Page 1

Figura Play FANTASIERIJK SPELEN


OVER BOERPLAY Als professioneel ontwerper en inrichter van (speel)ruimte weten wij hoe belangrijk een aantrekkelijk ingerichte ruimte is voor mens en omgeving. We richten de algemene (buiten)ruimte, zoals openbare speel- en beweegplekken, schoolpleinen, speeltuinen en recreatieplekken in, met aantrekkelijke ontwerpen die zijn afgestemd op zowel doelgroep als omgeving. Met een aantrekkelijke ruimte nodigen we mensen uit om meer buiten te bewegen. Bewegen is plezier. Voor iedere leeftijd, voor iedere generatie. Het is belangrijk dat kinderen veel buiten spelen. Kinderen spelen overal. Kinderen hebben het liefst speelruimte die

2

hen uitdaagt. Goede speelruimte geeft kinderen aanleiding om op hun eigen manier te spelen en te doen wat past bij hun ontwikkeling. Op een goede speelplek moeten kinderen hun eigen spel kunnen spelen. Kinderen kijken op hun eigen manier naar de ruimte. Voor kinderen is buiten ĂŠĂŠn grote speelplek. Elke ruimte biedt eigen mogelijkheden en uitdagingen. En daarom kijken wij door de ogen van de gebruiker, kijken wij door de ogen van het kind. Wij baseren ons op de visie van Bertus Mulder die 4 speltypes definieert, namelijk rauwers, douwers, bouwers en schouwers.


FANTASIE EN SPELENDERWIJS LEREN

Spelen is essentieel voor de motorische, sociaalemotionele, cognitieve en morele ontwikkeling van een kind. Het is de belangrijkste dagbesteding en essentieel om alle vaardigheden te ontwikkelen om goed kunnen functioneren als mens.

Motoriek (1)

We kennen de grove en de fijne motoriek. De grove motoriek betreft lichaamscoördinatie, de balans en het voortbewegen. Bij de fijne motoriek gaat het vooral om het functioneren van de handen. Kinderen ontwikkelen hun motoriek vooral tijdens spontane activiteiten, zoals spelen. Een goede fysieke en motorische ontwikkeling heeft een positieve invloed op schoolprestaties. Voor kinderen is het tijdens de schoolperiode noodzakelijk om te bewegen.

Nieuwsgierigheid, fantasie en spel (2)

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Ze willen alles begrijpen en kunnen verklaren. Dankzij het fantasiespel leert een kind de tegenstelling tussen wel en niet reëel. Dit stimuleert dus het ‘echte leren’ van kinderen.


Kinderen krijgen grip op de wereld door fantasiespel. Ze imiteren hun ouders en leren die gebeurtenissen die met fantasiespel verwerken. Zoals een bezoekje aan de supermarkt of vallen met de fiets. Door na te spelen leert een kind omgaan met gevoelens, ontwikkelen ze al doende hun communicatieve vaardigheden en leren zich te verplaatsen in de ander. Fantasiespel helpt kinderen te leren hoe de wereld in elkaar zit. Kinderen beginnen met fantaseren wanneer ze rond de 18 maanden oud zijn. Dankzij fantasiespel ontdekt een kind mogelijkheden en bedenkt het oplossingen. Het leert omgaan met heftige gevoelens en verwerking van gebeurtenissen. Het oefent de omgang met sociale situaties. In fantasiespel worden belangrijke sociale vaardigheden, zoals het sociaal inzicht en de empathie ontwikkeld. Een kind verzint iets, stelt zich iets voor. Het bedenkt hoe iets kan zijn, voor zichzelf en de ander. Een kind anticipeert hierop, oefent met reacties, oefent met gedrag zoals het die later ook in echte situaties kan gebruiken. Met fantasiespel ontdekken kinderen dus de voorwaarden voor goed sociaal contact. Hoe meer een kind oefent in fantasiespel, hoe “Het samen spelen, samenwerken, overleggen en wisselen van rollen, vraagt van kinderen conceptuele, symbolische, communicatieve en sociale vaardigheden. Hierdoor kunnen kinderen optimaal bezig zijn met de vorming en ontwikkeling van begrippen, executieve functies (uitvoerende aandacht) en het vermogen om je te verplaatsen in anderen”. Jenthe Baeyens

4

“Kleuters hebben 360 uur nodig om 16 letters te leren, en dan kunnen ze nog niet lezen. Dat is 22 uur per letter. En dat terwijl een kind dat aan lezen toe is in 40 uur alle letters kent en ook nog eens kan lezen”. (ontwikkelingspsycholoog Ewald Vervaet in de Volkskrant 22 nov 2010)

meerhet leert zich in te leven in de ander. Met doen alsof kunnen kinderen op hun eigen manier de omringende wereld tegemoet treden en zelf bepalen wat er gebeurt. Als tijger, prinses, politieagent of Bob de Bouwer uiten kinderen hun ideeën, gedachten, gevoelens, dromen en wensen. Geïnspireerd door prentenboeken, verhalen, filmpjes en gebeurtenissen uit het dagelijks leven, creëren kinderen rollen en verhalen die steeds opnieuw worden gespeeld en met nieuwe elementen worden verrijkt. Ze herleven vertrouwde, en bekende ervaringen, stellen zich nieuwe vragen, wisselen ideeën uit en ontdekken weer nieuwe dingen. Alles is mogelijk in hun fantasie. Bekend wordt gemengd met nieuw. Piraten ontdekken nieuwe landen die verdacht veel lijken op het vakantieland waar kinderen recent zijn geweest. De verhalende vorm van het spel is een krachtig middel om zichzelf en de wereld te verkennen en beter te leren begrijpen. Het ontstaan van een verhaal met hoofdrolspelers, geeft het spel inhoud en is de basis van het interactieve rollenspel. Tijdens het spelen ontwikkelen kinderen taal als overdrachtsmiddel naar andere kinderen. Met taal wordt spelen leuker. Taal verrijkt het spel en biedt nieuwe mogelijkheden.


Cognitive ontwikkeling (3)

In de leeftijd t/m 7 jaar, worden de structuren in de hersenen voor 95% vastgelegd. Voor optimale ontwikkeling van de hersenen geldt dat de omgeving uitdagend/inspirerend moet zijn. Er moet gelegenheid zijn om te experimenteren. Kinderen hebben aanmoediging nodig in het blijven proberen en het prikkelen van hun fantasie. De hersenen kennen verschillende momenten waarop zij een extra ontwikkelingssprong kunnen maken. De zogenoemde sensitieve perioden. Kinderen kunnen pas iets nieuws leren als hun hersens daar biologisch gezien klaar voor zijn.

Morele ontwikkeling (4)

De morele ontwikkeling gaat over het onderscheid tussen goed en fout. De interactie tussen opvoeder en kind is zeer bepalend voor kinderen om moreel handelen te komen. Jonge kinderen houden zich aan geldende regels die zijn aangeleerd met beloning en straf. Door samen te spelen met andere kinderen herkennen zij de aangeleerde regels en ontdekken ook de waarde ervan. Pas vanaf de puberteit ontwikkelen kinderen morele principes die los kunnen staan van opvoeders en leeftijdsgenoten. Spelen en vooral samenspelen helpt kinderen in het ontwikkelen van hun morele kompas.

5


6


FIGURA PLAY Figura Play is een speels en leerzaam programma, ontwikkelt om alle kinderen lekker te laten spelen, maar ook hun eigen verhalen te laten creëren. Met speeltoestellen in een mooie en gevarieerde kleurstelling en onderscheidend design. Het speelse programma is speciaal ontworpen voor de kleinsten onder ons. Het programma heeft vloerhoogten van 59 cm, 95 cm en 145 cm, zodat Figura Play gewoon op gras geplaatst mag worden. Maar nog leuker is het op figuratieve ondergronden te plaatsen, zodat kinderen nog meer kunnen fantaseren. Wil je weten welke mogelijkheden we hebben? Vraag het één van onze adviseurs. Figura Play wordt standaard geleverd met staanders van gecoat aluminium of gerecycled kunststof. Maar kan ook worden uitgevoerd in andere materialen; FSC® gecertificeerd massief verduurzaamd grenenhout, FSC® gecertificeerd hardhout en roestvast staal. De toestellen zijn compact en hebben daarom een minimale valzone nodig. Speeltoestellen uit de Basic Play lijn zijn complementair aan de speeltoestellen van Figura Play zodat je eindeloos kunt combineren.

Speelhuisje Alquezar BBI.202.HBR

4 - 12 Jaar

1,3 m

4,8 x 4,0 x 2,5 m

7,6 x 6,9 m

7


Materiaal staanders Verkrijgbaar in deze staandervarianten. Staat de staander van jouw keuze er niet bij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

B

Gecoat aluminium RAL 9005

E

FSC gecertificeerd FSC gecertificeerd massief grenenhout hardhout (100% (70% FSC) FSC)*

LEGENDA

U

D



Gerecycled kunststof

V

Roestvast staal

Glijbaan

Minimale leeftijd waarvoor het toestel geschikt is. De lengte, breedte en hoogte van het toestel.

De maximale valhoogte van het toestel. De vereiste obstakelvrije zone rondom het toestel.

Glasvezel versterkt polyester (Oranje RAL 2003)

Roestvast staal (optioneel)

Gemakkelijk toegankelijk

INTERACTIEVE TRAP

GEMAKKELIJK TOEGANKELIJK Spelen is voor iedereen, ongeacht fysieke of verstandelijke vaardigheden. Ook voor inclusief spelen biedt Figura Play diverse oplossingen en elementen die geschikt zijn om ook minder valide kinderen een fijne en veilige speelplek te bieden. Zo zijn veel speeltoestellen uit de Figura Play-lijn voorzien van gemakkelijke toegankelijke opgangen, een opvallende kleurstelling en speelwaarden op grondniveau. Een speelplek met Figura Play is optimaal speelplezier, voor alle kinderen.

8

De interactieve trap is voorzien van verlichting en geluid. Door te draaien aan de zwengel aan de zijkant van de trap, voorzie je deze van stroom. Ga vervolgens op de treden te staan en activeer de trap.


WIE EET WAT? Rondom de boerderij leven verschillende dieren. En deze dieren eten allemaal verschillende dingen. Zo zijn er vleeseters, planteneters of alleseters. Een uil eet bijvoorbeeld graag een muisje en een koe eet graag gras. Weet jij wat door welk dier wordt gegeten?

antwoord: kaas-muis, worm-kip, maisvarken, bot-hond, wortel-konijn 9


ONDERTUSSEN ROND DE BOERDERIJ... < 0,6 M

Speelhuisje Lanuza BBI.115.H

Speelse details voor rollenspel

1 - 12 Jaar 1,6 x 1,5 x 1,8 m < 0,6 m 4,6 x 4,5 m Gemakkelijk toegankelijk

10


Speelhuisje Cudillero

bloemschikken

opstapje of bankje

< 0,6 M

BBI.103.HBP

3 - 8 Jaar 2,4 x 1,7 x 2,2 m < 0,6 m 5,3 x 4,6 m Gemakkelijk toegankelijk

Speelhuisje Frias BBI.104.HBP

3 - 8 Jaar 2,2 x 3,1 x 2,2 m < 0,6 m 6,1 x 5,3 m Gemakkelijk toegankelijk

11


Speelhuisje Barruera BBI.201.HBP

< 0,6 M 3 - 8 Jaar 4,2 x 2,6 x 2,2 < 0,6 m 7,1 x 5,5 m Gemakkelijk toegankelijk

Boter, Kaas en Eieren

Veerelement Kat

BBP.090.1B

12

BBP.011.5K

1 - 8 Jaar

n.v.t.

1 - 6 Jaar

0,5 m

0,9 x 0,2 x 1,3 m

3,9 x 3,1 m

0,5 x 0,4 x 1,0 m

Ã&#x2DC; 3,8 m


Speelkasteel Muiderslot

Speelkasteel Castelvecchio

BBI.103.CBP

< 0,6 M

BBI.104.CBP

3 - 8 Jaar

< 0,6 m

3 - 8 Jaar

< 0,6 m

2,3 x 1,7 x 2,1 m

5,3 x 4,6 m

3,1 x 2,2 x 2,1 m

6,1 x 5,3 m

Gemakkelijk toegankelijk

Veerelement Zwaan

Gemakkelijk toegankelijk

Speelkasteel Beaumaris BBI.201.CBP

BBP.011.4K

1 - 6 Jaar

0,5 m

3 - 8 Jaar

< 0,6 m

0,7 x 0,4 x 0,9 m

Ã&#x2DC; 3,8 m

4,1 x 2,5 x 2,1 m

7,1 x 5,5 m Gemakkelijk toegankelijk

13


WOORDZOEKER K KN GRO

RUG IMMEN RREN N UZIEK

antwoord: bloem


Speelkasteel Marienburg BBI.100.CBP

trap met spellen en beestachtige geluidseffecten ď&#x20AC; *

< 1,0 M

1 - 8 Jaar 2,8 x 2,5 x 2,5 m < 1,0 m 5,7 x 5,4 m Gemakkelijk toegankelijk

uitdagende ladder

Speelkasteel Kaiserburg BBI.110.CBP

1 - 8 Jaar 2,9 x 1,8 x 2,5 m < 1,0 m 5,7 x 4,7 m Gemakkelijk toegankelijk

* optioneel

16


Speelkasteel Margat BBI.105.CBP

3 - 8 Jaar 3,0 x 2,0 x 2,5 m < 1,0 m 6,0 x 5,0 m

kies je het net?..

< 1,0 M

Gemakkelijk toegankelijk

...of de ladder!

Speelkasteel Loevestein BBI.102.CBP

3 - 8 Jaar 2,8 x 1,8 x 2,5 m < 1,0 m 5,7 x 4,7 m Gemakkelijk toegankelijk

17


Speelkasteel Coburg BBI.109.CBP

< 1,0 M

4 - 12 Jaar 3,0 x 2,2 x 2,5 m < 1,0 m 6,0 x 5,2 m

speelse details

Speelkasteel Gravensteen BBI.202.CBP

4 - 12 Jaar 4,5 x 2,5 x 2,1 m < 1,0 m 7,1 x 5,5 m Gemakkelijk toegankelijk

18


Speelhuisje Santillana

Speelhuisje Albarracin

BBI.100.HBP

BBI.102.HBP

Gemakkelijk toegankelijk

1 - 8 Jaar

< 1,0 m

3- 8 Jaar

< 1,0 m

2,9 x 2,5 x 2,5 m

5,7 x 5,4 m

2,9 x 1,8 x 2,5 m

5,7 x 4,7 m

Speelhuisje Grazalema

Speelhuisje Sentenil

BBI.105.HBP

BBI.109.HBP

< 1,0 M

Gemakkelijk toegankelijk

Gemakkelijk toegankelijk 3 - 8 Jaar

< 1,0 m

4 - 12 Jaar

< 1,0 m

3,0 x 2,0 x 2,5 m

6,0 x 5,0 m

3,0 x 2,2 x 2,5 m

6,0 x 5,2 m

Speelhuisje Tejeda

Tweepersoonswip

BBI.110.HBP

BBP.010.1B

1 -8 Jaar

< 1,0 m

3 - 8 Jaar

0,85 m

3,0 x 2,7 x 2,5 m

6,0 x 5,7 m

3,0 x 0,3 x 0,8 m

5,0 x 2,3 m

Gemakkelijk toegankelijk

19


Vogelnestschommel

Peuterschommel met bandzitje

BBP.030.2B

BBP.031.1B

4 - 12 Jaar

3 - 8 Jaar

3,4 x 1,4 x 2,2 m

1,9 x 0,2 x 1,8 m

1,3 m

1,0 m

7,0 x 4,2 m

6,3 x 2,6 m

Dubbele Schommel

Dubbele Schommel 2,7 m BBPE034.1B

BBP.030.1B

20

4 - 12 Jaar

4 - 12 Jaar

3,4 x 1,4 x 2,2 m

3,5 x 1,7 x 2,7 m

1,3 m

1,5 m

7,3 x 4,0 m

8,2 x 6,4 m


21


Speelkasteel Colchester BBI.107.CBP

1 - 12 Jaar 3,7 x 3,6 x 2,5 m 1,3 m 6,6 x 6,4 m Gemakkelijk toegankelijk

< 1,5 M Speelkasteel Akershus BBI.106.CBP

4 - 12 Jaar 3,6 x 2,7 x 2,5 m 1,3 m 6,7 x 5,7 m Gemakkelijk toegankelijk

22


De kleren van de prinses. De prinses is haar kleren vergeten en ze moet vanavond naar een koninklijk feestje. Welke kleren zou jij aantrekken? Teken deze op de prinses.

Balansbalk Duo

Balansbalk Solo

BBP.045.2B

BBP.045.1B

4 - 12 Jaar

4 - 12 Jaar

2,3 x 0,1 x 0,3 m

3,7 x 1,7 x 0,4 m

0,25 m

0,4 m

5,3 x 3,1 m

6,7 x 4,7 m

23


SpeelKasteel Kwydzin

SpeelKasteel Bodiam

BBI.108.CBP

BBI.101.CBP

<150 CM 24

4 - 12 Jaar

4 - 12 Jaar

3,8 x 2,2 x 3,0 m

4,1 x 3,7 x 3,0 m

< 1,5 m

< 1,5 m

6,9 x 4,9 m

7,2 x 6,8 m

Gemakkelijk toegankelijk

Draaimolen

Duizel

BBP.050.4B

BBP.050.1B

1 - 12 Jaar

2 - 8 Jaar

1,5 x 1,5 x 0,8 m

0,3 x 0,3 x 1,1 m

0,5 m

0,3 m

5,5 x 5,5 m

3,3 x 3,3 m


Speelkasteel Gravensteen BBI.202.CBR

4 - 12 Jaar 4,7 x 4,0 x 3,0 m 1,3 m 6,9 x 7,6 m

< 1,5 M

Gemakkelijk toegankelijk

Speelkasteel Bran BBI.200.CBP

1 - 12 Jaar 5,0 x 4,1 x 3,0 m < 1,5 m 8,0 x 7,2 m Gemakkelijk toegankelijk

25


Duikel Solo

Duikel Trio BBP.040.4B

<150 CM

4 - 12 Jaar

4 - 12 Jaar

2,5 x 0,1 x 1,9 m

1,9 x 0,9 x 1,3 m

1,43 m

0,98 m

5,5 x 3,0 m

3,9 x 3,0 m

Speelkasteel Wawel BBI.203.CBP

1 - 12 Jaar 5,2 x 4,6 x 3,0 m < 1,5 m 8,3 x 7,7 m Gemakkelijk toegankelijk

26

BBP.040.1B


Verbind de punten 17

18 19 20 21

16

24 25

15

22 23

14 1

2

3

55

5

4

6

9

7 8

28

26 27

30 31

13

10

29

12

11

32

54

50

34

33

35

38 39

36 37

42

40 41

43

44

49 48

51 47

53

52 46

45

27


Speelhuisje Teruel BBI.200.HBR

1 - 12 Jaar 5,2 x 4,2 x 3,0 m < 1,5 m

<150 CM

8,1 x 7,3 m Gemakkelijk toegankelijk

Speelhuisje Xativa BBI.203.HBP

1 - 12 Jaar 5,2 x 4,6 x 3,0 m < 1,5 m 8,3 x 7,7 m Gemakkelijk toegankelijk

28


Speelhuisje Albarracin BBI.101.HBP

Speelhuisje Roses BBI.106.HBP

Gemakkelijk toegankelijk 4 - 12 Jaar

<1,5 m

4 - 12 Jaar

1,3 m

3,8 x 2,1 x 3,0 m

6,9 x 5,2 m

3,6 x 2,7 x 2,5 m

5,6 x 5,7 m

Speelhuisje San Andres

Speelhuisje Tazones BBI.108.HBP

< 1,5 M

BBI.107.HBP

Gemakkelijk toegankelijk 1 - 12 Jaar

1,3 m

4 - 12 Jaar

< 1,5 m

3,6 x 3,4 x 2,5 m

6,6 x 6,4 m

6,9 x 6,5 x 4,1 m

7,2 x 6,8 m

Speelhuisje Teruel

Speelhuisje Alquezar

BBI.200.HBP

BBI.202.HBP

Gemakkelijk toegankelijk

Gemakkelijk toegankelijk

1- 12 Jaar

< 1,5 m

4 - 12 Jaar

1,3 m

5,1 x 4,1 x 3,0 m

8,0 x 7,2 m

4,6 x 3,8 x 2,5 m

7,5 x 6,6 m

29


VALONDERGRONDEN Figura Play is zo ontworpen dat een ondergrond van gras volstaat. Daarnaast zijn er natuurlijk vele andere soorten valondergronden, zoals (gekleurd) kunstgras of rubberen gietvloeren voorzien van speelse motieven. Zie het overzicht van de mogelijke valondergronden en hun bijbehorende valdemping. Valhoogte

Gras**

Harde ondergronden (beton, asfalt, harde aarde ea)

Rubber Gietvloer

EPDM Tegels

Kunstgras

Tigermulsch

EPDM/ Tigermulsch

Zand

Houtsnippers / Decowood

Boomschors

< 0,6 m

ja

ja *

40 mm

40 mm

T-25

TM-50

TM-60

300 mm

300 mm

300 mm

< 1,0 m

ja

x

40 mm

40 mm

T-25

TM-50

TM-60

300 mm

300 mm

300 mm

< 1,2 m

ja

x

40 mm

40 mm

T-25

TM-50

TM-60

300 mm

300 mm

300 mm

< 1,3 m

ja

x

60 mm

40 mm

T-25

TM-50

TM-60

300 mm

300 mm

300 mm

< 1,5 m

ja

x

60 mm

65 mm

T-35

TM-50

TM-60

300 mm

300 mm

300 mm

< 1,6 m

x

x

60 mm

65 mm

T-35

TM-50

TM-60

300 mm

300 mm

300 mm

< 1,7 m

x

x

80 mm

65 mm

T-35

TM-60

TM-80

300 mm

300 mm

300 mm

< 1,8 m

x

x

80 mm

65 mm

T-45

TM-60

TM-80

300 mm

300 mm

300 mm

< 2,0 m

x

x

80 mm

65 mm

T-45

TM-60

TM-80

300 mm

300 mm

300 mm

< 2,1 m

x

x

80 mm

duplex

T-45

TM-PP-75

TM-80

310 mm

310 mm

310 mm

< 2,2 m

x

x

100 mm

duplex

T-70

TM-PP-75

TM-100

320 mm

320 mm

320 mm

< 2,4 m

x

x

100 mm

duplex

T-70

TM-PP-75

TM-100

340 mm

340 mm

340 mm

< 2,7 m

x

x

120 mm

duplex

T-70

TM-PP-95

TM-120

370 mm

370 mm

370 mm

< 2,8 m

x

x

120 mm

duplex

T-90

TM-PP-95

TM-120

380 mm

380 mm

380 mm

< 3,0 m

x

x

140 mm

duplex

T-90

TM-PP-105

TM-140

400 mm

400 mm

400 mm

30

*

Indien sprake van een gedwongen beweging is een harde ondergrond uitgesloten en is

valdemping voor ten minste 1,0 m noodzakelijk.

**

Mits de ondergrond vrij is van kiezel en puin.


w=l

Rebus

-pe

s=i

-t

d=s

er=l ...

antwoord: er was eens...

Doolhof “Help de muis” Waar is mijn kaas? Ik zag hem net nog...

31


DUURZAAMHEID “Wij zijn onderdeel van de maatschappij. Daarom is het voor ons logisch om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen”. Duurzaamheid betekend voor ons:

LEEFBAARHEID

WERKGELEGENHEID

Het realiseren van een uitdagende speelplek die veel wordt gebruikt, draagt bij aan de leefbaarheid van de omgeving. Mensen zullen elkaar weer treffen, ontmoeten en leren kennen. Een dergelijke speelplek genereert duurzame betrokkenheid.

Voor ons is duurzaamheid óók werkgelegenheid voor de collega's die bij ons werken. Zo dragen wij bij aan een leefbare maatschappij. Wij geloven in een goede toekomst voor de maakindustrie in Nederland, door te blijven investeren in innovatie en flexibiliteit. Hierdoor zijn wij in staat, ook op langere termijn, banen te creëren en voldoen wij aan onze zorgplicht, ten aanzien van de maatschappij waarin wij werken.


EIGEN PRODUCTIE EN ONTWERP

Als een van de weinige leveranciers in Nederland produceren en assembleren we onze toestellen in Nederland. We hebben een eigen productielocatie in Nieuwendijk, centraal gelegen in het midden van het land. Wij produceren lokaal en betrekken onze grondstoffen en halffabricaten ook lokaal, met een positieve impact op de emissie CO2. Een uniek voordeel. Onze toestellen ontwerpen en ontwikkelen wij zelf. Bij het ontwerp zijn de hoogste Nederlandse duurzaamheidsnormen (boven EU-niveau) het uitgangspunt. Wij voldoen aan de voorgeschreven duurzaamheidscriteria, opgesteld door Pianoo.

Wij ontwerpen onze toestellen zo dat deze na plaatsing weinig onderhoud nodig hebben. In combinatie met een lange levensduur wordt er geprofiteerd van lage life cycle costs. Zo blijft er meer geld beschikbaar voor nieuwe speelruimte. Alle door ons ontworpen speelruimte voldoet aan het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen. Alle speeltoestellen worden geleverd met een certificaat van goedkeuring conform NEN-EN 1176.


ALGEMENE VOORWAARDEN • • •

Op al onze aanbiedingen, overeenkomsten et cetera zijn onze ‘Algemene verkoop-, levering- en betalingsvoorwaarden’ van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Tilburg. Waar relevant zijn onze producten gecertificeerd conform EN1176 of EN1177. Maat-, model-, materiaal- en constructiewijzigingen zijn voorbehouden.

AANBIEDINGEN • •

Aanbiedingen zijn geheel vrijblijvend en blijven tot 3 maanden na afgifte geldig. Aanbiedingen blijven ons eigendom, evenals verstrekte ontwerpen en tekeningen.

PRIJZEN EN KOSTEN • • • • • •

Prijzen in euro’s exclusief btw. Prijzen geldig t/m het einde van het lopende jaar. Prijswijzigingen voorbehouden. Verzendkosten bedragen 5%, met een minimum van € 75,Leveringen boven € 5.000,00 zijn franco. Bij bestellingen onder € 500,00 brengen wij € 25,00 administratiekosten in rekening.

ONDERHOUD EN ONDERDELEN • • •

Onderhoud conform toestel specifieke onderhoudsvoorschriften. Onderdelen over het algemeen direct leverbaar uit magazijn, tenzij anders aangegeven. Onderhoud door BOERplay uit te voeren op basis van materiaalkosten en uurtarief of door middel van een onderhoudscontract.

FACTURERING, BETALING, EIGENDOMSOVERDRACHT EN RISICO • • • • •

Onze standaard betalingstermijn is 30 dagen na levering, c.q. plaatsing. Voor projecten groter dan € 75.000,- geldt betaling ad 50% na verstrekking opdracht en het restant 30 dagen na plaatsing Voor custom projecten geldt betaling ad 50% bij opdracht en het restant 30 dagen na plaatsing. BOERplay blijft eigenaar tot betaling is verricht. Na aflevering van de producten gaat het risico van de producten over op de koper.

LEVERING EN MONTAGE • • • • • • • •

• • • •

Levering is op één adres, bereikbaar voor een vrachtauto. Afname is verplicht in de overeengekomen leverweek. Wij adviseren om de montage door onze deskundig opgeleide medewerkers uit te laten voeren in verband met de complexiteit en speciale technieken. Wij adviseren om eerst een cunet uit te graven, daarna het toestel te plaatsen en vervolgens valdempende ondergrond aan te brengen. Montage in asfalt wordt alleen in overleg uitgevoerd. Montage wordt uitgevoerd conform geldende veiligheidsregelgeving. Veiligheid en duurzaamheid worden alleen gegarandeerd bij montage door BOERplay. Montage is exclusief schone grond verklaring. Overtollige grond blijft eigendom van opdrachtgever. Het tijdelijk handelingskader hergebruik PFAS houdende grond vereist dat grond bemonsterd dient te worden voordat overtollige grond verplaatst mag worden. Dit geldt ook voor kleine partijen en voor partijen die normaliter binnen dezelfde gemeente zonder nader onderzoek konden worden hergebruikt op een locatie met dezelfde bodem kwaliteitsklasse. Montageprijzen zijn inclusief reistijd, pre-montage, exclusief rijplaten en herstel van straatwerk. Minimale montagekosten zijn € 500,00. Montagehandleiding en logboek worden bij montage aangeleverd. Montagekosten volgens opgave prijslijst, alleen geldig in Nederland en België.


INSTALLATIEPLEK • • • • • •

We gaan ervan uit dat de installatieplek vrij is van los oppervlaktemateriaal (schors, grind, straatwerk, e.d.), vrij is van obstakels in de ondergrond (puin, wortels, kabels, e.d.) en goed bereikbaar is voor vrachtauto en (hijs-)kraan. We verwachten dat de opdrachtgever informatie verstrekt over de indeling van de speelplaats, de aanwezigheid van objecten in de ondergrond, de aard van de valdempende ondergrond e.d. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade van welke aard dan ook in geval van geen of onjuiste informatie over de installatieplek. Wij zijn gerechtigd om in een dergelijke situatie meerwerk en/of gederfde uren in rekening te brengen. Wij gaan ervan uit dat wij de verplichte klic-melding verzorgen. Wij rekenen € 90,00 per locatie. De genoemde prijzen zijn exclusief bouwhekken, rijplaten et cetera, tenzij anders aangegeven.

TOESTELAANPASSINGEN •

Op verzoek van de klant kunnen we een toestel aanpassen. In verband met het tekenen, de wettelijk verplichte keuring en aanpassing van de vereiste documenten zullen we extra kosten in rekening moeten brengen. Hiervoor maken wij een specifieke offerte.

Wij bieden 15 jaar garantie op materiaal, onderdelen en arbeid op de door ons zelf gefabriceerde toestellen en door onszelf uitgevoerde werkzaamheden. Garantie is de eerste drie jaar volledig en daarna aflopend met een afschrijvingspercentage van 8,5% per jaar. Voor Basic Play Grenen geldt een garantieperiode van 10 jaar. Deze garantie is de eerste drie jaar volledig en daarna aflopend met een afschrijvingspercentage van 14,5%. Voorwaarde voor garantie is dat aantoonbaar preventief onderhoud is gepleegd conform onze voorschriften en dat onderdelen origineel zijn. Slijtage door normaal gebruik, verkleuring en vandalisme zijn uitgesloten van garantie. Werking (splijting, versplinteren) van natuurproducten, zoals hout is ook uitgesloten van garantie. Wij behouden ons het recht voor af te wijken van de garantievoorwaarden in geval van extreme gebruiksomstandigheden. In geval dat een toestel niet door ons is geplaatst, behouden wij ons het recht voor garantie slechts toe te kennen na een oplevering door ons. Specifiek wordt op onderdelen de volgend volledige onderdelen garantie gegeven: • 10 jaar voor breuk in palen, panelen en stangen ten gevolge van fabricagefouten. • 5 jaar voor fabricagefouten in overige onderdelen met uitzondering van bewegende delen. • 1 jaar voor fabricagefouten in bewegende delen. Op niet door ons zelf geproduceerde producten wordt de volgende garantie gegeven: • Op rubbertegels 2 jaar. • Op STILUM speeltoestellen en fitnesstoestellen 5 jaar. • Op Urban Gym 10 jaar op constructie, 2 jaar op bewegende delen, 5 jaar op thermisch verzinkwerk. 10 jaar op RVS delen en 5 jaar op poedercoatwerk op toestellen >5 km van de kust. • Op netconstructies, ruimtenetten en trampolines 2 jaar. • Op reparaties wordt 1 jaar garantie gegeven. • Op onderhoud wordt geen garantie gegeven.

GARANTIE

• •

• • •

RECLAMERING • •

Middels schriftelijke, aangetekend verstuurde, melding binnen 8 dagen na uitvoering werkzaamheden. Door aantekening op de leveringsdocumenten bij direct waarneembare onvolkomenheden.

ANNULERING • • • •

Gehele of gedeeltelijke annulering van de opdracht is slechts mogelijk met toestemming en na schriftelijke bevestiging van BOERplay. Bij standaardproducten brengen wij 30% annuleringskosten in rekening. Bij annulering van een geplande montage binnen 5 werkdagen voor uitvoeringsdatum brengen wij 25% van het montagebedrag in rekening Voor speciaal vervaardigde producten of annulering na levering brengen wij de annuleringskosten, vermeerderd met de daadwerkelijk gemaakte kosten in rekening.


BEL ONS G O N G A A D N VA ADVIES: VOOR 6 6 3 2 0 4 0183

 facebook.com/boerplay  linkedin.com/company/boer-speeltoestellen-bv/  twitter.com/boerplay  instagram.com/boerplay/

Nederland Postbus 10 4255 ZG Nieuwendijk +31 183 40 23 66 België Sneeuwbeslaan 4 - bus 13 BE-2610 Antwerpen (Wilrijk) +32 3 31 48 679 info@boerplay.com www.boerplay.com

Colofon: Deze brochure is een uitgave van BOERplay. Druk-, zetfouten en evt. wijzigingen in de in deze folder getoonde modellen zijn voorbehouden. Niets in deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. VE 1.1 Beeldcredits: Freepik - BOERplay

Profile for BOERplay

Figura Play  

Figura Play is een speels en leerzaam programma, ontwikkelt om alle kinderen lekker te laten spelen, maar ook hun eigen verhalen te laten cr...

Figura Play  

Figura Play is een speels en leerzaam programma, ontwikkelt om alle kinderen lekker te laten spelen, maar ook hun eigen verhalen te laten cr...