Page 1


Christianes Beautybog

Foto af Rasmus Weng Karlsen People’sPress


2


indhold

Forord

5

MAKEUP

9

Redskaber og basisprodukter

16

De vigtigste redskaber

Brown Sugar

114

Purple Rain

116

Naturligvis!

118

Den rene vare

120

19

Pecan Ice Cream

122

Rengøring af børster og pensler

29

Usynlige øjne

124

Basisprodukter

31

3 filmstjerner – skabt af Nicci Welsh

126

Makeup fra A-Z

32

DEN STORE DAG

137

Hud

45

Min basic makeup-rutine

47

Hår & OPSATTE FRISURER 141

Pleje af din hud

60

Basisredskaber og produkter til håret 146

Indskygning

62

Inden du går i gang

150

Nyttige quick fix-frisurer

151

Det satte morgenhår

152

Fransk sildebensfletning

154

Den klassiske redning – hestehalen

156

Beach Look

160

De glamourøse krøller

162

ØJNE

69

Bryn

69

Mascara

75

Kunstige vipper

78

Globelinjen

83

Læber

87

Den tidskrævende – curlere à la mormor 164 The Slick Look – min signaturfrisure

169

Snoninger

172

Image looks

95

Golden Look

98

Hvilken hårfarve klæder dig?

175

Green Heaven

100

Introducing: Søren Hedegaard

184

Miss Vamp

104

Hårkatastrofer

186

Glimmer, glimmer, glimmer …

106

Smokey Eyes

110

TAK

189


Forord For cirka to år siden fik jeg den skøre ide, at jeg ville lave en bog om hår og makeup. Jeg siger skør, fordi jeg ikke har nogen formel uddannelse eller ekspertise på området. Jeg er autodidakt inden for feltet, og al min viden stammer fra min livslange kærlighed til og interesse for makeup og hår. Men jeg siger også skør, fordi det at skrive en bog er nemmere sagt end gjort. Jeg har selv skrevet alt indholdet ved mit spisebord, og jeg har lagt al makeup og sat alt håret selv – for bogen handler netop om at kunne gøre det selv. Det har været et stort arbejde, og bogen har været lang tid undervejs, men det har været en fantastisk rejse, og jeg er blevet bekræftet i, at makeuppens og hårets tricks, hemmeligheder og kunnen er et univers, jeg elsker højt, og som jeg nyder at nørde og udvikle på.

5


Bogen er fyldt med mine personlige erfaringer, og jeg håber, at du vil lytte til dem, der giver mening for dig, og bruge dem på din egen måde. Den personlige stil er kernen, at man gør tingene til sine egne, er for mig det vigtigste. Jeg bliver selv inspireret af andre hver eneste dag – alle mennesker er unikke og har deres egen charme og energi – og det skader ikke at blive hjulpet lidt på vej af andres ideer og succeser. Nyd dine personlige træk, dit ansigt er dit og ingen andens, og sådan skal det være. Mit ønske med bogen her er at hjælpe dig med at forstærke og udvikle din personlige stil – og at opfordre til at lege og eksperimentere. Jeg er overhovedet ikke perfekt, jeg hader ofte mit udseende og forstår ikke, hvorfor jeg i en alder af 31 stadig har bumser (?). I mange år syntes jeg, at mit hoved var rundt som en bowlingkugle (hvilket det var), og jeg slap ikke af med hvalpefedtet i ansigtet før i starten af 20’erne. Gud, hvor var det frustrerende. Når jeg smiler, forsvinder mine øjne, og egentlig kunne jeg spare mange penge på mascara og øjenskygge, for man kan jo alligevel ikke se, jeg har det på, når jeg griner, og det gør jeg virkelig ofte. Mit ene øjenbryn sidder højere end det andet – men kun på fotos (SÅ mærkeligt, ej det er SÅ mærkeligt faktisk!). Jeg har studeret mit ansigt i spejlet talløse gange, og jeg ved, at jeg kan små tricks og fifs, enhver kvinde burde kende, og som redder én gang på gang. Det er dem, jeg vil dele med dig her. Jeg håber, du vil nyde denne bog og alle de timer foran spejlet, den lægger op til, lige så meget, som jeg har elsket arbejdet med den.

6


MAKEUP Før jeg overhovedet var gammel nok til at gå med makeup, var jeg draget af makeuppens udtryksform. At man kunne skabe forskellige personer, ansigter og figurer ved hjælp af simple midler. Som lille pige elskede jeg at klæde mig ud. At gå på loftet og rode i min mors gamle kasser med tøj. Jeg klædte mig ud som fin dame med perlekæder og broderede kjoler eller som hippie med store solbriller og trompetbukser. Og det var ikke uden formål – min storesøster og jeg brugte de figurer, vi havde skabt, og lavede stribevis af forestilinger, som vi opførte for min mor og far. Det var sådan, makeuppens forunderlige verden og magt åbnede sig for mig – gennem leg.

9


Inden jeg fik set mig om, var jeg purung teenager, og jeg brugte mange aftener på badeværelset med at lægge den ene eller anden skøre teatermakeup. Den ene aften var jeg indianer, den næste Marilyn Monroe og den tredje geisha, hvad som helst – bare det var vildt. Jeg sminkede mig og rendte derefter op til min mor i stuen og viste stolt resultatet frem, for derefter at gå ned på mit værelse i kælderen og tage det af og begynde på et nyt ansigt, en ny figur.

Lyset, Publikum, musikken ... Meget tidligt kom jeg ind i den professionelle, kommercielle danseverden. Allerede som 13-årig optrådte jeg til modeshows med de store professionelle Stepz-piger fra danseskoleforstander Helen Dohlmanns danseteam. Det var en verden, hvor vi fik lagt makeup i alle afskygninger, og selvom jeg stadig var ”barn”, sugede jeg det til mig. Der gik ikke lang tid, før jeg blev en del af de voksne og dansede side om side med dem. Jeg var cirka 15, da jeg for alvor kunne tjene gode penge på at danse og drog på tour i ind- og udland. Vi stod ofte selv for kostumer og ideer til looket, som vi skulle bære på scenen. Det var en kreativ tid, og jeg befandt mig i et slaraffenland af glimmer og udklædning. Det var i 90’erne, dancemusikken var på sit højeste, og stilen var et miskmask af mærkelige klæd-ud-dragter og temaer. Det var tiden, hvor man havde cykelshorts på i skole, hvor Aqua var hotte, og hvor vi optrådte udklædt som djævle, cowboydere, militærpiger og Moulin Rouge femmes fatales. Jeg lavede det, jeg elskede – var kreativ, og der var ingen regler. Vi stod selv for koreografi, makeup og tøj. Vores ambitioner var tårnhøje – vi skulle fornye os hele tiden. Jeg levede for sceneshowet. Lyset, publikum, musikken. Det at sammensætte et show med alt fra overordnet look til de enkelte rekvisitter var en

10


rejse i fantasiens verden. Mine ideer var altid vilde, ofte for vilde. Der var jo intet budget. Vi syede selv tøjet og investerede i rekvisitter som stokke, barstole, fjer og rhinstene. Det var det hele værd.

Britneys rhinstensdragt Vi var MTV-generationen, der fandt inspiration ved at betragte de internationale popstjerner. Britney var især et hit – jeg husker stadig, da hun optrådte til MTV-awards i en gennemsigtig dragt med rhinstene, der sad som limet på huden. Vi sad klistret til skærmen! Sådan en dragt måtte vi også ha’!!! Vi lod os inspirere, og nu skulle vi så finde vores egen måde at kreere looket på. Efter mange forsøg med forskellige lime og rhinstene fandt vi ud af, at DUO-øjenvippelimen var et hit (den lim, man bruger til falske øjenvipper). Rhinstenene sad fast på huden og blev der, når man brugte den lim. Vi limede stenene i ansigtet – lavede kunstværker, syntes vi selv. Det lignede på ingen måde Britneys dragt, og det skulle det heller ikke – det væsentlige er, at vi havde et udgangspunkt, en inspirationskilde, og ud fra den kreerede vi vores eget. Vi lavede show efter show med rhinstene og pailletter limet i ansigtet. Makeup er en kreativ udtryksform, og det er vigtigt at prøve sig frem og gøre det til en leg. Sminke kan vaskes af igen, og øvelse gør dig til mester. Og gennem øvelsen, finder du frem til, hvad der klæder dit ansigt og din personlighed bedst. Da jeg var teenager, drømte jeg, at jeg skulle være popstjerne – tournere verden rundt, skabe banebrydende sceneshows med vilde kostumer og ekstravagant koreografi. Jeg har aldrig rigtig sunget eller haft et drive i den retning, men det var sangerinde, man skulle være, hvis man ville have et sceneshow med gang i – et hvor folk

13


blev underholdt, glemte deres problemer i et par timer og tog en visuel verden ind. Jeg ville underholde. Sanger blev jeg ikke, og det var heller aldrig en ting, jeg gik målrettet efter (jeg gik selvfølgelig til kor en overgang, men ”Kumbaya My Lord” og ”Kama kama daun du bi du daun daun” var nok ikke lige det, der skulle til for at blive soloartist). Derimod var jeg god til at danse. Rigtig god. Jeg gjorde det hver dag og levede et liv, hvor danseskolerne optog al min fritid. Og jeg blev belønnet for den energi og for mit drive – jeg blev hyret til jobs uden at skulle gå til audition, og jeg manglede bestemt ikke arbejde. Jeg dansede mig faktisk ind i underholdningsbranchen. Det ene førte til det andet, og inden jeg vidste af det, kunne jeg skrive tv-værtinde, radio-værtinde, koreograf, tilrettelægger og skuespillerinde på cv’et. Det er nu ved at være nogle år siden, at jeg skiftede kurs, og dansen blev sekundær. Jeg tænker tilbage på årene som danser med den største glæde. Folk spørger ofte, om jeg savner det. Og det gør jeg, men jeg er også påpasselig med at bruge ordet savn, for det kan betyde en knude i maven, et ønske om at vende tilbage, og sådan tænker jeg ikke på det. Jeg er glad, hvor jeg er nu, dansen førte mig herhen, og for det kan jeg kun være taknemmelig. Men ret skal være ret, og der er ting, jeg godt kan savne. Det lyder måske mærkeligt, men for eksempel den tunge kraftige makeup og de lange timer ved sminkebordet, hele det kreative univers, hvor man kan skeje ud og være too much. For at komme den trang til livs, lægger jeg ofte min makeup selv, når jeg skal til events med rød løber, eller jeg lægger makeup på mine veninder, hvis vi skal noget spektakulært.

14


Have fun! I denne del af bogen – kapitlerne om makeup – vil jeg rigtig gerne dele ud af den viden, jeg har fået fra de glade dansedage, men også fra den verden, jeg befinder mig i i dag. Jeg vil vise dig, hvordan jeg lægger min makeup til hverdag, til fest og til rød løber på en måde, så du kan gøre kunsten efter selv. Men mest af alt vil jeg gerne inspirere dig og forhåbentlig få dig til at tage makeuppenslen frem og ikke være bange for at lægge en grøn øjenskygge, selvom du aldrig havde troet, du kunne finde på det. Makeup kan vaskes af, og det er gennem fejlene, man finder det personlige twist.


Smokey Eyes Smokey eyes går aldrig af mode. De kan bruges til enhver festlig lejlighed og endda til hverdag, hvis man bruger lysere toner. Teknikken er uundværlig og giver uanede muligheder. Du kan bruge alle farver, og det er en vinder hver gang. Klassikeren er den sorte og grå, som er meget intens.

Step-by-step-guide til looket:

1.

Marker globelinjen med din blenderpensel og grå øjenskygge.

2.

Mal derefter hele øjenlåget med din øjenskyggepensel og sort øjenskygge.

3.

Læg sort øjenskygge under øjet med en smallere øjenskyggepensel.

4.

Tegn øjets nederste våde kant op med en sort kohlblyant.

NB! Til at afslutte looket har jeg lagt lyserød-pink rouge og en klar lipgloss.

110


Tips // SMOKEY EYES

Smokey eyes må ikke se for perfekte ud. Det må gerne ligne, at du har sovet med makeuppen på. Det look skaber du nemt ved at bruge en fedtet og blød sort kohl (Chanel og MAC laver fx en sort kohl, der er meget blød i konsistensen). Tegn godt under øjet og kør henover det med en ren øjenskyggepensel. Tegn også godt over øjet ved vippekanten og på hele låget med kohlen og kør efter med en øjenskyggepensel for ligesom at ”viske det ud” og tone det på plads. Effekten bliver meget hård og rock’n’roll-agtig.

For et endnu mere sexet og dramatisk look kan du påføre en sort streg med en kohlblyant i den våde kant under øjet. Det forstærker din øjenfarve og indrammer øjet.

Du kan tegne en streg langs den øverste vippekant med den sorte kohl for at få et endnu hårdere udtryk.

Christianes beautybog  

Af Christiane Schaumburg-Müller. Christiane Schaumburg-Müller har elsket at lege med makeup og hår, siden hun lærte at gå, og særligt i åren...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you