Page 1


40


tigerfjĂŚs 41


Tigerfjæs forudsætning: deltagerne skal kunne følge en blyantsstreg. varighed: 15 minutter med 5 deltagere.

Find et foto af et tigeransigt f.eks på www.flickr.com eller brug tegningen her til venstre. Projektlederen tegner øjne, mund og snude, og enkelte tigerstriber med blyant efter forlægget. Deltagerne får udleveret hver sin kulør, vælger penseltykkelse og maler ovenpå blyantsstregerne. Undervejs går de rundt om billedet og maler et nyt sted, så de forskellige kulører fordeles jævnt over billedet. •• Mal på en hård masonitplade 122 cm x 122 cm der er grundmalet hvid eller et stort kvadratisk lærred f. eks 1 x 1 m. •• Mal med flügger vægmaling i en udvalgt farveholdning. •• Mal med store pensler. •• Tegn flere tigerstriber undervejs, hvis billedet behøver mere farve.

Tip Luk ikke billedet ved at tegne konturen af tigerens ansigt, lad det være åbent ved kun at tegne mund, øjne, snude og striber.

42


43


44


45


46


47


Tiger med projektor Akryl (venstre)

På et stort lærred er smatmalet en bund af hvid/sandfarvet/rødbrun. Tigeren tegnes op med blyant ved hjælp af en projektor, siden males med rødbrun. Til sidst er der med en rakel skrabet en tynd lysende blå henover hele maleriet. Tusch (øverst)

På et stort stykke akvarelpapir er tigeren tegnet op ved hjælp af en projektor, og alle linjer og flader er dækket med sort tusch. Et foto af blade er tegnet op også ved hjælp af en projektor, og den orange tiger og baggrunden er malet med tusch.

48


49


50


Tigerfjæs virker hver gang … 51


52


Mal en bund Mal dyr og mennesker

53


Mal en bund ... proces

•• Mal en flade. •• Afdæk. •• Mal fladen igen. Første dag grundmales den hårde masonitplade hvid. Det kan børnene fint selv gøre. Det behøver ikke være særlig jævnt, bare de fleste steder har fået maling. Jeg arbejder for det meste med børnegrupper på 6-8 børn og 20-30 minutter ad gangen. Børnene har male-t-shirts på, helst en, der går godt ned over benene, så kanten af pladen ikke farver bukserne. Vanish kan klare malerpletter på tøjet, hvis det tages, mens det stadig er fugtigt – eller lunkent vand. Hvid t-shirt af fotohensyn, så det der ses først på fotos ikke er en spraglet t-shirt, men derimod børnenes udtryk af fordybelse og glæde. Et smukt produkt er også en forstørrelse 20 x 30 cm. af hvert barn i sving med pensel og rulle.

54


... og mal børn Anden dag males pladen. Det kan være forskellige farver, der blandes og køres sammen med malerrullerne eller helt ensfarvet. Vigtigt er, at blandingsfarven skal være smuk. Tredje dag tegnes udenom et barn. Tegn på kraftigt gråt rullepapir (det hvide tynde går i stykker, når man maler på det), klip ud og tape fast til pladen. Det kræver lidt øvelse at dreje den smalle malertape omkring formen, men det ligger hurtigt i hænderne. Børnene holder papirfiguren, mens den voksne taper. Og så er der kun at male hele pladen igen, enten i en kontrastfarve som her, tone i tone eller med forskellige farver. Fjern afdækningen med det samme, og billedet er færdigt. Vær opmærksom på, at pladens størrelse skal passe til børnenes højde. Plader i standardmålet 122 x 122 cm. egner sig til vuggestue- og børnehavebørn, mens skolebørn er højere. Det er flottest, hvis der er god plads til arme og ben, også hvis de er i yderpositioner. Lad pladen tørre liggende fladt, så den ikke buler og bøjer. Og det samme hvis den skal opbevares, inden den hænges op.

55


56


57


58


59


Børn i

fart

Solstrålen Syd har dekoreret legepladsen med masser af børn i fart. Der er børn, der er fodboldspillere og balletdansere og verdens hurtigste løber. Når afdækningen er tapet på og den grønne farve malet henover figurerne, tørrer malingen til næste dag, og stregerne males på til sidst. Først da fjernes afdækningen.

60


61

Mal for sjov af britta johanson  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you