Page 96

UNDERHOLDNING / VOKSNE

LÆSESTOF til voksne

En god bog giver masser af ro og til tider stof til eftertanke, og ikke mindst tid til selvforkælelse i vores travle hverdag, der er fyldt op til randen af praktiske gøremål og pligter.

Enkelt

Sommermørke

Forfatter: Yotam Ottolenghi Forlag: Lindhardt & Ringhoff

Forfatter: Stina Jackson Forlag: Lindhardt & Ringhoff

I denne bog lærer vi, hvordan store smagsoplevelser og madlavning kan gøres helt enkelt, alt efter, hvordan du selv arbej-der bedst i et køkken. Er du typen, der vil lave hurtig mad med få ingredienser? Holder du af at forberede maden i god tid? Eller foretrækker du at lave ovnretter, der passer sig selv i timevis? Der er mulighed for det hele med denne bog, der indeholder 130 opskrifter på retter med både grøntsager, pasta, ris og nudler, fisk og kød. Du får forslag til, hvordan retterne kan sættes sammen til lækre menuer, der kan bruges til brunch, frokost og middagsbordet.

kson Stina Jac ste år id s modtog r årets prisen fo ske ven bedste s krimi

En far kører søvnløs rundt i den svenske sommernat og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i 3 år. En sommermorgen sætter skolelæreren Lelle datteren Lina af ved busstoppestedet, hvor hun skal videre til første dag på sit nye arbejde. Men hun kommer aldrig med bussen. Trods en storstilet indsats fra politiet og lokalbefolkningen er hun sporløst forsvundet. Men Lelle nægter at tro, at hun er død; „at lede efter Lina var alt, hvad han havde“.

Se mor, jeg danser 21 små ritualer til at forandre dit liv Forfatter: Theresa Cheung Forlag: Gyldendal

21 små ritualer til at forandre dit liv handler om, hvor let vi kan ændre vores liv til det bedre. Vi tror ofte, at vores fremtid bliver skabt af store begivenheder, beslutninger, vi træffer, tanker, vi tænker, og andres meninger, men forfatteren Theresa Cheung viser os, at det er vores daglige handlinger, som er den gyldne nøgle. Bogen byder på 21 små ritualer (7 morgenritualer, 7 eftermiddagsritualer og 7 aftenritualer), der kan hjælpe os til at blive gladere, sundere, mere produktive og positive og tiltrække alt det, vi helst vil have i vores liv. De fleste af ritualerne kan udføres på få øjeblikke og går bl.a. ud på at stå lidt tidligere op, strække sig i stedet for at række ud efter mobiltelefonen, rydde en ting op om dagen og gøre noget godt for en anden.

9 6 · B Ø R N & F R I T I D · F E B R UA R/MA R T S 2019 · N R 95

Forfatter: Puk Elgård Forlag: Lindhardt & Ringhoff

Se mor, jeg danser er en hyldest til livet. Det er også fortællingen om en ukuelig tro på, at man kan vælge sin egen vej på trods af en udfordrende barndom. Puk Elgård fortæller historien om at komme til verden som erstatningsbarn, om at kæmpe med angst og om den livsvigtige beslutning om at bryde tavsheden. Da Puk Elgårds forældre mistede deres otteårige datter Pia, var lægernes eneste råd: ”Få et andet barn med det samme.” Lige efter begravelsen blev Puk undfanget og kom til verden som det, hun selv kalder et erstatningsbarn. Selvom Puk kun var seks år, da hun opdagede sandheden om sin søster, forstod hun langsomt familiens tab og påtog sig opgaven med at forsøge at holde forældrene på fode. Men sorgen havde slået dybe revner i fundamentet. Opvæksten var præget af forældrenes store forbrug af alkohol og piller og af farens ludomani og morens skrøbelige psyke – og den tavshed, sorgen havde lagt over familien.

Profile for Børn & Fritid

Børn & Fritid nr. 95  

Børn & Fritid nr. 95