Page 85

LIVSSTIL/SUNDHED

Q Fiona Kuren

Q Dukan kuren

De første tre dage spiser du mad, der ikke indeholder stivelse. Hold dig i stedet for udelukkende til kød, æg og grøntsager. På dag fire er det tilladt at spise mad med stivelse. Det vil sige kartofler, ris, pasta, linser etc. Supplér med grøntsager og kød. Derefter tager du igen tre dage uden stivelse, og dernæst en enkelt dag med stivelse. Sådan fortsætter du, indtil du har tabt de ønskede kilo. Fiona Kirk anbefaler, at man følger kuren i mindst syv dage og det siges, at man vil kunne tabe sig fem kilo på 14 dage.

Dukan kuren lover dig et vægttab der holder, for nogen, resten af livet. Og hvis du blot følger nogle simple regler, kan du spise lige hvad du vil seks af ugens syv dage. Dukan kuren er for dig, der søger hurtige resultater, og for dig der har brug for at spise dig mæt hver dag. For dig, der elsker kød, og for dig, der ikke gider at veje din mad eller tælle kalorier.

Q Stenalderkost Stenalderkost princippet, handler i al sin enkelthed om at komme tilbage til rødderne og spise som vores forfædre spiste i stenalderen. Primitiv og uforarbejdet mad påvirker ifølge Stenalderkost-entusiaster helbredet, humøret og vægten positivt. Grundprincipperne i stenalderkost bygger på kød, fisk, fjerkræ, æg, nødder, svampe, frugt og grønt. Derimod skal man holde sig fra forarbejdede råvarer, alle former for korn, brød, pasta, ris, kartofler og sukker. Nogle vil også sige mælk ikke hører til stenaldermad.

Q 8-timerskuren Q Raw Food Raw Food er faktisk mere en livsstilsændring end en egentlig slankekur. Raw Food 80 procent, indikerer for eksempel, at man lever 80 procent efter Raw Foodprincipperne. Der findes et hav af kogebøger om Raw Food og i gadebilledet findes der adskillige restauranter, caféer samt juice- og smoothiebarer, som er baseret på Raw Food-filosofien.

Spis lige hvad du vil fra klokken 9 til 17 hver dag, og så skal du faste resten af aftenen. Den nye amerikanske 8-timers kur lover et vægttab på fem kilo i løbet af blot en uge.

Q South Beach-kuren South Beach-kuren er hverken kulhydrat- eller fedtfattig. Du lærer bare at spise de gode kulhydrater og de gode fedtstoffer. Det skulle være muligt at opnå et vægttab på fire til seks kilo i løbet af kurens to første uger.

N R. 95 · F E B R UA R/MA R T S 2019 · B Ø R N & F R I T I D ·

85

Profile for Børn & Fritid

Børn & Fritid nr. 95  

Børn & Fritid nr. 95