Page 1

15 mm

137 mm

“Det er ikke muligt at udvikle sig til et helt menneske, hvis man skal leve i en stue med kun tre vægge.” ”Man ville ikke dø af min mad, men jeg er ikke sikker på, at man ville overleve min kørsel.” ”Alle ønsker sig vel indimellem at være en flue på væggen. Forudsat altså, at der ikke kommer nogen og basker til en.”

www.lindhardtogringhof.dk

Om man så må sige

”Når jeg sammenligner med, hvad mine kolleger udsættes for i udlandet, så synes jeg, vi bor to numre fra Paradiset!”

137 mm


Om man så må sige 350 Dronning Margrethe-citater Udvalgt af Jens Andersen

© 2012 Jens Andersen og Lindhardt og Ringhof Forlag A/S Forlagsredaktion: Elise H. Nørholm Omslag og indholdslayout: Olga Bramsen Forfatterfoto: Lars Kaae Forsideillustration: Andy Warhol: ”Queen Margrethe” © 2012 The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts/billedkunst.dk 2012 Trykt hos ScandBook ISBN 978-87-11-39416-8 1. udgave, 1. oplag 2012 Kopiering fra denne bog må kun finde sted på institutioner, der har indgået aftale med Copy-Dan, og kun inden for de i aftalen nævnte rammer. www.lindhardtogringhof.dk Lindhardt og Ringhof, et selskab i Egmont

140


Om man s책 m책 sige 350 Dronning Margrethe-citater Udvalgt af Jens Andersen

Lindhardt og Ringhof

3


b 18


b

bakker ”Jeg har altid sagt nej til mine norske venner, når de spurgte, om jeg ikke havde lyst til at gå i fjeldet om sommeren også. Altså, jeg har ikke noget imod at gå op ad bakke, når jeg står nede, men at skulle gå ned ad bakke, det gider jeg ikke!” 2011 • M – 40 år på tronen

ballet ”Man bilder sig ind, at man er vidunderlig, og det er man slet ikke, det ved man jo godt, men man har det dejligt. At bevæge sig til musik er en af de ting, jeg sætter stor pris på.” 2010 • Ud & Se 1.11.

bandeord ”Jeg er i de senere år blevet lidt slem til at bande. Far bandede selvfølgelig, sådan som mange mænd gør det, og som søfolk i hvert fald gør det. Det var aldrig en grim banden, det var sådan en god saglig ed som ’sgu’ og i den kaliber.” 2005 • Margrethe

barndom ”I dag er barndommen blevet så kort – men til gengæld skal man helst være ung hele livet!” 2010 • Amalienborg

19


bedstemorrollen ”Jeg har endnu ikke så meget hold på min bedstemorstilling, at jeg kan tale fornuftigt om den. Det bliver blanke almindeligheder, og det gider jeg ikke.” 2000 • Kristeligt Dagblad 13.4.

begavelse ”Der er ikke noget så begavet som folk, man er enige med, vel?” 1991 • Tronen, Troen og Teologien

begravelser ”I gamle dage var en begravelse altid noget, man samledes om, og ikke noget, man puttede under en tevarmer, om jeg så må sige.” 1976 • Politiken 17.10.

beskedenhed ”Beskedenhed ved man ikke, man har, før man viser det.” 1988 • B.T. 4.7.

20


billeder ”Jeg bliver meget påvirket af billeder, og jeg vil egentlig hellere læse mig til mine billeder end at sidde foran tv’et.” 1993 • Det Fri Aktuelt 13.11.

Bo Bojesen ”Han er så dejlig, fordi han altid kritiserer med sine ofre. Jeg synes, han i den grad har levendegjort sine landsmænd, at man jo faktisk ikke kan se en rigtig dansker uden at synes, han ser ud som en Bo Bojesentegning.” 1991 • B.T. 10.2.

broderi ”Jeg hører til den slags kvinder, der synes, at alt kan anvendes fra garnrester til snorstumper.” 1989 • B.T. 30.8.

broer ”En bro er bærer af drømme. På sine høje piller vandrer den ud i det dybe vand, mens den stiger og stiger helt op i det blå – eller grå – dristig som en tanke. Den spænder to kyster sammen og forbinder hav og himmel. Som i en drøm føler vi, at vi svæver, mens broen stor og konkret bærer os over dybet til den anden side.” 2000 • Tale ved indvielsen af Øresundsbroen 1.7.

21


børn ”Børnene skal jo også selv vokse op, og man skal smide dem ud i gadekæret på et eller andet tidspunkt. Og helst længere ud – i Verdenshavet!” 1996 • En familie og dens Dronning

”Det er egentlig underligt, at der tales så meget om børn, deres vilkår og deres rettigheder, for det sære er jo, at de år, hvor man har ret til at være et rigtigt barn, er færre, end dengang jeg var barn.” 2010 • Amalienborg

børneopdragelse ”Med børneopdragelse har jeg aldrig været ret teoretisk, jeg har ikke været så bevidst, jeg har altid haft fornemmelsen af, at børn skal man tage som de forhåndenværende søm, at man ikke skal have for store fede principper.” 1976 • Politiken 17.10.

”Børn lærer meget ved osmose – hvor det bare siver ind.” 1990 • Ekstra Bladet 27.3.

22


”Dengang, drengene var små, var det meget moderne at sige, at det der med biler var noget, der var påført drengene af dem, der havde interesse for det. Ligesom skydevåben og den slags. Personligt ved jeg ikke, hvorfor bilen så ikke er blevet opfundet for 1000 år siden, for den ligger latent i enhver dreng.” 1998 • Jyllands-Posten 12.7.

23


15 mm

137 mm

“Det er ikke muligt at udvikle sig til et helt menneske, hvis man skal leve i en stue med kun tre vægge.” ”Man ville ikke dø af min mad, men jeg er ikke sikker på, at man ville overleve min kørsel.” ”Alle ønsker sig vel indimellem at være en flue på væggen. Forudsat altså, at der ikke kommer nogen og basker til en.”

www.lindhardtogringhof.dk

Om man så må sige

”Når jeg sammenligner med, hvad mine kolleger udsættes for i udlandet, så synes jeg, vi bor to numre fra Paradiset!”

137 mm

Om man saa maa sige af Jens Andersen  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you