Page 1

Mig og de andre Leif Sylvester

en billedbog med ord

Om kærlighed på må og få, om livets sang og hvad jeg så


Mig og de andre Leif Sylvester

en billedbog med ord

Om kærlighed på må og få, om livets sang og hvad jeg så Galleri Python


Inden jeg blev præsenteret for dette værk, opfattede jeg Leif Sylvester som en af vore mest originale, umiskendelige kolorister. Men da jeg fordybede mig i de tilsvarende vers fra hans barn- og ungdom, blev jeg noget overrasket over at han også kunne rime! Samtidig følte jeg mig ret beslægtet med hans finurlige og naturlige brug af humor med mørk kant. Mens jeg arbejdede med stoffet, viste jeg min kære kone, Elisabeth, nogle af tegningerne og versene. Som det er hændt så ofte tidligere, reagerede hun ud fra sit eget synspunkt: – Jeg synes de minder en hel del om Halfdan Rasmussens TOSSERIER! Det varede lidt før jeg fik underkæben på plads igen og måtte give hende ret. Leif Sylvester er jo noget for sig, men han er sgu også noget for mig!

Benny Andersen


Naboens bror Når det banker meget forsigtigt på døren Så rødmer min mor og jeg spiller blind Så kender jeg en der er ude med snøren Det er naboens bror der kikker ind.

8


a Røde Rita Rita var opgangens bedste skår Klog og med store visioner Men mange fik fat i det røde hår Og hun blev som sædvanlige koner.

20


Fætter Vagn Han ville ud og leve som i en roman Blev matros på en damper i varmen Ud og pløje det blå ocean Med sin pige tatoveret på armen.

22


Kugle Kurt Alt hvad han gjorde, gik op i lort Undtagen i ĂŚdekonkurrence Der vandt han altid meget stort Og det gav jo en vis balance.

24


Kloge Ove Ordblind og født den anden i anden Havde tÌnder som et ødelagt stakit Alligevel var han klog som bare fanden Og opfandt en lille, men dyr duppedit.

32


Katten Fik kjole på som var den en dukke Kysset og krammet, var Jyttes bløde skat Men så var der et vindue de glemte at lukke Nu er den fri og en baggårdskat.

70


Børgesens fætter Som julemand tog han sin tørn Kyssede og krammede en masse børn Uddelte gaver, godter og smil En nat blev han anholdt som pædofil.

78


Kysseri I mørket for enden af vores gade Står de og krammer og kysser Der er en masse rod og ballade For der er både hetero, lebber og bøsser.

86


Mig og de andre af Leif Sylvester  

en billedbog med ord Leif Sylvester Om kærlighed på må og få, om livets sang og hvad jeg så en billedbog med ord Leif Sylvester Om kærlighed...

Advertisement