt virke med Proust og den særlige måde at formidle værket på, som opstod i radioen – Proust til alle, også de, som ikke læser ham. Den er skrevet på ønsket om at dele glæden ved de store og små sandheder, der tilbyder sig i romanen. Den største af dem er, at man må gøre det, man skal – at man må finde modet til at være sig selv og ingen anden. Prousts berømte romanværk skærper bevidstheden om alt i den nære og fjerne verden, og derfor kalder det os hjem til os selv. Det oplader læseren med en åndsnærværelse, der gør verden levende og vedkommende. Dette er genvejen til Proust og til at lære sig selv at kende, og man behøver sådan set ikke at have ambitioner om at læse Proust selv for at være med.

Faglitteratur 27. marts 2020 Indbundet 138 x 220 mm, 250 sider ISBN: 978-87-7200-405-1 Vejl. kr. 199,95

Neal Ashley Conrad Thing er anerkendt kulturformidler og forsker og har skrevet adskillige anmelderroste bøger om Marcel Proust og andre ikoniske forfattere og kunstnere. Han er tidligere formand for det danske Proust­ selskab, var koordinater på Multivers’ nyoversættelse af På sporet og er i det hele taget en af landets fremmeste Prousteksperter, der bygger bro mellem det akademiske og det bredere kunst- og kulturliv.


Januar-april 2020

Dette er genvejen til Proust og til at lære sig selv at kende, og man behøver ikke at have ambitioner om at læse Proust selv for at være med.

59


60

people’spress . faglitteratur

Niels Overgaard

Det hele handler ikke om dig

Vi har i den vestlige verden aldrig været rigere, tryggere eller haft flere muligheder, men samtidig er vi plaget af stress, angst og depression. Nye spørgsmål kalder på svar: Hvordan finder man mening i en verden, hvor kampen for overlevelse er afløst af idéen om selvrealisering? Hvordan navigerer man i de nærmest uendelige muligheder, det moderne liv tilbyder? Og hvordan ruster man sig til en uvis fremtid, hvor teknologien kan skabe store forandringer i vores samfund og liv? I bogen Det hele handler ikke om dig: Antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening får du filosofien præsenteret på en jordnær, underholdende og praktisk anvendelig måde. Her opdateres filosofien til nutiden, så klassiske dyder som selvkontrol, disciplin og visdom bruges til at håndtere fænomener som smartphones, sociale medier, karrieremæssige ambitioner og terrorisme på en måde, der til sammen skaber et liv med sindsro, frihed og mening.

Faglitteratur 18. februar 2020 Hæftet med flapper 138 x 220 mm, 250 sider ISBN: 978-87-7036-518-5 Vejl. kr. 249,95

Niels Overgaard (f. 1981) er uddannet journalist og har som småbørnsfar og kommunikationschef rig lejlighed til at teste filosofien i hverdagen. Det hele handler ikke om dig er hans først bog.


Januar-april 2020

61

NIELS OVERGAARD

EN AF

KTER OG

S BEDSTE.”

der her i den vestlige

epression. Nye spørgs­

overlevelse er afløst af

mest uendelige mulig­

toiske filosofi, der har

ulpet mennesker til at

e og praktisk anvende­

nalist Niels Overgaard

og visdom til nutiden,

dtere moderne udford­

iv og irrationel terror­

liv med sindsro, frihed

DET HELE HANDLER IKKE OM DIG

tryger dig med hårene.

Antikke principper for et liv med

g bog, hvor forfatteren

sindsro, frihed og mening

fortæller om, hvordan

arbejds­ og privatlivet.

De fem principper for det moderne liv: Fokusér på det, du kan kontrollere · Succes er at gøre det rigtige Selvdisciplin gør dig fri · Døden er din ven · Det hele handler ikke om dig

FE

PRIN

DET M

· Fokusér p

· Succe

· Selv

·D

· Det he


62

people’spress . faglitteratur

Rasmus og Emil Vilain Albrechtsen

The million dollar recipe

Den hemmelige formular til lækkert hår Tvillingerne bag den internationale iværksættersucces Slikhaar begyndte at filme YouTubevideoer med hårtips for snart 10 år siden. I dag har de flere følgere på YouTube end selv de største sportsstjerner. Emil og Rasmus satser på, at deres virksomhed vil være mere end en milliard værd indenfor de næste par år, men de har bevaret en solid jordforbindelse og en glæde ved deres kerneværdi: herrehår og stil for mænd. I denne bog får du tips, tricks og how to’s til de frisurer, som klæder netop dig, og du kan læse om iværksætteri og om den succes, der startede i barndommens have i Aarhus. Det er svært ikke at lade sig inspirere, og de fleste med en drøm i maven kan lære noget her. Du kan blandt andet læse om at blive den bedste version af dig selv, om et positivt udsyn og loven om tiltrækning, men også om luksusbiler og om at bære et flot ur og dig selv rigtigt. Det ydre er nemlig intet værd, hvis det ikke følges af det indre. Sådan er det med håret og med alt andet.

Faglitteratur 17. april 2020 Indbundet 138 x 220 mm, 250 sider ISBN: 978-87-7159-546-8 Vejl. kr. 249,95

Rasmus og Emil Vilain Albrechtsen Siden de to brødre lagde de første videoer med hårtips op på YouTube i 2009, har 2 mio. mennesker valgt at abonnere på deres videoer, og forretningen er blevet udvidet med en webshop, frisørsalon og egen hårproduktserie under navnet By Vilain. Det har resulteret i et forretningsimperium, der har genereret omkring 15 mio. kr. i overskud og er vokset fra 2 til 20 ansatte på blot tre år.


Januar-april 2020

Bliv den bedste version af dig selv

Slikhaar har en millionomsætning og er de største indenfor internetsalg og herrehår på verdensplan.

63


64

people’spress . faglitteratur

May silja andersen Holm (Sydhavnsmor)

Søde sager med grøntsager

Bag kager med sæsonens grøntsager Bag lækre kager, der er propfulde af sæsonens grøntsager, og tilmed uden gluten. Bloggeren Sydhavnsmor har skabt et sundt kageunivers, hvor hver opskrift er baseret på friske grøntsager, så det bliver nemt at snige gode fibre og vitaminer ind i de søde kreationer. Bag en intens citronkage med pastinakker, syndige romkugler med sød kartoffel, lækker roulade med gulerod og rabarber, små søde bærtærter med bund af jordskokker, saftig krydderkage med spidskål og gulerod, fine honninghjerter med sød kartoffel og mange flere. Alle kager er lavet med det naturlige sukker kokossukker, som søder lige så meget som almindeligt sukker, men som er meget sundere. Alle opskrifter kan også nemt laves helt sukkerfri, hvis man vil gå hele vejen på de sunde kager. Kagebogen er opdelt i forår, sommer, efterår og vinter, så alle kager laves med de friske råvarer, der er i sæson. En kagebog fuld af naturlige opskrifter med fuld knald på krydderier, nødder, bær og grøntsager.

Faglitteratur 6. februar 2020 Indbundet 170 x 240 mm, 160 sider ISBN: 978-87-7036-622-9 Vejl. kr. 249,95

May Silja Andersen Holm Sydhavnsmor har 12.000 følgere på Instagram, og blogger på sydhavns­ mor.dk om sunde opskrifter, rejser og kultur. Hun er uddannet antropolog og kostvejleder.


Januar-april 2020

Søde sager med grøntsager udspringer af trenden med naturlighed, rene og gode råvarer og et fokus på sæsonens grøntsager, der er mere bæredygtige.

65


66

people’spress . Børn og unge

Camilla Brinck

Mysteriet om hullet i væggen

Et unikt, fantasifuldt univers fuld af humor Musse og Helium bor hos Camilla, men ingen ved, hvordan de er havnet der. En dag opdager de to små mus et hul i væggen, som viser sig at være en portal til Dyreriget, hvor Musse og Helium er Prins og Prinsesse. Deres forældre, Kongen og Dronningen, er på mystisk vis forsvundet. Heldigvis for de to små mus møder de en masse nye venner, der vil hjælpe dem, når de står overfor de ækle Jægerduer og andre onde væsener i jagten på Dyrerigets dyrebareste skat Den gyldne ost. Varulven Ta-Ta, Tante Gamelina og løvegrisen Charlie er bare nogle af deres nye venner i Dyreriget. Kom med på rejsen og se om de to små mus og deres venner når frem til Den gyldne ost og redder Dyreverdenen for Jægerduerne og alt ondt. Camilla Brinck har skabt et unikt og fantasifuldt univers fuld af humor, spænding og farvestrålende miljøer. Bogen leder tankerne hen mod klassikere som Harry Potter, Narnia og Alice i Eventyrland men for et yngre publikum. Oprindeligt blev Musse og Helium produceret som lydbog, hvor Camilla selv lagde stemmer til alle væsenerne.

Børn og unge 2. april 2020 Indbundet 155 x 215 mm, 176 sider ISBN: 978-87-7036-844-5 Vejl. kr. 199,95

Camilla Brinck er egentlig sangskriver og sanger. Hendes første bog Musse & Helium – Mysteriet om hullet i væggen blev oprindeligt til som en lydbog i samarbejde med Storytel, men udkommer nu som illustreret børne­bog. Musse & Helium – Mysteriet om hullet i væggen blev nomineret til bedste børnelydbog i Sverige i 2017.


Januar-april 2020

Kom med på rejsen og se, om de to små mus og deres venner når frem til Den gyldne ost og redder Dyreverdenen.

67

Profile for bog.nu

People’sPress udgivelsesprogram januar-april 2020  

People’sPress udgivelsesprogram januar-april 2020

People’sPress udgivelsesprogram januar-april 2020  

People’sPress udgivelsesprogram januar-april 2020

Profile for bognu
Advertisement