Page 1

Sheik Nefzaoui Den duftende have Arabisk elskovslĂŚre

Tegninger af

Ib Spang Olsen

Rosinante


34311_den_duftende_have.indd 2

31-08-2012 15:48:29


SHEIK NEFZAOUI

Den duftende have med tegninger af Ib Spang Olsen

ROSINANTE

34311_den_duftende_have.indd 3

31-08-2012 15:48:29


Den duftende have er oversat efter den franske udgave af Henrik Larsen Oversættelsen udkom første gang på Hans Reitzels Forlag i 1955. Illustrationer: Copyright © Ib Spang Olsen 1965 Copyright © 2012 Ib Spang Olsen og Rosinante/rosinante&co Denne udgave: © 2012 Rosinante/rosinante&co 1. udgave, 1. oplag, 2012 Bogen er sat med Leitura News hos Christensen Grafisk og trykt hos Livonia Print, Riga ISBN 978-87-638-2540-5 Printed in Latvia 2012 Enhver kopiering fra denne bog må kun ske efter reglerne i lov om ophavsret af 14. juni 1995 med senere ændringer.

Rosinante er et forlag i rosinante&co Købmagergade 62, 4. | Postboks 2252 | DK-1019 København K www.rosinante-co.dk

34311_den_duftende_have.indd 4

31-08-2012 15:48:29


indhold

Indledning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7

kapitel 1 der handler om prisværdige mænd . . . . . . . .

13

kapitel 2 der handler om prisværdige kvinder . . . . . . .

35

kapitel 3 der handler om foragtelige mænd . . . . . . . . .

57

kapitel 4 der handler om foragtelige kvinder . . . . . . . . 59 kapitel 5 der handler om kønsakten . . . . . . . . . . . . 60 kapitel 6 der handler om alt det, der er gunstigt for samleje .

67

kapitel 7 der handler om det, der er skadeligt for kønsakten . 103 kapitel 8 der handler om det mandlige lems forskellige navne 113 kapitel 9 der handler om de kvindelige kønsdeles forskellige navne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 124 kapitel 10 der handler om kønsdelene hos dyr . . . . . . . . 143 kapitel 11 der handler om kvinders list og bedragerier . . . . 145 kapitel 12 der handler om forskellige nyttige sager både for mænd og kvinder . . . . . . . . . . . . . . . . 164 kapitel 13 der handler om de ting, der gør kønsakten behagelig 168 kapitel 14 er en beskrivelse af den golde livmoder og dens særlige behandling . . . . . . . . . . . . . . . 171 kapitel 15 der handler om svangerskabsafbrydende midler . . 172 kapitel 16 der handler om impotens hos mænd . . . . . . .

174

kapitel 17 der angår behandlingen af impotens . . . . . . .

175

kapitel 18 der fortæller, hvordan man kan udvikle lemmet og give det et smukt udseende . . . . . . . . . . . 177 kapitel 19 om hvordan en kvinde fjerner dårlig lugt fra sine armhuler og sin skede, og hvordan hun får denne til at trække sig sammen . . . . . . . . . . . . . . 178 kapitel 20 der handler om svangerskab og de tegn, der viser barnets køn . . . . . . . . . . . . . . . . . .

179

kapitel 21 hvori værket afsluttes, og vigtigheden af at spise æg omtales . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 180 Efterord til 4. udgave . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 196

34311_den_duftende_have.indd 5

31-08-2012 15:48:29


34311_den_duftende_have.indd 6

31-08-2012 15:48:29


indledning Almindelige betragtninger over samleje

Lovet være Allah, der har anbragt kilden til mandens største glæde i kvindens naturlige dele og kvindens største glæde i mandens naturlige dele! Han, som har bestemt, at velværet, tilfredsheden og lindringen for kvindens vedkommende skal afhænge af den velkomst, hun giver det mandlige lem, og at en mand hverken skal finde rist eller ro, før han har gjort sin pligt! 7

34311_den_duftende_have.indd 7

31-08-2012 15:48:31


Når den fælles handling går for sig, følges den af en livlig kamp mellem de to parter, som forlyster sig og kysser og omfavner hinanden. Vellysten som følge af berøringen mellem de to skamhøjder lader ikke vente på sig. Manden, stolt af sin styrke, arbejder som en støder i en morter, og kvinden hjælper ham indsigtsfuldt med vellystige, bølgende bevægelser. Snart, alt for snart, kommer udtømmelsen! Allah har givet os kysset på munden, på kinderne og halsen og også det at suge de sødmefyldte læber, for at fremkalde rejsningen på et gunstigt tidspunkt. Det er Ham, som i sin viisdom, har udstyret kvinden med bryster, har givet hendes hals en dobbelthage1 og prydet hendes kinder med juveler og brillanter. Han har også givet hende øjne, som optænder elskov, og øjenvipper så skarpe som polerede blade. Med vidunderlige flanker og en yndig navle har Han forhøjet hendes blidtbuede maves skønhed. Han har begavet hende med en ædelt formet bagdel og har understøttet det hele med pompøse lår. Mellem disse har Han anbragt den stridsplads, som, når den er omgivet af rigeligt huld, ligner en løves hoved. Dens navn blandt mennesker er »vulva«. Oh, utallige mænd er døde for den! og mange, ak, af de mest tapre! Allah har givet dette organ en mund, en tunge, to læber og en form ikke ulig gazellens fodspor i ørkenens sand. Alt dette, båret oppe af to vidunderlige søjler, vidner om Allahs magt og viisdom; de er hverken for lange eller for korte, og de er smykket med knæ og smalben og ankler, som bærer juveler. Den Almægtige har nedstyrtet kvinden i et hav af pragt, vellystighed og fryd; Han har klædt hende i en kostbar dragt og oplyst hendes ansigt med smil. Allah være priset, at Han har skabt kvinden i al sin skønhed og med tiltrækkende huld; at Han har begavet hende med hår, midje og hals, bryster, som svulmer, og elskovsfulde lader, som forhøjer begæret. Universets Herre har givet hende magt til at forføre alle mænd: svage som stærke, uden forskel falder de for hendes elskovs trolddom. Et liv i fællesskab afhænger af kvinden: det er hende, som råder over kommen og gåen. 1

I orientalske lande værdsættes fedme hos kvinder meget højt, og det at have dobbelthage og folder af fedt på kroppen regnes for skønhedsmæssige fortrin.

8

34311_den_duftende_have.indd 8

31-08-2012 15:48:31


9

34311_den_duftende_have.indd 9

31-08-2012 15:48:34


10

34311_den_duftende_have.indd 10

31-08-2012 15:48:37


Den tilstand af ydmyghed, som er i hjertet hos dem, som elsker, men som er adskilt fra genstanden for deres hengivenhed, optænder deres bryst med flammer af kærlighed; den tynger dem med underdanighed, foragt og elendighed og forleder dem til alle mulige omskiftelser som følge af deres lidenskab; og alt det er forårsaget af et brændende ønske om forening. Jeg, Allahs tjener, takker Ham, fordi ingen mand kan modstå en smuk kvindes ynder, fordi ingen mand kan befri sig for begæret efter at besidde. Jeg vidner, at der ikke er nogen anden gud end Allah, og Han har ingen lige! Dette vidnesbyrd fremsætter jeg med henblik på Dommens Dag. Jeg vidner også for vor herre og mester Mohammed, Allahs tjener og herre over profeterne (gid Allahs velsignelser og nåde må følge ham og hans!). Jeg sparer mine bønner og anråb om velsignelse til gengældelsens dag. Allah give, at de bliver hørt!

Det nærværende værks historie Jeg har bygget dette værk på en lille bog, der handler om slægts-avlens gåder og hedder »Universets fakkel«, og som blev draget frem af vesiren hos vores herre Abd el Aziz, regenten over det velbeskyttede Tunis. Den berømte vesir var hans husdigter, fælle, ven og sekretær. Han var klog, skarpsindig og tænksom, den lærdeste mand af alle på sin tid og den, hvis mening oftest blev hørt. Hans navn var Mohammed ben Ouana ez Zouaoui, og han tilhørte Zouaoua-stammen. Han var opvokset i Algier, og det var her, han havde gjort bekendtskab med vores herre Abd el Aziz el Hafsi. På dagen for den spanske erobring af Algier (1510) flygtede vores herre med ham til Tunis (gid Allah i sin almagt må bevare ham til opstandelsens dag!) og udnævnte ham dér til storvesir. Da den føromtalte bog faldt i hans hænder, sendte han mig en indtrængende opfordring til at besøge ham. Jeg gik straks til hans bolig, hvor han modtog mig med den største venlighed. Tre dage 11

34311_den_duftende_have.indd 11

31-08-2012 15:48:37


senere kom han til mig og viste mig min lille bog og sagde: »Dette er dit værk!« Da jeg blev skamfuld, tilføjede han: »Du har ingen grund til skamfølelse, for alt, hvad du har skrevet, er sandt; der er intet, der kan skræmme nogen. Desuden er du ikke den første, der har beskrevet disse ting, og jeg sværger ved Allah, at den viisdom, som denne bog indeholder, skal blive kendt viden om. Det er kun de uvidende og de frygtsomme, som vil undgå den eller prøve at gøre den latterlig. Men der er endnu nogle få ting, du burde tage med.« Jeg spurgte ham, hvad det var, og han svarede: »Jeg kunne tænke mig at tilføje en mere indgående omtale af de midler, du beskriver, en omtale, som tager alting med og ikke udelader noget. Du skal også beskrive årsagerne til kønsakten og de forhold, der vanskeliggør den. Du skal omtale de midler, der bruges mod tabet af evnen til rejsning, og de måder, hvorpå et lille lems størrelse kan forøges. Du skal også fortælle os, hvordan man fjerner ilde lugt fra armhulerne og kvindens naturlige dele, og hvordan man får disse til at trække sig sammen. Til slut skal du tale om frugtsommelighed, således at bogen kan blive fuldendt og alle vore krav opfyldt.« »Oh, herre!« svarede jeg, »alt, hvad du beder om, vil være let at udføre, hvis værket finder nåde for Allahs åsyn.« Jeg begyndte straks at arbejde med at samle afhandlingen og bønfaldt om Allahs hjælp (gid Han vil øse sine velsignelser over Profeten og give os frelse og nåde!). Jeg har givet min bog titlen Den duftende have til sindets adspredelse. Og jeg har bedt Allah, som har skabt alt til vort bedste (og der er kun én Gud, og alle gode ting kommer fra Ham!) om at bistå mig med sin støtte og lede mig på den rette sti. Vor styrke og lykke hviler i Allah, den Almægtige og højeste! For at lette studiet af bogen har jeg delt den i enogtyve kapitler, som hver omtaler et særligt emne som for eksempel nyttige råd, små fortællinger eller kvinders list og forræderi.

12

34311_den_duftende_have.indd 12

31-08-2012 15:48:38


kapitel 1 der handler om prisværdige mænd

Lær, oh vesir (måtte Guds velsignelser hvile hos dig!), at mænd og kvinder er af forskellig art; nogle er prisværdige, medens andre kun fortjener dadel. Når en værdig mand befinder sig i kvindeselskab, vokser hans lem og bliver stærkt, kraftigt og hårdt; han er længe om at udtømme sig, og efter den krampetrækning, som forårsages af udstrålingen af hans sæd, får han øjeblikkelig igen rejsning. En sådan mand bliver nydt og værdsat af kvinder, for de elsker kun manden for hans køn. Hans lem må således være veludviklet: hans

34311_den_duftende_have.indd 13

31-08-2012 15:48:40


bryst må være let og hans bagdel spændstig: han må være langsom til at udtømme sig men hurtig til at rejse sit lem: og hans lem må nå helt til bunden af skeden, til hvilken det må passe bekvemt. En mand, der er således udstyret, vil blive inderligt skattet, for digteren har sagt: Sandelig, kvinder søger hos ynglinge egenskaber, der er sjældne hos mænd. Skønhed, formue, uselviskhed, styrke og et lem rigt udstyret med længde, altid rede til at rykke i felten, hurtigt til rejsning og sent til at vige, bagdelen tung men brystet let, således er de våben, der vinder slaget. Et langt favntag, snarligt gentaget, det er kvindens krav, når hendes vulva brænder. Og den, der kan give disse velsignelser, vil ikke mangle lykke i dette liv.

14

34311_den_duftende_have.indd 14

31-08-2012 15:48:41


De egenskaber kvinden venter sig af mænd Det er blevet mig fortalt, at Abd el Melik ben Merouan en dag opsøgte sin elskerinde Leila og spurgte hende ud om mange ting. Blandt andet spurgte han hende, hvilke egenskaber en kvinde ønsker at finde hos en mand. Hun svarede: »Oh, herre, de må have kinder som dine.« »Og hvad mere?« »Hår som dit; i sandhed, de må ligne dig, oh, du de troendes prins; for sandelig, en mand, der ikke er rig og mægtig, gør ikke lykke hos kvinder.«

Angående længden af det mandlige lem For at et mandligt lem skal være tilfredsstillende for en kvinde, må dets længde være, i det højeste, tre håndsbredder og i det mindste, én og en halv håndsbredde. Den mand, hvis lem er mindre end to håndsbredder langt, vil kun opnå en middelmådig lykke.

Om nytten af dufte ved samlejet. Mosailamas historie Dufte har magt til at opvække sanseligt begær hos både mand og kvinde. Når en kvinde indånder den duft, hvormed en mand er salvet, 15

34311_den_duftende_have.indd 15

31-08-2012 15:48:42


mister hun sin selvkontrol, og man vil ofte se, at manden her har et vældigt middel til at opnå besiddelsen af en kvinde. I denne forbindelse fortælles det, at Mosailama, løgneprofeten, søn af Kais (måtte Allah forbande ham!) udråbte, at han havde sandsigerevner, og at han efterlignede Allahs Profet (måtte velsignelser og frelse blive ham til del!). Af denne grund pådrog han og mange arabere sig den Almægtiges vrede. Mosailama forfalskede Koranen med sine løgne og bedragerier, og hvad angår det afsnit i Koranen, som englen Gabriel (Allah give ham evig frelse!) bragte til Profeten, fortælles det, at da nogle enfoldige mænd kom til Mosailama, sagde han til dem: »Englen Gabriel har også bragt mig sådan et afsnit.« Han begyndte at latterliggøre afsnittet benævnet Elefanten. Han sagde: »I afsnittet Elefanten ser jeg elefanten. Hvad er en elefant? Hvad betegner den? Hvad er dette firbenede dyr? Den har en hale, en halespids og en snabel. I sandhed, den er en af Allah den Almægtiges skabninger.« Afsnittet om Ædelmodighed var ligeledes genstand for hans forvrængninger. Han sagde: »Vi har givet jer ædelstene, for at I kunne vælge selv, men tag jer i agt for, at de ikke skal lede jer ud i forfængelighed.« På denne måde har Mosailama forfalsket adskillige afsnit af Koranen med sine løgne og bedragerier. Medens han var således beskæftiget, var det, at han hørte tale om Profeten (må Allahs nåde og barmhjertighed være med ham!). Han erfarede, at når Profeten lagde sine ærværdige hænder på et skaldet hoved, groede håret straks igen; at hvis han spyttede i en kilde, strømmede vandet i overflod, og hvis det før havde været salt, blev det straks friskt og sødt; at hvis han spyttede i et blindt øje eller et, der var angrebet af øjenbetændelse, blev det straks sundt; og hvis han lagde sine hænder på et barns hoved og sagde: »Lev i hundrede år«, var den lille sikker på at gøre det. Da Mosailamas disciple hørte disse ting, gik de til ham og sagde: »Har du ikke hørt om Mohammed og om de mirakler, han udfører?« Han svarede: »Jeg vil gøre mere end han.« 16

34311_den_duftende_have.indd 16

31-08-2012 15:48:42


Men Mosailama var en af Allahs fjender, og når han lagde sin ødelæggende hånd på et sparsomt behåret hoved, blev det omgående skaldet; når han spyttede i en kilde med sødt vand, blev det øjeblikkelig salt; når han spyttede i et betændt øje, blev det fuldstændig blindt; og når han lagde sin hånd på et barns hoved og sagde: »Lev i hundrede år«, kunne barnet være sikker på at falde dødt om på stedet. Se, oh mine brødre, hvad der hænder dem, hvis øjne er lukket for lyset, og som er afskåret fra den Almægtiges hjælp! Hør nu, hvad der hændte den kvinde af Beni-Temimstammen, og hvis navn var Sheya el Temimia, og som gjorde krav på at have profetiske evner. Hun havde hørt om Mosailama, og han havde hørt om hende. Denne kvinde var mægtig, thi Beni-Temim var en talrig stamme. Hun sagde: »Det er ikke tilbørligt, at to personer profeterer. Enten må han være profet, og så vil jeg og mine disciple følge hans love, eller også må jeg være profet, og han og hans disciple må følge mine.« Dette skete efter den sande Profets død (Allah give ham velsignelse!). Sheya skrev så følgende brev til Mosailama: Det er ikke passende, at to personer profeterer samtidig, men kun én; vi vil mødes og undersøge vore læresætninger, vi og vore disciple. Vi vil diskutere, hvad Allah har åbenbaret os, og vi vil følge dens love, som viser sig at være den sande profet. Så lukkede hun brevet og gav det til et sendebud og sagde: »Bring dette budskab til el Yamama og giv Mosailama ben Kais det, imedens vil jeg følge efter med min hærskare.« Den næste dag besteg profetinden sin hest og fulgte, ledsaget af sine fæller, i sin udsendings spor. Da denne nåede Mosailama, hilste han ham og viste ham brevet. Mosailama åbnede det, læste det og fattede dets betydningsfuldhed; han var forfærdet over budskabet og rådførte sig straks med sit følge, men de var ikke i stand til at råde ham. Medens han således var forvirret, nærmede en af hans øverste disciple sig til ham og sagde: 17

34311_den_duftende_have.indd 17

31-08-2012 15:48:42


»Oh, Mosailama, berolig dig. Jeg skal råde dig, som en far ville råde sin søn.« »Tal, og lad dine ord være oprigtige,« svarede Mosailama. »I morgen tidlig skal du lade et telt af farvestrålende brokade rejse i byens udkant og lade det møblere rigt. Fyld det så med dejlige dufte af forskellig slags, ambra, moskus og duftende blomster som orangeblomster, liljer, jasminer, hyacinter, nelliker og mange andre. Når det er gjort, skal du anbringe gyldne skåle fyldt med for eksempel grøn aloe, grå ambra, nadd og andre vellugtende sager. Derpå må teltet lukkes, så ingen af duftene kan undslippe, og når dampene er blevet tilstrækkeligt gennemtrængende til at mætte vandet, der er i teltet, skal du stige op på din trone og sende bud efter profetinden, som skal blive alene tilbage med dig i teltet. Når hun indånder duftene, vil hun blive henrykt, alle hendes led vil slappes, og hun vil falde i afmagt. Når du har besiddet hende, vil du blive sparet for yderligere besvær med hende.« »Dit råd er godt,« udbrød Mosailama. »Ved Allah, det er en udmærket idé!« Så sørgede han for, at planen blev bragt til udførelse. Så snart han mærkede, at dampene var gennemtrængende nok til at mætte vandet i teltet, steg han op på sin trone og sendte bud efter profetinden. Da han så hende nærme sig, gav han ordre til at vise hende ind i teltet. Hun kom ind, og da de var alene, talte han til hende. Medens han talte, begyndte hun at blive åndsfraværende; hun syntes lamslået og bedøvet. Da han så hende i denne tilstand, vidste han, at hun begærede samleje, og derfor sagde han: »Rejs dig, så jeg kan besidde dig, for stedet her er blevet sat i stand med det formål for øje. Hvis du ønsker det, kan du ligge på ryggen eller på alle fire, eller du kan indtage den stilling, man bruger, når man beder, med hovedet på jorden og din bagdel i vejret som en trefod. Sig, hvilken stilling du foretrækker, og du skal blive tilfredsstillet.« »Jeg ønsker det på alle måderne,« svarede profetinden. »Lad Allahs åbenbaring komme ind i mig, oh, du den Almægtiges Profet!« 18

34311_den_duftende_have.indd 18

31-08-2012 15:48:43


Han faldt straks over hende og fornøjede sig, som han ville, og bagefter sagde hun: »Når jeg går herfra, så bed mit følge om at måtte tage mig til ægte.« Derpå forlod hun teltet og gik til sine disciple, der spurgte hende om udfaldet af samtalen. Hun svarede: »Mosailama har vist mig alt, hvad der er blevet åbenbaret for ham, og jeg ved, at det er sandheden: adlyd ham!« Mosailama bad om at måtte ægte hende, og hans anmodning blev efterkommet. Da disciplene spurgte ham om den vordende bruds medgift, svarede han: »Jeg fritager jer for at bede eftermiddagsbønnen.« Når Beni-Temimstammen nu bliver spurgt, hvorfor de ikke beder denne bøn, svarer de: »På grund af vores profetinde; hun alene ken19

34311_den_duftende_have.indd 19

31-08-2012 15:48:46


der sandhedens vej.« Og sandelig, de anerkender ikke andre profeter end hende. Det er i forbindelse med dette, at en digter har sagt: En kvindelig profet viste sig for os, og vi fulgte hendes bud; men for resten af menneskeheden er det mandlige profeter, der råder. Mosailamas død blev bekendtgjort gennem profeti af Abou Beker (måtte Allah begunstige ham!). I virkeligheden blev han dræbt af Zeid ben Khettab; andre siger, det var Ousha, en af hans disciple, der gjorde det. Denne sidste har endogså selv sagt: »I min uvidenhed har jeg dræbt den bedste af alle mænd, Hamza ben Abt el Motaleb, og jeg har også dræbt den værste, Mosailama. Jeg håber, at Allah vil tilgive mig den ene af mine handlinger på baggrund af den anden.« Hvad angår Sheya, angrede hun og blev rettroende. Senere giftede hun sig med en discipel af Profeten (må Herren se i nåde til hendes husbond!). Således ender historien.

20

34311_den_duftende_have.indd 20

31-08-2012 15:48:48

Den duftende have af Sheik Nefzaoui  
Den duftende have af Sheik Nefzaoui  
Advertisement